Margaux går sin egen väg och gör annorlunda samarbeten

Jag tjatar ofta om att influencers borde använda sina plattformar till mer än att bara visa upp handväskor, sprättben, konsumtion och hysteriskt resande.
GÖR något med all den makt ni har! Istället för att snurra runt i samma cirkel, snurra iväg någon annanstans istället. Testa att byta riktning och se vad som händer.

Margaux använder här sin plattform för att synliggöra projektet ”Lobben” som finansieras av EU-kommissionen. Det går kort och gott ut på att hjälpa integreringen av de flyktingar som kommit till Sverige men som ännu inte fått uppehållstillstånd och således inte heller har rätt till SFI mm.
Det här är inget ”coolt” samarbete ur en traditionellt influencisk synvinkel. Östersund, blåst, integration och EU är inte like trendigt som många andra samarbeten vi matas med på en daglig basis som enbart handlar om konsumtion, resor och utseende och just det gör det här till det coolaste samarbete jag någonsin sett.
Ja, hon får betalt för det men hon hade kunnat tacka nej och istället valt ett annat, betydligt ytligare och enklare samarbete om hon hade velat. Men det gjorde hon inte.

Margaux går sin egen väg och har en både genuin och inbjudande utstrålning – en kombination som gör att jag tror att hon går en väldigt ljus framtid till mötes.
Hon är som klippt och skuren för tv och har en medmänsklighet som skiner igenom på ett sätt som är svår att fejka.
Margaux är nyast i stor-influencerbranschen och ändå är det henne fler borde ta efter. Grymt! 😉

Tack för tips!

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Östersund är ju supercoolt 😎

  Svara

   Precis min första tanke! Östersund kommer alltid vara inne

   Svara

    Verkligen! Östersund visst är ”trendigt” och en av våra finaste städer med de trevligaste människorna

    Svara

  Åh vilket bra projekt! Heja Lobben! 👬👭👫

  Svara

  Trodde det var nå slang för när man blivit LOB:ad, det hör var ju möe bättre!! Heja.

  Svara

  Margaux verkar vara en så otroligt härlig och genuin människa! Skulle gärna vara kompis med henne 🙂

  Svara

  Hon har verkligen nåt speciellt! Älskar att hon kan pendla mellan allvarliga ämnen och lättsamma. TV vore dumma om de inte snappade upp henne (är nog bara en tidsfråga innan vi hittar henne på TV4 t ex, speciellt eftersom hon redan varit med i Let´s dance).

  Svara

  Hon är verkligen den enda jag upplever som helt genuin, medmänsklig, empatisk, genomsnäll och god. Hon är uppväxt på Solsidan och umgåtts i välbärgade kretsar men ingenting av det präglar henne, man ser inte röken av det i hennes personlighet eller levnadssätt. Hela hennes familj lyser av kärlek och de verkar alla väldigt bra människor. Så fint att se.

  Svara

   Ja, det vore trevligt att se fler influencers som likt Margaux tillför något mer än konsumtionshets och ytlighet.
   Så trött man blir på dessa influencers som flänger runt med miljöförstörande flyg för att inkassera sponsrade hotellvistelser likt När & Fjärran på speed. Eller visar upp massor med till synes identiska outfits från morgon till kväll och hetsar läsarna med ”inspo” och ”hauls”. För att inte tala om hur de gnuggar in dyra märkesväskor i ögonen på sina dreglande läsare i nedre tonåren.
   Nej, hoppas Margaux fortsätter på den inslagna linjen och gärna dyker upp i andra sammanhang också. Hon är väl alla uppmärksamhet och framgång. Heja på riktigt 🙂

   Svara

    jag tänkte skriva
    ”väl värd all uppmärksamhet”
    blev inte riktigt så

    Svara

    Jag håller inte alls med, jag är nybliven mamma och Margaux blogg/Instagram/Vloggar är otroligt hetsande när det kommer till att bara prestera, prestera som nybliven mamma. Margaux vill ha Cartier love bracelet med diamanter, Rolex, stora förlovningsringar av sin pojkvän och det får en att känns sig helt oduglig att man inte har råd med allt detta, alla pengar samt tid vi drar in går till vårt barn. Tycker Margaux hetsar lika mycket till konsumtionshets som alla andra bloggare, nya outfits heltiden, dyra kläder, väskor och smycken. De reser otroligt mycket med deras lilla barn, Mykonos, Sydafrika, bara inom loppet av några månader efter att Arnold kom. Så nej, Margaux är precis lika hetsande när det kommer till konsumtion samt prestation som alla andra bloggare som Petra Tungården, Michaela Forni, Blondinbella etc.

    Svara

     Håller med!

     Svara

     Med margauxs så bedrar skenet. Jag känner människorna hon umgås med o fått höra en del om henne. Det är fruktansvärt mycket yta. O gärna goodwill som får henne att se bra ut. Hon är en strateg inget annat.

     Snälla kan vi sluta detta dyrkandet av ganska så tomma o ytliga människor? Det är klart att bredvid forni o co så framstår Maggan bra. Men hon är så oupplyst så det är knäppt. Hennes syn på sin kropp osv – om ni bara visste… hon vet att nakenhet säljer därför släpper hon nakna bilder på sin stjärt o i bikini med jämna mellanrum.
     Hennes syn på resande – inte bättre än de andra tjejernas.
     Hennes konsumtion – precis lika innehållslös som de andra.
     Hennes samarbeten? Hon gör reklam för Daniel Wellington, foodora o alla bebisprylsr hon fått gratis.
     Hon har gjort sig bästis med Redgert för hon vill åt hans kontaktnät. men gör verkligen en grej av att hon inte e som han. På så sött vinner hon kontrakt men även populäritet (efter som vet att folk ogillar Redgert). Hon gör sllt för att fortsätta va den populära tjejen. Den vågen kommer hon strida för att rida på o hoppa på allt som får henne att se bra ut. Där har hon fattat pöbeln…

     Svara

   På vilket sätt är alla som vuxit upp i ”fina” områden och umgåtts i välbärgade kretsar präglade? Antar att du har likadan uppfattning åt andra hållet – att de som vuxit upp i sämre områden och umgåtts i i kretsar med dålig ekonomi är präglade tillsammans på ett sätt?

   Svara

    Det är väl varken konstigt eller en hemlighet att man präglas efter den sociala miljö man växer upp i?

    Svara

     Skrev jag det?

     Svara

      Det lät som att du ifrågasatte påståendet att folk skulle präglas av socioekonomisk uppväxt, ja. Att du sedan ifrågasatte huruvida personen baserade sin åsikt, om att man präglas, på fördomar fick mig att tolka det ytterligare så. Läs igen hur du skrev din kommentar. 🙂

      Svara

       Aa gillrade en fälla genom sin fråga. Klasskampen fortsätter!

       Svara

     Snacka om att leta fel i en trevlig och upplyftande kommentar. 🙄

     Svara

   På vilket sätt är alla som vuxit upp i ”fina” områden och umgåtts i välbärgade kretsar präglade? Antar att du har likadan uppfattning åt andra hållet – att de som vuxit upp i sämre områden och umgåtts i i kretsar med dålig ekonomi är präglade tillsammans på ett och samma sätt?

   Svara

    Det är rätt välkänt och vedertaget inom det humanistiska forskningsfältet att socioekonomisk status präglar en människa otroligt mycket.

    Svara

     Man blir präglad av sin miljö, ja. Dock verkar det som om Lina påstår att om man vuxit upp i kretsar som är välbärgade så är man motsatsen till genuin, medmänsklig, empatisk, ,god och genomsnäll. Och hon är förvånad över att Margaux är detta trots sin uppväxt. En klar och tydlig fördom och verkligen inget forskningsresultat. Därför ställde jag en fråga till henne och bad henne förtydliga.

     Svara

      Jag tror att idéer om att man är ”sin egen lyckas smed” och ”du kan om du vill” är mer rotade i välbärgade områden än i fattiga områden, och att förståelsen för att det sällan är så enkelt många gånger är mer begränsad (för att man oftare ser dem som tex har gjort en klassresa). Dock tror jag inte att Lina menade det du tror.

      Svara

   Till skillnad från de flesta andra bloggare så kommer Margaux från en välbärgad familj på riktigt. Där flashar man inte med pengar då det anses väldigt ofint. De andra beter sig så nyrikt de bara kan, med Bella i täten såklart.

   Skulle vilja se Margaux i tv jag också, gärna med David Hellenius eller nån liknande. Tror det skulle passa henne perfekt.

   Svara

    En välbärgad familj ”på riktigt”? Vad har du för fakta på detta?

    Svara

  Hon är så himla härlig och genuin och jag älskar att hon lyfter det här projektet/ämnet!

  Svara

   Hon lyfter projektet då hon får betalt för att göra det. Hade hon gjort det om de inte erbjudit betalning? Med största sannolikhet nej. Hon kunde tackat nej till betalningen för att antingen 1) Donera dom till välgörande ändamål. 2) Gett tillbaka dom pengarna till personerna i filmen så dom har en liten budget till att köpa mat samt annat etc. Om Margaux gjort detta till ett välgörenhetsprojekt, då hade det verkligen känts genuint. Men nej, tycker inte alls det känns genuint att ta emot en stor summa pengar för att lyfta detta.

   Svara

    Det här håller jag inte alls med om! Självklart måste de få ta betalt, sen vet vi inte om det är samma summma som andra bolag betalar eller ej. Vidare vet vi inte heller vem som tog initiativet till samarbetet, var det Margauxs idé? Mycket möjligt eftersom hon är den enda som gör sånt här. Hennes partiledarintervjuer var också ett unikt projekt! Kul att influencer yrket breddas från yta till samhällsfrågor och Margaux leder förändringen.

    Svara

    Nä, hade varit bättre om hon bara gjorde samarbeten om hårförlängningar och annat obetydligt skit, verkligen!

    Svara

    Hade du gått till ditt arbete om du inte fått betalt? Med största sannolikhet nej.
    skänk din lön istället då du uppenbarligen rycker att margaux ska skänka sin. Så har de pengar till att köpa mat osv. Både du och margaux nöjda, winwin!

    Svara

  Nu tycker jag ännu mer om henne. Så mycket hjärta och hjärna. Det är många som kan lära av henne, Isabella inte minst.

  Svara

  Var det inte ett inlägg om J &J Lundin här igår? Hann inte med läsa men när jag gick in igen var det borta?

  Svara

   Du menar Lundell? Camilla raderade inlägget då hon tyckte att kommentarerna spårade ur.

   Svara

    Spårade ur? Alltså folk…
    Jag såg inlägget när det inte kommit några kommentarer ännu.

    Hur kan folk INTE förstå att det enda man gör är att skicka kärlek och pepp såna gånger?
    Blir mörkrädd!

    Svara

    Ja precis Lundell 🙈 Felkoppling i hjärnan.
    Vad trist!

    Svara

   Jag läste det och undrade hur fasiken de tänker som inte stänger av kamerorna när det blir problem. Om allting hade varit normalt så kanske ok…. men i det läget är det enda rätta att logga av och

   Svara

   – logga av och dra för gardinerna. De har all min medkänsla. Hoppas det går bättre snart.

   Svara

  Har ju hört att Nyhetsmorgon letar nya programledare, de kanske borde plocka in Margaux?

  Svara

   Känns som om Margaux är för bra för lite stela nyhetsmorgon, hon borde göra något annat…

   Svara

    Håller med fast hade varit kul att se henne och Steffo! Vet inte varför men känns som de kunde bli ett otippat radarpar, haha.

    Svara

    Något ute i samhället – halvt lek och halvt allvar – besök hos olika familjer med en gemensam nämnare men på helt olika platser i Sverige? 🙂 Hon skulle kunna skräddarsy efter egen smak om hon ville. 🙂

    Svara

  Trevligt att vi kan ensas kring en influencer att plussa.
  Hoppas vi kan hitta fler som Margaux så det blir lite trevlig stämning här.
  Tyvärr är mycket negativt när det kommer till influencers.
  Åtminstone här där vi bevakar dem och avslöjar deras fel och brister.

  Svara

   Det finns väldigt många om man bara lämnar Stockholmsbubblan. Tycker verkligen man kan uppmärksamma Klimatklubben med ett helt gäng lite mer vuxna influensers som verkligen tar ansvar. Sen även ett helt gäng västkust inredningsbloggare som lyfter bla hållbarhetsfrågan.

   Svara

  Det här är inspiration för mig! Jag blev alldeles varm inombords 🙂

  Svara

  Älskar Margaux!

  Svara

  Vilken fin video! Margaux känns som en person som kan prata med vem som helst på ett naturligt sätt, perfekt för tv!

  Svara

  Jag tänkte på en sak, det är väldigt mycket färre SD-personer som hänger här inne än före valet. Hade detta inlägg kommit två veckor innan valet så hade de första 20 kommentarerna handlat om ”skäggbarn som tar fattigpensionärernas resurser” eller liknande. Det var likadant i öppet spår. Det kommer fortfarande några såna kommentarer då och då, men inte alls i samma mängd som före valet. Så vad jag funderar på är; kan SD haft ett gäng (eller snarare 1-2 som skrev under olika namn) aktivister som var betalda för att sitta och skriva propaganda på stora bloggar innan valet?

  Svara

   Jag svartlistade ett par ip-nummer och då försvann 99% av alla rasistiska kommentarer.

   Svara

    Det förtjänar ett eget inlägg. Hur SD manipulerade debatten tom här…. Helt sjukt!

    Svara

  Verkligen förlåt för OT men jag är inte hemma imorgon när det är öppet spår.

  Men jag lider av en vedervärdig mensvärk nästan en hel månad och jag äter Panocod för det. Det är något som alla läkare är väldigt gnälliga med eftersom jag äter de så länge i så hög dos men jag tål inte NSAID och inte heller Ibumetin och Acetylsalicylsyra på grund av min känsliga mage. Finns det någon som har ätit någon bra tablett som inte innehåller de här ämnena? Ingen läkare är intresserad av att hjälpa mig och bara för att jag äter Panocod måste jag göra ett besök hos gynekologen varje år för annars får jag inga och gynekologen gör mig livrädd.

  Svara

   Du behöver kanke en endometriosutredning? Så långvarig smärta är inte normalt. Det bästa är väl att hitta en gynekolog du känner dig trygg hos och som du kan samarbeta med. Paracetamol/kodein är ingen höjdare i det korta eller långa loppet.

   Svara

    De säger att jag inte lider av endometrios för det syns inga cystor på ultraljudet men varför har jag ständig smärta i så fall? Jag har ätit Panocod i över tolv år och det är de enda som hjälper men samtidigt blir ju kroppen beroende.

    Svara

     Men endo syns inte alltid vid ultraljud eller olika röntgenundersökningar. I många fall behöver läkaren göra en titthåls”operation”/undersökning för att se cystor och endohärdar!

     Gällande smärtlindring så är ju Panocod väldigt bra ändå, så länge du tar det enligt förskrivet, dvs ej överdoserar eller använder i berusande syfte. Så länge dy slipper Oxy-preparaten eller Morfin så är Panocod väldigt bra!

     Många blir ju rekommenderade att testa olika hormonella preventivmedel, mensen minskas eller försvinner och därmed blir ofta värken också lindrigare. Stämmer inte för alla såklart men kanske värt att testa några olika preparat? De som har riktigt svåra besvär och är klara med barnafödande kan bli beviljade att få livmodern bortopererad – inte helt ofarligt men kan öka livskvaliteten för många.

     Slutligen vill jag rekommendera värme, värme, värme!! Även om en värmedyna, varm dusch, varmvattenflaska etc kan vara en fis i rymden så är det aldrig fel att testa.

     /SSK

     Svara

      Det gör jag absolut inte utan jag äter dem enbart för att jag måste. Men det är ofta väldigt mycket gnäll just på grund av att jag behöver äta dem varje dag men jag har ju inte direkt bett om smärtan.

      Jag har testat hormonpreparat men det ger mig motsatt effekt och blir jättedålig. Jag ska till gynekologen imorgon så får se vad hon säger.

      Tusen tack för allt! ❤

      Svara

  Margaux är underbar och fantastiskt att detta projekt lyfts fram! Ja, många har mycket att lära av henne! HON är en sann inspiratör!

  Svara

  Så fint!!!! Hoppas på nolltolerans mot rasism när trollen kommer indundrandes i kommentarsfältet. Konstigt nog bli de arga både när folk integreras och när de inte gör det.

  Imponerad av Lobben, vilket fint arbete. Ska fan höra av mig och se om jag kan hjälpa till.

  Svara

   👍🏼💞

   Svara

  Gud så FINT! <3

  Svara

  *Applåderar* De som skriver att du håller på med mobbning kan gå och dra en gammal filt över sig. Du synar produkterna som influensörerna har betalt för att lyfta fram och hur de gör det. Ibland blir det mindre lyckat men för det mesta går budskapet fram. Keep on going!

  Svara

  Länstyrelsen i Stockholm gör just nu en offentlig upphandling på influenser som ska promota Stockholm såg jag via jobbets kanaler 🙂 undrar vem dom väljer.

  Svara

  Jättebra att det lyfts fram men det hade känts mer genuint om Margaux inte tagit emot en betalning för att lyfta detta i en vlogg utan gjort det mer som ett välgörenhetsprojekt. Hade hon gjort denna video utan betalning? Med största sannolikhet nej. Hon hade kunnat tacka nej till betalning för detta projekt så hade dom kunnat lägga dom pengarna på att hjälpa dessa flyktingar med förnödenheter.

  Svara

   Så en författare som skriver böcker ska skänka bort dem för då blir det mera genuint?….

   Svara

    Det går inte att jämföra att skriva 1 bok som kan ta upp till 10 år för vissa författare att skapa med att göra 1 vlogg. Denna vlogg är ca 1 dags arbete för Margaux, att åka och träffa och prata med dom sedan har hon en person som redigerar hela videon åt henne, en process på ca 1 arbetsdygn så totalt så är det 2 arbetsdagar. Jag tycker absolut hon hade kunnat göra denna video till ett välgörenhetsprojekt där hon tar pengarna hon tjänade på den för att donera till ett organisation eller att hon hade tackat nej till betalningen så att pengarna hade kunnat stanna i organisationen och hjälpa dessa flyktingar mer.

    Margaux sociala kanaler är så köpta och sponsrade med inlägg från företag som vill att Margaux ska få hennes läsare att konsumera mer och mer produkter så det går ingen nöd med intäkterna så att avstå 1 betalning, speciellt när det gäller ett projekt som detta hade hon absolut kunnat göra och då hade allting känts bra mycket mer genuint.

    Svara

     Jobbar du gratis?Är säker på att det finns dom som älskar sitt arbete OCH ändå får betalt… Blir inte mindre ”genuint” för det.

     Svara

   Det är klart hon ska ta betalt för det jobb hon gör!

   Svara

  GÖTT, Fy fasen vad genuint glad jag blir över att se sånt här. Få folk att bry sig om andra och hur man på ett bra sätt kan vara behjälplig i sin vardag.

  Svara

  Det är skillnad på folk och folk. Alex Schulman gjorde ju ett betalt samarbete med Röda Korset om jag inte missminner mig. Han fick bara skit för att han hade mage att ta betalt. Så, vad är skillnaden?

  Svara

   Men han publicerade väl typ bara en bild på sin Instagram och bad folk att skänka pengar?
   Det är väl ändå lite skillnad i arbetsinsats om man jämför med att resa iväg, träffa människor, filma etc. etc.
   Uppmana människor att skänka pengar borde man kanske kunna göra utan att ta betalt?

   Svara

  Fler som borde använda sin plattform till något vettigt.

  Svara

  Margaux är onekligen som klippt och skuren för tv, hon går igenom rutan!

  Svara

  Margaux är en härlig tjej och hennes beteende ursäktas mycket pga hennes sköna sätt. Hon lämnar Arnold hos mormor i flera dagar och då är det ingen som kritiserar henne för att hon inte bondar tillräckligt mycket. Hade Blondinbella lämnat bort barnen när de var så små hade det varit tecken på en dålig mamma. Margaux är en härlig mamma, men jag förstår inte hur hon kan använda Arnold så mycket med bilder och utseende, han har väl knappast bett om att bli en kändis. Influencers barn ska hållas utanför både med bilder och vad de hittar på eller inte hittar på.

  Svara

   Tycker oxo det är knäppt hur mkt hon lämnar ifrån sig honom. Men tycker det är värre med all skit hon ger ungen, är desserter, socker o kakor mycket. Så olikt Jacobs föräldraskap som är ordentlig o genuin! Hade önskat fler pappor som Jacob… TYCKER JAG!!

   Svara

    Fräscht med momshaming..

    Svara

     Jag tycker det är härligt med föräldrar som kan och vågar släppa sina barn. Det jag vänder mig emot är exploateringen av barn i kommersiellt syfte.

     Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.