Har Kissie plagierat sitt halsband i samarbete med Ur&Penn?

Företaget byBiehl har kommenterat på Kissies Instagrampost att de halsband hon ska släppa som del av en kollektion för Ur&Penn är en kopia av deras ”Our Beautiful World”-halsband, något som Ur&Penn förnekar. 
De menar att Kissie velat porträttera vår vackra planet och att det inte finns så många sätt att göra det på, en förklaring byBiehl inte riktigt verkar köpa.
Det är nämligen så att byBiehl faktiskt skickat just det halsband – som ska ha plagierats här – till Alexandra och hon har till och med bloggat om det. I juli 2018 publicerades det här inlägget på hennes blogg.

Vad tycker ni? Plagiat eller bara lite lika?

Tack för tips, Angelica!

174 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  För det första, extremt lika, identiska. För det andra, jag ser verkligen inte någon världskarta på något smycke…

  Svara

   För att de till och med plagierat den otroligt dåligt återgivna världskartan där Grönland är större än Sydamerika och Afrika, och Europa blivit till en fluglort med stånd där Medelhavet ersatts med en märklig kanal som också delar Europa och Asien och rinner ut i Barents hav.

   Svara

   Nej de är inte identiska. Identiska betyder exakt likadana, vilket de inte är om man jämför mönstret. De är dock väldigt väldigt väldigt lika och Kissie borde skämmas

   Svara

    mhmmm språkpoliser<33333

    Svara

     Fast i det här fallet är det väl korrekt att märka ord när det handlar om plagiat och identiska.
     Men även om de inte är identiska kan jag tycka att det går under plagianism.

     Svara

    Appappappapp!
    Glöm inte kommatecken vid upprepning:
    ”väldigt, väldigt, väldigt lika”
    Det bör också vara skiljetecken vid interjektion:
    ”Nej, de är inte identiska.”

    Svara

     Skit ner dig 😘

     Svara

      Du glömde roptecknet!

      Svara

       Behövs inget, hen får bajsa långsamt

       Svara

        och utan punkt..?

        Svara

         Japp

         Svara

         Stor bokstav i början på meningen, tack!

         Svara

    Och kanske stämmas…

    Svara

   Plagiat. Trodde hon skulle ha guldfärgade smycken. Gillar inte silver.

   Svara

    Nähepp😴

    Svara

  Aj då, den blir ju lite svår att ta sig ur.

  Svara

   &Penn

   Svara

    HAHAHA Jag älskar dig!

    Svara

    😂

    Svara

    &Teller

    Svara

     ?

     Svara

      Två magiker. De har sin egen show på Netflix 🙂 Penn and Teller

      Svara

  Om Alexandra fick smycket i juli och ville plagiera det, kan det gå så snabbt att ”utveckla” ett smycke och börja sälja att det är klart 3 månader senare? Jag är genuint nyfiken.

  Svara

   Japp, om man kopierar smycket rakt av, som Kissie nu gjort, så går det ju väldigt fort 😉

   Svara

    Haha, vad pinsam hon är ändå. Snygg tabbe att faktiskt blogga om halsbandet man plagierar…

    Svara

  Oj de är ju identiska!

  Svara

  De borde ha inverterat bilden och gjort en som visade världshaven eller liknande i stället- nu blev de ju verkligen extremt lika.

  Svara

  CamCam, jag har ad-block på min läsare ovh autoplay avstängd men dina videos på sidan spelar upp per automatik varje gång man scrollar förbi dem. Finns det något sätt du skulle kunna ändra så att de inte spelar upp automatiskt? Det är fruktansvärt irriterande…

  Svara

   HÅLLER MED!!! Orkar verkligen inte när saker startar automatiskt…

   Svara

    Nä och det avbryter till exempel poddar man lyssnat på. Superjobbigt!

    Svara

   Men JAAA! Snälla, gör något åt dessa irriterande videos!

   Svara

  Oj men tror ni inte att det här är gjort och bestämt före sommaren?

  Svara

   Jag tänker att om de bestämt designen innan Alexandra fick det andra halsbandet så borde hon ju inte visat upp det i bloggen eftersom hon själv skulle släppa ett i princip identiskt halsband några månader senare

   Svara

  Lär ju vara sånt smycke som är massproducerats och går att köpa på typ aliexpress. Som man sen säljer för 9 dubbla inköpspriset…

  Svara

  Pinsamt. Det är uppenbart ett plagiat. Inte gör att Ur & Penn inte varit i sådana tvister tidigare (ex. med Daniel Wellington) men ändå sjukt pinsamt och Kissie borde kunna räkna ut att fusk blir påkommet.

  Svara

   Alltså Ur&Penn jag jobbar i en konkurrerande butik och vissa märken vi har säljer det extreeemt liknande smycken av men för halva priset då.

   Svara

  Oj ja plagiat helt klart! Hade inte Alexandra fått det första halsbandet hade man ju kunna tänka att det var en slump. Men inte nu när hon bevisligen äger ett ”originalhalsband” och använt det.

  Svara

   Den var ju mycket snyggare! Och nu blir det verkligen tydligt att Kissie verkligen snott designen…

   Svara

   Det var ju till och med snyggare om jag får tycka

   Svara

   Fast det där ser annorlunda ut. Hade det sett ut så hade det varit lugnt,

   Svara

    Den är inverterad som någon föreslår här ovanför.

    Svara

     Och en något mer realistisk form på kontinenterna. De berlockerna ovanför har ju knappt försökt efterlikna dessa. Skurit ut hål lite på måfå i metallbiten.

     Svara

   Som sagt…

   Svara

   Haha, detta fick mig verkligen att skratta. Ett företag som bråkar om ett halsband vars ursprungsidé kommer från Aliexpress. Undra om dem skickat klagomål till Alexpress också?

   Svara

    Aliexpress*

    Svara

    De!!!!

    Svara

     Sofia, tack för din nödvändiga rättning. Det måste stuckit riktigt mycket i ögonen på dig när du såg ett DEM där det skulle vara ett DE! Ska jag be om ursäkt för att jag har dyslexi och svårt att skilja på DEM och DE? Var detta verkligen nödvändigt? Tänk dig för innan du kommentar.

     Svara

      *kommenterar

      Svara

       Om du nu är så kaxig kan du väl skriva ut ditt riktiga namn och stå för den kommentaren istället för att gömma dig bakom ”anonym”? Eller vågar du inte stå för din tråkiga kommentar?

       Svara

        Jag heter S.

        Svara

         Trevligt, då har vi något gemensamt!

         Svara

      Att inte kunna skilja på de/dem och sedan skylla på ”dyslexi”. Lol. Dagens ungdomar alltså…

      Svara

       Ungdom? Det ska komma från personen som känner behovet av att kommentera en rättelse för en person som har dyslexi? Ja anonym, du läste rätt: dyslexi – den diagnos som jag lever med varje dag! Men såvida du inte har licens för att utreda människor med dyslexi tycker jag helt ärligt att du ska vara tyst och stänga ner denna sida.

       Svara

        Tips om du har dyslexi på riktigt: skriv ’dom’.
        Funkar alltid och även om det ser en smula barnsligt/simpelt ut är det 100 gånger bättre än att skriva fel på de/dem.

        Svara

      Tips: ”de” används som ”vi” och ”dem” används som ”oss”. Enkel regel för när man är osäker på vilket det ska vara.

      Svara

       Eller bara tänka på subjekt och objekt; subjekt = de, objekt = dem.
       Eller att meningen på engelska – där det blir ’them’ använder man ’dem’.
       they shot them = de sköt dem.

       Svara

    gissningsvis så är det AliExpress som har kopierat företagets smycke..
    Väldigt få saker du hittar på Ali är orginal design. Det är ju lite affärsidén

    Svara

    Ursprungligen från AliExpress??? Hahaha men skojar du?

    Svara

     Haha, nej, kanske inte ursprungsidéen men det är fortfarande kul att bybiehl kontaktar Alexandra när det uppenbarligen redan finns ”plagiat” på aliexpress.

     Svara

      Så du menar att bara för att det redan finns plagiat på AliExpress så får ursprungs-företaget inte kontakta nya företag som gör plagiat?!

      😂 Logiskt 👍🏻

      Svara

       Jag skrev inte att förtaget inte får kontakta Alexandra? Jag skrev att jag tyckte det var kul eftersom det redan finns plagiat på aliexpress. 😪

       Svara

  Jag tycker det är mer intressant att höra varför influenservärlden är så vitt. Kolla Bellas influensermiddag – hur många kvinnor av färg? Hur många svarta?

  Kollar Sandra Beijers vänskapskrets. Petra Tunegården. Forni. Dasha. Elsa Bilgren. Kissie. Det är fannemig lite läskigt hur vita allas sociala kretsar är.

  Ärligt talat, det är så skevt och verklighetsfrånvarande. Tycker det är högst problematiskt. Om man verkligen vill nå ut till fler bör man kanske bjuda in personer med helt andra nätverk. Eller ser mörka personer inte lika bra ut på bild? De kanske inte passar i mallen som krävs för att bli influenser. Tycker du borde lyfta hur VITT influensersverige är.

  Svara

   Jag håller med. Sen tittar jag på mig själv och inser att alla mina vänner är vita, födda och uppvuxna i Sverige. Det närmsta jag kommer en invandrare i min vänskapskrets är en Australiensare som bor i Stockholm. Helt ärligt, hur gör man för att ändra på det? Sverige är så himla segregerat, jag träffar mest nya vänner på spelningar, och där är det verkligen bara vitt, vitt vitt. :*(

   Svara

    Anmäl dig till språkvän exempelvis eller något annat socialt program som är till för att föra ihop nyanlända med infödda svenskar. De flesta kommuner har sådana program och det är verkligen otroligt givande för båda parter och ett sätt att bidra till integrationen.

    Svara

    Lite så, man kan väl inte klaga på folks kompisar, man kan väl inte rå för vilja man springer på och klickar med. Jag har mestadels svenska vänner. Men min man är från södra Europa, min bästa killkompis lika så, en vännina är adoptivbarn från Indien osv. Rosanna/Roxanna (?) är väl influencer med mörkare skinn. Amirs namn känns inte svenskt iaf. Thomas Sekelius är väl ljus, men ungrare, kisse till hälften polack. Petra Thungården är väl inte ensam influencer i sthlm, men hon kanske kommer från en annan krets, jag misstänker föräldrar med pengar men har ärligt ingen aning.

    Svara

    Så är det nog ofta. Det är inte ett medvetet val hoppas jag, men en följd av var och när man växte upp. Jag hade inte en enda svart klasskompis och därav inga svarta kompisar heller. Det fanns ju ingen jag kunde bli kompis med och i vuxen ålder har jag inte direkt skaffat massa nya kompisar oavsett etnisitet, jag har kvar de gamla. Fanns två asiater i min gymnasieklass varav en var adopterad, det var allt. Beror nog mycket på vart man bor och hur gammal man är.
    Sen verkar ju alla influencers försöka se så lika ut som möjligt, det är inte många av dem som inte har blondt löshår med mörk utväxt, lipfillers, silikonbröst, botox och gymkort. De köper samma kläder och samma inredning, bor i samma stad, går på samma restauranter, sminkar sig likadant osv. Therese Lindgren är kompis med någon tjej som har en youtube kanal, hon är av afrikanskt ursprung ser det ut som. Men det är den enda jag kan komma på vilket ju är väldigt konstigt.

    Svara

   Framför allt vore det roligt om (någon enstaka gång) en ickevit influencer lyftes här, en ickecis, ickesmal etc. Finns många på instagram (kanske inte regelrätta influencers men ändå) som faller utanför normen. Någon gång har lovette lyfts här men då har det handlat om rasism eftersom det är hennes hjärtefråga. Jag tänker att man kan ge plats åt ickevita även när man inte pratar om rasism.

   Svara

   Håller med om att Bella borde tänka mångfald under sina middagar och särskilt på den amerikanska marknaden.

   MEN att gå på hur folks vänskapskretsar känns lite magstarkt eller. Är det mer etiskt att plocka fram vänner av olika ursprung för att det ska se ”rätt ut” på bild?

   Kanske finns det lite mer nyanserade sätt att lyfta den här problematiken än att gå in på etniciteten i Sandra Beijers vänskapskrets liksom?

   Svara

    Absolut inte magstarkt. Tvärtom, man kan säga mycket om personer beroende på deras sociala krets. Jag är ALLTID misstänksam mot personer som inte har mångfald i sin närhet. Något stämmer inte när man inte har möjlighet att ha varierande vänskapskretsar.

    Svara

     Nu är väl iofs Stockholms innerstad, Nacka och Lidingö där kvinnorna i exemplet bor väldigt segregerade områden som jag inte vet om man bör lasta just dessa kvinnor för.

     Svara

      Mycket märkligt, tycker det finns mångfald på många arbetsplatser idag. Och då inkluderar jag även arbetsplatser som kräver högre utbildning. Senast förra veckan träffade jag några utländska ingenjörer som fått jobb på ett företag här i Sverige. Och förra veckan när jag sprang runt på inte mindre än fyra apotek i jakt på en salva (restad hos leverantören) såg jag endast en enda etnisk svensk bland personalen på dessa fyra apotek. Så hur kan folk säga att det är ”vitt, vitt, vitt” överallt?

      Sedan hur folk väljer att umgås på fritiden är givetvis en annan sak. Men mångfalden möter jag varje dag.

      Svara

       Beror på vad man menar med ”mångfald”. Men håller med dig delvis.

       Svara

       Den som skrev kommentaren menade VERKLIGEN inte att det är ”vitt, vitt, vitt” överallt så till att all t.ex. apotekarpersonal är ljushyad. Det finns självklart en mångfald i samhället, men den icke etiska vita populationen är gravt underrepresenterad i influencersammanhang och lyfts inte fram i t.ex. denna blogg, tror jag var kommentatorns poäng…

       Svara

        Tack men jag förstod kommentatorns poäng mycket bra. Mitt svar var ett svar på ämnet i tråden som helhet som långt ifrån handlade enbart om influensers utan om vänkrets och mångfald i det stora hela. Ibland utvecklas samtal och skribenten ovan mig skrev tex om kvinnor i Stockholms innerstad, Nacka och Lidingö 😀

        Svara

         Okej, fast du skrev att DU möter mångfald varje dag, t.ex. när du handlar på apotek. Därför skulle det enligt din kommentar vara felaktigt att påstå att det är ”vitt vitt vitt” överallt. Tolkar då det som att du menar att det visst finns mångfald runt om oss i samhället, och det har varken trådskaparen eller de övriga kommentarerna i tråden påstått att det inte gör.

         Svara

     Det beror ju lite på var man bor också. Mina föräldrar bor långt ut på landet (verkligen lååångt. Mitt i ingenstans) och där finns liksom bara vita sextioåriga par som heter typ Ingvar och Marianne. Det försvårar ju litegrann.

     Svara

     Man vinner också väldigt mycket på att ha vänner från olika kulturer. Jag väljer inte vänner baserat på var de kommer ifrån men råkar ha många av mina närmsta vänner från andra länder än Sverige. Även en del hbtq och i övrigt ickenormativa människor. Det är givande på många sätt. Ett öppet sinne kommer man långt med om man vill vidga sina krets.

     Svara

     Var bor du? När du antyder att din egen vänskapskrets representerar mångfald, vilka egenskaper hos dina vänner syftar du på då?

     Svara

      Mångfald kommer i många former. Har folk utländsk bakgrund, vilka typ av arbeten har dina vänner? Var kommer dina vänner från? Har du vänner som identifierar sig som HBTQ eller vänner i olika åldrar.

      Mångfald är inte bara invandrare gott folk. Tänk större, bredare. Oavsett kan man inte förneka att alla influensers är normativa och därmed fett tråkiga.

      Tänk om beijer skulle ba: ikväll ska jag hänga hos en vän i Rinkeby. Eller om Petra ba: idag ska jag kolla på lokala modeskapare i förorten för inspiration och för samarbeten. Tänk om Bella sa att hon inspireras av nyanlända kvinnor som kämpar för allt de har för att överleva och känna tacksamhet över att få lära känna så starka och drivna kvinnor?

      Herregud vad vi har tråkiga förebilder i Sverige.

      Svara

       Med all respekt, jag tror att du vill och menar väl. Men trots att både jag och mina vänner säkert skulle uppfylla flertalet av dina kriterier på ”roligt och intressant mångfald” kan jag inte låta bli att tycka att det är förment att tro att det gör oss eller dig till bättre människor än Sandra Beijer (nu använder jag bara henne som exempel, vet inget om henne).

       Svara

     Men man väljer väl sina vänner bland de som råkar finnas runt en och efter deras personlighet (alternativt efter hur roliga datorspel de har, om man är typ 6 år xD) inte utifrån deras hudfärg 🤔

     Svara

     Alltså jag håller med dig om att vinsten i att ha en vänskapskrets med mångfald och flera infallsvinklar och kulturer. Har själv en invandrad förälder och utländsk släkt och vänner från många håll.

     MEN jag tycker fortfarnade inte att vi kan sitta och förvänta oss att influencers ska förändra sin vänskapskrets för att ”mångfald är ju bra”. Dessutom vet vi ingenting från bilder, bara för någon ”ser svensk ut” betyder inte att de är från Sverige och mångfald kommer i mer än ytliga aspekter (sociokulturella,ekonomiska etc) så förstår inte hur du är så misstänksam.

     Kan inte du get tips på hur man får en mer varierad vänskapskrets? För jag tycker inte det är så enkelt

     Svara

     ”Man måste ha några svarta i sin vänskapskrets, annars ser det inte bra ut.” Inte en tanke på att de kanske inte vill ställa upp som vänner till vita bara för att det ser bra ut? Att de har mer gemensamt med varandra och själva väljer sitt umgänge efter intressen?

     Svara

      Håller med, de flesta vänner jag har nu har jag antingen lärt känna via universitetet (juristprogrammet, mkt vita människor) eller de jag växte upp med i skolan som liten, barndomsvänner, i Bromma. Också många vita. Vänner från sommarjobb i Sthlms innerstad och London city (finansdistriktet). Jag har en vän som sticker ut, hon är från Singapore, henne lärde jag känna på en nöjesresa i Tokyo.
      Jag tänker inte välja att ha någon som vän för att det ska ”rätt ut” i andras ögon. Blir jag vän med någon från Iran, Indien eller Chile blir jag det pga personens egenskaper och personlighet. Inte för att plocka PK-poäng. Tror ärligt talat att personen ifråga skulle bli förnärmad om denna fick reda på anledningen till varför jag vill utveckla en vänskap…

      Svara

       Har en vän från Sydafrika också. Han är dock vit så han räknas inte in i kvoten.

       Svara

     Eller så väljer en inte kompisar enbart beroende på hudfärg?

     Svara

    Vad var det för influencermiddag egentligen, alla Isabella taggat hade några hundra följare bara…

    Svara

   Det vore såååå mycket goodwill att lotta ut en eller två platser på alla dessa influencer-events till vanliga kunder, så att det inte alltid är exakt samma människor som minglar och äter hela tiden.

   Svara

    Det gjorde hon faktiskt, tror Isabella lottade ut fyra platser till svenskar boende i NY

    Svara

   Får jag fråga hur du tänker dig att det ska gå till? Ska vita personer aktivt söka upp icke-vita och säga ”hej, jag behöver utvidga min umgängeskrets med POC, vill du ta en fika?”. Tror ingen vill bli vän med någon för att ”fylla ett tomrum”?! Mig veterligen umgås de flesta med personer de lärt känna ”passivt” genom skola, jobb, vänners vänner osv, och inte genom att aktivt söka upp personer?

   Svara

    Det går alldeles utmärkt att söka upp nya vänner för att man vill utöka sitt sociala nätverk och få nya perspektiv. Ser inget fel alls med det. Skrev tidigare om Språkvän, program som Invitationsdepartementet (där det går ut på att bjuda hem på middag) mfl. Kolla med din kommun vad de erbjuder.

    Svara

    När du ändå håller på kan du också gå fram till en rullstolsburen, en homosexuell person, en icke-cis, en överviktig, en supersmal, en kort, en lång och så vidare tills du har en grupp där ingen liknar den andra på något sätt för att undvika förvirring.

    Svara

     Och en furry!

     Svara

   Reflekterade faktiskt över precis samma sak så sent som igår. Man kan ju inte kräva att influencers kvoterar in melanin i umgängeskretsen, men däremot har media (och däribland camcam) ett ansvar att lyfta fram den gruppen. Finns massor av icke-vita som skriver bloggar och håller på med youtube och att de kanske inte är så stora, framför allt inte jämförelsevis, tror jag till stor del beror på att de aldrig omnämns i media. Precis som HBTQ-gruppen har börjat få större utrymme och respekt i media är det long overdue att icke-vita också börjar få det. När det inte GES någon plats blir det i princip omöjligt att ta den och det är därför den änden vi måste börja i.

   Svara

    PS. Lite rolig sidenote att jag själv började fundera över min umgängeskrets. Kom på att den är jätteblandad. Kom på att jag är icke-vit. Härligt att få glömma det ibland. 🙂

    Svara

    +1. Som varande ”icke- normativ” (tydligen) kände jag just< att jag blev lite irriterad av att läsa några av exemplen ovan- vill att mina vänner ska hänga med mig för att vi är just vänner- inte för att de ska kunna klappa sig själva på axeln och säga "titta vilken öppen och bra människa just jag är jämfört med den och den influencern".

    Svara

    Och jag tänkte automatiskt efter kring min egen vänkrets och tänkte att det var väldigt ”vitt” men när jag började gå igenom alla vänner i huvudet så insåg jag att det inte alls var så utan jag tänker nog inte på mina vänner i färger.
    Samtidigt så är jag en kärring född och uppvuxen (upp till 17) i miljonprogramsområde vilket kan ha inverkan.

    Svara

   Sverige är ju ett nordiskt land där majoriteten är vita. Det är omöjligt att varenda vänkrets eller privat företag ska ha en icke-vit kompis/kollega då de är minioritet. I Sydafrika är de flesta svarta eftersom det är ett afrikanskt land där majoriteten är svarta, och därför är det också svårt där att varje gång inkludera vita människor.

   Önskade att alla skolklasser, vänskapkretsar och arbetsplatser hade icke vita människor men det är ju inte verkligheten i Sverige. Bara 20% (bra siffra ändå!) är icke-vita här.

   Svara

   Nu är du väl lite orättvis mot Bella, hon har ju haft en POC på besök hemma flera gånger senaste tiden. Och till och med visat honom på bild i bloggen!

   Förlåt.

   Svara

    HAHAHAHAHAHAHAHAHA!

    Svara

   Forni är ju halv-italienare, och är tillsammans med en… Iranier?

   Svara

  Trodde jorden var där som ”mother earth”, liksom ett save our planet-smycke. Antiklimax med ”det är för att jag älskar att resa!!!” och flygplansemojin…

  Svara

   Så unikt att älska att resa också haha, speciellt på alla sponsresor. Gud.

   Svara

   Haha exakt min tanke. Typ ”här är planeten som jag älskar att förstöra för mitt egna nöjes skull!”

   Svara

   ”Älskar resa jorden _runt_!”

   Svara

   Kan ni sluta få det till att resa är dödens synd!?? Det ÄR ju asnice att resa och upptäcka olika platser och kulturer som finns på våran jord.

   Svara

    Det kan vara både asnice att upptäcka vår jord samtidigt som det skadar den. Att blunda för miljöproblemen med att flyga gör det inte mer miljövänligt. Men visst är det härligt att resa utomlands, men varför låtsas som att det endast är härligt och berikande?

    Svara

    Mm. Vi har 22 år på oss att vända klimatpåverkan innan det är för sent. https://www.nytimes.com/2018/10/07/climate/ipcc-climate-report-2040.html

    Men nu ska vi ju inte slå på stora trumman och _sluta resa_ bara för att jorden kommer gå under! Det är ju asnice att resa liksom!

    Svara

     Ja, man vill ju hinna se paradisöar innan de översvämmats och försvunnit i havet, vinlundar innan de torkat ut, glaciärer innan de smält bort, orangutanger / isbjörnar / elefanter innan de är utrotade – ASNICE!

     Svara

      Hahaha. Men helt ärligt är det så skrämmande att folk (politiker, vanligt folk osv) inte förstår att det är _allvar_ nu. Gör vi ingenting så kommer det inte finnas en planet att resa runt på för kommande generationer.

      Svara

    Wow, du var en dum en.

    Svara

    🤦🏻

    Svara

    Men ja det är asnice, vem tycker inte det? Men faktum är att det inte är hållbart, och just med hur berlocken såg ut så blir paradoxen ”jag älskar jorden jag förstör” aslarvig

    Svara

     Jag tycker inte att det är najs. Gillar inte fly, gillar inte människor, nya ställen och värme. Uppskattar att resa inom Sverige dock

     Svara

  Antingen har någon på Ur&Penn/Alexandra kopierat designen och presenterat den för henne efter juli när hon hade fått by biehl-halsbandet? Vilket betyder att hon visste.

  Eller så var hon mitt i processen och kunde då sagt till ur&penn att hon precis fick ”ett halsband som ser exakt ut som mitt, kolla min blogg typ”?

  Eller så har ur&penn vetat hela tiden och gör en h&m eller Ikea och ba ”luften är fri, det är en jordglob, ingen äger den” typ.

  I vilket fall som helst så stör jag mig på sånt här.

  Svara

  Lämna smyckesdesign till oss som har utbildat sig. Att få en gratis present skickat till sig och sen kopiera och tjäna egna pengar… alltså vart är den här världen påväg? Vart är respekten för kreativa yrken och hantverket?
  Hoppas att konsumenter tar sitt ansvar och inte köper kopior.

  Svara

   Åååh är du smyckesdesigner!??! Så spännande. Designar du ”bara” eller är du även guld/silversmed? (Kanske är HELT olika yrken och utbildningar och jag frågar för att jag har noll kunskap så ta inte illa upp om jag verkar dum).

   Svara

    Det är egentligen samma sak, förr så var en silversmed i första hand en person som smed tex ljusstakar, kannor mm medans guldsmeder gjorde smycken. Det är grymt roligt och intressant. Jag startade min utbildning när jag var 29 och färdigrest/festad så mitt tips är definitivt att om intresse finns så är det aldrig för sent för något 🙂

    Svara

     Hur jobbar du/man som smyckesdesigner? Åt något märke eller är det vanligare att man själv säljer det man designat?

     Svara

     Vart gör man utbildningen och hur länge tar den? 🙂

     Svara

     Silversmed och guldsmed är INTE samma sak!! Två olika yrken jue. Var utbildar/utbildade du dig?

     Svara

      Nej men hen svarade ju på en kommentar som frågade om designer var samma som silver/guldsmed. Varav svaret var ”det är egentligen samma”. Tror du missförstod

      Svara

       Fasen alltså. Jag som läste slarvigt. Igen 🤦‍♀️
       Sorry.

       Svara

     Det var ju det där med att du skrev att förr var en silversmed första hand en person som gjorde silverljusstakar o kannor. Det är det ju fortfarande.

     Men därav förvirringen.

     Svara

   Vet frustrationen!! Jobbar inom kläder/mode och det är ju precis lika där.. så störigt när influencers ska ”göra kollektioner” och kalla sig designers, när vi som är utbildade blir nekade jobb och istället får våra inskickade portfolios plagierade ☹️☹️

   Svara

  Åh herregud detta var nog det fulaste jag sett! Huuuur kan den som nu gjort detta från början tyckte att det ens var lite likt världskartan?!

  Svara

  Så korkat att plagiera inför öppen ridå!

  Svara

  Har ni sett Moa Murderess senaste video? Stackars tjej. Vilken kämpe hon är som orkar gå igenom så många och så hemska händelser

  Svara

  Scrollar man igenom deras instagram så kan man se att halsbandet är åtminstone 2 år gammalt (designen), så då har hon med stor sannolikhet sett det tidigare och fått det i present senare (alltså har hon inte designat den före). Kopiorna kom med stor sannolikhet också efteråt. Det här är ingen slump, hon har kopierat av den rakt av.

  Svara

   Men är det hon eller ur&penn som gjort det? Har hon designat från grunden eller har de bara satt hennes namn på den?

   Svara

    by Biehl la upp halsbandet för mer än 2 år sedan

    Svara

     Ja, alltså jag bor inte under en sten. Men antingen har ju Alexandra eller ur&penn gjort en kopia på det, eller hur?

     Svara

      Båda borde ha koll.
      Ur & Penn som stor firma och Alexandra om hon fått exakt detta smycke från ett annat företag…

      Svara

       Absolut, men min fråga är vem som är skyldig. Tog ur&penn fram halsbandet och frågade om hon gillade det eller sa Alexandra ”Jag har en design jag vill göra”

       Svara

        Hehe, missuppfattade dig. Vet faktiskt inte hur det fungerar. Brukar man inte designa smycket tillsammans med en rådgivare kanske? Tror inte att Ur & Penn visste om jag får gissa.

        Svara

  Vad tyckte ni om Bellas förklaring kring vad Ida gör hemma hos henne? Idas jobb låter som alla mammors jobb, bara det att det ÄR hennes jobb. Jag jobbar precis som många andra mammor heltid och förutom det ska jag hålla reda på gympapåsar, tandläkartider och julpynt. Inte konstigt att man ibland glömmer bort att det är studiedag eller att barnen skulle ha med sig cykel för att det är cykelutflykt. Idas jobb låter drömmigt. Jag skulle också kunna tänka mig att ägna mig helhjärtat åt det som jag numera gör ”på-sidan-om” mitt riktiga jobb. Skulle jag få lägga heltid på att halloweenpynta huset och packa matsäck åt barnen så skulle det bli en aning mer ambitiöst än vad det är nu…

  Svara

   Sök jobb som nanny. Finns mängder på arbetsförmedlingen (bland annat) där vissa tjänster har mer såna uppgifter du efterfrågar än andra. I många fall där barnen är mycket små (spädbarn till och med) så söker de oftast äldre kvinnor, dvs inga 18åringar som vill jobba lite utan faktiskt de med erfarenhet av barn och familjer.

   Svara

    Tack för tipset, men jag vill inte jobba som nanny åt någon annans barn. Jag menade (lite skämtsamt) att jag kan sakna att ha den energi och tid som Ida har att lägga på Bellas barn och hem till att lägga på mina barn och mitt hem. Jobbar man heltid utanför hemmet kanske man inte har den tiden att helhjärtat pynta till t ex Halloween som ju Ida säkert har eftersom det är hennes jobb.

    Svara

     Bella har ju förutom Ida även Hayley som tar hand om barnen. Så Idag tar väl eg ”bara” hand om huset, och Hayley tar hand om barnen på halvtid…..jag hade älskat att ha en Ida hos mig. Mina försök till att göra allt med hushåll, barn, heltidsjobb blir inte alltid lika bra även om de är tappra!

     Svara

  Är det någon som vet hur det går till när influencers eller andra kändisar har en kollektion, designar, släpper en parfym osv. Hur mycket är de delaktiga i att ta fram själva produkten/designen/lukten? Är de inte alls delaktiga utan bara är ett namn och ansikte eller har de något finger med?

  Svara

  Alltså verkshöjden kan ju inte vara särskilt hög, svårt att skydda ett en sån design.

  Svara

   Jag läser Irma hela tiden, ditt användarnamn förvirrar min hjärna

   Svara

    Haha sorry, det är ett gammalt smeknamn. Som faktiskt gör att jag ofta läser Irma som Imra😜

    Svara

  Kissie förnekar sig aldrig. Man undrar hur hon är funtad egentligen, hon har ju ingen skam i kroppen öht. Varför glömmer vi bort all skit hon ertappas med om och om igen?

  Svara

   Vad för skit har hon ertappats med?

   /En som inte alls har koll på henne

   Svara

    Skriver egna kommentarer samt går in och ändrar kommentarer hon får på bloggen

    Svara

   Hon har väl också anklagats för att kopiera inlägg från andra bloggare?

   Svara

    Ja bland annat Isabelle Strömberg minns jag att hon flitigt kopierat både hela blogginlägg ifrån och även saker i utseendet, typ photoshopade om sitt utseende så hon skulle likna Isabelle? Stora blå ögon, håret, och hon målade väl till och med dit ett litet ”ärr” hjärta på handen som Isabelle har? 😂 Och hon verkar aldrig skämmas när hon blir påkommen, pinsamt är ju bara förnamnet. Men Kissie måste ju ha någon skruv lös. Hon verkar ju inte direkt vara den skarpaste kniven i lådan om man säger så.

    Svara

  Hahaha som vanligt så Kopierar Kissie någon annan för att hon själv saknar talang.

  Svara

   Haha exakt.. Det är ju det som tagit henne dit hon är idag, att stjäla andras arbete och ta credd för det 🤮

   Svara

  Jag ser inga världsdelar. Blev inte så bra så litet…

  Svara

  stelt……….. det ser ju verkligen dåligt ut att hon fått och visat upp den andra produkten i bloggen

  Svara

  Jag tycker att det är väldigt likt!

  Svara

  Är det inte konstigt dock att de kommenterar på instagram? Istället för att typ vara lite professionella

  Svara

   Skulle tro att de gör det för att det då uppmärksammas av fler, än om de skriver ett mail som lätt ”glöms bort” eller ”inte hittar fram”. De kan ju kanske göra en juridisk process av det hela (jag vet inte, kan ingenting om sånt) men det tar ju en hel del tid.

   Svara

    D va en retorisk fråga

    Svara

   Det ena behöver ju inte utesluta det andra.

   Svara

  Vad tråkigt för original företaget :/ Hatar copy cats.

  Svara

  Tack veäare såna as som du.

  Svara

   Ett företag gör ett smycke. Kissie/ur&penn stjäl idén. Det är Camcams fel. För hon är ett as. 🤔

   Svara

    Snyggt att lista ut vad personen menade! Själv fastnade jag på ’veäare’.

    Svara

  https://www.faye.co/products/world-necklace-rose-gold

  Faye Jewellry har ju också ett liknande smycke i sitt sortiment.

  Svara

  De är ju lite för lika för att de ska va rimligt att hon kommit på det själv, speciellt när hon fått ett sånt smycke innan med.. Kissies var ju dock snyggare 😉

  Svara

   Dessa är enligt mig snyggare då havet är ”utskuret” istället för landet som i ur&penns. Ser nättare ut på det här sättet, det andra ger ett klumpigare intryck tycker jag.

   Svara

   Fast det är ju inte alls samma som den Kissie kopierat från ByBiehl

   Svara

  Briljant fråga på slutet. ”…eller bara lite lika?” när de uppenbart är totalt identiska.

  Svara

   Taskigt att anta ju… 😉

   Svara

  CamCam: Så man får alltså kalla Blondinbella för allt möjligt hemskt i ditt kommentarfält, men när någon skriver att Kissie är ”empatilös” så raderas kommentaren illa kvickt? Rätt sjukt ändå hur du favoriserar vissa bloggare. Kissie är enligt mig lika gräslig som BB, om inte värre.

  Svara

   När det gäller bella så får vi spekulera kring otrohet, relation till hennes barn (älskar hon dom ens?), sätta diagnoser hejvilt, diskutera hur hon ser ut mm. Inget raderas väl någonsin när det gäller henne.

   Svara

  ja hon fick väll smycket, tänkte -det kunde vart snyggt om kedjan hade en egen ögla. Inte hennes design men hon förbättrade den. Typ som paraply och paraplyn som fäller upp sig själva, samma jävla sak men originalet är sämre.

  Svara

   Nej, hon kopierade bara rakt av.

   Svara

    Orginalet är ju skitfult. Vem vill ha kedjan genom själva smycket?

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.