Linn Ahlborg förstorar läpparna och svarar på fansens reaktioner

För jag gillar inte att jag hamnat i den positionen där vad jag väljer att göra med mitt utseende blir en stor grej för andra människor. Jag gillar inte heller att jag hamnat i den positionen där folk tror det är okej att kommentera, diskutera och analysera mitt utseende såhär. Men mer ofta älskar jag ju den här positionen. Det är den här positionen som till exempel gett mig möjligheten att släppa 12 feta jackor tillsammans med na-kd imorgon. Och det måste jag komma ihåg i sånahär tillfällen. Den här positionen kan vara en pain in the ass ibland men den är jävligt mäktig och helt fantastisk större delen av tiden.

Men dock tycker jag att jag fortfarande har rätt att bli besviken. För jag blir besviken. Speciellt när majoriteten av kommentarerna är från andra tjejer som skriver hur ful jag blivit alltså vad fan? Jag har fortfarande rätt att säga ifrån.

Men summan av kardemumman då: att ha en stor plattform med många följare innebär ett ansvar och det vill jag att ni vet att jag förstår. Det här är ett ansvar som jag kanske inte riktigt varken är mogen eller gammal nog för att sköta bra men jag vet att jag har det och jag försöker mitt bästa.

Det absolut sista jag vill är att någon skulle känna att jag uppmanar till skönhetsingrepp eller fillers. Att någon skulle gå och göra sina läppar bara för att jag gjort det är min absolut största mardröm och det vill jag vara tydlig med.

Det är även av den anledningen jag valde att inte kommentera detta för att slippa anklagelserna att jag skulle uppmana någon, för det är som sagt det värsta jag skulle kunna få höra. Men också för att jag tycker så starkt att det man väljer att göra med sin kropp och sitt utseende är sin ensak.

Men nu är det iallafall ute och oavsett om det var självmant eller inte så hör ni iallafall det från mig först och inte någon skvallersida som försöker vinkla mig till en bimbo. Jag hoppas detta inte behöver bli större än vad det redan lyckats blivit nu, för i slutändan är det ändå bara en läppjävel och det finns så mycket annat här i världen som vi kan lägga energi på och diskutera istället.//Linn Ahlborg

– Linn har förstorat läpparna.
– Hon har inte velat bemöta kommentarer om det men blir ledsen när följarna skriver att det är fult.
– Hon är kanske inte mogen att sköta det ansvar som kommer med att ha en stor plattform.
– Hon vill inte uppmana till skönhetsingrepp.
– Det är bara en läppjävel.

Jag blir mest imponerad över att hon inte gjort det som ett samarbete och strösslar rabattkoder omkring sig eftersom det är att indirekt uppmana sina följare att göra samma sak.
En sjuk sak att bli imponerad över, men tydligen är det dit vi kommit med tanke på att allt från rövar och tuttar till ansiktslyft och fillers görs med samma konsekvenstänk som en hårklippning, där rabattkodens vara eller icke vara är det som fäller avgörandet.

På samma sätt som jag anser att man får diskutera den galna retuschering som Felicia Book sysslar med på Instagram så får man ha en åsikt kring Linn Ahlborgs läppfillers. Inte på så vis att man får sitta och skriva kränkande och nedvärderande saker om deras utseenden men om ämnet i sig. Problematiken med det.
Att en influencer retuscherar sig till oigenkännlighet eller fyller sina läppar handlar om mer än deras utseende, oavsett vad man tycker om det. Det handlar om inflytande, påverkan och hur normen flyttas, inte om en enskild persons val att ändra sitt utseende.
För Linn handlar det bara om någonting hon ville göra med sin läppjävel, men ur min synvinkel, utifrån den här bloggen och dess syfte så handlar det om de hundratusentals tjejer (och killar samt ickebinära) som ser upp till Linn och som har henne som sin förebild. Hur de ser på sig själva när deras stora förebild i livet demonstrerar att inte ens hennes utseende inte duger som det är. Vad det sätter igång för tankar hos dem.

Problemet är inte och har aldrig varit en tjej som fyller läpparna.
Problemet är när varumärket och förebilden som är denna tjej, fyller läpparna och med det påverkar hundratusentals människor att börja ifrågasätta sina egna utseenden.

– Jag gillar inte när förebilder för unga människor alternerar sina utseenden eftersom det påverkar dem att börja ifrågasätta hur de själva ser ut.

65 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har inga problem med att folk ändrar sitt utseende men vill man inte att det ska se naturligt ut? Eller är tanken att man ska se att något är förändrat?

  Är en genuin fråga, har aldrig ändrat mitt utseende.

  Svara

   Hon vill att man ska se som en bättre version av sig själv, Linn skriver oxå att ingen sa något tidigare under hösten man att folk såg det nu när det var ny påfyllda.

   Svara

   En del vill att det ska se naturligt ut och vissa vill det inte 🙂

   Svara

  Ja, i sak väljer var och en vad man gör med sin kropp men frågan är varför just tjejer så ofta ”själv väljer” att åtgärda kroppsdelar som ser helt normala, eller t.o.m. normsnygga ut? Jag tycker det är outsägligt sorgligt att unga tjejer med helt normala kroppar och utseenden känner att de måste spruta in, fylla ut eller skära bort grejer på sin kropp. Jag kan förstå att har man något i sitt utseende som ser väldigt avvikande ut (en skada, gomspalt, ett extremt synligt ärr) och som orsakar många blickar, så kan det kännas skönt att slippa det, men ledsamt att utseendet ska vara ett konstant pågående förbättringsprojekt där man hela tiden är beredd att spruta, operera, kemiskt behandla eller vad nu skönhetsindustrin kommer på.

  Svara

   Jag gör injektioner i läpparna för att kunna ha läppstift. Annars hade det inte funnits läppar till läppstiftet.

   Svara

  haha jag kollade på videon igår och märkte ingenting 😀
  im to old for this…

  Svara

  18 år var hon va? Jag är glad att jag iaf hann växa ifrån vissa små komplex å inte hann göra nåt åt det!

  Svara

   Men läpparna är inte permanenta 🙂

   Svara

  Om det bara handlar om en läppjävel, varför gör man en sån stor grej av den så man tycker att den ska förändras överhuvudtaget? Det är ju bara en läppjävel som sagt🌷

  Svara

  toppen med sammanfattningarna!

  Svara

   Ja fast de bör ligga överst!!

   Svara

  Själv har jag ångest över att jag måste fixa mina läppar, förstår inte hur folk vågar, jag är livrädd att det ska bli fel eller göra superont :/ Hon är fin!

  Svara

   Måste?

   Svara

   Du MÅSTE inte göra något med dina läppar.

   Svara

    Jo, pga en skada, så jag måste

    Svara

     Har likadant, tack vare lös hundjävel när jag var barn.

     Svara

     Funkar dom inte? Har du problem med att äta och prata?

     Svara

      Japp. Eller jag har tränat x antal 100 timmar framför spegeln så det funkar ganska bra idag, men vore sjukt najs att kunna äta en måltid utan att behöva koncentrera mig på att knipa igen munnen på vänster sida för att slippa tappa mat och läkaren rekommenderar det för att minska torrheten konstant öppen mun bidrar till vilket påverkar både tänder och sväljning. Gillar dock mitt utseende, så drar ut på det / anonym 15.25 och 15.35

      Svara

  99 procent av alla läppförstoringar man sett, så såg det ändå bättre ut innan!!

  Svara

   Tycker du.

   Svara

   Definitivt

   Svara

  Magasinet Offside ska sluta med spelreklam. Kanske något för den här bloggen (nyheter24) att ta efter?

  Svara

   Offside är för övrigt otroligt bra. Genomgående extremt hög nivå på deras reportage. En liten klick kvalitetsjournalistik som faktiskt finns kvar!

   Svara

  Dags att gå till optikern!

  Svara

  Jag har flera gånger velat fixa något med ansiktet, typ läpparna, men är så rädd att det aldrig ska sluta. Någon här som har gjort EN sak för att ”fixa” utseendet och sen slutat där? Är du helnöjd, har du varit det länge?

  Svara

   Ja! Gjorde fillers under ögonen (tear through) för flera år sedan, det är det bästa jag gjort, ingen concealer i världen kunde göra något åt tomheten under ögonen. Fattar inte varför jag ens tvekade. Aldrig gjort nått mer efter det och det har gått fyra år sen dess.

   Svara

    Var fixade du tear through? 🙂

    Svara

    Det vill jag också göra. Vad skönt slippa mörka pandaringar. Formavita har jag sett på insta är bra på det.

    Svara

    Underhåller du det eller vad man ska säga? Går du och fyller på och i så fall – hur ofta? 🙂

    Svara

   Jag har förstorat brösten för åtta år sen och de är så jäkla fina och jag är helnöjd. Jag har inte gjort något annat och har inga planer på att fixa annat heller. Självklart måste jag säkert göra om brösten i framtiden, men det är ju ”samma” ingrepp.

   Svara

   Tröskeln för att göra ytterligare ingrepp sänks definitivt när man väl börjat fixa, och oftast är de som tar steget oerhört utseendefixerade. Om man ser på influencers som har opererat brösten tex så har de flesta även fixat näsan, gör botox och en massa fillers, fettsugning, fransförlängning, nagelförlängning, löshår osv. Det är inte mycket naturligt kvar. Tex Kissie och Elin frisör har ändrat sina ansikten så mycket att man knappt känner igen dem.

   Svara

   Har fillers i läpparna. Har noll planer på att göra nått annat utan jag är nöjd med bara läpparna. Då började jag ändå med fillers 2013 så det har gått 5 år och jag vill fortfarande inte göra nått annat 🙂

   Svara

   Jag fixade läpparna pga ett komplex jag haft i 10 års tid (har alltså haft tid att tänka igenom saken noga…) och har inte gjort något annat. Vill inte göra något annat heller, och blev så nöjd med läpparna. Ser naturligt ut och leendet blev finare i mitt tycke. Tillägg: jag gjorde det enbart för mig själv.

   Svara

   Jag har gjort botox för att lyfta mina ögonbryn lite för en piggare blick, har alltid fått en rimlig mängd och alltid kunnat ha normala ansiktsuttryck ändå. Heeeelnöjd och har aldrig varit sugen på att göra något annat så för att svara på frågan du inte riktigt vågar skriva ut: man blir inte galen och beroende av skönhetsingrepp bara för att man gjort ett ingrepp.

   Svara

   Alltså det blir ju lätt mer…

   Jag har gjort:
   – tear trough (1 gång om året)
   – fillers i läpparna (2 gånger om året)
   – fixat brösten
   – fettsugit insida och baksida låt

   Kommer även snygga till mitt kejsarsnittsärr och kommer ju få operera om brösten minst två gånger till eftersom jag är ung och man ska väl byta de efter 10-15 år eller ngt sånt.

   Som sagt, lätt att det blir mer, jag har dock inte gjort särskilt mkt om man ser till mina vänner, deras lista är bra mkt längre.

   Svara

    Jag är så nyfiken i vilka kretsar ni rör er i där alla vänner och ni själva fixar till så mycket? Ålder/ekonomi/ typ av jobb osv

    Svara

    Va? Vilka umgås du med?

    Jag bor själv i Stockholms innerstad och känner ingen som har fixat sig. Går iofs mest på svartklubbar i industrilokaler och gillar inte yta. Brukar ibland dock spöka ut mig lite ibland så att jag får vara med på champagne-borden på Stureplan och då får man se ett och annat. Det är som att åka på safari för mig.

    Svara

   Jag fixade fillers för att räta ut en buckla på näsan (pga att jag bröt den för några år sen) och har fyllt på ca 2 gånger under 3 år.
   Är nöjd och har inte börjat känna behov av att fixa något annat 🙂

   Svara

  Men herregud folk byter kön och har rätt att kalla sig för kvinnor trots att de är män, det ska man absolut inte tycka någonting om, men när en tjej gör lite fillers så är det plötsligt hela världen. Låt bara folk göra exakt vad de vill så länge de inte sårar nån så blir världen en bättre plats.

  Svara

   Fast de är inte män om de byter kön. De är kvinnor, ”trots att de är män” finns liksom inte. Den enda personen jag är emot som byter kön är Kristoffer Johansson (Styckmordet i boden), känns så otroligt olämpligt att han ska få sitta på kvinnoanstalt som han önskar

   Svara

    Jo de är män.

    Svara

     Nej. De är inte män. De är kvinnor. Du avgör inte någon annans könstillhörighet

     Svara

      De är personer. Personer som har uppfostrats, såsom många andra av oss, med väldigt skev bild på ”manligt och kvinnligt”. Pojkar och män som anses vara mer stereotypt feminina och känner sig inte trygga i att definiera sig som män i och med att könsnormen är så pass snäv. När man ser dokumentärer/läser forskning/studier anger man ofta som transperson att ”jag kände mig alltid mer som en flicka, gillade rosa, barbiedockor, klänningar samt att leka mer med tjejer”. Alla de saker man tycker att man bör få göra 2018 utan att en pojke per automatik skulle vara en flicka. Att när du som t ex då föds som man ”känner dig” som en kvinna är lika troligt som att jag ”alltid känt mig mer som en hund” – hen har ingen aning om hur en kvinna känner/är rent biologiskt för vi besitter inte samma hormonuppsättning och lägg då till att vi alla är egna individer med olika känslor i vad som ingår i att vara kvinna. Det är inte könsnormen på vad kvinnor ”tycker om” som gör dem till kvinnor.

      Studier visar att de ofta önskar sina könsbyten ogjorda, att de hade fått fortsatt vara sig själva med t ex ett fungerande sexliv. Tycker trans är svårt att prata om utan att nämna psykisk ohälsa. De mår sällan bra, de mår sällan bra även efter påbörjade hormonbehandlingar och könsbyten. I mina ögon borde inte könsbyten få existera, istället borde ramarna för hur hen får vara utöka och ge mer frihet åt att individen får vara den hen är oavsett könsdelar och hormonuppsättningar.

      Svara

    Vadå så du tror inte att han på riktigt vill byta kön?

    Svara

     Det kanske han vill, men jag anser att en man som mördat och styckat en kvinna inte ska vistas bland kvinnor. Han får vänta tills han är ute. Är helt för att alla ska få genomgå könsbyte, men i ett sånt case borde det sättas stopp. Eftersom han själv säger att han vill bli förflyttad så han sitter med kvinnor.

     Svara

    Det var inte jag som svarade utan nån annan anonym. Jag menade mer att man har rätt till vilken könstillhörighet som helst utan att det har rätt att ifrågasättas, så jag förstår inte varför folk ifrågasätter lite mer volym i någons läppar.

    Svara

   Precis

   Svara

   Wow läs på om könsdysfori och sluta uttryck dig transfobiskt.

   Svara

    Håller med, är väldigt trött på oförstående personer

    Svara

    Jag menade inget transfobislt och det var inte jag som svarade utan nån annan anonym. Menade att man har rätt att bestämma sin könstillhörighet, då har man väl rätt till lite fillers utan att ifrågasättas 🙂

    Svara

   Så jävla sant!! Har inte tänkt på det på det sättet!! Varför ska vissa utseendeförändringar hyllas medan andras är mer fel? Det vore väl skönt om precis all fick göra exakt vad dom vill med sina egna kroppar…

   Svara

  Jag struntar fullständigt i vad influencers gör med sina kroppar, bara de inte delar ut rabattlänkar till vad de nu ska göra.

  Svara

  OT BB: ”När jag kom tillbaka åt jag lunch vid skrivbordet på 10 minuter och sedan väntade dagens höjdpunkt. Vi kommer nämligen att ta fram en lillasyster till Löwengrip – Hur roligt är inte det! Löwengrip är ju ett klassiskt premium-märke men detta kommer att bli lillasystern och jag ser fram emot att gå loss på dofter såsom vanilj och kokos. Mer info kommer länge fram. Herregud som jag längtar!”
  Kommer de rosa förpackningarna tillbaka och i en lägre prisklass? Hur tänker de? Om försäljningen av deras klassiska premiummärke går så där, eller är det bara vad vi tror utifrån egna iakttagelser? Lillasyster känns ju som man ska rikta in sig på yngre tjejer. Är BB rätt ansikte utåt då? Vilken yngre influencer ska få axla den rollen? Eller blir det Sally och målgruppen är förskolebarn? 🙂

  Svara

   Nellie?

   Svara

    Nellie känns inte som ngn som kan promota ett hudvårdsmärke. Tänker att hon mest går runt skitig i stallet och sen blaskar av ansiktet med tvål och vatten.

    Svara

  Jag tycker hon skötte detta bra! 🙂

  Svara

  Bra med sammanfattningarna! Dock tycker jag att det var lite text där, kan du inte göra en ”lagom” version med? Vi är ju ändå i Sverige så det skulle passa bra tänker jag.

  Svara

   Jag tror sammanfattningen var tänkt som en ironisk pik…

   Svara

    Ganska säker på att Sarasliv också var ironisk..

    Svara

     Haha, ja…

     Svara

  Jag duger som jag är.

  Svara

   Det gör du <3

   Svara

  ÄLSKAR dina sammanfattningar när man inte hinner läsa haha

  Svara

  Men vad ska de göra då? Krypa in Under en filt och gömma sig? Kanske inte just betalda ”influencers”, men det finns ju många personer inom t.ex. idrott eller musik eller politik som aldrig har bett om att få bli ”förebilder”. De har gjort det de har älskat att göra och haft chansen – möjligheten att bli riktigt framgångsrika. Sedan blir de manglade och dissekerade i press och sociala medier tills bara konfetti återstår, ingen hänsyn alls till att detta ju faktiskt är helt vanliga människor och inga sketna helgon.

  Svara

  Den jobbiga rosa och blinkande rutan.

  Why????!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.