Är detta för att ätas eller för att fotas?

Baby Showern – denna amerikanska tradition som smög sig på oss lite smått utan att vi egentligen märkte det…och så BOOOOM! 
Det som började med att tjejkompisarna bjöd på fika, man fick lite barnkläder och gratulationer har nu förvandlats till vulgära mastodontpartys som inte verkar gå ut på någonting annat än att se bäst och värst ut på Instagram.
Monas Universum var på en bebisdusch i dagarna och helt ärligt – är detta för att ätas eller för att ”ooooas och aaaaahas” över, ta bilder på och publicera på sociala medier?
Herregud, det här är liksom mer over the top än de kungliga bröllop jag sett på tv och det är faktiskt ett av de få tillfällen där saker och ting SKA kablas ut över världen för pöbeln att förundras över.
(Ja, jag har aldrig blivit bjuden på kungabröllop – än, jag lever på hoppet – så jag tillhör pöbeln. Calle Schulman – CamCam 1-0)

De baby showers jag ser på sociala medier blir bara värre och värre. 
Är det inte Michaela Forni som ställer till med spons-kalas för en kvinna hon knappt känner (Ida Warg) så ska det se ut som att Stora stygga vargen käkat upp hela My Litte Pony-familjen, alla prinsess-Barbies som går att uppbringa, toppat med Panduros hela lager av guld – både blad och flytande – för att sedan spy upp alltsammans över diverse guldbord och piedestaler från Jotex senaste samarbete.
Vad kommer härnäst? Kanske ett litet uppstyrt rosa/guldigt party INNE på BB? Käka cupcakes samtidigt som det strösslas guldflagor över bebisens huvud när det tittar ut?

Jag funderar på att ha en försenad ”kitty-shower” för Tjocka Hetsätarkatten och Lilla Snöboll.
Gästerna kommer få äta nutella direkt ur burken, med sked eller finger – det är valfritt – och utöver det kommer det bjudas på Joey Tribbianis ”Peanutbutter fingers”, djungelvrål och obegränsade mängder Cola Zero.
That’s it! Gästerna är ju där för att beundra mina bebisar och ge mig presenter – inte skuldsätta mig för bövelen!

118 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Alltså, det ser inte ens lite aptitligt ut! Blir inte det minsta gnutta sugen på att äta av det där. 🤮

  Svara

   Haha vad du ljuger!

   Svara

    Utveckla, vad anser du vara en lögn med den kommentaren?

    Svara

   Inte jag heller, föredrar en enkel gräddtårta alla dagar i veckan.

   Svara

  Och folk som vill planera och hålla i hela sin babyshower själva? Tappas inte helt meningen bakom BS då?

  Svara

   Inte nödvändigtvis, överraskningsmomentet är inte ”orginal” som jag förstått det. Alltså, inte så man gör i USA, om det är originalet vet jag eg inte, bara antar.

   Svara

   En riktig shower skall vara en överaskning, och det är oftast familj och vänner som fixar den, aldrig objektet för showern.

   Svara

   Det är inget måste. I USA och England är det lika vanligt att man planerar den själv. Meningen är att man träffas och har kul innan bebisen kommer, eftersom man man kanske inte har lika mkt tid sen, men bjuder man in själv brukar det vara fina inbjudningskort som gäller. 🙂

   Svara

    –> Elin Det är inte alls vanligt att mamman/bruden planerar sin shower här i USA. Det enda mamman/bruden gör är att de registrerar sin önskelista, resten fixas av de kvinnliga släktingarna, bästisen, och de övriga tjejkompisarna.

    Svara

  En utställning. Och inte är den speciellt snygg heller. Mer ”Titta vad vi kan och har råd med!! Nu blev ni allt avundsjuka va?!?!”
  Överdrivet och en aning pinsamt.

  Svara

  Själv har jag typ inga kompisar så fick såklart inte någon babyshower, meeen fick en underbar pojke iallafall och är superlycklig! 🙂

  Svara

   Stort Grattis till din lilla pojke

   Svara

   Jag fick min dotter 7 veckor tidigt och fick inte heller någon baby shower (om jag ens fått en om jag gått hela vägen) och vi hade också ett shotgun wedding så ingen möhippa/svensexa , så när bebis blev 3 månader så bjöd vi släkt och vänner på grillfest och blev överaskad med både blöjtårta, lekar som oftast hålls på möhippa och massa presenter. Det känns i efterhand överlägset då alla fick hålla bebben också.

   Svara

   Förstår inte sånna här kommentarer. Ska man tycka synd om dig som inte har kompisar eller ska de som har kompisar skämmas över att de har det? Barn får ju (förhoppningsvis) alla som är så långt in i graviditeten, baby shower eller inte 🤔

   Svara

    Va? Finns det bara två alternativ? Hon kanske ville dela med sig av ett annat perspektiv? Ville berätta att även om det var tråkigt under graviditeten så spelar det ingen roll nu. Får man bara berätta om hur bra allt är annars fiskar man efter sympatier? Blir du obekväm?

    Svara

    Jag förstår verkligen inte DIN kommentar

    Svara

     Då får du nog öva på att läsa

     Svara

      Läsa kan personen nog, då hen även kan skriva. Du kanske syftade på läsförståelse, eller förmågan att tolka en text? Eller övertydliga ”vad var syftet med kommentaren?” kanske är bättre?

      Svara

   Samma här, har många bekanta men få nära vänner så varken baby shower till mina pojkar eller möhippa. Man klarar sig utan och folk kommer ju sen när babyn är född.

   Och grattis till babylyckan!

   Svara

  Jag fnissar åt vad Isabella Löwengrip skriver på sin blogg: ”Efter det bastade jag i ångbastun och använde vår silvermask från Löwengrip. Jag har aldrig haft ett mer glansigt hår efter användning av den.” Nu är det slut på att ha glansigt hår, alltså ! 🙂
  Det tyckte ju många redan när hon visade upp resultatet efter hårmasken på Instagram: https://www.instagram.com/p/BoBedXnnWM4/?hl=sv&taken-by=isabellalowengrip

  Svara

   förlåt, men vad skriver du egentligen anonym 12:15, förstår inte…

   Svara

    Nu är det slut på att ha glansigt hår.

    Svara

     Fast va? Läs din kommentar igen, hon skriver ju att det är mer glans än ever. Det är alltså MER glansigt, glansigare än förut, hon har aldrig haft ett mer glansigt hår..

     Svara

      Inte samma anonym

      Svara

   Om den där bilden på Bellas hår är till för att marknadsföra och få folk att använda hennes mask så tror jag att jag avstår. Ser väldigt matt och tråkigt ut?! Som om det är en beläggning på hårstrået.

   Svara

  Marsipanbebisen i sin rosa filt är lite säregen tycker man. Ska man äta den?

  Det är synd att vi importerar så bakvända sedvänjor.

  Svara

   Vad är det som är bakvänt med en babyshower?

   Svara

  Något säger mig att det är i majoritet kvinnor som lever i en hysterisk överklass-wanna be-anda som ägnar sig åt detta. Alternativt influencers, vars hela liv går ut på att allt måste se bra ut på deras sociala medier (av rädsla för att inte få tillhöra, vara intressant nog och synas tillräckligt). Människor blir mer och mer tomma inombords och blir därför ännu mer besatta av att visa upp en perfekt yta = en ond cirkel där alla blir förlorare i slutändan.

  Svara

  Ni hittar sätt att vara negativa över en baby shower? 🤔

  Svara

  Vackert att titta på, men själv skulle jag föredra en riktig hemgjord gräddtårta.

  Svara

  Någon i Monas kommentarsfält förfasades över detta spektakel, mona överträffade sig själv i högskolepoäng och försvarade det hela med att paret spelar i en helt annan ekonomisk situation än många andra.
  Jag visste det, smak och stil går ej att köpa! 🤦‍♀️

  Svara

   Mona är osunt lättimponerad över allt från titlar (som SÄPO-chefen) till folk som har råd att splurgla pengar på synbar lyx.

   Svara

   Bromma Mona

   Svara

  Vad överdrivet detta är. Bara för mycket. Ok fint men too much.

  Svara

  Förlåt för OT men jag behöver verkligen tips asp!
  Jag är ensamstående till två barn, ena är snart tre och den andra 1,5 månad. Vi bor i en tvåa och den stora är van vid att alltid samsova med mig, men det är inte det lättaste nu när lillasyster kommit. Minstingen är en riktig skrikbebis och är vaken nästan hela tiden. Det stör det stora barnets sömn så himla mycket. Stora barnet vaknar så fort lillen skriker. Går jag ut med lillen till vardagsrummet så kommer stora efter då hon inte vill vara ensam. Vi kan vara vakna i tre timmar i streck under natten! Jag är slut och den stora är inte lika pigg längre under dagaran(det förstår man).

  Snälla har ni tips på vad jag kan göra? Hur gör ni andra med flera barn?

  Svara

   Vars är pappan?

   Svara

    Troligtvis inte där då hon skrev att hon är ENSAMSTÅENDE.

    Svara

     Jo, men varför?

     Svara

      Varför skulle hon behöva förklara det?

      Svara

      Vad har du med det att göra?

      Svara

      De lever ju tydligen inte tillsammans. Släpp det nu🤦

      Svara

       Kan lika väl vara insemination. Men, vem bryr sig om ”varför” hon är ensamstående.

       Svara

        För att det kan finnas en lösning i det svaret! Finns pappan i närheten bör han ta sitt ansvar som förälder och hjälpa henne, även om de inte bor tillsammans.

        Svara

         Hade det funnits en pappa som kunde ta sitt ansvar hade det ju inte varit ett problem som behövde lösas. Hon är ensamstående, problemet löser sig inte av att det BORDE finnas en pappa osv.

         Svara

         AHAAAA! Det hade hon ju aldrig kunnat komma på själv!
         Hon skriver säkert att hon är ensamstående för att snubben ligger och slaggar i rummet intill medan hon roddar barnen….

         Svara

         🤦‍♀️

         Svara

         Nej, är hon ensamstående så finns det ingen lösning i pappan, oavsett om de tex skulle ha delad vårdnad, då han ändå inte vore där på hennes veckor. Så det var det dummaste svaret jag hört. Och totalt onödigt då hon klart och tydligt skriver ENSAMSTÅENDE, alltså bor hon ensam med barnen.

         Svara

    Töntig fråga. Läs kommentaren en gång till och svara om du har ett svar relaterat till det som skrivs, annars läs på om familjekonstallationer och skärp dig.

    Svara

   TröttMorsa:
   Vet inte om jag har något tips, men massa medkänsla och förståelse.
   Har två och ett halvt år mellan barnen, stora ammade fortfarande när lilla kom. Vi samsov, de hade helt olik sömnrytm, jag var en zombie i ett par år.
   ’This too shall pass’ var det enda jag levde på. Det funkade dock bättre som tänk med barn nr2 än med ettan där varje fas kändes som ’nu ska det vara så här alltid!’ – med tvåan visste jag att allt ändras, och att det kommer bli bättre.
   Höll på att bli galen när de hade hosta och jag faktiskt hade tre dygn där jag inte sov någonting över huvud taget.
   Annars tips.. Stora blir ju också större och går faktiskt att prata med, om ’hur kan vi ordna så att du får sova även om bebis skriker?’ Nattlampa, musik, gosedjur? Prata om att det är viktigt för kroppen att få sova och vila, att du inte överger hen när du går i andra rummet utan försöker att inte störa den viktiga sömnen (för att orka leka, hoppa, gunga eller vad ungen gillar).
   Som sagt, inga magiska tips, men båda växer snabbt. Mina är nu skolbarn, bästa vänner som samsover med varandra och hjälper när den andra tappat täcket, behöver på toa etc – och jag får nästan alltid sova hela nätter!
   Lycka till, och kärlek till dig och dina barn (som uppenbart får massa kärlek av dig!)!

   Svara

   Vet inte hur du bor, men kan du göra om vardagsrummet till ditt sovrum, dvs med en bäddsoffa som är lite avskilt, och det andra rummet till barnrum? Sätt ner foten och låt den stora lära sig att sova själv. Låter hårt men ser inte några andra alternativ, mer än att leta ett större boende.

   Svara

    Sätt ner foten? Du har aldrig funderat på att det finns dem som gillar att samsova? Som tror att närhet och trygghet ger mer än egentid i sängen? Jag hade hellre kastat ut sambon ur sovrummet än mitt barn.
    Man kan vända på det, tänk om din sambo var trött på att ha dig i sängen, satte ner foten och lät dig ta gästrummet? Barn är levande personer med exakt samma känslor som du och Jag, bara att vi två förstår och kan sätta ord på det vi känner och upplever.

    Svara

     fast jo, sätt ner foten är helt rätt. har kompisar med barn som sover i deras säng och är 11-12 år.. lär hellre mina barn att vara självständiga från start då.

     Svara

      Varför måste barn vara självständiga? Verkar din vän och barn må dåligt av att sova ihop? Dessutom att säga, jo det här sättet är det rätta är så himla fel faktiskt.

      Svara

       jupp, hon tycker de är skitjobbigt att hennes barn inte är självständigt och klarar av att göra saker själv som kompisarna gör när det är i den åldern. och ja enligt mig ska mina barn vara självständiga. kan bara jämföra med de vi har hemma som är mellan 2,5 och 8 år och aldrig i sitt liv sovit i mammas eller pappas säng. kanske därför de blir en sån kontrast för mig. men för min del så är det helt rätt att sätta ner foten mot samsovning om man inte själv vill 😉

       Svara

       Jag blir faktiskt lite ledsen när någon tycker att en 3 åring bör vara självständig. Tänk så många barn som faktiskt behöver vara det❤

       Svara

        Vet inte var min kommentar tog vägen men vill man sova med sitt barn ska man ju såklart göra de. Upplevde dock att ts hade problem med det och jag tycker att de är en lösning att då inte samsova. Vi har fem stycken mellan 2,5 och 8 och ingen av dom VILL sova i vår säng, kanske är bortskämd med egentiden men jag vill lära mitt barn från att de är små bebisar att sova i egen säng. Då behöver man inte ha de beroendet av att dela säng sen. Och Ja min kompis lider av det, är ju hon som tagit upp problemet med mig annars hade jag väl inte använt de som argument.

        Svara

         Jaha du har lärt barnen att inte vilja sova med dig. Sen är det bara synd att din väninna lider av att samsova men om en 12 åring vill sova hos föräldrarna brukar det finnas en anledning till det.

         Svara

      Poängen är att barn INTE är självständiga. Ffs.

      Svara

       Samt att barn absolut inte blir självständiga av påtvingat avstånd från föräldrarna!
       Bara ledsna, osäkra, avvisade…
       Tror inte folk inser hur empatistört det är att skriva ’sätt ner foten’ angående en treåring och en bebis.
       Man kan hitta lösningar tillsammans med barn, också små barn. Min erfarenhet är att barn ofta är mycket klarare över och tydliga med vilka lösningar som faktiskt funkar för dem, än vuxna.

       Svara

        Amen! Försökte förklara längre upp men men❤

        Svara

   Ammar du så gör det ännu mer, testa också Semper magdroppar.

   Svara

   Hej,

   Jag förstår frustrationen. Kan du vid något tillfälle förklara för 3åringen att lillasyster behöver tröstas och att du behöver gå ut från rummet för att trösta lillasyster? Kanske se om du hittar en bok som som beskriver en liknande situation som storasyster kan relatera till?
   Jag gick igenom en liknande situation och mitt äldsta barn brukade också följa med ut och då satte jag på hennes favoritlåt (Det vackraste jag vet) med låg ljudnivå så låg hon kvar i sängen och somnade om till låten. Alternativet är att du kanske förbereder med en madrass ute i vardagsrummet och under tiden du tröstar/lägger om lillasyster så får storasyster lägga sig på en madrass ute i vardagsrummet och sova. Eller kanske förbereda med en kudde och ett täcke i soffan i vardagsrummet. Annars kan du alltid prata av dig och få lite tips/råd av BVC om du skulle vilja. Jag hoppas att det blir bra för er snart!

   Svara

   Automatisk gunga!

   Svara

   Har egentligen inga tips, men vill bara skicka dig en stor kram! Du är så duktig och grym! Och det kommer gå över, sömnen kommer att bli bättre igen. Försök ta hjälp av släkt och vänner när det går, och sov då. JUST NU är det skitjobbigt men ta en dag i taget. Det blir bra! Kram

   Svara

   Ingen lösning men tror dels att din stora kommer vänja sig, det gjorde min dotter. Tillslut kommer hon nog inte höra bebisen. Och bebis är fortfarande så lite så det kommer kanske snart gå över. Även om det känns långt. Kanske testa att ge henne en flaska ersättning så hon sover lite längre/djupare? Provat napp?
   Samsov också med mina två barn i den åldern. Putt in sängen mot väggen (om du inte redan gjort det) så kan du sova mellan dom.
   vi har även en speldosa som lyser upp massa stjärnor i taket, den gillade storasyster väldigt mkt. Kanske något att distrahera stora med när lilla gråter och du behöver trösta/vagga
   Hoppas det löser sig, låter såå jobbigt <3

   Svara

   Varför bor man i en tvåa med två små barn?

   Svara

    Många har inget val.

    Svara

     Då har man skaffat fler barn än vad man har råd med. Jag går ju inte och köper ett par skor för 7k om jag bara har 500 kr på kontot..

     Svara

      Eller så har hon råd att fastän bo i ett slott om hon så skulle vilja, men att hitta en bostad är inte lätt!
      Vi däremot bor i en 3a med 2 barn nu, vi har inte råd med större för tillfället då vi just flyttat över 100 mil. Däremot har vi råd med våra barn, dom är mätta, rena och har hela kläder som värmer dom nu när kylan smyger sig på, sen att dom behöver dela rum, det lider dom inte ett dugg utav. Dom hade lidit mer i en 4a utan mat, tvål och hela varma kläder.

      Hon frågade efter tips om en situation med sina barn inte om hurvida hon har råd med sina barn eller inte.
      Ge tips istället, har ni inga tips eller värmande ord, knip mun ❤

      Svara

    Varför inte? 2 små barn behöver inga egna rum, dem behöver ha nära till mamma (i detta fall). Det är en annan grej när barnen blir äldre och vill ha lite mer privat tid/utrymme, men en 3 åring vill inte ha privat tid, den vill ha trygghet vilket dem ofta får av att ha nära till föräldrarna.

    Svara

   Samsovning är förstås jättemysigt när alla sover bra. Men eftersom detta blir jobbigt för er och ni sover dåligt, tycker jag att du ska träna stora killen på att somna i egen säng alt bära över efter att han somnat hos dig (det första brukar dock vara att föredra, annars blir det lätt nattvandring).

   Passa på att ändra rutinerna vid ngn speciell tidpunkt, tex efter jul eller någons födelsedag. Gör en egen mysig plats och förbered innan på hur det ska bli eftersom han nu är ”så här pass stor”. Ligg bredvid honom vid nattning i nya sängen (om det går!) och smyg iväg sen. Testa. Blir det tårar och panik – vänta ett tag innan du försöker igen, treåringar glömmer fort😊. Viktigt! Om han vaknar under natten de första nätterna, led tillbaka till hans säng och natta om där. Annars börjar han sova hos dig igen!

   Men såklart, är han sjuk, har mardrömmar eller extra ängslig, måste han såklart få sova hos dig! Det viktiga är att vardagen inte är så jobbig som du beskriver.

   Svara

   När jag är själv med 2,5 åring och 5 månaders och den lilla strular så sätter jag båda i sele. Då somnar iaf den stora och den lilla får närhet/kan amma. Det är lite tungt att ha båda samtidigt men har du ergonomiska selar/vävd sjal (gå med i Bärsjalar! på Facebook) är det absolut ett sätt att barnen får lite sömn på. Även om du inte kan sova blir iaf inte stora så trött.

   Usch, lider med dig! Hoppas lilla börjar sova snart

   Svara

    Stora bak på ryggen och lilla på mage alltså, inte i samma sele 😉

    Svara

   Nu har jag inga barn, men någon form av öronproppar eller hörselkåpor till det äldre barnet kanske vore en tillfällig lösning?

   Svara

   Skaffa öronproppar till stora barnet. Finns bra i formbar silikon som sluter helt tätt utan att stoppas in i örat. Lite en vanesak men sen sover man igenom det mesta.

   Svara

   När min bebis vaknar och jag har stora i sängen trycker jag in tutten i munnen på honom. Då brukar han äta lite och somna om. Det kräver ju att 1. Man ammar och 2. Bebisen blir nöjd av amning.

   Annars kanske lillan kan sova i vagn, då kanske det är lättare att flytta till vardagsrummet när hon börjar gnälla utan att stora vaknar.

   Svara

  Storebror Alex Schulman får svar på tal för sitt pekoral:

  https://cornucopia.cornubot.se/2018/10/vad-ar-det-for-helvete-som-pagar-i.html

  Svara

   Fantastisk kontring.

   Svara

   Lustigt nog diskuterades Alex krönika imorse (av en grupp östermalmsbor, på ett café på Östermalm) och de tyckte unisont att krönikan var smärtsamt pinsam och hade gjort sig bäst oskriven. Och att de förutsätter att gemene man boendes i området är väl medvetna om sin privilegierade och ombonade plats i samhället.

   Det går givetvis inte att uttala sig för alla boende, men jag tror många skulle hålla med dem.

   Svara

   Hahaha. Otroligt kul! Älskar bilden på stridsvagnen.

   Svara

  Du borde kanske skriva ut vart bilden är ifrån? Nu hänvisar du endast en länk till ett inlägg. Jag trodde det var randen googlebilder du tog fram. Nu råkade du vara minst lika otydlig som du tycker att bloggarna är med annonsmarkering, ville bara påminna! 🙂

  Svara

  Babyshowers och gender revealing parties måste vara de löjligaste påhitten någonsin. (Tätt följt av möhippor/svenssexor.)

  Svara

   Agree…

   Svara

   Ja vad löjligt att leta tillfällen att fira under detta kort liv. Löjligt att samla vänner och familj för att glädjas åt ett nytt liv eller kärlek.

   Svara

   Vad tråkig du låter, man kan fira allt. Det är måndag, samla vänner/familj, ät tårta och fira att det är måndag!

   Svara

    Ja, men det är väl pressen det skapar för vissa (obs ej all). Alltså att vissa känner press att det måste vara på ert visst sätt, påkostat och fint osv. Eller känner att det är synd om dem när ingen firar dem (se ovan).

    Svara

     Och? Om man inte kan hitta på sitt eget sätt att fira saker utan känner massa press så får man stänga ner sociala medier ett tag och andas lite och hitta tillbaka till sig själv. Och att vissa inte firas, that’s life

     Svara

    Ja,titta på några Petter Stordalen måndagspeppar,snacka om att älska Måndagar-nästan lite rubbat.

    Svara

     Knappast rubbat utan snarare en genomtänkt taktik för att stärka sitt varumärke. Framstå som lite härligt lagom galen och peppig och på så sätt bli en snackis inom näringslivet.

     Svara

    Javisst! Men jag sitter inte och väntar på (och kräver att) mina vänner ska planera en överraskningsfest för mig för att det är måndag, livet är kort och ska firas, jag ska ha barn, whatever.

    Jag har ingenting emot tårta och fika med vänner, det är trevligt. Det är babyshowers och gender revealing parties som jag tycker är löjliga påhitt. So sue me…

    Svara

     Så fira inte det då? Varför ordbajsa ut att det är det löjligaste som finns?

     Svara

      För att jag tycker det? Du får tycka annat om du vill, jag tvingar ingen att tycka som jag😊 en annan firar inte halloween, någon firar inte födelsedag, julafton,…

      Visste inte att kommentarsfältet inte tillät olika åsikter☺

      Svara

   Håller med, så fånigt. Typisk beteende bland människor som bara bryr sig om yta och likes. Tårtor dränkta i sugarpaste och karamellfärg smakar dessutom vidrigt, som att äta playdough.

   Svara

  Ber så himla mycket om ursäkt för att jag kapar detta inlägg men jag är SÅ GLAD! Jag blev äntligen idag godkänd på en tenta jag har kämpat så himla mycket med. Min depression och ångest har inte varit så här illa förr vilket har gjort att känslan av meninglöshet har varit större än förr för mig. Men nu, äntligen, blir jag godkänd på en tenta jag har mått så himla dåligt över. Att ha blivit godkänd har gett mig så mycket hopp så nu ska jag börja med att ta mitt körkort. En sak I taget, även fast att man är så många år efter alla andra man känner/har känt i sin ålder så jag är ändå så stolt över mig själv och att jag fixar det.
  Nu ska jag fira med tårta o kaffe. Idag är en bra dag, trots att det är Måndag :). Hoppas att ni andra har en bra dag med.

  Svara

   Sätt ner foten? Du har aldrig funderat på att det finns dem som gillar att samsova? Som tror att närhet och trygghet ger mer än egentid i sängen? Jag hade hellre kastat ut sambon ur sovrummet än mitt barn.
   Man kan vända på det, tänk om din sambo var trött på att ha dig i sängen, satte ner foten och lät dig ta gästrummet? Barn är levande personer med exakt samma känslor som du och Jag, bara att vi två förstår och kan sätta ord på det vi känner och upplever.

   Svara

   Oj det hamnade fel😂
   Ett stort grattis till den fixade tentan, så härligt stolt du kan vara❤ unna dig något extra!

   Svara

   Fan vad du är duktig! Vet hur jobbigt det är med gamla tentor så ett stort grattis till dig! 😀

   Svara

  Tycker babyshowers är underbara! Jag har ordnat två stycken (en till vän och en till syster) och det känns så fint att kunna överraska en blivande mamma med lite ’skämma bort-kalas’. Personligen tycker jag om att pynta, baka och laga mat och har haft teman även om de inte varit ’influencer-standard’ så har det varit konceptuellt och snyggt med massa gott att äta och dricka. Främst tycker jag det är fint att kunna fira kvinnan som gått runt gravid XX månader och kämpat med diverse krämpor – where’s the harm in that?
  Nu är jag själv gravid i tredje trimestern och skulle verkligen bli jätteglad om någon ordnade en åt mig (ser det dock inte som ett måste) i den tiden som är nu när jag bara känner mig stel, otymplig, svullen och trött överlag. Fira mer överlag i livet och fira med babyshowers!

  Svara

   Håller med, när jag var gravid sa jag hela tiden saker som att ”det är bara ett amerikanskt skit påhitt, jag blev fan inte gravid för att få lite muffins”, men sen efter att ha gått och ojat mig och oroat mig så gott som hela graviditeten, blivit lite rädd att jag skulle förlora mina vänner som inte hade barn, rädd att tiden inte skulle räcka till för att upprätthålla vänskaper så var jag så lycklig att jag grät när jag kom hem och dom fixat lite kalas, kände mig så ompysslad och uppskattad.

   Svara

  babyshowers verkar skitskoj! längtar tills någon av mina vänner ska ha barn så jag får planera en maxad shower. eller möhippa eller annat skoj, hoppas även på att bli firad själv när det väl är dags. jag tar gärna ALLA tillfällen i akt att fira saker stort 😉

  Svara

  Men alltså, visst har vi i Sverige dessutom missuppfattat vad det går ut på? Vi ser det som en överraskningsfest för mamman osv. Den riktiga anledningen är väl att ”duscha” de nyblivna föräldrarna (dvs även pappan) med en massa bra att ha inför bebisens ankomst, såsom blöjor osv? Och oftast brukar väl vara en familjemedlem anordna detta och både familj och vänner är inbjudna? Eller har jag fått det om bakfoten? Jag grundar trots allt min uppfattning på allt jag sett på MTV 😂

  Svara

   Från början var väl tanken att ge bra-att-ha-saker och att vänner och familj med äldre barn kunde ge vidare bebissaker de inte längre använder. Bra tanke tycker jag.
   Men som med det mesta så utvecklades det till konsumtionshets.

   Svara

    När jag går på babyshowers kollar jag alltid att en blöjtårta är fixad annars fixar jag en, och som presenter är det oftast kläder och liknande ”bra-att-ha” saker dem får. Saker till bebisen eller som kommer vara bra för mamman att ha innan den lilla kommer och efter den lilla kommit ^_^

    Svara

  Usch för saker som görs innan barnet är fött. Kanske är pessimist men har mina egna erfarenheter av ett barn som föddes sjukt och senare dog. Allt kan ju hända under graviditet och efter även om chansen/risken är väldigt liten. 99.9 % om inte mer går det bra för men ändå.
  Att bli firad innan, få massa saker till det ofödda barnet är inte rätt sätt att fira på.

  Svara

   Precis, man borde gå och köpa spjälsäng, barnvagn, kläder och allt först EFTER bebisen är nyfödd. Babyskyddet också. Är väl bara att promenera med en naken bebis till närmsta shopping ställe och köpa varenda grejj man behöver när bebisen är 2 dagar gammal. Fast ja, vad som helst kan ju hända så det är lika att inte köpa någonting alls förrän ungen är vuxen. Sen är det bäst att inte fira med vänner och äta tårta förrän barnet är vuxen och självklart får man inte vara glad heller FÖR VAD SOM HELST KAN HÄNDA!

   Svara

    Förstår din poäng men Kanske lite hårt svar till nån som förlorat sitt barn?

    Svara

   Håller med. Har tre stycken i min närhet som förlorat barn i samband med förlossningen. När jag själv var gravid kunde jag tyvärr inte känna glädje innan barnet var fött. Så hellre en fest efteråt.

   Svara

  Jag fick en superfin babyshower som mina kompisar och min syster hade ordnat. Jag var jättesjuk hela graviditeten (hyperimesis) och att bli överraskad med fina presenter och min favoritfika (de hade verkligen lagt ner tid på att fixa sånt som jag gillar) var verkligen underbart. En babyshower som blir ett enormt jippo hade jag dock inte klarat av, men om man anpassar det till den som blir firad så tycker jag att det är fint.

  Svara

  Äh, jag tycker att äter man djur ska man veta hur de ser ut osv ut att bli äckelmagad. Själv skulle jag aldrig röra en likdel men det är en annan historia.

  Svara

   Svarade i fel tråd 🤣 Sorry

   Svara

  vilka är ni som sitter och hatear på att vissa människor gillar att fixa piffiga bakverk till sin egen babyshower?

  jag är helt seriös, jag undrar verkligen vilka ni är och vad ni jobbar med och hur ni mår i livet och vad ni mer är kritiska inför?

  Svara

   jag undrar också vad exakt ni tycker verkar vara så otroligt äckligt med bakverken? vad tycker ni isåfall är jättegott? förutom gräddtårta:D

   Svara

   Hatar? Överdriv mer va.

   Svara

  Jag hade baby shower för en ganska nära vän som har planerat alla andra stora händelser (bröllop, så vi höll även en möhippa tidigare i år) just detta året. Hon sa i princip att baby showern var viktigare för henne och att hon ville att vi skulle göra en grej av det och bjuda många (så att bebisen får mycket presenter, ”skämtade hon om”)

  Det blev mysigt och fint på alla sätt, och vi rosade det bra. Men jag hade själv inte förväntat mig en sådan grej om jag väntade barn, och ännu mindre uttryckt det för mina vänner. Speciellt inte när man redan arrangerat en dyr möhippa, och ska köpa bröllopspresent, och doppresent. Det svider när man är student. Tycker det räcker med dop, alternativt namngivningsceremoni där barnet redan överöses med presenter.

  Svara

   Oj, både särskrivning på babyshower och felstav på roddade*. Rättar mig själv där hehe.

   Svara

    Baby shower är ett engelskt begrepp, i engelskan särskriver man 🙂

    Svara

    Håller helt med btw. Skulle aldrig förvänta mig en shower eller presenter, än mindre uttrycka det på det sättet till vänner. På dop däremot skulle jag dock kanske förvänta mig någon gåva till barnet, men verkligen inte något dyrt. Typ en bok eller kanske en dikt skulle vara mer än nog. På dopet/namngivningen ger man ju en ”fest” till gästen och tycker därför man kan förvänta sig något, precis som man kan förvänta sig att någon kanske tar med blommor eller en flaska vin när man bjuder på en finare middag. Baby showern bekostar ju gästen PLUS att denne ska ge gåvor? Absurt att begära.

    Svara

    Ja baby shower känns bara som ett ytterligare sätt att få fler saker. Sen förväntas man ge saker till när bebisen är född, när bebisen döps och i födelsedagspresent. Kan alltså bli fyra tillfällen under 1.5 år….

    Sa själv ifrån till min syster (som förmodligen hade varit den som styrt det) att inte anordna en. Sen struntade vi i att göra ett födelsedagskalas eftersom vår dotter ändå inte skulle minnas och ville de närmsta ändå uppmärksamma henne så var det fritt fram. Tycker bara det känns så fräckt att kräva det av sina vänner, för det är det man gör om man ställer till med såna tillställningar.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.