Någon har gjort en oroasanmälan mot Jocke och Jonna

VILKA JÄVLA DÅRAR!
Fy fan vad förbannad jag blir!
På människors ondska, på slöseriet med resurser och att ta tid från barn som faktiskt far illa och behöver socialtjänsten!!!

Det enda som gör mig glad i hela den här vidriga situationen är att socialtjänsten inte kommer agera i ärendet.
Skönt att de fattar att det är dårar som varit i farten här och förhoppningsvis får det deras likasinnade att lägga ner sina planer på anmälningar när det ändå inte kommer hända någonting med dem.

Allt stöd och kärlek till Jocke och Jonna!!!

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur kan människor vara så tragiska att orosanmäla en familj som inte gör annat att visa sin enorma kärlek för deras efterlängtade och underbara dotter?

  Säger som han där snubben sa för några år sedan med Britney: Leave them alone!

  Svara

  OT
  Ang din instapost, så går det när allt själs ut från Sverige. Tycker iaf att man tydligt ser att det är kineser som äger dem nu mer. 😉
  Förbered dig dessutom på att den välkända trudelutten innan filmen är borta. 😒

  PS Samtidigt så tycker V att även dem som inte är medborgare ska ha rösträtt. 🤯

  Svara

   De vill tydligen att 16åringar ska få rösta också…

   Svara

   Vänsterpartiet vill se en utökad rösträtt! Så det inte enbart handlar om rösträtt i kommunal- och landstingsval. Och angående 16-åringar står det i motionen

   ”Sänkt rösträttsålder kan vitalisera demokratin och ger fler möjlighet att vara aktiv i demokratin. Ungdomsorganisationer, forskare, myndigheter och flera statliga utredningar, senast 2014 års demokratiutredning (SOU 2016:5), har föreslagit sänkt rösträttsålder. Vänsterpartiet vill att unga människor ska lita på att politiken också utgår från ungas verklighet, och anser att det bör genomföras försöksverksamhet med sänkt rösträttsålder till 16 år, dvs. det år som den enskilde fyller 16, vid val till kommunfullmäktige.
   Huvudsyftet med en sänkt rösträttsålder är att ta till vara ungas intresse och engagemang för politik. Det ger även unga direkt inflytande över samhällsutvecklingen vilket också är ett av de nationella målen för ungdomspolitiken. Erfarenheterna av sänkt rösträttsålder i olika val i länder som Tyskland, Österrike och Norge är genomgående goda och exempelvis i Norge visar försöksverksamheten med sänkt rösträttsålder att 16–17 åringar röstar i högre utsträckning än äldre förstagångsväljare.”

   Svara

    Ärligt talat är det knappt så att 18-åringar borde få rösta… man får gott vänta tills man är myndig, i min mening.

    Svara

  Hände mig också. Knappt en vecka efter att dottern föddes så kom det ett brev från Socialen om att en orosanmälan hade gjorts.

  Det var pappans exfru som hade roat sig med det…

  Svara

  Guuuuud kan du kommentera Bingo Rimers instastory, han har en lite egen utekväll på båten.

  Svara

   Lite skämskudde på den. Tycker även han går för långt ibland med filmandet. Ofta man hör barnen säga till honom att sluta. Känns lite sorgligt att socials medier går före ens barns önskemål. Tycker han och resten av familjen är roliga att följa, men vi behöver inte se ALLT.

   Svara

  Varför skulle Socialstyrelsen engagera sig i ärendet??

  Svara

   Nej, precis! De har väl fullt upp med bla granskning och utredning av lämpligheten hos läkare/ssk och deras legitimationer. Bättre att låta socialtjänsten sköta detta.

   Svara

    Socialstyrelsen är en statlig myndighet och har inget med orosanmälningar att göra. Socialtjänsten och socialnämnden har som är en del av kommunen….

    Svara

     Precis! Därför jag ställde frågan till Camcam. Förhoppningsvis har hon koll så det endast är en felskrivning.

     Svara

   De får in anmälningarna och om dem tar det seriöst så får man tillbaka att dem engagerat sig i ärendet och att det kommer gå vidare med en utredning. Antar att det är därför. Har varit där nämligen.

   Svara

    Wooosh, rakt över huvudet bara.

    Svara

  Herregud, man blir mörkrädd över hur visa människor kan bete sig. Som du säger finns socialtjänsten av en (bra) anledning och låt dem göra nytta hos de familjer som behöver resurserna som mest… fy alltså!

  Svara

  En ekonomiskt oberoende persons syn på influencers:

  http://sparosverige.blogspot.com/2018/11/influencer-2000-talets-prostituerade.html

  P.S. Missa inte läsarkommentaren om att influencer nu även finns som gymnasieprogram:

  https://www.gymnasium.se/yrkesguiden/influencer-11937

  Humor: ”Framtidsutsikter för Influencer: Det finns tyvärr inte en prognos för yrket från Arbetsförmedlingen.”

  (FIRE står för ”Financial Independence, Retire Early”, en filosofi som kan förändra ditt liv.)

  Svara

   Fast ska man va riktigt grinig så är ”influencerprogrammet” inget mer än ett mediaprogram. Jag läste samhäll/media med kurser som mediaproduktion, reklam/journalistik, fotografisk bild, medier/information. De har bara gett det ett annat namn. Är det så att det är högskoleförberedande så varför inte? Låt ungarna ha lite kul.

   Svara

  förjävligt….
  hur kan man vara så elak 🙁

  Svara

  Socialstyrelsen har inte med det här att göra. Det är socialkontoret i kommunen som sköter det .

  Svara

  Sorgligt. Man kanske inte är världens fan av J&J men man måste vara blind om man inte ser vilka otroligt kärleksfulla föräldrar de är.

  Svara

   Ibland räcker inte kärlek till. Men jag tror också att anmälan är obefogad, absolut.

   Svara

    Jag är så trött på när folk säger att barn bara behöver kärlek. Eh, nej. De behöver tak över huvudet, omsorg, närhet, mat OCH kärlek. Du kan ju älskar en unge hur mycket som helst utan att ha någon som helst förmåga att faktiskt kunna ge bebisen den omsorg som krävs. J&J är väl dock inte på något sett inkapabla att ta hand om sin bebis.

    Svara

     Vad är kärlek om inte omsorg, närhet och vård?

     Svara

  Jag trodde de var skyldiga att starta en utredning om det kommer in en anmälan. Dessutom gissar jag att psyk/bb redan gjort en rutinmässig anmälan pga Jonnas ”förstadie till psykos” eller vad man ska säga. Kan man faktiskt polisanmäla att någon gjort en orosanmälan..?

  Svara

   Man är skyldig att starta en utredning när det gäller anmälan om våld. I andra fall görs förhandsbedömning under max två veckor och sen tas beslut om man ska öppna utredning eller inte. /fd socialsekreterare

   Svara

    Ringde o hörde med socialen ang ett barn jag misstänker får stryk. Hon sa att om det finns misstanke om våld så är de tvungna att göra en polisanmälan direkt. Då kommer polisen och hämtar barnet på skolan utan att förvarna föräldrar, för att kunna förhöra barnet utan förälderns påverkan. Kvinnan sa också att eftersom mina misstankar var så vaga skulle polisanmälan antagligen läggas ner direkt, föräldrarna skulle gå fria, men barnet kunde bli traumatiserade eller tycka det var oerhört jobbigt att bli hämtad av polis. Hon ville att jag skulle luska mer, fråga barnet osv.. Har försökt men inte lyckats. Mår så dåligt av av tänka på att barnet kanske far illa.

    Svara

     Det låter inte som att socialtjänsten agerade riktigt i det fallet. De ska ta emot alla anmälningar som handlar om våld, oavsett hur vaga misstankarna är. Att polisanmäla är det inte tvång på utan socialtjänsten kan göts en bedömning om det längre fram, när den har pratat med barnet.

     Svara

      Jo hon ville ju ta emot anmälan, men hon var mycket tydlig med att det blir en polisanmälan och inte en orosanmälan.

      Svara

     Jobbar på socaltjänsten och det stämmer inte. De inleder en utredning på socialtjänsten. Sen ska e överväga att polisanmäla om barnet blir utsatt för våld. Det görs inte alltid.

     Svara

     Det där är bara bullshit, oj oj oj. Så går det inte till. Det är upp till handläggare på socialtjänsten huruvida de vill polisanmäla eller ej, absolut ingen skyldighet direkt vid ngn orosanmälan. Jag undrar också vem J och J har polisanmält, orosanmälan är naturligtvis anonym.

     Svara

      Måste ju inte finnas en känd gärningsperson för att anmäla, troligtvis en anmälan om ofredande utan misstänkt inledningsvis

      Svara

    Lite daterade kunskaper som du sitter på. Utredning ska inledas vid alla orosanmölningar som berör barn som far illa. Dessutom så ska socialnämnden genast göra en skyddsbedömning när anmälan berör barn. 11:1a SoL.

    Svara

     Nej. Alla anmälningar som inkommer måste hanteras. Dvs det görs en förhandsbedömning av inkommen anmälan, där socialtjänsten fattar beslut om utredning eller ej enligt 11 kap. 1 paragrafen SoL. Skyddsbedömingen görs samma dag anmälan kommer in i förhandsbedömningsdokumentet. Jag jobbar som mottagande sov.sekr på socialtjänsten.

     Svara

     Nej, inte ett dugg, har nyss slutat 😉 Man inleder INTE utredning på alla anmälningar som kommer in. Det är enbart anmälningar gällande våld som man enligt lag måste inleda på. Sen att man gör skyddsbedömning och förhandsbedömning på varje anmälning, det är en helt annan sak…

     1. Anmälan kommer in
     2. Skyddsbedömning ska göras inom 24h
     3. Förhandsbedömning ska göras inom 14 dagar (bl. a så träffar socialsekreterare då familjen
     4. Beslut tas gällande om utredning ska inledas eller inte

     Utifrån kan jag förstå att förhandsbedömningen kan se ut som en utredning, men det är stor skillnad och själva utredningen pågår i fyra månader till skillnad från förhandsbedömningens två veckor.
     /fd socialsekreterare

     Svara

   Om orosanmälan gäller misstankar att det förkommer våld inom familjen är Socialtjänsten sedan oktober -14 skyldiga att inleda en utredningar. Vad gäller alla andra orosanmälningar görs en förhandsbedömning om man ska inleda utredning eller inte. I de flesta fall träffar man familjen under den bedömningen men här var uppenbarligen orosanmälan så befängd att socialtjänsten kunde göra bedömningen att inte inleda utredning utan att prata med föräldrarna först.

   Svara

   Ja, tror det kan klassas som ofredande.

   Svara

    Skulle tro att det rör sig om falsk tillvitelse OM det klassas som brottsligt över huvud taget.

    Svara

     Polisen sa ofredande till mig men det varierar kanske från fall till fall beroende på vad som står i anmälan?

     Svara

      Finns flera frågor kring detta på lawline, där falsk tillvitelse och vårdslös tillvitelse verkar vara det man kan bli åtalad för när man gör falska anmälningar till myndigheter.

      Ett exempel av många: https://lawline.se/answers/falsk-tillvitelse-ar-ett-brott-dar-fangelse-ingar-i-straffskalan

      Svara

       Men kan man anmäla någon som gjort en anonym orosanmälan?

       Svara

        Nej det kan man inte. Dessutom så var ju denna anmälan anonym så de kommer aldrig kunna Gå vidare med en polisanmälan

        Svara

         Märkligt. Då kan ju vem som helst ringa in och säga vad som helst och tillfoga massa obehag för berörd familj utan att riskera påföljd?

         Svara

        Självklart kan man det. Även om polisen inte lyckas fastställa vem personen är den här gången är det bra att ha gjort en anmälan om samma person dyker upp igen nåt år senare. Man SKA anmäla om man blir trakasserad även av anonyma.

        Svara

   Okej där ser man, tack för svar!
   Camilla: Okej. Men det måste ändå vara svårt att avgöra om den anmälaren har en genuin oro eller bara vill jävlas. Beroende på vad som står i ammälan förstås.

   Svara

   Ja, självklart kan (& ska) man polisanmäla en orosanmälan om den är uppenbart ogrundad. Lite beroende på övriga omständigheter kan det handla om falsk tillvitelse eller ofredande/trakasserier till exempel. Finns säkert också nån paragraf som syftar till att låta myndigheter göra sitt jobb utan att behöva slösa resurser på falska anmälningar den går att peta in under. Förtalsparagrafen kan också bli aktuell.

   Svara

    Nej. Du blir inte åtalad för förtal när du anmäler till en myndighet även om anmälan är falsk. Då handlar det om falsk tillvitelse. Förtal kan de bli tal om ifall personen sprider att jocke och jonna inte sköter sitt barn.

    Svara

     Tillägg: jag kan alltså anmäla dig för att du våldtagit mig. Det är brottsligt eftersom det är helt taget ur luften. Om jag efter det berättar om att du är en våkdtäktsman så kan det bli tal om förtal. Förtal har inget att göra med huruvida det jag säger om dig är sant eller inte. Jag kan bli dömd för förtal även om det jag säger är sant.

     Svara

   Nej det kan man inte göra och det stod att det var en anonym anmälan. Socialtjänsten är inte skyldiga att starta utredning. Man gör en skydds- och en förhandsbedömning och beslutar om man ska eller inte ska inleda utredning.

   Svara

    Som socialtjänst är du inte tvungen att polisanmäla anmälaren, givet. Men som privatperson ska du självklart agera om någon trakasserar dig genom uppenbart ogrundade anmälningar till olika myndigheter och institutioner. Det spelar ingen roll om anmälaren är anonym- anmäl om inte annat för att kunna dokumentera vad som skett om det upprepar sig.

    Svara

  Vad har han tänkt sig polisanmäla egentligen? Ytterligare resursslöseri hos en myndighet. Det är inte ett brott att orosanmäla. Otroligt hur okunniga dessa influääääänsers är. Inom allt. De har ju ingen som helst allmänbildning. Skrämmande.

  Svara

   Ja, polisanmäler han är han är ju lika dum som hen som gjorde anmälan till soc i såna fall.

   Släpp det, gå vidare, skit samma.

   Svara

    Tror bara han vill skrämma bort andra från att göra samma sak

    Svara

    Håller absolut inte med. Vad gör du om samma person återkommer med samma ogrundade anmälan varje vecka tills barnet fyller 18? Lika bra att polisanmäla på en gång, det är dessutom bra att kunna bevisa att du anmält om personen återkommer.

    Svara

   Falsk tillvitelse?

   Svara

    Rätt hopplöst att anmäla för det i fall som de här då du måste kunna bevisa uppsåt, alltså bevisa att någon visste att orosanmälan var obefogad men gjorde en anmälan ändå. Bara neka uppsåt så kan det inte tas vidare utan ytterligare bevisning, vilket ytterst sällan finns.

    Svara

     Nej, det räcker inte med att ”neka uppsåt” för att inte kunna bli dömd för falsk tillvitelse…en uppenbart ogrundad anmälan är just uppenbart ogrundad. Det kan finnas objektiva omständigheter som räcker för att vad du själv påstår om ditt eventuella uppsåt inte ska spela någon roll- falsk tillvitelse.

     Svara

   Det är väl en självklarhet att anmäla att man blir trakasserad. Antar inte detta var första gången de blev trakasserade! Sverige borde absolut blir hårdare me sånt här. Tycker man inte borde få säga vad som helst på nätet heller. Det får man säkert inte heller men känns inte som resurser finns för att lösa såna brott. Såklart finns det värre brott att utreda men bara för att det finns få resurser i Sverige så skall man ju inte strunta i sådana brott. Många barn mår riktigt psykiskt dåligt över brott/förtal som sker i sociala medier osv som kan leda till självmord. Det skall tas på allvar.

   Svara

  Förmodligen någon som hänger här inne. Skulle förvåna mig.

  Svara

  ”Polisanmälan på väg”? Det är inget brott att göra en orosanmälan…

  Svara

   Jo. Om man inte har några grunder för anmälan så är det brottsligt. Detsamma gäller att anmäla någon på falska eller inga grunder till polisen eller till annan myndighet. Falsk tillvitelse (eller vårdslös tillvitelse) kallas brottet.

   Svara

    Fast vi vet ju inte vad anmälaren anmälde för. Falska anmälningar för att jävlas är idiotiskt, elakt, dumt och värdelöst på alla sätt, men vad vet vi. Det kan vara någon i deras närhet, det kan vara någon som faktiskt sett eller hört något. Jag tänker inte tycka att bara för att en pappa lagt ut en bild på sociala medier där han skriver att han ska polisanmäla är en garanti för att barnet inte är utsatt av något på något vis.
    Jag följer inte Jockibojj eller hans fru på något sätt och har aldrig gjort så vad de pysslar med intresserar mig inte, men jag tror knappast människor som följer deras sociala medier vet allt om hur det är med något egentligen.

    Svara

     Javisst. Och det är inte upp till mig att avgöra om det finns grund för anmälan. Svarade bara på kommentarrn att det inte är brottsligt vilket det KAN vara☺

     Svara

     Precis vi vet ju inget om varför anmälan gjorts. Så bäst att inte spekulera för mycket.

     Svara

      Nej vi vet inte. Men iom att socialtjänsten beslutat att lägga ner anmälan utan att ens prata med föräldrarna kan vi nog alla enas om att orosanmälan var inte bara ogrundad utan uppenbart ogrundad..

      Svara

  Men är det inte ororsanmälan från psyk/BB pga Jonnas tillstånd innan förlossningen? Det var min första tanke iaf. De måste ju anmäla… tror bara att Jocke vill skapa drama.

  Svara

   Sjukvården och skolan får inte göra anonyma anmälningar. Så står det anonym anmälan gäller det privatperson.

   Svara

   Har den ena förälder svagheter eller brister så förväntas den andra att agera o ta hand om barnet
   Det är först när det finns oro för att båda föräldrarna inte tillgofoser barnets behov som anmälan görs.

   Profesionella måste alltid uppge sitt namn och titel

   Svara

    Fast nä, jag vet en familj som fått orosanmälan (från vårdinstitutionen) pga pappans handlingar medan mamman varit stabil. Det blev utredning som lades ner när de såg att mamman ju gick in och ansvarade för barnet när pappan inte var kapabel.

    Svara

    Nej de måste anmäla om en förälder är inne på t. ex psykakuten. När jag var in med min man när han fick vård frågade de och dubbelkollade om han hade barn och sa att de då alltid automatiskt blir en orosanmälan.

    Svara

     Fast nej. Jag var på psykakuten pga förlossningsdepression. Fick ingen orosanmälan på mig. Fick hjälp av både psykolog och psykiatriker länge och varit superlåten med det utåt. Aldrig fått en anmälan pga det. Köflrmodlugeb för att det syntes att jag tog hand om min dotter ändå och gjorde allt för henne, med stöd från hennes pappa.

     Svara

     Jag har varit med om samma när min man var på psykakuten. Den lades ner direkt eftersom jag ansågs kapabel att ta hand om barnen. Men det är olika hur duktiga vårdinrättningar är på att anmäla på rutin. Jag tycker det är bra att det görs även om det kändes väldigt olustigt att bli granskad i sitt föräldraskap.

     Svara

  Men det vet vi ju inte, hur ska han bevisa att anmälaren gjorde det för att vara elak och inte var genuint orolig? Jag följer dem inte, men även jag har fått med mig att de har psykiska problem och att hon precis haft en psykos med hallucinationer etc. Det kan väl vara därför någon anmält dem?
  Att man älskar sitt barn och ger det massa kärlek innebär inte per automatik att man är en bra förälder.
  Hela poängen med orosanmälan är att man ska våga anmäla om man är rädd att ett barn far illa, sen är det upp till soc att bedöma om ens oro är befogad eller ej. Här bedömde de att den inte var det. Det betyder inte att anmälaren gav falskt vittnesmål, det betyder bara att soc bedömer att J&J är kapabla att ta hand om sitt barn.

  Svara

   Det var exakt detta jag tänkte när jag såg det. Varför blanda in polisen och advokater i detta när ärendet lades ner utan ens ett möte med vårdnadshavarna. Det är väl ganska känt att offentliga personer blir utsatta för orosanmälan baserat på vad som syns i deras sociala medier, Hugo och Paula har väl fått några, familjen Hollsten(?) fick ju också en anmälan för inte så längesedan på grund av att filmer och bilder som lagts upp i sociala medier.

   Svara

  Tycker det är extremt obetänksamt att lägga ut enskilda tjänstemäns namn och direktnummer. Pust. Folk bara tänker på sig själva och sina jäkla bloggar och kanaler.

  Svara

   Reagerade också på det… /Socialsekreteraren

   Svara

   Ja. Varken Jocke eller Jonna är väl kända för sin intelligens dock… 😁

   Svara

   Camilla, du kan väl iaf täcka över det?

   Svara

  Fruktansvärt!

  Blev ett fel i texten dock, socialtjänsten och socialstyrelsen är inte samma…

  Svara

   Stavfel i rubriken också…

   Svara

  Är det verkligen okej att lägga ut handläggaren namn och telefonnummer?
  Jag tycker inte det.

  Svara

  Varför förutsätter så många att det är någon som vill förstöra för J&J? Det kan ju vara någon som är uppriktigt orolig för barnet. Och att fara runt med kommentarer om att polisanmälningar ska göras kan ju få oanade konsekvenser, exempelvis att personer inte vågar göra orosanmälningar pga risk för att få en polisanmälan på sig.

  Vi ska väl vara glada för att socialtjänsten finns och att möjligheten till orosanmälningar finns! Tänk vad många barn som fått nya chanser under stabilare förhållanden tack vare att vi har detta system.

  /Maskrosbarn 🌼

  Svara

   Mest troligt då tror folk det eftersom utredningen lades ner utan att ens kontakta jocke och jonna. Går ju att misstänka då att det var uppenbart att det var en falsk anmälan. Men ingen vet ju.

   Svara

  Jag förstår varför man ska kunna en anmälan anonymt men samtidigt skrämmer det mig. Har hört talas om flera fall där personer blivit anmälda till socialtjänsten, länsstyrelsen osv och anmälaren gjort det för att jävlas men kan gömma sig bakom anonymitet.

  Tex i stallet där min medryttarhäst stod, där var det några som bråkade och gjorde anonyma anmälningar till länsstyrelsen mot varandra. Kontrollanter fick komma flera gånger och kolla deras hästar, men hittade aldrig något att anmärka på.

  Är också med i en hästgrupp på FB där jag och alla andra äger samma hästras. Där är det jättemånga som anmäler varandra enbart baserat på bilder.

  En liknande händelse råkade jag ut för i somras när jag fick ett klamydiabrev hem. Misstänkte att någon jävlades med mig. Har i efterhand fått det bekräftat då killen själv sagt till en massa människor att han hade fått klamydia och valde att uppge mig som en fd sexpartner för att retas med mig nu när jag är i ett förhållande och dessutom är gravid. Insåg du hur enkelt det verkar vara för vissa individer att bara uppge något namn för att jävlas och kunna göra det under anonymitet.

  Svara

   Folk är sjuk i huvudet!

   Svara

   Har också fått klamydiabrev hem på jävelsskap, jag var oskuld vid tillfället men de var ändå tvungna att göra testet eftersom en viss person uppgett mig. Måttligt kul att sitta där och säga att man aldrig legat och sköterskan tror man sitter och ljuger. För iiiingen kan väl vara så dum att uppge någon för skojs skull.

   Så jävla kefft att folk är så störda.

   Svara

  Det kan ju finnas fog för den anmälan för det är ju ingen läsare härinne som vet vad som egenligen pågår i paret Lundells liv. Det finns inget gulligt i detta där båda föräldrarna har stora problem med sin psykiska hälsa och så ett litet barn på detta som kräver sina föräldrar 24/7.

  Svara

   Ingen förutom dom två kan veta….!

   Svara

   Håller med fullständigt. Att få barn är inte rättighet, det är en ynnest, och alla är inte föräldramaterial hur mycket man än älskar eller längtar efter barn.

   Svara

  Förlåt för en fråga som inte hör till ämnet.
  Igår kväll var det några som skrev om tjänsten hayu fär man kan streama realtyshows. Hur betalar man den tjänst? Måste man betala via bankkortet?
  Hopps att folk ocskå låter Jocke och Jonna Ludnell ifred de känner jag inte men de är värda som alla andra föräldrar att njuta av tiden med sin fina dotter och de är inga dåliga människor. ❤

  Svara

   Ja, första månaden var dock gratis 😊
   Har haft tjänsten några månader nu, fungerar utmärkt.

   Svara

    Tack för svar. Hur betalar man denna tjänst via bankkort nummer eller finns det andra alternativ det äe min fundering kring tjänsten. 😉🤗

    Svara

  Men hur länge ska detta få fortgå, det är ändå bara jocke å jonna som kan göra allt för att skydda familjen.. Med hennes bräckliga mående och hans konstanta dramatiska bråk offentligt + unga fans, visar väl mest på att det inte funkar att köra allt ut i offentligheten. Hemskt allt ändå.

  Svara

  Finns människor som har som hobby att anmäla allt, till olika myndigheter.Synd att anmälningar missbrukas Resursslöseri! Samtidigt som det är väldigt viktigt att man kan göra orosanmälning. Tråkigt att inte folk kan låta Joakim och Jonna få vara lyckliga med sin lilla bebis. Troligen är det någon avundsjuk människa, som vill visa sin makt.

  Svara

  Socialtjänsten är till för att hjälpa barn och föräldrar och inte för att ”sätta dit” människor. Tycker inlägg som dessa spär på rädslor hos människor för socialtjänsten. Det finns många som får mycket hjälp där och det är inget fel.
  Att någon blivit orolig för deras barn är ju inte heller konstigt då de själva skrivit om att Jonna mått så pass dåligt att hon behöver vara inlåst på psykiatrin. Det kan ju vara så att de behöver hjälp och stöd?
  Nu verkar ju inte socialtjänsten bedömt att det fanns något fog i anmälan så då är det väl bra med det.
  Kan ju också förstå att man som nybliven förälder blir arg och rädd när någon orosanmäler. Speciellt när Jocke själv varit placerad i sun uppväxt och relaterar till att det är placeringar av barn socialtjänsten gör. Att placera barn gör socialtjänsten sällan. Finns en mängd andra insatser som tex stöd till föräldrar genom samtal och utbildningar.

  Svara

  Fast en orosanmälan i sig är inte helt obefogad i detta ärendet. Jag jobbar som psykiatrisjuksköterska och om det stämmer att Jonna har en post partum-psykos/depression är det rutin att från sjukvården göra en anmälan till socialtjänsten om kvinnans psykiska sjukdom/ohälsa. Sen försvarar jag naturligtvis inte okynnesanmälningar men det är också väldigt svårt att ifrågasätta en annan människas oro och inget som man polisanmäler. (Enbart merjobb för polisen.) Förmodligen läggs denna ansökan åt handlingarna för att sjukvården och socialtjänsten redan har upprättat ett ärende och när sjukvården gör orosanmälan meddelar man alltid patienten detta när det görs.

  Svara

   Stämmer, blev anmäld på typ ”rutin” som jag förstår det när jag blev inlagd en natt på psykakuten efter att ha mått väldigt dåligt en period i livet. Socialen sökte mig sedan via telefon och undrade vart barnet varit den gången/och om jag behövde hjälp i framtiden. Då blev jag uppskrämd och tänkte att nu tar dom mitt barn men dom ville bara dubbelkolla och i efterhand känns det bra. Sedan fick jag ett brev att man beslutat att inte inleda någon vidare utredning. Det var flera år sedan och nu mår jag bra och barnet (och syskonen numera) med 🙂

   Svara

  Tycker de båda är enda stor, vandrande orosanmälan… Ingen av dem verkar tillräckligt mogen eller stabil att ta hand om ett barn, värre ju äldre det blir.

  Förhoppningsvis har någon koll på detta och håller ögonen på dem (en bekant fick t.ex. gå på speciella föräldragruppsträffar p.g.a. hmm, mental mognad. Sånt märks.)

  Svara

   Oj vad du vet mycket! Tur att du finns och kanske kan hålla ett vakande öga.. Eftersom du vet allt så säkert och så bra, så känner du också säkert dem.

   Svara

  Intressant info!

  Svara

   Skulle vara ett svar till Kristina där ovanför

   Svara

  Vem ska han anmäla för den ANONYMA orosanmälan???

  Svara

  Asså hur kan så mycket skit hända de ? 😴 seriöst wtf

  Svara

  Hela Jocke Lundell är en röd varningstriangel vilket är jävligt allvarligt i sig. Det kanske är deras galna sociala medieliv som blivit för mycket för Jonna. Att fläka ut sitt liv högt och lågt på ett osunt sätt där integritet och självrespekt saknas det får stora konsekvenser tillslut.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.