Dessie har fått en ny operationstid – igen


Så här berättade Dessie om det på Instagram efter att den förra operationen ställdes in.

Jag har ju tidigare skrivit om mina cellförändringar (grad 3, steget efter det är cancer.) Jag skulle ha opererats redan i februari egentligen, men min operation har blivit uppskjuten 3 gånger nu. Ena gången ringde dom samma dag, en timme innan jag skulle dit och sa att dom sköt upp den. Sista gången, alltså nu för ca en månad sedan så avbröt dom operationen samma dag, när jag redan låg på sjukhuset. Då hade jag fastat i 24 timmar, tvättat mig med operationstvål, fått dropp + lugnande. Jag låg alltså där i sjukhussängen, klar att opereras. Först så skulle jag operas kl 09. Sedan sköt dom upp det till 09:30, sedan blev det kl 10:00 istället – och så höll dom på. Tillslut så kommer dom in till mig, när jag ligger där med en nål i armen med dropp + fått lugnande – och berättar att dom inte kan operera mig idag.
[…] Vad händer om mina cellförändringar utvecklats ännu mer, till cancer dvs? Vem tar ansvaret då? För det vi konstaterade på mina undersökningar var ju att det är cellförändringar grad 3, att jag redan har cancerceller i kroppen. Helt jävla seriöst, känner mig förtvivlad. Det här stressar mig så mycket, det är psykiskt påfrestande att ha detta i huvudet, men dessutom att inte få den hjälpen som behövs, men också att mentalt förbereda sig för att opereras och bli nedsövd och hela köret – 3 ggr utan att det har hänt något än!//Dessie

Jag förstår att man kategoriseras efter hur akut någonting är. När jag behövde operera ut min blindtarm så fick jag ligga fastande i 48 h på stand by eftersom det hela tiden dök upp mer akuta fall, men det här som Dessie varit med om känns ju ganska så inhumant.
Att ligga mer dropp och lugnande och få reda på att man måste kliva upp, klä på sig och åka hem efter ytterligare en inställd operation – den tredje i ordningen?

Förhoppningsvis blir den av nu så att hon slipper gå och oroa sig för att cellförändringarna ska utvecklas ytterligare. Att ha den stressen hängande över sig kan inte vara roligt.
Får det verkligen gå till så här? Har ni själva drabbats av liknande saker?

Dessies läsare tycker att hon ska anmäla sjukhuset.

151 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Får och får… Det får väl gå till hur som, om det sedan är rätt ligger hos någon annan att avgöra.

  Jag är väl en av de få som fortfarande har tilltro till det svenska sjukvårdssystemet (det finns värre, vilket gör det relativt bra) och känner fortfarande att ”hjälper de inte mig hjälper de en bättre behövande och jag kan alltså vänta”. Det är absolut inte roligt att vänta, det är stressande då de flesta av oss sätter oss själva i centrum. Tror inte hon är den första eller sista att skickas hem när de är så gott som på operationsbordet, någonting mer akut dök helt enkelt upp. Igen, inte alls kul att vänta. Jag antar att hon har ont, och självklart hoppas jag att hon får sin operation snart. Fördelen för henne som har blivit testad är att hon är i systemet, hon kan således söka mer hjälp för detta problem innan hon opereras.

  Svara

   Vad är det mer för hjälp hon kan söka?

   Svara

   Du upplever inte att du själv just nu ”sätter dig själv i centrum” och enbart utgår ifrån dina egna positiva erfarenheter istället för att försöka känna en gnutta empati för någon som ska behandlas för något som för de flesta är rätt skrämmande och osäkert. Dessie bor i ett land med världens högsta skattetryck men ändå kan hon inte få bli behandlad för sitt förstadium till cancer trots tre bokade operationer… jag själv tycker att det är helt sjukt och att man måste kunna ställa högre krav på den vård vi alla solidariskt bidrar till.

   Svara

    Att vi har världens högsta skattetryck förändrar inte att det kan ske till exempel olyckor som måste opereras akut.

    Svara

     Nä men de borde ge bra sjukvård och korta kötider.

     Svara

      Fast då behöver vi ju själva också hjälpa till genom att faktiskt utbilda oss till läkare osv. Man kan inte bara tro att det ska trollas fram.

      Svara

       Precis.. just nu är väl det stora problemet i sjukvården att det saknas folk!

       Svara

        Ge folk rätt lön så ska du nog se att det finns läkare. Privatvården i Sverige är inte i närheten av skattefinansierad.
        Men där får personalen bra villkor och lön.

        Svara

         Lönen är det inget fel på, en specialistläkare får lätt 80 k i månaden, en specialistsjuksköterska upp emot 40.Problemet är arbetsvillkoren. Landstingen är en katastrof och de jag vet som jobbar inom vården har blivit totalt söndetkörda och för att rädda sin egen hälsa gått till privata alternativ inom företagsvärlden osv.

         Svara

         Företagsvård*

         Svara

        Det saknas närmare sagt förnuft i resursfördelning – t.ex. syrror finns det men problemet är att de inte vill jobba i Sverige. Det kommer inte bli bättre med en större akutmottagning då antalet läkare är densamma. Stockholmsområdet växer med ca 30 000 nya invånare om året, medans vårdkapaciteten blir sämre o sämre pga överlastning. Nyanlända invandrare bidrar till detta. Inom sjukvården arbetar man så oerhört hårt för o få det o fungera och ta dag för dag men tyvärr är det politikernas fel – de som absolut minst har någon verklighetstrogen bild på hur situationen verkligen ser ut. Därför är det många som slutat lita på systemet. Just nu ser situationen ut som så att det är oundvikligt att folk dör i cancerköar.

        Svara

        Då kanske man kan öppna upp mer platser på läkarlinjerna i Sverigeistället för att skicka studenter utomlands och ge dem feta studieskulder, till de som ens har kvar motivationen att bli läkare.

        Svara

        Jag skulle gärna jobba på sjukhuset. Är undersköterska. Men lönen där är katastrof. Ska jag ju jobba för en bruttolön på 21000- 22000 och slita arslet av mig när jag kan få mer betalt som personlig assistent som dessutom är ett enkelt jobb. (I alla fall mitt) Tråkigt, men är nog fler än jag som tänker så. Skulle vi få bättre betalt skulle ju fler välja att söka sig till sjukhusen.

        Svara

       Problemet är inte att vi inte vill bli läkare, läkarutbildningarna I Sverige har högst söktryck av alla utbildningar. Problemet är att det finns för få platser på utbildningen.

       Svara

        Egentligen är det nog inte läkare som är det största hindret när det kommer till operationer. Utan för att det saknas operationssjuksköterskor och narkossjuksköterskor.
        Vi får stryka patienter varje dag på min operationsavdelning pga personalbrist.
        Och då är det sköterskor som saknas.
        Så länge det inte finns utbildade sköterskor som vill vidareutbilda sej kommer det att se ut såhär tyvärr
        Man måste börja ge ssk den lön och arbetsmiljön dom förtjänar.

        Svara

         Håller med dig op-uska om att det framförallt är er usk och ssk som saknas inom de kirurgiska fälten, och så vill jag lägga till att det absolut inte är brist på läkarstudenter och underläkare! Det är däremot stor brist på specialister! Det behövs således inte fler platser på läkarprogrammet i dagsläget, utan fler AT- och ST-platser, och för att det ska kunna möjliggöras krävs fler handlerare (som ska vara minst ST (för AT-läkarna) och specialister (för ST-läkarna)). Blir trött på ranten om att det är för få platser på läkarprogrammet när det samtidigt kryllar av underläkare innan leg som får vika i tid och evighet innan de får AT och kan erhålla legitimation.

         Svara

     fast olyckor händer ju även där folk inte dör i vårdköer. Med den skatten vi betalar i Sverige borde vi ha världens bästa sjukvård och ha tillgång till den dygnet runt.

     Svara

     Fast nu är det ju inte samma sjukhus och/eller kirurg som behandlar akut och en inplanerad gyn-op. Det där är snudd på skandal, att låta en ung kvinna gå runt så här länge med cellförändringar som behöver behandlas – bara den psykologiska plågan måste vara enorm. Hon ska anmäla och vi som betalar skatt behöver kräva åtgärder NU. För mig är det ett mysterium att Sossarna vill ge småbarnsföräldrar en vecka extra ledigt med våra pengar medan folk DÖR till följd av vår kassa sjukvård.

     Svara

    Skattetryck pga invandringspolitiken, inga extra pengar har gått till sjukvården (utom för att bygga NKS).

    Skulle vilja veta vad Dessie fått för svar när hon frågade varför hon inte opereras som planerat. Efter det kan man dra slutsatser, börja klaga på sociala medier och överväga anmälan.

    Svara

     Fast det där är ju bara skitsnack. Det är inte högt skattetryck enbart pga invandring. Det är inte så enkelt att säga att de pengar som skulle gått till sjukvård nu går till integration. Jämför du tex infrastruktursektorn (där jag själv jobbar) med vården och så ser du att fler personer dör i vårdköer än i trafiken. Är lösningen då att sluta ge pengar till väg- och järnvägsunderhåll (som redan är eftersatt) och lägga de pengarna på att minska vårdköerna? Nej. För det är inte så enkelt. Hade det varit enkelt hade någon redan gjort det.

     Svara

      Det som kostar skattepengar i sjukvården är nyliberalismen, det faktum att vi sålt ut så mycket till privata vårdgivare. Stafettläkare får dubbelt mot en som är anställd av landstinget, lika för sjuksköterskor, op dito etc etc. Kryapparna , kliniker som är privata och får betalt av landstinget etc etc. Det är det värsta brottet mot våra pengar som gjorts:det faktum att ingen har vinsttak

      Svara

      En annan statistiker som jobbat på både statligt verk och i en intresseorganisatiom håller med Lina.

      Ett varningstecken på att din bild inte stämmer Hulda är att den inte bara är svartvit, utan även är den lättaste av ”förklaringar” att ta till
      Budgeten fungerar inte så som du tror.

      Svara

       Fast man har rätt till att ha en åsikt. Detta är min utifrån min egen perspektiv och mina kunskaper om saken i frågan. Mina förutsättningar för att göra en rätt bedömning förblir dock okända för dig i denna anonyma forum.
       Fyi, god ton är alltid uppskattat ! 😉

       Svara

        Hur skattemedel faktiskt fördelas är knappast en fråga om åsikt utan fakta. Vad man sen tycker om den fördelningen eller hur man anser att den skulle kunna fördelad annorlunda är en åsikt.

        Svara

        ”Fast man har rätt till att ha en åsikt”

        Visst har du det, men du har inte rätt till egen fakta.

        Svara

     Det du framför, Hilda, är inkorrekta uppgifter. Inte åsikter, inte ”sanningen” eller något annat dravel, utan bara inkorrekta fakta. Skatterna har inte höjts pga av ökat invandringstryck och vården har definitivt fått pengar utöver NKS. 2018 får vård och välfärd 7,8 miljarder SEK i budgeten. Trenden har sedan år 2000 varit att skattetrycket sjunkit, dock vände det uppåt 2014 i och med att S + MP together makten (något de förövrigt gick till val på). Sedan toppen 2015 har Sveriges invandring minskat kraftigt och inget samband kan påvisas mellan ökat skattetryck och minskad invandring.

     Svara

     Korrelation eller kausalitet?
     https://goo.gl/images/QhXgmw

     Svara

     Tänker inte ge mig in i någon pajkastningsdebatt kring detta, men självklart har invandringen belastat sjukvården och är en del av helheten (vårdkris,). Nyanlända har varit en enorm utmaning för hälso- och sjukvården och givetvis leder en rekordstor befolkningsökning i kommunerna till ökat behov av allt från bostäder till vårdplatser. Alla skjutningar har också påverkat vården. Belastningen är enorm, utan att man för den sakens skull behöver lägga någon värdering i konstaterandet.

     Men man kan ju också tillägga att tiotusentals utlandsfödda jobbar inom vården (både som läkare, sjuksköterskor och inom äldreomsorgen m.m) .

     Svara

    Cellförändringar är i de allra flesta fall inte förstadie till cancer så jag undrar varför du uttalar dig om saker du inte vet någonting om? Förstår inte heller varför Dessie skriver om sina blödningar och att de blir värre, för blödningar har ingenting med cellförändringar att göra, så förstår inte varför hon gör den kopplingen. Det kan ju såklart vara så att hennes mens blivit värre, men har ingenting att göra med cellförändringarna.

    Sjukt jobbig situation för Dessie, men tyvärr är det såhär det ser ut i sjukvården, med vårdplatsbristen (pga sjuksköterskebristen). Såklart är det så att en patient med ett akut tillstånd har prioriterats före, och då är det inte mycket att göra tyvärr.

    Svara

   Vad du låter osympatisk och det stämmer ej vad du skriver 06:09.

   Svara

   Med tanke på de skattepengar sompumpas in i vården så är svensk vård jämförelsevis riktigt kass. Det är så klart inte sjuksköterskor och läkares fel utan det ligger helt på de som styr.

   Sen är det konstigt sätt att se på det; bara för att det finns sämre sjukvård i andra länder så kan man ju inte per automatik tycka vår är bra. Köper du en tröja för 1000:- och den visar sig ha kass kvalite, är du då ändå nöjd bara för att kvaliten är bättre än en tröja som kostade 50:-?

   Svara

  Jag hade nog sökt mig till den privata vården..
  Borde kosta under 100k

  Tyvärr så är det så det ser ut nu. Privata sjukvårdsförsäkringar är framtiden

  Svara

   Ekonomiskt, betala för något som går att lösa gratis bara man väntar lite.

   Svara

    Det är ju inte säkert att det går att lösa ”bara man väntar lite”. Cellförändring grad 3 kan lätt utvecklas till cancer och då är det inte så lätt att lösa. Vad hade du valt: betala 100.000 kr och (förhoppningsvis) inte få cancer. Eller vänta i ett år på gratis hjälp och öka risken markant att det har hunnit utvecklas till cancer? Jag vet vilket alternativ jag skulle valt.

    Svara

     Dessie valde att operera brösten först.

     Svara

    Konstigt resonemang. Det finns mängder av människor som fått vänta, och det slutat illa på olika sätt

    Svara

    Fast när det handlar om ens liv kanske ekonomin blir lite bortprioriterad!

    Svara

     Om man inte får ta lån och lever på existensminimum då? Eller helt enkelt bara inte kan låna 100.000?

     Svara

      Sen så ska vi inte behöva betala för vård vi har rätt till. Eller hur? Vården är i kaos nu, mkt inställda operationer. Ska bara de rika få vård men inte de andra för att de inte kan? Vi betalar skatt för vården och vårdgarantin

      Svara

    Jag behövde göra en brådskande operation dock inplanerad med prio. De hade inte rätt grejer när jag väl förbereddes på op-avdelningen. De visste alltså det innan, men sövde ner mig och utförde ingenting. ”Tittade lite”. Behövde givetvis göra om operationen.

    All typ av vård går INTE att få privat! Som den jag gick igenom finns endast inom vanliga vården. tro mig jag har undersökt detta. Jag var för sjuk för att åka utomlands, samt hade inte råd med en kostnad på 95.000 när jag är sjukskriven(och ej får ta lån), jag hade inget val.

    Varje ingrepp i kroppen är ett fysiskt trauma, och även psykiskt. Dessie kan anmäla detta pga de brast i 3-månadersgarantin. Jag kan inte göra det iom att de sövde mig(trots att de ej gjorde något ingrepp)

    Svara

   Nej, det är inte framtiden.

   Svara

   Jag arbetar inom den privata vården och ser på nära håll hur jäkla mycket snabbare de med försäkring får hjälp. Det är rätt sorgligt.

   Svara

    Kan ge ett exempel. Hudspecialisten här är helt fullbokad 6 månader i förväg. Så om du ringer och säger ”Jag har ett jättestort födelsemärke som blöder och kliar och ofta har sår på sig och det ser ut att växa någonting i det…” så får du ingen tid. Men om du är privatförsäkrad så får du en tid om 7 dagar. Underbart, när det kan röra sig om allvarlig hudcancer… 🙁

    Svara

     Det måste skilja sig jättemycket mellan olika landsting. Jag bor i Stockholm och gick till min vårdcentral när att jag var orolig för ett födelsemärke som blivit rött och blödde (en gång, inte upprepade gånger). Jag blev direkt remitterad till en hudspecialist och fick tid bara två veckor senare.

     Svara

      Ja jag kan inte svara för landstingets vård, då jag arbetar privat. Men var ett exempel på hur lätt man får hjälp med privat försäkring jämfört med utan… Kom en remiss till en viss specialitet vi har här, där läkaren skrev ”önskar att ni kallar patienten till er då jag skickade remissen till landstingets mottagning men enbart fick tillbaka att de inte har besökstider.” Jag fick då skicka ett svar som var ”Våra X-specialister tar enbart emot privatförsäkrade patienter, tyvärr kan vi ej ta denna remiss”… 🙁

      Svara

     Jag gick via min vårdcentral för att kolla upp ett märke på huden till att få en privat (men ansluten till landstinget) plastikkirurg att operera bort det på bara ett par månader. Då med semestertider inräknat plus att mitt inte var akut, så hade säkert kunnat gå mycket fortare om det behövdes. Jag bor i Göteborg och har ingen privat sjukförsäkring. Otroligt hur stor skillnad det kan vara mellan landstingen.

     Svara

      Japp, Skåne sjunker… 🙁

      Svara

  Älskar att hon tar rätten till att klaga när hon själv har försökt smita från att betala skatt. Vad tror hon liksom?

  Svara

   Har hon? Jaha, ja det är väl klassiskt.. Ingen vill bidra när de är friska men blir de själva sjuka, ja då passar det. Fyfan.

   Svara

    Älskar att du bildar dig en uppfattning och dömer baserat på en kommentar… 😁

    Svara

     Det stämmer dock. Dessie är en av de bloggare som tydligast flashat med svarta pengar under tiden hon var som mest aktiv. Många bilder viftandes med tusenlappar, dyra bilar, väskor, kläder etc medan hon själv och sambon hade både betalningsanmärkningar och taxerade väldigt låga summor. Säger inte att hon lever så nu men man kan ju hoppas att hon har större förståelse för skattesystemet idag och varför hennes läsare då blev rätt förbannade på henne.

     Svara

      Exakt, varför ska hon få ta del av en välfärd när hon knappt ens har bidragit till den? Människor är så vana vid hur vi har det så de tror att det på riktigt är gratis.

      Svara

       Då blir det många som blir utan vård.

       Svara

        Vilka då? Förutom skattesmitare och socialbidragstagare?

        Svara

         Det kan du fundera på en stund.

         Svara

         Fyfan vilken människosyn du har. Skattesmitare, visst men många sjuka går på soc pga avslag från fsk.

         Svara

         Men hallå? Jag skrev inget negativt om socialbidragstagare, de betalar ju inte skatt just när de får bidrag. På vilket sätt är det vidrig människosyn? Då tycker jag att du ska ringa skatteverket ist och fråga varför de ser ner på bidragstagare och inte tar skatt från dem. Du kanske inte ska vara så snabb på att döma? Jag tycker att alla som behöver ekonomiskt stöd ska ha det och att det inte ska ha dras skatt från biståndet. (Och självklart få vård som alla andra).

         Svara

  Det är så här verkligheten ser ut idag. Ständiga neddragningar på personal och vårdplatser. Vi som jobbar inom vården får varje arbetspass höra hur dålig vården är och ingen service. Det finns dagar vi varken hinner gå på toa eller äta. Man får ta något snabbt i farten tex en frukt medan du skriver en anteckning. Man kommer hem med ont i kroppen, totalt utpumpad. Men det är ändå patientkontakten och värmen du möts av som gör att man fortsätter. Klappen på axeln eller en varm kram

  Svara

   Uska fast det stämmer ju inte jämt. Själv legat på akuten och en patient till och personalen brydde sej inte om våra smärtor utan satt och fikade och skrattade bra länge. Där saknades empatin totalt.

   Svara

    ”Inte alla män”. Och inte all vårdpersonal…

    Svara

    Fast om du ser vad hen skriver ovan är det knappt de ens får gäster. Tänk om det du såg var den enda rasten på ett 8 timmarspass? Även en uska behöver en paus, hen är också en människa som behöver det där kaffet för att kunna prestera på topp en hel dag.

    Svara

   Sjukvårdspersonalen och särskilt SSK och USK är mina superhjältar, ni är helt fantastiska.

   Svara

   Fast att ni inte hinner gå på toa osv gör inte problemet med ”service” bättre eller sämre, det är ju två separata konsekvenser av att vårdpersonal har usel arbetsmiljö och att vården i stort får alldeles för lite resurser. Patienters negativa upplevelser (som inställda operationer, det här året har ALLA jag känner som ska/har opererats fått sin operation inställd dagen innan eller t o m minuterna innan) måste få pratas om utan att bemötas med att personalen minsann inte har det så lätt. Patienter och personal vill ju ändå samma sak.

   Svara

   Aldrig någonsin känt att vårdpersonal inte bryr sig, snarare tvärt om! Ni som jobbar inom vården är fantastiska.

   Svara

  Hon kan anmäla till patientnämnden

  Svara

  En äldre man som skulle op sin höft, råkade ut för samma. På väg till op och allt. Fick åka hem. Höll på att råka ut för det själv, då de skulle op en access i ena bröstet, stor som en apelsin. På väg in till op, snackades det om en trafikolycka och att min plötsligt skulle ställas in. Men så blev inte fallet. Men det känns ju rimligt att ta livshotande fall först. Såna fall som ligger utanför planeringen kontroll.

  Svara

   Men finns inte en egen akuttavdeling? Och sen en kirurgisk avdeling?

   Svara

    Jo. Det är ofta där d brister. Jag kom till akuten, med ett blålila bröstet, men blev hnvisad till vårdcentralen. Där fick jag akutremiss till bröstavdelning och blev inlagd på en kirurgavdelning.
    Så onödigt, och så frustrerande.

    Svara

    När man kommer till akuten, bedöms det vilken avdelning man tillhör. Det finns kirurgsida, medicisida, etc. Därifrån hänvisas man till relevant kirurgavdelning, finns flera.
    Det onödiga för allas skull var att jag var tvungen att fara runt den dagen, istället för att komma till kirurgen direkt via akuten. Kostar ju en massa pengar för staten.

    Svara

     Tack for svar @mickandialog. Jag känner inte så godt till hur det funkar i praksis, det är kanskje goda grunder til att der är så, men låter så ineffektivt. Låter inte kul med din opplevelse att bli skickat rundt och kan tänka mig at du inte är ensam.

     Svara

      Det var för tio år sedan, så det kanske är annorlunda nu. Det rörde sig om en ofarlig grej, men ändå, så ineffektivt som du säger. Det kändes fel, men det skulle följa deras riktlinjer. Så det finns säkert en god anledning.

      Svara

  Vården måste prioritera och ransonera – jag jobbar själv inom vården och har själv en privat sjukvårdsförsäkring….skulle aldrig förlita mig på annat än privatvård.

  Jag har opererat näsan (ej skönhetsop), tagit bort hudförändringar, undersökt tarmen pga IBS och ngt mer – inga livshotande tillstånd som därmed i princip aldrig skulle blivit gjorda inom det offentliga…

  Svara

   Funderar på att göra samma ang privat sjukvårdsförsäkring. Vilken rekommenderar du?

   Svara

   Hur pass dyrt?

   Svara

   Jag har tagit bort hudförändringar, opererat näsan för polyper, får jättebra hjälp för min pms, astma och allergier. I yngre dagar fick jag bra hjälp för min depression. Mitt barn har fått otroligt bra hjälp för sin medfödda skada och läkaren har till och med ringt (när hon var nyfödd) efter att hans skift slutat bara för att berätta provresultat. Jag tycker att den svenska vården är fantastisk och självklar har tider ibland glömts bort eller prov fått göra om men jag är ändå så otroligt tacksam för vården jag har fått.

   Svara

   C larv! Det du nämner görs dagligen och inte behöver man vänta länge.

   Svara

    Och bara för att du själv besöker ett sjukhus så är det säkert likadant i hela landet…

    Svara

    Nä, folk står säkert i vårdköer för att de tycker att det är roligt😊

    Svara

   De som inte har ekonomi till privat sjukvårdsförsäkring, ja de får väl prioritera bort vård.

   Svara

    Jag hade mer än gärna försökt hitta ekonomi till en privat sjukvårdsförsäkring men jag är tyvärr inte välkommen till något bolag för en sådan försäkring då jag är multisjuk sedan tidigare. Där tappas intresset snabbt från bolagens sida…

    Svara

   Ej Jo. Fått hjälp med exakt samma

   Svara

   Jag har gjort nästan exakt samma sak (och mer) inom den offentliga vården utan privat försäkring, så att det ”i princip aldrig skulle ske” stämmer faktiskt inte. Du kanske fått hjälp snabbare, men jag har inte väntat oskäligt länge på något.

   Svara

   Om alla väljer privat sjukförsäkring blir det snart långa köer där också, då får man betala två gånger i onödan.

   Svara

  Men hon kan väl använda sig utav ”vårdgarantin”?

  Svara

   Den fungerar ej. Belastningen på vården är för hög.

   Svara

   Den existerar inte längre.
   Min 5åring fick vänta 8månader för att undersöka hennes hjärta med ett ultraljud.
   Även jag har väntat över 6 månader för att få hjälp med min kroniska sjukdom, men har valt att söka mig till ett sjukhus 10mil bort bara för att få hjälp ”snabbare”..

   Svara

    ”10 mil bort” 😂det avståndet(+lite till) är standard i norra sverige

    Svara

     Ja, alltså vill inte trampa någon på tårna nu…men om 10 mil känns som något stort så förstår jag faktiskt varför det är så långa köer på vissa ställen. Är själv från Skåne och hade inte brytt mig om jag fick åka 10 mil, så länge jag fått min operation snabbare.

     Svara

     Ja, för oss här i norr är tio mil ingenting 🙂 Min morfar fick åka till universitetssjukhuset i Umeå titt som tätt när han behandlades för cancer. Denna resa är på 80 mil tur och retur.

     Svara

  Jag fick vänta för länge på att ta bort gallblåsan som var inflammerad och full med stenar. Men sen när jag kom i kontakt med kirurgen och hon förstod hur jobbigt jag hade det så hjälpte hon mej och jag fick snabbt en tid. Tycker dessie ska klaga till Ivo.

  Svara

  Blev också hemskickad när jag fått mediciner, bytt om och väntade på att få komma in till operation – för att en akutare operation dök upp. När jag senare fick operation fick jag höra av sänggrannen att samma sak hänt där och att hen till och med låg utanför operationssalen innan hen skickades hem.

  Jag har själv en bakgrund inom vården och har förståelse för att akutare saker kan dyka upp. Upplever dock ofta att där det brister är i kommunikationen tyvärr – mestadels pga resursbrist.

  Svara

  Jag har opererats for grad 2. Jag fick välga fyra måneder men aldri utsättas. Det var i Norge (jag er norsk). Det måste vara fruktansvärt for hon! Tiden i mellan är inte rolig als, massa ångest. Hoppas hon får göra det snart. Hadde dom gjort sånn mot mig hadde jag gått til privat kirurg om möjlig. Även om jag (nu) vet at det tar manga år innan det kan bli cancer så är det inget roligt att gå rundt med det här. Man får jo även vänta länge efteråt med at tex bli gravid.

  Svara

   Vänta inte välga*

   Svara

  Kan man inte göra operationen i annat EU-land och försäkringskassan ersätter om det är så att vanliga vården inte kan erbjuda tid inom vårdgaranti tiden? Själv har jag skaffat privat vårdförsäkring via mitt fackförbund, de flesta fack erbjuder det.

  Svara

   Vårdgarantin gäller bara i Sverige. Vårdgivaren ska hitta annat alternativ inom Sverige om de själva inte kan hålla tiden. Men går det inte inom Sverige så gäller inte vårdgarantin.

   Däremot kan man söka vårs i andra EU länder enligt patientrörlighetsdirektivet. Men det har inget med vårdgarantin att göra.

   Svara

  Ush, va jag lider med Dessie! Har själv precis fått reda på att jag har cellförändring och HPV och har total dödsångest. Kan bara tänka mig hur hon känner sig som har grad 3 och har fått gå med det så pass länge. Själv har jag fått tid om en månad inom den offentliga sjukvården för kompletterande undersökning, men jag kommer att använda mig av min privata vårdförsäkring för att förhoppningsvis få en snabbare tid.

  Svara

   Det vil gå bra, jag har varit igjennom det och känner igjen känslan av ångest. Det är inte alls kul, men fick till slutt tänka såhär själv: det är bra att hitta det innan det blir större! You caught it in time!
   Lycka till 💕

   Svara

  Jag fick ett MA (missed abortion) i v16, (barnet hade dött i v 13-14) Kroppen ”skötte” inte det själv så jag skulle få hjälp med det.
  Jag fick gå med vår döda bebis i magen i 2 veckor. (16 dagar för att vara exakt) innan det fanns en ledig tid. Fick dessutom dela (ett litet) rum när jag väl fick hjälp. Med en kvinna som grät hysteriskt under flera timmar och henne mycket äldre man som glodde hela tiden. Har dessutom tappat räkningen på hur många missfall jag haft, men eftersom jag redan har ett barn sen innan får vi ingen hjälp av landstinget här. Nu har jag sökt vård privat och fått veta orsaken (med hjälp av ett enda litet blodprov) så nu blir det förhoppningsvis syskon snart (TACK för den privata vården alltså)

  Svara

   Låter som att kvinnan du delade rum med led av det mer, stackars henne. Vad har hennes äldre man ens med saken att göra? Jag förstår att man klagar på vården om man har din inställning, att gå runt med ett foster som slutat växa i vecka 13 är faktiskt inte att gå runt med en död bebis i magen. Två veckor är inte ens lång tid, tyckte du att det kändes akut? Du hade redan gått med det i tre veckor.

   Svara

    Fy vilken oempatisk kommentar. Varför är du så elak? Ett missfall är också en sorg! Och för den som är gravid är ju ett foster ens barn redan. Hon fick väl dessutom reda på missfallet först i vecka 16 och då har man ju redan hunnit börja drömma om, planera och skapat en relation till sitt kommande barn.

    Svara

    Men vilken jävla kommentar? Du kommer säkert att sprida god stämning omkring dig under den fortsatta dagen… Jesus.

    Svara

    Och så var det det där med att kunna känna empati och sätta sig in i andra människors känslor. Något du tydligen har stor brist på anonym 8.04.😒 Känner för dig Lovisa.❤️

    Svara

    Hur skulle det vara med lite empati? Nähä, det vet du inte vad det är. Jag antar att bakom din otrevliga kommentar gömmer sig en olycklig människa.

    Svara

     Ja, och det var ju så klart sjukvårdens fel att en annan kvinna grät hela tiden, och att hennes äldre man glodde.

     Svara

      Det skrev hon inte heller. Det som är sjukvårdens fel är kanske att denna kvinna hade behövt ligga i en säng mer privat, att hon fick ha sitt döda foster i magen 2 veckor. Kan inte förstå hur hemskt det måste vara. All kärlek till ts!

      Svara

      Nej men sjukvårdens fel att hon fick dela ett litet rum med dessa människor.

      Svara

   Beklagar dina missfall. Måste h varit en fruktansvärd och påfrestande situation för dig att behöva vänta på det sättet. Bra att du fått veta orsaken nu, och håller tummarna för att du snart sitter där med en liten bebis. ❤️

   Svara

   Beklagar verkligen dina missfall, vet allt för väl hur hemskt det är att gå igenom. Tycker dock det låter konstigt att ni inte får en utredning efter upprepade missfall, är det olika i olika landsting kanske? Bor i Stockholm och här får man utredning efter tre missfall i rad oavsett om man har barn sen innan eller inte.

   Svara

  Fråga till er som har HPV, har någon av er tagit vaccin mot det men ändå haft viruset/cellförändringar? Hörde själv till testgruppen för ca 10 år sedan då jag var runt 15. Blev kallad till cellprov då jag fyllde 18 som uppföljning till vaccinationen men var inte sexuellt aktiv så kände att det inte var någon idé att göra det. Är idag 25 och har ännu inte gjort något cellprov.. Har inte haft oskyddat sex plus att jag är vaccinerad så jag har liksom tänkt jag inte behöver. Men, jag vet, borde säkert boka in en tid.

  Svara

   Ja, boka in tid. Sånt är väldigt viktigt. Är själv vaccinerad men de informerade ju klart och tydligt kring att det inte är 100%igt skydd 😊😊

   Svara

   Du måste ändå göra cellprov! Vaccinet skyddar (eventuellt, det finns inga garantier) enbart mot vissa stammar av HPV, inte mot alla. Gå och gör det, boka in en tid och lova dig själv en härlig eftermiddag med Netflix och godis sedan. 🙂

   Svara

  Ja det blir väl mer akut med killar som skottskadas ute i ”orten”. Tyvärr 🙁

  Svara

   De skickas säkert till gyn.

   Svara

    😀 😀 😀

    Svara

  Min mormor, 82 år, var i somras med om att bli hemskickad när hon var på väg in till operation av ett diskbråck hon kännt av redan under sin bröstcancerbehandling för 2 år sedan. Det senaste året hade hon knappt kunnat gå. De sa att läkaren blivit sjuk, och så kan det ju vara. Men att en 82-åring med så ont och som checkat in på patienthotellet med sin dotter för att få hjälp med dusch och för att hon var orolig att färdtjänsten skulle missa hennes tid (som händer ofta) får vänta ytterligare en månad är ju outhärdligt. Hon hade sett fram emot att njuta av sommaren efter rehab men istället gick en månad till, och det är lång tid för en kvinna som knappt kan gå. Givetvis går akuta fall först, men resurserna borde finnas där, jag betalar gladeligen mer i skatt för att personalen ska få högre lön och drägliga arbetstider.

  Svara

  Stackars flicka, måste ha varit hemskt upplevelse.

  Svara

  När jag skullr snittas med sista barnet så hade jag duschat med sån där tvål, fastade, fixat barnvakt, skrivits in på förlossningen, fått katater och infart i armen. Rullades till operation och fick sen veta att snittet inte kunde genomföras. Rullades tillbaka till förlossningen.
  Dagen efter, samma prosedur, rullas till op och sen ställs snittet in.
  Jag blev helt dum i huvudet av detta. När man är så inställd på (att i mitt fall) få sin bebis och så blir det så här. Och stressen av att personalen på förlossningen var oroliga över att min förlossning skulle komma igång (kan inte/får inte föda vaginalt pga risk att livmodern spricker).
  När jag väl låg på op och fått ryggbedövning så frågade jag om op skulle bli av..
  Kan inte ens föreställa mig hur det känns för Dessie. ☹

  Svara

  Vården har alltid tagit så bra hand om mig. Fick veta att jag har cancer in situ/cin 3 förra månaden, fick tid för konisering i lokalbedövning i måndags. Till saken hör dock att jag har ledgångsreumatism vilket säkert placerar mig i en högre prio-grupp än de som i övrigt är fullt friska. Råkade dock ut för en komplikation och blödde totalt okontrollerat i måndags efter ingreppet. Fick åka in akut på kvällen igen och sövas och opereras några timmar senare, ett blodkärl hade gått sönder. Fantastisk vårdpersonal, särskilt ssk och usk. Såna hjältar.

  Svara

  Våra pengar räcker inte till, mycket beroende på de fem jobbskatteavdragen. Idag betalar de flesta en kommunalskatt på 23-24 procent mot tidigare 30-32 procent. Tanken var att fler skulle jobba så den totala Potten av skatteinkomster skulle vara oförändrad eller öka efter införandet av avdragen. Så har de dock inte blivit och jag förstår inte att man nu när man ser effekten tar bort ett eller flera av jobbskatteavdragen. Det är väl så att ingen av partierna vågar föreslå detta för att förlora röster. Kontentan av detta har istället blivit att en del mindre insatta människor tror att den minskade mängden pengar till skola och omsorg beror på invandringen. Man har alltså spelat SD i händerna och därigenom ändå förlorat röster.

  Svara

   Fast indirekt beror det ju på invandring. Med tanke på hur stor del av utrikesfödda som inte jobbar överhuvudtaget (15%-20%). Av de som är inskrivna på Arbetsförmedlingen, eller i program med aktivitetsstöd, är nästan 50% utomeuropeiskt födda. Och efter 8 år i Sverige är fortfarande 50% arbetslösa. Vi är alltså allt FÄRRE som ska försörja FLER.

   Svara

    Du glömmer bort alla högutbildade vi kan konvertera på kort tid utan större utbildningskostnader. Jag känner tex en som är tandläkare i Göteborg där de konverterar 20 st invandrare per termin till att fungera i den svenska tandvården. Han är som en gud för dom och de antecknar minsta lilla han säger. Jag frågade var de duktigaste kom ifrån och överaskande svarade han Syrien. Självklart är jag medveten om att vi även får in rötägg men det har vi även massor av själva i Sverige. Jag är en priviligerad svensk som bor i ett 500 kvm stort hus i fashionabla Örgryte. Då barnen är stora har jag rum över och har 4 st invandrare boende åt gången i huset. De är rörande hur villiga det är på att anpassa sig och det sista det vill är att ligga samhället till last. Jag är inte naiv men det jag definitivt vet är att om vi i Sverige vill behålla vår höga levnandsstandard måste vi ta in arbetskraft. Det är så många rädda och oupplysta människor som tror på SD:s propaganda och slänger sig med procenttal utan verklighetsförankring. Våga öppna öga då nationalism har aldrig lett till något annat än negativa saker.

    Svara

     Jag är självklart medveten, och tacksam, över alla de invandrare som arbetar inom vården. Eller högutbildade, ambitiösa invandrare generellt, som förstås är viktig arbetskraft. Men det är inte heller dom som är problemet, utan de som får ett jobb först efter 8, 10, 15 år. De som lever utanför samhället. Som inte har utbildning eller språkkunskaper. Kanske även kulturellt annorlunda vilket kan försvåra att komma in i samhället. De är ju, tyvärr, en belastning för samhället och välfärden generellt. Hur man än vänder och vrider på det så kostar dessa människor skattepengar. Sen kan man ändå anse att det är humant att hjälpa folk trots att de inte kommer bli skatteinbringande arbetskraft (Personligen tycker jag att man då kunde ta in kvotflyktingar som kvinnor och barn också, och inte bara bevilja asyl åt en massa unga män. Men det är en helt annan fråga). Jag håller med dig om att det finns massa duktiga, snälla, bra människor som vill göra rätt för sig. Men vi måste kunna se de stora problemen också!

     Svara

  Fy sjutton alltså, stackars Dessie! Jag har jättelite erfarenhet av sjukvården (*peppar peppar*), skiljer sig det här från landsting till landsting? Har inte hört talas om liknande fall där jag bor (bor inte i Sthlm).

  Svara

  Fast det stämmer inte att ”steget efter grad 3 är cancer”. Cellförändringar är inte cancer.

  Svara

   Celleforandringer är et «forstadie» til cancer.

   Svara

   Jo det stämmer visst. Cin III är cancer in situ vilket innebär att cellerna har förändrats så pass att det är cancerceller. Nästa steg i utvecklingen om de inte behandlas är cancer stadium 1. Du har rätt i att cellförändringar i sig inte är cancer, men brytpunkten mellan cellförändringar och cancer går vid cancer in situ – cancer stadium 1. Därför måste de tas bort när de har kommit till ett sånt skede.

   Svara

  Jag fick en operation (hysteroskopi och laparoskopi) inställd på samma sätt som Dessie. Hade legat i en sjukhussäng i fyra timmar, fått lugnande, smärtstillande och dropp – och så ställdes operationen in.
  Kirurgen var väldigt ursäktande och beklagade och lovade att jag skulle vara prioriterad först på min nya operationsdag. Dagen efter meddelades jag om en ny op-tid, bara tio dagar senare och då var jag prioriterad som dagens första operation. Enligt sjukhuset var det policy att prioritera den som fått operation inställd först.
  Jag vet inte anledningen till att Dessies operation ställdes in. Min blev inställd pga tidsbrist och då är det kanske helt okomplicerat att boka om. Jag reagerar på att Dessie fått vänta så länge mellan sina (februari till hösten liksom), men anledningen till att hennes operationer ställts in har kanske varit annat än tidsbrist?

  Svara

  Hemskt att behöva få op inställd flertalet gånger. Har själv jobbat och gett såna besked när det varit högt tryck på op och det är så tråkigt. Den svenska vården idag är på väg att kollapsa, så är det bara. Det behövs en större struktur och mindre resursslöseri. Framförallt måste man utvärdera hur man kan behålla personal. Spelar ingen roll hur många man utbildar om merdelen går in i väggen av utmattning eller flyr efter 1 år av otillräcklig arbetsmiljö.

  Svara

  Nej det är inte okej att hon blivit avbokad sen februari, och jag har faktiskt aldrig upplevd att någon blivit hemskickad från preop. Det låter helt horribelt, sånt får bara inte hända. Vad är det för värdelöst sjukhus hon är på?? Det finns ju en vårdgaranti, kan de inte hjälpa dig inom 3 mnd har du rätt att få hjälp i annat landsting eller privat och då får staten täcka den kostnaden. Jag antar att hon ska göra en konisering, det är ett litet ingrepp som de flesta sjukhus kan klara av. Själv fick jag gå till en specialist på Carlanderska när det offentliga sjukhuset inte hade några tider.
  Cellförändringar är dock inte cancer, oavsett vilken grad man har. Men det kan utvecklas till cancer och därför är det givetvis viktigt att få bort dem så snabbt som möjligt!

  Svara

  Bara idag går ju att läsa på dn om en satsning som man satsat 140 miljoner på som nu skrotas, något hälsokonto som sedan visade sig vara ogenomförbart. Men nu är pengarna borta och här står vi. Fullständig idioti!

  Svara

  Satan vilket gnäll. Har väntat endast 3 mån på gastric sleeve, nu är allt i rullning. 😊 fått fantastiskt vård av min depression.

  Svara

   Bara för du har fått bra hjälp så betyder det ju (bevisligen) inte att alla har samma erfarenhet. Jävligt tröttsam kommentar. Men problemen existerar ju inte förrän man själv upplevt dem? :)))

   Svara

  Tycker att det är väldigt märkligt att ett land där man betalar så höga skatter kan man inte förlita sig på offentlig sjukvård. Det är så klart inte enskilda sjuksköterskor eller läkares fel, men det måste vara fel i hur offentliga medel prioriteras och hur organisationerna är uppbyggda.

  T.ex. min sambo arbetar på sjukhus, varje vecka får de information om deras avdelnings ekonomiska resultat. Undrar verkligen varför det är relevant, de gör ju sitt jobb och kan inte påverka hur många undersökningar de gör varje vecka. De tar hand om de patienter som kommer in. Verkar vara väldigt märkliga styrmodeller inom vården, det funkar ju inte som en fabrik där målet är att man ska producera så många undersökningar som möjligt. Ett sjukhus borde ha en helhetsbild där alla avdelningar jobbar på att göra patienterna friska om det går.

  Svara

  Jag gick igenom samma. Låg med dropp och var ombytt. Operationen skulle börja 09 men de kom in 11 och sa att jag fick åka hem. De skulle återkomma om ny tid. Vilket inte hände på 1 månad så jag hörde av mig. De sa att dem missat mig. Och fick en ny operation veckan efter. När dagen kom så ringde dem på morgonen och avbröt den.
  Fick till tillslut min operation 2,5 månad senare.

  Svara

  Standard ju nu för tiden. Händer dagligen. Alltid tråkigt, men det ser ut så i svensk sjukvård.

  Svara

  Jag har noll förtroende för sjukvården.

  De missade min mammas bröstcancer. Om inte hon stått på sig så hade de inte ens kollat upp det. Mitt i behandlingen av den första cancern så upptäcker de förändringar på njuren, förändringar som synts för två år sedan men som de inte brytt sig om att informera om (detta var de ärliga med). Om det hade gått ytterligare 15 år så hade den cancern varit dödlig.

  De ville skicka hem mig när jag hade brutit mitt knä. Jag var ett barn och barn överdriver hävdade de, de rekommenderade att jag skulle gå på benet. Jag fick vänta drygt två dagar innnan min mamma idiotförklarade dem så pass att jag till slut fick träffa läkare. Läkaren sa i sin tur att det hade varit mycket värre om jag börjat försöka stödja på det.

  Nej, vår sjukvård mår inte bra idag och det kommer krävas mycket tills den gör det.

  Svara

   En vän till mig ramlade och hade otroligt ont i benet. Åkte in till Akuten där de sa stensäkert ”Bara stukning, vila och försök sedan gå på det”. Som tur är återkom hon efter ett dygn. Äntligen röntgade de benet och upptäckte det var BRUTET och behövde gipsas. Hon fick då gips och gick hem. Väl hemma pratade hon med en annan vän som är sjuksköterska som frågade om hon fått blodförtunnande p.g.a. risk för blodpropp när man är gravid. Hon hade inte fått någon medicin och fick igen höra av sig till Akuten och få medicin så hon slapp blodpropp! Hon var alltså uppenbart gravid vid detta laget så det var rent slarv… Jag är livrädd att bli sjuk i Sverige. 🙁

   Svara

  Men, operasjon? Ikke bare konisering? Det er jo gjort på 15 minutter med laser og lokalbedøvning?
  Jeg hadde celleforandringer grad 3 (grad 3 vil alltid utvikle seg til cancer, og skal alltid fjernes), men ble konisert med laser. De fjernet ganske mye, men det var gjort på 15 minutter mens mann og barn ventet utenfor. Langt ifra noen operasjon hvor man måtte faste og legges inn og drypp og what not. Dette var i Norge, men etter hva jeg husker så ble det gjort det samme med Egoina?

  Svara

  Snälla alla som läser: AVBOKA tiden ni får till sjukhuset om ni inte vill/kan komma på den! Jag jobbar på en avdelning där vi har 21 veckors väntetid på en undersökning. Idag hade jag två patienter som inte kom på sina tider. De tiderna hade med all säkerhet någon annan både behövt och velat ha. Jag vet att många är duktiga på att boka om sin tid, men snälla, ni andra, AVBOKA! Vi har inte råd att låta tider stå tomma ❤️

  Svara

   Och det händer varje dag!

   Svara

  Det är ju så det går till. Min brors minsta barn föddes med hjärtfel. Hon skulle opereras innan hon var 10 mån, hos specialister i Göteborg. Första tiden fick de när hon var 13 mån, de fixade ledigt, fixade barnvakt till andra barnet och åkte till Göteborg. Operationen sköts upp tre ggr. De bor utanför Uppsala. Lagom kul, men det kom in akut sjuka varje gång som gick före helt enkelt. Till sist blev operationen av.

  Svara

  Pay-back is a bitch ain’t it? Var det inte Dessan som sa att hon inte betalade skatt och att hon ”sket” i att hon då inte bidrog till välfärd såsom sjukvård osv, detta var ju också en av anledningarna till att hon minsann inte passade att bo i Sverige utan skulle (!) flytta till … Kina.
  Varför hon inte med alla sina pengar köper sig en vårdplats är ju märkligt.
  Anmäl gärna, men låt oss också få reda på den verkliga anledningen till att hon med sin ”nästancancertyp” KAN det vara så att hon även nu skarvar lite för kunna passa i sin offerkofta?
  Nej, jag är vare sig troll eller ”hejter” men tycker det är så fånigt att om man ny är så pass sjuk beklagar dig till sina ”alla” läsare. Gör något konstruktivt Sedan kan du beklaga dig efter att gjort allt det du kunnat..
  #mikedrop

  Svara

  Min kusin fick tillbaka sin hjärntumör och eftersom den troligtvis var vätskefylld fick han absolut inte strålbehandlas. Han fick operationstid 1 år efter att de upptäckt att den var tillbaka. 1 ÅR fick den växa ännu mer. När operationsdagen väl kom, så sköt man upp operationen ytterligare 6 månader…

  Svara

  Jag tror dessutom att de läkare som ansåg att Dessans OP kunde vänta, inte tog beslutet på felaktiga grunder.

  Svara

   Nej för det har ju aldrig hänt att läkare har haft fel i detta land….

   Svara

  Sjukvård fördelas via behovsprincipen så om hennes operationer ställts in så är det p.g.a. att en annan patient hade ett ännu mer bråskande behov av operation. Men det är ju väldigt synd ändå för den som drabbas av uppskjutna operationer.
  Det är synd att det är sådana väntetider ö.h.t. men hoppas hon snart får sin op. och att allt går bra efteråt.

  Svara

   Brådskande*

   Svara

   Men någonstans måste ju ett samhälle ha en gräns för vad som får skjutas upp? Till slut står man mellan två döende barn som behöver operation och den ena dör och den andra som var en liten smula sjukare överlever. Det är orimligt. Dessie är en ung kvinna som riskerar att få cancer om inte operation sker snart, det är liksom inte ett brutet nyckelben vi snackar om här.

   Svara

  96 timmar fick jag vänta på en akutavdelning i Sverige, innan de opererade mig, då jag hade bukspottkörtelinflammation pga en gallblåsa överfylld av stenar. Under de dagarna fick jag varken äta eller dricka något. Spydde hela tiden pga morfinet jag fick mot smärtorna. Två gånger fick jag göra alla förberedelser(som dusch mm), men operationen ställdes in i sista stund ändå. Dagen de till slut opererade mig fick jag inte duscha alls. Det hanns inte med. Till råga på allt gav de mig sedan ett läkemedel jag inte tål(som jag hade informerat dem om och som det står i min journal om). Jag fick hjärtproblem och höll på att dö. 🙁

  Svara

   Herre…. Tycker detta är fruktansvärt! Så ledsen du behövde vara med om det! 🙁

   Svara

    Tack! Det värmer. Tror tyvärr inte jag är ensam om liknande erfarenheter. Många är dock för sjuka för att orka berätta och har heller ingen anhörig som kan hjälpa dem.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.