Egoinas duschdilemma del 2

Förra helgen utmanade Egoinas pojkvän henne att inte duscha från lördag morgon till söndagkväll för att visa henne att det inte var så farligt, men hon blev allt annat än övertygad.
Nu har hon utvecklat detta lite i ett inlägg där hon beskriver sin relation till handhygien och offentliga toaletter och jag förvånad alltid när folk säger att de försöker undvika offentliga toaletter.
Om jag måste gå så måste jag gå och då har nöden ingen lag. Jag använder med andra ord ofta offentliga toaletter.

Egoinas tvätta händerna-ritual efter att hon använt en offentlig toalett är ju en halv vetenskap. Jag undrar om det är jobbigt att behöva göra så här?
Att behöva tvätta händerna med byxorna nerdragna?

Är ni som Egoina och Sheldon Cooper och undviker offentliga toaletter så mycket det bara går?
Jag gör det inte.
Jag kan till och med tolerera den äckligaste av bajamaja om behovet finns men så är jag uppvuxen på landet. 🙂

224 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tänker att man måste bli extremt känslig om man beter sig sådär och aldrig utsätter sig för något. Jag går på offentliga toaletter osv, och har inga problem med sådant. Och jag är aldrig sjuk eller har fått några otäcka infektioner av det 😅

  Svara

   Samma här! är rent generellt dålig på att tvätta händer. Speciellt när jag är i min familjs stuga där man går på dass och det inte finns rinnande vatten. Jag har inte varit sjuk och missat en dag på skola eller jobb på minst 8 år. 🙂

   Svara

    Samma här, är också rätt slarvig med att tvätta händerna men är väldigt sällan sjuk.

    Svara

     Nej håller verkligen med! Man blir ju mycket känsligare om man aldrig utsätter sig för lite skit och jag tror lätt att man blir en sån som i högre utsträckning behöver antibiotika för ”minsta lilla” om man överdriver sådär och aldrig utsätter sig för vanliga bakterier liksom..

     Svara

      anekdotisk bevisföring: min pappa jobbade på vattenbruk och jobbade alltså med avloppsvatten varje dag, han blev aldrig någonsin sjuk, när han slutat höll det i sig två år sen började han få våra förkylningar och magsjukor.

      Svara

   Håller verkligen med! Är lite slarvig med handhygien och har inga problem att gå på offentligt toaletter eller bajamajor när jag måste. Är aldrig sjuk heller.

   Svara

    Fyfaaan vad äckliga ni är 🤢🤢🤢🤢🤢

    Svara

     Håller med! Sjukaste jag hört att folk går på bajamajor och inte tvättar händerna??? Och sen typ äter och fixar mat till andra? Nej fy fan vad äckligt. Jag tvättar händerna jämt och är heller aldrig sjuk och att skylla på att ”lite skit rensar magen” känns väldigt 90-talet ringde.

     Svara

      Var väl ingen som samarbete gick på och började laga mat till andra direkt efter majabesöket???

      Svara

  Vilket trams! Mer bakterier åt folket!

  Svara

  Jag kan gå på offentliga toaletter om det veeerkligen krisar. Annars undviker jag det😬

  Svara

   Jag också. Känns som en rimlig inställning, om man måste så måste man. Går dock inte om det är någon form av avföring på de ytor man måste vidröra eller liknande, då kissar jag hellre i en buske.

   Svara

    Känns som en rimlig riktlinje 😂

    Svara

  Va? Fortsätter det? 😀

  Svara

  Få saker som är skönare än en renbäddad säng och nyduschad då det gör jag 2ggr i veckan 😍

  Svara

   Duschar du 2 ggr i v? 😧

   Svara

    Bäddar du rent 2 ggr/vecka???

    Svara

     Ja bäddat rent 2-3 ggr i veckan, har flera katter så ett måste och så underbart! 😍Duschar varje dag!

     Svara

      Låter jävligt härligt :), men shit vad du måste tvätta mycket.

      Svara

       Verkligen inte, tvättar en maskin 40 och en 60 i veckan och då bäddar jag rent 2ggr/veckan

       Svara

        Du måste ha en stoor maskin

        Svara

         Japp det är dom 😁

         Svara

      Vilket slöseri med tid och resurser

      Svara

       Nej inte alls däremot onödigt att tvätta maskiner somminte är fulla!

       Svara

        Fast jo. Vatten, el och tvättmedel är resurser som krävs varje gång du tvättar. Det är bättre att köra fulla maskiner än halvfulla. Men bättre att köra fulla maskiner mer sällan än ofta. Tvätta hela garderoben tre gånger om dagen om du tror att det är bra bara för att maskinen är full.

        Svara

        Vänta tills du har tillräckligt med tvätt för en full maskin istället då…

        Svara

       Tar typ 5 min och bäddat rent! 😂 så värt och skönt! Har inte dåligt samvete för mina 2 maskiner tvätt i veckan!

       Svara

     Gör inte alla det?! 😲

     Svara

      Nej.

      Svara

       Blä

       Svara

      I veckan?? Skulle inte tro det!!! Då får man ju inte göra annat än tvätta… jag brukar byta när jag tvättar så en gång i månaden typ

      Svara

    Inte samma person som skrev första kommentaren men jag duschar ca 2-3 gånger i veckan. Är inte äcklig, luktar inte dåligt, ser inte smutsig ut och har inte flottigt hår.

    Svara

     Provar du bikini utan trosor under eller? Det är mycket äckligare än att någon inte duschar varje dag tycker jag.

     Svara

      KBT kanske vore nåt för dig. Du verkar inte må så bra.

      Svara

     Och hur vet du det? Människorna som är smutsiga och luktar illa brukar sällan uppfatta det själv eftersom de vänjer sig vid odören. Att andra människor inte säger att du luktar beror på att vi är uppfostrade att inte säga sånt, det betyder inte att vi inte märker av din bristande hygien.

     Svara

      Haha ja men visst, jag vet inte hur smutsig din kropp är men jag stinker knappast efter en dag. Jag svettas knappt, har inte oljig hy, tvättar ansikte, under armarna och muttis varje dag. Skulle jag stinka för att jag inte har haft tvål på armar och ben har jag väldigt svårt att tro, jag tycker att människor som är så överdrivna med dusch är mycket ofräschare. Torr och fett hy, hår som blir flottigt efter en dag och alla kroppsfunktioner jobbar på övertid.

      Svara

      Haha låt mig säga såhär, jag får jävligt mycket ligg så nej jag stinker inte soptunna eller liknande trots mina 2-3 duschar i veckan 😘 Sen du som kommenterade att man skiter varje dag och inte tvättar sig förens 3 dagar senare så är svaret att 1. Jag skiter inte varje dag. 2. Är väl förfan möjligt att tvätta rumpan utan att duscha om man nu vill det.

      Svara

      Men hur vet du som duschar varje dag att du inte luktar illa? Du skulle inte märka det själv och ingen skulle berätta, så du kan lika gärna som jag gå runt och lukta illa utan att veta om det.

      Svara

      Du får ingen odör för att du duschar varannan var tredje dag!! Sen får man naturligtvis tvätta de ställen som det kanske behövs varje dag… som under armar, fötter mm

      Svara

    Nej varje dag!!!! Men skönast är när man duschar och bäddat rent 2ggr veckan minst! 😍

    Svara

    Nej varje dag 😂

    Svara

   Hoppas hon menar att hon bäddar 2 ggr i v o inte duschar

   Svara

    Såklart!

    Svara

     Duschar 2 ggr i veckan och tycker att det räcker. Beror såklart också på ens aktivitetsgrad… om man tränar så duschar man ju efteråt också…
     men jag är noga med att TVÄTTA mig efter toalettbesök, dvs torka med papper tycker jag inte räcker och känns äckligt. Jag torkar bort kiss/bajs för att sedan tvätta mig med vatten bara. Vill fan inte ha tex kissrester på mig och i trosorna halva dan (vilket man faktiskt har när bara en “torkning” sker).

     Svara

  Ogillar ofentliga toaletter men går på dom, är det bajsrester kvar sen tidigare gäst som inte går bort av en spolning så håller jag mig eller letar upp en annan just pga BLÄ! Torkar alltid av sitsen och dubbeltvättar också händerna!

  Är inte bacillrädd men undviker gärna att bli sjuk och då hjälper god handhygien väldigt mycket!

  Svara

  Jag blir alltid toanödig på Ikea, alltså fy fan för män och kvinnor delar toalett. Sån svinstia alltid på dessa toaletter! Folk spolar inte och Kiss överallt! Folk har fan inget hyfs!! 🤮

  Svara

   Ja delade toaletter är hemskt. Män hafsar på något sätt…då undviker jag också!!!
   Skönt att vi har separerade på vårt Ikea😁

   Svara

    har aldrig sett äckligare toaletter än tjejtoaletter! tjejer är så himla äckligare och det är flera ggr som jag hittat blodiga bindor och tamponger på golvet brevid toaletten istället för i papperskorgen, oavsett om det är i en galleria, restaurang, krog eller annan offentlig toalett. uwh.

    Svara

     😳😳😳 jag är också tjej och går på offentliga toaletter men har aaaaaldrig varit med om det du beskriver… vart går du på toaletten människa?

     Svara

      Håller med, jag har aldrig i mitt liv sett varken blodstänk, bindor eller tamponger på offentliga toaletter. Så lustigt när tjejer försöker övertyga andra tjejer om att damtoaletter är vidrigare än mäns när vi alla använder dem och har sett sanningen med egna ögon 🤷🏼‍♀️

      Svara

       Men lol, vadå ”övertyga”? Man delar väl sin upplevelse, precis som du gör nu? Du försöker ju också ”övertyga” i så fall, eller hur? Ingen har väl förövrigt påstått att kvinnotoaletter är fräschare än mäns (för hur skulle man ha underlag nog för att göra en adekvat bedömning på det?), utan bara att kvinnotoaletter, av denna person, har upplevts som äckligare än blandade toaletter. Det är min upplevelse också, men sen förstår jag också att det bottnar i att jag generellt går på kvinnotoaletter och därför också, självklart, upplever mer äckel på dessa toaletter än på andra, eftersom det är dessa jag oftast besöker. Säger liksom sig självt.

       Svara

        *att kvinnotoaletter är _mindre_ fräscha än mäns

        Svara

     Jag håller med dig. Av de mest äckliga toaletter jag har stött på så har flertalet varit avsedda för kvinnor. Bajsränder (ibland mer än så), blod lite överallt (i/på toalett) etc. Har sett äckligare saker men vill inte skriva dem och äckla er stackars läsare mer än nödvändigt, haha! Den värsta jag har sett var dock en delad toalett. Vad jag såg där kan jag bara inte skriva ned. Fyfan. Var så rädd att person som gick in i båset efter mig skulle tro att det var jag, haha.

     Svara

      Berätta vad du såg!

      Svara

     Värst av allt är när tjejerna inte spolar ner skiten efter sig.

     Svara

     Vart går ni på toa egentligen… har besökt många offentliga med då aldrig sett blodiga bindor etc på golvet

     Svara

   Mitt Ikea (kalmar) har separata toaletter och det är aldrig grisigt på damernas -skönt

   Svara

    Välstädat på damernas på Ikea i Karlstad med!

    Svara

    Inte i Sundsvall 🤮

    Svara

     Joho

     Svara

     Sundsvall har ju inte ens separata dam- och herrtoaletter längre

     Svara

   Hahaha ja varför är det alltid äckligare på en herrtoalett?
   Just IKEA har jag ingen erfarenhet av gemensamma toaletter från, alla IKEA jag varit på har en för damer och en för herrar, och så har det även varit på alla jobb (utom två och då var toan inte så fräsch heller). Men på nuvarande jobbet satt det uppe lappar för ett tag sen om att det var tvunget att bli mer ordning och städat. Satt endast såna lappar på herrtoaletterna😁

   Även jobbat på restaurang och då ingick städet, hade alltså inga städerskor. Så då fick man ju gå in på herrtoan och ja, det var ju aldrig fräscht där inne. Vilket det var på damernas.

   Sen undrar jag – varför skäms inte killar? När man städade damernas toaletter väntade alla med att gå på toaletten, men på herrtoan, vi hade fått tillsagt att ställa städvagnen mitt i dörren så de inte kunde gå in, men ändå gick de in och ställde sig vid pissoaren. Så sa man liksom ”hehe ursäkta men jag städar här, kan du vänta ett par minuter?” Och samma svar från alla som gick in ”ja men städa på, låt inte mig störa”. Varför?! Förstår inte😅

   Svara

    För att man är kissnödigt, antar jag. Förstår inte varför jag inte kan få gå på en toa medan du städar en annan? Sen vill man kanske inte ha konstant spring, varför man ställer upp vagnen så att de som kan uppsöka en annan toa gör det, men kallar nöden så gör den.

    Svara

     Köper inte det där. Kan tjejer vänta så kan killar. Och skulle de nu prompt kissa ändå, då kan man väl ta lite hänsyn och gå in på ett bås – fanns två bås och en pissoar men det var alltid pissoaren de ställde sig vid.

     Svara

    Fast jag jobbade som städerska på en gymnasieskola en gång och tjejernas toalett var 10 ggr smutsigare och äckligare än killarnas.

    Svara

  Undviker också offentliga toaletter in i det längsta ——> flugit både till USA och Thailand utan att gå på toalett mellan hemmet och hotellet.

  Svara

   Samma här. Och gör aldrig nummer två på offentlig toalett (har inte än hamnat i situationen där jag var tvungen att göra det. Hoppas att det fortsätter så).

   Svara

   Skulle vara fysiskt omöjligt att genomföra för mig. Haha.

   Svara

  Låter inte helt sunt det där.

  Går också om jag måste, hade stora problem med ibs när jag var yngre och då kan behovet bli minst sagt trängande och det finns inte på kartan att kunna hålla sig då. Hatar också att vara kissnödig, kan inte koncentrera mig på nåt annat då så då ser jag hellre till att tömma blåsan och kunna fokusera på annat.

  Svara

  Hennes händer måste ju vara så himla torra :O

  Svara

  Fattar inte varför hon tvättar händerna igen efter att hon drar upp byxorna? Det finns väl inte så mycket bakterier på knapp/dragkedja? Då måste hon väl tvätta händerna varje gång hon tar på sina kläder?

  Svara

   Ella. Det förstod inte jag heller?? 🤔 Är det för att hon vidrör sina kläder som i sin tur kanske snuddat golvet/wc under handtvätt nr 2?

   Svara

  Jag jobbar på förskola, så jag tvättar väl händerna ca en miljon gånger i minuten, uppskattningsvis. Ibland känns det som att det enda jag gör är att tvätta händerna eller tjata på barnen att dom ska tvätta sina händer 😛

  Jag rör mig typ aldrig i det offentliga rummet, så just toaproblemet är inte ett så stort dilemma. Är man bara på jobbet och hemma undviker man många problem

  Svara

   Du kan sluta att tjata på dem, eftersom ditt beteende nu med stor sannolikhet kommer att öka deras risker för framtida allergier och gör dem oftare sjuka än de annars skulle varit. Att utsättas för bakterier gör att man utvecklar motstånd mot dem.

   Svara

    Jag har absolut ingen bacillskräck men har också jobbat på förskola, och det är inte därför man tvättar händerna en miljon gånger i minuten. Det är hela tiden något kladd, man snyter näsor fram och tillbaka, torkar kiss och byter blöjor på löpande band (då man såklart alltid måste tvätta händerna mellan varje barn). Tro mig, vi tjatar inte på barnen att tvätta händerna för att vara tjatiga eller lära dem en rutin som inte behövs, utan för att barn har en förmåga att typ peta i näsan och sen stoppa handen i potatismoset. Förskolor är bakteriernas favoritplats och vi måste vara noggranna.

    Svara

    Fast att tvätta händerna när man varit på toaletten, petat i näsan eller plockat daggmaskar kan ju knappast öka allergi? De har dessutom händerna i munnen och tar sedan på ALLA brödskivorna på bordet. Ganska rimligt att tjata lite då, tycker jag.

    Svara

     Ungar äter snor på daglig basis så att de har lite snorrester kvar på fingrarna är nog det minsta problemet med otvättade händer.

     Svara

    Äh det verkar ju knappast råda någon nöd på ungar när det kommer till att få sin beskärda del av dagisbakterier, det behöver vi nog inte oroa oss för.

    Svara

     Eller hur, odla på valfri leksak och du har en miljard

     Svara

      Vi har barn på jobbet som älskar att nysa rakt ner i duplolådan. Av okänd anledning. Men VARENDA. JÄVLA. GÅNG de leker med duplot. Jag går inte i närheten av de lådorna eller duplot 😂 När barnen inte städar hämtar jag sopborste, skyffel och papperskorg. Jävlar vad dom städar fort då… (jaja ni behöver inte gnälla på att jag är en kass förskollärare, det vet jag redan)

      Svara

       Haha fy fan!! En gång när jag kom till fsk var det ett barn som låg och slickade/gjorde pruttljud på golvet i hallen -utanför toaletten. Jag bara ”eeeh du ska nog.. inte slicka där” Barnet ba ”Du är inte en fröken” och slickade vidare 😀 Så nasty små människor dom är alltså!! (Egna barn inräknade!!)

       Svara

        Jag såg en unge slicka rutschkanan i parken en låååång stund. Ville inte tänka på all fågelskit och skit från alla ungars skor och overaller hon fick i sig. Men lite skit rensar väl bara magen antar jag 😊

        Svara

       Det värsta är ju ändå när de(ungarna) nyser rakt ner i baksmeten, som vi sen ändå måste använda och alla på hela förskolan får sen äta ”goa” snorkakor..

       Svara

        Typ pepparkakorna till luciafirande.. skulle fan ALDRIG äta en sån 😅 ja de har varit inne i ugnen och alla bakterierna har säkert dött men bara det att veta hur bakandet gick till.. urk 😂

        Svara

        Vi får inte baka med barnen av hälsoskäl på min förskola.

        Svara

         Om ni inte får baka med barnen pga basiluskerna borde ni inte få äta mat med dem heller, för det händer typ varje dag att nån unge nyser rakt ner i karotterna också.

         Svara

    Just god handhygien anses ju extremt viktig på t ex förskolor (och överlag) för att inte diverse smittor ska florera hela tiden. Att vi i övrigt tvättar duschar och tvättar håret för ofta är ju en helt annan sak. Sen tycker jag personligen att Sandra låter som att hon är på gränsen till att ha någon form av OCD vad gäller handtvättandet.

    Svara

     Håller helt med! Tror också på OCD. Hon lär ju inte åka buss och trycka på stoppknappen. Inte heller lär hon betala med kontanter… och har förmodligen handsprit i varje jacka. Hoppas jag har fel, för OCD är ett helvete att jobba bort..

     Svara

  Åh kan verkligen relatera till detta handtvättande!

  Jag tvättar händerna så ofta jag kan och är det absolut första jag gör när jag kommer hem, jag byter även alltid om så fort jag kommer hem. Folk tror jag är manisk men herregud, peppar peppar har jag inte varit sjuk på 3 år. Min största fasa är vinterkräksjukan och jag blir arg på folk som får det och sen ger sig ut typ dagen efter och kallar det för magsjuka eller att de ätit nått dåligt… . Offentliga toaletter undviker jag i största möjliga mån, är expert på att hålla mig! Behöver jag gå på offentlig toalett så är det ofta i samband med att jag druckit alkohol och då har jag övat upp benstyrka (skämt å sido) och klarar av att stå i 90 grader om jag är akut kissnödig 🙂

  Andra lider nog mer av min bakteriefobi än jag gör, det är vardag för mig numera!

  Svara

   Jag har haft halsfluss en gång och varit snuvig en gång på tre år. (Tvivlar på att detta kommer från offentliga toaletter -har små barn som blir sjuka på fsk)

   Jag går på alla toaletter och tvättar typ aldrig händerna. Endast efter toalettbesök samt när jag kommer hem.

   Totalt inkl dusch kanske max 5 ggr/dag.

   😂 du tycker jag är äcklig va?

   Svara

   Vi har som regel hemma att alltid byta om efter skola/förskola. Alltid! Jag kanske är extra pedant och renlig och man kan tycka att ”lite skit rensar magen”, men jag hatar tanken av att ungarna suttit på golven/mattor på fsk/skolan/fritids och sen kommer hem och lägger sig raklång på soffan… bakterier 2.0 delux. Sen ska man lägga sig där nyduschad, nej fy!

   Svara

    Haha exakt samma här! Drar direkt av strumpor, byxor och övertröja och sen är det handtvätt och ombyte som gäller 🙂

    Svara

     😅😅

     Svara

      Icke att förglömma ungarnas nunor också, brukar ta vått hushållspapper och dra en svep över de också, inte så poppis men blir inga pussar innan dess 😛

      Svara

    Men att ta med ett barn med rs-virus till Junibacken går bra? Lite skeva prioriteringar i mitt tycke…

    Svara

     Ja, håller med! Catten det var bara några dagar sen ni fick provsvaren. Smittar det inte längre?

     Svara

     Men tack! Trodde det bara var jag som tyckte det var helt sjukt! Klart man smittar fortfarande dagen efter man fått provsvaren och halva familjen var dösnorig!

     Svara

  Jag undvek offentliga toaletter tills jag fick magproblem. Nu går jag om jag måste, eftersom jag verkligen Måste! Oftast tycker jag att de flesta allmänna toaletter sköts bra och är rena, är de inte det så torkar jag av sisten och så får det gå ändå.
  Det finns så mycket annat i samhället som är tusen gånger äckligare än toaletter, toaletterna städas ju säkert varje dag, men hur ofta rengörs kundvagnar, stoppknappar på bussen, dörrhandtag osv… eller ens egna mobiltelefon!

  Svara

  Undviker offentliga toaletter. Råkat ut för sådana som varit sunkiga. Men sätta mej i en skog har jag inga problem med. 😂

  Svara

  Vad rengör man sitsen med på en offentlig toa? Tvål och vatten?

  Svara

   Lägg papper på sitsen

   Svara

    Har hört att det blir ännu värre om man lägger papper på sitsen

    Svara

     Dina skinkor är inte särskilt känsliga för bakterier. Sitt du på sitsen, men tvätta händerna efteråt.

     Att pappret skulle vara värre än toalettringen har jag också hört någon gång men låter ju orimligt. Minns dock att det motiverades med att bajspartiklar fastnar på pappret.

     Svara

   Vanlig alcogel funkar alldeles utmärkt. När jag reser har jag ibland med mig en liten sprayflaska med ytdesinfektion, det är också smidigt!

   Svara

  Förstår nu varför det kan ta en hel jävla evighet innan folk kommer ut från offentliga toaletter trots att de vet att det är kö utanför. Det kan förövrigt vara en av de sakerna jag stör mig mest på, folk som ska borsta håret, fixa sminket och ta tre selfies på toan trots att andra väntar på att använda den. Inte okej.

  Svara

   HATAR när det är kö och alla tvättar händerna I BÅSET fastän det finns handfat utanför. Endast acceptabelt om man har mens och fått blod på händerna

   Svara

    Nej jag tycker att det är bättre att de tvättar händerna innan de tar i handtaget och går ut.

    Svara

  Det finns ju offentliga toaletter som är längs hela skalan, från superfräscht till jävligt äckligt…de värsta undviker jag. Trafikverkets längs vägarna är ibland vidriga men då går jag ut i terrängen.

  Svara

  Jag förstår inte varför hon har hysterisk bacillskräck gällande sådant här men inte av sex där det blandas kroppsvätskor både hit och dit. Eller andra äckliga saker beroende på vad man föredrar. Hon borde ju få panik och duscha med en gång efteråt.

  Svara

   Det kanske hon får? Men väljer att inte skriva det för att inte hänga ut sin kille. Kanske en orsak till deras ”we were on a break” hahaha

   Svara

  Jag är väl en ganska ”äcklig” person. I alla fall om genomsnittsmänniskan är som kommentatorerna över 😅

  Tycker givetvis också att offentliga toaletter kan vara äckliga om de exempelvis luktar inne, är kladdiga o smutsiga, nerskräpade osv. Men det känns som att folk tvättar händerna 24/7 även när de är hemma eller går 2 cm utanför dörren. Bakterier… känner bara come at me. En liten osynlig bakterie stoppar inte mig. Känns som att många sånna pedantiska o fräääscha människor är sjuka betydligt oftare dessutom, men det kanske inte stämmer. Jag är väldigt frisk i alla fall och är nog en gris i mångas ögon 😊

  Svara

   Tvätta händerna är viktigt för att slippa förkylningar.

   Svara

    Nja. Eftersom de flesta förkylningsvirus sprids via luften så är det väl mer effektivt med en mask framför munnen (på de som är sjuka alltså).

    Svara

     Stämmer det verkligen? Läste senast här om dagen att förkylningar smittar om man nyser/ hostar direkt på varandra (dvs inte lärt sig att nysa i armvecket) men att förkylningar annars rätt sällan smittar genom luften i praktiken, , utan att det normalt är just handhygienen som brister. Dvs att det iofs ju smittar genom luften men att det oftast sker genom att man tar på saker/ varandra.

     Rekommendationen från vården är ju också ständigt att vara noga med handhygienen.

     Svara

      👍

      Svara

       Räckte det inte med att trycka på ”gilla” under kommentaren?

       Svara

        Ibland vill jag gilla något lite extra. Och ibland tycker jag själv att det är kul att veta vem som gillat det man sagt inte bara random anonym.

        Ett svar på din fråga finns inget, för vem ska bestämma om något ”räcker”?

        Svara

    Är ovanligt frisk så det verkar ej stämma i mitt fall o utan att säga för mycket så tvättar jag absolut inte händerna ofta 😊

    Svara

     Jag är grisig om man jämför med många här inne. Tvättar inte händerna jätteofta och är typ aldrig sjuk heller. Jag är väl härdad av alla bakterier jag har fått i mig genom åren med otvättade händer😊

     Svara

  Tycker synd om henne, hon är ju ung och detta kan med tiden utvecklas till en grov bakterifobi om det redan är på den här nivån tänker jag!

  Vet inte hur hon är med städning hemma men antagligen väldigt nitisk. Tillslut blir det inte mycket tid kvar när man måste städa, torka, dammsuga, tvätta, bädda rent, duscha och tvätta händerna flera ggr om dagen..! Annars är det väldigt bra att hon tvättar händerna varje gång hon varit på toa eller på affären tex, men EN gång räcker ju gott och väl för att få bort ”farliga” bakterier som ordnar förkylning typ. Kämpa Egoina! Personligen duschar jag varannan dag ca och tvättar bara händerna efter jag varit på offentlig toalett, men bara i typ 4-5 sekunder… Im gross.

  Svara

   Du tvättar inte händerna efter du gått på toa hemma?

   Svara

   Att inte tvätta händerna efter toalettbesök är verkligen gross och då är det betydligt mer rätt som Egoina gör iaf

   Svara

    Varför? Man kissar och bajsar ju inte på sina händer…

    Svara

     Ok tänker inte ens ta upp grundläggande kunskaper om smittospridning mm, du kan ju googla själv om toaletter och bristfällig hygien efteråt.

     Svara

      Äsch, tror inte person som inte tvättar händerna är mer sjuk än någon annan 😂

      Svara

       Nej. Det är ju mestadels deras egen ”skit” det utsätts för.

       Dock så smittar de andra och de blir sjuka.

       Svara

     Alltså om jag går in på min EGEN toalett och kissar och torkar mig så tvättar jag inte händerna med tvål och vatten varje gång. Jag är rätt bekväm med min egen kropp och känner inte någon risk att urin eller andra vätskor kommen i kontakt med mina händer då jag använder papper, skulle något komma på min hand tvättar man sig såklart. Ibland tvättar jag händerna, ibland inte. Tror ni alltså att ni blir så pass nedsmutsade hemma hos er själva efter en kissning att ni behöver rengöra er? För mig låter det överdrivet. Tvättar däremot alltid händerna efter att varit ute bland folk eller på offentlig toalett. Hemma duschar man dessutom.

     Svara

      Och vissa offentliga toaletter är så äckliga att jag hellre riskerar att ha en millidroppe av mitt eget kiss på handen än att vidröra kranen. 😂

      Svara

       Ja håller med! Offentliga platser där man själv inte sköter städning och liknande är man ju extra noggrann på, men i mitt egna hem med min egna kropp som jag 0 % tycker är ofräsch… 😂 jag skulle tycka det var knäppt av mig om jag satt typ hemma i soffan, går in och kissar en snabbis och sedan får PANIK sav att jag glömde tvätta mina händer efter! Vilket det verkar som att Egoina och folk bland kommentarerna skulle tycka. Ni får göra som ni vill men onödigt att kalla andra äckliga grundat på typ en sån sak. Ta hand om er bara! Var inte rädda för normala saker som era egna toalettbesök. You Will survive a little pee.

       Svara

  Varje gång hon nämner hur ofta hon duschar och byter trosor tänker jag att hon måste ha jätteproblem med flytningar, svett och dålig kroppslukt. 👍

  Svara

   Nej fast hon duschar två gånger om dagen. Morgon och kväll.

   Svara

   Nej, det är oansvarigt. Tänk på miljön! Ok, om man tränat men annars behövs det absolut inte. Tvätta händerna gör man för att inte sprida bakterier och virus, men hela kroppen behöver inte tvättas varje dag.

   Svara

    Tro mig har man ett fysiskt arbete så krävs det dusch varje dag!

    Svara

   Hahahahah nej. Det är fan inte folkvett att duscha varje dag.

   Svara

   Regina duschar morgon OCH kväll, varje dag

   Svara

   Men va? Folkvett att duscha 1gång/dag? Jag är 32 år gammal och har aldrig någonsin duschat alla dagar på en vecka. Ducshar ca 2-3 gånger på en vecka. Då efter att jag tränat. Tycker ni jag är äcklig nu?! 😂

   Svara

   Men va? Folkvett att duscha 1gång/dag? Jag är 32 år gammal och har aldrig någonsin duschat alla dagar på en vecka. Ducshar ca 2-3 gånger på en vecka. Då efter att jag tränat. Tycker ni jag är äcklig nu?! 😂

   G

   Svara

    Väx upp

    Svara

   Inte bra för huden att duscha så ofta. Speciellt inte under vintern då vi har kall torr luft.

   Svara

    Hört talas om kräm? 😂

    Svara

     😂 på dig själv. Finns ingen kräm som kan ersätta kroppens egna skydd. Även om tillverkaren vill få dig att tro det.

     Svara

     Hört talas om kemikalier?

     Svara

      😂 finns inga kemikalier i mina krämer använder vara 100% Pure lite krav får man väl ha på tillvaron! Är aldrig torr trots duschat varje dag! 😁

      Svara

       Kemikalie är ett annat ord för materia din valnöt. du är gjord av kemikalier, all mat du äter är gjord av kemikalier, och alla dina krämer är garanterat 100% kemikalier. Lol.

       Svara

   Jag tycker också det är folkvett så länge man rör sig i det offentliga rummet att duscha och hålla sin personliga hygien på en bra nivå. Det är fruktansvärt att behöva gå förbi folk i mataffären, bussen, tåget eller överlag på andra instängda ytor (gym undantaget, förstås) där folk stinker svett. Dessutom är det farligt för andra människor omkring en om man inte tvättar händerna efter toalettbesök. Man har massvis med bakterier i det området och de ska vara just där och inte överallt annars. Jag har alltid handsprit med mig och tvättar alltid händerna efter att jag varit ute någonstans då folk uppenbarligen inte har vett att tvätta händerna efter toabesök.

   Svara

    Ja, det är ni ohygieniska slarvare som sprider virus och bakterier i samhället. Hur svårt kan det vara att tvätta sig? Ni kanske inte lider av att ni är skitiga, men nästa gång ni skippar handtvätt eller nyser på någon så kan ni ju försöka skänka en liten tanke till alla människor som pga annan sjukdom kan dö av en vanlig magsjuka eller influensa.

    Svara

    Håller med dig men det behöver inte innebära att duscha varje dag som nån skrev.

    Svara

     Detta var till Josse…

     Svara

  Hon borde lyssna på Agnes Wolds sommarprat!

  Svara

   Folk borde lyssna på vad hon verkligen sa och sluta att förvanska det till raka motsattsen om att skit är bra för dig.

   Lyssna igen.

   (Sedan kan man ju rent allmänt tycka att hon inte alltid ska uttala sig så tvärsäkert framförallt ang saker hon inte har studerat.)

   Svara

    Tumme upp för det som du skrev inom parentes.

    Svara

  Jag lägger alltid 3 lager toapapper på sitsen om jag är tvungen att gå på en offentlig toalett.. eller ibland även hemma hos andra om jag tycker att det ser lite smutsigt ut haha :/

  Tvättar händerna efter toabesök och innan matlagning eller om jag har tagit i något kladdigt. När det är nödvändigt liksom..?
  Använder sällan handsprit.

  Jag har då inte varit sjuk på cirka 2 år, hade halsfluss för 2 år sen men jag blir sällan sjuk, så tror knappast att jag är någon stor bakterihärd trots att jag duschar var 3 dag och tvättar händerna några ggr om dagen..

  Svara

   Du tycker inte att det är ett himla slöseri med papper? Tre jäkla lager…

   Svara

    Hellre slöseri än bajs. Själv squattar jag när jag ska kissa på ofentliga toaletter, även på jobbet. (Annan anonym)

    Svara

     Fast det är ju dom som squattar som skvätter och kissar på ringen och gör det ofräscht!!! Blä på er!!!

     Svara

   Vad gör du med de tre lagren sen?? Stor risk för stopp i avloppen för nästa gäst om du skall spola ner allt det på en gång!!!

   Svara

  Brukar också tvätta händerna innan jag drar upp byxorna, haha! Skulle helst inte göra nr2 på offentlig toalett men måste man så måste man, fick en otrolig diarré en gång och behövde gå på toa med typ 15 pers i kö efter mig. I den situationen är man mest lättad över att man kom in på toan och kan gå, och inte behöver stå i kön! Har man tillräckligt ont i magen struntar man i om folk är utanför…

  Svara

  Hörde på p3 att vi har mer bakterier än celler i kroppen. Ngt i den stilen i allafall.

  Oavsett vilket, bajsa på jobbet = få betalt för att skita. Guld ju.

  Svara

   Ja, det stämmer. Men du kan inte dra slutsatsen att bara för att vi har många bakterier på oss så är de bra. Du ska ha dina bakterier på rätt ställen, annars kan du få obalans eller bli sjuk. Konsensus: en god handhygien är nödvändigt.

   Svara

    Absolut. Är mycket noggrann med handhygien då förkylning slår så hårt på mig. Däremot är det lite skoj info för alla bakterifobiker som skammar de som inte duschar varje dag. De kunde ju fundera lite på den faktan…. (bakteriemängden alltså)

    Svara

   Enda anledningen till att jag numera är okej med att bajsa på jobbet. Betalt för att göra det 😅 människor som bara går på toaletten på sin obetalda rast förstår jag mig inte på…

   Svara

  Så himla onödigt. De flesta förkylningsvirus sprids genom luften (och överlever inte länge på torra ytor) så tvätta händerna behöver man bara göra om man är uppenbart (synligt) smutsig. Annars gör det knappt till eller från. Handsprit ska man undvika helt, såvida man inte arbetar på sjukhus.

  Svara

  Jag gör också så på toaletten. Jag använder aldrig toalett hos vänner, på jobbet eller före offentliga.
  Detta har resulterat i att jag dricker dåligt för att slippa bli kissnödig och får stenar i urinblåsan. Jag duschar 2 gånger om dagen och bäddar rent i min säng varannan dag. Kläder byter jag till hemmakläder när jag kommer hem. Har alltid handsprit och desinfektionsservetter i handväskan så jag kan köra en kundvagn. Jag lånar aldrig böcker på bibliotek. Åker inte buss. Skulle aldrig få för mig att gå på badhus pga allt snusk. Går inte heller på gym pga alla bakterier.
  Att vi med bakteriefobi skulle vara sjukare än andra då jag inte är mer förkyld/flunsig än andra…

  Svara

   Oj. Det låter domare du behöver hjälp. På riktigt 😕

   Svara

    *låter som att

    Svara

   Sök hjälp. Vänligt menat.

   Svara

    Jag har pratat med min läkare om det. Eller flera då jag jobbar i vården och har ett gäng läkare i min vardag. De tycker inte att det är nått problem då detta inte hämmar min vardag. Jag sköter mig själv, mina barn och jobbar 100%. Då får man i mitt landsting ingen diagnos.

    Svara

     Trollar du eller har du råkat ut för riktiga stolpskott till läkare? Om det gör att du får stenar i urinblåsan och hindrar dig från att göra vanliga grejer som att låna en biblioteksbok, gamma och åka buss så hindrar det väl i högsta grad ditt vardagsliv. För att inte tala om hur mycket tid du måste slösa på att duscha, tvätta dig och byta lakan i tid och otid. Prata med en psykolog!

     Svara

  På min arbetsplats, ett bibliotek, har vi en offentlig toalett. Har sett så mycket konstigheter där, allt från snodda toalettsitsar och papper till blod, bajs och andra oklara vätskor på golv, väggar och tak. Försök att spola ner skor, påsar, böcker, osv. Trasiga handfat. En gång hittade en kollega en glömd hund inne på toaletten…

  Städas gör det en gång om dagen, så mot kvällen är det rejält snuskigt.

  Så ja, jag undviker offentliga toaletter. Iaf den på min egen arbetsplats.

  Svara

   Stadsbiblioteket i Sthlm?

   Svara

  Jag vill också tvätta händerna direkt jag kommer hem. Det har blivit en vana. Avskyr också känslan av smutsiga händer. Tycker det kan bli som en typ av beläggning på händerna efter flera timmar framför datorn t.ex. Men det är ju ohälsosamt psykiskt om renlighet förvandlas till tvångshandlingar.

  Svara

  Tvätt-tvång kallas det där. Behandling är en fin grej.

  Svara

  Jobbar i vården, där krävs det noga handhygien, och där får man kruttorra händer.

  Svara

   Jobbar också i vården så är mycket handtvätt och handsprit vilket tar död på händerna men vill tipsa om en bra handkräm som gjort under med mina händer. Testat massor med handkrämer (smörjan de köper in till jobbet går ju inte att använda) och rituals har en natthandkräm som är helt magisk. Rituals of dao night balm tror jag den heter. Smörjer in händerna med den innan jag lägger mig och har inte torra händer längre!

   Svara

  Läste för nåt år sedan en studie som visade att det inte spelar någon roll om du lägger toapapper på sitsen, hukar över toan (så att skinkorna inte nuddar sitsen) eller sitter som vanligt på offentlig toalett. Du utsätts för lika många bakterier oavsett. Och vår hud stoppar ändå mot bakterierna. Enda gången du ska vara försiktig var om du hade öppna sår i baken enligt den studien. Det som spelade roll var att man skulle tvätta händer och inte lägga väskor och jackor på golvet.

  Svara

   Är väl mer så att man inte vill sitta på någon annas kiss.

   Svara

    Då kan man väl bara torka bort det om det nu ligger en droppe på ringen. Varför packa in hela ringen i papper?

    Svara

     Lägger aldrig papper, hukar – det går finfint. Jag går knappast och kissar för att behöva rengöra efter andra oxå.

     Svara

      Jag kanske är konstig, men jag brukar torka upp det för jag tycker helt enkelt det ser otrevligt ut, haha. Tar mig typ en halv sekund, och så slipper någon annan bry sig om det 🙂 Men sen är jag verkligen inte bacillrädd heller, vilket också spelar in så klart. Vet att det är så mycket lättare för mig att torka bort lite smuts/kiss än för många andra, så jag gör det både för att själv slippa sitta i kisset och som en ”god tjänst” för andra som ska nyttja faciliteten. Har liksom inga problem med det, kommer ju ändå tvätta händerna efter besöket, så varför inte?
      Och nej, not all heroes wear capes 😉 *skoja*

      Svara

  På tal om ämnet.. Jag hade behövt tips eller råd vad man kan göra när man inte tål att duscha, vet att det säkert låter helkonstigt men det ger mig såna problem. Förutom att vatten är uttorkadnde så får jag även problem med kraftiga utslag och allergisk reaktioner. Har tagit upp det med de hudläkare jag har gått till men de har inte riktigt trott mig och hänvisat till atopisk benägenhet i huden och gett behandling utifrån det. Vilket inte hjälpt. Hade bara velat hittat nått smidigt och bra sätt att bli ren utan att involvera vatten, skulle man kanske kunna använda oljor eller något dylikt för att sen torka av sig? Tacksam för svar 🙂

  Svara

   Testa att smörja in dig med olja INNAN du duschar! Då bildas en skyddande barriär. Själv använder jag mandelolja, men det där är väl mest en smakfråga. Brukar först fukta huden otroligt lite, typ dra med en fuktig tvättlapp. Sedan smörjer jag in oljan. Därefter är det bara att duscha på! (Dock inte överdrivet varmt, men som atopiker vet du säkert redan det!)

   Svara

    Åh ja… när jag duschar får jag röda utslag på låren, armarna, knäna och ryggen. Det gör inte ont eller så kanske lite svidigt ibland men oftast ”ofarligt”. Bara det att det ser förjävligt ut. Helt rödprickig i nästan en timma. Dock har jag bara upplevt detta sedan jag flytta till usa så kanske har det med deras vatten att göra.

    Svara

     Jag brukar få röda utslag/prickar på stora delar av kroppen när jag duschar. Ofta låren, eller ja, hela benen och fötterna. På rumpan och ryggen har min sambo påpekat det också. Nästan som att jag skulle ha duschat i kokhett vatten, fast jag självklart inte har gjort det. Alltid funderat på varför men aldrig frågat någon. Har det med känslig hud att göra?

     Svara

      Blir det som nässelutslag? 🙂

      Svara

      Det är precis samma för mig! Har som trott jag är ensam om det här problemet så skönt att höra att det finns fler i samma sits men trist för oss samtidigt :/ jag misstänker nässelutslag då huden blir ilsket röd och svider/bränner, sen blir utslagen kvar i allt från några dagar upp till 1-2 veckor och oftast blir det fläckar kvar oxå.. Har provat allergitablett/atarx vilket lindrar lite men blir sjukt dåsig och nästan bakis dagen efter istället så tar det bara ibland när jag vet att inget speciellt händer.. misstänker att vattenkvaliten i kranvattnet etc spelar roll för bada ute i vanlig sjö tex går oftast bra och verkar snällare mot kropp och hud.. Känns inte lika torr och irriterad.. Tack för tips om olja före dush, ska prova det nästa gång när jag väl lyckas tvinga mig själv till tvagning dvs ;p

      Svara

   Har de kontrollerat så att du inte är allergisk mot vatten? Det är otroligt ovanligt men det förekommer.

   Svara

    Har fått höra att man inte kan vara allergisk mot vatten och de hudläkare jag gått till har ej velat göra mer än de vanliga allergitesterna och sagt att det är atopisk eksem som är grundorsaken så de har liksom inte velat undersöka mer än så, dom tycker jag har fått min förklaring och att jag ska vara nöjd med det som gjorts så ja.. Är som svårt att veta vad som är vad och vad som kan tänkas hjälpa :/

    Svara

     I sak har de rätt, det klassas inte som en regelrätt allargi. Men symtomen du har är verkliga och det finns hjälp att få.

     Svara

   Emeli: En tanke till dig väntar i modd.

   Svara

   Är allergisk mot vatten, får kliande utslag när jag duschar. Oavsett vad jag gör!
   Allergi tabletter fick jag utskrivet, mer än så kunde dom inte göra.
   Läkaren sa att det går lika bra att ta receptfria ☺

   Svara

    Har du varit hos en specialist? Annars rekommenderar jag det. Det finns särskilda allergimottagningar iaf i Sthlm.Du ska absolut få tabletterna på recept då du behöver dom och det kostar dig mindre! Tänk på(om du inte vet) att ta en sort man inte blir trött av

    Svara

  Jag är nog ganska ”äcklig” inser jag nu? Tvättar endast händerna efter toabesök. Kanske inte när jag är hemma. Biter på naglarna. Petar i näsan relativt ofta. Jag är tamefan aldrig sjuk? Måste ju finnas ett samband! Duchar inte heller så jätteofta. Typ var 3-4e dag!

  Svara

   Människan behöver ett aktivt och fungerande immunförsvar. Människan är designad för att leva omgiven av andra djur och organismer. Lever man i en kliniskt ren miljö får immunförsvaret inget att göra, det kan leda till allergier. Dessutom har du inget bra försvar den dagen du faktiskt blir utsatt för bakterier eller virus.

   Och nej, jag menar inte att vi ska doppa operationsverktyg i bajs och utsätta spädbarn för pestsmitta. Jag pratar om den normala vardagen för en normal frisk medelsvensson.

   Svara

  Nöden har ingen lag, och de flesta offentliga toaletter jag stött på brukar hålla godtagbar standard. De jag verkligen undviker ända in i det sista är tågtoaletter, de brukar lite för frekvent förekommande kunna vara vidriga.

  Bajamajor på festivaler är jag totalt obrydd över. Dels har alltid städningen av dem skötts utmärkt, och dessutom är festivaler en helt egen värld där all ens normala syn på det mesta upphör att gälla.

  Svara

  Använder en gångs handskarnär jag lagar mat, flera par beroende på ingredienserna och tvättar händerna mellan byten. Tvättar ofc händerna efter toalett besök.
  Däremot duschar jag 2 – 3 ggr per vecka och ett långt bad 1 gång per vecka. Renbäddning söndagar eller oftare vid behov.

  Svara

   Edit. Jobbar också inom vården.

   Svara

    Använder också handskar när jag lagar mat (jobbar i vården och började med detta när jag lagade mat på jobbet) om det är kött eller fisk jag ska laga. Detta för att jag inte vill lukta fisk om händerna och tycker kött är rätt vidrigt att hantera (är inte så glad i att äta det heller så är mest fisk jag tillagar)

    Svara

   Varför?

   Svara

  Tänker ocd. Känns som hon lägger ohälsosamt mycket tid på att vara ren.

  Svara

  Ni äckel som inte verkar tvätta händerna – Vad tycker ni om kökspersonal som skippar att tvätta händer innan de tar i eran sallad eller tårta med händerna? Vet ni att det är ett perfekt sätt att döda folk på? Norovirus är ingen lek att drabbas av för äldre eller folk med nedsatt immunförsvar.

  Man behöver absolut inte duscha varje dag eller byta sängkläder var tredje, men att tvätta händerna när man kommer hem till sig själv eller andra, det borde det fan vara lag på.

  Och hur gör ni när ni hälsar på någons lilla spädbarn? Tar ni i dem med era äckliga, otvättade händer? Fy fan för er i så fall.

  Svara

   +1
   Skulle vilja se hur många som t.ex. skulle vilja ha käk lagat av någon annan som just kom ut från toan. Bakterier sitter inte bara i bajset som många verkar tro, utan det är ju spolknappar, dörrhandtag mm som det kan vara allt möjligt på

   Svara

    Alltså amen! Tack för din lektion till alla snuskpellar där ute.
    Därför man är nojig att käka ute osv, om så många som kommenterat här missköter sin hygien, fatta då ”mörkertalet”

    Svara

    Bryr mig verkligen inte ett dugg. Smakar det gott, ja, då äter jag 🙂

    Svara

   Jag jobbar inte i kök. Hade jag gjort det hade jag självklart tvättat händerna mer. Finns något mellan att vara en ohygienisk kock som dödar folk och att nitiskt tvätta sönder sin hud. Mitt yrke kräver inte steril miljö. Jag tvättar händerna innan jag lagar mat och efter toabesök. Duschar två gånger i veckan. Har inte dödat någon med min bakterieflora än.

   Svara

    Än.

    Svara

     Tycker du att alla hem ska ha samma hygienrutiner som en operationssal bara för att folk som opereras kan dö av ickesterila verktyg och personal? Slappna av lite.

     Svara

     Och vad hen vet…

     Svara

    Word! 👏🏼

    Svara

   Varför skulle man vilja hälsa på någons spädbarn?

   Svara

  Vet inte vem Egoina är, har hon alltså OCD eller något liknande?

  Svara

   Nä, det tror jag inte…
   Hon är mer hygienisk typ…

   Svara

    Men det hon beskriver låter ju snarare sjukligt? Så länge det inte går ut över vardagen är det ju inga problem, men på det lilla som beskrivs här och i det andra inlägget låter det ju som att det begränsar henne i vardagen?

    Svara

  Till alla som förfasas över hur torra händer man måste ha som tvättar händerna ofta.
  Newsflash! Det finns handkräm.

  Svara

   Newsflash, det kan utvecklas till rejäla torteksem och självsprickor som ingen handkräm biter på.

   Svara

  Jag förundras alltid över hur kort vi kommit i toautvecklingen. Allt med offentliga toaletter är kass. Vi har ett system där vi ska sitta nakna på en sits som delas av tusentals. Vi ska köa för allt där inne verkar ta så ofantligt lång tid för vissa. Inte konstigt att det blir kö om varenda en ska lägga papper i högar. Ofta saknas dessutom papper – varför har vi papper? Måste finnas nåt bättre. Det luktar illa och om toaletten inte är nystädad är det fullt med stänk och sanitetsgrejer och bajsrester. Och den här grejen med att man måste huka över toan för att slippa sitta förvärrar ju bara mer. Kan vi fixa självkörande bilar och åka till månen kan vi väl fixa toaproblematiken.

  Svara

   Svara

   Utomlands finns toaletter man får betala för att använda, typ en femma eller tia, och de är fräscha och har sådan där självrengöring och grejer

   Svara

  Jag gör precis Egoina när jag går på offentliga toaletter. Jag spritar händerna konstant och även mobilen. Jag rengör dörrhandtag, lampknappar och dylikt i samband med städrutin 1-2 ggr/vecka vilket min sambo tycker är knäppt. Samtidigt jobbar jag inom vården och blinkar inte ens när jag kommer i kontakt med nummer två eller uppkastningar.

  Svara

  Tvättar händerna när man kommer hem, efter toabesök, före matlagning och när man blir kladdig. när man handhälsat på folk, innan man gossar med småbarn… ja att tvätta händerna med vanlig tvål och vatten skadar aldrig. Går bara på restauranger jag vet har rena toaletter och personal som vet att hygien är a och o. Annars är jag som folk flest🙃

  Svara

  Sket aldrig på offentliga dass förut men en dag läste jag Hanapees blogg och hon skrev typ tänk drotting Silvia och andra kända personer skiter ju också och efter det är jag inte rädd för att skita offentligt.

  Svara

  Jag tvättat händerna minst 30 gånger om dagen😂 Får givetvis torra händer men hatar att känna mig smutsig om händerna. Jag gör det delvis för att jag alltid gjort det, delvis för att jag har ”fått” en sjukdom som gör att mitt immunförsvar är skitkasst. Hamnar ofta på sjukhus av en enklare förkylning och tar veckor innan jag blir frisk. Ogillar offentliga toaletter och håller mig så länge det går.
  Det som slår allt är flygplatstoaletter! Flygplanstoa också iofs. Hatar att sitta på toa borta, spelar ingen roll om det är hos en kompis. Kan inte gå och lägga mig i soffan eller sängen sen, måste duscha eller ha mjukisar på mig, röva får inte nudda!
  ..Och handdukar! Kräks!

  Svara

  Med galen IBS-mage har man lärt sig att gå på toaletten ÖVERALLT, och då menar jag verkligen överallt 😂 Men de offentliga toaletterna på Venice beach var helt fruktansvärt vidriga. Blodiga kläder, gamla kanyler, blött överallt…. Fyfan. Då höll till och med jag på att spy.

  Svara

  När jag var liten lärde jag mig hur man ska ta toapapper och vika som ett U på toalettringen innan man sätter sig på offentliga toaletter. Det gör jag än idag, även på jobbet. Släcker lamporna och öppnar toalettdörren med tröjärmen över handen. Annars har jag ingen bacillskräck eller är överdrivet renlig

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.