Alex & Sigge sågar Lance vs Livet i sin podcast

Många är de gånger som jag kliat mig i huvudet åt Alex och Sigges humor men den här gången skrattade jag högt. 
Sigges torra beskrivningar av Lance vs Livet är MER än klockrena och han sätter verkligen ord på mina känslor efter att ha genomlidit två avsnitt med denna högst motvilliga dokusåpadeltagare.

Underbart!

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har Alex, Amanda och barnen flygit till Maldiverna för att vara där typ 4 dagar? Läste det på Flashback men vet inte om det är sant. Snacka om knäppt isåfall, klimatförnekare? Hehe

  Svara

   Och en sak till. Alla Alex instainlägg från maldiverna har en töntig hotell hashtag, men de är inte reklammärkta. Tror knappast han orkar göra reklam för hotellet bara för att va snäll? Men vad vet jag.

   Svara

    Eller alla inlägg garn inte hashtag men 2 har det – tills det kom kommentarer om det. Men alla är taggade med locarion och namn på hotellet vilket han inte heller brukar göra. Ganska säker på att de fått resan gratis. Ska det inte reklammärkas då?

    Svara

     Han blev ju lite dissad av dina fellow mediemänniskor i Stockholm för hashtaggen #myconstancemoment. Tror också på solklar spons, sättet båda han och Amanda filmat och skrivit indikerar det.

     Svara

      *sina!

      Svara

       Jessica Andersson verkar ha gjort samma tripp… med samma #
       Kallar det ”reportageresa”.

       Svara

        Pressresa, reportageresa, bloggresa…
        Kärt barn har många namn.
        Spelar ingen roll om man reser för att skapa content till sociala medier.
        Är resan sponsrad så ska det framgå. Ingen ”riktig journalist” reser på gratisresor utan att vara transparent med vem som betalar. Det kallas trovärdighet (influencers kan slå upp ordet i en ordbok vid behov).

        Svara

         Klanen Schulman anser sig stå över allt sånt som trovärdighet, reklammärkning etc. Det är sen gammalt.

         Svara

         Det är iofs inte sant. Resejournalistik bekostas av resebolagen ganska rakt av eftersom ytterst få redaktioner har råd att stå för fiolerna. De betalar oftast endast en frilansande journalist för färdigt reportage medan resebolag, hotell, restauranger, nöjesparker mfl bjuder journalisten på upplevelserna för att få synligheten. Och detta gäller alltså såväl i redaktionella som sociala medier utan att någon märker ut sponsringen någonstans.

         Svara

   Vad gör det för skillnad om man är där 4 eller 7 dagar? 🙂
   Vill han inte minska på sina flygresor så behöver han inte. Det är jättefint att vissa bryr sig om miljön och låter bli att flyga, men det är ingen lagstiftning på att man bara får flyga en gång om året.

   Svara

    Börjar bli riktigt tröttsamt att så fort någon flyger skriks det ”klimatförstörare” och dyl. Flyget skulle ha avgått oavsett hur många dagar man väljer att stanna på en destination. Däremot onödigt att åka långt och stanna endast några dagar främt pga jetlag.

    Svara

     Ska vi sluta säga ifrån när vi tycker att det behövs förändring? Tror inte alls att du tycker att det är tröttsamt att folk ”skriker”, tror du tycker att det är tröttsamt att inte få flyga hejvilt utan att behöva försvara varför ditt nöje är viktigare än våra kommande generationer.

     Svara

     Den där kommentaren om att ”flyget skulle ju gå” visar ju på så låg analytisk förmåga att jag häpnar. Nej, flyget skulle förstås inte gå om det inte var fullt med människor som ville flyga med flyget. Ju fler som flyger till en destination, desto fler avgångar. Det är väl ändå rätt självklart att efterfrågan påverkar tillgången. Det är ju inte så att det gått x antal flyg till Maldiverna för evigt sedan tidens begynnelse och att de kommer att fortsätta att gå oavsett hur många som flyger med dem. Färre som flyger = färre flygplan i luften. Begrips.

     Svara

    Men folk har väl rätt att tycka att det är vidrig konsumtion. Ebba von Sydow och Emilia de Poret har tydligen också pratat om det och det blev en ganska kritisk diskussion i bloggen. Det känns inte så himla ”fräscht” med flera flyg till LA om året längre. Jämför med pälsdiskussionerna, det är verkligen en förlegad statussymbol nuförtiden.

    Svara

    Åsikten från mig (som skrev första posten här) är väl att detta handlar on hur der ser ut mer än den faktiska påverkan. Det SER värre ut att dra för 4 dagar. man kanske inte kan begära att alla ska sluta flyga, dock tycker jag det är extremare att flyga till andra sidan jorden till just en ö-grupp som håller på att försvinna i havet pga klimatförstörande för fyra jäkla dagar. Det är liksom ”cost vs outcome”. Dessutom först med vanligt flyg sen sjöflygplan? Ska man åka bara några få dagar hade det varit mer smakfullt att åka kortare och ska man absolut åka till andra sidan jorden bör det vara för minst ett par veckor – detta är inte fakta bara åsikter. Men räkna på det – om alla flyger långt för korta resor blir det faktiskt totalt sett fler flygresor då frekvensen på flygen ökar ju oftare man flyger.

    Svara

  är denna podd alltid lika rolig som de man hör i klippet? är den värd att lyssna på?

  Svara

   Jag skrattar väldigt ofta åt deras avsnitt 🙂 men tycker man ska börja från början om man ska börja lyssna. Dom första 100 avsnitten är sjukt kul 😅 det är dock ingen podd för den som är extremt PK eller stel. En liten varning bara 😉

   Svara

    Har alltid känt ”jag gillar inte Schulmans” och har därför inte lyssnat, men man kanske borde ge podden en chans ändå? Älskar poddar humorpoddar som har ganska högt i tak, lyssnar på Freakshow och Tombola Podcast varje vecka, och sörjer fortfarande att Geniförklarat lagts ned

    Svara

     Tack för kaffet podcast är något för dig om du har högt i tak och rå humor!

     Svara

      Jag undrar vad som det koketteras mest om? Folk som gärna uttrycker att de gillar rå eller sjuk (vad jag avskyr människors frekventa användande av ordet sjuk) humor eller stark mat.

      Svara

     Nej, podden är genuint elak. Inte så kul när de aldrig har vanligt trevligt vett.
     Att de är skojiga ibland väger inte upp deras elakhet.

     Svara

    Jag har lite svårt för Sigges röst. Han låter så trött och blasé.

    Svara

     Man lär sig älska den efter ett tag

     Svara

      Nej, det gör man inte.

      Svara

     Sigge är bäst, älskar att lyssna på när han analyserar människor eller situationer.

     Svara

   Den är klart värd att lyssna på!

   Svara

   De 100 första avsnitten är kanon.
   Sen tappar dom det. Totalt ointressant och mer mobbing än innehåll..och så allt skryt hit och dit..

   Nä, det är ointressant nuförtiden.

   Gått över till Adam och kompani.

   5/5

   Svara

   Det är jätteolika, vissa avsnitt är sådär och vissa skrattar man så man gråter.

   Svara

  3 2 1 tills Maggan lägger ut gråtandes bilder på Instagram/bloggen om hur de mobbar hennes son.

  Jag tycker trailern till serien är rätt intressant när de säger att hans mamma är popstjärna. Vet inte riktigt om jag skulle titulera Maggan som det? Visst hade hon och syrran en ”hit-låt” för typ 18 år sedan men har hon gjort så mycket inom den branschen efter det?

  Svara

   Åh herregud vilka minnen!

   You got (what I want)
   https://youtu.be/ogMRSwk2LpI

   Svara

    Förtydligande, ovan är en länk till systrarna Graafs hitlåt från -98 🎶

    Svara

    Gud så gammal jag känner mig, 20 (!!!!!) år sen!! 😀

    Svara

   Mer utvikningsbrud som gjorde en låt.

   Svara

  Har så svårt för Alex o Sigge i vanliga fall men det här var riktigt, riktigt underhållande!

  Svara

  Jag tycker lite synd om Yoga_Girl – sedan hon gjorde business av sitt varumärke rasar hennes följarsiffror – enligt Socialblade tappar hon flera hundra följare om dagen och raset fortsätter, ibland över tusen tappade. I och för sig gör det ingen jätteskillnad på en följartskara på över 2 miljoner, men ändå. Från att ha fått nya följare varje dag till ett ras som inte tycks ha någon ände. Är det så? När det blir business (även en BRA och god business) ledsnar folk och det känns inte lika fint och ”naturligt” längre? Försvann känslan? Jag vet inte…..

  Svara

   Följare på Instagram, alltså.

   Svara

   Nja. Det är nog snarare det faktum att yogagirl har blivit ställd mot väggen för cultural appropriation. Att hon tjänar pengar på en kultur hon inte är en del av från början. Bara det att hon har tatuerat in den heliga symbolen på sin fot när fötter ses som det smutsigaste på hela kroppen i kulturen visar väl en del med. Hon har fått enormt mycket kritik det sista tydligen för det. Kan vara därför hon tappar.

   Svara

    Ja, jag följde den stormen på hennes Instagram och det stormade rejält. Men hon tog det hela på rätt sätt, som jag uppfattade det – bjöd in sina kritiker till samtal för att lära sig och ändra sig, vad jag såg försvarade hon sig inte på något område utan bara tog till sig kritiken för att lära av den.

    Jag uppfattade att följarraset på Instagram startade nästan på klockslaget den dag hon avslöjade steget in i stor business med allt vad det innebär. Hon får också kritik för att hennes retreats är extremt dyra att delta i, absolut inget för ”vem som helst” utan kostar stora pengar. Jag tror det är mest där hon tappat följare, men givetvis också pga det du nämnde.

    Svara

     Vad har hon för business förutom ditt extremt dyra retreat?

     Svara

      Yoga Girl har blivit ett sk brand, ett registrerat ”märke” med bl.a. kläder etc. Tanken bakom det hela är god, pengar placeras via Yoga Girl Foundation och går framförallt till ”Child safety and abuse prevention”, ”Self-love and self-esteem empowerment in women”, och ”Stress reduction and anxiety prevention”. Dvs rakt igenom bra saker. Det är därför jag tycker lite synd om henne, då det stora följar-raset startade i stort sett samma dag som hon släppte den här nyheten. Kanske folk tycker det hela blivit för stort? Hennes t-shirts med YogaGirl kanske känns lite väl cheezy, jag vet inte….. (10% av intäkterna från shoppen går till hennes foundation.)

      Svara

      Yoga Girl har blivit ett ”märke” ett sk Brand. Med mycket goda avsikter, men ändå.

      Svara

       Oj! Trodde inte min första kommentar kommit med, förlåt upprepning…!!

       Svara

   Exakt! En gång i tiden kändes hon genuin, men inte längre. Jag har kvar henne på Insta-listan, men varken läser eller tittar på det hon lagt ut.

   Svara

   Men också att hennes konto idag handlar till 10 % om yoga och 90 % om hennes barn. Tror hon tappat många yoga-följare.

   Svara

    Ja, det tror jag med. Men just specifikt det plötsliga, skarpa följarraset på Instagram gick igång i stort sett på dagen för hennes stora ”öppnings-släpp” (himmel, hittar inte ordet…) av Yogagirlofficial etc. Som att trycka på en knapp som öppnar dammluckorna. Tanken var nog att det skulle bli tvästrom…

    Svara

     ”Tvästrom”?? Tvärtom!!!

     Svara

      Kämpa Valentina!

      Svara

  Fan va fresh. Två medelålders snubbar som sitter och rackar ner på en 17årig grabb. Nu växte verkligen de båda😍😷☝🏼 Alex kanske skulle göra en podd angående sin fina brors produktion Kungarna av Tylösand istället?

  Svara

   Är någon i schulmanklanen känd för sitt mogna beteende?

   Svara

    Nej förvisso inte😂

    Svara

   Fast det är väl skillnad på att vara en ”17-årig grabb” och en offentlig person som verkar göra det mesta för att höras och synas? Man får väl ändå tåla att folk diskuterar ens medverkanden i media, både positivt och negativt? Genom alla tider har det väl skvallrats om ”kändisar” men det får man väl inte göra snart i det här PK-landet.. Allt är kränkande. Äh. Har inte fått mitt morgonkaffe än så känner mig rättletlig. Går och drar nåt gammalt över mig istället.

   Svara

    Kan inte stava heller så bäst jag korrigerar så inte rättstavningsmaffian attackerar. Menar såklart lättretlig inte rättletlig 😅

    Svara

     Jag gillar ditt nyord ”rättletlig”.
     Försöker komma på någon bra betydelse bara 🙂

     Svara

      Kanske det är alla kära språkpoliser som är rättletliga? 😅

      Svara

     Det är mer otäcka särskrivningar och okunskap om de/dem som måste bekämpas. Det här är ju ett uppenbart ”slinta på tangenterna-fel”.

     Svara

     Rättletlig for the win! ❤️👌

     Svara

      Är det någon som är lätt att leta upp? Typ som THK när det vankas mat?

      Svara

       Nej, då är man lättletlig och inte rättletlig.
       En rättletlig person är definitivt (som föreslagits ovan) någon som letar efter språkliga fel i syfte att det ska bli rätt efter påpekande.

       Svara

    Om det hade vart konstruktiv kritik så fine men det är det ju inte. Det är endast ett försök till att få ner någon. Dom gör narr av honom.

    Svara

     Jag hör inte att de gör narr av honom, de beskriver serien tycker jag, Sigge beskriver hur han upplever det. De dissar inte serien eller Lance, de beskriver det på ett bra sätt. De verkar ju tycka att serien är underhållande ju.

     Svara

   Han är väl 18

   Svara

   Ha ha klockren

   Svara

   Inte för att jag gillar Alex och Sigge eller tycker att det dom gör är bra, men Lance räknas som vuxen då han är 18 år.

   Svara

  Läser artikeln om Alex i DN och tänker vilken bjär kontrast till hans rätt osmarta och ytliga fru?

  Svara

   Men guudrun, han är ju bara posör! Det finns inget djupare hos honom, han har bara lärt sig några pseudointellektuell-cirkustrix.

   Svara

    Håller jag absolut med om men han verkar iaf ha tankekapacitet vilket frun tycks sakna.

    Svara

  Även TramsFrans hade ett träffande inlägg. Tycker nästan synd om Perelli då jag gissar att sista barnet var en stark önskan om en dotter.

  Svara

   Hänger dina meningar ihop, dvs har TramsFrans gjort ett inlägg om Perelli?

   Svara

  Alltså ….. Lance tankar kring första majtåget 😂

  Svara

  Petter stordalen håller på att bygga ett stort hotell mitt i Sundsvals city

  Svara

  Två ads för att kunna se klippet.. 😑

  Svara

  Tydligen har någon gjort en orosanmälan för Lunabelle 🙄 stackars Jocke & Jonna. De är barnsliga & impulsiva, men jg tror faktiskt de löser det här.

  Svara

   Jag följer dem inte men såg av en slump klippet när de kommer hem från BB och det var bara så himla fint. De verkar vara hur genuina och kärleksfulla som helst. Sekvensen när Jocke berättar att man inte ska favorisera bebisen framför hunden, Haha, det var så fint på nåt sätt. Allvaret i rösten när han sa det.. 😅😄

   Svara

  Det här var ju genialiskt. 😂 Så sorgligt, patetiskt. Tror Lance kommer skämmas ihjäl över den här serien om några år. Verkar ju som Graaf barnen levt i en väldigt skyddad värld.

  Svara

   Oavsett så tror jag inte hans nyvunna kändisskap kommer slå så väl ut, tycker synd om dessa barn som inte skyddas mer hemifrån… De har redan varit med om massa tråkigheter och han är fortfarande så ung, knappast redo för att hantera all offentlighet och folks åsikter. Känns inte ok.

   Svara

    Oj vad tycker och tänker du då om Idol-deltagare som är 15-16 år?! Inte redo för att hantera offentlighet och folks åsikter? Kan inte kännas ok och bra för dig, stackars dig kh.

    Svara

   Tycker inget i sällskapet verkar särskilt smarta heller, lite som Wahlgrens ;-/

   Svara

  Tror Maggan vill synas mer än Lance!
  Pinsam morsa!🎃🎃

  Svara

   Maggan kommer att bita huvudena av dem som kritiserar sonens kändisskap! 😉

   Svara

  Har Bellsan stängt av sina instakommentarer? Var ju någon där som hävdade flertalet gånger att hon köpt likes hon inte betalt för.

  Svara

   Ojoj kan man köa likes utan att betala också.. suck. NEJ Bella verkar Inte köpa likes, bara sluta!! Hon har rimligt många likes i förhållande till antal följare, faktiskt ganska lite likes, så bara lägg ner!!

   Svara

  Bojkottar Schulmans överlag. Tycker det är märkligt att kritisera dem i så många avseendeen och sen sponsra dem genom att lyssna på podden.

  Svara

  Tycker lite synd om grabben, är det morsan som bestämt att han ska va med i programmet? Han framställs ju inte särskilt intelligent eller sympatisk öht. Går han inte i skolan, han är väl fortfarande rätt ung?

  Svara

   Han la väl gymnasiet på hyllan för att bli mma-proffs eller något sånt där, har jag för mig?

   Svara

    Oj då. 🙁

    Svara

  Blondinbella är enligt egen utsago igång med att skapa digitala kloner av sig själv som ska agera på marknaderna i kina, USA, Mellanöstern… för ”hon kan ju inte vara överallt själv, men satsar på att bli världens mäktigaste kvinna”. Dessa avatarer anpassas för sina lokala marknader (”en drömfrukost ser ju inte likadan ut i Hongkong som i Paris”) och alla bilder skapas av en grafisk designer. Allt för att bygga varumärket world wide.

  Nån mer som hört Breakit-podden?

  Svara

   Hon är inte först med den idéen. En mycket cool kvinna, som jag gillar henne 😍, gör redan samma sedan flera år. Skillnaden är att hennes föreläsningar gör skillnad på riktigt.

   http://nellyben.com

   Svara

   Vad är det för mening med att klona sig om människor utomlands inte vet vem hon är?
   Ingen idé att göra en avatar av sig själv om inte den verkliga personen bakom redan är känd.
   Jag tycker det låter som Bella (och Nordic Tech House) har hoppat över ett led här.
   Hur många i Hongkong, USA, Brasilien eller Kina vet över huvud taget något om Isabella Löwengrip?

   Svara

  BaLancelot har varit tillsammans med Paow, han har ju gjort sitt…

  Svara

  Så jäkla mitt i prick😉😂😂

  Svara

  Med tanke på hur extremt oträffsäker den här bloggen är, så är jag inte direkt förvånad över att du inte förstår alex och sigge.

  Svara

   Mvh/Schulmanklanens lilla hjälpreda <3

   Svara

    lär mig hur jag kan komma på såna där klyftiga svar snälla

    Svara

   Haha tänkte detsamma, äntligen någon som fattar vad de säger… Alex och Sigge sågar ju INTE Lance och serien!! VAR hör du att de sågar Lance Camcam?! Haha Camilla Camilla hehe… De pratar ju om serien och beskriver den på helt rätt sätt, de sågar inte, de verkar ju tycka den var underhållande och någonting nytt.

   Svara

  Ja de ser sig ju själva som nått fantastisk 🙄
  Medelålders män som dissar en 17åring.
  Jisses

  Svara

   Var hör du att de dissar??? Tvärtom verkar de ju gilla serien och tycka den är annorlunda och underhållande! De har förstått vändningen i serien och beskriver serien, de dissar inte!

   Svara

  Men.. de sågar ju INTE! De beskriver serien och vändningen, från att Lance låter dryg i introt (lite skämtsamt typ och inte på helt fullt allvar) till hur serien sedan vänder, de har fattat det.. De verkar ju tycka att serien är underhållande, de varken sågar eller dissar serien. Du Camcam verkar ofta missförstå och misstolka saker… Var hör du att de dissar serien? Du hör vad du vill höra 😉 Jag tycker serien var intressant och underhållande och ser fram emot nästa avsnitt!

  Svara

   Är ni på riktigt? Hör ni inte ironin? Lyssna en gång till på vad Alex och Sigge säger när Lance ska försöka komma på var ett första-majtåg är. Eller förresten, lyssna på hela klippet en, två och tre gånger så kanske ni förstår vad som sägs. En större diss än detta har sällan skådats

   Svara

    Ironi ja, precis X ironi vet du vad ironi betyder? Det är ingen diss av serien, däremot så ifrågasätter de om ifall Lance och hans kompis är allvarliga eller obildade när de diskuterar vad som firas 1a maj. Men någon diss av serien var det inte mer att de verkar anse att det är lite skrämmande ifall de inte vet vad arbetsförmedlingen är och varför det finns 1a maj-tåg…

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.