Linnea Claeson kan inte sova hemma pga hot

View this post on Instagram

Senaste tiden har varit förjävlig. Jag har bara kunnat säga några ord om det till er och det är inte för att försöka va mystisk utan p.g.a. säkerhetsskäl går det helt enkelt inte att säga mer just nu. Så fort jag kan berättar jag mer för jag ser det som en del av mitt arbete att fortsätta synliggöra våld, förtryck och motstånd, för det handlar INTE om mig – utan om strukturer som jag försöker peka på genom att vittna hur de tar sig till uttryck i min vardag. Vill också säga att jag saknar att leka med er i min vardag. Uppdatera storys lite varstans och hursomhelst, men pga läget kan jag inte göra det just nu. Det lilla jag kan säga nu är att det är en hotfull situation för min personliga säkerhet, jag kan inte sova hemma osv. och jag har haft en bra kontakt med polisen. Jag är livrädd, ledsen och skitförbannad. Förbannad för att det här är mått på hur långt vi har kvar gällande jämställdhet och jämlikhet. Och hatiskt motstånd är INTE unikt för mig, alla feminister med större plattformar har fått ta mycket skit. Det är läget i dagens Sverige för en feminist och demokratisk opinionsbildare. Jag arbetar med och för kvinnorättsförsvarare runt om i världen så jag vet att på andra platser har många det värre för ett liknande arbete som vi gör. Det är ett faktum. Så jag försöker inte utmåla att det typ vore ”määst synd om åss, buhuu”. Utan vill peka på att vi i Sverige, med de förutsättningarna vi har, faktiskt borde ha kommit längre. Det här är odiskuterbart undermåligt. Feminister och aktivister som talar i offentligheten i Sverige blir alldeles för ofta hotade och hatade. Vi är fittor, horor, häxor och manshatare som ska mördas och våldtas. Avrättas, förnedras och tystas. Så även om företag och random personer KALLAR SIG feminister utan att göra feministiska HANDLINGAR, så kvarstår det faktum att för de som står vid fronten, pushar gränser, belyser och river i patriarkala, gamla sunkiga samhällsstrukturer så finns en baksida som består av hat och hot och helvete. DET är fortfarande kontroversiellt och det är därför det kostar. Ibland kostar det t.o.m. vår personliga säkerhet. Förhoppningsvis inte vårt liv. Men det får vi väl se. (Peppigt…)

A post shared by Linnéa Claeson (@assholesonline) on

Linnea Claeson avslöjar nu på Instagram att hennes situation gällande säkerhet spårat och att hon inte ens kan sova hemma längre.
Oavsett om man håller med henne i sättet hon bedriver sitt feministiska arbete på eller inte så måste vi väl ändå vara rörande överens om att det är FÖR JÄVLIGT att det här drabbar henne.
Dra åt helvete, alla män som hotar och hatar kvinnor som ni upplever som obekväma!

Jag var på samma tillställning som Linnéa i helgen och hade jag känt till det här då så hade jag gått fram till henne och givit henne mitt stöd och en kram. 
Nu gjorde jag inte det utan visar den här istället.
Gör det du också!

Och har du inte lust att göra det så kan du skrolla vidare.
Tack på förhand.
*skrolliskrolliskroll*

Tack för tips!

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Blir så förbannad! Kämpa Linnéa ditt arbete är så otroligt viktigt. Men förstår också om du inte orkar. 💪🏼

  Svara

  🤗

  Svara

  Vad är det för sätt hon driver sitt arbete på? Har dålig koll på Linnéa men all kärlek och eloge till henne som kämpar förr det hon brinner för, och för dom som behöver få sin röst hörda.

  Människor som Linnéa är viktiga i samhället och ska aldrig tystas!

  Svara

   Att ens nämna det gränsar till victim blaming. Det har ingenting med saken att göra.

   Svara

    Onödigt att ha taggarna utåt, särskilt under ett sådant här inlägg.

    Med tanke av Mjs fortsättning, så uppfattar jag det som att hen med sin första mening är nyfiken på Linneas arbete – inte att hen ifrågasätter hennes metoder.

    Svara

     Jag kommenterar dock att CC ens tar upp det:
     ’Oavsett om man håller med henne i sättet hon bedriver sitt feministiska arbete på eller inte så måste vi väl ändå vara rörande överens om att det är FÖR JÄVLIGT att det här drabbar henne.’

     jämför:
     ’Oavsett vad man tycker om hennes klädstil / alkoholintag / umgänge så måste vi väl ändå vara rörande överens om att det är FÖR JÄVLIGT att det här övergreppet drabbade henne.’

     Och jag tycker inte det är ’onödigt’ att nämna att så fort en kvinna drabbas av något jävligt, dödshot i det här fallet, så ska hennes eventuella egna del i det som drabbar henne helt tvångsmässigt nämnas. Det görs helt slentrianmässigt hela tiden, i löpsedlar tex: ’att lifta den kvällen blev hennes livs största misstag’ – nej, att en man valde att göra henne illa är felet och ’misstaget’.

     Samma här, de som väljer att hota och skada bär hela skulden. Varenda liten antydan à la ’säga vad man vill om henne, men..’ ÄR victim blaming.

     Svara

  Fortsätt med det du gör Linnéa!
  Låt inte trollen vinna och polisanmäl alla hot och trakasserier. Finns många människor här ute som faktiskt tror på dig och är med dig.
  Styrkekram!

  Svara

  Morgoninläggen suger 😴

  Svara

   Vad ska hon skriva om då? 🙂

   Svara

   Det undrar jag också, om det nu finns en hotbild så borde hon ju ha eller få en livvakt? Måste hon skaka fram en själv eftersom polisen inte samarbetar? (enligt henne) Vad gör just hon som sticker så mycket mer i ögonen på nazister, rasister och misogynister än vad andra tjejer eller aktivister gör? (T.ex. tänker jag på medarbetarna i EXPO som aktivt bevakar nynazister i Sverige.) Liksom för Cissi Wallin tycker jag att det är skräp att några få enskilda personer ska få ta så mycket skit, medan andra blundar och går vidare. 🙁 🙁

   Svara

    Men även medarbetarna på expo har väl hotats och flera aktivister och journalister lever med hotbild mot sin säkerhet. Linnéa gör väl inget särskilt för att sticka i ögononen på naz/ras m.fl. Hon representerar ju allt som de vill motverka. Vilket de gör med bl.a metoder som att skrämma, hota och tysta. Kartlägger, publicerar hemadresser etc för att sedan uppmana till hot och påhälsning. Effektiva sätt att skrämma meningsmotståndare till tystnad.

    Svara

   Mkt konstruktiv input, tack! xx

   Svara

   Din kommentar suger.

   Svara

  Hoppas du tänker skriva om Jonna Jinton som framträdde på fotbollsgalan på tv igår ⚽⚽⚽

  Svara

   Varför det?

   Svara

   ”Jonna Jinton framträdde på fotbollsgalan igår.”
   Så.

   Svara

  Ja alla män eller kvinnor som hotar, hatar, stalkar kan dra åt helvete, lika illa för alla som drabbas.

  Svara

  Oj vad mycket hon råkar ut för men det är ju det som ger henne uppmärksamhet också, och då kan hon fortsätta med sitt ”jobb” för utan något som händer så finns det väl inget att ta upp och jobba med och hon behöver väl publiciteten… vad är det egentligen hon arbetar med, har inte riktigt förstått, är det att män skickar dickpics och antastar? Men brukar feminister få så mycket skit, är det inte mest feminister som ofta kastar skit och rasar och klagar på andra kvinnor och annat. Upplever radikalfeminister/karriärfeminister ofta som extremt arga och ilskna och detta arga har gjort att vissa inte ens ville kalla sig feminister. Men alla är såklart feminister. Hoppas det går bra för Linnéa, obehagligt med hot och stalkers.

  Svara

   Tror du att hon VILL bli utsatt på det här sättet för att kunna fortsätta med sitt ”jobb”?! Är du korkad eller försöker du göra någon vitsig poäng?

   Svara

   Som svar på din fråga, ja, feminister och andra kvinnor som tar plats eller syns blir väldigt ofta utsatta för hot och trakasserier. Och då nästan alltid av män, så nej, lite manshat/klag är det ingen som dör av, kvinnohat däremot…

   Svara

   ”Jobb”? Linnéa pluggar till jurist samtidigt som hon spelar handboll på elitnivå, är grundare för två organisationer för människor i utsatthet, driver frågor om feminism/jämställdhet/hbtq där hon får tala i EU parlamentet/riksdagen/föreläsa i skolar. Dessutom är hon kolumnist i Aftonbladet. Tror hon ”jobbar” jävligt mycket mer än de flesta och då dessutom till stor del ideellt. Så jävla fult att försöka få det till att hon VILL bli utsatt för kränkningar och hot.
   Det är väl inte första gången en känd kvinna blir utsatt? Det hon gjort är att våga publicera, outa, skamma de män som gör det här. Helt jävla rätt.

   Svara

    Jag uppskattar Linneas arbete, och tycker det är viktigt med alla kvinnor som vågar ta plats osv. Men när man föreläser om pornografi för 13 åringar i skola där barnet i sin tur kommer hem och frågar vad fisting och dubbel penetration är har det gått för långt. Linnéa må vara duktig, men hennes föreläsning och publikanpassning är under all kritik.

    Svara

     Va? På vilket sätt pratar hon om det i sina föreläsningar? Har aldrig lyssnat på henne någonstans och misstror dig alltså inte, men det där låter ju helt sjukt.

     Svara

   Anonym 07:50, du illustrerar så perfekt allt som är fel med samhället… Och du gör det pinsamt tydligt att du inte förstår något av det Linnea jobbar med samt saknar de mest grundläggande kunskaper om dagens situation för kvinnor som uttalar sig offentligt.

   Svara

    Tack för att du skrev det jag blev för jävla trött att formulera…

    Svara

     +1…

     Svara

  Tråkigt om hon fått hot och hat, jobbigt att känna sig otrygg. Fint att du visar stöd och inte hånar denna gång när någon fått hat, hot och inte kan sov hemma. Kul att du var på tillställning, får man fråga vad för tillställning? Hade Linnea livvakt där då eller har detta hotfulla hänt efter?

  Svara

  Förstår att hon är rädd för det hade jag också varit men om det är nån tröst så är det oftast bara tomma hot, hur många vita feminister har blivit mördade av sina hotare här i sverige?

  Svara

   Sant..hur många kvinnor dör av mäns kvinnohat egentligen..?..

   Svara

   Så blåögd!

   Svara

   Eeeeeh kvinnor blir mördade varje dag. Om de är feminister eller ej framgår inte. Men män mördar alltså kvinnor. Därav är hot jävligt allvarliga.

   Svara

    I Sverige??

    Svara

     Ja, var håller du hus? I Tomteland?

     Svara

    Men fler män blir dödade av andra män. Vad ska vi göra åt det?

    Svara

     Män får väl börja ta lite ansvar och sluta misshandla och mörda andra.

     Svara

      Eller så finns svaret här:
      https://www.nytimes.com/2004/04/13/science/no-time-for-bullies-baboons-retool-their-culture.html

      Efter att i princip alla vuxna hanar i en babiangrupp dött pga infekterad mat de ätit, och då slagits för att få tillgång till så att bara ’de starkaste’ fick äta, ändrades hela kulturen – och samarbete, affektion och empati blev ledande faktorer för att stiga i hierarkin – i stället för hot och aggression.

      Så, en redig mansutrensning verkar vara effektivt – så att en helt ny generation män kan växa upp och uppfostras på andra premisser.
      Varsågod för lösning!

      Svara

      ’WHAT ABOUT THE MENZ!’

      Svara

     Vad är din poäng? Ska vi strunta i att män mördar kvinnor bara för att fler män mördas av män?

     Svara

     Ja vad ska vi göra åt att män mördar, misshandlar, våldtar och trakasserar kvinnor, barn och andra män?
     Gissningsvis är väl jämställdhet en lösning? Mycket märkligt att män själva inte tar kampen.

     Svara

      De har ju fullt upp med att skrika INTE ALLA MÄN så fort en kvinna talar om sina erfarenheter av män.

      Men jag håller med. Tycker att det borde vara av intresse även för män att få stopp på våldet. Tydligen är det viktigare att poängtera att man själv minsann är schysst än att prata om problemet.

      Svara

      Spännande att när vi talar om jämställdhet så duger inte all jämställdhet. Många som är för jämställdhet är inte för delad föräldraledighet, är inte för kvotering av kvinnor in i styrelser, är inte för sänkta fysiska krav inom polis, brandkår eller ambulans.

      Hur ska vi få jämställdhet när vi vägrar att inse att vi rent biologiskt är olika varann?

      Svara

     Sluta deraila för helvete.

     Svara

   Lägg där till alla kvinnor som våldtas, misshandlas fysiskt och psykiskt, blir utsatta för sexuella övergrepp och hotas av män.

   Svara

   Men dåså! Då behöver en inte bli rädd för hot om mord, våldtäkt och misshandel från män! Skönt!

   Svara

  ”Hennes feministiska arbete”. Nej, det hon håller på med är ren manshat. Eller ska vi koppla feminism med manshat? Var tydlig i din text Camilla.

  Svara

   Men så fort man kopplar män med kvinnohat så skriks det ”inte alla män”. Bra att någon vågar lyfta dessa vidriga mäns hat mot kvinnor. Behövs fler som Linnea.

   Svara

    Haha, ’manshat’! Hon visar hur mäns hat mot kvinnor ser ut. Om män inte var fullständiga rövhattar skulle hon inte ha något att visa. Men, det är ju ett vanligt grepp, att anklaga den förtryckta för ’hat’ när den bara visar på vad hen utsätts för.

    Svara

     REGEL #1:
     DET ÄR ALLTIDALLTID MEST SYND OM MÄNNEN!

     *Kvinnor är upprörda – utan att ta till våld dock – för att män beter sig som svin*
     SYND, SYND, SYND OM MÄNNEN!

     *Kvinnor berättar om skit som män utsätter dem för*
     SYND, SYND, SYNDAST OM MÄNNEN!

     *Kvinnor blir våldtagna och mördade av män, en promille döms*
     SYNDAST, SYNDAST, JÄTTESYNDAST OM MÄNNEN!

     Svara

      Dagens exempel, eller ett av många, på att det är syndast om männen:
      Nilla Fischer håller tal om att kvinnors förutsättningar och betingelser inom fotbollen är långt sämre än männens, men vem är det synd om? Jo, männen:
      https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/Ql4y1q/granen-om-fischers-tal-orattvist
      Han tjänar alltså mångdubbelt mer än henne, men menar ändå det är orättvist – ja, inte orättvist att hon tjänar mindre, utan orättvist att hon påpekar det!
      Grattis Granen, dagens mansbebis!

      Svara

   💤💤💤

   Svara

   Haha buuhuuu manshaaat.. jävla nolla

   Svara

   https://www.instagram.com/p/BobJf9RBMC1/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1u0inxfjtmk5y

   Skillnaden på manshat och kvinnohat kan du se i länken ovan.

   Svara

   Jag skulle också hata män om jag bara fick hälften av allt hon får skickat till sig av män.

   Eller vänta.. Jag hatar ju redan män.

   (Och nej, inte varenda man. Men gruppen män. Blev det för invecklat för dig nu?)

   Svara

   Du har fel. Linnéa är väldigt inkluderande i sin feminism, gentemot män alltså. Att hon däremot outat män som skickar dickpicks, hotar osv. Är det manshat? Ärligt talat, jag förstår inte. Kan du förklara?

   Svara

   På vilket sätt är det manshat att påvisa problemen i samhället? Är det taskigt att säga till sin mobbare också? Det är MÄN som mördar, slåss och våldtar men påpekar man det så blir männen så ledsna i ögat så det är bäst att inte låtsas om det.

   Svara

  Tycker det bara blir värre å värre. I går såg jag ett litet barn gå täckt i nån typ av slöja. Förstå att man redan i så låg ålder tvingar små flickor att täcka sig. Man gör det beteende normalt i barns ögon. Man lär små pojkar att flickor ska skylas. Inte konstigt att hedersvåldet och kvinnohatet ökar i Sverige.

  Svara

   Linnea utsätts hot och hat från män som heter Erik, Niklas, Bengt, Ove, Anders…
   …men visst, kalla det hedersvåld och kvinnohat för det är ju precis vad det är.

   Svara

   Hedersvåld hör inte bara till islam. Bara så du vet.

   Svara

    Hederskultur skulle det stå.

    Svara

  Ver precis hur det är och hur det känns. Mitt uppe i samma sak typ. Ni som aldrig blivit utsatta har inte en aning om hur förj*vligt det är.

  Svara

  Fy fan stackars Linnea! Det är hemskt och jag vet vad hon går igenom. Är så glad att hon fått bra bemötande av polisen, det har jag tack och lov också fått. Men resurserna är dåliga, väldigt dåliga. Det är bra att hon bor borta som de säger, man vet aldrig vad som kan hända, även om det suger att man ska behöva inskränka sig i sitt liv. Hoppas dom tar idioten, ingen ska nånsin få leva under hot!

  Svara

  Bara en massa kramar till Linnea.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.