Äntligen en bloggare som inte river ut allt i hela lägenheten

Jag tror många river ut allt som går, bara av farten och utan ett egentligen fundera över det men nu skriver Dasha på Instagram att hon och Douglas behållit mycket av den äldre charmen i sin nya lägenhet.
En serveringsgång – det är ju drömmen. Bloggkommentatorerna skrev intressant om Alexandra Brings renovering för ett tag sedan om lite samma sak, det där med att riva ut fullt fungerande inredning, toaletter mm.

Som en före detta kompakt boende människa så går jag igång lite på förvaring, och en serveringsgång….
Oh mama!
Jag skulle gärna ha en serveringsgång. Och en öppen spis. Sen är jag nöjd.
Eller jag är egentligen nöjd så länge jag slipper bo någonstans med tomt men en serveringsgång och en öppen spis vore sannerligen kronan på verket.

Kanske borde jag leta efter någon typ av substitut?
De finns ju i alla prisklasser…

*kära tomten*

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är väl inte konstigt att alla dessa dussintjejer vill ha dussinlägenheter? De ser ju ändå ut som kloner i allt annat.

  Svara

   Lite tråkit och nedlåtande att man ser alla som ”samma” 🙂 de alla är olika människor med olika tankar och personligheter.

   Svara

    Fast det framgår inte om man kollar deras sociala medier.

    Svara

  mina drömsaker i inbördes ordning som måste finnas i mitt framtida hus!

  1. Helig Birma
  2. Öppen spis
  3. Badkar
  4. Walk in closet
  5. Altan med pool

  wish me luck!

  Svara

   jävlar va drömmigt. går igång bara jag tänker på det.

   glömde köksö också, den kommer nånstans där i mitten

   Svara

   Jag är lite mer av en tant när det kommer till mitt framtida hus. Ett riktigt gammeldags skafferi som man kan gå in i, en vedeldad köksspis, gärna en bakugn och sen gärna en riktig jordkällare! 😅

   Svara

    Lägg till punchveranda så är jag helt med dig!

    Svara

     Lätt att jag ska säga till min man att en lekstuga ser ut som en punchveranda, jag kan tänka mig att dela med mig av plats till dottern.

     Svara

    Ååååååh, farmor och farfars hus!

    Svara

    Tant här också!

    Har vedspis, grusväg till huset, kaminer och platsbyggt kök. Och snedtak i barnrummen. Nu fattas bara att ta fram trägolven på övervåningen. Gamla hus är det bästa jag vet!

    Svara

     avundsjuuuuuuk!!!!!!!!!!!

     Svara

   Du får katten att låta som en inredningspryl 😅

   Svara

    a home without a cat is just a house 😉

    kissen har jag redan och hon är familj, så jag lovar, hon är ingen inredningspryl även om det lät så hehe! men hade aldrig velat bo i ett hus utan katt 🙂

    Svara

     Ber om ursäkt! Jag håller verkligen med, catlady for life här med 😀 Har en Russian Blue/Siames mix.

     Svara

     Ett hem utan katt vill jag inte vara med om! Vi har också Helig Birma och sen en Somali

     Svara

   Samma som du fast på första plats: Minst 2 hundar!

   Svara

   Jag känner att jag är motsägelsefull gällande mitt drömhus. Jag vill ha en sekelskiftesvilla med högt i tak, kakelugnar, syrenberså, knotiga äppelträd etc. Och ett jättebadrum med stor jacuzzi och en vinkyl.

   Svara

   Mitt drömhus har tennisbana på tomten, lite berg och höjdskillnad samt utsikt mot havet. Huset i sig har jag redan ritat. Enplansvilla men med typ två-tre trappsteg upp till kök och matplats där man har stora fönster ut mot havet. Stor terrass också är viktigt.
   Ska bara vinna lite på lotto först.

   Svara

    Min dröm är en takterass med växthus mellan terrass och balkongdörr…lotto är väll ända möjligheten här med.

    Svara

    Don Lothario:
    Jag håller på att se efter bra enplanslösningar för ett framtida hus, på över 250m^2.
    Enda jag har hittat som kan passa det jag har lust på är ett färdighus från Fiskarhedenvilla. Jag vet vad jag vill ha, men tyvärr ALLTFÖR dålig kreativitet till att kunna rita upp något själv! Dock är inte utsikt mot hav något som står på listan, men vill ha ett stooooort hus i skogen. 😀

    Svara

     Prata med en arkitekt?

     Svara

      Det är ingenting planerat än, samt att vi fortfarande ser efter en tomt. Arkitekt är i tankarna såklart!

      Svara

  Fast Dasha om någon rev väl ut i princip ALLT annat? Grattis, ni sparade EN servicegång i en 135 kvm lägenhet.

  Svara

  Men att man ens orkar lägga näsan i blöt i huruvida folk vill renovera efter egen smak eller ej? Fina, vill du bo i ngt fult och gammalt 70-tals inspirerat bara för att så gör det men att ens lägga tid på att göra ett inlägg för att andra vill följa sin smak och sina hemdrömmar? Snark…bara för att ngt är i fungerande skick så innebär väl inte det att man vill ha det?

  Svara

   Fina=fine

   Svara

   Det är väl just det här med att de renoverar efter ”egen” smak som kan ifrågasättas😉 Skämt åsido handlar det om hållbarhetstänk, klimatet kollapsar men ett badrum i marmor bara MÅSTE man ha.

   Svara

    Sant, för ängsliga för egen smak 🙂

    Svara

    Ser framtidsdystopin framför mig: en värld i ruiner, allt förstört och inget liv – men, här och står enstaka marmorbadrum utströdda, fortfarande intakta – som ett tyst vittne om varför allt gick åt h*lvete…

    Svara

     *här och där

     Svara

     Hahaha. Ja för det lär ju bero på marmorbadrum.

     Svara

      Det var bara en bild jag fick upp ihuvudet, men den stämmer ju inte för marmorbadrummen lär ju inte stå kvar heller, för om inte världen går under före 2020 så har alla hunnit renovera om dem till något annat…

      Svara

       Ja så kan det såklart vara. Men världens klimathot beror inte på svenskarna renoverade badrum.

       Svara

        Det finns inte någon enskild faktor som utgör ett hot mot klimatet utan det det handlar om en kombination av många faktorer. Men vi kan absolut fortsätta att dela upp hotet i små icke-hotfulla bitar så känns det bättre 👍

        Svara

         Men du behöver inte bli otrevlig. Självklart är det så att det är många faktorer.

         Svara

        Vår överdrivna renovering av badrum är en del av vår överkonsumtion som är en stor del av koldioxidutsläppen.

        Svara

    Ja så kan man ju givetvis tänka. Personligen känner jag inte likadant. Det finns annat att börja med i klimatfrågan och Sverige utgör en så sjukt minimal procent på jorden. Vi föregår redan med hott exempel och är världskända för vårt klimattänk. Sen finns det givetvis mer vi kan göra. Sen håller jag med om dwt med spons etc men skulle aldrig köpa bostad för flera miljoner för att sedan sitta och skita på ett dass från 1956 barq för att det fungerar.

    Svara

     Lite härlig freudiansk felskrivning att vi ’föregår redan med hott exempel’ i klimatfrågor…
     Men du menar alltså:
     1) vi utgör så liten del av jordens befolkning att det inte spelar någon roll vad vi gör
     och
     2) vi har så gott (eller ’hott’) rykte så egentligen är vi redan tillräckligt bra, alternativt det räcker att andra_tror_ att vi är bra?

     Svara

      ”?” Älskar när översittare ska leka smarta. Du fattar gott och väl att anonym menar gott och inte hott. Tönt.

      Svara

       Ja? Jag skriver ju att det var en skojig felskrivning att det råkade stå ’hott’ i stället för ’gott’ just i en kommentar om klimatfrågan, dvs ja, jag fattade ’gott och väl’ vad som menades.
       Däremot var jag inte otrevlig. Tönt.

       Svara

        Jo du är faktiskt otrevlig när du skriver som du gör på punkt 2. Det är mästrande. Men jag hajjar att du inte ser det så.

        Svara

         Fast i din första kommentar retar du upp dig på att jag humoristiskt kommenterar att det stod hott i stället för gott, och påstår att jag missförstår med vilje vilket man tydligt ser inte är sant, och nu är det i stället att min andra fråga skulle vara ’mästrande’. Hur ska du ha det?

         Båda mina frågor är ärligt undrande till Anonym / 09:54 angående formuleringarna:
         1) ’Sverige utgör en så sjukt minimal procent på jorden’
         och
         2) ’är världskända för vårt klimattänk’

         Att det är du, som skrev ’tönt’, ’översittare’ och ’mästrande’ till mig, är den som ger sken av att försöka upprätthålla trivselreglerna här genom att hävda att jag ’faktiskt är otrevlig’ är bara skrattretande.

         Svara

     Nej nej nej. Du har fel. Sverige är bland de största klimatbovarna, vår konsumtion är omättlig. Vi försöker profilera oss som ett miljömedvetet land men sanningen är att livsstilen som invånarna har är långt ifrån okej. Överbefolkning porträtteteras som ett hot och blickarna vänds mot Indien och Afrika, sanningen är att två stora hundar i Sverige gör åt mer resurser än vad genomsnitts indiern gör .. rekommenderar dig att läsa nollsummespelet och konsumera mera dyrköpt lycka. Böcker som är mycket bildande och spräcker bubblan som vi lever i där vi tror att vi i Sverige är så miljömedvetna.. skulle kunna fortsätta hur långt som helst om detta men avslutar här. Och om du undrar varför jag anser kunna uttala mig om detta så är det för att jag utbildar mig till humanekolog, så jag har faktiskt legitima källor inte bara åsikter tagna ur luften 🙂 att Sverige är miljömedvetet är en myt

     Svara

      Humanekolog?? Du får gärna berättar mer vad en sådan gör och har för arbetsuppgifter. Aldrig hört talas om. Hur ser du förresten på att Sverige ändå har ett ganska framskridet sätt att hantera sopor? Räcker ju med att åka till exempelvis Tyskland så är sopsortering betydligt sämre?

      Svara

       https://utbildning.gu.se/kurser/amne/?subject=Humanekologi

       Varsågod jag gjorde det oerhört svåra jobbet åt dig.

       Svara

        Håkan Hellström gick där, inte så länge dock tror jag.

        Svara

       Hurra för Sveriges sopsortering men det är ändå inte tillräckligt. Skillnaden görs genom att minska konsumtion drastiskt och att få bot på den rådande teknikfetischismen. På så sätt kan även andra leva ett värdigt liv inte endast vi i västvärlden. Det som få verkar begripa är just den rumsliga begränsningen, för att vi ska få leva på detta vis måste andra ge upp allt. Vi kan linda in det i källsortering och liknande men sanningen är att vi inte kan kompensera den hutlösa konsumtionen som äger rum här på något sätt. Tyvärr. Jag förbrukar själv långt mer än en planet (ekologisk fotavtryck) så är absolut inte en besserwisser i frågan om att leva ”rätt”. Jag tycker bara att det är fruktansvärt tråkigt att vi föds upp i samhällen där konsumtion är det som ska fylla hålet inom oss och där vårt ekonomiska system förvandlar människa och natur till aska… Jag väljer dock att ha ögonen öppna och erkänner att jag lever fel, och att jag roffar åt mig för mycket, för vad det nu än är värt… Vi svenskar utgör inte ett föredöme, hur mycket vi än försöker profilera oss som det. Allt är ett spel

       Svara

       Men snälla Lisa? Anonym frågar vad det går ut på och du blir otrevlig direkt😂?

       Svara

        Snälla Anonym 12:06, 10:44, 11:23, 11:44 – trevlighetspolisen, tycker du kommentarsfältet ser ’trevligare’ ut nu när du ropat ’så otrevligt!’ i varenda tråd?

        Svara

         Varenda tråd? Ser du dubbelt eller? Jag har skrivit i en tråd. DENNA. Vare något mer du ville eller?

         Svara

         Och det var du som bad någon vara trevlig?

         Svara

         Tro fan att man blir irriterad när någon börjar gaffla om att man har skrivit i andra trådar? Såatte…..

         Svara

   Fast de flesta kastar ju inte ut 70-tal, utan kök och bad från 2000-talet – för att det inte är trendigt eller faller i smak. Tror ni marmor/guld-grejen som alla benämner som sååååå klassisk och tidlös nu kommer kännas härligt om 5-10 år?

   Svara

    Nej definitivt inte. Min man är plattsättare så jag vet till faktum att den trenden kommer att försvinna. Vi har därför valt ett klassiskt urval som kommer att hålla stilmässigt i många år. Men ett badrum från 2000 och år framåt kan vara så hiskeligt fula så att man får slånga salt i ögonen.

    Svara

   Miljön.

   Svara

  Vill man ha ”öppen spis” men inte har möjlighet att ordna det så går det att köpa ”eldstäder” som liknar riktiga och elda med en slags flytande eldningsbränsle. Sotar inte och ryker inte, luktar inte heller. Värmer ganska mycket och skapar en väldig mysfaktor. finns på Bauhaus, Jula med flera

  Svara

  Eldstaden uppe till höger ser ut som om det brinner i mikrovågsugnen – läskig!

  Topp tre hemma hos oss:
  1) vinterträdgård – man kan vara ute fast det blåser och regnar, och i mellansäsongerna, och det känns som vid medelhavet – sommaren förlängd med två månader i var ände!
  2) bastu
  3) öppen spis

  Svara

  Jag tycker faktiskt att Dasha är en av få influencers jag känner till som känns lite ”egen”. Egen kläd- och inredningsstil menat då.

  Svara

   Tycker att hon vågar gå sin egen väg och inte låter sig triggas till det som alla andra tycker/tänker. Hennes baby shower var en sådan stilren tillställning. Inte i överflöd med dekorationer. Hon ville göra det själv tillsammans med Douglas och fick det enligt sitt eget tycke och smak – inte andras

   Svara

  Och jag funderar över vad serveringsgång är? Lite kökshyllor man smackar upp i en hall?

  Svara

   Det är ju en sekelskiftesgrej. och har man sådana i sitt hem är det fint och bevara orginaldetaljerna från när lägenheten byggdes.

   Men ja. typ kökshyllor (För porslin och annat) i hallen från köket för att underlätta dukning i matsalen.

   Svara

   Där smög tjänstefolk när det var middagar. Mellan kök å matsal typ
   Precis som att pigkammaren var pigans lilla sovrum bakom köket

   Svara

  Märklig placering av denna serveringsgång dock, utanför badrummet?

  Svara

   Kan det vara sa att hela koket har rivits ut och ersatts av ett splirrans nytt badrum? I marmor, kanske..

   Svara

  Öppen spis är ju fint och så där… men jag tycker det är svårt att få eld i skiten och hålla en mysig brasa ”levande” hela kvällen. Dessutom får vi bara elda i den 6 timmar i veckan enligt kommunens regler. Jag köpte en kaminvariant på rusta och ställde in istället. Så himla smidigt att bara trycka på en knapp och så är det en fin liten glöd därinne. Slippa hålla koll på när den ska sotas, vara rädd att somna ifrån, konka in vet som skräpar ner osv.

  Svara

  Alltså cumcum du blir bara mer och mer konstig och obehaglig, vem vill inte ha en tomt? Sjukaste jag läst.

  Svara

   Tror hon menade ’tomte’ – så mycket felskrivningar här nu att allt är öppet för tolkning.

   Svara

   Det räcker gott och väl med en innergård som gränsar till uteplatsen när det finns ett lantställe som behöver konstant underhåll. Skulle inte vilja ha en till tomt att ta hand om.

   Svara

   Är det sjukaste du hört att vissa inte vill ha en tomt?! Alla som bor i lägenhet och väljer att bo i lägenhet vill inte ha tomt ex.

   Svara

  Jag har en fin gammal stor öppen spis, men är rädd för eld, så elsar aldrig i den haha

  Svara

  Jag bor granne med en lägenhet som under de senaste 5 åren haft 3 ägare, och alla har renoverat den… Det värsta är nog de sista ägarna som bott här i typ 1,5 år, och under den tiden bytt ut ett helt nyrenoverat kök, och renoverat om redan fräscha övriga rum. Lägenheten var alltså redan i riktigt fint skick, och som sagt nyrenoverad av förra ägarna. Usch, sådant slöseri provocerar mig väldigt mycket. Och nu när allt är klart säljer de lägenheten, antagligen för att de insåg att det inte var så smart att flytta in i en tvåa med sin 3-månadersbebis. 🙂

  Svara

   Eh eller så var det för att en renovering plus sälj genererar mer pengar. Antagligen har de bara fått en viss summa av banken och köpt lägenhet efter den för att sedan sälja för att kunna köpa större hem. Det är oftast så man köper upp sig till större boenden. Hallå…

   Svara

   Sånt är så sjukt! Jag vill gärna köpa och renovera något i framtiden, men då tänker jag ju faktiskt köpa något med renoveringsbehov och inte något som är nyrenoverat.. sådant enormt slöseri med jordens resurser!

   Svara

    Eller så köper man ett hem och gör sedan det man vill? Alla ni som skriver hör inne och lipar över allas badrum. Lever ni exakt som ni lär? Köper ni alla kläder på second hand? Matdumpstrar ni? Gör ni egen hudvård/smink? Badar ni samma vatten? Duschar en minut? Grillar ni aldrig? Åker ni bil eller är ni sanna samariter och promenerar till jobbet? Har ni verkligen så rent mjöl i påsen själva eller vill ni bara gnälla?

    Svara

  Men Sara, det är väl inte speciellt sjukt att inte vilja ha tomt. Många väljer bo bekvämt och slippa trädgårdsarbete, snöskottning etc.
  Jobbet, skjutsande barnen till aktiviteter, träning etc räcker gott och väl. På sommaren är det dock nice att ha ett fritidshus, men kanske inte ett lantställe som tar hela semestern i anspråk.

  Svara

  Fast det är knappast serveringsgångar och annan sekelskiftesinredning som folk river ut… så det är väl inget nytt med hon bevarat det. Problemet handlar ju istället om att det är relativt ny, eller tom mkt ny, inredning från 2000-talet som rivs ut trots att det är fullt funktionellt men inte längre trendigt.Problematiskt framförallt ur ett miljöperspektiv så klart.

  Svara

  Engla håller väl på att byta ut inredning mm. Hon ”tipsar” ju för fullt om inredning och skriver om vad hon ”behöver” och önskar. Sedan sitter hon med största sannolikhet och väntar på mailen som erbjuder gratissaker. Tiggeriet har inga gränser hos henne. Hon har gjort på detta sätt mängder av gånger. Skriver om nåt hon önskar/gillar och vips så har hon ett samarbete några veckor senare.
  Hon verkar dock inte fått napp från pooltillverkarna. Poolen har vi nämligen knappt sett röken av.

  Svara

   Fast de har ju poolen på plats redan?

   Svara

    Javisst är poolen på plats men du fick inte se en bild av bygget och inte en enda bild av hela poolen när den blev klar. Bara några närbilder på barnen i poolen. Om hela skiten hade varit sponsrad så skulle det ha varit helt annorlunda, då jäklar skulle vi fått sett drösvis med bilder…

    Svara

  Betyder det att förra köket är nya badrummet…?

  Svara

   Ja de har flyttat om planlösningen HELT. Tyckte de gjorde en konstig lösning när de gjorde fd kök till badrum och satte köket i hallen nu. Litet litet kök men de tog ett helt rum för att göra ett skafferi? Förstår ej planlösningen :/

   Svara

  Men vaaarför ska halva inlägget handla om vad du tycker?
  Varför har du börjat med det så ofta? Du gjorde aldrig det förr utan då var det bara mer ren bevakning och analyser.

  Svara

   Det har liksom landat i hur hon kan förolämpa mest och hårdast i inläggen ist för att lägga fram fakta.

   Svara

  ”Som en före detta kompakt boende människa så går jag igång lite på förvaring”
  JAAAAA. Folk skrattar lite när jag kommer hem till dem och kommenterar deras fina förvaringsmöjligheter. Blir dock irriterad när de påstår att det knappt finns någonting i skåpen…………… mvh person som fyllde all förvaringsplats i en 3a med saker jag haft i en 1a

  Svara

  Komiskt att denna lägenhet/renovering tas upp som ett föredöme för bevarad charm 😂. Man har gjort helt galet och sönderrenoverat en stilren 20-talslägenhet genom att smacka upp stuckatur och socklar/paneler/snickerier la sent 1800-tal/sekelskifte. Det är väldigt stil- och historielöst och för alla med någorlunda koll på arkitektur och stilepoker jättetokigt. Varför ha en sådan fejkinteriör och inte lyfta fram det genuina vackra 20-talet, som vore mer än väl elegant. Byggnadsvård/återställande till original istället! Snälla!!

  Svara

   Verkligen!! Alla som kan inredning och arkitektur får ont i ögonen. Ser hemskt ut och man ser verkligen att allt är på klistrat 🙁 värst är ju ändå att det byggt väggar som verkligen inte passar in bland fina 20-tals väggar!!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.