Bianca anklagas för att trigga ätstörda i sin podd

Bianca Ingrosso fick mycket uppmärksamhet för sitt sommarprat där hon uppmärksammade ätstörningar, och i ett avsnitt av Wahlgrens värld fick tittarna följa med henne till SCÄ (Stockholms centrum för ätstörningar) där hon pratade med personal om vad hon kunde och inte kunde säga i sitt sommarprat – allt för att undvika att trigga lyssnare som kanske kämpar med ätstörda tankar eller faktiska ätstörningar.
Jättebra – så klart – men vad spelar det för roll när hon sitter i sin podd och säger saker som kan vara extremt triggande? I hennes senaste inlägg är det MÅNGA som reagerat på samma sak och som tycker att det är dags för Bianca att ta lite ansvar. Om inte för sin egna skull så för sina lyssnares…

Bianca har SÅ många unga lyssnare som ser upp till henne som sin största förebild och de ska inte behöva matas med information som ”en banan är för mycket att äta” och att hon inte ätit på hela dagen utan istället har en påse morötter med sig.
Herregud, det här är SÅ allvarliga saker att kasta ur sig till unga människor som tar till sig hennes ord som lag!
Kissie påstod för längesedan att hon åt barnmat för att bli smal, vilket hon tack och lov har slutat med,  men det här snacket Bianca håller på med är inne på samma linje och kan fucka rejält med hennes följares huvuden.

Jag tror Bianca skulle bli jätteledsen om hon fick reda på att saker hon sagt bidragit till eller förvärrat en följares ätstörning så sluta med det här snacket! Nu!

 

73 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Exakt vad sa hon? Jag läser din blogg för att slippa lyssna på en hel podd liksom hehe

  Svara

   Då får du nog köpa att du ibland får saker och ting sammanfattade på ett sätt du kanske inte finner optimalt. .;-)

   Svara

    Alltså.. det var ju inte riktigt så samtalet utspelades.

    Bianca talade om att hon vanligtvis äter frukost, lunch, middag samt ett mellanmål, men att hon inte hunnit äta alla de målen under de dagarna hon arbetar med talang. Hon talade om hur stressigt och mycket jobb det är med talang och att hon är noga med att ta med sig mellanmål dit, exempelvis morötter, keso och/eller avokado.

    Jag hr själv en ätstörning och är SÅ trött på att ni klankar på Bianca om just detta. Jag och många andra med mig blir triggade av så många olika saker. Jag exempelvis blir triggad när jag ser folk äta godis, går förbi en mataffär eller ser min reflektion i ett fönster.när jag sätter på tvn och varje kanal har reklam innehållande mat blir jag triggad. Ska hela världen anpassa sig efter min ätstörning? Nej, det är isf att hjälpa den ätatörda i sin sjukdom genom att personen inte behöver ta itu med problemet. Vi ätstörda får i behandling bland annat lära oss att hantera våra triggats.
    Bianca är ätatörd och hr äntligen kunnat tala om det, vilket är en väg till tillfrisknad. Sluta säga att hon triggar då hon aldrig säger något positivt om sin eller någon annans ätstörning.

    Svara

     Hoppas du blir frisk snart ❤️

     Svara

      Tack 💕

      Svara

     ♥️

     Svara

     Ja det va därför jag undrade exakt vad som Bianca sa för att veta om det va ett riktigt problematiskt uttalande eller något som KAN uppfattas vara triggande (av camcam).
     hoppas du blir frisk snart ❤️

     Svara

  Håller med. Stackars alla dessa offentliga personer för det spelar egentligen ingen roll vad dem skriver. Folk ska ändå alltid hitta någonting att klaga på. Kan inte vara lätt att leva under denna press 24/7.

  Svara

   Fast om man är en snart 24-årig kvinna med ätstörningsproblematik och en fanbase med massvis av lättpåverkade BARN kan man ju för fasen tänka lite innan man kastar ut sig att en banan är ”för mycket”. Eget ansvar i all ära, men det är något som Bianca också behöver ta i förhållande till sina följare.

   Svara

    En ätstörning är en sjukdom och när man är mitt uppe i den så tänker man inte så. Då har man inte en rationell distans till det.

    Svara

     Bianca talar aldrig i positiv mening om sin ätstörning. Hon talar öppet om sin problematik, vilket är modigt och starkt, men poängterar alltid att det inte är hälsosamt. Om det är något hon gör är det att belysa problematiken som finns, hon romantiserar inte sin ätstörning.

     Svara

     Det är absolut en sjukdom! Men jag är så less på att det ska frita folk från ansvar i hur man agerar! Det går inte att ”skylla på” att man är sjuk…. eller har diagnos… Ansvar får man ta ändå!

     Svara

      Men herregud, vad är då en diagnos om man kan ta ansvar och bete sig ”friskt”? Jag har också en ätstörning och svår pms, ibland talar jag om min ätstöring och ibland flippar jag totalt pga min pms. Man kan ta ansvar för sina handlingar genom att berätta om orsaken till dem men det innebär inte att man kan sluta vara som man är. Fan vad livet skulle vara lättare då. Undrar om det är samma sak med ett brutet ben? Man ska ta ansvar och gå ändå.

      Svara

    Fast var det verkligen så hon sa? Eller är det så att du sprider felaktiga påståenden nu och låtsas som att det är Bianca som säger det?

    Svara

   Håller med dig helt. Varenda ordval ska vridas o vändas på. Otroligt.

   Svara

  Tycker hon borde knapra en påse konsekvenstänk istället för en med morötter i. Mycket nyttigare!

  #inspo#influääncer#healthylifestyle

  Svara

   Fast vad är det för fel med att äta morötter osv när man inte har tid att äta? Det gör jag med, enkelt att ta med. Jag såg henne äta pizza efter tagningarna på insta. Tycker ni är märkliga människor som inte förstår att det var positivt att hon har med sig mat hon äter under dagen istället för att inte äta alls

   Svara

    Men eller hur. Låt folk äta vad fasen de vill, jag har också dålig aptit under stressade perioder och får i mig en påse nötter och kaffe på sin höjd. Det kommer från mina gamla ätstörningar och jag kan välja mellan att acceptera min aptitlöshet och tänka att jag äter när hungern kommer, tvinga i mig mat och börja hetsa kring det igen eller sluta arbeta. Folk har kommenterat det och det har fått mig att låtsasäta ibland för jag orkar inte att människor pratar om mina matvanor. De borde veta att jag inte gör det medvetet för jag älskar mat och godsaker bara kroppen och knoppen är i ro.

    Svara

  Ja väldigt onödigt. Tycker Bianca ofta är störtskön men kan verkligen störa mig på såna här saker. Alice kunde sagt ifrån och inte vara så tafatt.

  Svara

  Men grejen är väl att hon kanske inte förstår att det triggar för att hon inte är helt frisk själv och därför inte tänker ur det perspektivet? Det tycker jag är ganska uppenbart med tanke på avsnittet du nämner också. Absolut är det kanske inte så bra, men samtidigt, om hon inte är frisk nog att se det själv, vad hjälper det att klandra henne?

  Svara

   Så ska varken hon eller den andra tjejen ta upp ämnet. Seriöst.

   Svara

   Bianca är inte frisk från sin ätstörning överhuvudtaget och saknar ju helt insikt i vad hon sänder ut till unga fans. Hon borde fimpa sociala medier och allt vad hon sysslar med och börja på allvar jobba med sig SJÄLV.

   Svara

  Har gått på scä för behandling av ätstörning. I min grupp pratade vi flera gånger om henne, alla som hade hört henne prata om sin ätstörning var arga och triggade. Vissa lämnade rummet när hon kom på tal.

  Svara

   Men sluta använda andra som syndabockar! Jag har också lidit utav ätstörning och att sluta lägga energi på folk som är ”i det” är det enda man kan göra. Man kan inte tvinga alla att anpassa sig till en själv, det kommer alltid finnas folk som uttalar sig på ett visst sätt, eller gör något visst men det går inte att använda dessa för att skylla sitt mående på.

   Svara

   Förstår inte riktigt varför der blivit på något sätt normalt att resten av världen ska anpassa sig efter någon annans sjukdom? Jag lider av psyksisk ohälsa som tar sig andra uttryck men inte anser jag att det är min omgivnings ansvar att inte få mig att må dåligt? Jag har mina emotionella problem och mina känsliga punkter men om någon råkar trampa på en öm tå utan att förstå det själv så är det väl inte dens fel? Så länge man inte är elak eller vill skada en annan person d.v.s. Jag är t.ex. väldigt smal naturligt och har alltid äit och förhållit mig till mat på ett normalt sätt. Ibland får jag höra att jag triggar ätstörda och jag tycker att det är så konstigt att jag kan göra det bara genom att finnas och äta bra och vara smal? Det går för långt om andra personer ska ta ansvar för att inte ”trigga” folk med psykiska problem. För tro mig, när det kommer till psykisk ohälsa kan det finnas många saker som triggar…

   Svara

    Åh jag håller så mycket me dig Anonym här ovan. Jag är så förbannat trött på ordet trigger. Världen kan inte anpassa sig efter varje individs ätstörning/fobi/psykiska diagnos/familjetrauma osv osv. Ja, samtalet som blossat upp senaste åren om mer hänsyn i hur man uttrycker sig offentligt har varit viktigt och efterlängtat. Men det går inte att kräva totalt anpassning för att aldrig råka stöta på något som väcker jobbiga känslor i en. Jag har levt stora delar av mitt liv med tvångsbeteende som i vissa perioder varit helt handikappande. Men jag kan inte begära att varenda offentligt samtal ska ta hänsyn till saker som är svårt för mig att höra/se/uppleva. Det här är symtomatisk för vår curlade generation.

    Svara

  Ursäkta för OT men jag måste få detta ur mig…

  My har under förlovningsinlägget munhuggits och talat om att hon tål att ifrågasättas, att folk inte håller med och att hon bara raderar missunsamma kommentarer och påhopp. Vad jag kunde utläsa av alla de kommentarer hon raderade angående kopierar text så tror jag att hon antingen far med osanning eller så är minnet kort…igår raderade hon ju Hej vilt kommentarer som inte var det minsta otrevliga eller gick till angrepp. Allt för att försöka mörka att hon gjorde bort sig en aning. Min gissning är att hon har något slags samarbete Ang yoga på gång och inte vill framstå som så oseriös som många av oss upptäckt att hon är.

  Svara

   Samarbetet ligger på bloggen nu 🙈 Hon är så förutsägbar och pinsam.

   Svara

   Nu är inlägget om yogan borttaget på bloggen. Finns endast på hennes Instastory nu

   Svara

    Om hon har tagit bort yogainlägget så signalerar det att hon vet att hon gjort bort sig tycker jag. Det finns kanske en liten gnutta självinsikt hos My Martyr…vilket förvånar mig 😉

    Svara

   Hon fortsätter att munhuggas under ringinlägget. Påstår att hon baaara raderade påhopp vilket inte stämmer. Jag kan intyga att den kommentar som jag lämnade inte innehöll några påhopp eller något otrevligt överhuvudtaget och ändå raderade hon min och flertalet andra som inte var otrevliga. Fy sjutton vad hon vinklar och vrider. Hon har inte offerkofta på sig, hon har en hel offerall!
   Någon påpekade att bokens förvarskommentar var nedvärderande och innehåller exakt det som myggis inte tycker är ok. My svarar att anna faktiskt skriver med ditt namn och då är det tydligen ok att vara nedvärderande…Eh, dubbelmoral kallar jag det!

   Svara

    Håller med. Många kommentarer raderades fast inget otrevligt skrevs. Frågorna blev för svåra för lögnerskan.

    Svara

  Personligen tycker jag inte att OT som rör sig ang bloggar och sociala medier är fel eller störande, OT som handlar om personilga ”problem” är nog bäst tillämpade att tas upp i Öppet Spår

  Svara

   Personligen så känner jag att okej vem bryr sig? Hur orkar du lägga så mycket energi på att vara en kommentarpolis här?

   Svara

    undrar om det var till mig Lurchan,, leker verkligen inte polis. det var kommentar till en anonym som bad om ursäkt för Sin OT, hon behöver verkligen inte be om ursäkt.

    Svara

     Det bestämmer du? 🚓

     Svara

    Personligen så känner jag att det där var en onödigt aggressiv kommentar!

    Svara

     Lurchans kommentar syftar jag på

     Svara

  Alltså. Det var inte så Bianca sa.
  Bianca talade om att hon äter frukost, lunch, middag samt ett mellanmål, men att hon inte hunnit äta alla de målen under de dagarna hon arbetar med talang. Hon talade om hur stressigt och mycket jobb det är med talang och att hon är noga med att ta med sig mellanmål dit, exempelvis morötter, keso och/ eller avokado.

  Jag har också en ätstörning och blev inte triggad av det avsnittet. Speciellt inte med tanke på att hon poängterade noga hur viktigt det är att äta bra.

  Svara

  Fast man kan inte lägga en massa ansvar på Bianca för vad andra unga gör och drabbas av. Om det nu var så att Bianca inte hunnit äta och skulle äta en påse morätter och berättade det så varför ska det trigga, eller sa hon att man bör gå en hel dag utan att äta och sen endast äta morötter? Har inte lyssnat på podden men isf så är det ju oansvarigt men som sagt, det går inte att lägga en massa ansvar på Bianca.

  Svara

  Snälla CAM CAM. Skriv inte om inlägg, saker som du inte förstår dig på… vem är DU att avgöra om folk blir triggade eller inte?? Människan har ju för guds skull erkänt att hon ÄR sjuk? Och andra i kommentarerna sammanfattar det hon sa 100% bättre än dig… förlåt men har du vissa svårigheter för läsförståelse/korrekt sammanfattning?

  Svara

   Håller med. Osmakligt inlägg.

   Svara

   Det är inte CamCams åsikt att folk blir triggade? Det är ju en rapportering av en händelse dvs att läsare på Biancas blogg säger att de blir triggade.
   Bianca kanske vill veta detta också? Som hon sa i Wahlgrens värld så vill hon inte ta upp saker som gör det värre för folk med ätstörningar. Så nu säger folk att dessa saker gör det värre för dem Sen finns det inte så mycket att göra. Bianca behöver ej förändra något om hon inte vill.

   Svara

  Tråkigt att det triggar igång ätstörningar det hon säger men det jag reagerar på att unga tjejer har Bianca som sin största förebild??? Men hjälp, det måste väl ändå finnas bättre förebilder?? VAD har hon uträttat som gör henne till en förebild?

  Svara

   Vad har hon uträttat som gör henne så olämplig menar du?

   Svara

   Din kommentar är lika illa som hela inlägget.

   Svara

   Hej och välkommen till internet, 2018. Internet där du helt talanglös kan bli rik, känd ”förebild” och ingen vet varför – MEN ALLA VILL BLI DET! 😍 Vill framförallt framföra ett varmt tack till youtube och bloggosfären för det. Ni var först på bollen. Utan era plattformer hade det aldrig varit möjligt att vi nått dit vi nått idag.

   Internet! Där du tagit bollen från gammalmedia och numera får lön för att vara levande reklampelare där du bidrar till extremt ökad konsumtion, sämre miljö, sämre självkänsla hos kvinnor rent generellt. Heller behöver du inte ta ansvar, för din PERSOOOOOON är ju ditt varumärke och din PERSOOOON blir lezenpåni av att bli ifrågasatt. Faktiskt. INTERNET! Där majoriteten har svår asperger och svårt att utläsa vad som är sarkasm och ironi. INTERNET! Där människor i regel förvandlats till de lättkränktas landsmän och gråter över exakt allt till den mån att debatt alltmer ofta upphör. Åh, internet. ❤️

   Ja, alltså. Skrev ju asperger lite generaliserande. Ber om ursäkt på förhand, eftersom att jag lever i 2018 och VET att någon sitter och tar illa vid sig. Förlåt. Gråt inte.

   Hejdå.

   Svara

  Bianca är öppen med att hon fortfarande är sjuk och har tankarna. Absolut, olämpligt sagt, men personer som triggas ska kanske ta eget ansvar och inte följa henne. Man triggas av så mycket i vardagen överallt ändå, så man får välja bort att följa just henne. Att vara sjuk i det innebär att Biancas syn på mat är annorlunda, och samma sak med tänket. För henne var det positivt att ta med sig mat, markera att hon idag äter även när det inte finns tid för det. Det var inte sagt i något ”äta så lite som möjligt” tänk

  Svara

  ganska genomskinligt att du inte lyssnat på podden ”camcam”

  Svara

   Mem hur är det med läsförståelsen?! Inlägget handlar om att läsarna anser att det Bianca säger i podden är triggande. Jeeez!

   Svara

    Kränkta läsare

    Svara

    Hennes läsare har fel och blir de triggade följer de fel influencer

    Svara

    Hur går det själv med läsförståelsen? Inlägget handlar om att Biancas följare tycker att det triggar och camcam ger bianca en utskällning

    Svara

  I Sverige kan man snart inte säga nånting utan att trigga, kränka, håna etc etc nån. Kanske dags att ta bort alla privat media och gå tillbaka till kanal 1 och tv 2 där staten kan kontrollera allt flöde av media som når svenska folket. På så sätt kan vi förhoppningsvis bara nås av information som inte kräket någon individ.

  Eller så får folk sluta att gå i taket för minsta uttalande. Ta lite eget ansvar. Lämna sånt som du tror kan trigga dig. Följ kanaler som du känner dig trygg med. Fixar man inte att nån har mycket att göra, missar ett mål å knaprar morötter ist så sök dig till nåt annat. Det är nämligen inte onormalt. Jag skippar frukost i bland. Lever på kaffe till elva då jag går loss på fruktkorgen. Äter en bra lunch och en bra kvällsmat. Skippar gärna bröd å pasta eftersom jag blir kass i magen. Jag gillar att träna å hålla mig i form å tar det lungt med godis och chips (men går loss på det när jag har lust). Är jag ätstörd? Nä. Jag är helt normal. Jag mår bra. Jag mår inte bra när jag är övermätt å full i magen av snabbmat å skit.

  Svara

   Har du hundratusentals följare att påverka? Annars kan du sitta ner.

   Svara

   Wow. Du fattar verkligen inte alls vad ätstörningar innebär för de drabbade. Det är inte så att man an hjälpa att man triggas av otroligt många saker. För någon som är ätstörd, är på väg att bli, eller försöker bli frisk kan det vara otroligt riskfyllt att skippa måltider Eller att höra andra prata om att de skippar/glömmer att äta ibland.

   Dina matvanor och din träning är totalt irrelevant.

   Svara

    Men vad hände med att ta ansvar för sig själv?! Alltså det var ju nån som skrev här om att vissa mådde dåligt av att se andra tjejer träna i korta toppar, är det ett skämt?
    Så nu ska alla anpassa sig till andra, man ska tänka på att inte ha för tighta kläder för att inte trigga någon annans hjärnspöken? Jag har själv en ätstörning och inte fan blir jag arg på folk som inte äter, har korta toppar (har jag med) eller uttalar sig konstigt, de kommer alltid finnas, det gäller bara att ignorera dem. Har du sett hur PRO-ana communities ser ut? Det är så sjukt sorgligt men det existerar! Att inte gå in där är ett val, men man kan inte tvinga andra att inte gå in och ventilera sitt. Vi kan bara ta ansvar för oss själva och inte skylla våra störningar på andra.

    Svara

     Jag har inte skrivit någonstans att allting ska anpassas för att någon kan triggas. Jag svarade på en ignorant kommentar som gjorde sig löjlig över att det finns de som triggas av ämnen som är neutrala för friska personer.

     Svara

   Håller med dig helt Leia!!

   Svara

  Då kan jag berätta att jag led av en svår ätstörning för ca 20 år sedan, är 40 idag.
  Är frisk idag tack o lov men på min tid fanns inga sociala medier o bloggar mm men likafullt fanns triggers i alla hörn. Det var minerad mark var jag än klev o inne i huvudet på en sjuk person blir allt större än störst vilket till sist gör dig tokig. Allt från jeansbutiker, musikvideos, alla andras tallrikar, prat om träning, högtider med all mat osv.
  Eg vill jag nog bara säga att friskheten o insikten kommer inifrån o idag finns ingenting människor säger som kan rubba min inställning till ett sunt liv o en sund inställning till näring. Triggers går att hitta överallt för en människa som är medveten o inne i ett visst tänk o du kan aldrig påverka vad som kommer ur andras munnar. Går aldrig att skydda sig utan bara att bli stark själv. Man får lära sig att stänga av. Samt kanske avfölja el leta mer neutrala konton för inre frid 💓

  Svara

   Precis! Triggers finns överallt! Har tagit bort alla konton från sociala medier, vilket såklart underlättat en del. Men bara det att gå och handla något så icke-matrelaterat som en flaska tvål på Coop gör ju att man blir triggad. Grönsakshyllorna, godispåsarna, andra kunders kundvagnar osv. Allt analyseras av min hjärna. Tex, kroppsformen på en kund kombinerat med dennes kundvagn osv.

   Visst, det är säkert svårare idag då vi matas av massvis med triggers via mer och mer avslöjande bilder via internet, TV osv. Allt är extremt lättillgängligt än vad det var före internets storhetstid, men triggers har man alltid kunnat finna!

   Svara

  Jag upplever snarare att ätstörda personer själva kunde ta ansvar för att inte plantera sjuka tankar i folk som har helt normala matvanor. Jag har alltid varit smal och ätit bra. Har ingen ätstörning men blir irriterad på att alla ätstörda runt mig ska göra mig medveten om hur konstigt det är att jag är så smal men ändå alltid ätit vad jag vill. Jag vill inte bli medveten om det, tack. Det är
  som att folk nästan vill att jag ska lida av en ätstörning för ”sådär smal kan man inte vara om man äter allt”. Jo, det kan man. Om man inte fuckar up sitt ätande. Låt mig bara se ut precis som jag vill och äta vad jag vill.

  Svara

  Hej, vill bara hoppa in här och påminna att för dig som känner att du kämpar med din syn på mat och vikt så finns Frisk & Fri. Där kan du maila, chatta och ringa, eller kanske gå på en öppen träff? Kolla på hemsidan. #friskfri

  Svara

  Gillar inte Bianca eller Fam Whalgren alls. Men synd om henne ang sjukdomen och att hon inte förstår att hon påverkar så många unga i de hon säger. Hon är verkligen en kopia av sin mamma i att förstå saker o ting.

  O förresten.. köpa sallad ja visst. Men för tusan tvätt av den först innan den åker i skålen!!! Så stor risk o bli dålig av sån sallad/frukt som inte är avsköljt!

  Svara

   Att klaga på hur hon hanterar sin köpta sallad? Men ge er nu!

   Svara

    Den salladen ska man inte ens skölja eftersom den är färdiggjord 🙂

    Svara

   Vad spelar det dig för roll så länge du inte behöver äta hennes sallad?

   Svara

  Jag kan bara säga att jag har känt mig triggad av att lyssna på podden. Det har jag tänkt på ett tag och har då undvikit att lyssna på de senaste avsnitten just för att jag känt mig triggad i sättet Bianca uttalar sig. Hon menar säkert inget illa och ja det är vårt ansvar att inse att ingen ska behöva anpassa sig efter oss som har ett ätstört beteende, men att hon som ändå har bulimi och har pratat mycket om att älska sig själv så tycker jag inte det känns så bra (för mig) när hon säger att hon inte har aptit, inte har ätit på hela dagen, bara äter sallader för att vara nyttig osv. Jag har tyckt att hon låter lite stolt när hon säger det vilket jag reagerat på.

  Hon får göra precis som hon vill och absolut får hon prata om dippar och bakslag men när hon säger saker som jag nämnt och säger att hon mår så bra så tänker jag mest att: är det pga att hon inte ätit eller bara äter sallader som hon mår bra? För då har hon ingen ångest?

  Bara en liten tanke och därför har jag slutat lyssna på podden. Följer henne fortfarande på instagram för där känner inte jag att hon triggar alls.

  Svara

   Bara en liten tanke. Tänk om Bianca kan ha kommit så långt i sin ätstörningsprocess att hon ibland accepterar att hon inte har aptit pch inte äter, att hon äter sallad (för att det är hälsosamt) etc. För det är också helt normala beteenden att ibland inte vara hungrig, att ibland äta sallad, ibland chips. Äta vad man vill och när man vill, liksom. Kanske hon har blivit så pass frisk att det inte föreligger någon tanke där? Att maten inte längre är laddad

   Svara

    Jo det är klart!
    Men ibland kommer det även kommentarer om att hon tänker mycket på vad hon äter och att hon då mår dåligt över det.

    Svara

  Lyssnar som bäst på Ann och Anithas podd om kroppar och hälsa och jag får det inte riktigt att gå ihop. Vi vet alla att ätstörningar är ett växande problem, samtidigt vet vi att fetma också är ett problem. Det känns som att vi på grund av den stillasittande livsstilen idag i kombination med det höga kalorinnehållet i kosten gör att folk har svårare och svårare att upprätthålla en häslosam kroppsvikt. Och i takt med det tror jag att också ätstörningarna ökar. Om det blir svårare och svårare att vara ”smal” kräver det också mera drastiska metoder vilket i förlängningen kan leda till ett stört beteende som övergår i en psyksik sjukdom. Jag tänker mig att i fall vår livsstil idag i högre grad hjälpte oss att vara hälsosamma skulle inte folk gå till så extrema metoder för att uppnå en smal kropp. Den skulle kanske finnas där mera naturligt, inte trådsmal kanske, men
  ändå slank/normalviktig

  Problemet som jag ser det är att man inte får säga dessa saker utan att ”skamma”, säga att vissa kroppar är bättre än andra etc. I det senaste avsnittet av Lillelördag är det bara kroppsakrivisten och f.d. anorektikern som
  får komma till tals, fetmaforskaren är mest
  tyst och jag har en känsla av att han är
  mycket försiktigt med vad han säger.

  Självklart är ätstörningar och kanske framför allt utseendefixeringen i vårt samhälle ett enormt problem. Men av någon orsak tror jag att vi kämpar så med vår kroppar att det leder till ett osunt beteende på grund av så många faktorer i vårt samhälle idag
  motverkar att vara smal (stillasittande, skräpmat, stress etc.).

  Svara

   Det känns som att allt dessa liksom hänger i hop – problemet med fetma och problemet med ätstörningar. Men ingen talar om det. Varför fick fetmaforskaren inte komma till tals alls i podden? När man talar om kroppsaktivism och ätstörningar får man tydligen inte benämna problemet med en ökande övervikt i västvärlden. Det tycker jag är oerhört synd, i synnerhet i podden hade jag önskat höra forskarens syn på saker och ting då han faktiskt har vetenskapliga belägg för sina påståenden och inte enbart personliga erfarenheter (vilket också kan vara bra).

   Svara

  Det som blir så himla fel i Biancas sätt att bearbeta sin ätstörning är såklart att hon gör det offentligt. Men det finns så himla många andra och bättre sätt att göra det på. Att lägga upp en bild utanför IKEA där hon stolt poserar att hon äter korv, samtidigt som hon berättar i podd/vlogg/sommarprat (kommer ej ihåg vad det var) om vilken ångest hon hade över att åka till IKEA och äta korv med Alice för hon visste inte hur hon skulle undvika att äta korv och/eller hur hon skulle hitta en toalett att spy upp den på. Man KAN inte göra så när målgruppen för hennes följare är tonåringar. Antingen så slutar Bianca att lägga upp en massa bilder på mat och att hon äter så himla mycket pasta och focaccia och fortsätter berätta om sin ätstörning i hennes sociala medier. Eller så slutar hon prata om det och fortsätter lägga upp en falsk bild om hur mycket hon äter. Det blir så himla fel i mångas ögon. Bara TA ANSVAR.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.