Foki undrar varför det kostar 5000 kr för ett barn i knät att flyga till Thailand

Igår bokade jag våra flygbiljetter till Thailand. Satt och gapade framför datorskärmen när jag bokade resan. Zeldas biljett kostade fem tusen kronor! Omg… fattar ingenting, vi flyger med Zelda gratis inrikes och det kostade bara 78:- för henne när vi flög till Frankrike, men 5 tusen kronor för att hon ska sitta i våra knä?! Hur kan det kosta så mycket? Ibland kan man för fem tusen kronor får en vuxen tur/retur biljett till Thailand. Nåja, vi förstår att det är olika för olika flygbolag och de har egna policy. Kan inte göra så mycket. Blev lite häpen bara för att jag hade verkligen inte förväntat mig detta.

Har någon av er flugit långt med era bebisar? Minst 6 timmars flygresa. Hur mycket kostade era barns biljett då? Då menar jag barn under 2 år. //Foki

Vad är det som kostar?
Flygstolen behöver de givetvis inte betala för men ett spädbarn reser ju inte direkt lätt, om man säger så.
Vad väger en barnvagn? En bebis ersättning om man vill ta med det? Blöjor? Kläder?
Jag tänker att det är vad man betalar för om man flyger långt med spädbarn? En ren spekulation, men kanske vet ni – mina allsmäktiga bloggbevakare?

Om jag skulle resa med Tjocka Hetsätarkatten och inte ta med hans kattlåda, hus eller 10 kilos matpåse – vad skulle det kosta? Borde jag inte kunna silvertejpa honom på magen på mig själv och hänvisa till laktosintolerans om någon undrade?
(Ni vet…att jag ”är” så där laktos…*blink*)

5000 spänn alltså, för att ha en värmegenerator i mänsklig form mot kroppen i X antal timmar!?
Money well spent! 🙂

Ps. På vissa flygplan kan man få en sån där behändig liten korg att stoppa sitt barn i men det är Zelda kanske för stor för? Annars kanske silvertejp kan komma in ”händy” där också. Inte så att Foki ska silvertejpa fast sitt barn i den men kanske ”klonga” till den lite så hon inte ramlar ur?
THK skulle älska en sådan.

101 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker 5000 för att sitta i knät är hutlöst! Ok om dom tar lite extra för barnvagnsbaggage det hade jag inte sagt något om.

  Svara

   Vilken gullig bild. Trodde inte man fick betala 5000 för en flygresa med sitt barn.

   Svara

   Handlar mycket om hur mycket oväsen barn brukar göra, och för att motivera föräldrar att lämna spädbarn hemma med farmor farfar, eller mormor och morfar. Om man väl flyger med barn brukar man få sitta längst bak för att dämpa ljudet. Men igentligen kostar det mycket för att andra passagerares sömn förstörs.

   Svara

    ’igentligen’?

    Svara

  Bra ju. Hon är gullig och så, men trött på folk som flyger kors och tvärs som det inte fanns någon morgondag. Och det kanske det snart inte gör.

  Svara

   Vad tjatigt det blir att alltid nån ska kommentera att man inte ska flyga på varenda inlägg om resor med flyg. VI VET. ALLA VET.

   Svara

    Men ni verkar inte kunna omsätta er KUNSKAP. I HANDLING.

    Svara

    TACK!!!!

    Svara

    Alla verkar verkligen inte alls veta, eller bry sig. Så håller inte med, vi borde prata mycket mer om detta med tanke på hur världsläget ser ut.

    När influnceres far iväg för att hämta klänningar eller fota någon j–la bild utomlands, då pratas det uppenbarligen alldeles för lite.

    Svara

     Fast då borde du skriva din kommentar på hennes medier, inte här där du faktiskt inte vet hur våra flygvanor ser ut.

     Svara

      Det här är väl fortfarande en blogg man kan lämna sina åsikter på.. Och ja, har tidigare kommenterat även Fokis blogg om flygresor. Går super göra bägge

      Svara

     Men starta en grupp och diskutera flygresor och miljö där.

     Svara

    Synd att ni vägrar inse att de flesta av oss bryr oss, men inte till den punkten att vi skulle sluta resa de få tillfällena som ges per år. Det är nog såna som reser varannan vecka som bör tänka över sitt, inte vanliga människor som reser 2 ggr per år

    Svara

     Det är ju verkligen inte svenskar som är de stora bovarna i flygdramat dessutom. Om alla svenskar aldrig flyger mer är det ju bara en piss i havet. Behövs stora drastiska åtgärder, inte att en bloggare avstår en semesterresa till Thailand.
     Och det räcker inte med att ”det är en början” eller ”alla kan bidra”. Det är för sent för det.
     https://www.di.se/nyheter/sista-varningen-vi-har-tio-ar-pa-oss-att-radda-planeten/

     Vet att det är en låst artikel, men det räcker med ingressen…

     Svara

   Trodde verkligen inlägget handlade om en katt. Har hon seriöst döpt sitt barn till Zelda?

   Svara

    Ja?

    Svara

    Ja? 🙂 Zelda är ett jättefint namn

    Svara

    Jag döpte mina till Elwynn och Arwen.

    Svara

    Kommer det en unge till är namnet redan klappat och klart. Link.

    Svara

  De vill antagligen inte att man ska flyga så långt med så små barn. Fruktansvärt att vara fast i sex timmar i luften med ett barn som skriker otröstligt.

  Svara

   Fast barn behöver ju inte göra det? Flög 2,5 h med dottern och hon skrek ingenting. Inte på ditresan eller hemresan.
   Alla sa till mig att barn kommer skrika så jag hade förberett mig på det, tji fick jag.

   Svara

    2,5 h är ju dock ingenting.

    Svara

     Rest med min 14 månaders på 5.5 h resa. Inget skrik.

     Svara

      Men gud. Att era barn inte skriker på flygplan betyder inte att inga barn skriker på flygplan. Barn skriker. De kan få ont i öronen, ont i magen, vars trötta, vara sjuka. Man vet aldrig med barn. Jag skulle aldrig någonsin tänka tanken på att flyga med min bebis. Inte för att hon är ovanligt skrikig, men för att hon är en bebis.

      Svara

       Ja men att utgå från att alla barn skriker och är skitjobbiga. Vilket jävla barnhat som florerar. En kan ju tro att barn ska hållas instängda i 18 år. Kul liv.

       Svara

        Barn skriker. Barn är skitjobbiga. För att de är barn, det är liksom oundvikligt. Att konstatera det är inget personligt påhopp på dig eller nån annan som småbarnsförälder. Att däremot förvänta sig att ingen ska bli frustrerad över det är att begära lite mycket.

        Svara

        Nyfiken på varför man använder ”en” på det viset. En kan ju undra osv. Ser och låter så konstigt!

        Svara

         För att en inte vill använda ordet man

         Svara

         Haha käften. Riktigt begåvad anonym!

         Svara

         Haha käften. Riktigt begåvat anonym.

         Men man säger ju man! Punkt slut! Att använda sig av ”en” i det läget är bara fel. Varför skulle man börja använda ”en” istället och varför skulle man inte vilka använda ”man”?

         Svara

    Men det vet ju inte flygbolagen eller någon annan heller, innan. De vill nog mer bara höja chansen att alla får en trevlig flygresa.

    Svara

     Då tycker jag att det bör råda alkoholförbud på flyg.

     Svara

      Och jag tycker att alla borde få extra benutrymme, stolar som går att fälla ner som en säng, gratis mat och underhållning så man inte blir uttråkad.

      Svara

      Word. Fan mycket värre med män i medelådern som brölar och stör när de druckit för mycket. Då lyssnar jag hellre på ett barn som gråter för att de har ont i öronen, kan ju inte barnet rå för.

      Svara

      Ja håller med! Reste i somras till Spanien med mina två pojkar som är lugna men ja, barn. Jag säger åt dem när de stör eller råkar sparka stolsryggar. Vinkärringen som envisades med att sitta längst in vid fönstret blev irritetad så fort någon av dem typ rörde sig. Men SLUTA PIMPLA CAVA OM DU ÄR SÅ LÄTTIRRITETAD!!! hade jag lust att skrika. Men gjorde inte, pga sjukt arg. Istället tvingades vi höra hennes lågintelligenta neverending babbel med vinkärring Nr 2 på raden framför hela resan. Vem stör vem eller mest? Avskyr detta barnhat som folk verkar tro är ok, barn är också människor. Det jag vill säga är att i det offentliga rummet får man ha tålamod mot folks olikheter. Annars kan man stanna hemma eller chartra sig ett eget plan. Eller inte pga miljöskäl. Sitt hemma och drick Cava om du blir irriterad när du gör det. Ps jag älskar också Cava.

      Svara

       Jag älskar att Cava har fått stor bokstav, som ett egennamn. Cava, vi älskar dig!!

       Svara

       Nä alltså att barn i offentliga rummet borde minimeras. Värsta som finns barn på flyg och tåg.

       Svara

   Och jag reste tur & retur 4,5h enkel väg med min 4 månaders. Inte ett pip sa han. Så att alla bebisar ska skrika såfort planet lämnar marken och tystna när man är tillbaks på asfalt igen är myt och jag gissar att du antingen inte har barn själv alternativt aldrig flygit med ditt barn.

   Svara

    Om man alltså tror att en bebis kan skrika under en 6,5 timmar lång flygresa, så kan man inte ha barn…

    Svara

    Ingen har sagt att alla barn skriker? Att hänvisa till sina egna barns icke-skrikande under en (!) resa är lika irreelevant som alla kvinnor som hävdar att de visst har manliga partners och ett jämlikt förhållande. Det säger alltså ingenting om hur det brukar vara.

    Mvh suttit på ex antal flygresor med skrikande barn och med tysta barn

    Svara

     Men lika lite kan man väl då använda motsatt argument för att du ”faktiskt har suttit på ett plan med skrikande barn. Mvh stackars mig”?

     Svara

   6 timmar till Thailand?? Vad har du flugit med för plan? 😊

   Svara

    Concorde förmodligen…

    Svara

  När vi har flugit med spädbarn (under 2 år) så har int bagage ingått till dem. Så det är inte bagaget iaf, för deras bagage har ingått i vuxenbiljetternas vikt.

  Svara

   Tror föresten att vi fick ta med barnvagn, men inget övrigt bagage 😊

   Svara

  Har rest mycket med barn, har aldrig betalat för de under två år och de har haft rätt till extra bagage. Och nej, de har inte skrikit.

  Svara

  Jag tror inte barn under 2 år har rätt till eget bagage, varken incheckat eller handbagage, så har det i af varit när vi flugit med våra små. Vagnen går som spec bagage och det tror jag alla incheckade resenärer har rätt till (har tex checkat in skidor som spec bagage utan extra kostnad förut).

  Svara

   Sportutrustning räknas som ett bagage har tidigare varit gratis hos de flesta flygbolag men kostar numera och ska föranmälas.

   Svara

   Bästa är att du som kvinna har rätt till handväska OCH handbagage så ta en handväska som skötväska så är du hemma😂👍

   Svara

    Plus datorväska också

    Svara

  Vi har åkt till Thailand flera gånger med barn under 2 och tror aldrig vi betalat mer än 500kr. Men som nån skrev får man bara ha handbagage med, plus vagn iofs…

  Svara

   De flyger väl förstaklass och prislappen för barn i knäet blir därefter.

   Svara

    Vi betalade knappt 1000kr för min 10 -månaders i 1:a till LA. Så känns som nått måste vara fel med hennes bokning.

    Svara

     Ja det måste fyllt i fel vid bokning. Testade för skoj skull att söka på resa till Bangkok med en ettåring. Mellan 250-450 kr fick jag upp beroende på flygbolag …
     men kanske är det procentberäknat på ord pris? Då kan det ju bli dyrt om man flyger business …

     Svara

  Sjukaste jag hört. I alla kalkyler kring flygplanets färd så går barn i knät som handbagage. De exkluderas från passagerarkalkylen som bara räknar människor i säten. Något annat incitament måste finnas, som att man ovan föreslår att man försöker markera att barn inte bör flyga så långt och att det mest troligt innebär bekymmer för övriga passagerare med det.

  Svara

  Det råder väl fri prissättning på marknaden så det är ju bara att gilla läget eller gå nån annanstans. Ser inte riktigt problemet… Samma när man köper bil, har man inte råd med tex en Volvo för en halv mille får man köpa en Kia

  Svara

   Okej men då kan vi ju sluta klaga på sensuella Bellas överprisade produkter också! Man kan ju köpa Eldorado om man inte har råd med Bellas premiumkladd

   Svara

    Ja visst!

    Svara

    Absolut, gillar man inte nåns prissättning är det bara att gå nån annanstans.

    Svara

     Ja! Man skall icke ifrågasätta något! Mitt sjuttonde budord.

     Svara

  Barn under två år åker gratis man betalar bara flygskatten, har åkt till thailand med båda mina barn när de var under två o de kostade ca 700 kr tor. Detta ifall de inte har ett eget säte utan sitter i knät.

  Svara

  När jag reste med min 8 månaders till Thailand så ingick barnvagn och en extra resväska i priset. Även när vi flög till London. Men vi fick betala 2500-3000 extra för som sagt ”flygstol” när vi valde våra egna platser direkt när vi bokade. Annars hade det kostat mindre.

  Detta var 2016-2017

  Svara

  Jag tycker det ska vara dyrt att resa och blir snarare förtvivlad över flygresornas alldeles för låga priser.
  Varför skulle en bebis åka gratis eller till lågpris? Med största sannolikhet kommer ett litet barn eller bebis störa de andra resenärerna samt ta upp plats med sin packning.

  Svara

   Får man pengarna tillbaka då om barnet varit knäpptyst?

   Svara

    Får jag tillbaka pengarna från försäkringbolaget i slutet på året om jag inte skadar mig 🤔

    Svara

     Vad har det saken att göra? Betalar du andras försäkring?

     Svara

      Betalar du andras flybiljetter?

      Svara

  Borde vara ännu dyrare att flyga med spädbarn. Speciellt på de långa turerna. Eller sätta alla med spädbarn på speciella flyg.

  Svara

   Ja! Speciella flyg för rövhattar också!

   Svara

    Ja, inte en dum idé. Frågan är bara hur rövhattig man måste vara för att behöva boka rövhattplanet.

    Svara

     Ja, och rövhattsplanets biljetter måste vara mycket dyrare också! Pga stackars personal😂. Kanske dyrare med vakter ombord eftersom rövhattarna antagligen kommer att störa sig ännu mer på varandra när ALLA ombord är rövhattiga med variation.

     Svara

   Jag tänkte på det sist jag flög, dit och hemresan förgylldes av gallskrik från barn.
   Det hade varit underbart om det fanns en eller flera avgångar i veckan där barn under tex 10år inte fick gå ombord.
   Samma sak med alkohol, eller det borde inte ens serveras. Kan man inte vara utan alkoholen en flygning får man välja en kryssning som semestermål istället.
   Jag har full förståelse för barn och att det inte går att få dom att alltid sitta snällt och tyst. Men det gör ju inte skriket mer behagligt.
   Varför ska alla medresenärer behöva stå ut?

   Det har ju fungerat att en del restauranger förbjuder barn? Visst, det gnälldes om det men ingen dog och barnfamiljer fick välja en annan restaurang.

   Svara

    Ja och jag tänker att man som förälder blir mindre stressad av att veta att ens barn inte stör 90% av planet också.

    Svara

    Allra viktigast hade varit ett eget plan för gnällkärringar och gnällpenisar. Besättningen skulle få en utbildning i copingstrategier för att stå ut. Munkavel redo för att tysta de värsta. Även en sånt där rör som man kan skjuta sömnpilar med; pila de jävligaste surbrittorna.

    Annars kan ju folk sluta tycka så himla synd om sig själva… ändra sin pissiga inställning. Men nä, det är roligare att vara en Sur-Britta!

    (See What I did there? 😉

    Svara

     O tänk va skönt om folk kunde få välja själva. Utan att kallas surisar.
     Jag är helt för barnfria flyg. Och då även spritfritt. För vuxna som tappar omdömet är som förväxta bebisar.

     Svara

  Är det inte för att dem flyger business? Annars brukar det vara 10% av en vuxenbiljett i ekonomi.
  Ett bagage ingår oftast, men inte alltid med lågprisbolagen. Vagn och bilstol är gratis.
  Har flugit flera gånger till USA och Argentina med min 16 mån aldrig varit några problem.

  Svara

  Låter inte jättekonstigt med 5000 kr för en så lång resa, särskilt om de flyger i business class. Små barn och deras föräldrar kräver ju en hel del service av kabinpersonalen också, det är mat och välling som ska värmas, sängar som ska tas fram på natten om det är en längre flight osv. Vore konstigt om allt det ingick i de vuxnas biljettpris.

  Svara

  Jag jobbar med flyg och t.ex. Thai Airways debiterar 20% av vuxenpriset samt lite skatter för barn under 2 år utan eget säte. Det betyder att om infantbiljetten kostar 5000kr så ligger vuxenbiljetterna på ca 26000kr/st (businessklass). De flesta andra bolag tar 10% av vuxenpriset.

  Svara

  Kommer ihag att jag fick betala en del for att flyga med min hundar. Tva pyttesma yorkies som checkades in som handbaggage. De hade sina egna cabin approved vaskor, som jag hade pa golvet under satet framfor, precis som handbaggage. Vagde kanske max 4 kilo per vaska, men fick som sagt betala extra anda. Detta var med KLM.

  Svara

  Blondinbella fick en Patek Philippe klocka som kostar mer än 100 000kr som present från Hampus!!!

  Svara

   okey,

   Svara

   Sjukt. Är han så tät verkligen? Kan hon ha lånat pengar av honom till sitt husköp?

   Svara

    Var väl väldigt onödigt att han köpte den nu när hon har sin fina klocka från Daniel wellington.

    Svara

   Vad konstigt att Hampus inte visste att DW är hennes favoritmärke. Måste missat alla instastories och poster. Annars hade han kunnat spara ca 99 0000 kr? 🙄

   Svara

  Kan ju va att de åker med ett budget alternativ. Där är alla extra kostnader svindyra

  Svara

  Varför flyger man ens långflygningar med spädbarn? Har svårt att tro att alla spädbarn på flyg har släkt och familj långt bort som de måste hälsa på.

  Svara

   Egoistiska föräldrar som vill åka på semester och släpar med sina små barn som har noll behållning av att resa. Flög nattflyg till och från Kreta förra månaden och de stackars små barnen på flygen vrålade av utmattning, föga förvånande.

   Svara

   Därför att många människor i rika länder ser det som en mänsklig rättighet att flyga utomlands på solsemester minst en gång per år och det är inget som skall ändras bara för att man fått barn.

   Svara

  Jag med. Men så är jag totalt ointresserad av ungefär alla djur.

  Svara

  Men förstår ni inte att flygbolaget vill tjäna pengar? Det är det som ett företag får ut på. Det handlar om betalningsvilja.

  Företaget vet att en familj mest troligt kommer vilja ta med sitt barn på en flygresa, och då är det väldigt smart att ta ut ett högt biljettpris för barnet även om barnet inte tar upp ett säte. Det handlar alltså inte om hur mycket plats barnet tar (säg ett säte) utan att företaget kan ta betalt för ett säte till. Företaget vore snarare idioter om de inte tog betalt för en sak som folk, uppenbarligen, är beredda att betala för.

  Svara

  Ot. Är det såhär IL mfl det ut utan filter? https://www.instagram.com/p/BpLMWCdgisQ/

  Svara

   Haha ,ja no filter verkligen. Den kjolen satt illa på IL.

   Svara

  För er som tycker skrikiga barn är jobbiga på flyg, så finns det ju öronproppar eller bra hörlurar att införskaffa som stänger ute ljud utanför.

  Svara

   Tack för tipset, vore underbart om barnföräldrarna har med sig dem för utlåning till medresenärerna (har precis boardat och sitter framför två skrikiga småbarn, vanliga hörlurar funkar inte)

   Svara

  Men det är ju bra att det kostar mycket så slipper en förhoppningsvis barnskrik under resan.

  Svara

  Varför släpa ungarna till Thailand? Vad har den för glädje av det liksom? Kommer inte minnas ett skit. Som förälder kunde man väl vänta några år och acceptera att livet förändrats…

  Svara

   Men hennes släktingar kanske har glädje av att se tillskottet i familjen? Men man kanske ska vänta med att presentera barnet för släktingar osådär tills barnet kan ha glädje utav det 😂

   Svara

    Eh, jag visste inte att hon hade släkt där. Hups. Det förändrar ju saken. Lite iaf. 🙂

    Svara

  Ännu en present Bella köper åt sig själv som hon säger pojkvännen köpt, gjorde samma med Odd. Stackarn har stora komplex 😄 Folk är såååå naiva.

  Svara

  Lite skönt ändå! Min största skräck när jag reser (speciellt långt) är att hamna bredvid ett så litet barn eftersom de alltid förstör resan. Önskar hon berättade viker flygbolag för detta är mitt nya!

  Svara

  Någon skrev ”att det beror på hur mycket oväsen barnet gör” det är det dummaste jag hört. Ska man sluta resa bara för att man har fått barn då? Reste precis med vårt barn som snart är 10 månader och det gick hur bra som helst, bebis skrek nästan ingenting så det där är individuellt. Nu var det visserligen inte en långflygning men ändå. Vet inte vilket flygbolag hon reser med men vi fick ta med oss 5kg extra i bagaget för bebis, bebis fick alltså inte ha något eget bagage plus att vi fick checka in en barnvagn samt en bilbarnstol utan extra kostnad. Vagnen tror jag väger runt 6-7kg och någon barnstol hade vi inte med oss. Blöjor och mat finns att köpa på resmålet så det räcker att bära ta med sig så man har de 2 första dagarna och ersättning väger nästan ingenting om man behöver ha med sig det. Så nej, det blir inte så mycket extra vikt att resa med en bebis. Vet inte vad vi betalade för bebis flygbiljett men det var inte mycket.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.