Isabella Löwengrip kan inte packa pga sin ADHD och läsarna ifrågasätter det

Idag väntar Dubai! Barnen lämnades här imorse av Odd. Jag har haft hjälp med mitt team hemma för att få ihop packningen, frukost och lunch till alla. Med min ADHD så fixar inte jag det. //Isabella

Jag som trodde att Bellas ovilja att packa väskor hade med effektivitet att göra.
Att hon hellre bygger bolag och maximerar tårtbitar än viker kläder och packar matsäckar, men så var det tydligen inte.

Tydligen KAN hon inte få ihop packningen pga sin ADHD och så kan det givetvis vara – jag känner bara inte igen det någonting hon tidigare skrivit i ämnet. Då har det alltid varit att hon ”outsourcat det” för att vara en effektiv bolagsbyggare och närvarande förälder, men nu handlar det om oförmåga.

Läsarna verkar inte heller riktigt köpa detta ”halvnya” koncept utan det låter så här bland kommentarerna:

Bella är väl en av få influencers som faktiskt FÅTT en ADHD-diagnos efter genomförd utredning och inte bara själv sagt sig ha en ”släng av ADHD”?
Om jag inte minns fel så fick hon sin diagnos 2013 och har testat flera olika mediciner för att underlätta vardagen.
Med det sagt så tycker jag inte man ska avförda hennes förklaring att det är ADHDn som gör att hon inte fixar att rodda allt detta själv, men det skulle ju öka hennes trovärdighet och minska ifrågasättandet om hon kunde hålla sig till en och samma förklaring istället för att ändra den utifrån vad som passar för stunden.

Jag borde kanske också ha en ”head of bag packing” med tanke på att jag alltid tar med mig tre gånger så mycket bagage än vad jag gör av med?
Nån mer?

213 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Prinsessan Isabella!! <333

  Svara

   Bilden får mig att tänka på prinsessan Madeleines märkliga pose efter första dopet. http://totaleclipseofthe.blogspot.com/2014/06/nagra-tankar-kring-dop-och-kring-hoga.html?m=1

   Svara

    Haha gud vilken bild! 😂

    Svara

     Lika naturlig som Bellas bröst 😂

     Svara

    ”Annars brukar man ju bara bära barnet under dop. Jag vet detta, är nämligen gudmor. Satteee.”😂😂😂

    Svara

   Har hon inte fått en lämplig medicin som fungerar för henne undrar jag… Kanske fördelarna överväger med att inte medicinera med Concerta eller Attentin?

   Svara

  Therese Lindgrens videor ”vlogg: Så mycket BOOB ACTION” och ”Badar nakna” och ”BH-hacks, Therese testar” har alla nått flera miljoner visningar, upp till 4,7 miljoner. De brukar egentligen ligga på 400 tusen.

  Svara

   Hon sa i någon video (ganska länge sen tror jag) att det är en stor del utländska tittare (alltså typ USA osv) som kollar om hon har en sån titel/thumbnail

   Svara

    Men ”bada nakna” videon har 3 milj visningar men ingen engelsk rubrik.

    Svara

    Många söker på Youtube efter videos med hashtags som ”nude”, ”braless”, ”boobs” osv.
    Klart det blir många visningar då.

    Svara

     Men usch

     Svara

      Usch?

      Svara

       Ja jag tror inte Therese syfte är att locka den typen av tittare som söker på ”boobs” därav usch

       Svara

       Ja jag tror inte Therese syfte är att locka den typen av tittare som söker på ”boobs ” därav usch

       Svara

        Va? Det måste väl vara exakt vad hennes syfte är? Annars hade hon aldrig döpt videorna till det 🙂

        Svara

        Hon bryr sig bara om visningar/pengar och struntar i vilka tittarna är.
        Lägger man upp något på Youtube och kallar det ”boob action” vet man nog vad man gör.
        Therese vet hur en slipsten ska dras.

        Svara

         Okej om ni säger så, sex säljer sägs det men det är osmakligt.. helt fel scen men men hon vill väl locka en bred publik

         Svara

  Hade hon inte ett stort hallabaloo sist hon åkte till Dubai med Odd som hade med att de blev en massa fel och stress pga hennes adhd och folk undrade varför hon inte bara lät Odd ha koll på pass, biljetter, tider och allt rese relaterade grejer

  Svara

   Så det är väl bara bra att hon har sitt team nu menar jag

   Svara

   Hon har flera gånger under åren skrivit att just packning är en grej hon inte riktigt ”fixar” inte när det ska packas flera olika väskor till olika personer.

   Jag tror att det är därför hon behöver så mycket hjälp i vardagen också.

   Svara

  Blir lite konstigt att hon låsas packar på bild dock när hon vista bild på de packade väskorna för ett par dager sedan

  Svara

  Men åååh läs texten. Hon tog hjälp i att rodda med packning, frukost och lunch. Blir alltså för mycket att rodda i allt samtidigt i och med hennes ADHD.

  Svara

   Äh hon använder det bara som ursäkt. Hon va ju hela helgen hos H o gjorde ingenting. Hon hade ju kunnat packa under helgen i lugn o ro om hon hade velat. Och sen ätit i lugn och ro. Inget fel i att låta någon annan packa för att man själv inte orkar eller vill. Men det kan ju knappast vara för att man inte fixar att packa pga ADHD

   Svara

    Jo det kan absolut vara så att man inte fixar att packa pga. ADHD

    Svara

  Jag har ADHD själv och en ganska högt uppsatt position i ett företag. Jag har EXAKT samma problem. Jag KAN inte packa mina resväskor, får ett bryt varje gång. Tar över en hel dag (!) att ens kunna ta tag i det och påbörja. Jag tappar bort mig 27 gånger i processen och tappar bort checklistorna lite varstans. Det är ett under att jag ens klarat mig när det gäller packning av väskor, flyttprocesser privat och på jobb. Jag är SÅ extremt grym på jobbet när det gäller att strukturera business men mitt hem är, mina packningar och även mitt skrivbord på jobbet kommer alltid att vara ett kaos-scenario. Brukar driva om att det är organiserat kaos (sant till viss del) men det gör ont i mig. Jag KAN inte och det är så extremt svårt för mina närmsta att förstå. Vissa kan inte ens acceptera det, tills de följer med mig på en resa eller ska hjälpa mig flyttpacka.

  Svara

   Samma här. Av samma anledning packar jag med mig halva garderoben även om jag bara ska bort en helg. Annars sitter jag där med ett par trosor, en strumpa 40 klänningar och en t-shirt typ. Hygienartiklar är en MARDRÖM att packa.

   Svara

    Tips angående att packa necessär:
    •Köp en necessär med många fack, tex en sån där som kan vecklas ut och hängas upp.
    •Packa den en gång i lugn o ro, gärna en gång när du inte ska resa bort.
    •Ta kort på hur saker ligger, vad som ligger i vilket fack.
    •Skriv en lista på allt som är i necessären innan du tömmer den.

    När du sedan ska ut och resa tar du ett fack i taget och fyller det med de saker som ska vara där. Numera har alla mina saker en speciell plats och jag märker på ”hål” mellan grejerna vad jag glömt lägga i.

    Svara

   Fick diagnosen vid 3 års ålder, är idag 25. Känner igen mig i det du skriver! Jag måste hålla ihop det på jobbet, men hemma är en helt annan sak. Svårt för folk som inte har diagnosen att förstå detta.

   Svara

   Samma här! Diagnosticerad ADD har jag. Jag har fruktansvärt svårt att packa, gör det ofta 3 minuter innan jag ska iväg trots att jag försökt skriva listor en månad i förväg. Har dessutom svårt att planera och därför packar jag ofta för lite eller heeelt fel saker. Glömmer ofta hälften också..

   Det är väl just det som är en svårighet med dessa diagnoser, att man kan klara av mycket viktiga grejer till punkt och pricka medan man knappt klarar av att göra vissa vardagliga sysslor som andra knappt höjer ögonbrynet åt.

   Svara

   Jag har ingen diagnos men jag är också världssämst på att packa. Jag hatar det, blir stressad, gråter, blir på så jävla dåligt humör och vill typ ställa in resan bara för att slippa packa. Det enda som hjälper (lite) är att göra planera exakta outfits innan och sedan bara packa det.

   Det väääärsta som finns är när man ska iväg tidigt på morgonen och behöver använda hälften av det man borde packa ner. Så nu har jag alltid dubbel uppsättning tandborstar, duschcreme, smink osv.

   Så det kanske inte bara har med ADHD att göra 🙂

   Svara

    Samma här. Undrar verkligen om adhd verkligen existerar eller bara är att vara människa. Jag kan inte heller packa, har svårt att koncentrera mig på tråkiga saker och har spring i benen. Älskar också amfetamin och blir sjukt fokuserad av det. Men jag har ingen diagnos så jag får köpa det på gatan.

    Svara

     Alla har drag av ADHD, i störrw och mindre utsträckning och på olika vis. Diagnosen får vi som påverkas så pass i vår vardag att blir ett problem. Det har bevisats dels att adhd är ärftligt, men även att det faktiskt t.o.m. syns i hjärnan om man har adhd (https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=415&artikel=6633801).

     Det är uppenbart att du saknar kunskap i ämnet och min erfarenhet säger mig att det är just bristen på kunskap som gör människor så oempatiska och i förlängningen rätt ocharmiga. Jag skulle aldrig (😉) få för mig att scamma någon som jag uppfattar som helt illiterat, och om tur är för dig behöver du ingen diagnos för att råda bot på det problemet. Böra med en go bok t.ex: https://www.adlibris.com/se/bok/fordel-adhd-var-pa-skalan-ligger-du-9789174246605

     Svara

      Hejdu +/, tror inte alla som kommenterar om adhd saknar kunskap. Faktum är att det pågår avdiagnosticeringar just pga felaktigt satta diagnoser. Inte minst när man kunde få resurs i skolan var det många som fick adhd eftersom de var stökiga. Föräldrarna glada för förklaringen.
      Jag tror att själva livet är svårt ibland så att vi alla har svårt att klara vardagen. Men tror inte det bidrar till ökad förståelse att , som du hävdar, ”alla har drag av adhd”.

      Svara

       Det är inte jag som hävdar att alla har drag av adhd. Det är forskningen (som förklaras på ett lättbergripligt vis i bl.a. boken jag länkade till). Om inte annat är det väl rätt självklar att även de som inte har adhd kan ha problem med exempelvis impulsivitet eller koncentrationen? Det är ju inte konstigare än att vi alla är olika.

       Vet inte om det var oklart men jag vände mig inte alls till ”alla som kommenterar”, min kommentar var ett direkt svar på det ”Jonna” skrev och som enligt mig var ett uttryck för okunskap.

       Att det finns de som blivit feldiagnostiserade dom barn är rätt ointressant i sammanhanget när vi pratar om vuxna som har fått en diagnos och de svårigheter som vi därmed upplever härstammar från den. Det är lite som de som gapar om ”falska” anmälningar när någon blir anmäld för våldtäkt. Det hör helt enkelt inte till saken.

       Svara

    Jep, har inte heller ADHD och hatar att packa. Är ofta sur och stressad i flera dagar, får inte ihop det etc. Har dock definitivt inte ADHD.

    Svara

     Samma här.

     Svara

      Min man har ADHD men tycker det är lätt att packa och gör det snabbt med bra humör…MEN sen märker han att han har glömt viktiga saker!

      Svara

       Gör listor och bocka av? Sök hjälp på Habiliteringen på sjukhuset. Där kan man få bra med hjälp.
       /gift med en med adhd och har barn med det med.

       Svara

   Samma här!

   Svara

   ” Jag är SÅ extremt grym på jobbet när det gäller att strukturera business”

   Säger vem?

   Svara

    Förmodligen hens arbetsgivare eftersom hen har en hög position i företaget, läste du ens kommentaren?

    Svara

     Kanske en ”head of” någonting superviktigt hos Blondinbella = hög position på papperet men i riktiga världen… 😉

     Svara

    Men vad fan. Hon själv? Folk hon jobbar med? Får man inte säga att man är bra på nåt om man är dålig på nåt annat?

    Svara

    Jag blev väldigt nyfiken på just det där. Det måste ju finnas jobbuppgifter som är ungefär lika tråkiga som att packa. Vad är skillnaden? Min syster kan inte heller packa, men hon går igång på pengar – hon skulle säkert kunna driva ett packföretag om det gav ordentlig utdelning.

    Svara

     Fast det handlar inte om att det är tråkigt. Jag har precis lika mycket problem med att packa inför en kontorsflytt eller att hjälpa kollegan packa inför ett mäss-event. Du skulle kunna ge mig en miljon för det .. jag skulle mer än någonsin vilja ta emot pengarna and get it done men jag KAN inte. Tack och lov har jag nu assistenter och kollegor som tar hand om dessa delarna medan jag hjälper de med annat istället.

     Men ge mig en rapport att utreda eller ett projekt att driva igång: kan sitta tio timmar i sträck och briljera i slutresultatet med sprängfylld blåsa och massiv hunger. Vissa basala saker klarar jag inte av, hur mycket jag än försöker och *vill*. Medan andra saker klarar jag av på en helt annan nivå än snittet. Så det handlar inte om att det tråkigt, för tro mig .. en del av rapporterna är tråkiga men jag tar mig igenom det pga de kräver inte samma saker som att packa.

     Svara

     Fast det handlar inte om vad man tycker är tråkigt. Jag skulle inte ens kunna göra det om jag fick en miljon kronor för det. Jag gör många andra tråkiga saker på arbetstid, vissa rapporter vill jag bara kasta åt skogen pga tråkigt men jag KAN göra de med bravur trots 75 gäspningar. Att packa KAN jag dock inte hur mycket jag än skulle vilja.

     Svara

   Att leva med NPS är en riktig uppförsbacke där ingen förstår att du faktiskt har problem – för det syns inte att vi är sjuka. Jag hade gjort vad som helst för att kunna ha en assistent/hjälpreda tillgänglig när allt i mitt liv låser sig, vilket det lätt gör när jag som ADD-are ska planera och organisera

   Svara

   Jag känner igen mig så mycket i din beskrivning. Även i det andra beskrivit i sina svar till dig.
   Har med ADHD (och Asperger) och kan vara väldigt ojämn i mina förmågor. Jobb och högskolestudier klarar jag galant, men vissa uppgifter hemma kan jag ha jättesvårt för att organisera och ta tag i.
   Förstår att många utan adhd kan ha svårt att sätta sig in i det Bella skriver, men jag känner igen det beteendet hos mig och hos elever jag jobbat med som varit diagnostiserade med adhd.

   Svara

   Jag har EXAKT samma problem. Jag KAN inte packa mina resväskor, får ett bryt varje gång. Tar över en hel dag (!) att ens kunna ta tag i det och påbörja.

   Kan tillägga att jag EJ har ADHD men ändock samma problem, vad ska jag skylla på? Så trött på alla som drar adhd-kortet vid minsta motgång!

   Svara

    Sofia, jag känner spontant f*ck u (!!!) som har den attityden mot ADHD. Du har ingen aning om hur mycket problem vi med diagnosen allt som ofta får genomlida i livet och särskilt som ung. I synnerhet innan diagnos och hjälp. ADHD genomsyrar hela ens liv och vardag och är försvinnande sällan ”ett kort att dra som ursäkt”.

    Svara

     Problemet blir väl att det är svårare att få förståelse för svårigheten när det samtidigt just nu på många ställen beskrivs som en superkraft. Jag menar inte att du skriver det nu utan rent allmänt i media och bloggar

     Svara

     Just det att ADHD målats upp sån nån superkraft i media senaste åren upplever jag oerhört problematiskt! Det skapar så mycket missförstånd och felvinklingar hos gemenman… Jag ser nästan ingenting positivt med min diagnos, ska väl vara min bubbliga personlighet då men den hade jag antagligen haft utan ADHD också.

     Svara

      Håller med dig (getingbo hehe?). Själv har man en härlig borderline diagnos som inte går att skylta och skylla på då man enbart förknippas som en galen brud isåfall. Jag VET att Adhd är en förjävlig diagnos – dock så suger det att psykiskt ohälsa ska placeras i en skala för vad som är bra och dålig, coolt och galet.

      Svara

      Åh vad jag håller med dig ”getingbo”. Finns inget positivt med min diagnos, har alltid hatat att bella och andra beskriver den som en superkraft! Och håller med dig om din första kommentar med. Folk som inte har diagnosen och ska försöka uttala sig om den kan dra åt skogen!

      Svara

       Håller helt med om att det är provocerande att adhd beskrivs som en superkraft och när jag först såg titeln till Anders Hansens bok (som jag länkade till ovan ☝ obs ej spons, heh) kände jag mest: ”suck, here we go again”. Men trots allt upplever jag det ändå som att min diagnos har fått mig att sluta hata mig själv för mina ”brister” och att den har gett mig de verktyg jag behöver för att hantera dem. Anders bok fick mig i sin tur att faktiskt börja uppskatta de drag hos mig som kan (!) kopplas till adhd:n och som ändå är positiva.

       Trots att det inte alltid eller, beroende på vem man frågar: sällan, märks utåt så vet _jag_ hur gravt mitt liv, min vardag, och hur mitt mående påverkas av att jag har diagnosen. Samtidigt upplever jag att jag har just adhd:n att tacka för mycket i mitt liv. Jag är övertygad om att det är just de egenskaper som diagnosen innebär som har gjort att jag har så många vänner och nära vänner som verkligen uppskattar mig och jag är övertygad om att det är just min sociala förmåga som har lett till att jag har haft/fått så många bra jobb. Min impulsivitet har ställt till det något enormt för mig men samtidigt har jag varit på platser i både världen och landet som jag sannolikt annars inte hade varit på.

       Vill på intet vis förringa allt jävla lidande som vi som lider av adhd får uppleva. Vill mest poängtera att tårtbitspusslande och allmänt ”driv” inte är de huvudsakliga (och helt ärligt inte ens realistiska) fördelarna med att ha en adhd-diagnos. Fördelarna formulerar vi bäst för oss själva och även om jag kan se att det finns en poäng med att tala om dem – för att på nåt sätt ”avdemonisera” diagnosen, så håller jag med om att det fan har börjat gå inflation i hur man pratar om denna påstådda ”superkraft”.

       Säg det till mina obetalda räkningar och missade tågtider liksom.

       Svara

    Vad tråkigt att du också har samma problem, har du också problem med alla övriga områden som vi ADHD:are också har? För om packning var mitt enda problem hade jag inte haft ADHD.

    Svara

   Har också adhd och känner igen mig så i det du skriver!

   Svara

  Kommer förmodligen att få alla emot mig nu men jag tänker att man kanske inte ens borde skaffa barn om man inte ens klarar att ge dem mat och packa en väska?!
  Tänker spontant på alla andra betydligt värre situationer som kan uppkomma när man har barn….hur ska man då hantera det? Släppa ungen och springa därifrån?
  ADHD kan säkert vara besvärligt men jag har noll och ingen förståelse för folk som använder det som ursäkt för att de inte kan göra ”tråkiga” saker som packa, städa, komma i tid osv.

  Svara

   Tragisk kommentar. Hoppas folk har noll förståelse för dig den dagen du får några hinder/sjukdomar/problem.

   Svara

   Men har du funderat på att just pga den insikten är varför hon har en aupair?

   Svara

    Mitt nick föll visst bort. 👆ovan är jag.

    Svara

     Viktigt….

     Svara

   Ja, klart man ska kunna skaffa barn om man har ADHD. Man får helt enkelt hitta verktyg för att klara av vardagen.

   Är inget Blondinbella-fan men tror knappast hon skulle ”släppa sina barn och springa därifrån” om en jobbig situation uppstod.

   Synd att du inte har någon förståelse för att olika saker kan vara olika svåra för olika personer men det är nog mest din förlust.

   Svara

    Elakt att skaffa barn när man har sjukdomar dom kan ärva. Jag låter bli för vill inte att ”mina barn” (som inte finns) ska ha det som jag har det

    Svara

     Och om man bär på något man inte vet om? Man kanske ska testa alla innan de skaffar barn. Fräsch rashygienism, inte.

     Svara

      Det är ju svårt att göra något åt något man inte vet existerar. Tycker också det är jävligt själviskt att föra vidare defekta gener till en person som aldrig fått välja. Beror säkert på hur stora besvär man har men jag kan känna samma; VARFÖR skulle jag vilja utsätta mina barn för samma helvete jag själv gått igenom? Är det schysst? Nej, inte någonstans. Sen får andra så klart göra vad de känner är rätt, men jag personligen skulle aldrig göra det.

      Svara

       Exakt!

       Svara

      Men gaaaaaah det står inget om sjukdomar man inte vet om!!! Men om man har allvarliga sjukdomar/ett jobbigt liv så kan man ju tänka på vilka gener=sjukdomar man för vidare

      Svara

     Låter som mentaliteten som rådde under 30- och 40-talets tvångssteriliseringar.

     Svara

      Men LÄS vad det faktiskt står och inte tolka in saker som inte står!

      Svara

       Min slutsats drog jag för att jag LÄSTE. Det är samma mentalitet. Det var för att man inte ville att ”defekter” skulle föras vidare som man ens började tänka i sådana banor.

       Svara

        Det må så vara, men skillnaden mellan tvångssterilisering på 30-talet och att idag som individ aktivt välja att inte skaffa barn för att inte föra vidare gener man inte vill är VITT skilda saker, så dra inte upp Hitler-kortet.

        Hon skrev ju att det är hennes personliga och frivilliga val, hur är det ett problem?

        Svara

     Så tyckte Hitler också

     Svara

    Jo jag har förståelse för massor av saker. Jobbar med multisjuka och har jobbat mkt på handikappboende. Där pratar vi personer med grava funktionshinder men som klarar MASSOR av saker som de inte ”borde” klara om de skulle vara sin diagnos.
    Det man däremot jobbar mkt med på sånna ställen är att fokusera på vad man klarar istället för vad man inte klarar. Man måste hela tiden flytta gränsen för vad man klarar och inte hålla på o gnälla på att folk inte förstår att ”JAG minsann inte klarar detta eller detta för JAG har adhd.”
    Om personer med ganska grav autism eller CP sjuka klarar av att packa sin väska o städa sitt rum så tror jag banne mig att vem som helst klarar det. (Förutsatt att man är ”normal” begåvad) om man bara VILL.
    Om man som Bella inte vill så är det helt okey! Men skyll inte det på ADHD.

    Jag har inte ADHD men jag har oxå svårt för att packa. Glömmer alltid ngt eller tar med för mkt som inte blir användt. Det kallas livet, vissa saker är man bra på och vissa saker är man sämre på helt enkelt.

    Svara

     Anonym 325 > Det finns fullt friska föräldrar som aldrig borde bli föräldrar av helt andra anledningar – så vem ska bestämma det? En statlig myndighet? Nej – den biten av din kommentar sågar jag rakt av. Jag följer inte Blondinbella (mer än något litet här) och hon har tydligen fixat den biten så att det ordnat sig, andra har inte den möjligheten och får kämpa på. En del har en massa jävlar anamma och flyttar fram gränserna för vad de klarar (som min ensamstående kollega som fixar ALLT helt själv!) andra förblir tragiska sloppers eller värre – där socialtjänsten får gå in och ta hand om barnen. Summa summarum: döm mindre – hjälp mera. Föräldrar av alla sorter behöver alltid hjälp, stöd och solidaritet. Inte fördömanden från besserwissrar på sociala medier.

     Svara

      Hold your horses lite här nu! Du läser in VÄLDIGT mkt som jag faktiskt inte skrev! Du får nog läsa igen faktiskt! Har inte skrivit någonstans att någon ska bestämma vem som ska få skaffa barn. Det jag skrev va att om man gör en stor ”affär” av att inte kunna ge sina barn mat och packa en väska och skyller det på ADHD så ”bör” man kanske inte heller skaffa barn, alltså ett egenansvar här. För om man upplever så stora problem i vardagen så kommer det att påverka barnen då man inte kan räkna med att leja bort allt till anställda. Det uppkommer ständigt situationer som är betydligt mer stressande än att ge barnen mat och att packa så då ställde jag en retorisk fråga om hur man i så fall hanterar de situationerna?
      Jag har inget problem med att Bella eller andra tar hjälp utifrån med att packa eller whatever. Det gör man väl som man vill?
      Det jag däremot har problem med är alla som gapar och skriker om förståelse för att vardagen är SÅ svår när man har ADHD, precis som att det är plättlätt för alla andra. Det är trotts allt en liten procentuell del av befolkningen som har ADHD men de har en förmåga att synas och höras väldigt mkt och ja TYVÄRR blir det urvattnat när det tjatas om hur svårt och jobbigt det är. Hur VET man att allt jobbigt beror på ADHD? Varför är det inte bara jobbigt för att det är jobbigt? Jag själv suger på att packa, men jag har inte ADHD. Det finns sjukt mkt människor som kämpar med olika saker varje dag som inte hörs och syns lika mkt, de vinner min respekt flera gånger om däremot!

      Svara

   Håller med. Plus Bellas nonchalanta attityd till sina medmänniskor jämt å ständigt tyder väl på mer än adhd..

   Svara

   Du baserar dina åsikter på eget tyckande, dina egna upplevelser och jämför dig själv i situationer där saker är tråkiga. Har du läst vad ADHD är för någonting? Vad det är som gör att de med personer har svårt att ”göra tråkiga saker” – de handlar om att det har en funktionsnedsättning i nervsystemet i hjärnan som inte kan lagra minnen som gör det svårt för dem att komma ihåg och strukturera. De handlar om att de har för låg produktion av dopamin som gör att det krävs mer motivatinshöjade aktiviteter för att stimulera belöningscentrum. De har ju fått en diagnos för att deras hjärna har mindre produktion av dopamin som är grunden till att vi ens vill leva.

   Försök ta reda på vad adhd är som är baserad på forskning istället för ditt eget tyckande. För att ha en diagnos är inte som vilka vardagsproblem som helst.

   Svara

  Får väl hoppas att personerna som ska ta hand om barnen på resan gör sitt jobb bra. Vi får väl se lite snygga bilder av mor och barn såklart, det är väl då dom har kontakt. Sen kommer hon att skryta om hur lätt det är att resa med barn.

  Svara

   Ja just det, det kommer garanterat ett inlägg om hur otroligt enkelt det är att resa med barn! Att hon öht inte kommit iväg utan hemhjälp har hon glömt innan flyget taxat ut.

   Svara

  Älskar ändå ambivalensen i att först påstå sig inte kunna packa väskor för att sedan ta en bild fullt mejkad och posa med att packa väskan. Allt för att skapa content. Tänk att leva så; ständigt leta efter något som ska generera klick och kommentarer….

  Svara

  Generella symtom på ADHD hos vuxna: ouppmärksamhet, impulsivitet, planeringssvårigheter, lättdistraherade, svårigheter att följa instruktioner. Till exempel. Sammantaget är det inte orimligt att tro att en person enligt ovan kan behöva hjälp med städning, matlagning, handling, planering och packning av väskor. Individer som inte själva har möjlighet att outsource:a kan få viss hjälp från kommunens boendestöd. Andra får klara sig utan. En del hanterar sin ångest över det med missbruk av olika slag. Var försiktig med kritiken!

  Svara

   Helt rätt!

   Svara

   Tack Tiny!

   Svara

  Äh det är bullshit att skylla på ADHD. Nu prioriterade ju hon sin Halloween fest istället för att i lugn och ro packa och fixa inför resan. Så är det ju med allt när det gäller BB att hon vill och kan bara det hon tycker roligt. Allt ska gå på maxfart och vara enkelt och roligt för superentrepenören. Till och med henne ”återhämtnings” dagar som helst spenderas på bortaplan gör mig stressad. Tyckte att hennes reseoutfit i tajt kjol,skjorta och klackar förövrigt såg lite obekväm ut då hon samtidigt som hon skulle vara stylish även skulle hålla reda på barnen. Liksom varför inte slappna av lite när man ska på semester m sina barn.

  Svara

   Fast har du ADHD kan packningen vara ett helvete även om du har gott om tid och lugn och ro så varför inte leja bort den om hon har möjlighet?

   Finns mycket man kan kritisera henne för men hur hon väljer att sköta packningen och vilka kläder hon väljer att resa i spelar väl ingen större roll?

   Svara

   Förmodligen hens arbetsgivare eftersom hen har en hög position i företaget, läste du ens kommentaren?

   Svara

    Du svarade på fel kommentar nu tror jag.
    Eller så läste du inte kommentaren du svarade på. 😁

    Svara

     Vet inte vad som hände, men fel kom den 😂

     Svara

   Precis, hon vill som vanligt bara glida fram i livet och endast göra roliga saker, adhd är bara en ursäkt för att hon tycker det är tråkigt att packa, fixa mat, ta hand om hus och barn etc. Ena dagen är adhd ett stort handicap och hon påstår att hon inte kan ta hand om vare sig själv eller barnen (borde hon ens få ha dem om det är så illa??), nästa dag är adhd en superkraft och hon klarar vad som helst för människor med adhd är superhjältar och mycket bättre än andra.
   Jag tycker också det är jättetråkigt, tidskrävande och svårt att packa, ytterst få lär tycka att det är kul. Men eftersom jag inte är en bortskämd 3 årig unge men en vuxen människa så fattar jag att tråkiga sysslor är en del av livet så jag tar mig i kragen och packar min egen väska utan att göra en big deal av det.

   Svara

    Jag är under utredning för asperger. Och nästan varje dag känner jag att jag knappt klarar av att leva mitt liv. Jag vet helt ärligt inte hur människor får ihop sin vardag med jobb, hushåll, barn, hund, familj, fritisintressen. Går inte en dag jag önskar någon kunde komma och hjälpa mig, laga min mat, hjälpa mig att ordna här hemma för orken finns inte efter en full dag på jobbet. Alla de problem och svårigheter folk har med sina diagnoser kan även personer utan diagnos känna eller ha, men de personer som får diagnos känner och har det betydligt värre. Tex för mig blir jag djupt deprimerad, konstant ångest och stress samt självmordstankar över så enkla saker som att arbeta heltid.

    Svara

     Det blir bättre ❤

     Svara

  Helvete vad elaka folk är.

  Svara

   Håller helt med! Folk som inte har diagnosen ska fan bara hålla tyst!
   Nej, den ska inte användas som en ursäkt, men ibland är det faktiskt så att det är min diagnos som gör att jag inte klarar av vissa saker. Har lärt mig att försöka ändå, just för att jag inte ska bli anklagad av idioter att jag använder diagnosen som en ursäkt. Eller så berättar jag inte ens för folk att jag har diagnosen, just för att alla blir så himla dömande då. Mina närmsta vet om det och min chef och de har förståelse för mig.

   Svara

    Absolut men samtidigt är det många som ljuger när det kommer till ADHD och då är det väl klart att man blir misstänksam.

    Svara

    känns som att kommentarsfältet överlag har blivit fullt av bitterhet och allmänt hat, saknar hur det var förr. varför är alla hatiska nuförtiden?

    Svara

   hahaha, men snälla någon, det KANSKE beror på att Bella ljuger, överdriver en jävla massa? Detta blir då konsekvensen; folk tror inte riktigt på en.

   Svara

    Så är det nog ja.

    Svara

  Inte alls konstigt. Hon har i många år skrivit om hur hon glömt massor av saker, slarvar bort dem och att O blev irriterad när hon gick runt och lämnade ett spår av grejer efter sig. Ja hon anställer hjälp för mycket ”onödigt” men detta förstår jag 100% att det är bättre om någon annan gör.

  Svara

   Hon beter sig i många fall som en barnunge som bara fnissar bort allt, förstår det var jobbigt för O att leva med någon som inte ens försöker hjälpa till och tycker det är ok att bara lämpa över allt, inkl barn. Adhd är knappast en ursäkt här

   Svara

    Jo, det ör det faktiskt, man ska vara försiktig med att uttala dig om saker man inte har någon kunskap om, är lätt att framstå som både korkad och trångsynt

    Svara

     Nä det är det inte.
     Och du som inte har någon kunskap i ämnet ADHD bör vara försiktig i dina uttalanden med.

     Svara

     Det är stor skillnad på en förklaring och en ursäkt. ADHD är en förklaring, ingen ursäkt.

     Svara

      Utöver adhd finns också personlighetsdrag. Vissa föredrar att hitta lösningar, andra – ursäkter. Och är man en sådan som är ute erfter ursäkter och sympatier, då kan diagnosen komma till användning.

      Svara

  Jag tror egentligen my met av det stöd Isabella organiserar runt sig handlar om att kompensera för sina svårigheter. Det är klokt. En del får sånt stöd genom samhället, hon tar kostnaden själv. Om hon ska rubricera det som stöd pga karriär eller svårigheter/adhd har jag inga synpunkter på.

  Svara

   Fast det är väl inte så troligt att samhället vid förfrågan skulle ge Bella stöd i form av någon som packar hennes resväskor, handlar hem varor eller lagar frukost till barnen.

   Svara

    Vem vet, kanske Ida i verkligheten är anställd av ett assistansbolag? Man har ju läst om att det fuskas i den branschen så helt otroligt är det inte att Bella i verkligheten har assistans på Lidingö kommuns bekostnad. Bella verkar inte riktigt kapabel att ha hand om barn, hus och hem. Knepigt med sig själv också eftersom hon behöver ha hjälp med frisyr och make-up varje dag.

    Svara

     Ja, du låter verkligen som ett riktigt pucko!

     Svara

     Hahaha, jäkligt kul faktiskt, Pucko. Och om inte, varför har inte Bella, den stora entreprenören, kommit på detta själv?

     Svara

    Endast ADHD-diagnos uppfyller inte kriterierna för att i gå i någon av LSS personkretsar. Tyvärr, ska sägas, för många med ADHD skulle behöva det stödet man kan få via LSS-insatser utifrån de svårigheter de har med att få ihop livet och vardagen. Man kan få boendestöd enligt Socialtjänstlagen men det är rätt begränsat och skulle sannolikt inte inbegripa stöd för att genomföra utlandsresor och liknande.

    Svara

    Man kan få en arbetsterapeut som k8mmer hem till en och hjälper en att packa ja. Inte varje gång man ska ut och resa givetvis men absolut kan man få hjälp med hur man ska strukturera sin packning.

    Svara

  Men hon pratar ju jämt om ”sin största styrka”, vilket är typ 100 olika saker beronde på vilket inlägg som ska produceras – borde hon då inte kunna lägga någon av alla sina jättekrafter på att träna på att göra något för någon annan?
  Nej för det är inte roligt och gynnar inte Bellsan…

  Svara

  OT. Förlåt men har precis blivit hjärtekrossad då mitt livs kärlek vill ha en tid ifrån varandra. Vi har haft en fantastisk relation och världens finaste kärlek till varandra. Vi har dock haft vissa motgångar som gjort att vi kanske behöver vara ifrån varandra för att kunna hitta tillbaks till kärleken, gnistan och återförenas bättre. Mest min partner som behöver tid ensam. Men jag dör av smärta och tänker att tänk om han inser att han inte vill vara med mig under vår tid ifrån varandra. Jag kan inte tänka mig ett liv utan honom. Vi har flyttat isär ett tag. Är det någon som varit med om att genom att få tid för endast sig själv och space gjort förhållandet bättre och starkare? Vill inte höra saker som att en paus = slut. Det är inte riktigt så i det här fallet. Behöver egentligen bara stöd, råd och hopp, för jag känner mig så ensam och förkrossad.

  Svara

   Jag och min sambo tog en sån paus efter ungefär ett år tillsammans. En månads uppehåll och jag var totalförstörd, det ska jag inte sticka under stol med. Men vårt förhållande blev till det bättre, ja. Jag saknade honom varenda dag medan han fick tid att tänka och känna efter om det verkligen var det här han ville. I år har vi vari tillsammans i sex år. Så ja, det kan gå till det bättre, även om jag också trodde det var slut där och då.

   Svara

   Ni är nog inte menade att vara ihop, äkta kärlek är inte speciellt komplicerad. Du kommer klara dig fint!

   Svara

    ”äkta kärlek är inte speciellt komplicerad.” Bland det dummaste jag hört. Naivt något så förbannat faktiskt.

    Svara

    Så fruktansvärt dumt sagt. Du vet nog ganska lite om kriser man som par kan drabbas av. Det kvittar hur äkta ens kärlek är i vissa fall.

    Svara

    Äkta Kärlek är en konst. Läs Erich Fromm

    Svara

   hoppas att det löser sig för er!

   Svara

   Jo faktiskt så kan det bli stabilare o bättre efter en tillfällig separation, har egen erfarenhet. Min man lämnade mig i slutet på november för 6 år sedan o jag kan ärligt säga att jag inte ens minns den tiden då jag fick en totalchock. Min mamma fick komma o ta hand om mig då jag bara låg o grät i 4 veckor. Trodde på allvar inte man kunde dö av brustet hjärta innan men nu vet jag att det kan man nästan. Iaf bli totalt utslagen.
   Han fick nån slags kris o ville bort från mig o jag tiggde o bönade o förnedrade mig själv så jag nästan skäms dag men jag var så förtvivlad. Alla försökte säga att detta var det bästa för framtiden då vi hade haft det jobbigt länge men jag bara försvarade honom fast vänner sa att jag skulle komma över honom o att han var en stor skit som bara drog.
   4 dagar innan julafton kom han hem igen o livet återvände för mig. Tilliten fick sig såklart en törn en tid men idag har vi vänt allting o är lyckligare än någonsin. Känns som vi kommunicerar bättre, vågar vara ärliga o mer raka. Jag är aldrig orolig att det ska hända igen faktiskt. Gör det det så tror jag jag är starkare i mig själv. Han behövde komma hemifrån en tid även om jag iofs tycker det var en dåligt sätt att bara ta sitt pick o pack o dra men han reagerade så o det har jag accepterat o förlåtit.
   Så håll ut vännen!! Blir det inte så för er som för oss så kanske någon annan har en motsatt historia att berätta som också slutade lyckligt ändå. Kram!

   Svara

   Det kommer bli bra, även om det inte blir ni två! Jag lovar. Kom ihåg det.

   Men mina föräldrar hade en sån paus, under lång tid. Sen hittade de tillbaka till varandra, fick barn, och hade det bra tillsammans resten av livet. Kram! <3

   Svara

   Det finns parterapi i alla kommuner som (ofta) är gratis. Det är super!! Kan varmt rekommenderas. Spec om du säger att ni haft en kris, där kan finnas något att reda ut. Det behöver inte vara så allvarligt, man kan gå en gång bara och se om det kan vara något för er.
   Det kommer ordna sig!

   Svara

    Ja, och man kan vara anonym då också!

    Svara

  Jobbigt om de på flygplatsen frågar ”har du packat väskan själv?” Haha

  Svara

   Svarar man nej så kommer de att plocka ur hela väskan och kolla varje enskild pryl.
   Fast Bella svarar säkert ja eftersom hon har egen personal.

   Svara

    Precis som hon inte behöver reklammarkera sina egna produkter? 😂

    Svara

  Allt är inte svart å vitt och jag har inte ADHD men jävligt svårt att packa ändå. ADHD är en funktionsnedsättning så det är väl bra att ta hjälp. Däremot så kan jag tycka att hon gömmer sig bakom sin diagnos när det passar och att det blir löjligt med bilder på när hon (inte) packar. Det mesta känns faktiskt falskt men å andra sidan så verkar det sälja.

  Svara

  Vad har jag gjort i livet för att förtjäna reklambannern med en naken man och en slogan som handlar typ om frihet. Herregud ändå, kom de verkligen inte på något bättre?

  Ursäkta ot, måste få det ur mig.

  Svara

  Inte förvånad. Mycket av den hjälp Bella har är ju utifrån hennes svårigheter att hålla ordning på sitt liv. På jobbet är det Simon mfl som strukturerar hennes dagar och privat har hon Ida, Hailey mfl. Har man inte de ekonomiska förutsättningarna som Bella har får man ansöka om stöd från kommunen som tex hemtjänst istället för att strukturera upp vardagen, eller kanske har man kontakt med en arbetsterapeut som hjälper till med lösningar hemma osv.

  Svara

   Sorry, men jag har jobbat med personer som personlig assistent som har betydligt svårare diagnoser, funktionsnedsättningar, sjukdomar än Isabella, som verkligen får/fått kämpa för att reda ordning på sig och sina liv men som både reder ut att ta fram sin egen frukost, laga mat, sköta hemmet, barnen, ta fram kläder osv. Detta är ju ett j-kla fjanteri, rent ut sagt. Men visst, tur vi skattebetalare slipper bekosta just den cirkusen.

   Svara

    Bella skulle klara både att packa, handla och laga mat om hon var tvungen.
    Det här med att hon inte skulle klara ditten och datten på grund av en eller flera diagnoser är bara fjanterier.
    Hon är inte intresserad av att göra vissa saker och har möjlighet att få hjälp med det som är tråkigt.

    Svara

    Men då kanske de inte kan ha ett krävande heltidsjobb.

    Svara

     Eh jo, en var forskare, ganska krävande skulle jag säga, mer än Isabellas flamsade/gapflabbande, för att inte säga mer bidragande än klet och flams.

     Svara

      Men om personerna du jobbade med klarade allt du skriver ovan, varför hade de då personlig assistans?

      Svara

       Kanske sådant som betala räkningar och planera.

       Svara

       De kanske var förlamade från midjan neråt, hade MS, ALS, sviter efter en stroke, autism eller dylikt men ändå ett jäkla anamma att ändå klara sig så gott det går i livet…? Man behöver liksom inte vara ”klassad” som ”grönsak” för att ha rätt till hjälp via LSS.

       Svara

    Håller med dig totalt. Jag blir väldigt provocerad av detta! Är 25 åt och lider själv av en hög med fysiskt kroniska diagnoser och har två assistenter på hel tid mer eller mindre. Detta känns enbart som ett slag i ansiktet. Dom gångerna jag har packat min väska har varit på rehab veckor. En gång i mitt liv flugit utomlands, och då fick jag det till 15års gåva av min farmor till Ungern, där hon har ett hus som vi bodde i en vecka. Thats it. Har abbsolut inte råd med såna saker pga sjukpension, och är enbart en dröm att få åka bort! ens en helg i en stuga på sommaren i Finska skärgården.

    Låter kanske bitter. Kanske jag också är lite grann? Dock tycker jag det är sorgligt och absolut inte ok så som hon reser runt, och matar in hos folk att detta är norm livet och att alla ska ha samma förutsättningar. Speciellt till väldigt unga människor som man vet ser upp till henne.

    Svara

  Äh, Bellas personlighet påminner mkt om hur en narcissistisk personlighet beskrivs. OBS! Nej, jag menar inte att ”sätta diagnos”, utan mer att många (framgånsrika) chefer/entreprenörer/osv har sådan drag, som bekant. Hon tycker nog packningen och liknande uppgifter är tråkiga, hon vill göra ”inspirerande” saker och lejer bort allt annat. Varför inte, om hon kan? Men nog handlar det mer om att slippa det trista samt att hon verkar känna sig väldigt viktig, inklusive att hela familjen ska nyttja Arlanda VIP, köras direkt till planet osv. Hon är som hon är.

  Svara

   Bägge alternativ kan vara sanna. Hon kan vara en egoistisk person som inte vill göra tråkiga saker OCH vara extremt dålig på att packa och få med allt viktigt.

   Svara

   Det är tydligen ok att anspela på att Bella är narcissist utan att kommentaren raderas. Men gud nåde om man skriver nåt om Johanna Toftby och rynkor…

   Svara

  Jag reser mycket och ofta och jag har så svårt att packa så jag nästan skäms.

  Jag skjuter på det, skäller, får dåligt humör, irriterad och nästan ångrar resan 😉

  Slutar med att jag slänger ner halva garderoben och sen på chartern använder jag bara en tiondel.

  Jag har inte adhd men är en strukturerad, ordningsam och pedantisk skolfröken.

  Det bara går inte.

  Jag har tom fått listor av vänner att ha som stöd.

  Svara

  Nänä men hon är iaf en hejare på att planera Halloweenfester 😉

  Svara

  Fascineras av hur engagerade folk på denna bloggen är kring huruvida Bella packar eller bär sina väskor själv.

  Svara

   Jag med. Kunde inte bry mig mindre huruvida folk har hjälp hemma eller inte, förstår inte problemet alls. Är väl sjukt skönt att slippa göra allt själv tänker jag 🤷🏼‍♀️

   /Ensamstående utan hemhjälp

   Svara

  Min sambo har adhd och skulle aldrig få ihop det med att packa åt två barn och sig själv…
  Han brukar säga ”jag köper nytt på plats” för det där med att packa kräver organisering och planering och konsekvensbesömning, han har noll av allt det… (jag brukar hjälpa honom). Han är däremot högpresterande och välbetald på jobbet.

  Den som undrar hur Isabella kan vara organiserad på jobbet -det är hon inte.
  Hon har hjälp med folk som har järnkoll på kalendern medan hon springer runt och är ”kreativ”, kastar med håret och spottar ur sig idéer så är det andra som verkställer och organiserar upp det och har de rollerna.

  Hon tar alltså tillvara fördelarna i diagnosen men tar hjälp med det hon inte får ihop annars (det mesta..). Det visar på självinsikt.

  Få personer med adhd klarar att få ihop det både arbetsmässigt och privat… Därför är skilsmässostatistiken hög för de med npf-diagnoser…0

  Svara

   Nej man håller ihop det så mycket på jobbet så man sedan tappar det privat. Otroligt krävande att hela tiden fokusera på att fungera ”normalt” (enligt samhällets normer). Det orkar du inte.

   Svara

   Om Bella hade varit man hade inte många höjt på ögonbrynen åt att hon inte klarar av att packa för tre.

   Svara

  verkar inte som att hayley (au-pairen) följde med, fast bella sa att hon skulle det förut… så då åkte bara bella, hampus och barnen? eller tog hon med annan barnvakt?

  Svara

   Usch nu kommer hon få umgås med barnen. Det måste blivit något fel i planeringen.

   Svara

    Reser Bella själv så är det fel. Blir glad av att läsa att barnen är med på resan.

    Svara

  Tycker alla kändisar med sin ADHD som superkraft känns som att jävla hån. Medicinerat i flera år och har jättesvårt att klara jobbet . Att driva flera företag och resa som de gör skulle få mig att behöva en inläggning på sjukhus typ. Reste utomlands i somras under ordnade former men hade jättesvårt att återta vardagsrutinerna .
  Sen undrar jag över körkortet? Vi vanlisar med körkort måste ha ett speciellt villkor från Transportstyrelsen för att få köra, ett intyg ens läkare måste skriva. Har aldrig hört om det i bloggvärlden…

  Svara

   Vanlisar med ADHD*

   Svara

   Men hon gör ju inte allt själv? Du bekräftar ju bara vad hon skriver – Hon klarar inte av det och behöver hjälp. Hon har ju sett till att hon har hjälp på alla håll och kanter

   Svara

    Men kolla det då inte superkraft.

    Svara

     Eh, det får hon väl kalla det om hon vill. Vad ni är löjliga som hänger upp er på allt

     Svara

   Jag har adhd och det var superkämpigt att ta kortet. Jag behövde dock inget intyg eftersom jag fick diagnosen efter jag börjat övningsköra.

   Jag övningskörde till och från i tre år innan jag lyckades. Om du vill ta körkort skulle jag rekommendera att du kollar efter en körskola där de har adhd ”kompetens” eller vad nu kallar det. Jag gick en intensivkurs på två veckor där läraren hade stor erfarenhet av elever med adhd och det gjorde en enorm skillnad att köra med henne, jämfört med tidigare lärare.

   Svara

  Apropå att packa, när flyttar hon till nya huset? Eller har hon ångrat sig?

  Svara

   8 november flyttar hon in enligt det hon skrivit i bloggen. gissar att allt i hennes hus kommer packas ner av andra medan dom är bortresta.

   Svara

   9 november är det visst. Men barnen är hos Odd och Ida tar hand om allt.
   Bella skrev att hon ska hålla sig borta under flytten och komma först när allt är färdigt.
   Men det är väl på grund av adhd för en flytt skulle säkert bli för jobbig för henne.

   Svara

    Säg mig en person som tycker att en flytt INTE är jobbig! 😂

    Svara

     Skillnaden är väl att inte alla kan delegera en flytt och komma hem först när allt är klart, uppackat och inplockat i skåpen.
     Senast jag flyttade tog det nästan två månader med nedpackning och uppackning. Å andra sidan tror jag inte att jag skulle vilja ha någon hjälp för jag vill göra allt på mitt sätt.

     Svara

      Och så lite härlig svensk avundsjuka på det. Alla kan faktiskt få den hjälpen, om man betalar 🙂

      Svara

       Varför måste man vara avundsjuk på något om man inte vill ha det?
       Du tänker kanske på den där räven som inte vill ha rönnbären för att han inte når upp till dem?
       Jag kan nå rönnbären om jag vill men jag vill inte ha dem. Det är skillnad.

       Svara

       Nej, alla kan inte betala. Punkt.

       Svara

  Men jisses vilken rubrik, så vinklat. ”Isabella kan inte packa pga sin adhd….” ? Hon skriver ju packa, fixa frukost, lunch och rodda allt.. lite skillnad mot att bara packa, och väldigt vad folk ifrågasätter ”kan du inte packa själv?” – handlade ju inte bara om att packa. Som flera med adhd skriver så kan det vara problematisk för dem att packa men här i detta fall tror jag det är mer pga två små barn plus annat som skulle göras, och en stalker som oroar.. Tror hon skulle klara att packa och även fixa frukost men är ju skönt och bra att kunna ha hjälp runt sig.

  Svara

  Vad skrev hon nu igen om lanseringen i Australien? Pingis och Hanna är ju där nu!!?? Varför kunde inte BB åka dit nu, utan valde att ta barnen till Dubai i stället?

  Svara

   Ja, det har varit lite olika bud i bloggen. Lanseringen är tydligen uppskjuten enligt Bella så vad Pingis och Hanna gör i Australien är tydligen en blandning av semester och besök hos en del återförsäljare. Pingis pojkvän David är med också. Trevligt.

   3 september
   ”Jag skulle ju egentligen till Dubai med barnen över höstlovet men som det ser ut nu så blir det Australien istället. Inget spikat än men Löwengrip kommer att börjas säljas där så vi ska ha en lansering med återförsäljaren och då behöver jag närvara. Dock ligger det under vecka 44 så jag tänker att jag tar med barnen och Hayley dit. Lång flygresa men barnen är vana (åkt till både USA och Thailand) och flyger man business hela vägen och nattflyg så är det okej.”

   15 oktober
   ”Pingis och jag bestämde nämligen att jag väntar med Australien (lanseringen av Löwengrip är uppskjuten så jag åker dit i februari istället ). Men eftersom det är höstlov och alla kompisar är bortresta på förskolan så har jag bokat en resa till Dubai istället. Om två veckor åker vi, jippie 🙂”

   Svara

    Visit Dubai fixade väl det. Hon prioriterades högre än Kissie som vackert fick flytta sin resa till januari (?). Går inte att ha två influensor samtidigt. Antar att de lärt sig att kunderna ser igenom sånt…

    Svara

  Jag älskar att packa och är alltid ute i god tid 😁

  Svara

  Adhd.
  Vi har en fosterson med adhd. Han är nu över 30.
  Personer med viss diagnos har olika förutsättningar.
  Men….. denna flickan är kanske ett unikum?
  Eller super manipulativ.
  Det är ju oxå en talang

  Svara

  Jag försöker gilla alla kommentarer här som uttrycker förståelse för att ADHD innebär verkliga svårigheter. Heja alla ni som har ADHD eller har närstående med ADHD!

  Svara

  Hej hallå
  Ingen packar reseväskor i kläder som bella har på sig -med adhg eller utan. Löjlig bild.

  Svara

  Men varför kom MUAn dit och sminkade bella innan flygresan? Får man inte vara i vippen/flyga business utan proffssmink??

  Svara

   Hon kanske ville känna sig fin, kanske skulle tas en del bilder…

   Svara

   Jo men Bella är ständigt beredd på alla selfies som folk vill ta med henne under dagen. Plus en ständig följd av instastories.
   Därför ska hon alltid se fixad, blåst och spacklad ut.

   Svara

   Hon spelade in en reklam för Svensk adressändring samma morgon som resan. Inte konstigt att hon inte fixar att både packa och ordna frukost och lunch…

   Svara

   Jobbigt när hon ska hem.

   Svara

    Mycket enklare när man ska hem för då skyfflar man bara ned allt man har haft med sig.
    Det svåra är just att välja vad man ska ha med sig när man packar inför resan.
    Så man inte tar med alldeles för mycket av en sorts kläder och helt glömmer något annat.

    Svara

    Hon bor ju numera bara på hotell som erbjuder hjälp att packa.

    Svara

  MEN VARFÖR LÅTSAS HON PACKA BARNENS VÄSKA PÅ BILDEN NÄR HON INTE GÖR DET?!

  Svara

   Hon kanske lägger ner nån sista grej eller vill kolla vad som finns i dem. Det är väl inget konstigt med det?

   Svara

   Det där är Bella väska – se på necessären.
   Här är barnens väskor:
   https://www.isabellalowengrip.se/2018/10/25/dubai-pa-mandag/
   ”Barnens resväskor, packade och klara för Dubai på måndag! Det är så ljuvligt att ha hjälp hemma.”

   Svara

  Isabella Löwengrip, tjejen som vill få allt att verka unikt. Hon skulle säkert kunna få det att låta som att hennes toabesök är något alldeles unikt.

  Svara

   Det gjorde hon ju den gången hon berättade om kvitton i rumpan-incidenten.

   Svara

  Man ska göra det man är bra på. Hennes styrka är inte det som händer hemma i familjen. Bra! Då får nån annan betalt för att göra det. Det jag reagerar på är att precis allt är sponsrat i hennes liv. Ungarnas resväskor, hela halloweenfesten. Nu också adressändringen. Undrar vilken flyttfirma som kommer packa och flytta samt vilket hotell som sponsrar under tiden. Ni som jobbar med att sponsra kändisar och influencers, hur resonerar ni. Sponsrar man vem som helst, med vad som helst ?Sen bestämmer kändisen vilka sammarbeten se vill ha? Eller hur går det till?

  Svara

   Vad är egentligen Isabella bra på? Hon får hjälp med EXAKT ALLT i livet. Hon får hjälp med att välja kläder, sminka sig, ta hand om barnen, allt som har med hemmet att göra. Hon driver inte sina företag, hon är endast ansiktet utåt och det hennes jobb går ut på är att vara snygg och ta kort på sig själv. Allt som har med att driva företaget och ta det framåt får hon hjälp med (Ändå ska hon ge råd om hur man ”hinner med”). Man skulle kunna argumentera för att hon är kreativ och kommer på nya företagsideer och att det är hennes styrka, men nja. Hon har ett skönhetsmärke, skomärke och nu senast ett hårbandsmärke. Vad är det som är innovativt med det? Hennes största styrka är väl att hon har outsourcat hela sitt liv samt att hon lyckas få precis allt i livet sponsrat. Wow…årets businesswoman alltså..

   Svara

    Haha du har ju faktiskt rätt! Blev så lustigt och uppenbart när du beskriver det så.
    Bella är bra på att göra en höna av en fjäder och på att få saker att låta bättre än vad de är….och på att slänga med håret

    Svara

    Hahaha, jo så är det nog, försökte bara vara liiite positiv.

    Svara

    Någonstans måste hon tjäna i hop till pengarna hon måste betala för all hjälp, och kom nu inte med påståendet att allt är spons, så korkade är tjänsteföretagen verkligen inte.

    Svara

     VAD är inte spons i hennes liv?

     Svara

    Denna kommentar är så spot on, Lisa!

    Svara

  Fy vad folk borde läsa på om diagnoser alltså.
  Bara för att man behöver hjälp med 3n viss sak så betyder inte det att man inte kan ta hand om andra saker. Packa till en utomlandsresa eller bara en snabb packning till stan i handväskan kan vara jobbig och stressande.

  Svara

  Alla med ADHD har verkligen inte svårt att packa. Men vissa har det och Bella kanske är en av dem. Å andra sidan är jag hundra på att hon skulle kunna det om hon lade manken till, så mycket organiserande och planerande som rimligtvis måste ingå i hennes business-vardag. Men hon vill väl lägga energin på annat och jag kan knappast klandra henne…

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – en annorlunda inrednings-/lantlivsblogg

  Svara

  Jag tar också alltid med mig alldeles för mycket. Och har inte blivit diagnosticerad för något – än….. 😛

  Svara

  Blir både ledsen och arg när jag läser om all okunskap här. ”Skylla på ADHD”, ”alla har lite ADHD” etc. ADHD existerar och det kan vara ett oerhört hinder i vardagen. De som fått diagnosen har svårigheter med bland annat planera och organisera i en sådan omfattning att packa sin väska kan vara oerhört svårt. Kanske svårt att förställa sig men så är det! Visst kan vi alla ha svårt att koncentrera oss eller att få saker gjorda men att säga att man då har en liten släng av ADHD är att förminska de svårigheter som vissa faktiskt har.
  Och som fler skrivit ovan så innebär ADHD ett ojämnt fungerande, vissa saker som andra tycker är småsaker/mycket enkla kan vara supersvåra att fixa när man har ADHD medan man kan fixa andra, komplicerade saker utan problem. Klart att det provocerar, det förstår jag. Men det är viktigt att veta om och vara ödmjuk inför.

  Att snacka om ADHD som en superkraft kan säkert hjälpa vissa men min erfarenhet är att det tyvärr stjälper många också.

  Svara

   Jag tror att problemet ligger i att folk i allnänhet inte kan göra skillnad på ”drag/en släng av adhd” och det som är ”symptom” som varenda människa kan relatera till. Att missbruka droger är knappast nödvändigtvis förenat med adhd, att vara ”driven” och ”framåt” är lika lite en absolut konsekvens av adhd som att alla som sitter, eller hamnar, i fängelse har adhd – bara för att det finns en överrepresentation av diagnosen i fängelser.

   Jag påstod tidigare i en kommentar att ”alla har drag av adhd” och min poäng, som jag säkert var lite otydlig med, är att adhd utgår från egenskaper som vi alla, med eller utan diagnos, har. Vi som däremot har en diagnos har ju en så pass ökad volym, eller ”kvantitet”, av de egenskaperna att det blir handikappande och, i och med det, ett handikapp.

   Det här verkar dock väääldigt svårt att greppa för de som själva inte har en adhd-diagnos.

   Svara

    +/ – Jag menade inte specifikt dig och jag instämmer i det du skriver! Alla befinner sig på en linje från ”inga syntom” till ”massa symtom” och tror alla kan känna igen sig i vissa symtom på ADHD i vissa situationer eller perioder i livet. Men det jag tycker är farligt med att (och därför vill poängtera) lite slarvigt säga att man ”har lite ADHD” eller ”släng av ADHD” är risken att man ”normaliserar” svårigheterna på ett sätt som blir negativt. Att ha lite svårt att koncentrera sig ibland, ha svårt att packa lagom mycket eller komma igång med tråkiga saker är inte alls samma sak som att ha ADHD. ADHD blir det först när alla symtom ställer till det oerhört mkt i livet och inom flera områden (ex både på jobb och hemma, eller hemma och i relationer). Däremot har man ofta något område där det funkar bättre.
    Men detta misstänker jag att du redan har koll på! 🙂 Dock viktigt att försöka förklara för dem som inte är lika insatta.
    Har själv inte ADHD men däremot mycket erfarenheter utav det från olika sammanhang och vet hur mycket många kämpar 💕

    Svara

  Men har Bella fått en diagnos på att hon HAR adhd, eller är det något som blivit en trådsanning för att HON säjer att hon har den? Är det fakta eller egendiagnos?

  Svara

   Ja, hon HAR fått en diagnos av läkare. Så det handlar inte om någon hobbydiagnos.

   Svara

    Hur vet du det?
    Är det Dr Batong från KRY kanske som skrivit ut ett papper online?

    Svara

  Min pappa är handikappad och hade personlig assistans när jag var barn och jag haaaatade att det alltid var en massa folk hemma hos oss. När jag ser bellas team av folk som hon har hemma inför tex en resa så hoppas jag att hennes barn inte känner som jag gjorde inför alla de där människorna… Sen reser de precis som vi gjorde när pappa var med trots att ingen av dem är handikappad 🙂 transport genom flygplatsen till planet, ngn annan bär osv.

  Svara

  Jag kommer ihåg att hon nämnt det förut, tex att Odds mamma brukade hjälpa till när de var på landet.

  Jag har själv adhd och känner igen mig när det gäller just packande. Det är svårt att förklara för någon som inte själv har det, och låter säkert löjligt för andra. Men det är som att det blir kortslutning i hjärnan pga det är så många moment att ta itu med samtidigt. Jag brukar packa lite varje dag typ tre dagar innan jag ska åka någonstans. Måste jag göra allt vid samma tillfälle skulle det sluta med att jag glömde massa nödvändiga saker, eller fått en bryt av stress.

  Svara

  Jag har inte ADHD men efter en utmattningsdepression med sjukskrivning så kan jag inte packa. Eller jag gör det ju, men det stressar mig något enormt trots att jag är tillbaka på jobbet 100%. Innan hade jag inga problem med att packa, men efter så är det som att hela hjärnan låser sig och jag har packat gråtandes många gånger och velat strunta i att åka. Men jobbet klarar jag och där kan jag hålla många saker i huvudet även under högt tempo.

  Var en tröst att läsa kommentarena att fler har problem med packning (önskar att vi alla klarade det, men fint att se att jag inte är ensam😅).

  Tycker också det är tråkigt hur det här kommentarsfältet blivit, okej att vi tycker illa men måste vissa vara på gränsen till elaka? Ta en pepparkaka vetja 🙂

  Svara

   en pepparkaka? känns som flera här behöver ett dussin lådor av dem.

   /från en som totalbryter ihop när man måste packa.

   Svara

    Haha en hel låda låter ännu bättre! 🙂

    Svara

  Klarar man inte av såna enkla saker i vardagen så finns Habiliteringen som man kan vända sig till om man har fått en diagnos och känner att man behöver hjälp att lära sig organisera. Finns många hjälpmedel. Det är väl inget för denna prinsessan såklart. Men andra kanske kan ha nytta av det. Finns både för vuxna och barn. (adhd förälder och gift med en med adhd). 😉
  Så det går att lära sig.
  Tror hon känner sig för fin för sånt där också.

  Svara

  Men Vadå ”klarar inte av”? Så om man nu skulle vara tvungen att göra något som man anser att man inte klarar utan hjälp (det är att packa sitt eget skit, inte laga någon Michelin-restauerangsrätt) så lägger man sig ner och dör? Eller alltså vad händer när man ”inte klarar det”? Klart man klarar det om man måste, det är liksom att PACKA vi pratar om, vem gillar det men vissa saker måste man göra. Tycker det här med ”inte klara av” är ett hån mot folk som PÅ riktigt inte klarar av sånt.

  Svara

  Det är stor skillnad i att styra företag o att packa väskor. Jag har ADHD, är Ekonomiansvarig på ett stort företag o har full koll där. Men att packa en väska är helt omöjligt, så ere faktiskt.

  Svara

   Samma som mig då, har ADHD och är också ekonomiansvarig och klarar mitt jobb galant. Men jag klarar inte av att sköta hemmet, så som att diska, slänga sopor och öppna min post….

   Svara

  Roligt att inlägget på henne i badräkt på Instagram fick en del kommentarer kring hennes bröstförstoring, och nu har alla kommentarer tagits bort och inaktiverats 😂 ”kommer aldrig lägga mig under kniven”

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.