Yoga Girl tappar följare

En sak som jag funderar över på social blade – är följarantalet en kombination av följare och avföljare? Det skulle vara intressant att se hur många som valt att faktiskt avfölja henne, inte vad skillnaden blir mellan dessa två kategorier. Givetvis kommer hon få nya följare varje dag men om antalet avföljare ökar markant så borde man kanske fråga sig varför?

En sak som jag funderar över på social blade – är följarantalet en kombination av följare och avföljare? Det skulle vara intressant att se hur många som valt att faktiskt avfölja henne, inte vad skillnaden blir mellan dessa två kategorier. Givetvis kommer hon få nya följare varje dag men om antalet avföljare ökar markant så borde man kanske fråga sig varför?

Yoga Girl – eller Rachel Bråthén Schoneveld som hon egentligen heter – har gått från att vara en influencer vars konto var reklam och samarbetsfritt, till någon som slagit på den stora trumman och nu både registrerat och kapitaliserat på varumärket ”Yoga Girl”.
Personligen tycker jag inte det är någonting fel eller konstigt med det – hon gör det trots allt med avsikten att hela tiden donera pengar till sina välgörenhetsprojekt mm, men givetvis får det det ”inkluderande” – som hon en gång blev så känd för – att kännas mindre genuint när det bara är de med riktigt mycket pengar som kan gå hennes kurser mm.
Men så är det. Hon är ett extremt känt namn i Yogakretsar och vet sitt värde. Kända och eftertraktade föreläsare har höga priser eftersom de vet sitt värde och så även Rachel.

Kanske går det inte ihop med det livet hon marknadsför? Kanske är det förkastligt oavsett vem som gör det? 
Jag är på tok för lite ”yogig” för att veta det, men kanske finns det någon här som är mer ”namaste” än vad jag är?
Kan man vara genuin och fortfarande tjäna pengar? Handlar det inte mer om HUR man tjänar pengar?

56 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om vi ska vara petiga så heter hon faktiskt Rakel 🙂

  Svara

  Hon sjönk lite hos mig när hon började umgås med BB.

  Svara

   Sorgligt. Hon ska väl få umgås med vem hon vill

   Svara

    Tydligen inte Bella är paria enligt många här inne.

    Svara

    Självklart får hon umgås med vem hon vill men de du väljer att omge dig med speglar också hur du är som person precis som med de flesta val i ditt liv. (Jag är inte Anonym 15:14 men håller med henom)

    Svara

   Vem är bb?

   Svara

   Umgås hon med Blondinbella? Har inte sett de tillsammans mer än när bella gjorde din talkshow som blev flopp förra året..

   Svara

  Kolla också Bella, hur många som är köpta både följare och likes

  Svara

  Finns ett bäst före datum för allt!

  Svara

   Och tur är väl det!

   Svara

  Det där med ”cultrual appropriation” Är det bara vita som kan utsätta andra för det? Om en vit man har dreds och afrikanska kläder är det cultrual appropriation.. men om en afrikan har västerländska kläder och en asiatisk peruk så är det inte cultrual appropriation? Det kan bara gå åt ett håll eller? Det är bara vita som kan utsätta alla andra kulturer för det?

  Svara

   Ja.

   Svara

   Hej 🙂 CA innebär att personer som aldrig blivit systematiskt förtryckta pga sin etnicitet använder kulturella kläder/stilar/etc som andra etniciteter/religioner blivit förtryckta över. Som native americans som blev mördade och förtryckta, sen kommer vita med fjäderbonader på huvudet och kallar sig indianer. Därav är det förtryck.

   Svara

    Fast både Beyonce och Pharrell Williams som är afroamerikaner har ju sysslat med ca…

    Svara

     Ja?

     Svara

  Tycker sista stycket CamCam skrev är intressant! Jag har verkligen aldrig följt yogagirl så jag vet inte, men hon måste ha tjänat otroliga summor sedan hon startade Yoga Girl? Stoppar man aldrig, måste man alltid bli större och rikare? Gäller mycket vill ha mer för alla, till och med jordnära bohemer som yogar? Eller är det av andra orsaker hon gör det till ett varumärke på detta sättet?

  Även om man tycker att det är rätt eller fel så är det en så intressant fråga. Ska sätta mig och googla nu, så många frågor. 🤓

  Svara

  Jag har yogat i 18 år och följer Yogagirl på IG av och till. Det som är problematiskt med henne är att hon egentligen inte är så erfaren inom yoga. Hon är fascinerande att följa som entreprenör, men ur ett yogaperspektiv inspirerar hon absolut inte mig.

  Svara

   jag följer inte heller yoga girl, men tänker att hon mest vänder sig till nykomlingar inom yoga och mammor.

   Svara

   Håller helt med här, jag trodde att hon skulle vara BA på yoga, personlig utveckling hälsosam mat m.m men bär hon besökte Göteborg för några år sedan så visade sig att hon var inte alls sån. Ganska omogen personlighet tyckte jag då, kunde inte alls så mycket av det man inregister redan om man är lite insatt i yogavärlden. Sedan det där med Hannan & Amanda, hon känns väldigt ”falsk” eller ”ytlig” när det väl kommer till kritan.

   Svara

    *bra
    *när
    *inte redan visste
    * Hannah

    …krav lite för snabbt.

    Svara

    Vad med Hanna och Amanda?

    Svara

     Det var att Hannah & Amanda tog upp henne i fredagspodden som dom hade, det handlade om att föda barn.

     Har för mig att Yogagirl skrev i nått Instagraminlägg först att det bästa för en kvinna är att föda naturligt, och att man ska ”skita i att föda på sjukhus” för det är så mycket mer ”naturligt” att föda hemma på köksgolvet eller utomhus typ.

     Medans Hannah & Amanda, (Amanda skulle också föda barn vid denna tidpunkten) sa att det inte alls att man skulle ”ta det så lätt” att föda barn för saker kan hända på vägen och under förlossningen m.m. De tyckte inte hon hade nån insikt eller förstått vidden av situationen enligt det Instagram inlägget hon Yogagirl hade skrivit.

     Detta i sin tur fick Yogagirl reda på i kommentarer, då folk hade hört fredagspodden. Då gjorde hon ett långt Instagram inlägg och tyckte att Hannah & Amanda var dryga osv. Vilket dom faktiskt inte var. Men detta gjorde ju att hela Yogagirls kommentarsfält gick bananas, Yogagirl kunde inte alls ta den kritiken som hon fick då.

     Svara

  Vad har Rakel svarat angående CA?

  Svara

  Jag tycker hon verkar lite dömmande? Var det förra veckan som hon skrev att om en inte vill ha barn i yoga-studion så hörde en inte hemma inom yogan? Verkar lite mysko för mig…

  Svara

  Jag avföljde henne för ett halvår sen, tyckte inte hon tillförde något längre i mitt flöde. Nu har jag visserligen avinstallerat insta sen tre månader sedan samt inaktiverat Facebook. Får min dos social medier här samt att jag läser Egoinas blogg (känns som att läsa en kompis blogg, jordnära och enkelt, aldrig tillgjort). Här scrollar jag snabbt förbi det som inte intresserar mig och läser det jag vill. Får se om jag så småningom tar steget bort från bloggar också 🙈

  Svara

   Samma här. Jag var helt enkel mätt. Mätt på henne stil av uppdateringar, mätt på innehållet.

   Tror att det är vanligt, det går i cykler och förnyar man sig inte speciellt mycket, så finns det en risk att följarna avföljer.

   Svara

  OT: Något nytt om friendforce och dramat igår?

  Svara

   Såg tidigare idag en instastory hon lagt ut, en skärmdump från Aftonbladet om en tjej som istället för att gå trick or treat för att få godis samlade hon in pengar till sjuka barn. Minns inte exakt till vilken organisation. JF hade då skrivit Tönt ovanför.. Nu är hennes konto privat…

   Svara

    Det är ju hon som är tönten. Omoget beteende. Är det någon som tycker sånt är coolt?

    Svara

     Nä, hoppas inte.

     Svara

   Det var till Barncancerfonden och hon är själv sjuk 😔

   Svara

  ”hon gör det trots allt med avsikten att hela tiden donera pengar till sina välgörenhetsprojekt mm”

  ”mm” i detta fallet är väl sin egen förmögenhet då? Om det stämmer att 10 går till välgörenhet o 90 till henne?

  Svara

  För mig blev det för mycket barn och för lite inspirerande yoga bilder/flows. Det sista var när hon tog med dottern på sin teaching training och vissa i kommentartorsfältet kommenterade att det kanske inte passade. Tyckte hanterandet av de konstruktiva kommentarerna blev för mycket och jag insåg att det kontot inte passade mig.

  Svara

  Jag blir trött på hennes bilder, filmer och inlägg om sin dotter. Vill hon ha minnen av sin dotter, borde hon skaffa en separat sida för det. Yogagirl är yoga och inget annat. Små gulliga barn kan man hitta på vilket socialt media som helst. Back to basic borde hon fundera på.
  Jag är ofattbart trött på hennes filmsnuttar om hennes dotter.

  Svara

   Barnet HAR en egen Instagramsida 🙂

   Svara

    Dock publiceras det väl knappt något där på Lunas sida?
    Är en av dom som älskar filmsnuttarna på hennes dotter, så jäkla söt 🤷🏼‍♀️😍

    Svara

   Att hennes konto numera till 90% handlar om hennes barn har tyvärr gjort det väldigt ointressant… jag följer henne fortfarande men scrollar numera oftast förbi hennes inlägg. Jag tycker hon verkar vara en väldigt sympatisk person som vill göra gott, men sen hör jag till dem (kanske gammaldags?) som tycker det är mycket märkligt att vilja exponera sitt barn och dess barndom på det sättet.

   Svara

    Jag håller med och har upplevt en stor förändring sen barnet men också sedan instagram Stories. Innan tittade jag på hennes videos och stillbilder men sedan när Stories släpptes började hon ändra tonalitet och filma sig själv talandes väldigt, väldigt, väääldigt ofta. Har inte bara blivit mätt på barnperspektivet som började med live uppdateringarna från värkarbetet (!) utan också börjat ifrågasätta hur mindful man kan vara om man filmar varje steg man tar. Jag ser hellre mer komprimerad inspo än för utlämnande uppdateringar. Men så känner jag för många influencers.

    Svara

   Alic8a, yogagirl är väl Rachel och inte dina eller andras förväntningar av vad yogagirl är. Och nu är Rachel mamma i första hand som det verkar. Jag gissar att hon vill kunna dra in pengar utan att behöva resa på det sättet hon gjorde innan hon blev gravid. Kan vara därför hon gjort det sista ”draget” kring yogagirl.

   Svara

  Hon lade ju ut ett klipp där en tonårig tjej blev brutalt tagen av polis, och fördömde det. Vissa följare tyckte det var rätt åt tonåringen och Rachel/Rakel sa då att dessa kunde avfölja henne. Har hänt lite såna grejer på sistone. Och många av hennes följare är ju otroligt dömande, säger hon inte får göra så, måste göra så, inte bära smink, inte dricka vin, har åsikter om ALLT. Och när Rachel säger emot, så blir de stötta och avföljer. Är nog det bästa för alla tycker jag, och Rachel saknar dem definitivt inte. Känns lite klassiskt, när en person blir för stor så blir folk avundsjuka…?

  Svara

  Jag följde henne för jag är intresserad av yoga. Men jag slutade följa henne för ca 7-8 månader sedan. Hon verkar vara en himla trevlig tjej, men hennes flöde kändes för ytligt och ointressant för mig.

  Svara

  Jag har märkt att jag avföljt flera när det har blivit för mycket om deras brand och allt är sponsrat. Det blir så fake, och det går inte att relatera längre. Jag brukade följa en tjej som hette Xenia Overdose (hon har bytt Overdose till sitt riktiga efternamn nu) men slutade när hon blev besatt av att synas överallt. Jag fattar att det är så influencers tjänar pengar, men det blir så tråkigt och kallt. Hela den världen verkar deprimerande och 100% ytlig i mina ögon. Not interested.

  Svara

  Fattar inte. Kan hon inte vara influencer för att hon är företagare? Var går gränsen, när är man en influencer?

  Svara

  Jag tycker att hon verkar som en bra person, men gillade kontot bättre när det handlade mer om yoga ( innan barn alltså). Tycker också att nåt skaver med hennes inlägg om lycka, inre frid, självacceptans blablabla. Yoga girl bor på en paradisö, hon är gift med sin drömkile som hon har barn med. Hon är snygg och rik, reser massvis, bor på lyxiga hotell och hennes bakgrund är väl övre medeklass/lägre överklass typ.

  Pengar är absolut inte allt och saker i hennes liv kan vara skit ändå, men det är svårt att känna nån inspiration från hennes inlägg i stil med ”du behöver ingenting just nu”, lyckan finns i ditt andetag ” blablabla, när hon utåt sett är så privilegierad.

  Svara

   Har du läst hennes bok? Hon har haft sin del av svårigheter, strulig tonåring som hade problem med sin mamma. Alkohol, hälsoproblem. Hon flydde Sverige, träffade Dennis och levde på att vara servitris och hade inga pengar. Hennes bästa vän dog, hennes älskade hund… Bland annat.
   Yogan ändrade hennes liv, så det är ju inte konstigt hon tror på det hon skriver …
   Man får tycka vad man vill om henne såklart, men kändes inte riktigt som du hade någon koll på henne.
   Hon räddar hundar, har en Child foundation , etc…försöker göra gott… istället för att sätta sitt namn på massa yogaprylar.

   Svara

    Yes, har läst hennes bok. Har den i garderoben bredvid yogamattan. Jag känner till hennes struliga tonår, men ser ju också en annan del av hennes liv – den privilegierade delen- som hon inte skriver lika öppet om. Den bara finns där som den naturligaste sak i världen. Jag har svårt för visdomsord om lycka från någon som är så pass privilegierad. Tycker det är intressantare och lärorikt med livsråd från människor som inte ”has it all”, men som ändå är lyckliga.

    Svara

  Men asså är hon rik? Eller varför blir folk provocerade av att hon startar företag kring sitt varumärke? Varför får hon inte tjäna pengar?

  Hon och Dennis har väl haft det kämpigt ekonomiskt under många år. Om hon äntligen kan dra in lite mer så säger jag vara GOOD FOR HER.

  Denna märkliga inställning att kvinnor ska ha kall och inte jobb och att de är ogenuina så fort de börjar ta betalt för sina tjänster är verkligen helt absurd.

  Svara

   Jag instämmer! Det är därför jag tycker det är så märkligt – och så ledsamt.

   Svara

   Väl talat👍🏻

   Svara

   Så bra skrivet!

   Svara

  Någon annan som tappar sjukt många följare är Michaela Forni, tror hon låg nära 98k på instagram men är nu på 95k. Men förstår det till en del, ag avföljde henne helt (blogg/instagram) för något år sedan, tröttnade på att hon alltid ska vara så ytlig och perfekt, samt ta bort/ej godkänna alla kommentarer som inte var smickrande.

  Camcam! Kan du inte sammanfatta en lista på vilka 5 influencers som ökar och tappar mest detta år? Vore kul att se om man kan hitta någon gemensam orsak?

  Svara

   Nellie tappar också. Hon har tappat drygt 30 000 följare senaste året! Hade över 400 000 för en tid sedan.

   Svara

  Hon om någon influencer är väl vad ordet betyder. Så mycket hon pratar om djurrätt, våld mot barn, tar till sig av ca-kritik. Läs hennes blogg, se hennes instastorys. So What om hon delar mer om sitt barn nu. Jag tycker att hon får göra precis som hon vill. Förut var väl yoga 90% av hennes liv, då är det kanske inte konstigt att hennes content var mer yoga. Nu hoppas jag att det faktiskt är så att barnet har tagit den platsen för annars vore det synd.

  För mig känns hon väldigt transparent. Det hon gör är bra och med all rätt kan hon be folk avfölja henne om de inte gillar det hon pratar om. Det är ju hennes instagram. Hon och Dennis hade det kämpigt med ekonomin förut, det var hon öppen med – just för att hon inte gjorde samarbeten på samma sätt som andra influencers.

  Alla behöver ju inte gilla alla. Och människor måste få välja själva. Vad de gillar och vad de vill dela med sig av på sin plattform.

  Hon har nu startat något stort som för henne är en milstolpe. Hon har inte tagit fram ännu ett sminkmärke, parfym, samarbete med nakd, lösögonfransar osv osv. Hon gör sustainable t-shirts och tygpåsar men det är så mycket mer.

  Jag blir jätteglad av att följa hennes instastorys. Hennes dotter får mig att le och jag tycker att Rachel är smart, charmig och speciell på många sätt. Hon är drivkraftig och gör något bra med den plattform hon har.

  Svara

   Absolut, hon gör precis som hon vill. Jag har dock valt att avfölja pga alla barnbilder, det är inte ett dugg intressant ur mina ögon att sen överdos från hennes familjealbum

   Svara

  Jag BÖRJADE för övrigt följa Rachel samma dag som hon födde Lea Luna! Innan var hon inte intressant för mig. Nu tycker jag att hon är jättehärlig! (Det var hon innan gissningsvis men som sagt, jag följde ju ej då)

  Svara

  Jag har tröttnat på sistone också i och med att alla inlägg handlar om Luna. Ja ungen är söt men det är ju inte därför jag följer någon som kallar sig Yoga Girl! Har också blivit trött på att det är så mkt debatt i allting hon gör och hon fokuserar på de negativa kommentarerna. För mkt smink, att Lunsa springer runt på hennes yogastudio m.m. det är tröttsamt att läsa hennes svar till kritiken. Sedan har valpropaganda eskalerat och jag har alltid haft så svårt för hennes sätt att anta att veganism är det absolut kändaste sättet att äta. Finns inga belägg. Häromdagen hade hon råkat krossa en krabba och iställetför att ge djuret en värdig död så släppte hon ut det och tände ett ljus och hoppades den skulle vara glad med sina vänner! Alltså blev bara trött på hennes omogenhet.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.