Jonna Jintons tavla såldes för nästan 100 000 kr på Ebay

Kommentarer ang Jonna Jintons tavla på Bloggbevakning Kommentarer ang Jonna Jintons tavla på BloggbevakningKommentarer ang Jonna Jintons tavla på Bloggbevakning

När jag skrev ett inlägg om att Jonna Jintons tavla var uppe i hela 10 000 dollaräääs på Ebay så blev det en lite halvhätsk diskussion bland kommentarerna mellan de som tyckte att det var grymt jobbat av henne och de som ansåg att det var ockerpriser och skandal att någon som inte är en ”riktig” konstnär kunde tjäna sådana summor på konst. (Eller ”konst” kanske jag ska säga…)

Nu är auktionen avslutad – triggervarning till alla surmusar från förra inlägget – och tavlan steg faktiskt över 10 000 dollar. Hela 10 300 dollar hamnade slutpriset på – något som i svenska kronor är 93 751 kr.
Ka-ching för Jonna Jinton alltså!

Avslutad auktion på Ebay för Jonna Jinton
Jonna Jintons tavla såld på Ebay

Räknas hon som en riktig konstnär nurååå?

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vet inte vem hon är men
  GO GIRL!
  Den är värd 10.300 dollar eftersom någon var villig att betala det.
  Grattis Johanna!

  Svara

   Sorry! Jonna. 😊

   Svara

    Exakt, fattar inte varför folk blir så upprörda? Konst är ju verkligen en sån grej där alla tycker olika. Kul för henne och jag tycker tavlan är skitsnygg!

    Svara

     Agree, hon är så jäkla grym den tjejen! Där har vi en riktig influencer!!
     Hon är så långt ifrån konsumtion vi kan komma. En naturlig, fantastisk kvinna som har KÄMPAT för att komma dit hon är idag.
     Den som skitsnackar Jonna Jinton får en näsknäpp av mig :-*

     Svara

   Grattis till henne det är en underbar tavla.

   Svara

  Håller med! Så jäkla snygg tavla!

  Svara

  Jag är definitivt en smula avundsjuk just nu, fan vad coolt. Grattis Jonna!

  Svara

  Masterpiece i jämförelse med Gynnings kladd.

  Svara

   Beredd att hålla med. Jag gillade Gynnings första tavlor, nytt, lite roligt och speciellt. Nu finns det som tryck på precis allt och jag gillar det inte alls längre 🤔

   Svara

    Nej, på lång sikt var det nog inte så smart av henne att exploatera sina motiv så mycket som hon gjort, på allt från vinglas till kuddar. Folk tröttnar.

    Svara

     Fast det var nog smart för summorna hon tjänat är säkert mer än tillräckliga 😉

     Svara

    Hatat dom från första stund. Blir provocerad av folk som gillar det haha. Och ännu mer av de som kopierar det typ http://susannerosencrantz.se/

    Svara

  Det handlar ju inte enbart om tavlan och hur ”snygg” den är, utan hela storyn bakom; Jonna och hennes person och hennes story. Jag tycker om hennes bilder och hennes story. En målning är ”värd” vad folk är villiga att betala för den. Kolla bara Bankseys senaste ”konstverk”……. DÄR kan man börja ifrågasätta. Den har dessutom förmodligen fördubblats i pris sedan den strimlades!

  Svara

   ÄLSKADE Banksys senaste grej, han tar verkligen konsten till en ny nivå, lite performance art. Alla marknadsförare borde studera hans sätt att bygga ett varumärke. Det handlar inte om vem som målar den ”snyggaste” tavlan, konst är SÅ mycket mer!

   Svara

    Exakt! Ett hypersmart sätt att profilera ett varumärke. Precis som Jonna är ett varumärke.

    Jag tycker det är mycket tråkigare med ”konst” som är fotografiskt exakt. Den som kan måla så det ser ut som ett foto blir ofta prisad till skyarna, men själv tänker jag att man lika gärna kunde använt fotot. Konst handlar inte (enbart) om teknisk skicklighet, det är SÅ mycket mer!

    Jag har gärna en av Jonnas tavlor hemma på min vägg 🙂

    Svara

    Han tvättar förmodligen pengar så det är ju inte så coolt.

    Konst är inte som att köpa jeans på gina tricot.

    Svara

     Vadå Banksy tvättar pengar?

     Svara

    Trodde han snarare ville protestera mot konstetablissemanget… Sen är flickan m ballong uttjatat om nåt. Finns ju fasen på dasspapper snart 😂

    Svara

    Grejen med Banksy är ju att hen inte vill sälja. Att det nya verket sprängdes var väl mer ett statement. Det är ju andra som säljer hans konst… (förutom mindre utvalda grejor som t.ex tjejen med ballong)

    Svara

     Fast ibland undrar jag. Banksys taktik kan lika gärna vara motsatsen – hens hemlighetsmakeri och ”vägran” att bli kommersiell har väl fått motsatt verkan – verket som strimlades är idag istället värt kanske dubbla summan pengar och vem VET vem som egentligen får dem i slutänden….? Banksy kan precis lika gärna vara hyperkommersiell – men hypersmart!

     Svara

     Alla kan köpas..

     Svara

  Grattis till Jonna!

  Svara

  Heja Jonna!!! 💯

  Svara

  Imponerande!

  Svara

  Gick transaktionen igenom? Grattis till henne isåfall! Hon har ju dock inte sagt något om det själv än, och kollar man budhistoriken så ser det minst sagt KONSTigt ut! Alternativt var de budande parterna några som definitivt inte fattar hur auktioner fungerar.. 😁

  Svara

   Nyfiken. Har inte följt buden. Är det egenköpt och upptrissat för att fler ska se?

   Svara

    Man kan fortfarande gå in och titta på budhistoriken om man vill. Såklart omöjligt att säga om det är upptrissat, men vid flera tillfällen är budet dubblerat från det föregående.
    Budet går från 2600 dollar till nästan 5000 följande bud, och efter det hamnar det på 9900…
    Har själv både köpt och sålt på ebay i många år och jag tycker det ser liiite skumt ut! Dessutom kan man aldrig ta ut något i förskott förrän transaktionen är helt klar (därav min fråga ovan).
    Men ja som sagt, vem vet vad som hänt i detta fall…

    Svara

     Håller med! Budhistoriken ser skum ut

     Svara

    Men lägg aaav…. Den teorin har ingenting med Jonna att göra överhuvudtaget. Snacka om att ta någonting ur luften bara för att det är smaskigt med drama.

    Svara

     Va? Det har väl med henne att göra i allra högsta grad!
     Buden finns ju där svart på vitt, och det som Anonym ovan sa stämmer ju.
     Men sen om det är en PR-kupp från hennes sida för att tjäna lite extra deg, eller om det faktiskt var nån som budade och betalde 100 papp får vi nog aldrig veta

     Svara

      Ja, det verkar kunna vara ett billigt sätt att göra reklam för sig själv…

      Svara

   Det är inte som på Tradera då där man lägger ett ”maxbud”. T.ex. Annonsen startar på 100 kr. Måste höjas med minst 10 kr per gång.
   A lägger ett maxbud på 200 kr. På tradera står det då att A har lagt första budet är på 100 kr.
   B försöker buda på 150 kr, går inte eftersom att det inte överstiger A:s maxbud. På tradera står det nu att högsta bud är 160 kr, från A.
   B försöker då buda 170 kr, går inte eftersom att det inte överstiger A:s maxbud. På tradera står det nu att högsta bud är 180 kr från A. B budar då med 300 kr som maxbud. Går igenom eftersom att det överstiger A:s maxbud och nu är högsta bud 210 kr från B.

   Budhistoriken blir således:
   100 kr – A
   160 kr – A
   180 kr – A
   210 kr – B

   Svara

  Trevligt inlägg. Grattis Jonna.

  Svara

  Så kul för henne! 🙂

  Svara

  Undrar – vad är det som definierar en ”riktig” konstnär?

  Svara

   I Sverige är det rent formellt någon som har en examen från konstfack tror jag. Men nog finns det många konstnärer i detta land som inte har gått på konstfack. Det är nog en högst flytande gräns i praktiken.

   Svara

    I Sverige finns nog en viss skepsis motion som kallar sig konstnär men inte gått på Konstfack… Utomlands är det säkert lättare att leva på sin konst utan att man gått på nån ”elitskola”

    Svara

     Alltså det finns 5 konsthögskolan i Sverige. Malmö, valand i gbg, konstfack och mejan I Stockholm och en i Umeå. Det är en 5årig utbildning där de flesta studerat konst minst 2 år på folkhögskola innan. Så det är inte så konstigt att de blir uppretade när var o varannan hobbykladdare kallar sig konstnär.

     Svara

      Fast, säljer man egenproducerad konst så är man väl konstnär? Det går ju inte att göra rätt eller fel i konst. Det underlättar och är merit att vara utbildad men det är inte en skyddad titel så spelar det någon roll?

      Svara

    Lisa, så rätt av Dig. Det formella är ju en annan sak, konst i stora hela är så stort begrepp. Man kan vara hyllad för sin konst utan examen. Allt är enl betraktarens tycke, smak, upplevelse

    Svara

   Vem kan kalla sig ”ryttare”? Den som rider lektion en gång i veckan eller bara den som tävlar på hög nivå och utbildats på Strömsholm? Vem är en ”löpare”? Den som motionsspringer tre dar i veckan och älskar det eller den som klarat marathon under 3,20?

   Svara

  Matcha-soffan-konst som jag inte är överdrivet imponerat av, vem som helst kan kladda ihop några snygga färger. Men jättekul för henne att den gick för ett så högt pris och färgerna är ju vackra. Allt är bättre än den skitfula Kate Moss postern som varenda bloggare och wannabebloggare har haft på väggen senaste 5 åren. Jonnas tavla är dock väldigt lik Desenios nya posters som jag sett flera bloggare hänga upp nu, tex Tessm. Vem har kopierat vem?
  http://www.tessm.se/2018/10/09/tavlor-fran-desenio/
  http://www.idawulff.no/2018/10/02/min-nye-bildevegg/

  Svara

  Min kommentar, som du tagit med på bild, var inte menad som något sorts missunne eller att inte tycka hon är en konstnär. Jag tom säger att det är konst. Jag har bara aldrig förstått mig på den sortens konst. Jag förstår mig inte heller på Van Gogh, Picasso eller andra stora klassiska konstnärer annat än vad de har bidragit med historiskt sett utifrån sin tid. Jag har inget öga för konst men det betyder inte att jag är missunnsam mot ex Jonna. Hon är en väldigt vacker människa som lever på ett fint sätt och det är bra att hon får dra in pengar för det är säkert skrämmande ibland att inte ha traditionellt jobb.

  Svara

   Andra människor förstår sig inte på musik ”hur kan hon få betalt för att skrika?!”, eller fotboll ”hur blev han miljonär av att sparka en boll?!” eller vad som helst som går utanför de klassiska polis-sjuksköterska-jobben. Man kanske har svårt att se hur vissa yrken skapar nytta för samhället men se er omkring. Ett samhälle som bara sköter om de banala funktionerna blir ett väldigt grått och trist samhälle. Jag är glad över människor som offrar sin tid och karriär för att vi andra ska få njuta av deras underhållning och konstuttryck!

   Svara

  På tal om.. Är det bara jag som stör mig på hur sporadiskt hon bloggar och när hon väl gör det så är det ofta en svårläst och milslång rada om det som varit och hur hon ska bli bättre på att uppdatera etc, förstår att det är mycket som händer i hennes liv men blir lite störande när det är noll återkoppling och ett evigt flaxande hit och dit.. Och sen att hon envisas med att vlogga på engelska, allt för hennes utländska följare men visst.. Landet mellanmjölk är väl inget för en kreativ alltiallo konstnär som kan sälja mer utanför landets gränser än innanför.. Men men.. Kul att hennes tavla blev så poppis och får ju hoppas hon får den slanten och kan göra något extra 🙂

  Svara

   Jag tycker tvärtom, det är alltid intressanta inlägg med fina foton när Jonna väl har publicerat något. Läser hellre den typen av bloggare som skriver när de har något att skriva om. Jag börjar tröttna på de bloggare som har någon slags inläggskvot att fylla, det blir sååå tråkiga inlägg ibland. Typ vilka outfits de haft på Ellegalan sen 2008 och som de drar upp igen året därpå, vilka godisklubbor de käkat senaste veckan och så vidare…

   Svara

    Visst har hon intressanta och fina inlägg men problemet är väl snarare att.. Hon skriver sällan pga mycket som händer/pågår, uppdateringar uteblir och när hon väl har/tar sig tid har mer hänt och det som var viktigt är inte längre det fastän det hade varit roligt att få läsa hur det gick eller blev.. Min slutpoäng blir nog att hur mysig och inspirerande hon än är så är hon samtidigt lite som ett yrväder som kommer och går och det kan vara smått frustrerande för mig som läsare att hänga med och man vill ju gärna veta B när A är skrivet eller?? Tex.. Har hon sagt vad som blev av johans hund och katt än? Det blev knäpptyst om den saken..

    Svara

     VA, är hunden och katten borta?

     Svara

      Kira är borta men har inte läst om vaf som har hänt… Känns ändå som något man kan inflika lite kort då hon har många läsare som genuint bryr sig om henne.

      Svara

      Svara

     Hon har ju svarat på det flera gånger. Johans hund har flyttat till en ny familj, det bestämdes under tiden han pendlade långt varje dag och jobbade heltid på annan ort. Nu jobbar han hemifrån men eftersom hunden har nya ägare kan de inte bara hämta tillbaka den. Jonnas hund Nanook är kvar och katterna bor kvar.

     Svara

      jaha, blev lite tjorvigt med alla vändor där just kring hundarna så trodde hans hund fortsatte bo på det där pensionatet hon skrev om.. Men det förklarar ju inte var katten/kira blev av, fick väl förmodligen oxå flytta.. Sen, svarat som svar till någon kommentar eller i ett eget inlägg? Kanske bättre att skriva ut det en gång för alla så man vet.. Nåväl, nu låter jag säkert som världens supergrinigaste tant ;P Får tacka för era svar och önska er en trevlig helg istället! 😀

      Svara

       https://jonnajinton.se/i-midnattens-ljus/

       Kira flyttade hem till Johans exflickvän. Hon var tydligen ägare till Kira 🙂 När man följer någon så är det klart att man undrar, tycker inte du är supergrinig, kanske bara lite grinig.

       Svara

    Får känslan av att du hänvisar till Elsa Billgren och Sandra Beijer hehe

    Svara

     Det var de exempel jag kunde komma på i stunden i alla fall haha 🙂

     Svara

  Cam!! Kan du inte gräva vidare i budgivningshistoriken här?! Skulle vara intressant att få fram om det hela är en bluff och PR trick av Jonna. Vem/vilka är budgivarna?! Kan det va Jonna själv som lagt högsta budet?

  Svara

   Nä Cam gillar ju Jonna så det kommer hon inte göra… 😁

   Svara

   Gräv själv?

   Svara

    Har ingen spade

    Svara

   Har en följt Jonna ens lite så är det sista en ganska otrolig teori.

   Svara

  Någon som har tillgång till DN och kanske kan återberätta lite kort vad som sägs i ett reportage? Såg att de hade ett reportage om Hanna Widell och Amanda, hade varit intressant att höra vad som sägs i reportaget.

  Svara

   Deras anställda ska dela med sig av sina menscykler med alla andra, så nya idéer kan pitchas in vid ägglossning när folk är pigga å glada och lite tråkiga saker som när någon vill säga upp sig kan skjutas fram i tiden till när de inte har PMS. Låter som ett skämt eller PR-trick men det är vad som stod i artikeln…

   Svara

    Men då måste ju alla ha ägglossning samtidigt, annars kommer det ju alltid vara någon som inte är ”pigg och glad”.
    Ska inte H & A bara sätta sina anställda på pillret så kan alla hoppa över mensen istället…

    Svara

  Jag tycker den var riktigt fin faktisgt. Den är dreamy. Skulle inte betala sa mycket for den men om man har mycket pengar och 10 000 dollar inte är sa mycket for en sa why not. Good for her.

  Svara

  Vad som är konst och inte ligger i betraktarens ögon. Och ja, hon är uppenbarligen konstnär 😀

  /Konststuderande

  Svara

  Bra Sara!!! INTE så kul med några negativa och uppenbart avundsjuka kommentarer.

  Svara

  något OT men är det någon som vet om hon nämnt vilken utrustning (kamera, objektiv osv) hon använder för sina bilder på bloggen? letade runt men hittade inget.

  Svara

   Går det att få tag på bildens metadata? Då kan du ta reda på det själv. Vissa plattformar tillgängliggör det och vissa inte.

   Svara

  Har alltid tyckt att konst är ett intressant ämne! Många konstverk är rent materialmässigt värdelösa och har heller ingen ”nyttofunktion” eller annat användningsområde, vilket gör att de är värda exakt så mycket som någon vill betala – det är den enda faktorn som avgör priset. De dyraste konstverken är ju typ som stora sedlar, där vi kommit överens om att något har ett visst värde bara.

  Svara

  Förstår verkligen inte den här misstron mot Jonna. Älgbajs på burk säljer ju tydligen skitbra hos tyskarna, så det känns inte direkt som rocket science att tavlan kan gå för så mycket. Nu jämför jag inte Jonnas tavla med älgbajs, jag gillar den supermycket. Men mycket med Sverige är väldigt exotiskt utomlands, och med tanke på hur populär Jonna är i andra länder så är det inte förvånande alls att tavlan gått för det priset ( om man inte utgår från att Sverige är hela världen och att köparen således är svensk ).

  Någon kommenterade också att hon vloggar på engelska. Om du hade merparten av dina läsare/tittare utomlands och visste att du kan leva på dina vloggar om de är på engelska, hade du ändå stretat på med ditt 9-5 jobb av princip eller hade du vloggat på engelska?

  Jag blir märkligt nog fortfarande förvånad över folks inskränkta kommentarer och oförmåga att se utanför sin egen 9-5 box.

  Svara

   Skojigt ändå med alla som tror att 9-5 representerar ett heltidsarbete.
   Ska du jobba heltid och börja klockan 9 så slutar du vanligtvis klockan 18, vill du kunna gå hem kl 17 får du börja kl 8…

   Svara

  Hon är inte bara en riktig konstnär, hon är en av Sveriges största influensers. Att hon kör på engelska och har mest fans i andra länder är hon ju inte ensam om. Yoga-girl faller i samma kategori. Ändå är det ju rätt tyst om Jonna Jinton, även här, vilket verkligen är underligt eftersom hon till skillnad från de flesta andra faktiskt både har något att säga och är kontroversiell. Jag kan fatta att rika människor utomlands vill köpa hennes konst. Till viss del köper de sig in i en saga, i en bra berättelse. Det har dragningskraft.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.