Ur&Penn verkar ha dragit tillbaka halsband efter anklagelser om plagiat

Igår skrev jag om hur företaget byBiehl anklagade Kissie för plagiat efter att ett av hennes halsband för Ur&Penn varit snarlikt det hon fått i gåva från dem.
När jag nu söker på just detta halsband så finns det inte längre kvar på Ur&Penns hemsida utan ett felmeddelande 404 dyker upp om att sidan inte går att nå.
Kollar man cashen däremot så ser man att sidan tidigare innehöll det omskrivna halsbandet som ser ut som en jordglob.

Jag undrar om det är tillfälligt eller om det är så att hela kollektionen måste skrotas? 

90 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kissie har tagit bort sin bild på instagram så du har nog rätt. Pinsamt🙄

  Svara

   Inte bara det, för bara 1h sen var det ca 5 kommentarer ang inlägget om hennes bildredigeringar – Nu? BORTTAGNA. Det säger ju allt.

   Jag har tidigare verkligen tyckt att hon känns som en av få genuina bloggare idag, sure att hon redigerar skugga/ljus/färg och att mycket är posen tänkte jag – Men trodde faktiskt inte att hon fortfarande redigerade sig smalare, och hur hon svarade på att bli avslöjad gjorde bara att trovärdigheten sjönk ännu mer. Riktigt tråkigt att hon känner att hon ens behöver redigera, men också så mycket som hon pratar om hur kvinnor objektifieras och om kroppshets, så bidrar hon själv till den utan att ens kunna stå för det!? Där blev det bara äckligt. .

   Svara

    Tycker inte man ska vara så jäkla dömande. Precis som kissie har jag också lidit av ätstörningar och när jag bloggade för många år sedan redigerade jag också mina bilder. Både ansikte och kropp. Idag ser jag hur sjukt det var och att det bara såg konstigt ut (var inte bra på det överhuvdtaget) men just då var det något som mina hjärnspöken gjorde åt mig automatiskt. Jag kunde inte lägga ut en oredigerad bild. Man blir så jäkla hård och orättvis mot sig själv. Tror verkligen inte kissie menar något illa, men det har väl blivit något typ av ”missbruk” som hon inte kan sluta med.

    Svara

     Jo men hon i sin tur hetsar ju andra! Du duger inte som du är. Smalare är finare. Hon har en stor blogg.

     Svara

      Ja det daltas så mkt m bloggare…

      Svara

     Jag tycker det är självklart att A inte vill något illa och det är förståeligt att hon gör som hon gör iom utseendehetsen. Men trots allt är hon en offentlig person som påverkar andra människor dagligen, hon är inte någon anonym småbloggare och därför måste det här granskas och ifrågasättas.

     Svara

      Anonym 1: Då undrar jag följande…

      1. Under din bloggperiod, var din blogg lika stor som Alexandras? Nådde du ut till lika många ungdomar och läsare rent allmänt?

      2. Bloggade du – vid flera tillfällen – om kroppshets, overkliga ideal och kraven på att leva upp till dom? Gjorde du det på ett sätt som framstod som att du tog ställning MOT allt detta, medans du fortsatte posta dina retucherade inlägg?

      3. Bloggade du även om hur det ENDA du gör med dina bilder idag är att tänka på vinkeln/poseringen samt ändra ljus, skuggor, färg och skärpa?

      Jag tror att nästan alla (och framförallt tjejer/kvinnor) någon gång i livet går igenom en period då de tvivlar på sina kroppar och även redigerar dom för att uppnå vissa ideal. Jag är öppen inför svårigheterna och inför hjärnspökena, jag dömer inte själva redigeringen MEN jag dömer att hon har gjort det i smyg, jag dömer att hon bloggar på en så pass stor blogg med så pass stor räckvidd och inläggen som hon har skrivit om just detta.

      Jag dömer även att hon nu fort som f*n raderar kommentarer på sin blogg samt berörda bilder där hon ifrågasätts, och försöker sopa allt under mattan?

      Det dömer jag DEFINITIVT. Alexandra är i grunden en helt ”vanlig” människa och förtjänar inte hat eller rent av elaka kommentarer – Men hon är också en av vår tids största bloggare och väljer SJÄLV att ta upp dessa viktiga ämnen, därav tycker jag som läsare att hon med ALL rätt bör ifrågasättas och med all rätt tappar trovärdighet.

      Svara

   Så jävla pinsamt – sopa bort alla spår, lägga locket på och hoppas inte alltför många såg 😅

   Svara

  Varför kollar du inte upp sånt här längre? Maila U&P och fråga? Det gjorde du alltid förr.

  Svara

   Jaa nog hade det blivit med bevakning och inte lika mycket skvaller om något liknande faktiskt kollades upp istället för att skriva ”verkar”.

   Svara

    … Och därefter inlägg med uppdateringar om att Camilla hade fel… är man duktig på att gång på gång tala om att man har en redaktör kan man ju bli bättre på innehållet också. Research!

    Svara

   Hon kanske väntar på svar?

   Svara

    Camilla har tidigare skrivit när hon mejlat och väntar på svar.

    Svara

     Sorry…jag har mailat och väntar på svar. Brukar bli sånt jäkla liv när jag kontaktar företag så jag sket i att skriva ut det.

     Svara

      Svårt att göra alla nöjda 😉

      Svara

  Stackars Alexandra. Hon får liksom aldrig riktigt till det. Men att plagiera är inte okej och självklart måste ur & penn agera här.

  Svara

   Anledningen till att hon ”aldrig får till det” är ju just för att hon är som hon är. Hon saknar talang och är falsk. Fake inifrån och ut. Hon ljuger och har dubbelmoral, hon använder saker som ”feminism” för att tjäna pengar och stärka sitt varumärke, ingenting hon gör känns genuint, hon pikar och klankar ned på sina influencerkollegor, hon stjäl andras arbeten och tar credd för det, osv osv. Det är så hon jobbar och det är så hon tagit sig fram under alla år.

   Svara

    Ja, och det är ju för att hon i grunden inte mår bra. Därför tycker jag faktiskt lite synd om henne. Obs att jag inte ursäktar, det är snarare en förklaring. Hon har många gånger betett sig bortom alla acceptabla gränser och för det finns inga ursäkter, bara förklaringar.

    Svara

  Nellie Berntsson skriver ett inlägg där hon hyllar blondinbella.

  Svara

   Såklart.

   Svara

   Nellie skulle ju släppa en nyhet skrev hon i förrgår så det är väl något samarbete med Bella då

   Svara

   Visst var det så för några år sedan att de hade något litet sammarbete, tror det var när Nellie joinade Spotlite (hette det så?) Att Bella skulle vara hennes mentor eller något liknande?

   Svara

  Vem handlar ens på ur och Penn? Är ju Kina kvalitet på sakerna!

  Svara

   Billigare än ebay iom tullavgifterna.

   Svara

    Moms, inte tull. Tull tillkommer vid köp över 1500 kronor.

    Svara

     Men whatever!

     Svara

      För det är absolut inte viktigt eller? 😅

      Svara

     Jag beställde en grej för 300kr och fick betala 200kr i tullavgift!

     Svara

   Jag gör mina egna armband (Jag är grym på det), köper billigt på ur&penn ibland och tar isär/klipper sönder. Blir billigare än att köpa pärlor/berlocker löst 😎😎

   Svara

    Coolt!

    Svara

     Tack! Vet inte om coolt är ordet för det, kanske lite coolt när jag jobbar med silver? Annars är det mest för avkoppling 🙂

     Svara

   Deras permanenta reor är ju spännande..

   Svara

    Och olagliga! Reor måste vara inom en avgränsad tid.

    Svara

     Inte olagligt då de rear ut olika saker hela tiden

     Svara

  Såg att M Graaf lagt upp en kommentar härifrån som var menad som ironi, sådär jätteöverdriven efter att andra skrivit att hon skrivit vidrigt – klart ingen menar att hon är en hemsk dålig människa för det och att hennes blogg är omoralisk och borde stängas ner. Men hon tog det som hat på allvar så synd. Åh vad hemskt, synd när inte ironi går fram utan missförstås, gäller att vara tydlig med ironi.

  Svara

   Svårt med ironi i skrift.

   Svara

    Ja det är ju det, det går inte alltid fram och många förstår inte ironi. Gäller att vara tydlig, skriva det eller någon smiley som understryker det.

    Svara

   Tror inte att det där var ironi. Tycker den beskrev henne ganska bra också, utefter hur hon beter sig och själv väljer att vara i sociala medier

   Svara

    Men snälla!! Tydligt ironi efter att folk fjantade om våldtäktskämt och vidrig med mera… VEM säger veta hut och att hennes blogg bör bannlysas, klart det var skämt, ironi. VEM tycker att hon är sååå omoralisk??? Ja finns ju moraltanter, dumskallar och haters iofs men alltså.. synd om Magdalena tog det på allvar.

    Svara

     Magdalena är en av de personer som gjort bort sig mest i sociala medier samt har väldigt svårt att backa och be om ursäkt utan att ta på sig offerkoftan när hon gör fel. Varför är det synd om henne?

     Svara

      För att hon har missförstått en ironisk kommentar som var en känga till andra som skrev och inte till henne, det var inte på allvar och inget hat mot henne.

      Svara

       Hon tog troligen åt sig av den av en anledning

       Svara

        Förhoppningsvis förstod Magdalena ändå att det var ironi, i det sammanhanget, hon brukar vara ironisk och skriva typ liknande själv som mothugg eller hur jag ska skriva för att det inte ska missförstås. Barn och lägre begåvade brukar ha svårt med att förstå ironi, här inne gäller det att vara tydlig. Kommentaren var menad typ som ”ge er, nu är det nog med skit” typ.

        Svara

         Om hon brukar skriva så och du tror att hon förstår ironin, varför är du då orolig att hon inte förstår? 🤔

         Svara

         För att hon lagt upp den kommentaren på sin blogg ihop med andra knäppa kommentarer som hon fått på sin blogg. Så kanske tog hon den som hat och allvarligt menat, och det var synd isåfall. Var menad som en knäpp på näsan till vissa som retar sig, letar fel och skriver skit. Men som sagt my mistake och många förstår ju inte ironi, så det var dumt.

         Svara

    och i slutet av inlägget kallade man henne för subba, känns som det överskrider ursäkten ”ironi”

    Svara

     Eh.. Det var ironi. VEM kallar någon subba?! Inte ens de värsta knäppgökarna och moraltanterna. Det var ironi. Punkt.

     Svara

      Haha nej, tror inte det var ironi. Om någon kallar dig för subba så snälla, reagera på det, de gjorde det inte av ironiska skäl.

      Svara

       Det tror inte jag heller – därför tog jag bort den kommentaren.

       Svara

        Du får lära dig att förstå ironi då. 😉 Trodde du förstod ironi med tanke på hur du brukar skriva. Men my mistake, var otydlig, det var dumt av mig men är inte så kocko att jag först försvarar någon och sen skriver massa elakt skit och menar allvar med det, nej, är inte helt schizofren. 😉

        Svara

         Du viftade inte med din ironiflagga! Det måste viftas med den – det är sen gammalt!

         Svara

       Och det vet du? Suck.

       Svara

      det kanske var Du. Punkt

      Svara

       Ja det var jag, och jag trodde att när man skriver ”Gud alltså” och gammaldags uttryck, överdrivet argt och uppenbart överdriver att det gick fram som ironi. Herregud jag försvarade henne i samma inlägg också och den kommentaren var menad som känga till dem som skriver skit om henne. Jag gillar Magdalena och har försvarat henne flera gånger här. Men här gäller det att vara tydlig då folk är lite tröga här. Det var ett misstag av mig att inte vara tydlig. Vågar inte skriva här mer och lärt mig en läxa – var TYDLIG och skriv obs ironi eller överdriv ännu mer med VERSALER och smileys – så kanske det inte missförstås.

       Svara

        ”folk är lite tröga här.” Som läser och tolkar en text som är formulerad som vilken annan negativ kommentar som helst? Är du ny på internet?

        Svara

         Nej det är just det jag inte är haha.. men om man är ny här så kanske det var svårt att fatta, har man haft koll här så borde man förstå. Sååå arga och hatfulla kommentarer ser man inte ens här, men nära och liknande. DET VAR ÖVERDIRVET!!!!! FATTA!!!!! LÄS DEN IGEN!! Skrevs efter att andra fjantat om att hon skulle vara vidrig och omoralisk som skrev något på skämt…varför vrida och vinkla på ett skämt och få det till att hon är dålig?! SUCK!!!!!

         Svara

         Folk är inte bara lite tröga här utan MYCKET tröga här! Det är ingen nyhet heller det har man sett förrut, många gånger!

         Svara

         16:53 Wow du spelar i en helt egen liga

         Svara

  Varför är det så tyst om Catrin Hedlund?
  Vad gör hon? Hon har väl aldrig varit såhär tyst?

  Svara

   😴😴😴

   Svara

   Hur gick det förresten med pengarna som samlades in till ett av offren, fick dom pengarna?

   Svara

    Jag köpte hattar för alla pengarna.

    Svara

     Men oj. Vi var faktiskt många som medverkade i insamlingen och sen fick vi aldrig veta om de gick till en resa eller ej. Åt en familj som det sen framkom var höginkomsttagare dessutom

     Svara

      Pengarna swishades till familjen och jag publicerade både bild på det och ett tackmeddelande från dem. Efter det har vi inte haft någon kontakt.

      Svara

      Man är väl lika mycket offer även om man tjänar bra? Det är ju en risk nav tar när man skänker pengar till folk man inte känner, de kan råka tjäna bättre än vad man själv gör. Vill man absolut inte skänka till offer som tjänar över en viss summa så råder jag att ta reda på mer fakta om personen innan man öppnar börsen. 😊

      Svara

     bra där!!!!!!

     Svara

     Vad du ljuger. Vi åt ju djungelvrål ridandes på varsin ponny för pengarna. Hur kan du ha glömt det?

     Svara

      FEL!!! Enhörning!!!!

      Svara

       Men vi lovade ju att inte avslöja att de finns på riktigt 🙊

       Svara

        😂🦄🤩

        Svara

   Någon skrev att hon hade ett nytt deltidsjobb. Det tar ett tag att betala tillbaka 1 miljon i blancoskulder, så det dröjer nog innan vi hör av henne igen.

   Svara

  Var det inte en läsare som kommenterade detta och du sedan kollade upp det? Eller du hade kollat ändå? Annars kanske ett ”tack för tips” 🙂

  Svara

  Lyssnade på Pärleros podd; Bella gästade. Hon pratar om sin livvakt som tydligen är med ”överallt”. Utav ren nyfikenhet; brukar inte livvakter märkas? tänker på andra riktigt stora kändisar eller rentav kungligheter, där syns ju livvakterna?

  Svara

   Många gånger finns de med utan att märkas för att inte störa personen de bevakar men har koll på allt från ett visst avstånd, exempelvis ett annat bord eller liknande

   Svara

    Undrar om Pingis tycker det är kul att så mkt pengar går till livvakt för inte betalar väl Bella själv? Eller tycker hon det är värt det kanske. HON säljer junte sitt liv på samma sätt. Köper halvensliga stora hus m fönster så det blir ett tittskåp för stackars…

    Svara

     Stalkers

     Svara

     Men självklart betalar hon själv! Eller genom sitt egna bolag. Varför skulle hon inte??

     Dummaste jag läst!

     Svara

      Oj, lärde du dig läsa nyligen 😂

      Svara

   Det var väl någon bild härinne där livvakten gick efter Bella mot gymmet. Då ska jag lyssna på podden. Undrar om det är i Skavlan Bella ska medverka, skulle ju göra någon tv-intervju.

   Svara

    Hon ska vara med i Skavlan på fredag(står i tablån) ☺

    Svara

     Enligt Bellas blogg är det dock hemligt att hon ska vara med 🙂

     Svara

      Ahh… isåfall har svt själva missat den detaljen för det var på deras sida jag läste det! 😅

      Svara

  OT:
  Camcam, är du något inne på Hannah och Amandas insta? KRYLLAR av reklam för egna märket hos dem vaaaarje dag.
  Hur kommer det sig att det kan fortgå? Rent nyfiken, eftersom de är så uppenbart obrydda kring reklammarkering i såväl feed, stories och när de sänder live.

  Svara

   De anser väl att de står över sånnt kraffs. Schulmanklanen

   Svara

  Nej men vad klantigt! Är det såhär det blir när en influencer helt okritiskt sätter sitt namn på en produkt mot en summa pengar?

  Svara

  sä frusterande att svar aldrig ligger under inlägget, mitt var ett ironiskt svar för Camillas hattar

  Svara

  *så*

  Svara

  Såg Pärleros video från framgångsbilen på youtube och slogs av hur Bella säger att hon egentligen inte är operativ i bolagen utan att hennes fokus är hennes kanaler. Jaha, ok, jag trodde iofs inget annat, men varifrån kommer då allt snack om ”årets affärskvinna” osv osv?

  Svara

   Äntligen erkänner hon det alla redan vetat. Hon är bara ett fejs. Därför hon bantat, tränat, sprejar sig brun, bleker hår, bleker tänder, opererar sig(?), förlänger fransar… Men identifierar sig dagens kvinnor m nån som ser ut som en nyrik ryss? Hade det inte varit smartare å ta in nån modell? Bella hade ju fortfarande kunnat göra reklam i sina kanaler.

   Svara

    Oj FÖRLÅT. Glömde att hon godkänner dofter. Vad hände m att prova alla produkter för å se om hennes känsliga hud får utslag? Slutat m det?

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.