Annica Englund upprör läsare med att producera musik

Så du är en producent nu? Har du skrivit melodin, refrängerna och texten själv och skapat en låt? Det har jag mycket svårt att tro. Jag tror att du: Leker lite med andra artisters låtar (precis som Avicii gjorde i början av dokumentären när man får se en ung Avicii sitta med Robyns låt ”Hang with me”) och mixar ihop dom och sen kallar du dig producent och att du producerar låtar … asså kom igen. Vilket skämt detta är. 😀//Från Annicas blogg

Den här översta kommentaren fick Annica Englund av en ”Sophie” efter att hon skrivit om att hon producerat några egna låtar.
Det får man inte göra!!! Aja baja!
Enligt den nya kommentaren från ”Sophie” så finns det titlar som ska förtjänas – så som musikproducent, konstnär mm.
Med det sagt förutsätter jag att hon var en av dem som tuggade fradga över faktumet att Jonna Jinton lyckades sälja en tavla på Ebay för nästan 100 000 kr – trots att hon mest bara ”målar hemma” och således inte är en konstnär förtjänt av titeln?

Som utbildad musiker så förväntas jag kanske bry mig om detta, men känner att jag verkligen inte gör det.
Jag kan mer förstå att det stack i ögonen när Kenza blev erbjuden ett skivkontrakt från Universal för en herrans massa år sedan efter att ha sjungit en liten trudelutt på sin blogg, men de här? Nä…
Logic är – som namnet avslöjar – ett relativt enkelt och logiskt program att använda när man fått häng på grunderna och med alla plug ins som ingår så kan säkert den mest omusikaliska av människor knåpa ihop en låt.
Och om någon tycker att det är kul och kanske till och med är bra på det – låt dem hållas. Herregud, det sticker säkert i ögonen på folk att många vill läsa det jag skriver – trots att jag med största säkerhet inte förtjänat min titel som skribent eller är utbildad?

Jag tänkte mest ta tillfället i akt och knäppa Sophie lite på näsan när hon nu envisas att vara en sådan besserwisser.
Att vara en kompositör/låtskrivare och producent är två HELT olika saker.
En låtskrivare skriver text och melodi och producenten producerar det låtskrivaren har gjort – alltså med arrangemang, dynamik, beats, körer mm.
Givetvis kan en låtskrivare även vara producent och en producent även vara låtskrivare men de är tekniskt sätt två olika saker.

Så när Avicii satt och lattjade med Robyns låt ”Hang with me” som Sofie tar upp i sin kommentar så handlar det om produktion – inte om låtskrivning.
Man producerar om eller remixar när man arbetar med existerande låtar i exempelvis Logic.
Det Sophie menar i sin kommentar är förmodligen att Annica inte är en riktig LÅTSKRIVARE – inte producent –  men hon verkar inte ha riktig koll på terminologin.

Ska man vara en besserwisser så kan man väl ha lite koll på det man mästrar om?
Eller? Är det för mycket begärt?
Sophie?

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Lite kul också att den här Sofie nedvärderar Avicii också, jag menar han lyckades ju rätt bra genom att producera.

  Svara

   Han var otroligt bra på att skapa melodier dessutom. Inte den bästa jämförelsen om man är ute efter att sänka någon.

   Svara

   Nu skrev ju han rätt mycket av all musik han släppte också… 🙂

   Svara

  Här kommer det gamla uttrycket ”en storm i ett vattenglas” väl till pass.

  Svara

  Ett helt inlägg med felstavning på Sophie.

  Svara

   🤩

   Svara

  Sophie heter hon väl?

  Det är inte jag, bara så att ni vet 🙂

  Svara

  Någon mer än jag som tycker Tyra verkar påverkad i sin senaste film på insta?

  Svara

   Tyra, ja herregud… Vad är det som pågår där? Hon verkar helt utan styrförmåga, försök med sexiga underkläder blandas med lååååånga texter om psykIsk ohälsa och hur hon klantar till det. Väldigt märkligt alltihop…

   Svara

    Länk?

    Svara

     Instagram

     Svara

   Ja, hon rör sig som en gammal person och verkar inte ”där”. Reagerade också. Pratar ganska tydligt dock. Kroppen verkar väck medans huvudet är med haha

   Svara

    Nja, hon verkar inte riktigt ”där” på något plan…

    Svara

   Hon är ju helt borta, vad går hon på egentligen? Så knasig blir man inte av tramadol, måste vara annat betydligt tyngre. Fattar inte att hennes familj och vänner inte reagerar?

   Svara

    Skrev hon inte förut att det är någon i hennes familj som hon inte har kontakt med längre..

    Svara

    Jo, du kan bli sådär av tramadol om du överdoserar…..

    Svara

    Förhoppningsvis så är det någon som har reagerat utan att vi vet om det.

    Svara

  Men gud vilket överdrivet butthurt inlägg av Annika! 😄 Trolljägarna, snälla..

  Svara

  Lite kan jag dock hålla med henne.

  Det finns ju såklrt gränser av det hela, klart man kan måla hemma och vara konstnär osv, men man är det ju inte per automatik. Inte är jag en kock för att jag stod hemma och lagade mat till funktionärer på en tävling i helgen, även om det finns kockar som lagar mat hemma..

  Svara

   Typ som när nellies påstår att hennes hästar är ett jobb. Nej.

   Man kan jobba med hästar, men hon gör det inte. Det är ju inte hennes jobb bara för att hon hoppade av skolan o sysselsätter sig med det om dagarna.

   Svara

    Hennes jobb är ju blogga om hästar så Jo helt fel har hon inte! Lön=jobb! Man behöver inte gå på högskola eller ens gymnasiet för att få ett jobb, tom bra jobb! Du är trångsynt!!

    Svara

     Att hennes blogg är hennes jobb håller jag med om. Men inte hennes hästar.

     Svara

      De hästar hon har hemma som inte är hennes, som hon förmodligen rider mot betalning, det är nog jobb.

      Svara

   Du är en hemmakock iallafall😛

   Svara

  Jag håller med Sophie om att vissa titlar ska ”förtjänas”, t.ex. konstnär, fotograf, kock för att nämna några. Själv gick jag Hotell och restaurang på gymnasiet och jobbade därefter i kök i dryga året efter studenten innan jag bytte yrke, inte kallar jag mig kock såhär 15 år senare, det hade ju varit befängt.

  Vissa personer är titeljägare och lägger till sak efter sak på sin meritlista, ett bra exempel på detta är bloggaren Madeleine Ilmrud som kallar sig både konstnär, fotograf, inredningsstylist och gud vet allt. Det blir bara fånigt tillslut.

  Svara

   Gick också hotell och restaurang och så länge du har fulla betyg inom varmkök så är du utbildad kock, så du kan säga det om du vill. Men håller med, anser inte mig som kock heller, bara utbildad som det

   Svara

    Jag (personligen) skulle dock aldrig få för mig att kalla mig det nu då det gått såpass lång tid och kock är ett typiskt yrke där en måste underhålla sina kunskaper för att hänga med. Sätt mig i ett restaurangkök nu och jag hade nog varit i princip lika oduglig som någon direkt från gatan 😉

    Svara

     Oj? Har du glömt allt? Jag har iofs ett stort intresse för mat men jag tror att jag skulle klara mig riktigt bra även nu om någon ställde mig i ett restaurang kök haha. Mest rädd för de stora ugnarna 🙈

     Svara

      Nej jag har nog inte glömt allt men har ju som sagt inte jobbat i kök på 15 år och det är ju inte riktigt samma sak som att laga mat hemma 😉

      Svara

    Inte är man utbildad kock s.a.s för att man gått den utbildningen, de är ofta rätt värdelösa. Kock blir man först i restaurangköket, det behöver du heller inte gå utbildningen för. School of hard knocks…

    Svara

     3 år på hotell- och restaurang är inte värdelöst. Väldigt bra utbildningar faktiskt men det blir såklart vad en gör det till.

     Svara

      Det var raljant såklart, det varierar säkerligen. I vår stad har vi inte varit speciellt imponerade på kvaliten dels, men också deras bristande förmåga att knyta an till branschen.

      Svara

   Eller alla som har läst nån termin statsvetenskap och kallar sig statsvetare.

   Svara

  Hang with me är inte Robyns låt. Det är Paola Brunas (tidigare Åhlund) låt.
  Mvh besserwisser 😂

  Svara

   Robyns version? =)

   Svara

    Ja 😊

    Svara

  OT…. Någon som vet vilken influencer Lady dahmer syftar på i sin instastory??

  Svara

   Undrar också

   Svara

    Toftby!

    Svara

     Tack! Vilken jävla klantröv 🤦‍♀️

     Svara

   Vad säger hon där?

   Svara

    Gå in och läs kommentarsfältet under hennes tredje bild på Instagram. Klumpigt sätt att uttrycka sig på när man precis släppt en bok om hur träning påverkar PSYKET…. skulle inte köpt hennes bok ändå men kommer definitivt inte göra det när man läser hennes otroligt snedvridna syn på hur övervikt och hälsa omöjligt kan gå ihop.

    Svara

  Herregud så småsint att inte unna någon att pyssla med det de tycker är kul. Om Annica vill greja på med musik – låt henne göra det då! Musik är en stor glädjekälla för väldigt många, mig själv inkluderad. Hade jag varit artist hade jag känt mig jättestolt över att ha lyckats inspirera fler att våga skapa musik själva.

  Stör mig otroligt mycket på den där ”vem tror du att du är”-attityden överlag. Det är väl bättre att uppmuntra människor att våga göra det de tycker är kul till 100% istället.

  Svara

  Tycker ni överreagerar lika mycket alla tre!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.