En uppdatering om Sindy och Kevin Shillingfords hämndporrhärva

Ni är många som undrat hur det egentligen går med den hämndporrhärva som jag skrev om HÄR.
Sindy själv menar att det inte finns någon polisutredning, att ingen kontaktat dem och att det således alltså är fritt fram att publicera hämndporr på en annan människa utan att några som helt konsekvenser.
Stämmer detta?

Nej, det gör det inte.
Jag har nämligen gjort lite efterforskningar och fått reda på att anmälan de facto både är aktiv och under utredning men att den inte gått till åklagaren än. Detta är förmodligen anledningen till att Sindy och Kevin inte hört från polisen än. De kommer förmodligen höras i slutet av utredningen när all bevisning gåtts igenom och sammanställts men när det är kan jag inte svara på.
Det ska nämligen ha kommit in ytterligare anmälningen efter att den här senaste händelsen uppmärksammandes, bland annat här på bloggen.

Så anmälan är både aktiv och under utredning. 
Det är allt jag kan säga i nuläget men ni är så många som frågat så jag ville ge er så mycket info som möjligt.
Förhoppningsvis leder detta till åtal – det skulle behövas statueras ett exempel att man kan åka dit för saker man publicerar, till och med på nätet.

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Några ungdomsr i Borås åkte dit för (grovt) förtal efter att ha spritt ett pedofilrykte om en polis via Snapchat, så nog statueras det exempel.

  Svara

   Det är olika brott.

   Svara

    Menade mer att man inte kan hitta på dumheter på nätet hur som helst.

    Svara

  Vad innebär hämndporr? Så himla konstigt uttryck

  Svara

   Hämdporr är ett etablerat uttryck och tyvärr en stor genre inom porren (revenge porn). Du sprider sexuella bilder/filmer på någon i syfte att hämnas. Allra oftast män som vill hämnas på kvinnor. Straffbart.

   Svara

    Tack för info 🙂

    Svara

   Tex att nån lägger ut nakenbilder på sitt ex för att jävlas.

   Svara

  Mycket bra!

  Svara

  Brottet heter Olaga integritetsintrång. Sindy kan tro vad hon vill men för henne är det bara att ringa 11414 och fråga om hon har några aktiva misstankar på sig.

  Svara

   Kan man få ut uppgifter ur misstankeregistret som privatperson? Det trodde jag var lika hemligt som polisens spaningsregister?
   Brottsregistret är en sak men misstanke? Då röjer man ju eventuella spaningsarbeten om man lämnar ut uppgifter om misstankar?

   Låter konstigt.

   Svara

   Nä, så funkar det inte. Bara pt andra hållet, ”finns det en anmälan om hämndporr en viss dag”

   Tror däremot att hon kan ta reda på det om hon legitimerar sig (?)

   Svara

    När man begär utdrag ur brottsregistret får man också ut ur misstankeregistret. Det fick iaf jag när jag behövde utdrag till jobbet.

    Svara

     Ah ja när du skriver det så känner jag igen att jag också fått det.

     Svara

     Ja fast då postas det ju, man får inte reda på det genom att ringa 11414 i sig 🙂

     Svara

   Det fungerar tyvärr inte så. En vän till mig blev anmäld för något och när hon frågade polisen att få se anmälan så sade dom att dom inte får ge ut det. Även fast det gällde henne. Det lades senare ned och hon fick aldrig hem något om det. Med andra ord kan man bli anmäld utan att någonsin få reda på det om det inte går vidare.

   Svara

  Någon som vet vad som hänt efter hennes rumpoperation ? Verkar inte marknadsföras speciellt mycket och med tanke på att hon fick den betald så borde det tyda på att något gått snett?

  Svara

   Eller så väntar hon med att visa upp tills dess att den läkt färdigt. Folk visar ju sällan upp nyopererade bröst innan allt läkt klart tex. Brukar inte se bra ut före dess. Sårigt, svullet, blått osv

   Svara

    Hon la ut direkt efter men sen sluta hon. Brösten visa hon upp blåa och svullna.

    Svara

   Rumpan är proppad med stora muskler, stor blödnngsrisk och svår att låta bli att belasta och sitta på. Risken för komplikationer vid ingrepp i den regionen är stor. Jag har nyligen opererat mitt ben av medicinska orsaker och kirurgen undvek ingrepp i ”rumpregionen” just pga allt skit som kunde hända. Hon menade att mitt grundproblem inte uppvägde risken som ingreppet skulle innebära.
   Hon sa att hon inte kunde fatta att folk vågade göra plastikoperationer just där.

   Svara

   Jag har också fått känslan av att något gått fel tyvärr, när hon gjort brösten tog det inte lång tid innan hon visade upp dem och eftersom rumpan också är sponsrad borde hon ju posta mer. Och att hon dessutom varit väldigt inaktiv, knappt postat någoting och extremt lite storys och selfies. Nånting lär ju ha hänt sen får man ju hoppas att det inte är allvarligt. Men förstår inte hur de skulle gynna företagen om det vore så att hon bara valt att inte visa upp resultatet, hon har ju inte haft problem med att visa läkningsprocessen förr.

   Tror dock inte hon skulle gå ut med att nåt gått fel oavsett pga av sponsen

   Svara

    Tror heller inte hon skulle erkänna om det gått fel för att så många varnade henne om riskerna och hon vill förmodligen inte höra att hon får skylla sig själv

    Svara

  Ligger en flasback-tråd ute om Sindy just nu.

  Svara

   Vad handlar den om?

   Svara

    Sindy ¯\_(ツ)_/¯

    Svara

  Cam, en fråga: det finns ju en massa databaser av en massa olika slag som är mer eller mindre tillgängliga för olika yrkesgrupper och ibland tillhandahålls de av arbets-/uppdragsgivare. Du har inte tillgång till nåt sånt genom nyheter24?

  Jag tänker att jag själv har tillgång till en massa olika databaser som rör allt möjligt, där jag kan söka på både domar och en viss persons eller händelses förekomst i media.

  Om inte annat så kan det va värt investeringen att betala för såna tjänster? Bara en fundering, (inte) helt appropå.

  Svara

  Stämmer bra att sindy blir delgiven misstanke om brott när allt material är genomgånget samt eventuella vittnen är hörda. Det är brukligt att arbeta så i dessa ärenden. Är det dessutom flera ärenden som ska utredas brukar man som utredare göra färdigt alla och delge alla misstankar samtidigt. Har varit med om att ärenden blivit liggande i väntan på utredning över ett år så att sindy inte hört något från polisen ännu betyder inget…

  Svara

  OT men är det någon mer som sätt kommentarerna på stadiums Facebook sida angående att de valt att sälja burkini? Jag är i chock seriöst hur vissa beter sig och utrycker sig. Alla svenskar kommenterar att det är kvinnoförtryck medans muslimerna själva är jätte glada över det

  Svara

   Det är kvinnoförtryck.

   Svara

    Hur är det de? Många kvinnor väljer själva att ha slöja osv? Och de som tyvärr inte väljer själv och blir tvingade får iallafall en möjlighet att bada offentligt istället för att isolera sig ännu mer än vad dessa kvinnor redan gör. Tycker du det är bättre kvinnor ska isolera sig eller kräva egna badtider istället för att få tillgång till ett badplagg som gör att de kan ha det som alla andra?

    Svara

    Okej. Och icke-muslimska kvinnor som inte vill visa sig nakna, är det också förtryck? Från vilket håll då?

    Den här bloggen kryllar av rasister och i synnerhet islamofober. Kommentarer som är riktigt vidriga får stanna kvar men Gud nåde den som säger att en kvinna är ohälsosam pga sin vikt.

    Mitt sista besök här. Hade

    Svara

    Håller med! Detta är ett steg i helt fel riktning!

    Svara

    Det är väll fan ännu mer kvinnoförtryck att bestämma hur kvinnor ska klä sig???? Det är 2018 man får väll fan ha på sig vad man vill oavsett om det heltäckande eller naket??

    Svara

    Ellllerrr så är det inte upp till dig som inte bär burkini att bestämma om det är kvinnoförtryck eller inte?

    Att ekvationen kvinna+burkini=förtryck faller liksom i samma resonemangssfär som påståendet om att alla tjejer som ”ligger runt inners inne mår dåligt”.

    Att objektifiera kvinnor är i min värld lika illa som att infantilisera dem. Låt en kvinna leva för fan och ta diskussionen om burkinins vara eller icke-varande i ett annat forum.

    Svara

     Hur menar du nu? Problemet är inte och har aldrig varit kvinnors kläder – problemet är hur kvinnors handlingsutrymme begränsas.

     Det vi, som feminister, arbetar för är att valet ska vara fritt, oavsett om det gäller klädsel, karriär, utbildning, obetalt hushållsarbete, äktenskap, relationer, sex, graviditet, religionsutövning, med mera – alla val där kvinnors (och transpersoners, och i vissa kategorier även mäns) handlingsutrymme kan begränsas p.g.a. deras könstillhörighet.

     Som intersektionella feminister tar vi även hänsyn till fler maktordningar än enbart könsmaktsordningen. I klippet pratar Teysir främst om rasism. Rasistiska stereotyper (som har använts, och som fortfarande används, flitigt i propaganda).

     Är övertygad om att du menar väl, men du behöver fundera ett steg längre, lyfta blicken från vad kvinnor har på sig till vad som händer runt omkring. Att problematisera ett klädesplagg som vissa kvinnor bär är ett klockrent exempel på hur två maktordningar samverkar och tar sig uttryck genom en rasistisk sexism. För visst är det just att det är en burkini som du reagerar på, inte att plagget täcker kroppen?

     Lyft blicken från plagget och se den större utmaningen; att kvinnor ska ha rätt att välja hur de vill klä sig och möjlighet att röra sig fritt, oavsett klädsel. Burkini eller bikini på badhuset, byxor eller kortkort på krogen – valet ska vara kvinnans, och samhället ska kunna garantera hennes trygghet och handlingsfrihet oavsett val.

     👌🏾👏🏾😊

     Svara

      Säg det till kvinnorna i Iran, Egypten, Somalia och Afghanistan. Ser ni inte förtrycket? Förstår ni inte vilken makt klädesplagget besitter?

      Svara

       Tycker västvärldens förtryck är värre

       Svara

        Alla undersökningar om hur kvinnor och barn har det i olika länder visar iaf att du är totalt clueless.

        Svara

      hört om religiöst förtryck? Det är ett förtryck att inte få välja själv. Du blir uppfostrad som kvinna att lyda män o gud/ allah. Jag känner muslimer som ber 5 ggr/dag o de har vanliga kläder. Så att tro att en är en god människa att en ska tillåta allt, då är ni ute på helt fel väg. ”Tunga” religioner är tyngre för kvinnor.

      Svara

      en sak till är du uppväxt i en sekt, har du upplevt religiöst förtryck? Det har jag. Sara Mohammad o fler m henne är modiga kvinnor som lösgör sig fr religiöst förtryck. Vår tids riktiga hjältar.

      Svara

       Sara Mohammad… hahahah.

       Ja, hon är ju verkligen rätt person att tala för alla oss muslimer.

       Svara

    Och du är då inte förtryckt av västvärldens skönhetsideal som visas överallt? Kvinnor som lägger sig under kniven och Retuscherar sina kroppar för stt behaga andra, är inte det förtryck? Män som kommenterar heltäckande klädsel till vilken anledning?? För att de vll ha tillgång att se kvinnors kroppar?? Varför vill kvinnor förbjuda rätten till stt ha på sig kläder? Sjukt

    Svara

     Men lägg av, det där har noll och åter noll med saken att göra! Flickor och kvinnor DÖR dagligen över hela världen för att män anser de ska måte skyla sig, gömmas undan och kunna behandlas som andra klassens medborgare med noll rätt över sin kropp och liv.
     Dessa plagg är ett MANLIGT påfund för att kontrollera kvinnan, inget annat. För att hennes heder sitter i hennes oskuld och hennes ”ansvar” är då att inte fresta dessa sk män.

     Att sen kvinnor i väst opererar sig och har problem med vissa skönhetsideal är inte ens f-n jämförbart någonstans.

     Svara

     Stadium tjänar pengar (i just detta fall) på islamistiskt hedersförtryck mot flickor och kvinnor!
     Ur artikeln:
     ”– Vi är stolta över vårt sortiment, berättar Angelica Larsson, press- och informationsansvarig på Stadium.

     Ni borde skämmas säger jag och miljontals flickor och kvinnor som tvingas att bära ”anständighets” plagg av män och-eller”gud” i Iran, Saudiarabien, etc…
     Ur artikeln:
     ”– Vi tar ingen ställning inom religion eftersom det inte rör sportens värld. Samma sak gäller politiken, säger Angelica Larsson.”
     Att marknadsföra politisktislams flaggan dvs kvinnoförnedrande ”anständighets dräkt”/ burkini under namnet ”efterfrågan” är både ställningstagande för religiös förtryck och politiskislam.

     Vad bli nästa steg för att tjäna pengar på?
     Att sälja Fake Blood för att tillfredställa olika religiösa och traditionella mörka krafters krav på blod på lakanet vid första våldtäkten inom hederskulturens barn-och tvångsäktenskap för att bevisa flickors ”oskuld”/”mödomshinna” som inte finns?
     Ni kommer säkert att sälja mer av den produkten för att det är flera religiösa extremist grupper än bara islamister som efterfrågar just ”oskuld”skontroller och ”mödomshinnan” som inte finns.
     Vi har jo 1 av 4 flickor bara i Stockholm som har ”oskuld”s krav på sig då deras familjer efterfrågar blod på lakanet. (enligt Stockholms stads kartläggning i samarbete med Stockholms universitet- 2009)

     Och steget därpå kan ni kanske sälja speciella rakblad och knivar för könsstympning för att tjäna pengar på både religiösa och traditionella gruppers förfrågan för att könsstympad deras barn?
     Vi har jo 19000 flickor i riskzonen för könsstympning i Sverige (enligt Socialstyrelsen- 2015) och ännu fler efterfrågar könsstympnings verktyg mot små pojkar som är helt lagligt i Sverige.

     Det går även att tjäna pengar med att hjälpa islamisters skrämselkampanj mot hijab-burqa vägrare flickor och kvinnor med att sälja ”vägval” affischer till ”paradiset eller helvetet”

     Här kan ni läsa om Stadiums uttalande om ”islamistiskadräkten” https://unv.is/dn.se/ekonomi/sportkedja-borjar-salja-heltackande-badplagg

     Här kan ni läsa om fake blod försäljning i Sverige: http://www.gp.se/nyheter/göteborg/fejkade-mödomshinnor-säljs-till-sverige-1.3912154

     Här kan ni läsa om min tidigare debattartikel om könsseparat badtider och om hur religion och kultur blir återigen argument som tillåts att motarbeta jämställdhet och likabehandling av män och kvinnor.
     https://www.svt.se/opinion/article3146674.svt

     Hedersförtryck har flyttat hit och forsätter i Sverige i vissa fall pga goda viljans vilsenhet och i andra fall pga vissa ansvarslösa företagares girighet!

     Med vänlig hälsning,
     Sara M

     Svara

      Jag hade lätt velat ha en burkini för att slippa blickar och kommentarer om knullbarhet. Kvinnor är förtryckta överallt, av män, men du ska fan inte bestämma vad jag får och inte får ha för kläder. Då är du lika illa som en man.

      Svara

      Jo men i många länder och kulturer är det säkert så men inom islam är det inte så. Då får du daktiskt läsa på om hur upphöjd kvinnan är och vilken rätt kvinnor har och framförallt mammor. Oskuld spelade ingen roll när jag gifte mig och dessa förtrtck när det gäller oskuld finns det i alla kulturer, speciellt hos syrianer och assyrer.

      De som lämnat islam kan gärna gå ut o berätta hur de blivit behandlade men då kan dom ge rätt information om islam istället. Det dom växer upp i är en mix av islam och deras kultur. Som ex kösstympning i somalia, har INGET med islam att göra. Tvångsgiftr, har INGET med islam att göra för äktenskapet är inte giltligt om man tvingas till det. Därrnot använder man det i muslimska länder.

      Men du blir tvingat av samhället att bära vissa kläder, du blir hjärntvättad av media till att bära plagg som gör att du visar och förskönar din kropp för just männen.

      Visst muslimska kvinnor kanske hållet sin kropp privata för deras nära o kära medan andra kvinnor visar upp sig för vem som helst. Det är ens eget val.

      Svara

    Vem avgör det? Kvinnorna det gäller måst väl ha TF?

    Svara

   Kvinnoförtryck!!! Fatta det nån jävla gång! Så TRÖTT på människor som lever i sin vita jävla bubbla och inte har någon ANING om hur kvinnor protesterar och DÖR dagligen världen runt för att slippa bära såna plagg! Skämmes tamejfan! Du sviker dina medsystrar och spelar männen och deras sjuka kvinnosyn i händerna. Fan vad ni sabbar allt

   Svara

    Verkligen, så skrämmande med alla som börjat använda skönhetshetsen som något slags symbol för västerländskt förtryck som tydligen ska vara lika illa med att ha sin heder och oskuld kontrollerad av alla samhällets män (och kvinnor också tyvärr) .

    Att skyla sig för att inte råka fresta män är vad det handlar om, och är inget annat än förbannad medeltid som lever kvar.

    Svara

     Vi som inte vill visa upp oss då? Ska du bestämma vad folk ska ha för kläder? Hur är det annorlunda än religiöst baserat förtryck?

     Svara

      Men ha va du vill på dig?? Det fina är att här kan du faktiskt bestämma själv, utan klädpoliser som finns i många andra länder!

      Svara

       Fast du agerar klädpolis när du tycker att stadium inte ska sälja bikini. Då är du likadan som de män du föraktar. Don säger klä på! Du säger klä av!

       Svara

      fast du har ett val va? De är ingen som bestämmer de va? Så klä dig hur du vill. Detta handlar väl om vad som faktiskt är sanning. Många kvinnor har inte möjligheten att välja. Sluta blunda nu. Suck

      Svara

     Fast att operera sig o fylla kroppen med gifter ser jag som värre förtryck än att behöva ha på sig kläder. Islam säger att männen ska sänka blicken och klä sig anständigt, likaså att kvinnan ska sänka blicken och klä sig anständigt, så sluta ge fel bild av att kvinnor är förtryckta i islam. Kvinnor är förtryckta i olika kulturer, men aldrig i islam. Du får inte ens säga ufff till din mamma.

     Svara

    Alla muslimska kvinnor jag känner som har slöja bär det av egen vilja 🙄

    Svara

     alla kvinnor inom alla religioner säger så för att de måste o de nöjer sig med det. Jag nöjde mig inte.

     Svara

   Läs om hur Iran såg ut på 70-talet. Det såg ut som Sverige och fortfarande islamst. Sen tog konservativt muslimskt ledarskap över och kvinnor tvingades täcka. Finns massa bilder på hur kvinnor demostrerade emot detta men ändå va männen och religionen.

   Att säga att burka, niquab, slöja är frivilligt är oftas en lögn. Dessutom står det inte ens i koranen att en kvinna ska behöva täcka sig på detta sätt. Så det är helt enkelt ett sätt för muslimska ledar kontrollera kvinnan. Jag mår så dåligt när jag ser kvinnor, täckte från topp till tå, gå hukade bakom sina männ som är klädda i shorts å flipflops. Mest av allt mår jag dåligt av att se små barn som tvingas täcka sig. Vidrigt. Hur kan man göra sä mot sina bar?

   Svara

    Slöja på barn är jag helt enot men hur kan föräldrar låta sin barn gå i mini shorts så skinkorna hänger ut redan vid 7 års ålder. Låta dom bära smink…

    Svara

  Något som retat mig sista tiden är dessa unga muslimska tjejer som kommer slöjdbekläda i tråkiga tunikerna(eller vad man kallar det) sen kommer deras män uppklädda till tänderna i snygga dyra märkeskläder. Säkert fördomsfullt av mig, men varför får inte deras kvinnor ha finna dyra märkeskläder?

  Svara

   Det har de, fast under burkan. Hemma bär de vanliga kläder. Iranska kvinnor gör flest plastikoperationer i världen btw.

   Svara

   Har också sett sånt. I somras satt det ett par mittemot mig på tåget, värmebölja, ingen fläkt. Riktigt svettig med andra ord. Mannen har på sig ett tunt linne och shorts medan kvinnan hade hijab och långärmad tröja UNDER sin T-shirt. Tyckte så synd om henne

   Svara

  Camcam vad menas med att händelsen uppmärksammats även på bloggen? Att det kommit in fler anmälningar! Hänger inte med kan någon förklara.

  Svara

   När själva händelsen var aktiv var det flera personer som anmälde att dom varit med om liknande händelser från S eller K. Så det verkar finnas fler anmälningar mot dom än bara den i samband med hämdp***härvan. Så uppmärksammat som det blev har nog polisen en hel hög med anmälningar. Dom hängde ju även ut folk som stöttade tjejen som blev uthängd o dessa har oxå polisanmält. Kan bli ett saftigt åtal mot S o K det återstår att se…

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.