Ida Warg och hennes son utslängda av Uber-chaufför

Ida Warg och hennes son blev utslängda på Sveavägen ur en Uber, enligt Instagram.

Hur det gick till?
Jo, så här…
Ida Warg och hennes son Elvis blev först hotade och sedan utkastade ur den Uber hon beställt efter att chauffören slagit fast att 30 sekunder är på tok för långt tid att ta på sig för att spänna fast en barnstol.
När hon sedan hade mage att klaga på sättet han körde på och bad honom att köra lagligt så kastade han helt enkelt ut dem ur bilen på Sveavägen.

Tror ni Uber kommer agera?
Går det inte enkelt att se vilken chaufför som körde bilen hon beställde? Har ni haft några liknande erfarenheter med Uber? Det kanske inte är så dåligt med förarlösa bilar ändå? 🙂

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kanske chauffören har en version också?

  Svara

   Och vad kan hans version vara till att han inte följer trafikreglerna?

   Svara

    Kan tänka mig om jag t ex hade kört precis innan det slår om till rött och gjort några säkra omkörningar men någon skriker stanna i baksätet, hade också blivit irri. Kanske inte tog 30 sek att spänna stolen utan mycket längre tid. Men jag var inte där så jag har ingen aning.

    Svara

     Fast att kasta ut någon ur bilen är ju inte snällt. Om det nu var det som hände och inte ”om du är osäker på min körning kan du gå av här om du vill”

     Svara

     Du får inte köra ”precis innan det slår om till rött”. Är det orange ljus ska du stanna.

     Svara

      Vad ovanligt att kalla det orange! Helt OT i sammanhanget men har aldrig hört någon säga rött, orange, grönt. Menar inget dåligt med det 🙂

      Svara

       Onödigt att ens påpeka hur onödigt det är, utan att ens bemöta det personen skriver. Lite härskarteknik…

       Svara

        Var skrev personen att det var onödigt? Hur är det med lässvenskan egentligen?

        Svara

         Jag menade ovanligt, råkade skriva onödigt två gånger 🙂 ursäkta.

         Svara

        Jag tror anonym bara sa att det var ovanligt helt utan baktanke.

        Svara

        Men snälla! Personen uttryckte klart och tydligt att hen inte menade något illa. Snacka om missbruk av ordet härskarteknik.

        Svara

      Fast nej, är det gult ljus ska man göra en bedömning om det är säkert att stanna eller inte. Tvärstannar du så fort det blir gult kan det bli krock beroende på om bilen bakom är beredd eller inte.

      Svara

       Läs vad trafikskolor säger om gult ljus: http://www.korkortskolan.se/korkortsteori
       Gult och rött betyder stopp. Definitivt inte att man kör när det ”precis slår om” som någon skrev ovan.

       Svara

        Läste där nu och det står även: ”Har du kört så långt fram, när trafiksignalen växlar från grön till gul, att du inte kan stanna utan att utgöra fara ska du fortsätta köra.”

        Svara

         Det klart man inte kan tvärnita när det slår från grönt till gult. Men personen ovan skrev ”precis slagit om till rött” vilket innebär att de tycker att det är ok att köra på gult trots att trafiklagen säger att gult betyder stopp.

         Svara

       Bakomvarande bil ska alltid hålla tillräckligt avstånd så den inte kör in i bilen framför.
       Detta gäller även om bilen framför oväntat tvärbromsar.
       Det är ALDRIG bilen som blir påkörd bakifrån som bär ansvar i detta.

       Svara

        Man kan faktiskt åka dit, som första bil, på det OM man är oaktsam. Pratat med flera som gjort det.

        Svara

         Nej du har fel M.

         Det är lätt att googla fram trafikreglerna för dom som inte minns sin tid på trafikskolan…

         Svara

         I trafikförordningen kap 3 paragraf 16: ”en förare får inte utan giltigt skäl köra med överdrivet låg hastighet, plötsligt bromsa eller på något annat sätt hindra andra förares körning”

         Står även i paragraf 3 att man ska hålla avstånd för att undvika påkörning om den framför saktar in eller bromsar. Vems ansvar det är beror alltså helt på situationen och varför första bilen hastigt bromsade in (om det kan anses som giltigt skäl). Men de kan absolut dömas som att ansvaret ligger på den som bromsade in om man anser att det var oaktsamt.

         Svara

        Det kan man absolut bli om man bromsar hastigt (exempelvis vis gult ljus, små djur etc) utan att kolla bakåt först för att undvika krock. Tror du mig inte så ring närmsta körskola och fråga.

        Svara

         STämmer. Min tjejkompis fick skulden för att ha tvärbromsat för en kanin och hennes försäkringsbolag fick stå för kostnaderna för bilen bakom som körde in i henne.

         Svara

        Som bilförare förväntas man ju dock ha marginal i sin körning för att andra förare gör misstag, exempelvis kör för nära dig.

        Svara

      Man ska stanna om möjligheten finns vid orange ljus. Om det slår om när du är några meter från trafikljuset är det inte så säkert att dra på en tvärnit utan säkrare att rulla vidare, annars finns risken att de bakom kör in i en.

      Svara

     Är du yrkeschaufför gör du inte så att en som åker med blir rädd samt kastar ut ngn som ber dig köra lagligt.

     Och säkra omkörningar.. hur vet du att det var det??

     Svara

      Sa ju att jag inte har en aning lol.

      Svara

     Men att spänna fast en bildbarnsstol är svårt ibland, tycker jag iaf. Jag hade tyckt det var bra obehagligt om chauffören blivit irriterad för att det tog tid….

     Svara

      Jag gissar att Elvis fortfarande åker i babyskydd, tar max 30 sekunder då. Då man enbart ska använda bilbältet.

      Svara

     Vad spelar det för roll om det så tog fem MINUTER att spänna fast barnet på? Alla ska vara säkra och det finns fan ingen tidsgräns. Hallå eller…

     Svara

      Spelar ingen roll men hade sj blivit irri

      Svara

       men alltså ni behöver inte diskutera med mig. tkr bara det e trist när alla hoppar på en arbetare när vi bara har hört en Influencer™s version

       Svara

        Varför skriver du om du inte vill att någon ska diskutera med dig? Det är ju lite det vi gör här i kommentarsfältet…

        Svara

        AMEN!

        Svara

       Då får man ju hoppas att du inte kör taxi helt enkelt med det servicetycket.

       Svara

        HAaha nej det gör jag vetrkligen inte

        Svara

     Vad spelar det för roll hur lång tid det tog att spänna fast bilstolen? Om det tog lång tid då kanske han borde ha hjälpt?

     Svara

      Antagligen för att chaufförernas avtal inte ger betalt för mer än 30 sekunder i/ur per kund och tar det längre tid än så jobbar han gratis, så ser avtalen ut för chaufförer som kör färdtjänst/sjukresor/skolskjuts etc. Kan vara liknande avtal för uber…

      Svara

    Mest troligt är väl att det är ett dåligt betalt jobb där han känner sig väldigt pressad. Vilket varken är Idas fel eller hans eget egentligen, utan arbetsvillkoren hos Uber.

    Så brukar jag iaf tänka när folk är väldigt stressade på sina jobb och därför beter sig konstigt/ felaktigt. Att lösningen sällan är att ge en enskild person sparken. Kan däremot tänka mig att sluta anlita det företaget och istället anlita ett där personalen verkar må bra.

    Svara

     Att bete sig farligt och respektlöst finns det inga ursäkter för. Oavsett hur dåligt betalt man har så ska man sköta sitt jobb. Och framförallt inte bete sig illa mot andra människor. Det var ju för fasen ett litet barn i bilen! Vilken normal människa utsätter en bebis för fara??

     Svara

      Nej absolut inte, jag tycker inte att det ursäktar honom, man borde inte riskera andra människors liv oavsett. Men jag tycker att det är mer att gå till botten med problemet att hänga ut/ bojkotta Uber än den enskilda chauffören.
      Särskilt eftersom det är välkänt att de har taskiga arbetsvillkor.

      Jämför med när det kom ut nu nyligen att Mathem (?) hade någon chaufför som hade använt en matbox att kissa i. Chefen sa att de ”tagit tag i det” genom att ge personen en varning. OK, för folk kissar i matboxar bak i lastbilen för att det är kul, eller? Snarare för att de har kassa arbetsförhållanden och inte tillhandahåller tillräckligt med toaletter.

      Svara

       Vem vettig person kissar i en petflaska? Öh

       Svara

  Finns alltid två sidor av ett mynt. Men om det är så det har gått till hoppas jag ju inte hon bara skriver ut det för att få uppmärksamhet, utan att hon tar saken i egna händer & kontaktar deras kontor för att berätta vad som hänt.

  Svara

  Eller så tar man en taxi där det finns kollektivavtal…

  Svara

  Jag tror nog att det var så det gick till. Men i så fall framstår inte IW som särskilt sympatisk eller. Jag vill inte försvara chauffören på något sätt, men jag tycker det är elakt att önska att någon blir av med jobbet.

  Svara

   Fast någon som jobbar med att köra bil kan inte bete sig vårdslöst i trafiken! Då är det bättre att jobba med annat för att inte vara en fara för alla andra i trafiken

   Svara

    Det finns ingen ursäkt till att köra vårdslöst.

    Svara

   Kör man mot rött ryker körkortet. Alltså borde han inte köra bil överhuvudtaget. Inget osympatisk i det.

   Svara

   Fast personen ska ju inte ha ett sådant yrke så den önskan är ju inte direkt obefogad.

   Svara

   Jag önskar att alla som har för vana att köra trafikfarligt blir av med körkortet (och även jobbet om det hänger på kortet), det är inte elakt.

   Svara

  Har ni sett föresten att Mogi har lagt ut sin lägenhet igen (ungefär 2 miljoner billigare).

  Svara

   Vad hade hon för utgångspris förra gången det begav sig!?

   Svara

   Fast är väl runt miljonen billigare nu? Från 5,5 till 4,5. Kvadratmeterpris på 106″ och försäljningar på samma gata under hösten har snittat på runt 100″ kvadratmetern. Nu ligger ju priset mer realistiskt men kan tänka mig en köpare kan buda under det 😅

   Svara

  De som kör för Uber är egna företagare med franchaiseavtal med Uber och det är inte särskilt troligt att de kan häva avtalet med honom p g a detta. Men jag tycker absolut att hon ska informera svenska Uber om det inträffade.
  Generellt bör man enligt min uppfattning vara lite försiktig med att använda Uber. Det är den som kör som ansvarar för t ex försäkringar m m och det har hänt att det saknats försäkringar eller varit bilar som haft körförbud. Även om en resa kostar mer är det tryggare att åka med något av de taxibolag som är seriösa, har kollektivavtal för sina förare, kollar upp förarna innan de anställs och ansvarar för försäkringar och fordon.

  Svara

   Precis, jag förstår inte varför folk väljer Uber. Man har ingen aning om vad det är för människa som kör, det är i princip det samma som att ta svarttaxi. Boka en taxi från ett seriöst bolag som har bra bilar och duktiga anställda med kollektivavtal och försäkringar.

   Svara

  Låter extremt. Sådana personer som denna chaffis kan komma undan m sådana tilltag, just för att det framstår som osannolikt. Det är svårt att bevisa hans tillvägagångssätt, samtidigt som hon framstår som obstinat.

  Därför är det bra att detta läggs ut. Förmodligen är hon inte den enda utsatte, och dessutom kan det avskräcka till fortsatta incidenter av sådant slag.
  Ska bli intressant att se hur eller om de uttalar sig.
  Hoppas att hon står på sig.

  Svara

   Har också tråkiga erfarenheter av Uber i Sthlm. Förare som kör för fort, kör zickzack mellan filer utan att blinka, sitter med telefonen och sen blir sura för att man ber dem om att åtminstone lägga ner sin iPhone…

   Svara

  Fast alltså. Jag tycker det säger något om vilka villkor chaufförerna har. Jag tror faktiskt att varje sekund räknas och über har ju gjort sig kända för att ha slavliknande förhållanden för sina medarbetare. Disclaimer: självklart ej ok vara trafikfarlig om man kör taxi och heller ej ok hota osv. Ville bara lyfta diskussionen till strukturellt plan.

  Svara

   Men då får man väl söka jobb någonannanstans om man blir en trafikfara pga att man känner press pga avtalen? Det där är ingen ursäkt.

   Svara

    Fast det ligger väl verkligen på arbetsgivaren att arbetsmiljön är rimlig. I var ju tydlig med att det inte var ok att köra farligt. Det är ingen ursäkt. Men det är en förklaring. Uber har skapat ett arbetsklimat som resulterar i vårdslösa förare. Uber har ansvaret.

    Svara

  Man kanske inte ska använda skittjänster som uttnyttjar sina anställda? Ta en riktig taxi istället för Uber. Plocka upp din hämtmat själv istället för att använda Foodora.

  Svara

   PRECIS! Uber saknar bl.a. kollektivavtal. Skulle aldrig använda mig av dessa tjänster.

   Svara

   Kunde inte sagt d bättre själv. Om hon är SÅ PASS mån om sitt barns säkerhet så kanske hon ska välja en riktigt taxi, tex Taxi Stockholm som betalar riktiga löner och arbetsgivaravgifter. Enda iditen här är ju Ida. Gör om gör rätt! Skulle aldrig få för mig att klaga på en skittjänst som kostar hälften vad en sån tjänst normalt kostar – man kanske ska ifrågasätta varför? Uber behandlar inte sina chaufförer väl, foodora är ett riktigt slavföretag o alla dessa nya skit popups som pandy lever bara på att exploatera människors vilja att jobba o göra rätt för sig. Med erfarenhet kan jag säga att man söker sig bara till dessa företag för att man kanske är ny i Sverige och är desperat efter en försörjning. Men det är så otroligt ohumanistiska arbetsvillkor, allt för att hålla priserna nere för forni ida ward margaux Petra tungården linn Herbertsson etc etc. alla som försöker leva ett överklassliv och endast kan göra det genom att exploatera andra människor….

   Svara

    Taxi Stockholm👍🏼👍🏼👍🏼

    Svara

     Tyvärr har Taxi Stockholm klart försämrats det senaste året/två åren. Efter att flera gånger ha reflekterat över att förare där hållit samma låga kvalitet som förare som kör för Taxi 020, så fick jag höra att Taxi Stockholm har tagit in förare från 020.

     Svara

    Influencers är själva en del av giggekonomin och de har själva ofta inte haft fasta jobb med kollektivavtal och tjänstepension.
    Man kan inte kräva att influencers ska begripa det de aldrig själva upplevt.

    Svara

    Förarna är fria entreprenörer och är INTE anställda av Uber. Uber är ett techföretag som förmedlar bilar till folk som vill åka. Så om arbetsvillkoren är dåliga är det på grund av åkeriet föraren är anställd på! Det är också väldigt höga krav på att få samarbeta med Uber. Fan att folk aldrig kan ta reda på fakta innan de gnäller om skit de inte vet något om.

    Svara

   Fast det gör ju inte chaufförens beteende mer ok.

   Svara

   Och hur ska man veta det menar du?
   Har noll koll på uberförarnas löner och villkor.

   Svara

    Det låga priset i relation till ”riktig” taxi är en stark indikator på låg lön och dåliga villkor. Svårt att få ner priset utan att tumma på annat, såsom just lön, kvalité, anställningstrygghet m.m.

    Svara

    Det har rapporterats om i media, googla t ex Uber arbetsvillkor så får du massa träffar från olika tidningsartiklar, det är nog så folk känner till det.

    Bara priset i sig är nu inte någon garanti för varken bra eller dåliga arbetsförhållanden, finns dyra hotell som behandlar personalen illa osv. En del snordyra produkter, t ex Apples, ska väl också ha dåliga arbetsvillkor trots att man verkligen kan tycka att priset borde räcka för att täcka arbetskostnader. Det är ju ofta så liten del av det man betalar som går till den som utför tjänsten att det inte behöver spela någon roll för priset.

    Men jag tänker att verkar personalen alltid stressad är det generellt ett tecken på att arbetsklimatet är dåligt.

    Svara

  Man betygsätter ju sina resor med Uber så de kan ju enkelt se om föraren har fler klagomål på sig. Jag anmälde en körning en gång eftersom som han tog två konstiga omvägar som gjorde att resan blev mycket dyrare. Uber höll med och betalade till baka ca 120 kr. De har ju koll på sina förare.

  Svara

   120 kr som kommer från hans lön då eller?

   Svara

    Troligen. Men varför ska jag betala mer för körningen för att han antigen inte hittade eller försökte luras? Han körde med gps och det var enkelt att se i appen i efterhand att han kört åt fel håll i flera kilometer två gånger.

    Föredrar Uber på grund av det till vanlig taxi eftersom det är mycket mer transparent med vad man betalar och hur resan körs. I en vanlig taxi kan de köra världens omväg i en stad du inte känner till och lura dig på massa extra pengar.

    Svara

    Men man ska väl vara ärlig. Ska en bankrånare också få behålla pengarna för det är lönen?

    Svara

   Hur kan det bli dyrare, du får ju ett fastpris när du beställer din Uber-bil? De kör ju aldrig på taxameter.

   Svara

    Vet inte hur det funkar i Sverige men med Uber I Amsterdam och i London får du inte fast pris. Du får ett uppskattat pris som sedan kan ändras pga yttre faktorer.

    Svara

     För det mesta mer eller mindre och skulle i vilket fall aldrig diffa så mycket som 120kr

     Svara

      Jag sa inte att det diffade på det uppskattadr priset. Jag sa att jag fick tillbaka 120 kr eftersom jag anmälde till Uber att föraren kört fel vid två tillfällen, något som gjorde resan längre än nödvändigt.

      Svara

    Det är mycket skrönor som florerar här bland kommentarerna. Läste senast en igår som inte kan stämma in med hur saker verkligen fungerar. 😉

    Svara

  Men vilken skräck bilresa!
  Man kan betygsätta chauffören som man skrivit ovan, men även chatta samt gå in på ett ubercenter som jag förstod det?

  https://www.uber.com/sv-SE/drive/resources/contact-us/

  Svara

  Min erfarenhet är att Uber har en väldigt bra kundsupport, och att de tar mycket allvarligt på sådant här. De har full koll på förare och bil för respektive körning. De återkopplar direkt och de följer upp.

  Jag var t ex inte nöjd med att min förare hade talat i telefon hela resan, vilket de omedelbart lyfte internt och jag krediterades hela beloppet. Jag var även med om en liknande incident som Idas. Förutom ovanstående åtgärder så lade de då även in en blockering, så att jag inte skulle riskera att få denna förare igen, oavsett vad deras interna utredning resulterade i.

  Svara

   Som tillägg så ser man varje körning i appen, och det är väldigt enkelt att lämna omdöme samt rapportera eventuella klagomål per körning.

   Svara

  Har ni sett Bellas instastory från nya huset? Har precis för mig att hon sa i någon intervju att hennes ”säkerhetspersonal” inte vill att hon visar precis hur det ser ut i huset. Ändå filmar hon eeextra länge på säkerhetsdörren så att man verkligen ser att det är en sån och vart den leder 🤦🏼‍♀️

  Svara

   Har hon verkligen sagt så? Har för mig att hon varit öpppen från allra första början att vi ska få se massor av hur huset ser ut

   Svara

   Det är väl för att hennes stalker ska veta att hon låser in i sig i sin walk-in closet om han trycker sin näsa mot glasfasaden.
   Där inne kan hon sen prova skor och kläder tills ”hennes vakt Magnus” kommer med sitt hemmagjorda blåljus och jagar bort stalkern över ängarna vid Elfvik.

   Svara

    Usch vilken kommentar.

    Svara

    Hahahaha rolig kommentar

    Svara

     hahahahahahahahahahahah

     Svara

   Det var väl säkerhetsarrangemangen hon inte skulle prata så mycket om. Larm, kameror och så.
   Att hon visar den förstärkta dörren är nog i avskräckande syfte. Samma gällde förra huset där Bella ofta påpeka att hon hade ett rum där hon kunde låsa in sig (och barnen) vid eventuellt hot.
   Nya huset lär vi nog få se på längden och tvären. Men den där träinredningen med paneler à la DDR har jag svårt för.
   Kommer de att målas vita snart (även om en del skulle tycka det var tokigt)?

   Svara

    Ja tänk om man målade allt de bajsbruna vitt istället 😍

    Svara

    Tycker hela huset ser ut som en 70-tals pimps våta dröm…

    Svara

     Jättetavlan med en bild på Philip Seymour Hoffman är väl inte kvar?
     Den passade faktiskt in i miljön.

     Svara

  Vad är det för skillnad på vanlig taxi och uber?

  Svara

   Du kan beställa och betala din resa med uber via Internet och den kommer på några minuter. Till skillnad från taxi där du måste ringa och vänta i hundra år.

   Svara

    Ladda hem appen Taxijakt.

    Svara

    Vad bortskämd jag känner mig i Malmö! Där har taxi 97 en app för att beställa taxi och man brukar behöva vänta 5-6 minuter på taxin 🙂

    Svara

    Jag bokar all min taxi via appar – fast pris, koll på resan både innan och under, samt det tar fem minuter att få en bil? Bor i sthlm…

    Svara

  Finns tydligen rövhattar överallt. Drabbas ofta av rövhattar i kollektivtrafiken.

  Svara

  Det är så klart oförsvarbart att göra så som chauffören gjorde, om det stämmer.

  Men framförallt säger det väl något om hans anställning. Inget företag bör betala sin anställda så dåligt att de får ångest av att någon spänner fast en barnstol, oavsett hur lång tid det tar. Vem skulle vilja jobba under de förhållandena. Tror aldrig att det beteendet skulle ha uppstått om uber hade betalat skäliga löner och erbjudit vettiga anställningsvillkor.

  Svara

   Det händer när man bokar ”vanlig” taxi också. De luras också och tar omvägar om man inte känner till stan osv.

   Svara

    Ja jag fattar inte vad som är problemet ibland när man tar taxi. Fattar att man inte har koll på varenda gata i stan, men man borde känna till stadsdelar. Exempel: min sambo skulle åka från centrum i Göteborg till Mölndal som är en grannkommun till Göteborg. Han säger adress och att det ligger i Mölndal. Chauffören slår inte in adressen i sin GPS, stannar först i Linnéstaden (centrala Göteborg) frågar ”är det hit du ska?” sen stannar han vid Sahlgrenska, fortfarande i Göteborg. Min sambo som inte har bott i stan får försöka guida så gott det går. Detta är alltså ett vanligt taxibolag han åkte med.

    Så dålig service! Känner man inte till stan på ett ungefär om man kör taxi? Eller lurades han bara? Varför använder man inte GPS när man faktiskt har en i bilen? Anledningen till att man vill åka taxi är att man vill ta sig från A till B snabbt och låta chauffören sköta körningen.

    Svara

     Är alltid lika fascinerad över taxichaufförernas ovilja att använda sin gps. Måste ju vara för att de ska få åka runt lite extra för att hitta. Har börjat med att alltid säga att jag är tacksam om de knappar in adressen för jag orkar inte förklara vart jag bor (åker oftast när jag är trött och full). Gör jag inte det åker många runt och gissar och kör fel trots tydliga förklaringar om när de ska svänga vänster respektive höger. Suck. Åker alltid med Taxi Stockholm förövrigt och deras service har helt klart blivit sämre senaste året.

     Svara

  Uber=slavföretag. Förbjud skiten.

  Svara

   Slavföretag? Så de håller sina ”anställda” i kedjor? Slår dem, säljer och köper dem, svälter dem, prylar dem? Har rätt att jaga dem med vapen om de inte vill jobba och rymmer? Du kanske ska tänka lite över dina liknelser och ta en historielektion?

   Svara

    #dagenssekundärkränkt

    Svara

    😭😭😭

    Svara

  Anlitar man slavar så kan man räkna med att det inte är bästa servicen.

  Svara

   LOOOL

   Svara

  Uber är ett jävla elände på en arbetsmarknad som redan nu är på väg mot undergång. Taxibranschen är överdimensionerad och förarna lever under tuffa förhållande.
  Så att bara använda sig av Uber borde vara olagligt. Nästa gång kan ju Ida välja ett ordentligt taxibolag med kollektivavtal så gynnar hon branschen på ett bra sätt och slipper förhoppningsvis klaga på en dålig körning.

  Svara

  Oavsett hur det hela har gått till har jag väldigt svårt för den här hänga ut mentaliteten influencerna så gärna kör så fort de är lite missnöjda med något. Tycker synd om alla människor som råkar göra en vandrande reklampelare sur och inför mängder av människor blir uthängd utan att få säga sitt. Herregud, folk kan ju få sparken för att de ska leka viktiga. Beklämmande att man kan ha så stort bekräftelsebehov och vara så girig.

  Svara

   Skrev hon ut chauffören namn? Företag måste man väl få klaga på?

   Svara

  Varför ens åka med Über?

  Svara

   Jag gör det eftersom det ärbilligt, enkelt och jag har aldrig blivit missnöjd

   Svara

  Men är det någon som är förvånad över att en taxi/überchaufför kör så i Stockholm? Du ser hela tiden taxibilar som kör mot rött när du går i stan, de slänger bilen mellan filerna så att andra bilar får tvärbromsa och göra undanmanöver, de sitter och fingrar på sina datorer och vinglar mellan filerna och de är otrevliga (gör hotfulla gester) mot andra trafikanter, gående och (ibland) är de även otrevliga mot sina egna kunder.
  Ja, egentligen är det samma uppförande av många i trafiken, både bilister och andra, både privata och i yrkesförare, men taxi märks väldigt väl.

  Svara

  I somras tvärnitade uberchauffören och bad mig att kliva ur vid en busshållplats efter att jag sagt åt honom irriterat att han körde mot rött och dessutom för fort.

  Svara

   Jag skulle i och för sig vara glad om chauffören lät mig gå av om han körde så. Vill inte åka med de som inte kan köra ordentligt.

   Svara

  Varför åker man med Uber i Sverige? Det är ju inte ens så billigt.

  Svara

  Det kanske inte är så dåligt med anställningsavtal och rimliga löner ändå?

  Svara

  Jag var med om samma sak i en taxi kurir i Sthlm men då var det för att jag var för långsam på att gå ner för en trappa (!). Det var natt och jag hade högklackat. Chauffören tutade och svor. När jag kommenterade att det inte är så trevligt att bli behandlad på det sättet när man ändå betalar för resan började chauffören skrika och gorma på ett annat språk och när jag sa att jag ville hoppa ur bilen vägrade han stanna, gasade på och ringde han till växeln. Sen berättade han för personen i telefonen att jag var berusad och hotfull (hallå jag är en 30-årig otränad tjej i baksätet?). Tillslut efter att jag börjat gråta släppte han av mig vid en motorvägsavfart (!). Borde ha pratat med bolaget sen och begärt pengarna tillbaka men jag var helt ärligt för uppriven och chockad. Åker ALDRIG med dem sedan dess.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.