Vill du ha en snigel på ögat?

 

Men här är i alla fall sanningen. Jag hade en snigel i min kyl och jag kan faktiskt inte minnas sedan jag blev så äcklad. Fy fan. Skogen gör det säkert för att hämnas på mig för att jag aldrig besöker den. Besöker man aldrig saker kommer de till slut och knackar på.//Sandra Beijer

Alla i min generation vet förmodligen exakt vad rubriken syftar till.
Radiotjänst körde en kampanj 1993 där ett litet barn hotade att sätta en snigel på ögat på alla som inte betalade sin tv-licens – som ett sätt att mjuka upp pekpinnarna lite och göra folk lite mindre fientligt inställda till tv-licensen kan antas. Kanske var det där snigelns rykte som slemmigt monster cementerades?

Nu är sniglarna tillbaka.
Sandra Beijer är smått – eller snarare djupt – traumatiserad över att ha hittat en snigel på sitt mjölkpaket i kylen.
Den logiska delen av hennes hjärna kom fram till att den förmodligen kom från påsen med kantareller som hon förvarat där, medan den impulsiva delen mer ville bomma igen hela huset för att aldrig återvända.

Om man som jag är en van svampplockare – och då menar jag i skogen, inte på Hötorget – så är sniglar vardagsmat.
De är mer tradition än undantag att få med sig hem från en svamprunda så man vänjer sig.
Jag har under dagen tagit mig hela vägen ner till de småländska skogarna, där det enligt uppgift fortfarande finns massor av svamp att plocka.
Kanske ska jag ge mig på att filma en pedagogisk svamp och snigelvideo när jag ändå håller på för alla skogsskygga Stockholmare?
En småländsk snigelsafari i tre delar.

Ps. Man fattar att Sandra blev rejält uppskakad av snigelincidenten när det inte finns foto på varken snigeln eller mjölkpaketet den satt på i inlägget.

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bella skriver i sin blogg att hon tjänar 1,5-2 mille i månaden på bloggen. Finns det ett sätt för mig att kontrollera den här uppgiften? Jag tvekar på sanningshalten i hennes påstående.

  Hon erkänner dessutom att hon, när hon lämnade United Influencers, fick in 0 kronor och var tvungen att ta ett lån på en halv miljon för att fortsätta det istället för att begära konkurs.

  Svara

   Intäkter är inte samma sak som vinst 😘😘

   Svara

    Nej nej, det tror jag inte heller. Men jag har ändå väldigt svårt att tro att hon skulle dra in ca 2 miljoner kronor varje månad? Tror du på det? Vad skulle det vara, som drog in dessa 2 miljoner? Hon har ju knappast stora samarbeten längre?

    Svara

     1,5 milj i månaden (det längre i spannet) blir 18 milj om året. Inte alls orimligt när Bella nog syftar på LI som helhet (bloggen, Isabellas sponsorer och föreläsningar). 3 större årssamarbeten borde ge närmare en tredjedel av pengarna. Hotell, ressamarbeten, och hundra andra grejer. Bella har mindre synliga samarbeten men varje inlägg är ju reklam.

     Svara

      Nej hon skriver att hon har 1,5-2 mille i intäkter på själva bloggen.

      Svara

       Hon har även sagt att hon har 1,5 miljoner läsare enbart på bloggen, som sedan visade sig vara en summering av alla besök på alla hennes kanaler. Så vad hon säger när det kommer till siffror (eller annat) ger jag inte så mycket för.

       Svara

      Investbolaget kan möjligtvis dra in ca. 18 mio/år (tvekar dock även på det – då man i så fall ej hade behövt ta ett banklån på en halv miljon endast på grund av att bloggen inte gått bra), men hon påstår att det endast är bloggen, vilket för mig är helt orimligt. 🙂 Men hon kanske räknar sin intäkt på samma sätt som sina läsare? 😊

      Svara

   Vi får helt enkelt se vid nästa årsredovisning. Nästa sommar.

   Svara

    Det längtar man ju efter! Blir ju extra kul att då också räkna ut hur mycket av dom andra ”suuuperframgångsrika miljardföretagen” omsätter eftersom jag har för mig att hon brukar klumpa ihop det i moderbolaget så att det ibte riktigt går att se, eller minns jag fel?

    Svara

    Mja, Löwengrip Invest har brutet räkenskapsår och gör bokslut per 30 juni.
    Nu väntar vi i första hand på årsredovisningen för 2017/2018.
    Den ska finnas tillgänglig senast i början av 2019.
    Årsredovisningen med ”1,5-2 miljoner kr per månad” i omsättning får vi vänta på ytterligare ett år 🙁

    Svara

   Jag vill också tjäna mycket pengar!

   #felyrke

   Svara

   Senaste räkenskapsår slutade på sju mkr i omsättning dvs knappt 600 tkr/månad. Nu ska det ha ökat till tre gånger så mycket tydligen. Är det på grund av Ellos? I övrigt verkar det inte vara så många tunga samarbeten nu för tiden.

   Svara

   Ja jag tror absolut det hade räckt för henne att satsa på bloggen bara. Det är också det jag alltid kommer förknippa henne med, inte en person som driver företag.

   Svara

   Om siffrorna stämmer vet jag inte men konkursgrejen är ren bullshit.

   Svara

    Jag tror att Bella blandar ihop bolagen – de har blivit för många för henne att hålla reda på. Att Löwengrip Invest skulle ha varit en halv miljon från ”konkurs” verkar inte så troligt. Man har dock dragit på sig större fasta kostnader genom att anställa medarbetare för det som United Influencers gjorde tidigare. Därav kraven på högre omsättning med samma vinst.
    Löwengrip Beauty var illa ute tidgare har Bella (eller Pingis?) berättat eftersom man hade stora lager av produkter och samtidigt höll på att utveckla och tillverka den nya serien. Då fick de tydligen hjälp med finansiering för att klara detta.
    Samtidigt så fördes ganska mycket pengar över till dotterbolaget Zug så det tyder på att Löwengrip Beauty var i fara och ägarna ville rädda undan pengar för den händelse det skulle bli kk.

    Svara

  Jag hamnade i modd av en märklig anledning, Cam! 🙂

  Svara

   Skrev om Bellas senaste påstående om att hon drar in 1.5-2 miljoner kronor varje MÅNAD (tvekar otroligt mycket på sanningshalten). Samt hennes erkännande om att hon var tvungen att ta ett lån för att inte gå i konkurs på 500.000 kronor på grund av att hon inte tjänade någonting vid tidpunkten då hon lämnade UI.

   Svara

   Antagligen kritiserade du henne för något, som exempelvis hur hon alltid vrider alla inlägg att i slutändan mest handla om henne själv trots att verkligen noll och ingen är intresserad av henne som person. Då hamnar man där. Obs skämt.

   Svara

    Obs sluta häng här om du bara ska vara oskön. Vad är det som är så svårt att förstå med att det är Camillas blogg du valt att besöka, hon gör vad hon vill och jag uppskattar iaf om jag skulle få slippa surkukar som dig här inne…

    Svara

     Du låter ganska oskön själv.

     Svara

  Någon som vet vilket företag som anställt Sindy på heltid som marknadsföringsansvarig? Jag har aldrig tidigare varit med om en arbetsgivare som skriver ”25 varje månad” angående lönen 😂

  ”25000 kr/månad” skulle kännas mer seriöst…

  Svara

   ”25 varje månad” avser utbetalningsdatum, ej lönen. Det syns ju tydligt på avtalet som Sindy visar upp i sin Instastory.

   Svara

    Aha, nej det syntes INTE tydligt. Men frågan kvarstår: vilket företag anställde henne?

    Svara

     Det står ”Löneutbetalning 25 varje månad”, var tvungen att gå in och kolla, och jo det är väl väldigt tydligt?!

     Svara

    Och korrekt vore då ”den 25:e varje månad”…

    Svara

     Nej, om du ska vara korrekt så skriver du inte kolon eller e vid datum.

     Svara

      ”Den 25:e” om månaden inte står efter, ”den 25” (utan e och kolon) om månaden står bakom. Aldrig apostrof på svenska – ingen som frågade om det men en vanlig och ful felskrivning

      Svara

   Kanske estelle eller vad det där plastikkirurgiska turkiska sidan hetter? Hon opererade ju gumpen där, men sedan dess har man inte hört någonting alls?

   Svara

    Heter* sorry, går ej så bra med stavningen idag 🙂

    Svara

    Haha gumpen – är du en fellow skåning?

    Svara

     Ja! 😂 Gumpalala!

     Svara

      Hahahah ja exakt!! 😂

      Svara

    Hon har varit på rehab😊 tycker hon ser fräsch ut så nu håller vi tummarna!

    Svara

   Det står Almega Tjänsteförbund och ett till namn.

   Svara

    Det andra namnet är nånting och sedan Seko.

    Svara

  Trots stockholmare så tycker jag att sniglar är söta. Kan inte klandra henne dock, såg en spindel i kylskåpet och vart så rädd att jag fick migrän. Kan de jävlarna inte varna en innan de förstör ens dag :'(

  Svara

   Håller med 🐌Jag plockar blommor i min trädgård och sätter i vaser på bordet eller tar in mina egenodlade tomater och det är ofta en liten snigel följer med. Brukar säga hej till dem och hjälpa dem ut igen haha.

   Svara

  Stod i tidningen häromdagen om en man som dig efter artiga ätit en snigel. Den barvtydligen på någon parasit. Mannen hamnade i koma och dog efter 8 år. Så sniglar kan vara farliga om man råkar äta dem råa! 🐌

  Svara

   Sabla mobil.. ”som dog efter att ha ätit en snigel” skulle det stå…

   Svara

   Han åt ju en mördarsnigel också

   Svara

   Dog efter 8 år i koma?? 😱

   Svara

    han låg i koma i 420 (ja, 420) dagar och fick någon hjärnskada och dog 8 år efter att han ätit snigeln.

    Svara

  Jonna Jinton uppträdde precis på Fotbollsgalan 🙂 Hennes första framträdande och hon gör det i Globen samt för 1 miljon tv-tittare!

  Svara

  Den reklamen gav mig snigelfobi som liten 😂 Frågade mamma, gråtandes som barn om vi hade betalat tvlicensen. Efter några år av BUP så försvann den värsta fobin.

  Svara

   Vissa barn är kanske lite väl känsliga av sig xD

   Svara

    Vissa vuxna är humorbefriade.

    Svara

  På tal om sniglar så har denna sorgliga händelse uppmärksammats nyligen.

  https://www.washingtonpost.com/sports/2018/11/05/young-rugby-player-ate-slug-mates-dare-now-hes-dead/?noredirect=on&utm_term=.fdb140fc5249

  Jag skulle aldrig villigt äta sniglar (escargot). Nej tack. YUCK.

  Svara

   Karma

   Svara

  Så länge hon slipper möss springandes i huset! 😭 Fy vad äckliga de är!!

  Svara

  Jag får rysningar av sniglar och maskar. Alltså RYSNINGAR. Det är nåt med dem som bara är så obehagligt. Slemmet, krälandet… Kommer ihåg en gång när jag blev bjuden på sallad och det kröp runt en liten snigel i den. Det var inte speciellt trevligt.

  Svara

  Jag tycker synd om Sandra som fick sin dag förstörd men kan verkligen inte förstå hur en snigel kan vara så traumatisk. Vad skulle den göra? Ta ett pantersprång och slemma ner henne?
  Och ja, jag är infödd Stockholmare. Och ja, vi har alla läst om den stackaren som ätit en rå snigel och gått en plågsam och utdragen död till mötes. Men anledningen till att tidningarna skriver om ett dödsfall på andra sidan världen är ju att det är bisarrt ovanligt.

  Svara

  Förr än jag som upptäckt att Bella låtit montera inbrottssäker plastfilm på sina fönster?

  Svara

   Vad är inbrottssäker plastfilm? 🙂 Det har jag aldrig hört?

   Ps. Hade aldrig vågat bo i ett hem med så mycket fönster och mitt ute i ingenstans…. brr, ryser! 🙂

   Svara

    Låg kartonger på bilderna från bloggen när pandy packar upp märkta ”profilon”. Inbrottssäker på så sätt att den är okrossbar typ?

    Svara

     Kanske Profilogen?
     De sysslar bl a med fönsterdekaler…

     Svara

    Det är en laminering som förstärker glaset. Ett alternativ till att byta ut hela glaset.
    Finns som skyddsfilm och starkare säkerhetsfilm.
    Den som är intresserad kan läsa här (kanske finns flera märken men detta är nog det vanligaste):
    https://www.hammerglass.se/fastighet/safecoat-fonsterfilm/

    Svara

   Är väl inte så konstigt???

   Svara

  Ot. Brukar ni andra jämföra er själva med andra människor, menar inte utseendemässigt utan mer vad de andra presterar i livet? Kan inte låta bli att jämföra mig med andra men det gör inte mig någon nytta utan man mår bara sämre efteråt. Vill komma loss ifrån negativa tankar. 😔

  Svara

   Aldrig. Jämför mig med mig själv istället, typ var jag var för några år sen jämfört med nu när jag känner att jag behöver se vad jag har att glädja mig över.

   Svara

   Jag tror att det är väldigt vanligt och mänskligt att jämföra sig med andra ❤️

   Svara

  Sniglar är väl söta och för en som är mera skogsvan än stadsvan så känns det konstigt att man får panik av en liten snigel? Tror att det finns betydligt farligare typer i gränderna i Gamla stan än de du stöter på ut i skogen.
  Man behöver ju inte äta dem heller även om de har letat sig ända in i kylen😉

  Svara

   Men då är det ju nästan taskigt att inte äta dem om de gjort en så stor ansträngning. 😁

   Svara

  Löwengrip dök upp på IG. Simons näve hållandes en flaska av nåt jag inte minns!
  Finns det krämer för män i sortimentet också? En kille kan ju iofs va med i reklamen ändå, mer en undran från en som undrar!

  Svara

  https://www.youtube.com/watch?v=2187EcckiOk 18:40
  ”Känns som du är lite schizofren Selma” säger Helen Torsgården till sin 1-åriga dotter. Funkofobin flödar.

  Svara

   Jag reagerade också på det 🙁 väldigt onödigt sagt, är besviken på Helen som jag i övrigt tycker så himla mycket om. Försökte se i kommentarerna ifall ingen annan tog illa vid det men hittade inget så ville inte vara en party-pooper..

   Svara

   Lättkränktheten flödar också.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.