Är lite nakenhet a big no no eller helt naturligt?

Kanske är frågan genuint ställd?
Kanske förstår vederbörande verkligen inte varför Bingo går runt i en liten handduk framför sina barn?
Själv tycker jag inte det är märkligare än ett par kalsonger eller en gammal hederlig ”banana hammock” aka the Speedo.

Är det skillnad på ”naturlig nakenhet” och ”opassande nakenhet”? För ALL nakenhet eller avkläddhet är väl inte opassande?
Ska tilläggas att Bingo på intet vis är naken på den här bilden så jag skulle egentligen vilja sätta ”” runt ordet ”nakenhet” också…

”Naturlig ”nakenhet”” typ….

137 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har aldrig sett min pappa naken och jag är glad för det 🙂

  Svara

   Jag har varken sett min pappa eller mamma naken 🙂

   Svara

    What, aldrig sett sina föräldrar nakna! Va märkligt i mina ögon. Du som ”inte ens” sett din mamma naken, har ni aldrig varit i ett badhus/gym eller liknande tillsammans där det är gemensamma duschar/omklädningsrum? #fascinerad

    Svara

     Äckligt, vem vill se ens förälders kön? Tyvker verkligen inte att man ska visa sig helnaken inför barn äldre än 6 år.

     Svara

      Härligt att du lär dina barn att naket = äckligt… eller inte.
      De jag träffat som kommer från ’pryd’ bakgrund, aldrig sett sina föräldrar/syskon nakna etc, är de som by far har mest trauman och komplex kopplat till kropp.
      Naket är liksom bara naket.
      Tycker det är bra mycket mer märkligt att sätta en sådan åldersgräns, vem är det som sexualiserar nakenhet då liksom?

      Svara

       Var har jag skrivit att jag lär barnen att nakenhet är äckligt? Tråkigt att du fick uppleva traumat av att se din pappas svettiga penis.

       Svara

        Du ser inte själv det sjuka i att DU skriver om min pappas (’svettiga’?) kön? Vem är det som är traumatiserad och verkar ha ett stört förhållande till nakenhet och obsessar runt ’kön’?
        Och ’visa sig’? Ingen i min närhet har ’visat sig’, utan bara varit nakna i situationer där det är naturligt att vara naken.

        Svara

      Alexander Skarsgård såg sin pappa i kläder först när han var 13 år och honom är det inget fel på 😍

      Svara

       Inget fel på? Och det vet du med säkerhet?

       Svara

       Hahaha alltså han skämtade ju när han sa så. Han menar bara att han var baken ofta.

       Svara

        Naken*

        Svara

        nakenbak*

        Svara

       Ja, jag tycker inte heller att man ska visa sig påklädd för barnen innan de nått puberteten.

       Svara

      Oj. Jag har sett mina föräldrar nakna tusentals gånger! När vi badar nakna i vår sjö på sommaren, när vi bastar på vintern, i duscharna på simhallen. Förstår verkligen inte vad som skulle vara äckligt med det? En snopp och en snippa liksom. Mina barn sover nakna bredvid oss, och vi är också nakna. Varmt och gott, kropp mot kropp.

      Svara

       Jag med. Duschade med min pappa när jag var liten och jag ser inget fel i det alls. Men to each their own.

       Svara

       Det är dock inte alls socialt accepterat och det finns det goda skäl för. Man sover inte naken med barnen i sängen som någon incestuös sandwich.

       Svara

        Det är ni som sexualiserar vanlig, normal, naturlig närhet som är äckliga – inte de familjer som är nakna innanför en sund och respektfull relation.
        Fy sjutton att kalla samsovning för incestuös – vad är ni för bisarra människor?

        Svara

        Hellre nakna föräldrar än föräldrar som uppfostrar såna som dig. Har de inte lärt dig socialt accepterat hyfs alls?

        Svara

       Nakna? Som i att ni inte har trosor och kalsonger?! Byter ni lakan varje dag eller!??

       Svara

        Hur äcklig går det att vara? Duschar du var tredje vecka eller!??

        Svara

         Spelar väl ingen roll om man duschar varje dag när man ligger och svettas, fäller hudflagor och har rumpa och kön som nuddar sängkläderna typ 8 h/natt. Sover man naken och utan pyjamas så tycker jag att man bör byta sängkläder varje natt, precis som man byter kläderna man har haft närmast kroppen varje dag.

         Svara

     Alla tycker vi olika saker är märkliga. Själv tycker jag det är märkligt att du tycker det är märkligt. I min familj går vi inte runt nakna men tycker inte att det är märkligt med familjer som gör det – är nakna alltså. Alla är olika! Och kan lägga till att jag inte har några men eller trauman från att bara ha sett mamma och pappa med kläder på 🙂

     Svara

    Skämtar ni?!

    Svara

   Pappa brukar jag inte se naken (har väl hänt enstaka gånger På stugan när han tar ett dopp i älven)
   Mamma är det nästan varje dag eftersom hon aldrig låser dörren, samt så när vi gymmar så är det gemensam dusch.

   Svara

  Blir så trött på alla överreaktioner från folk nu för tiden.
  Han visar fan inte mer än han gör med ett par badbyxor. Innebär det att han inte får dra till badhuset eller hänga på bryggan med sina barn utan att vara fullt påklädd?
  Vad fan är problemet??!!

  Svara

  Sanningen är väl den att ingen influencer, speciellt manliga (martin melin!) verkar ha några gränser gentemot sina barn. De vill vara kompisar istället. Agerade de som föräldrar skulle de vara tvungna att vara vuxna, respektera sina barn, hålla ett visst avstånd, tja, det som de flesta av oss växer upp med. Nej, det är inte naturligt att springa runt näck inför barn i tonåren. En riktig man vet när man slutar med det uppförandet.

  Svara

   Jag håller med dig!

   Svara

   Fast du har väl ingen aning om hur tex Martin Melin är mot sin dotter ? Du kan inte döma ut hela hans papparoll efter vad du ser på instagram
   🤔

   Svara

   Alltså va?
   Jag har sett mina föräldrar nakna sen jag var liten.
   Bodde hos min pappa i några för några veckor sen och såg honom naken då.
   Hände ingenting. Precis som när jag var liten.

   Jag tycker snarare att det är konstigt att inte ha sett sina föräldrar nakna. Då borde ni ju tycka att det är konstigt att se vem som helst naken?

   Svara

  Som tonåring och barn tyckte jag det var jätte obehagligt att se vuxna nakna speciellt hemma när föräldrarna duscha eller något. Jag var så sjukt obekväm och kommer inte vilja utsätta mina framtida barn för samma sak

  Svara

   Varför var det obekvämt?

   Svara

  Jag kommer ihåg när jag var liten och gick till badhuset med min kompis och hennes pappa. Vi gick in till männens omklädningsrum för att säga att vi inte orkar vänta på honom längre och där stod han, helt naken 😅 Han var inte beredd på det och jag retade henne för hennes pappas ”raket”. Brukade rita en raket på marken ute med kritor (vi var bästisar och skämtade med varandra ofta).

  Svara

   Alltså jag skrattar så orimligt mycket åt detta! Så sjukt kul att du retade din kompis för hennes pappas ”raket”. Dör!

   Svara

    Som förälder får man visa sin raket på egen risk 😂

    Svara

   Haha, det där var riktigt roligt faktiskt! 🙂

   Svara

  Beror helt på situation, har man småbarn, kanske 1 – 4 år, så tror jag inte dem bryr sig nämnvärt eller skadas av att se föräldrar nakna då och då. Däremot har man barn i 10 år och uppåt så kanske man ska klä på sig? Det är ju i den åldern barn börjar upptäcka kroppen och vilja ha den privat, jag hade iaf dött genansdöden om pappa traskat runt näck när jag var typ 13. Då handlar det om gränslöshet etc.
  Som sagt, det beror på situationen.

  Svara

   Min pappa har alltid varit naken hemma hos oss. Man vänjer sig.

   Svara

    Ja man vänjer sig säkert, betyder däremot inte att det är lämpligt. Förstår inte hur folk dillar på om hur ”naturligt” det är, alltså det finns mycket som är naturligt men inte exponerar man det för andra för det. Bajsa och kissa är också naturligt, ändå vill oerhört få göra detta inför andra.

    Svara

    Min ena förälder var mer onykter än nykter. Jag vande mig. Bara för att jag var van, betyder det att det var en bra uppväxt?

    Svara

     Du kan ju inte jämföra nakenhet med alkolism, det är nog det dummaste jag läst på länge. Sorry men om du får trauma av att se dina föräldrar eller någon annan naken så är det nog dig det är fel på

     Svara

      Polly jämförde inte alkoholism och nakenhet, hon poängterade att ett beteende man vänjer sig vid inte automatiskt inte blir lämpligt eller normalt. Det säger egentligen ingenting om nakenhet heller, bara det att man ”vänjer sig” inte är argument nog varken för eller emot.

      Svara

       …*Polly, anonym jämförde..

       Svara

  Vi är alltid näck i vår familj. Även barnen. Är för oss inga konstigheter alls. Har en kompis som aldrig sett sina föräldrar nakna, nåt jag tycker är konstigt. Hon tycker att jag sett mina nakna är konstigt. Det blir väl lite vad man gör det till (och hade mina barn sagt nåt annat hade vi slutat vara nakna).

  Svara

   @M:Men det är just där du tänker fel: det är inte dina barn som ska säga till, det är du som ska förstå att du är förälder och sätter gränser både för dig och din partner och för barnen, bland annat när det gäller nakenhet. V g se Lo:s inlägg nedan så får du en hint om hur du kan agera tvärtom.

   Svara

    Nej. Du tänker fel. Vi är nakna i vår familj och det är ungefär lika mkt ”over the top” som att vi äter middag på kvällen. Om jag aldrig skulle visa mig naken för barnen hade jag varken kunnat gå på toa eller ta en dusch det senaste decenniumet för privatliv är inte riktigt vad barn är bra på att ge en.

    Skulle mina barn plötsligt uttrycka att de inte längre tycker det är bekvämt att se mig naken skulle de 1 bli ombedda att kliva ut från badrummet när jag ska duscha (eller duschen också för den delen) och 2 sedan slippa se mig naken. Men det känns ungefär lika sannolikt som att de skulle bli obekväma med att vilja ha middag på kvällen.

    Svara

     Helt rätt! När fasiken blev nakenhet något fult och något som traumatiserar barn helt plötsligt. Hur har männskligheten överlevt fram tills moderntid där vi nu har egna rum och badrum. Barn måste vart så fasligt traumatiserade och trasiga indeed

     Svara

      Helt bisarrt är det. Man ska bli uppläxad om integritet och jämförd med en psykiskt sjuk kvinna för att man inte lär sina barn att de måste gömma sina kroppar i sitt eget hem 🙈

      Svara

    Och angående det inlägg du hänvisar till har det ungefär inget alls med mitt eller mina barns situation att göra. Blir därför helt off topic för mig att läsa eller du att hänvisa till efter att ha läst min kommentar.

    Svara

     Funderar över hur du sätter gränser för dig själv och för dem. Barn kan faktiskt läras att inte gå in i duschen när du eller din partner är där. Det finns vuxentid. Ett bra begrepp som förälder att lära barn: var och en har rätt till sin integritet, små såväl som stora människor. Gäller inte bara nakenhet. Det var väl det anonym@M menade och jag håller med.

     Svara

      Snälla du. Tala inte om för mig vad för sorts förälder jag ska vara och vilka gränser jag behöver sätta – JAG avgör det, inte främling med absolut ingen kunskap om varken mig eller mina barn (och deras behov). Jag har andra saker att lära mina barn vikten av än att inte få tvätta av sig inför natten medan jag eller deras far duschar. När vi har vuxentid är inte barnen med. Jag har dock inte vuxentid i duschen. Jag duschar i duschen.

      Svara

   Det hör man ibland, om familjer som alltid är nakna. Vad innebär det? Att ni helt enkelt ofta går utan kläder? Kan ni sitta hela familjen nakna och se på film? Att ingen bryr sig om ni ser dem efter duschen? Kan ni sitta i enbart morgonrock, utan något under, och ingen bryr sig? Vad betyder det att alltid vara nakna?

   Så mycket frågor.
   Nakenhet är naturligt, absolut. Jag är uppvuxen med en mamma som i alla fall visat utåt att man inte ska skämmas för sin nakna kropp och med en pappa som jag har sett naken men som inte alls ser på nakenhet på samma sätt som mamma gör.
   Själv är jag som pappa.

   Svara

    Vi sover nakna, vi skyler oss inte när vi kliver upp, mina barn springer näck på somrarna både hemma och på stranden, vi badar nakna hemma, vi duschar nakna. Vi är nakna. Ibland är barnen nakna all day long (vi har insyn så jag brukar iaf ha trosor och nån tröja på). Vi gör ingen big deal av varken våra eller barnens kroppar, till skillnad från många andra i detta kommentarsfält att döma av nivån här 😅

    Svara

     +1!
     Mina barn tror man har badkläder på sig för att det är lite kallt i vattnet – alltså, man klär ju bara på sig om man måste för att inte frysa.

     Svara

      Ah. Mina barn är inte så korkade att de skulle gå på den tyvärr. De fattar att blöta kläder inte är varma kläder.

      Svara

       Skulle stå vidare:

       Men det är en bra ursäkt om barnen tar den om man inte vill att de ska vara nakna på ex en strand. Mina har fått veta att man på ex badhuset måste ha kläder för att det är en regel, liksom man måste ha på affärer, biblioteket eller hos grannen osv osv osv. Vi pratar massor om integritet, att ens kropp är ens egen, om vuxna som behandlar barn illa, att man måste visa andra respekt (andra som kanske inte trivs nakna eller trivs med att se andra nakna, mina barn är ju hellre näck än påklädda) osv osv. Vi är hellre helt öppna med varför än drar vita lögner ☺️

       Svara

        Det är inte en vit lögn vi tutat i dem utan något de själva kommit på som förklaring och som jag bara hörde när de en gång diskuterade huruvida de skulle ha på sig badkläder eller ej och tyckte var lite rolig.

        Vi pratar precis som ni om var och när och hur man beter sig på olika vis, med respekt för sig själv och andra.

        Men tack för att du dumförklarar mig och mina barn när jag bara skulle hålla med dig i den här bisarra diskussionen, samt berätta en lite rolig anekdot…

        Svara

         Ja då missförstod jag din text och var du dumförklarades vet jag icke men att barn är smått korkade är en lätt universell sanning. De tror liksom att Tomten finns…

         Svara

         M: Öhh, kanske där du skrev att dina barn ”inte är så korkade att de skulle gå på den”??? Självklart är det en dumförklaring av de barn som ”är så korkade att de går på den”, är du för korkad för att fatta det eller?

         Svara

         Nej Anonym. ! Dumförklaras inte av den texten.

         Svara

         Håller helt med dig, kul anekdot från din sida, skit i den här M som verkar vara obegripligt argsint och prone att missförstå. Hon vet kanske att hon har fel på alla punkter? Påminner om en viss lejdi d, jag undrar jag….

         Svara

     Exakt så. Nu brukar jag ha en jäkla massa kläder under dagtid eftersom jag alltid fryser, men annars ser barnet mig naken jätteofta. Det är liksom ingenting konstigt. Som du säger, när man kliver upp från sängen, när man duschar, när man byter om, när man ammar syskonet, när man är på badhus osv. Kroppen den liksom bara är, det är ju inte så att vi går runt och ”visar oss” för barnen som många här verkar tro.

     Duschar ni med kläderna på? Eller lämnar ni bara barnen utanför medan ni låser in er på toaletten? Eller ni kanske bara duschar/byter om/ammar syskon när det finns någon annan som kan ta hand om barnen?

     Svara

    Ja just. En av mina ungar har den fantastiska vanan att alltid skita precis när jag lagt mig så då går jag upp naken och hjälper hen på dass. Hen är också naken på dass.

    Ring socialen 🙌🏻

    Svara

  OT! Någon som sett Jonnas förlossningsvideo? Varför så mycket fokus på Jocke och hur HAN ska klara den? Han är som ett litet barn, herregud han får väl skärpa sig bara.

  Svara

   JA! tyckte också det

   Svara

   Alla vet ju att en födsel är absolut jobbigast för the menz…

   Svara

   Åh jag börjde böla när bebisen kom ut, så fint!

   Haha, när jag födde första ungen fick min man all uppmärksamhet (han tål inte blod etc) för dom trodde han höll på att svimma. Det är då man vill skrika HALLÅ JAG DÅ?!?!!

   Svara

   Har de redan hunnit få upp förlossningsvideon? Är inte barnet bara typ två dagar gammalt?

   Svara

    Och med det vill du säga? en nyfödd bebis sover ju typ 21 timmar om dagen. så varför skulle dom inte kunnat ladda upp den emellan matningarna?

    Svara

     Oh! Såna nyfödda har jag hört talas om men tyvärr aldrig träffat!

     Svara

    Men dom har ju hur många personer som helst som jobbar för dom. Är väl ingen som sagt att just Jocke eller Jonna redigerat / laddat upp denna videon.

    Svara

  Personligen så växte jag upp med en mamma som tyckte att nakenhet var det mest naturliga i världen. Därmed såg jag henne naken typ hela tiden. Hon tyckte därför också att hon borde få se mig naken utan att det var konstigt, så hon fotade t ex mig naken när jag var 9 år gammal och hade mässling och hade inga problem med att visa upp det för sina vänner, för ”nakenhet är ju bara naturligt!”. Jag skämdes så mycket att jag grät. Hon låste heller aldrig dörren när hon var på toaletten eller duschade, så allt som oftast kunde jag oavsiktligt öppna dörren och se henne i de situationerna också. Hon kunde dessutom bli kränkt om jag ville låsa toalettdörren om mig, för allting var ju så naturligt och inga konstigheter och hon ”ville inte känna sig utestängd i sitt eget hem”. Inget fick någonsin vara privat för mig.

  Det här är ju individuellt som så mycket annat, men personligen har de erfarenheterna gjort mig MER obekväm med nakenhet. Jag äcklas och känner mig smutsig när jag tänker på min uppväxt. Jag skulle själv aldrig kunna tänka mig att spatsera runt naken i min lägenhet, särskilt inte med min sambo hemma. Över huvud taget har uppväxten bidragit till att jag känner mig så extremt obekväm med min egen kropp – min kropp är enbart äcklig för mig. Andra saker har naturligtvis spelat in, såsom många sexuella övergrepp, men ja… mammas beteende har definitivt varit en faktor. Så jag tror att det är värt att fundera över var gränsen går, inte bara för sig själv utan för sina barn om en har sådana. Kanske prata med sina barn om hur de känner, om de är bekväma med att se sina föräldrars könsdelar osv eller inte. Inte för att just min mamma hade lyssnat om jag sagt att jag var obekväm, men en mer psykiskt frisk förälder kanske hade det…

  Svara

   Ja det där lär ju inte bra, beklagar verkligen. Men det är ju att dra denna diskussion till sin spets…

   Svara

   Jag har växt upp med en mamma som är som din. Jag har dock inte fått några som helst men av det och har aldrig reflekterat över att det skulle vara obehagligt, tvärtom har jag blivit lika bekväm med nakenhet. Uppenbarligen är det inte våra mammors beteende som är rätt eller fel, utan vi barn är helt enkelt olika.

   Svara

    Misstänker att det finns en integritets- och gränsdragningsproblematik här. Los mamma fotograferade sin dotter och visade upp bilden för andra, trots att hon visste att dottern inte ville det. Inte ok, oavsett hur naturligt man tycker att nakenhet är. Man får ju ändå respektera andra människors gränser, även om man själv vill vara naken. Hur skulle du ha känt om din mamma varit naken när du tog hem kompisar i tonåren? Hade kanske inte känts så ”naturligt”.

    Svara

    Fast jag har inte varit med om sexuella övergrepp. Varför förminskar du min upplevelse?

    Svara

   Samma här, delvis. Uppvuxen med en mor som är naturist (skillnad från nudist) och mycket gränslös och det har påverkat mig mycket. Inte nakenheten i sig, jag är ok med att vara naken generellt och också hemma/framför mina barn, men reagerar starkt på personer som anser sig ha rättigheter att vara nakna framför andra för att de vill utan hänsyn till att andra runtomkring inte vill. Ingen hänsyn till att andra inte vill se, inte känner sig bekväma, inte alls håller med om att ’nakenhet är så naturligt!’, inte alls känner sig bekväma med att vara naken i alla möjliga sammanhang. Det som händer är att dessa människor är så ’nakna och härliga och fria och alltigenom sköna’ på andras bekostnad. Trots, och ibland i tvång, mot andras obehag! ’Du behöver lära dig, det är bara en helt naturlig naken kropp!’ Nej, jag vill inte, jag behöver inte lära mig, inte här och nu på dina premisser utan på mina egna! När det passar mig! När det känns bra för mig, då kan jag vara naken!
   Har också fått min kropp fotad och uppvisad långt upp i åldern, mycket kommentarer om min kropp, jag är rund och var det även som barn, och den har i detta sammanhang diskuterats och problematiserats öppet i ogenerat framför kreti och pleti. Min pubertet, menstruation och ’att bli kvinna’ har öppet offererats fram att dissikera isär utan hänsy, sex och annat likaså. Allt trots mina allt lamare och lamare protester och ’Du måste förstå att det här är bara naturligt!’
   Usch, detta blev en rant men sånt våld man kan begå på någon i ’naturlighetens’ namn och ära….

   Svara

    Precis. Det blir ju inte så naturligt och härligt när det blir på någon annans bekostnad. Integritet och respekt för andra människors gränser bör ju gälla åt alla håll.

    Svara

   Har liknande erfarenheter som Lo på Hisingen. Blev ofta ”påtvingad” deras nakenhet exempelvis efter att de duschat och inte låst dörren. Min pappa låste heller ALDRIG dörren när han gick på toa, blir så jävla förbannad nu i vuxen ålder på den bristande respekten att inte låsa om sig. I vilken värld är det trevligt att råka öppna dörren in till en bajsande gubbe?🤮 Mamma har också kunnat typ rätta till morgonrocken väldigt vidöppet trots att hon inte haft BH under.
   Trots att jag visat väldigt tydligt både med generat/äcklat kroppsspråk och även flera gånger påtalat om att man låser toadörren om sig när andra är hemma kom aldrig någon förändring. Det är som om deras rätt att få vara ”avslappnade” hemma trumfar min rätt att slippa se könsdelar mot min vilja. Varje händelse bidrog till att känna att hemmet inte är en avslappnad plats för mig.

   Nu har jag en sambo som inte heller låser toadörrar😭 Jag råkar aldrig gå in av misstag dock men barnen (båda under 3) gör det hela tiden (fast med flit). Kan för mitt liv inte förstå mig på detta beteendet. Får man en frihetskänsla av att inte vrida om det jävla dörrlåset? Fattar inte, men ni som ”alltid går runt nakna” får gärna förklara. När våra barn är lite äldre kommer jag införa tvång på låsta dörrar för oss vuxna, vill inte att dom ska behöva känna samma obehag som jag gjort hela uppväxten.

   Svara

   Håller med dig. Finns inget naturligt eller bra med att påtvinga barn din nakna kropp. När barnen är över 5 år är det dags att sätta gränser och lära dem att ingen har rätt till deras nakna kropp och att det inte alls är naturligt att vuxna ska vara nakna med dem eller att barnet ska vara naket med vuxna. Det är en jä*la skillnad på att se sin mamma naken i en naturlig situation som tex i duschen när man är på badhuset, och att som vissa här gör leka nakna familjen och kolla på tv, äta och tom ligga nakna i sängen allihop. Så sjukt för dottern att vakna med farsans morgonstånd tryckande mot rumpan. Fy tusan vilket sjukt och gränslöst beteende, stackars barn.

   Svara

    Ja för så är det ju. När mina nakna barn kryper ner under täcket med oss på morgonen så pressar deras far sitt stånd mot dem 👌🏻

    Svara

  Bingo showar. Han är kul. Nova skrattar. Katrin skrattar. Hade han varit obehaglig hade dessa två starka kvinnor förbjudet honom att hoppa omkring sådär och han hade lyssnat.

  Svara

   Fast hur vet du att han hade lyssnat?

   Svara

  Tycker också nakenhet är naturligt. Går dock Inter inte naken med min kille i närheten men det är för att jag är allt annat än attraktiv.
  Däremot när barnen är hemma (6 & 8 år) så ser dom mig nakna när jag kommer ut ur duschen. Känns som att det inte är mitt problem att dom ska springa in där och hela tiden vara i närheten. Minsta vill helst va sällskap när man sitter på toa också. Så dom verkar se allt naturligt. Äldsta tjejen börjar dock backa lite och hålla sig undan. Samma som att jag hållerig undan när hon duschar och klär sig. Man får känna av varandra och ge varandra utrymme och respekt. 🙂
  Men att säga att nakenhet är äckligt??

  Svara

  Vi bastar varje dag på landet och är man uppvuxen med det så är nakenhet inget konstigt alls. Det betyder inte att vi springer runt näck dagarna i ända, men glömde jag eller pappa handduk i duschen och går och hämtar en typ så är det liksom inget konstigt alls. Inte ett dugg laddat. Denna amerikanska moralismen där det typ är konstigt med nakenhet, om pappan sover i samma säng som sin bebis osv, det är det sjuka i sammanhanget (med all respekt för utnyttjade barn naturligtvis, men man kan vare sig utgå från det eller skydda så).

  Svara

   Håller med! Att bada och basta ihop är naturligt och normalt. Sjukt att folk tycker det är äckligt! Undrar hur folk gör på badhus? Duschar de inte innan och efter? Eller badar inte familjer längre?

   Svara

    Låter som att de ber sina barn backa flera meter och vända sig om innan de byter om för integritet är ju viktigt 🙌🏻😅

    Svara

  Uppvuxen med en pappa som väldigt ofta gick runt naken. Jag låg ofta kvar en lång stund i sängen på morgonen för att slippa se honom sitta naken i köket och dricka morgonkaffet.. Var han inte naken så hade han enbart små kalsonger på sig som knappt skymde något. Otroligt obehagligt!

  Kanske var det tidsåldern, jag vet inte. Jag har egna barn och visst har de sett oss föräldrar nakna ibland, men då har det varit i samband med dusch/bastu.

  Svara

  De skojar ju bara med varandra. Har man följt dem vet man det är mycket hyss och upptåg. Dagen innan dansade Bingo i nån lack/läder kalsong som visar båda skinkorna på Katrinz instastory och de skojar att Bingo ska ställa upp i en tävling som sexigaste mannen. Katrin och Nova sitter och kollar på dansen och man fattar att det är på skämt. Visst märker man att Ringo och Nova ibland blir generade för sin pappa men ändå befriande öppenhet och humor. Härligt att se. Sen får man ju bara hoppas det finns plats för allvar och bra samtal som inte visas på instastory eller sociala medier.

  Svara

  John Lennon och Yoko Ono var nakna på ett skivomslag redan på 70-talet. Förstår inte riktigt vari problemet ligger? Var plats har sin klädkod t.ex. går du inte omkring i bikini i tunnelbanan normalt sett. Sedan har jag sett värsta exhibitionisten i Vondelpark i Amsterdam men det var ren provokation eller kanske ett vandrande konstprojekt, jag frågade aldrig. 🙂

  Svara

   Adam och Eva var nakna i Paradiset åtminstone ett tag tills de insåg att de var nakna sedan de ätit av kunskapens frukt därtill lurade av ormen. Då gjorde de höftskynken av fikonlöv (H&M fanns ännu inte) för att skyla sig.
   Så nakenhet är knappast något nytt och inte heller kläder 🙂

   Svara

  Noterar. Toftby har tappat många kommentarer. Hon får mest kommentarer vid provokationer såsom sina åsikter kring mördarhundar och/eller när hon refererar till tv-avsnitt hon sett, såsom Anna Anka. Eller då hon själv blev hånad i Breaking News.
  Hon gör ett fint jobb med sin blogg, det tycker jag. Och att hitta på uppslag dag efter dag. Eloge.
  Men de gånger hon får som mest reaktioner verkar vara när hon snålåker på ett tv-program hon sett, och har åsikter om.

  Är storhetstiden förbi?

  Svara

   Människor idag (?) vill ständigt bli chockerade… som glutamat förstärkning för hjärnan. :-/

   Svara

  jag hakade bara upp mig på att han älskar att visa sig halvnaken inför sina barn. Fattar att jag märker ord, men det känns ju inte som en avslappnad, chill inställning till avklätt, mer som exhibitionism.

  Svara

   Men tror du inte att han driver? Han var lite less på alla pretton och ville provocera lite.

   Svara

  Tänk att vi 2018 är så upptagen av nakenhet och kroppar? Vi försöker intala oss att det är naturligt med nakna bröst och att kroppar få se ut hur som helst samtidigt som vi älskar att diskutera hur andra är klädda eller inte. Kan tänka mig att nakenhet är naturligt så länge som det inte nödvändigtvis ska visas fram för hela världen. Är det bara jag som tycker att det är dubbelmoralen som styr?

  Svara

   Dessutom har majoriteten av de som skriver här i moralpanik över att föräldrar är nakna i sina egna hem lämnat sina ettåringar i blöja till fullkomliga främlingar på förskola (ofta med en enorm omsättning vikarier) att klä av och på deras barn flera ggr/dag….. Men det är klart. Att se sin mamma eller pappa naken är det som fuckar upp ens känsla för integritet 👌🏻

   Svara

  Pappa gick alltid o kring i bara kalsonger hemma. Hatade att få hans jävla paket i ögonhöjd när jag satt ner.

  Nej ur mitt perspektiv finns det inget härligt med det. Bara vuxna som inte tänker på huruvida barnen tycker det känns okej eller ej. För vad händer om barnet säger ”tycker inte det här är okej/trevlig”? Tror inte alls lyssnar.

  Svara

   Så länge man har underkläder på sig så borde det vara ok..

   Svara

    Eh, nej. Att gå runt med snortighta små kalsonger som i princip inte döljer ett skit – som min pappa gick runt med – kändes aldrig okej under min uppväxt. Så jävla äckligt!

    Svara

   ”Hatade att få hans jäkla paket i ögonhöjd…” 😂

   Svara

   Usch, förstår dig verkligen. Ser att flera här uttrycker det samma som dig och det borde få nudisterna att tänka till. Att påtvinga andra och då särskilt barn sin nakenhet är en sorts övergrepp, oavsett om det har en sexuell karaktär eller ej. Bara för att någon är nudist och älskar att vara naken hela tiden och även älskar att visa upp sin nakna kropp ger det dem inte rätten till att kränka och orsaka obehag för barnen med sin nakenhet. Sen är det knappast hygieniskt att placera sitt nakna arsle över hela hemmet. Är så glad att jag inte växte upp med gränslösa föräldrar.

   Svara

  Som med allt här i livet är väl en balans bra 🙂 Känns som att både för mycket nakenhet och ingen alls i hemmet skapar en skev bild av nakenhet. Jag har sett alla i familjen nakna (typ när man byter om i badhuset/ska duscha), men det upphörde naturligt när vi barn kom i tonåren.

  Svara

   Barn markerar ganska tydligt. Lagom att backa är väl när barnet själv börjar skyla sig.

   Svara

  Kan ju säga som så att jag som är lite äldre och har upplevt slutet av 1960-70-80-talet förundras över hur snedvridet allt har blivit. Kroppen handlar bara om sex och utseende. Små barn på stranden ska skylas för herr Pedofil medans tonårsflickor drar upp bikinitrosor/shorts så hela röven syns. Alla kroppar ska vara perfekta och man opererar och injicerar. Vi var mer obrydda och fria förut. Visst kunde man fnissa åt tjocka tanten m badmössa och håriga farbrorn men det var så oskyldigt. På 80-talet gick de flesta tjejerna utan bh under kläderna och en stor del oavsett ålder och kroppsform var topless på stranden. Småbarn sprang nakna och fick sand i stjärten. Naket och olika var normalt. Klart att män och kvinnor tittade på varandra men det är ju helt naturligt med sexuell attraktion. Frågan är ju hur man hanterar den och att man vet var gränsen går vilket verkar vara det stora problemet idag.

  Svara

   Och på 60-70-80 talet visste man inte lika mycket om övergrepp, barnens rättigheter till integritet osv. Då fanns inte heller smartphones som fotar och lägger upp ens nakna barn på pedofilsidor.

   Svara

   Nej, så var det inte alls. Naket var möjligen naturligt bland velourmän och hippimammor. Toplessolning var en kort suck in på 80-talet, sen ansågs det tacky. BH-löst? Nja på sjuttitalet o bland hippies. Skriv inte om historien.
   Och, pedofiler sågs men talades inte om, precis som nu när barn far illa. Blottare var det gott om, de sitter väl hemma nu o kollar inet antar jag.
   Överdriven nakenhet har aldrig varit naturlig

   Svara

  Låt oss undvika importera den amerikanska hysterin över nakenhet inför barn.

  Svara

  Tjock mamma till vuxna barn o barnbarn som är naken hela somrarna o badar med barnbarnen i poolen när helst dom vill.

  Svara

  Kommentaren är förstås ett försök att trolla.

  Svara

  Sett båda mina päron nakna helt naturligt!

  Svara

  Jag är uppvuxen i ett hem där man aldrig visade sig naken vilket har resulterat i att jag än idag tycker det är sjukt jobbigt med nakenhet.
  Däremot har jag inga problem med att byta kläder eller duscha ihop med mina barn och tänker att jag ska visa dem att man inte behöver skyla sig hela tiden. Tror att det kan vara bra att visa att man ska vara bekväm med sig själv och visa att alla ser olika ut.

  Med det sagt så går jag inte runt naken i tid och otid 😊

  Svara

  Jag är uppväxt i en familj där man låste dörren till badrummet när man gick på toa. Man sov med pyjamas och man tog underkläder med sig in i badrummet som man tog på sig efter dusch innan man gick ut till övriga familjen. Gifte mig sen med en kille som vandrat runt nakna i hemmet både barn och vuxna. Vi har väl kört ngt mellanting med våra barn. Maken går ofta runt i kalsongerna. Jag har gärna kläder på för jag känner mig mest bekväm då. Låser inte dörren till toa om jag är ensam med barnen för de är så små så de vandrar gärna in och undrar var jag är. Men min mans ogenerade nakenhet stör mig lite. Tycker lixom inte det finns någon mening eller vits med att gå runt naken även om det är naturligt. Vad är syftet med att gå runt naken?

  Svara

   Måste allt ha ett syfte? Vad är syftet med att ha kläder på sig? Du tycker det känns skönt att ha kläder på och han tycker det är skönt utan. Skönt om man får göra som man själv vill i sitt eget hem 🙂

   Svara

    Både ja och nej skulle jag säga.
    Känner han för att gå runt naken eller i kalsongerna så fine by me! MEN våra barn är för små för att kunna tala om ifall de känner sig bekväma med det eller inte. Frågan är om barn någonsin säger ifrån om en sån sak? Jag tror nog att det är större risk att barnen blir obekväma med att pappa går runt naken eller i kalsongerna än att mamma går runt med kläder på. Varför har vi kläder när vi vistas i offentliga sammanhang? Jo pga hänsyn till andra. Och bara av döma av detta kommentarsfältet så finns det barn som upplevt det generande och jobbigt att deras föräldrar valt att gå runt nakna hemma. Så av den anledningen tycker jag man borde tänka till lite som förälder.

    Svara

  Ot.
  Tycker så jävla synd om Nicci. Ben har alltså haft mikrofoner i deras lägenhet, bytt lås på dörren när Nicci skulle packa ihop sina saker från deras lägenhet (för att han va rädd att hon skulle sno något,wtf!?) Och dessutom hotat att han kan förstöra hela hennes karriär och att han har bevis för att han har spelat in henne i smyg i deras hem??

  &anledning att han ”inte vill” berätta hela historien är för att han är ”rädd” att nicci ska få mer hat o han inte vill såklart inte det… han vill ju framstå som en the good guy.
  Tror alla som själva haft en manipulativ partner förstår att det här är hans sätt att hålla henne i ett järngrepp.

  Förstår ni vilken sjuk, manipulativ människa han är?? Han är inte frisk.
  (Allt finns att läsa i Hydras senaste video där han läckt sms konversationer mellan dom..)

  Svara

   Hoppas hon polisanmäler Beng-skallen.

   Svara

  Här går vi alla nakna från badrum till sovrum efter dusch och vi badar även näck hela familjen på landet på somrarna. Vi sitter inte nakna vid frukostbordet men i övrigt så är mina äldre tonårsbarn vana vid nakenhet mellan könen vid bad, bastu dusch mm
  Ingen lyfter ens på ögonbrynen när man möter någon naken på väg upp för att ta på sig.
  Kanske vi som är konstiga vad vet jag för oss funkar det

  Svara

   Ni verkar vara naturister. De knatar också omkring nakna så ofta de kan.

   Svara

    Fast tycker du man är naturist för att man går naken från duschen och 15 meter till sitt rum, eller för att man tar ett naket morgonbad på landet? Är detta att vara naken så ofta man kan 😂

    Svara

     Ja, precis så. Man passar på att vara naken när man kan.
     I min familj har vi aldrig gått nakna inomhus och inte heller badat nakna utomhus. Och det gäller de generationer jag har eller haft koll på. Men så är vi inte naturister heller 🙂

     Svara

      Gud! Man är inte ”naturist” för att man tar ett nakendopp!!

      Svara

  Ni som går nakna hemma, har ni gardiner eller persienner framför fönstret? Man ser ju rakt in annars, speciellt på kvällen då det är mörkt ute och lampor tända inne, då ser man ju rätt in utan problem.

  Och ni som går ut får dusch till sovrum/garderob/osv för att hämta kläder, fryser ni inte?! Jag brukar gå ut från badrummet med en handduk virad om kroppen eller morgonrock på, men aldrig helt naken.

  Svara

   Jag går naken och har full insyn i min lägenhet från huset på andra sidan gatan. Jag ser till att inte ha full belysning när jag knatar runt naken, råkar de se en bröstvårta ändå så visst. Har oftast mörkt i lägenheten med någon liten lampa på bara och då ser de ändå inget. Jag har själv sett mina grannar skymta förbi nakna så de verkar ha samma inställning. Sovrummet (där jag sover och byter om med full belysning på) där har jag alltid fördraget.

   Svara

   ’Man ser ju rakt in’ – ja, om du ställer dig och ser rakt in, men varför skulle du göra det om du nu inte vill se nakna människor?
   Jag klär mig som jag vill hemma hos mig, och du styr dina ögon dit du vill, ok?

   Svara

    Kunde inte hålla med mer. Orkar inte gå runt påklädd hemma bara för att någon kan råka se mig. Och ja, man måste ju aktivt titta för att se grannen naken oftast.

    Svara

     Påminner om damen som ringde polisen om att hon såg en naken karl mitt över gården vilket hon ville anmäla som förargelseväckande beteende.
     En konstapel kom upp till damen och ville hon skulle visa var den nakne mannen fanns.
     Då gick den gamla damen ut på balkongen och lutade sig med fara för eget liv ut över räcket och pekade ut en naken man som mycket riktigt syntes tvärs över gården 🙂

     Svara

  Åh vad folk är bajsnödiga. Låt folk gå omkring hemma hur de vill. Så länge inga övergrepp sker och så länge alla är respektfulla mot de andra i familjen och deras integriteter så spelar det väl noll roll vad någon utomstående tycker är lämpligt.

  Svara

  Min pappa gick runt naken med stånd en gång när jag, han och mamma var på semester. Jag var typ 10 år. Det är ett vidrigt minne som etsat sig fast i mig..

  Svara

  Nakenhet är naturligt men inte att lägga upp det på ig. Där i ligger väl ändå skillnaden?

  Svara

  Noterar att du i detta inlägg suddar namn på dom som kommenterat. Varför inte i andra klipp?

  Svara

  Men vad är det för märkliga kommentarer här? Skulle det vara kränkande att vara naken eller halvnaken med sina barn? Att vara naken i sitt hem och med sina barn har väl för tusan inget med sexualitet att göra?! Blir mörkrädd av att parallellen ens dras.

  P.S. Får ni inte svamp när ni sover i trosor och pyjamas hela tiden?

  Svara

  Jag har sett mina mamma naken tusentals gånger som liten, min pappa några ggr exempelvis på badhuset eller när jag gått in på badrummet. Jag duschade tillsammans med mina föräldrar när jag var liten. Mestadels mamma men pappa ibland också. Ser inget fel med det. Min son är 5.5 och duschar med mig varje dag, känns helst naturligt. Han säger ibland ” jag har en snopp mamma och du en puppa”, Sen att bebisar bor i pungen 😂 jag går även runt naken hemma ibland och min son ät också naken, han sover naken i hans säng och jag naken i min säng, fattar inte vad som är så tabu med det? 😅

  Svara

   Hehe, skrattade åt din kommentar. Vi gör likadant hemma hos oss (med undantaget att jag alltid har kläder på mig under dagtid för fryser så satans mycket). När sonen var runt 2,5 så hade jag precis varit på toaletten, dörren var som vanligt öppen eftersom jag ville hålla koll på honom men också för att han gärna kom in för att vara med mig. I alla fall, jag hade precis torkat mig och ställde mig upp för att dra upp trosorna/byxorna, sonen drar ihop ögonbrynen och ser VÄLDIGT fundersam ut innan han utbrister ”titta!! det är pappas mage!” medan han pekar mot mitt för tillfället rätt buskiga kön… för ja, pappa har en väldigt hårig mage 😂

   Svara

  Synd att jag missade den här när den var ny för jag är så less på alla dessa nymoralister.

  Som förfärat säger åt en att sänka armen för annars syns håret i armhålan.
  -än sen?

  Som tycker att man är äcklig för att bröstvårtorna syns.
  -jag har för det mesta dubbla lager med tröjor och det ska tamigtusan räcka.

  Jag hade hoppats att den här diskussionen var avslutad redan på sjuttiotalet. Det finns ett ord för det här: bakslag. Folk vill tvinga på mig BH trots att jag har små bröst bara för att man kan skymta mina bröstvårtor. Jag vägrar!

  Dessutom är det nyttigt för tonåringar med komplex att se nakna vuxna människor. Hade jag inte fått se det jag såg på sjuttiotalet hade jag nog önskat mig en skönhetsoperation. Fram för fler nakna föraldrar och framförallt fler nakna mor-och farföräldrar!!!

  Svara

  Jag ser min mamma näck varje gång jag ska duscha henne. Förstår inte varför nakna föräldrar skulle vara så äckligt och hemskt

  Svara

  Vi delar sommarstuga med mina kusiner av ekonomiska skäl.Min mamma delar sovrum med min morbor o moster.Jag o min syster delar rum med med kusinerna kille + tjej.Det ligger lite avskilt så vi badar alltid nakna där Och alla sover nakna när det är varmt .Jag tycker inte alls det är konstigt att alla är nakna .Men såklart att bröstvårtor står ut ibland Skulle ju va helt onaturligt annars.Min morbror såg jag aldrig med stånd men min killkusin hade det ofta på morgonen Och vadå? Helt ok det också.Och fick det ibland nr han blev insmord med solkräm.Jag går i 8an nu och tycker det är fånigt att inte kunna byta om ihop hela klassen på gympan o så

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.