Kissie fortsätter retuschera sig smalare på bilder

Kissie har tidigare blivit arg som ett bi de gånger jag pekat på hur hon retuscherar sina bilder smalare men jag tycker att det är ett stort problem som är viktigt att ta upp.
Kissie använder sig ofta av en fotograf som heter Malin Göransson och medan hon lägger upp bilder där hon retuscherat sig själv smalare på både armar, ben och i midjan så verkar Malin lägga upp dem helt orörda.
Och det är en markant skillnad.
Lägg på hur många filter du vill för att göra dig själv mer solbränd, grön, blå, röd, gul, prickig eller vad du nu önskar men när till och med vaderna ska göras smalare i en bild för att kunna publiceras så är det någonting som är fel och signalerna detta skickar ut är definitivt fel.

Här kan ni fortfarande se bilderna!

Jämför bland annat vaderna på dessa två bilder:

Jag önskar att det fanns en lag som krävde att bilder som retuscherats på det här viset – och som publiceras i kommersiellt syfte – var tvungna att märkas ut, allt för att människor ska förstå att det här inte är på riktigt. 
Kanske skulle det leda till att även bilder som inte märkts ut ändå skulle genomskådas?

Tack för tips, Anna!

139 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nu är du väl ändå orättvis, hon har ju ändå skrivit en bok om att vara feminist.

  OBS, ironi. tycker det är smått vidrigt att använda feminism i syfte att kapitalisera på det.

  Svara

   Varför kan man inte vara feminist för att man retuscherar bilder på sig själv?

   Svara

    Det kan man absolut vara, ligger väl i människans natur att ha dubbelmoral tänker jag. Tycker samtidigt att det är rätt problematisk att tjäna pengar på feminism när man aktivt bidrar till att skapa skeva kroppsbilder.

    Svara

     Fast jag håller ändå med. Feminsm handlar om att män och kvinnor ska ha samma rättigheter. Det kan man kämpa för även om man retuscherar sina bilder.

     Svara

      ”Feminsm handlar om att män och kvinnor ska ha samma rättigheter”. Allvarligt, den var den futtigaste förenkling och förfjuttning jag sett på 20 år. Så sa man då. Nu vet vi väl ändå bättre?

      Svara

       Fast det är ju exakt det feminism handlar om

       Svara

        Om det är det enda som feminism handlar om så har målet uppnåtts, åtminstone här i Sverige.

        Svara

         Jag hoppas du är ironisk? Om du menar allvar så behöver du verkligen bredda din horisont och förstå att inte alla lever privilegierade medel-Svensson liv en homogen innerstad…

         Svara

         Det som jag menade var att om feminism nu endast innebär att det ska vara samma rättigheter för män och kvinnor så är Sverige redan där. Genom lag har vi samma rättigheter och möjligheter. Det var en respons på en kommentar.

         Svara

      fast varför väljer tjejer att retuschera sina bilder? För att man sedan barnsben har lärt sig hur en tjej ska se ut och vad som är ett vackert kvinnligt ideal. Jag skulle ha väldigt svårt att vara den aktiva feminist som jag anser mig vara idag och samtidigt visa retuscherade bilder för min dotter, som visar på att jag inte är ok som jag är utan måste minska några kilo för att vara ok.

      Svara

       Finns det inte killar som oxå retuscherar?

       Svara

        och så kommer någon alltid med ”killar också” argumentet. Såklart finns det det och jag hade inte visat mig retuscherad för min pojke heller. Men om man ser statistik på ätstörningar så drabbar det fortfarande tjejer i en väldigt mycket större grad än killar.

        Och till er som säger att vi har nått samma rättigheter i Sverige mellan könen, det gör mig bekymrad att ni tror det. För exakt samma yrke och samma kvalifikationer så tjänar tjejer 85% av vad männen tjänar. Och även undermedvetet så finns det massor med bra studier på att flickor och kvinnor väljs bort när alla andra parameter är lika. Om man t.ex. har två CV, en där det står Heidi och en där det står Erik, allt annat samma, så väljs Erik i mycket större utsträckning än Heidi. Så tro inte att vi lever jämlikt idag.

        Och då ska vi inte ens börja prata om de ojämlikheter som råder för invandrade kvinnor i förorten.

        Svara

      Efterfrågar en något djupare analys.

      Svara

      Svår fråga det här. Självklart är hon feminist om hon säger att hon är det, men genom att retuschera sina bilder så är hon en del av problemet. Och man kan självklart skylla på att hon är ett offer för patriarkatets skeva kvinnosyn, men någon gång måste man börja ta ansvar för sina egna handlingar. Särskilt som hon är medveten och upplyst. Hon fortsätter sprida det skeva ideal kvinnor tvingats brottas med till en ny generation kvinnor – det ÄR icke-feministiskt. Det är ett ideal som säger att du aldrig duger som du är, att ditt utseende är din främsta tillgång, att det finns ett rätt utseende. Och då hjälper det inte att Alexandra säger att man visst får vara precis som man vill. Actions speak louder than words.

      Svara

     Alexandra kan betrakta sig själv som feminist trots att hon bidrar till att sprida skeva ideal. Att hon retusherar sina bilder handlar om osäkerhet och rädsla inför andras åsikter om hennes utseende. Även om det finns uppenbara problem med det har det ingenting med feminism att göra. Förklara gärna varför du tycker det.

     Svara

   Åh gud så deppigt…alla dessa osäkra tjejer..
   Löshår, lösframsar, lösnaglar, fake fake fake…=osäkerhet.
   Retuschering har förstört många flickors liv. Önskar det försvann bara.

   Svara

    Fast nej. Varför är man osäker bara för att man väljer att ha löshår, lösnaglar eller lösögonfransar? Tänk så tycker man bara att det är fint?
    Tycker det är ALLDELES för mycket dubbel moral bland brudarna här inne, det klankas ner på att tjejer använder sig av löshår, retuschering etc. när ni själva inte ser hur ni bidrar till denna hetsen som finns bland kvinnor genom att se ner på sådana här saker. Skärpning faktiskt.

    Svara

     Det är inte fel att använda sig av sånt. Men feministiskt är det inte och man gör det för att se bättre ut i samhällets ögon (då ser man också bättre ut i sina egna). Nu måste vi ta död på lögnen att man gör sig fin enbart för sin egen skull; vi lever inte i ett vakuum. Jag är feminist i nästan allt jag gör, men mitt smink och mina naglar är inte feministiska. Och det är okej för jag orkar inte stå emot allt, mänsklig som jag är.

     Svara

      Absolut det har du rätt i. Fast sa aldrig att det var feministiskt, sa att bara för att man använder sig av dessa saker så innebär det inte att man är osäker på sig själv.
      Jag har själv löshår och smink, och ja jag har det för att jag gillar det och tycker att jag känner mig fin i det. Inte för att jag är osäker utan det.

      Svara

       Och när du tar bort löshåret tycker du att ditt eget hår känns tunt, så du fortsätter…

       Svara

       Fast det är en osäkerhet. Precis som att jag känner mig finare i smink än utan. Det behöver inte vara en svårt hindrande osäkerhet, men en osäkerhet är det. Ett tvivel om att det naturen gav en inte är tillräckligt i alla lägen. Det är fullt förståeligt att vi har dessa osäkerheter.

       Svara

        Jag ser inte det som en osäkerhet, men det ligger en viss grund i det. Dock har smink, löshår och dylikt existerat i århundraden, för att folk ville göra sig fina inför olika event. Det handlar inte alltid om osäkerhet.
        Och nej, jag tycker inte att mitt hår är tunt utan det, jag tycker bara om att ha det, och det är absolut inget fel med det.
        Det är många här inne som nästan ser ner på tjejer som använder sig av attribut som dessa och det tycker jag är fel. Alla har rätt att se ut hur de vill utan att få syrliga kommentarer.

        Svara

         Tänk dig detta scenario: du ska gå ut och käka eller festa eller nåt sammanhang där du ska träffa folk. Både folk du känner och inte känner. Du får inte ha löshåret, inget smink, inget nagellack, eller nåt som fungerar som metod för att ”förbättra” ditt utseende. Och så tänker du dig ett likadant senario, men där du får använda vad helst du vill för att ”förbättra”. Vilket scenario känner du dig tryggast med?

         Svara

         Fast jag förstår fortfarande inte, varför måste detta ena diskuteras? Varför ska kvinnors beteende diskuteras och granskas så? Varför måste det vara fel med smink? Varför skulle det vara fel att inte ha det?
         Jag tycker inte att det är feministiskt att ifrågasätta andra kvinnors sätt att leva sina liv på. Låt tjejer göra vad de vill och hur de vill. Det är feministiskt.

         Svara

         Styrman
         Återigen: det är inte fel och med tanke på ditt svar så behöver du
         nog läsa mina inlägg igen. Anledningen till att det behöver diskuteras och ifrågasättas är för att när vi gör det, ser vi mönster. Att se dem är första steget mot att kunna släppa taget om dem. För tyvärr är de ofta väldigt destruktiva. Jag ställde frågan ovan till dig för att du hävdar att det inte handlar om osäkerhet och jag vill försöka få dig att se det från en annan vinkel. Vi lär oss att vi inte duger, vem fasen är inte osäker då? Det finns ingen skam i det. Men om vi aldrig erkänner det, kan vi aldrig jobba med det heller.

         Svara

         Jag tycker den här svarar på frågan varför feminism och utseendehets inte kan gå hand i hand:
         https://feminist-reprise.org/library/appearance-and-beauty-practices/feminism-and-the-politics-of-appearance/

         Svara

        Lättare med hektäckande klädsel så ansikte o händer syns. Inget smink,inga fixade ögonbryn, inga fixade naglar. Testa det så kommer ni känna er fria från alla skönhetsideal.

        Svara

     De flesta som mixtrar så mycket med sitt yttre har en inre osäkerhet, men såklart inte alla. Det är en viss typ av tjejer jag syftar på. Ta alla sk influääääncers..de flest mår rätt dåligt inombords. Har eller har haft ätstörningar och dålig självkänsla. De opererar sig hit och dit, näsor, pattar, rumpor…är de lyckliga människor? Nej, det är ju inte det.
     Så fort ngt är åtgärdat, så hittar de nästa grej att fixa, istället för att jobba med sitt inre. Herregud, tänk om alla lagt pengarna på terapi istället. Då hade det sett annorlunda ut.
     Ta 200 kort för den perfekta bilden, det perfekta hemmet, allt ska vara perfekt. Ha de senaste plagget, inte våga vara unik, alla stöpta i samma form. Jag tycker det är sorgligt. På riktigt.

     Svara

      Jag håller med dig. Men jag vet inte om lösningen är så enkel som att ”jobba på sitt inre”. De lever ett liv baserat på yta, och tjänar pengar på samma yta. Den ytan är till viss del en konsekvens av patriarkatet och det samhälle vi lever i med dess ”krav” (krav de här kvinnorna själva bidrar till). De skulle alltså behöva göra slut med karriären och existera i någon slags vakuum för att rensa hjärnan från de krav och ideal de lever under. Det kommer majoriteten aldrig göra eftersom pengar är kul att ha, liksom uppmärksamhet.

      Vår tid är giftig. Det kommer gå åt h*lvete för så många unga tjejer och killar. Jag tackar gud att jag fick vara ungdom innan sociala medier fanns.

      Svara

       F:
       Det gör jag med 🙂 det glada 70-talet, där kan vi snacka goals 😉

       Svara

   Man kan vara feminist utan att vara perfekt, vet du.

   Svara

    Problemet är väl snarare att det skickar ut lite tokiga signaler att skriva bok om feminism och samtidigt inte vara särskilt feministiskt aktiv. Allt en feminist gör är långt ifrån feministiskt, men Alexandra gör inte särskilt mycket alls som är feministiskt och det blir lite fel liksom. Däremot tvivlar jag inte en sekund på att hon är feminist, inte alls. Men aktivism är inte för alla heller, tvärtom skulle jag säga. Skitjobbigt att vara en nagel i ögat på samhället ju.

    Svara

  Tråkigt!

  Svara

  Vilken skillnad, blev på riktigt chokad och inser att jag alltid har tagit hennes retuscherade bilder som verkligheten. Kom osökt att tänka på Mia Skäringers svt-serie ”kroppshets”. VARFÖR hålla på sådär frågar jag mig, även fast jag redan vet svaret. Så otroligt sorgligt.

  Svara

   Exakt samma känsla här, blev jätteförvånad! Trodde verkligen att hon såg ut som på sina bilder. Känner mig både lurad och naiv nu.

   Svara

    Jag också. Men blir betydlig mindre orolig för hennes hälsa nu när jag sett originalbilderna.

    Svara

     Hur kan ni tro det efter att hon aktivt retuscherat sina bilder de senaste 10 åren…? LOL, ni tror på allt alla säger också va?

     Svara

      Jag läser inte hennes blogg.

      Svara

  Tycker detta inlägget är taskigt. Hon är uppenbarligen osäker på sin egen kropp och jag kan säga att det är jag med. Ett sånt här inlägg hade fått mig att må väldigt dåligt och ge mig ännu mer komplex. Speciellt när specifika områden så som vaderna kommenteras.

  Tycker detta bidrar till den kroppshets vi har i samhället.

  Svara

   Men hallå, varför ska hon hålla på och snacka om feminisim etc om hon själv inte kan vara nöjd med hur hon ser ut? … HELA hon är verkligen retusch.

   Svara

    Jag tycker det är taskigt mot hennes följare, flickor 13 och uppåt, som tror hon ser ut så. Tror du inte DE blir osäkra i sin kropp? Nej alltså Alexandra Nilsson är väl den, efter IL, som lever i största luftslottet. IL på ett annat sätt – Kissie vill få sig själv framstå som fortf aktuell, smal, etc.

    Är hon så osäker i själv, så borde hon byta bransch eller bara sluta lägga upp bilder på sig själv om hon inte klarar av hur hon ser ut.

    Svara

     Vem är IL? Står helt still 🤔

     Svara

      Bella ☺️

      Svara

     åtminstonde ange att hon retuscherar sina bilder = ärlighet varar längst = sunt för tonårstjejerna

     Svara

    Man kan vara feminist OCH missnöjd med hur man ser ut.

    Svara

     Jag är feminist ut i fineerspetsarna och men det är inte alltid jag är nöjd med mig själv, min kropp och hur jag ser ut. Jag är medveten om att jag inte vill att det ska vara så, men det är strukturellt boende i mig. Det är en kamp man får ta med sigsjälv.

     Därför, tycker jag, att det känns det problematisk att bidra till den rent ut sagt skadliga bilden av ’hur man ska se ut’ idag.

     Svara

      Fast man får inte glömma att Alexandra faktiskt lidit av ätstörningar och det är inte helt lätt att ta sig ur dom helt och hållet. Man kan vara feminist och fortfarande ha en skev bild av sin egna kropp. Tycker det är synd att hon inte känner att hon duger som hon är. Men tycker inte man ska börja vara taskig och påstå att hon inte kan vara en feminist för det.

      Svara

       Men det tragiska är ju att sådana här retucheringar triggar personer med ätstörningar. Hon forsätter ju sprida sjuka ideal där smalast är vackrast. Usch och fy om vaden är bred.

       Svara

        Ja, det blir moment 22 🙁

        Svara

      Jag håller med dig om problematiken med att retuschera bilder. Det jag svarade på var ”varför ska hon hålla på och snacka om feminisim etc om hon själv inte kan vara nöjd med hur hon ser ut?” där jag anser att en feminist inte per automatik behöver vara nöjd med hur hen ser ut. Jag är också feminist och inte alls nöjd med hur jag ser ut. Däremot kan man vara medveten om varför många, speciellt kvinnor, är missnöjda med sin kropp. Och man kan göra det man kan för att motverka det. Men att säga att man inte ska kalla sig feminist för att man inte är nöjd med sitt utseende tycker jag är fel. Att vara feminist och vara nöjd med sig själv går inte hand i hand.

      Svara

      Nej, men du kanske inte skriver en bok om feminism? Upplever ändå att om man ska vara offentlig och påstå sig vara feminist kan man väl åtminstone anstränga sig för att vara en förebild inom det.

      Vore intressant att veta om boken är faktabaserad eller bara skriven utifrån hennes egna åsikter och tankar?

      Jag upplever inte att Alexandra för kampen om feminism framåt. Snarare att hon ska rättfärdiga sig själv.

      Svara

   Men vänta nu, så att retuschera sig själv smalare och inte berätta det, bidrar INTE till kropphets menar du?

   Svara

    Antagligen men det blir ju mer uppenbart hur sorgliga dessa personer är.

    Svara

   Taskigt? Hon sprider vidare kroppshetsen till en massa unga tjejer som tror att man ser ut så där av naturen. Är hon osäker så kan hon låta bli bilder på bar mage m.m. Eller så inser hon att det är sundare att visa bilder på en oretuscherad kropp med ev. brister (lite knas att skriva så om nån som ändå genomgått skönhetsoperationer m.m.).

   Svara

  Har hon redigerat kjolen till att bli bisarrt lång också, eller släpar den i marken när hon går?

  Svara

   Haha ja även kjolen fick sig en omgång i dator 😀

   Svara

    Bad skirt!

    Svara

  En lysande idé!!! Att retuscherade bilder måste märkas. Eller tvärtom ”Ej retuscherad”. Det här ÄR viktigt. Vi är alla så lurade. Efter den här sommaren när till och med den mest inbitna ”badaraldrigiSverige-människan” varit på en badstrand har det väl varit väldigt synligt att alla de där vackra smala människorna måste ha en egen badstrand någonstans – för jag har då aldrig sett till dem. Jag har bara sett hela normala kroppar i olika former och storlekar. Vi vuxna och med någorlunda insikt har ett stort ansvar att se till att unga (och mindre unga) människor inte fortsätter att bli lurade av retuscherade fejkbilder och att vänja sig vid ideal som helt enkelt inte finns. Förslagsvis genom att vara jobbiga och fråga om bilder är retuscherade på personer i sociala medier, annonser, reklam etc. Ett stor BU för Kissie. Och alla andra utseendefixerade penningkåta influencers som bedrar sina följare.

  Svara

   Alltså jaaa detta är så sant! I verkliga livet finns bara ”normala” kroppar eller åtm typ 98,5%, resten kanske ser ut som modeller.. 😉 Jag, som ändå har en högst normativ kropp skulle jag säga, höll mig borta från stränder och simhall i flera år efter att jag fått barn. Jag hade ångest för att visa mig i simdräkt och inbillade mig att aaaaalla aaandra var så smala och vältränade hela tiden.. så nu på hösten anmälde jag mig och dottern till simskola och har gått en gång i veckan och MY GOD va det har gjort gott för mitt kroppssjälvförtroende!! Jag har t.o.m börjat tycka att min kropp är rätt snygg. Det måste man inte tycka, men det är bra om man kan acceptera den iallafall så som den är och uppskatta den för vad den kan göra och har gjort. Åtminstone INTE bidra till den äckliga kroppshetsen som finns! Det är väl det minsta man kunde vänta sig av en som kallar sig feminist.

   Att en influencer som Alexandra inte kan acceptera hennes ”modell-kropp” som den är sänder verkligen ut ett tråkigt budskap tycker jag. Alexandra kanske borde hänga mer i simhallen hon med? Tips från coachen!

   Svara

    Vad kul att höra att du lärt dig tycka om din kropp! Superpositivt, och du kommer kunna berätta det på ett ärligt och moget sätt för dina barn! 🙂

    Svara

   De smala och modellvackra badar i Sandhamn. 🙄

   Svara

  Nu har jag verkligen kollat igenom bilderna ordentligt. Yeeez. Förutom vaderna är det brösten, nyckelben, armar, midja, käkben, mun, näsa och hudton som har redigerats.

  Svara

   Och pannan?

   Svara

  Jag tycker hon är jättefin på de ”riktiga” bilderna! Jag hade alla gånger valt dem före de retuscherade. Speciellt den första bilden i mönstrad kjol är jättefin.

  Svara

  Det är så himla ledsamt. Det är typ det enda jag kan känna när jag ser sådana här saker. Ledsamt att Alexandra känner att hon måste retuschera sig så mycket, och ledsamt att det påverkar hennes följare. Bara… ledsamt all around.

  Svara

  Vad ledsen jag blev när jag såg det här! Trodde faktiskt hon ändrats när det kommer till redigering. Tråkigt att hon är missnöjd över sin kropp såklart, men tråkigare att hon för vidare ett skevt ideal. Hon har ju många unga läsare.

  Svara

   Jag tror att detta är hennes f.d ätstörningar som talar. Även om man känner sig frisk och har gått upp så kan en del sjuka beteenden sitta i fortfarande.

   Svara

  Såå tråkigt! Hon är jättefin på de riktiga bilderna 🙁
  Måste erkänna att jag blivit lurad. Jag trodde inte att hon retuscherade sina bilder så.
  Otroligt tråkigt att hon känner att hon behöver göra sig smalare.
  Stackars tjej 🙁

  Svara

  Så synd att hon redigerar sig. Jag trodde en sekund att hon hade ändrat sina Photoshop-vanor och faktiskt slutat med det hon sysslade med för flera år sen 😔

  (OT!

  FÖRLÅT FÖRLÅT! Men jag behöver fråga en sak jag inte hittar på Google. Var på anställningsintervju på IKEA igår och glömde helt fråga vad lönen är och vill verkligen inte ringa och fråga nu. Någon här som jobbar med IKEA’s köksavdelning och vet vad lönen är?)

  Svara

   Kommer du arbeta som säljare eller planerare?
   Är det säljare så går dom antagligen efter Handels löner. Är det planerare vet jag tyvärr inte.

   Svara

   Jag har arbetat både i Ikeas restaurang och arbetar nu på säng-/garderobsavdelningen. Lönen varierar dels på vilken anställningsform du har (behovs-, tillsvidare-, eller visstidsanställning), hur många timmar kontraktet är på (dvs timlön eller månadslön), hur lång arbetserfarenhet du har och vilket kollektivavtal de har på det varuhuset.

   Svara

   Jag arbetade på byten och återköp på Ikea, och jag hade ganska dålig lön, 128kr i timmen. Däremot är det bra OB, de går enligt handels. Det kan såklart skilja sig från säljarnas lön, har ingen aning. Jag hade även ingen erfarenhet inom handels, lönen höjdes beroende på hur mycket branschvana du har. Hade en vän som hade arbetat 2 år inom handels och fick 137kr i timmen på Ikea, också inom kundrelation så alltså inte som säljare. IMO är det ganska dåliga löner på Ikea.

   Svara

   Lönen är piss, det kan jag garantera. Jobbat i 4 år på Ikea och har (hade då, slutade nyligen) 135. Hatar Ikea är så glad att jag slutat nu precis.

   Svara

    Ååååhhh jag hatar också Ikea???? Det är en sån SEKT. När jag började där hade alla smilbanden upp till ögonen och pratade så JÄVLA bra om Ikea, ständigt. Tänkte jasså vad kul att alla verkar trivas, dock var jag mkt suspekt. Och så sant så sant, precis som alla stora företag utnyttjar de alla sina anställda, allt ska gynna dem rent ekonomiskt (jaaaa det vill såklart alla företag) men det var så jävla mkt lovande kring utökad timanställning som aldrig skedde osvosv.

    Svara

  De turkosa kakelplattorna vid hennes bröst/midja som tydligen är av ett helt annat format än resten av väggen…

  Svara

  Finns det inte en kommun i Sverige (eller var det Norge?) som infört ett förbud mot retuscherade reklambilder som inte samtidigt upplyser betraktaren om att bilden är just retuscherad? Har för mig att jag såg det på Mia Skäringers nya TV-serie.

  Svara

  Jag utgår ifrån att alla bilder jag ser är retuscherade. Enklare så.

  Svara

  Bless her ändå. Inte lätt att försöka passa in.

  det är något som ger mig lite ont i hjärtat med Kissie. En osäkerhet som lyser igenom allt, att hon aldrig lyckades kapitalisera på sin blogg om de andra som blev stora samtidigt som henne. Att hon aldrig verkar hitta sin passion – även om det kommer så klart.

  Svara

   Kanske skulle hon behöva göra en Dessie och lägga bloggandet åt sidan.

   Svara

   Ja jag känner också så för henne. För jag känner igen mig själv lite. Har inte riktigt hittat min passion och det gör mig så ledsen. Pluggar till ett jobb som känns okej men vet att jag inte kommer vilja ha det mer än något/några år. Har haft flera bra jobb inom flera olika branscher och ändå aldrig hittat rätt. Är väl en plågad själ helt enkelt.

   Svara

  Ja hon retuscherar, det har hon gått ut med många gånger att hon gör. Visst ger det fel signaler till följarna när hon retuscherar dig smalare. Men man får också komma ihåg att hon också gått ut med att hon har kämpat/kämpar med en ätstörning. Jag tror inte att det handlar om att visa upp ett perfekt yttre, jag tror det handlar om hennes egen osäkerhet på sin kropp.

  Svara

   Ätstörningar förvarar de facto inte att en ”får” retuschera sina bilder. Då borde en snarare ha en stor inblick i hur en retuscherad bild kan påverka en såpass mycket så att en utvecklar ätstörningsproblematik.

   Svara

   Fast efter deras resa till sri lanka där hon ifrågasattes för redigering så var det enligt henne enbart vinklar och poserande.. så nja redigera sig smalare tror jag faktiskt inte hon gått ut med, snarare användandet av filter..

   Svara

  Vecko – och modepressen består ju endast av retuscherade bilder. Allt är fixat.

  Så varför reagera just i detta fall?

  Svara

   ”Kvinnor har blivit våldtagna i flera hundra års tid, varför reagera nu för?”
   ”Det har varit svältkatastrof i flera länder hur länge som helst, varför reagerar nu för?”

   Är du seriös? Varför ska en INTE reagera pga att det har ”pågått under en längre tid” det är väl då en någongång ska reagera?

   Svara

  Oj! Jag kände knappt igen henne på första bilden. Inser att jag trott att hon faktiskt ser ut som sitt retuscherade jag… Vad läskigt att man blir så avtrubbad och lurad.

  Kan erkänna att när jag var 18-19 (är över 30 idag) så redigerade jag mina bilder i Photoshop innan jag la upp dem på typ Lunarstorm och en blogg. Jag gjorde näsan mindre främst, hatade mina ”stora” näsborrar… Idag tänker jag tillbaks och skäms lite. Det är ju konstigt om man har liten näsa på alla foton men i verkligheten en rätt stor näsa?! Haha 🙂 Man får väl skratta åt eländet… Idag redigerar jag bara ljuset lite på mina egna foton. Använder inte ens sånadär filter som suddar ut allt som de flesta gör…

  Svara

   Åh gud ja, redigera i ps gjorde jag med… studerade media i några år och gick nån redigeringskurs och trodde nog jag va nån expert efter det.. gjorde mig smaaalare, större ögon, större bröst, mindre näsa o.s.v. skäms också varje gång jag tänker på det 😬

   Svara

  Men hon låter bevisligen Malin lägga upp bilderna orörda. Varför gör hon det.

  Svara

  Tack för att detta inlägg togs upp.
  Har lidit av ätstörningar själv och trots att jag i vuxen ålder fick hjälp så sitter fröet kvar.
  Som en drogmissbrukare eller alkoholist lever man alltid med risken av återfall.

  Alexandra är en bloggare som TYVÄRR många unga tjejer ser upp till.
  Viktigt att visa dessa flickor att det inte är en naturlig kropp som visas……
  Tänk vad dessa stupida bloggerskor hade gjort många en tjänst om de varit naturliga och propagerat för något som är sunt.
  ”Kissie” är knappast ensam om farligt ideal, snarare endast en i mängden.

  Svara

  Äsch, låt henne fortsätta med det. Hon skadar bara sig själv och förvränger sin verklighet genom att retuschera sig själv till någon som delvis inte existerar.

  Svara

   Nej, hon skadar inte bara sig själv utan tillför skeva ideal och kroppshets iom att hon har många följare.

   Svara

  Kanskje retusjerat något, men ändå olika bilder (iaf første bildet) Alexandra kanskje velger att lägga ut det som hon ser smalast ut på (som hon sen justerbar något). Lite fel att sammenligne två olika bilder (se på hennes klänning).

  Svara

   Se också på kaklet (flisene) bakom henne – på den retuscherade bilden är plötsligt fogarna borta vid hennes midja… Men visst, hon valde att lägga ut den med sammanvuxna kakelplattor…

   Svara

  OT:
  Framgångspodden har lagt upp avsnittet med Bella.
  Dagen är räddad 🙂

  Svara

  Det där tyckte jag var rätt oförargligt ändå och ser ingen tydlig skillnad. Jag tycker att det är värre när folk går in och karvar, botoxar och fyller sina kroppar med all möjlig skit.

  Bättre då om dom vågar hålla sig till filter och lite retuschering. Det gör ju ingen fysisk skada i alla fall. Nu är ju det absolut inte fallet med frk Kissie för hon tar ju allt hon ser för att se ut som Barbie men jag tänker kanske mer på dom som fortfarande är lite mer sansade. (Ja om dom nu finns i bloggosfären öht). Knepigt det där ändå.

  Svara

  Det är vuxna kvinnor som gör detta, retuscherar sig för att verka bättre. Patetiskt. Jämför House of Philia på sina egna bilder och Akademiklinikens reklamfilm med henne tex. Eller Englas egna bilder och sådana som är tagna av någon utomstående fotograf. Detta är alltså vuxna kvinnor, pinsamt. Tycka vad man tycka vill om Matplatsen Victoria men hon fejkar inte sina bilder. Hon visar linjer och rynkor och ser ut som en verklig människa. Har sett henne irl och hon ser ut precis som i bloggen. Engla däremot kommer aldrig i helvete visa minsta rynka någonsin.

  Svara

   Håller med dig, vuxna kvinnor. På en del bilder är Charlotte Perrelli helt suddig i ansiktet.

   Svara

  Från ett gammalt blogginlägg jag skrev 2011 om kvinnokroppen:

  ”Ibland ser jag de här fotografierna och dem i modemagasinen som separata målningar av en skicklig konstnär.
  De avbildar inte verkligheten utan är en sorts tavlor.
  Numera när jag ser posters med reklam för parfym tittar jag efter >hur< bilden har manipulerats,
  försöker föreställa mig rynkan som inte längre syns, kollar vilket ljus de har använt för att få bort skuggan
  av näsan och – om de har varit konsekventa.
  Ibland kan man t.o.m. få se att händerna har olika storlek! snacka om klantig photoshopping."

  Svara

  Hon har ju inte bara retuscherat sig smalare, hon har även lagt till magmuskler som inte syns på den första bilden. Och solbränna, så klart.

  Svara

  En liten grej bara. Kamran lägger på lite vikt och så som den får en att se ut är många gånger inte så som ögat uppfattar det.

  Jamför något som inte har tydliga gränser som ett objekt utan istället färgen på det där vattnat. Himlen eller blomman. Ibland behöver bilden lite hjälp för att bli inte bättre ön utan lika bra som verkligheten. Samma med muskler på armar mm. De kan se mindre definierade ut än det gör med blotta ögat. Så jag kam tänka mig att en del av retuschering hos vissa beror på att det inte stämmer med deras egen bild av hur de ser ut.

  Någon som ser betydligt betydligt smalare ut på sin insta än på sina youtube klipp eller när hon är med i tv är Elaine. Det har jag reagerat på i flera år.
  Här tycker jag ändå Kissie inte ligger så långtifrån sin orginalbild.

  Svara

   Går och hämtar glasögonen …🙈

   Svara

    Vill gärna veta vilken som är den ’bättre ön’!

    Svara

   Kamran? Är inte det Maria Montesumas man? Går han runt och lägger på vikt?

   Men, ok, anledningen till att kameran ’lägger på vikt’ är att den ’ser’ med ett ’öga’, medan vi människor (de flesta av oss) ser med två ögon. Kamerans bild är därför ’plattare’, utan djup och upplevs som bredare än när vi ser någon i verkligheten och alltså faktiskt ser personen lite från vänster och lite från höger samtidigt, vilket gör den ’smalare’ och mer definierad.

   Svara

    Precis. Trevligt att du tog dig tid för den tekniska förklaringen 😊👍 (även om jag inte frågade efter den men nu vet alla andra också.)😉

    Svara

     Du kanske kan ta den om tappar och stavar också. 😊

     Svara

      Tappar och stavar har inte direkt med djupseende att göra, men vad är det du vill vi förklarar för dig?

      Svara

     Ƭĥe real Hmm:
     Fast du förklarade ju ingenting? Du skriver ju bara ATT och inte VARFÖR saker kan ’se mindre definierade ut än det gör med blotta ögat’. Det var för övrigt ingen som efterfrågade denna info heller, och det är väl ett ganska välkänt fenomen även om det i sig absolut inte förklarar varför man skulle retuschera bilder.

     Det är ju ./ 12:22 som förklarar varför, något du inte nämner med ett ord, och du känner dig tvungen att påpeka att (’den tekniska’) förklaringen var bra för ’alla andra’, för du KLARAR verkligen inte att någon annan vet mer, eller förklarar bättre.

     Vi känner dig tillräckligt bra här för att veta med ganska stor säkerhet att du inte hade kunnat låta bli att förklara precis varför och hur – om du bara vetat.

     Svara

      Därför att det inte var min poäng. 😉

      Svara

       Nej, för ’din poäng’ var:
       ’Jamför något som inte har tydliga gränser som ett objekt utan istället färgen på det där vattnat. Himlen eller blomman’

       Tack för att du ’tog dig tid’ och babblade om en helt uppenbar och allmänt känd effekt på ett totalt obegripligt och onödigt sätt!

       Svara

     Sen när brukar du själv vänta på att någon frågar innan du förklarar? Börja med dig själv..

     Svara

      Ny regel: trh får bara komma in och splaina när någon ber om det!

      Svara

   Så… menar du att Elaine fixar sina bilder på Insta?!

   Svara

    Jag vet inte. Eller om det beror på att hon alltid fotar sig själv i en spegel när det är helfigur. Någon annan som är mer van vid sefies kanske kan svara.
    Men det är en markant skillnad.

    Svara

     Kolla på klippet som just nu länkas i hennes insta. (Matlagning.) Eller valfritt klipp från TV4.

     Svara

   Är du inte nykter?

   Svara

  Det är tragiskt att Kissie ska vara en förebild för unga tjejer. Hon har gjort följande ingrepp som vi vet om, förmodligen ännu fler:
  Fettsugit hela benen
  Opererat näsan (x2 om jag minns rätt)
  Opererat brösten x3 (och de är ff jättestora trots att hon hävdar att hon ville göra dem mindre)
  Lyft panna/ögonbryn
  Lyft ögonlocken
  Fillers i kinderna
  Fillers i läpparna
  Fillers i hakan
  Botox i större delen av ansiktet

  Men det räckte tydligen inte med alla ingrepp, hon fortsätter ändå redigera sig smalare på varenda bild hon lägger ut. Hon gör även rumpan större och målar dit magmuskler. Det är en rätt extrem nivå av photoshopande även för en bloggare. Som kronan på verket gör hon en video där hon försöker övertala sina följare att göra bröstförstoring hos AK Nygart med Motiva implantat för det är så ”naturligt och kvinnligt”. Det är ett skämt att hon ger ut en bok om feminism och kapitaliserar på metoo, hennes beteende är direkt kvinnofientligt pga den kroppshets hon utsätter unga tjejer för. Tänk att vara 13 år och Kissie är din stora förebild. Du kan inget om photoshop och plastikkirurgi, du vet att hon fixat brösten men det är det enda. Du bantar och äter nästan ingenting för att få så smal midja som Kissie. Du gör 1000 situps varje kväll för att få magmuskler. Kan Kissie så kan du också. Du vet inte att Kissie klippt bort en del av sin midja i photoshop och målat dit ”muskler”. Din högsta önskan är att operera brösten och du sparar varenda krona du får för så fort du fyller 18 ska du operera dig.

  Svara

   Det är ju bisarrt!!!! Hon har ju gjort mer än en 75 åring i Florida. Hon är ju jätteung. Människan måste ha problem

   Svara

  Kikade in på Ur & Penn hemsida nu då AN skrivt att det lanseras. Ser dock inte halsbandet med världen på, kan det vara så att de tagit bort den pga plagiat?

  Svara

  Är alla hennes bilder fejk då?

  Svara

   Yes, precis som hennes feminism.

   Svara

  Inte alls omöjligt för i Frankrike där jag bor måste det markeras på bilden ( reklam o tidningar) att den är manipulerad/retuscherad. Svårare med sociala medier däremot.

  Svara

  Alexandra har tagit bort kommentarer där folk skriver om att hon retuscherar sig. Blir ledsen 🙁

  Svara

  Lite komiskt att hon skriver fel på Ellinors sons namn till Arnold istället för Aaron

  Svara

  Tycker det brukar vara väldigt tydligt att hon redigerar med vågiga bakgrunder, t ex kakelplattorna 😊 Tycker det är så på de flesta bilder hon lägger upp när det finns mönster i bakgrunden.

  Svara

  Men alltså nu inom loppet av två minuter försvinner Kissies bilder?! Jag hann bara göra PH quizet och den var de borta, såg dom nyss!😂

  Svara

   På hennes blogg?

   Svara

    Från instagram. Jag hann läsa alla kommentarer och tänkte sen gå tillbaka för att jämföra noggrannare: borta.

    Svara

     Aha!

     Svara

      Ja jag vill också seeee

      Svara

   Malin har också tagit bort sina nu…

   Svara

   Skaffa en utbildning å ett jobb å lägg ner sociala medier, hon kan junte hantera det eller stå för nåt

   Svara

  Men näää alla bilder är borta ju! 😢😢😢😢

  Svara

  Kan inte heller se Kissies bilder.

  Svara

   Hon har raderat dem från Instagram.

   Svara

  Men hur ser de övriga ut på sina bilder? Länken till där Alexandras bilder ligger uppe. Tilde, Charlotte etc. Charlotte ser ju ut som en avatar (filmen)! Å Tilde är helt blurrig. Inser de inte att det SYNS

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.