Annica Englund och Caroline Roxy drar på DJ-turné

View this post on Instagram

It’s official -ANNICA 🎧

A post shared by ANNICA (@annica) on

 

Jag och Caroline Roxy är involverade i ett koncept där vi kommer att spela runtom på olika klubbar så med andra ord ska vi två ut på turné. Några av er kanske tänker nu ”kan du ens spela” och det är just det här som gjort att jag mått så jäkla bra på sista tiden, jag har hittat något som jag känner mig och är riktigt bra på. Jag spelade på Samins fest i somras och folk inom den här branschen blev väldigt chockade över hur duktig jag var med övergånger etc. Jag fick till och med förfrågan om att ta ett möte med ett skivbolag när  dom fick höra vad jag hade producerat men där drog jag i handbromsen. Där gick det för fort plus att vissa var ju lite fulla också och jag gör aldrig business i sådana sammanhang…
[…] Ni kommer såklart att få följa med mig på den här resan, det känns som ett nytt kapitel i livet och jag är så brutalt taggad på det. Jag tror verkligen på mig själv och jag vet att jag är bra på det här det är därför det svider när folk kommer med förminskande kommentarer. Det var länge sedan jag kände mig så taggad på ett jobb som jag är på att göra detta. Att få resa runt till olika städer, spela bra jäkla musik, träffa er, dansa loss, skjuta konfettirör och allt vad det innebär.//Annica Englund

Annica Englund och Caroline Roxy drar på gemensam DJ-turné – något som säkerligen sticker i ögonen på de som redan innan var irriterande över att hon har mage att blogga om att hon gör musik i Logic
Kan hon hantera ett DJ deck och folk vill betala för att se henne spela musik – vad är problemet?
Jag ser mycket hellre det, än när skivbolag slänger upp stackars tondöva C-kändisar på en scen för att mima till ett förinspelat och kraftigt auto-tunat spår i hopp om att tjäna en krona eller två.

Att vara DJ är så mycket mer än att bara spela musik. 
Tidigare gick man till ställen för att dansa till bra musik som ”någon” spelade. Nu för tiden går man till samma ställen för att titta på en kändis-DJ som spelar musik och kanske dansa lite samtidigt. Nu för tiden är det SHOW som gälller! S-H-O-W!
DJen har gått från bi-roll till huvudroll och med tanke på att 99% av alla stora DJs är män, så välkomnar jag kvinnor som vill in i branschen.
Tycker man att det är orättvist att Annica får den här chansen mycket för att hon är en känd influencer – tänk så här.
Går det bra för henne så kommer hon kanske öppna dörrar och dra med sig fler kvinnliga DJs på vägen upp? På ett sätt en manlig DJ kanske aldrig skulle kunna göra eller ens tänka på.

Så heja Annica!
Why ot liksom…?

53 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har hon helt ändrat ansiktsform? Ser mer ut som Fanny Lyckman än Annica Englund

  Svara

   Fillers

   Svara

   Fillers och Botox i läppar, kindben, panna med mera, plus näsoperation ! Fin men helt nytt utseende mot när hon bodde i Östersund .

   Svara

    Härlig girlpower ni visar..
    Första kommentarerna handlar inte om inlägget eller innehållet (musik) utan bara om Annikas utseende.
    Har vi inte kommit längre än detta!?!

    Till Annika, Lycka till och fortsätt med det du mår bra av.

    Svara

     Nej vi har verkligen inte kommit långt när vi inte duger som vi är utan måste göra om både kropp och ansikte totalt 🙁

     Svara

      Nu har ju människan alltid gjort om sitt utseende. Arkeologer har tex hittat löshår på kranier från över 3000 år tillbaka. Smink, tatueringar, utsmyckningar, tänder, scarification, bundna huvuden så de ändrar form osv osv. Verkar ligga i människans natur att göra sig så ”fin” som möjligt och ändra sitt utseende. Nu går det att operera, men även utan det hade människor gjort vad de kunde för att förändra sig

      Svara

      Jo vi duger precis som vi är och är jättefina. 😊

      Svara

     Men vänta nu, jag pratar om hennes ansiktsform som har Photoshopats sönder. Det ser ju inte ens ut som hon.

     Svara

    Så fint att veta att man faktiskt kan bli som en ny (bättre) kopia av sig själv😉

    Svara

  Jonna Jinton har i sin senaste vlogg besvarat frågan hur det gick med tavlan som hon sålde på ebay 🙂

  Svara

   Hur det gick..? Alltså, om den klarade resan till köparen okej? Hur tavlans nya liv är?
   ViaFree’s senaste satsning; I en tavlas fotspår.

   Svara

    Fast jag vill typ veta. Inte tillräckligt för att kolla upp det själv men någon får gärna skriva

    Svara

  Why not…

  Är hon duktig så är det väl bara att köra på…

  Svara

  ”Tycker man att det är orättvist att Annica får den här chansen bara för att hon är en känd influencer”

  Det är ju inte omöjligt att hon faktiskt är duktig?

  Svara

   Jo typ.

   Svara

  Så jobbigt och stressfyllt det måste vara, att alltid behöva se så ”perfekt” ut – stylade hårförlängningar, fransar, smink till max, naglar, kläder, poserande …. Jag skulle krascha av utmattning. Att inte bara få vara sig själv utan alltid måsta visa upp ett så konstgjort och utstuderat yttre – som måste ta en evighet att upprätthålla. Både rent praktiskt och mentalt.

  Jag har en tonåring här hemma som även i sin värld känner av fenomenet – att måsta se perfekt ut på bild, i verkligheten, typ jämt. Det är oändligt svårt att dämpa de känslorna hos en tonåring idag. SÅ ledsamt.

  Svara

   Har det inte alltid varit så när man är tonåring då? Jag växte upp utan sociala medier osv och vi var också sånna som tonåringar? Fixade håret, smink, gick knappt till brevlådan ofixad. Tycker det släppte någon gång när man närmade sig 25

   Svara

    Jo, men idag är det så extremt. Så mycket som måste ändras och fixas, alla lösfransar, lösnaglar, löshår, lip fillers, osv osv Det är en hel värld som tar massor av en ung kvinnas tid, pengar och själsro.

    Svara

    Måste säga att jag tycker att det inte går att jämföra. Ja, man skulle vara fixad med smink och i håret samt smal. Men detta med fillers, fake-naglar och filter fanns ju inte (även om många av bilderna i tidningarna var redigerade). Helt annan nivå på utseendefixeringen med sociala mediers intåg. Nu ska man skulptera om sin kropp, fylla i eller ta bort där man tycker att det är ”fel”.

    Svara

     Fast seriöst, vilka föräldrar och vilken klinik låter TONÅRINGAR göra fillers?

     Svara

      Förhoppningsvis inga? Men problemet är ju att tonåringar matas med bilden av den perfekta kvinnokroppen som faktiskt har både fillers och annat?

      Svara

       Fast de växer ifrån det. Om de nu ens påverkas. Kolla dig omkring i verkligheten, majoriteten använder inte fillers osv.

       Svara

      Men de utseenden man jämför sig med är ju ofta vuxna kvinnor och inte tonåringar.

      Svara

      You’d be surprised! Fillers kan tyvärr vem som helst göra, så det är bara att gå in på vilken skönhetssalong som helst så får du lösnaglar, lösfransar och fillers över hela ansiktet om du plånboken är tillräckligt tjock. De flesta har 16 årsgräns, men de kollar inte id så det räcker att säga att du är 16. Även om du bara är 13.

      Svara

    Fast idag matas vi av bilder på det perfekta i alla medier till alla tider och tyvärr tror jag inte att det ”går över” i det första utan mera skapar en bild på att du oavsett ålder se ut som alla de andra gör.

    Svara

   Fast Annica visar ju ofta upp sig på bild osminkad och med ruffigt hår.

   Svara

    Haha tycker sånt här är en fascinerande beskrivningen av hur vi lever idag.

    ”Kolla vad naturlig! Osminkad och (sexigt) rufsigt hår!”. Och så glöms helt plötsligt alla plastikoperationer (betänk för en sekund, OPERATIONER där vi skär i en frisk kropp!), fillers, botox, lösfransar, löshår, lösnaglar bort? Och kvar blir något vi uppfattar som naturligt?

    Obs, inget skammande mot någon. Vi alla är en produkt av samhället. Jag har själv tatuerade ögonbryn t.ex.

    Svara

     Jag tycker också det är så löjligt när de taggar nomakeup naturalbeauty osv, men så har de lösfransar, lösnaglar, massa löshår, läpparna är proppfulla av fillers och har permanent make up så de alltid är rosiga och markerade. Permanent eyeliner och bryn som är tatuerade. Fillers i kinderna, botox i resten av ansiktet. Nose job. Tjockt lager brun utan sol. Och filter som slätar ut huden..
     Oja, ni är verkligen så naturliga! 🤣 I
     nte konstigt att unga tjejer mår dåligt.

     Svara

   Är egentligen inte så lustigt att influencers blir utmattade fastän det i mångas ögon inte är ett riktigt jobb. Att hela tiden ha den där pressen att dels SE perfekt ut (vilket idag tyvärr inte innebär ens naturliga utseende) och hela tiden leverera till tusentals följare som har lika många åsikter om hur fel allt de gör är. Håller med Valentina, jag skulle heller aldrig palla. Och det behöver ju inte vara arbetsuppgifter i sig som skapar utmattning, det är nog överlag en väldigt fejkad värld som också tär på psyket väldigt mycket + att du måste haka på saker och hela tiden vara aktuell.

   Svara

    Fast de sorgliga i kråksorgen är ju att de själva har skapat dessa problem och ekorrhjulet snurrar fortare och fortare tills man ramlar av. Alla vill vara unika och i den strävan måste man hela tiden både följa strömmen och dessutom försöka vara först med det nya. Att denna ”yrkesgrupp” snart får lämna över pinnen till en annan trend är jag övertygad om och jag undrar hur många som då tycker att det de gjorde var värt besvären?

    Svara

  Jag har nyligen köpt en DJ-mixer. Ville ha något kul att fördriva tiden med mörka höst/vinter-kvällar så jag håller på att öva hemma där ingen hör 😅 Målet är att jag ska kunna hantera övergångar mm tillräckligt bra så att jag även kan tänka mig att spela för andra. En bra början är på hemmafesten eller liknande.

  /Kvinna, 30+

  Svara

   Fan vad kul! Jag skulle också vilja prova på detta.

   Svara

   Kul, välkommen till DJ-klubben! Vilken mixer?

   Svara

  Catten vill träffa nya vänner:

  https://badoo.com/catrin.privat/photos

  (Ett gott råd till sugna: Håll hårt i plånboken!)

  Svara

   Ett gott råd – Spring snabbt åt andra hållet.

   Svara

   Jag känner mig hemsk som genast ville falskregga mig och lura henne in i en falsk vänskap.
   Tur jag tänker låta bli. Även tjuvar förtjänar vänskap.

   Svara

  OT:

  Någon här som har beställt från Ideal of Sweden? Jag beställde för 10 dagar sedan och har bara fått ett bekräftelsemail på att jag la en beställning. Har inte fått något mejl därefter om tracking eller att produkterna har lämnat lagret.

  Jag köpte saker för 1000 kronor och valde Ideal för de sa expressleverans men nä, det blev det inte. Vad ska man göra om de vägrar svara på mejl, meddelanden på FB och Instagram? Känner mig lurad. Speciellt av alla influenser som predikar om företaget. (Janni ska göra en collab med dem nu osv).

  Hjälp snälla!

  Svara

   Jag har beställt därifrån och leveranstiden var ganska lång. Två veckor fick jag vänta. Har dock inga tips ifall de inte svarar dig, det verkar skumt 😔

   Svara

    Men va. Det står ju mellan 1-3 leveransdagar? Kan de verkligen ”ljuga” så?

    Svara

   Varje gång jag har beställt har jag fått varan inom 3 dagar. Hör av dig till dom!! 🙂

   Svara

  Jonna Jinton la nyss upp en vlogg där hon pratar om ebay-tavlan i slutet (9:23 och framåt)! Så där fick vi svaret av hur det gick

  Svara

   Tack för att du skrev svaret så vi som inte kollar hennes vloggar också vet 🙂

   Svara

   Till er som är nyfikna: köparen på Ebay var oseriös, lång historia kort så såldes tavlan tillslut till någon i Singapore men hon sa inte för hur mycket. 🙂

   Svara

    Tack J. 👍🏻

    Svara

  Väldigt OT men behöver skriva av mig.

  Har sån fruktansvärd ångest över att folk i min närhet ska bli sjuk. Just nu är det min kille som har en svullnad på låret, kanske 2/3cm stor knöl, haft ca en vecka. Jag mår direkt skit när han berättar sånt för mig och tänker att det är cancer. Har haft ångest i flera dagar nu och fattar att det är ohållbart. Kan i perioder ha ångest över mamma eller syskon med men oftast är det min sambo som jag är rädd att det ska hända något med. Han ska boka tid för att kolla knölen osv men jag vet att jag kommer ha dödsångest fram tills dess. Önskar att någon kanske kan relatera och berätta hur jag ska tänka, säga att det inte är någon fara osv. Tycker det är pinsamt att prata om med vänner/familj eftersom det oftast är dom det gäller. Vet att jag borde söka hjälp för detta och det ska jag göra, men just nu vill jag bara ha hjälp att hålla tankarna i schack tills han varit hos läkaren.

  Svara

   Väldigt bra att du tänker söka hjälp för detta. I längden är det inte hållbart att gå runt med denna typ av ångest konstant. Mitt ex avled hastigt i en olycka och efter den händelsen är jag otroligt rädd över att någon mer av mina närstående ska dö, särskilt när jag vet att de ska åka någonstans i typ bil, buss, flyg eller annat fordon (för det var så han omkom). Då är ångesten/rädslan mest påtaglig. Har även blivit sjukt åkrädd själv efter detta. Tror inte att det finns någon ”quick fix” för dessa känslor och tankar… Man behöver jobba på det varje dag, under en lång tid, och att närstående vet om hur man tänker och känner är en stor trygghet (det har varit det för mig iaf) Jag har jobbat mycket med KBT och mindfulness. Det sistnämnda kan jag verkligen rekommendera som en grej för dig att prova nu 🙂 Mindfulness kan funka som en liten ventil där du inte ska tänka på det som grämer dig under några minuter. Ett bra ”break” i alla onda tankar.

   Svara

   Jag är likadan… 🙁 oroar mig också jättemycket, har mycket ångest över döden och har dagligen oroskänslor att någonting hemskt snart kommer hända! Kände för ett tag sedan att jag inte vill leva mitt liv såhär längre, att dessa tankar tar upp sådan stor del av min vardag! Så jag har bokat en tid hos en psykolog. Hoppas på en förändring!

   Svara

  Bara jag som tyckte hon va lik madonna på den här bilden? 😅

  Svara

  Tänker mer spontant att det här med övergångar är väldigt enkelt om alla låtar är samma bpm. Kan hon beatmatcha? Det är ju det mycket av att vara DJ går ut på. Visst kan man förbereda alla låtar så de är i samma bpm så är det bara att köra en transition men det är ju inte svårt. Fast det beror ju självklart på vilken typ av musik man kör! Spelar själv olika genres (inom hård EDM) allt mellan 128bpm till 180bpm i samma set. Jag kanske bara har lite högre ”krav” på vad definitionen av en DJ är..

  Svara

   Undrar detsamma, tycker givetvis att det är jättekul med tjejer som börjar spela för vi är så få – men håller med att det är en viss skillnad på klubb och andra genre-dj’s.
   Klubbdjs kör ju mest ’echo’ som övergång och det är ju inte mycket till att mixa.
   Desto svårare är det defentivt att mixa t.ex hårdare trance, där kör man aldrig echo övergångar.

   Svara

  Jag var DJ på Burning Man i somras och ska även spela ett event nu på Lördag.
  Har 2 Technics 1200 men dom använder jag inte längre. På Burning Man var det en Pioneer DDJ-SB3.

  Svara

   Ok

   Svara

  Caroline Roxy är dock skitduktig, och vad säger att inte Annica kan lära sig? Give her a break. Alla måste börja nånstans.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.