Tailsweep vägrar offentliggöra Isabella Löwengrips statistik

I augusti 2018 tryckte Tailsweep på vikten av transparens av influencers bloggstatistik och berättade att Isabellas siffror inom kort skulle finnas tillgängliga på Ocast.
Nu är vi i mitten av november och Isabella finns fortfarande inte med på Ocast och när jag frågar när detta ska ske får jag inga svar.
Slutligen bad jag om att få ta del av den eftersom Isabella tidigare avslöjats överdriva den å det kraftigaste men Tailsweep vägrar lämna ut den.

Jag drar bara en slutsats från detta.
Tailweep säljer inte exklusivt på Isabella utan hon tillåts även sälja egna samarbeten och jag tror att hon fortsatt göra det på sin falska statistik, precis som hon gjorde när hon låg hos United Influencers.
Trots att hon hade givit dem exklusiv rätt att sälja på henne så styrde hon upp egna samarbeten vid sidan om, samarbeten som såldes på hennes falska statistik.

Tailsweep anser alltså att transparens är A och O för ökad trovärdighet och ändå vägrar de nu lämna ut Isabellas statistik?

Här är delar av den mailkonversation med Daniel Troyse – Head of influencer – på Tailsweep som föregick dagens vägran. 

Svaret på mitt senaste mail hittar ni som sagt högst upp.
Nu är det locket på.

Om du missade mitt avslöjande om Isabellas falska statisk så ser du den i videon här under.

197 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Detta är ju mycket märkligt faktiskt.

  Svara

   Fast varför är det konstigt?
   De har ingen skyldighet att samarbeta med Camilla och skicka uppgifter direkt till henne.
   Som sägs i sista mailet så kommer uppgifterna finnas tillgängliga när de finns uppe i ocast och då blir offentliga.

   Svara

    Vad i hela… ”Head of Influencer” ?????? VAD ÄR DET FÖR HIMLA TITLAR folk hittar på till höger och vänster? Snart har ju en titel noll procent betydelse om det ska fortsätta missbrukas på det här sättet

    Svara

     Och (oavsett hur löjlig titeln än än) borde det inte vara ”Head of Influencers”? Eller har de bara en?

     Svara

     Det låter ju löjligt som svensktalande, men jag tror att det är ett engelskt ord för Influenceransvarig (vilket ju inte ser så snyggt ut på svenska). På mitt jobb har vi marknadsansvariga, kvalitetsansvariga etc. På engelska hade det förmodligen blivit Head of Marketing eller Brand Director (vilket ju är ännu mer högtravande). Det beror nog på vilket språk man använder i bolaget.

     Svara

      Eller inspirationsansvarig? hahha

      Svara

       Head of influencing

       Svara

    Tillägg;
    Detta är ju bara en ”personlig blogg Camilla driver och ingen nyhetstidning” som många är snabba på att påpeka jämt och ständigt, så varför skulle de ge ut statistik direkt till henne?

    Svara

    Men när kommer de upp på Ocast, då?

    Svara

     Det förrtäljer ju inte historien däremot, mer än att de inte kan säga exakt men jobbar med det.
     Men igen, har Tailsweep någon slags skyldighet att dela med sig av information om såna saker till Camilla?
     Det behöver inte ligga någon märkligt bakom, det kan vara så enkelt som att de inte vill samarbeta med Camilla på det sättet eller ser varför de skulle dela dessa uppgifter med henne.

     En anledning till varför de inte vill samarbeta skulle kunna vara att Camilla i ett av mailen anklagar dem för att dölja information, att de på något sätt går Isabellas ärenden. En ganska grov anklagelse ändå.
     En annan anledning skulle kunna vara att de varit här och kollat in bloggen och inläggen som skrivs om Isabella och bedömt bloggen som oseriös.

     Svara

      Men bra logik.

      Hon anklagar oss för att dölja statistiken, så vi tar o… döljer statistiken för att inte samarbeta. Som dessutom redan var dold. Fast vi vill va öppna och transparenta som vi skriver i mejlet.

      Svara

       Fast de har aldrig lovat henne att hon ska få någon statistik skickad direkt till sig, varför skulle de skicka sina bloggares statistik till folk på det sättet?
       De skriver i ett av sina mail att de kommer vara transparenta, att de kommer lägga upp statistik i ocast där den blir offentlig. Vidare meddelar de Camilla att arbetet med det pågår och att hon får vänta till dess att det är klart.
       Jag undrar igen varför de skulle ha en skyldighet att direkt Maila över uppgifter till någon som inte ingår ett samarbete med dem på något sätt?

       Svara

        Bara för att detta är en stor blogg innebär inte det att företag måste Maila över sina uppgifter till personen som driver den.
        Alla tar inte denna bloggen så pass seriöst som många av er följare gör.

        Svara

        Jag tycker inte att det är märkligt att de inte skickar till Camilla. Jag tycker att det är märkligt att det fortfarande inte är offentligt, trots att de skrev i augusti att de ska vara öppna o transparenta.

        Svara

         Absolut, lite långsamt arbete kan man tycka.
         Varför arbetet tar tid och varför de inte kan svara på när det är klart vet ingen här. Det blir då lite konstigt att bestämt hävda att det beror på att de ”döljer” samt ”vägrar offentliggöra” sina uppgifter.

         Svara

    Det jag tycker är märkligt är att de själva har uppgett att de vill vara transparanta och öppna med statistiken. Detta sa de i augusti. Ändå finns ingen statistik i mitten av november. De kan heller inte svara alls på när statistiken kommer att finnas tillgänglig.

    Svara

     De har skrivit i mailet att de kommer vara transparanta med statistiken i Ocast. Inget annat.
     Sen kanske man kan tycka att arbetet med ocast tar lång tid. Men de har aldrig hävdat att de kommer vara transparenta med sina uppgifter på ett sånt sätt att de mailar över dem bara för att någon begär att få se dem.

     Svara

      Nej o jag menade som sagt inte att de skulle mejla över till Camilla.

      Men ja, det har gått väldigt lång tid och de kan dessutom fortfarande inte svara alls på när det kommer offentliggöras. Det är ju jättelätt att sitta o säga då att man ska vara öppen o transparent.

      Jag vill gärna vara öppen o transparent med vem jag är som kommenterar. Trots det så har jag döpt mig till anonym. O jag kan tyvärr inte svara på när jag ska avslöja mitt namn.

      Jo det är konstigt.

      Svara

       Ja jag förstår hur du menar, men för mig dras det något för höga växlar i det här inlägget.
       Det som har hänt är att de inte vill maila över uppgifter direkt till Camilla samt att de inte kan svara på när arbetet med ocast blir färdigt. Det går inte riktigt att likställa med att de döljer uppgifter och ”vägrar offentliggöra” sina uppgifter som Camilla hävdar.

       Svara

        nej det kan jag hålla med om att det är en väl kryddig rubrik. Hade räckt att hålla sig till fakta o skriva att de fortfarande inte har offentliggjort statistiken.

        Att de inte mejlar den direkt till Camilla är ju inget konstigt. Det rimliga hade varit att statistiken var offentlig för ett bra tag sen och om Camilla eller någon annan mejlar o vill ha siffror, så kan tailsweep såklart hänvisa till den offentliga statistik som finns. Problemet nu är ju att det fortfarande inte finns någon.

        Svara

         Jo, men jag ställer mig frågande till om detta verkligen är ett problem, mer än att de har sagt att de ska vara transparenta och att denna transparens dröjer? Men är det verkligen ett stort problem?
         Jag förutsätter att de som faktiskt är i behov av att se statistiken, de som vill ingå ett samarbete, får se den.

         Svara

         Om de medvetet undanhåller statistiken för att det är falska siffror så tycker jag absolut att vi har ett problem. Vet inte om jag ens behöver förklara varför jag tycker det?

         Om den bara dröjer av förklarliga och etiskt korrekta skäl, så tycker jag inte att vi har något ”problem” mer än att deras trovärdighet skadas. Har dock inte skrivit om något problem, jag skrev bara att det var mycket märkligt. O det tycker jag.

         Svara

        Ser heller inte någon anledning till att de ska maila ut detta till folk. Det är kanske Camilla som tror att hon är större än hon är och tror att hon ska få informationen hon vill ha, bara hon viftar med svansen.

        Svara

    För att det inte finns någon anledning att dölja någonting om det vore sant 🙂

    Svara

   Den är väl inte så himla hög som hon påstår 😉 kort och gott.

   Förstår inte vad hon menar att hon drar in 2 mille/v på sina sociala medier…på vad undrar jag?
   Nä, tror inte det går så bra för dem eftersom Pingis måste sprida grejer på sin ekonomista insta eller var det var.
   Apoteket har 20% ofta på sortimentet.

   Ju mer man gastar ju mer desperat känns det. Precis som DW jäkla produkter. Det finns en enda anledning till att jag inte gillar dem och det är att varenda bloggare har reklam för dessa..

   Tröttsamt..

   Svara

    Fast Daniel Wellingtonkillen Tysander är numera miljardär så han har lyckats… 🙂

    Svara

     Ja på billigt Kinaskit

     Svara

      Att lyckas på billig kinaskit är ändå att lyckas…

      Svara

    Fast vad som kommer in på bloggen, alltså intäkter på bloggen/sociala medier har ju inget med Pingis eller Apoteket att göra! Hur mycket produkterna på Apoteket säljer har ju inget med intänkter som bloggen drar in på reklam och samarbeten att göra. Det är två vitt skilda saker som du får skilja på. Intäkter är ju inte heller Isabellas egen inkomst så att säga.

    Svara

  Boom! Bra där CC!

  Svara

  ”Augusti 2017”, 2018 måste du mena? Nu låter det som de inte släppt statistiken på över ett år. Tycker inte heller att de ”vägrar lämna ut” Bellas statistik utan mer som att de inte har som rutin att lämna ut statistik till alla som mailar utan hänvisar till Ocast. I sammanhanget roligt att dina egna sidvisningar ökade med 500 000/månaden på 4 dagar 😉

  Svara

   Japp, jag har uppdaterat efter Analytics. Vill du se? 🙂

   Svara

    Haha nej tvivlar inte på att det är sant, tyckte bara det var ett roligt sammanträffande i ett inlägg som handlar om statistik och sidvisningar

    Svara

     Tydligen måste man ändra sin signatur separat i telefonen. Det hade jag inte märkt om du inte uppmärksammat mig på det. =) Så tack!

     Svara

  ”Tänk vad några sedlar i handen kan göra….”

  Svara

  Enligt similarweb ökade hon rejält med husköpet/stalkern så eg borde de siffrorna ”gynna” henne. Dock vet man ju inte om denna sida går att lita på..?
  Och det är verkligen inte några 1,5 milj läsare iaf

  Svara

   När det kommer till bloggstatistik litar jag inte på den då min statistik är HELT fel.
   Kan göra en jämförelse..
   Enligt Similarweb hade jag 440 000 besök i oktober. Enligt Analytics hade jag 2 147 911.

   Svara

    Tänkte mer att man kan se en ökning och att det ändå kan stämma?

    Svara

    Det är inte så att du blandar ihop besökare och besök eller kanske till och med pageviews? Tycker dina egna siffror är intressanta att granska då du gärna framhäver klick men inte besökare. Kanske kan du göra en granskning av dig själv för att vara extra transparent? En annan komisk sak är hur du säger att Bella inte har många följare på instagram i relation till antalet bloggläsare. Själv påstår du dig ha 2m+ besökare men har bara 3800 följare på instagram. Hur går det ihop?

    Svara

     2 miljoner besök per månad, ja. Ej unika. Och nej, jag blandar inte ihop siffror, jag är ganska duktig på analytics. Jag visar gärna. 😊

     Svara

      Skriv ett inlägg där du publicerar dina siffror då!

      Svara

       Har för mig hon redan gjort det, för att visa hur man läser av statistiken.

       Svara

      Hur många unika besökare har du?

      Svara

       Är det någon som egtligen kan säga det?

       Jag gör flera besök per dag med minst tre olika ip tex, och de skulle räknas som tre unika, men jag är ju bara en person som rör mig under dagen.

       Svara

        Ja, det är inte dumt att man kan vara unik på många ställen samtidigt.
        Jag brukar tänka på det när jag är inloggad någonstans på mina fem olika enheter.
        Tänk på att du är unik nu på fem ställen samtidigt. Då känner man sig lite speciell.
        För att inte säga unik 🙂
        Heja!

        Svara

         Fem enheter!!!

         Vad behöver du så många till?

         (Jag har bara två 😉 )

         Svara

         Kallas multitasking 🙂

         Svara

         TRH:Jobbtelefon, privat telefon, privat dator, jobbdator och på en surfplatta. Tada 5 enheter

         Svara

         Det handlar inte om enheter, det handlar om ip. Fem enheter som använder samma nätverk har samma ip-adress. En dator som är uppkopplad till wifi och en mobil som använder mobildata har två olika ip-adresser.

         Svara

  Tecknik…?

  Svara

   /D

   Svara

  Det han säger är väl bara att han inte kommer ge ut någon statistik direkt till dig, men när den kommer upp på ocast är det offentliga uppgifter.
  Att han/de inte vill ge uppgifter direkt till dig är väl inte att lägga locket på. De kanske har läst din blogg och känner att de inte vill sammarbeta bara?

  Svara

   Hur är det att vara transparent?

   Svara

    Fast jag förstår inte varför just du har rätt att kräva att få uppgifterna direkt skickade till dig.
    Om någon som vill göra ett samarbete med Isabella i hennes kanaler och då begär att se hennes statistik så är det en annan femma, men har allmänheten rätt att kräva samma sak alltså?
    Med transparens menar de väl att uppgifterna kommer bli offentliga, svaret de ger är att de jobbar med det och att det kommer.

    Svara

     Nu när jag läste igen så ser jag ju att de själva kopplar denna transparens med att de kommer lägga upp statistiken på Ocast där den alltså blir offentlig.
     De menar inte att de kommer sitta och skicka statistik från Google analytics och annat direkt till dig…

     Svara

      Fast att bara säga att dom ska vara transparenta och publicera statistik, utan att faktiskt göra det, är inte heller särskilt transparent…

      Svara

  Tycker det här är så himla märkligt, och tyder på att Isabella och hennes team säljer in samarbeten med högre siffror än vad t ex Ocast skulle visa. Vilket känns så onödigt, hon är ju ändå klart en av Sveriges största bloggare/influencers enligt den statistik som finns på tex Similarweb.

  Känns ju lite som att hon började svänga sig med den 1,5 miljoner/vecka-siffran runt skilsmässan/haj-romansen då den var hyfsat baserad på verkliga siffror, och när hon vande sig och märkte vilken effekt den hade så ville hon inte släppa den. Om man precis köpt ett hus i 20+ miljonersklassen, och kan dra in hundratusen/månad mer på lite tillfixad räckvidd, då känns det nog inte onödigt.

  Svara

   Fast hur i hela friden tyder detta på att Isabella förfalskar sina siffror inför samarbetspartners?
   Det finns inget bevis på att så sker, det är ett rykte som skapats här på denna bloggen.

   Svara

    Det kan man lätt få reda på genom att kontakta antigen hennes samarbetspartners eller skriva till Bb i egenskap av en partner. Vore kul om Cam gjorde det)

    Svara

     Du säger att man kan få reda på hur det ligger till genom att faktiskt ta reda på hur det ligger till? Jo, håller absolut med dig där. Kanske skulle man göra det också innan man gör en massa anklagelser till höger och vänster.

     Svara

      BB och Pingis besvarade själva denna fråga i deras live på Instagram. De hävdade att de visst når ut till ett mycket större antal följare än vad som verkligen är sant. De räknar alltså Insta följare + Youtube + bloggen (givetvis den största siffran på alla år hon bloggat) + annat. Och överallt tas det de högsta siffrorna någonsin. Plus att alla besök och besökare räknas som unika. Skulle inte förvåna mig om det avrundades också safftigt uppåt. Eller om de tog antal subscribers på youtube + antal visningar per video + antal kommentarer som tre unika och separata siffror som slås ihop. Så det är inga tomma anklagelser, min vän. De säljer in sina produkter på falska siffror. Och inte nog med det, så säger de just i utlandet att BB är störst i Skandinavien. Ingen av hennes samarbetspartners kan ens tro att man kan gå runt och hitta på så mycket så ingen kollar upp. Tänk att jag kommer in och presenterar mig som ättling till ryska kungligheter. Skulle någon begära ett bevis? Knappast. Så kan också BB gå runt och säga att hon är störst. Men vad är det som står bakom ordet störst? Det berättar de aldrig. Kanske menas att hon är störst i storleken? Eller att hon har störst ego? Det skulle vara i stilen med hur BB bemöter kritik.

      Svara

  Men alltså börjar hon inte bli lite läbbig på riktigt nu. Tänker mest på det evinnerliga skrytet. Läste hennes senaste inlägg – tänk vad kul om Filip & Fredrik tog sig för att räkna alla skrytfraser i det – jag hade skrattat mig fördärvad. Det gick nästan inte att tyda en enda mening som inte handlade om hennes egen förträfflighet och framför allt alla saker hon har. Till och med barnen verkar vara saker i hennes dina värld.

  Det ser ju ut ungefär så här i alla hennes inlägg men just nu tänker jag på det med ”En egen Brygga”. Kommer sedan att tänka på ett gammalt talesätt (fast tvärt om då då ) ”att synas men inte verka”…

  Svara

   Jag läser bara bloggbevakning numera. Behöver inte ens öppna blondinbellas blogg längre. Allt roligt finns redan här.

   Svara

   Nu kommer vi snart få reda på att Hajen ska ta skepparexamen för nu måste hon skaffa båt.
   Kan ju givetvis inte gapa tomt på Bellas egna brygga.

   Svara

    Finns inget värre än sjöovana människor som ger sig ut för å äta på nån sjökrog

    Svara

     Verkligen..? Jag kan komma på väldigt många saker som är värre än det…

     Svara

   Eller så är hon GLAD för att hon har en egen brygga. Bella blev ju för övrigt hånad här av Camcam för att hennes hus var enkelt och att hon inte bodde mer flådigt.

   Bara för att man visar upp t ex sitt hem eller ett hotell man bor på så är det inte skryt. Så löjligt typiskt svenskt att folk snackar att det är skryt om man är glad över t ex en egen brygga, en vinst eller en resa. Jag som vann en resa en gång och var glad över denna resa berättade om det på jobbet – då lät det sen att jag skröt och jag blev utfryst av flera efter att jag vann en resa och var GLAD över detta, men eftersom jag var glad och berättade så ”skröt” jag. 🙄

   Tycker du att Camcam skryter om sina sidvisningar per månad också då? 😉 Eller om att hon bott i USA, haft en musikblogg, jobbat på stim.. 😂

   Svara

  ”Head of Influencer”

  Svara

   Finns det någon ”Head of ’Head of’”? Kanske Bella har?

   Svara

    Head of Head måste vara någon som är ansvarig för frisyr och make.
    Sådan(a) har Bella så där finns möjlighet att styla även befattningen t ex Senior Head of Head eller Vice President in Charge of Head.
    Heja!

    Svara

     Haha, jag tänkte direkt på avsugningar! Som i Head of Giving Head. Kanske bara har snuskig humor.

     Svara

  Det här är riktig bloggbevakning! (Y)

  Svara

  En fråga CamCam. Finns det någon anledning till att du gör egna videos? Tycker att du är fantastisk på att uttrycka dig i skrivande text. Men tyvärr faller videoformatet platt enligt mig. Det tillför ingenting som inte bild + text gör. Tänker att det kanske är slöseri med tid för dig. All välmening🤗

  Svara

  Helt OT!

  Vill bara säga att jag känner mig så glad och stolt över mig själv! Testade idag två par byxor, ett par har jag inte fått över knäna > nu kan jag stänga byxorna men de sitter lite tight. Och det andra paret har suttit tight men nu passar de perfekt!

  Gick upp ca 20 kg pga medicinering med antidepp, plus att jag hunnit få två barn ok sö som möblerat om kroppen. Kämpat som bara den för att komma tillbaka till min normala vikt (54 kg, 159 cm). Väger nu 68 kg och jag känner mig så himla glad!! Så länge jag är under 60-något är jag nöjd!

  Svara

   Finns det inget mer lämpligt ställe att publicera en sån här sak? Typ i sms till anhörig, facebook, instagram what so ever

   Svara

   Intressant.

   Nä men ärligt, kul för dig. Bra jobbat osv. Men varför måste du skriva ut siffror här? Finns säkert många som blir triggade med tanke på hur känsligt vikt är för många. Och varför måste du skriva det här överhuvudtaget? Vänta till öppet spår eller skriv på facebook, instagram, familjeliv, flashback eller vad som helst.

   Svara

    Håller med dig i frågan ”varför måste du skriva det här?”. Triggande är vad det är.
    Och eftersom du inte skriver hur du ”kämpat” dig ner i vikt kan man ju inte säga ”bra jobbat” heller ifall det är på osund väg.

    Svara

   Grattis! Vet hur det känns. För sju år sedan tog jag tag i vikten och det är jag fortfarande glad för varje gång jag provar nya kläder. Hoppas du får må bra även om medicinen ställer till det ibland!

   Svara

   Bra jobbat Anonym!

   Svara

   Bra jobbat 😃

   Svara

  Men vad håller du på med?! Är du frisk?! Varför spelar det dig så stor roll vad Isabella har för bloggstatistik?! VARFÖR skulle Tailsweep ge ut statistik till dig?! Vad vet du om hon gjort samarbeten på ”falsk” statistik??! Bara för att hon har en text där det står 1.5 milj readers så betyder inte det att hon skaffar samarbeten på falsk statistik! Det är väl ändå upp till företagen att avgöra huruvida de vill ha el kolla upp exakta siffor och huruvida de vill göra samarbeten med Isabella. Ge dig!! Pinsamma människa. Var glad och skryt lite till om att du har 3.5 milj sidvisningar i månaden som du så gärna vill framhålla och skylta med – Men hur många hade du haft utan Bella, det är tack vare Bella som du har en stor blogg. Din blogg handlar inte om dig liksom, den handlar till största del om Isabella. Isabella har nog ganska så hög bloggstatistik och jag hoppas din sjunker och sjunker…

  Svara

   Bortsett från din något aggressiva ton så håller jag med dig kring företagens samarbete. Vet vi att hon ljuger för företagen? De får väl kolla upp hennes siffror? De kanske skiter i exakta siffror, att hon är stor kanske räcker? Mycket snack om bedrägeri men vet vi att hon bedrar företag med falska siffror? Samarbetspartners kanske får faktiska siffror av henne bara det att hon uppger något annat i inlägg och intervjuer.

   Svara

   Precis, Tailsweep har ingen som helst skyldighet att maila över sina uppgifter till en bloggare bara för att denna begär att få se dem. De har meddelat att de kommer vara transparanta med statistiken i Ocast, arbetet med det är tydligen inte färdigt än. Men det innebär inte att de döljer något eller inte är transparenta. Det innebär så vitt vi alla vet bara att de inte är färdiga än.

   Det finns heller inga bevis på att Isabella har sålt in samarbeten med falsk statistik, ingen vet vilka siffror hon har presenterat när hon diskuterat samarbeten. Detta är ett rykte skapat av Camilla och andra bland kommentarerna. Till det kan man tillägga att jag sett flera andra bloggare (Tex fina Jonna Jinton) som pratar om sina siffror på precis samma sätt som Isabella. Att man räknar ihop behöver inte innebära ljug och de behöver verkligen inte innebära att man förfalskar siffror inför sina samarbetspartners. Det är en väldigt grov anklagelse som står helt utan grund.

   Svara

   Tror det handlar om at Camilla så gärna ville att hela den här historien skulle bli VÄRSTA GREJEN i media-Sverige när hon publicerade sitt ”scoop”. Hon hade väl byggt upp någon slags fantasi att när hon tryckte publicera på blogginlägget skulle det bara handla om timmar innan det var förstasidenyheter och ”#blondinbellaisfake” skulle bli den snabbast växande hashtag-trenden någonsin.

   Sen blev det inte så – utanför Bloggbevakning bryr sig folk, inklusive företagen hon samarbetar med och 99.9% av hennes/hennes företags, inte alls. Så istället för att sluta tjata och gå vidare, hitta ett annat scoop, eller börja skriva om andra personer, väljer Camilla att prata om det här VARJE dag i hopp om att kaaaanske får hon en Aftonbladet-artikel till.

   Summa: jag förstår inte heller egentligen varför det är en sån fixering vid det här. Finns säkert större och saftigare lögner att nosa upp bland influencers än det här!

   Svara

    Jag tror att Camilla tyvärr har skitit lite i det blå skåpet. Hon ville nog väldigt gärna göra ett stort avslöjande, men blev i sin iver blind för att hennes påståenden egentligen saknar grund.

    Allt handlar egentligen om att Isabella framhåller att hon har 1,5miljoner läsare, men att det inte stämmer med statistiken för bloggen. Utifrån detta har Camilla hävdat att det handlar om bedrägeri från Isabellas sida, att hon lurar sina samarbetspartners. Men helt utan att veta vad Isabella faktiskt presenterar och diskuterar när hon ingår samarbeten.

    Utöver detta så finns det fler bloggare som isf skulle kunna anklagas på samma sätt som Isabella gjort, då de också presenterar sina följarsiffror på samma sätt i sina kanaler.

    Men igen, Camilla har inte baserat sina anklagelser på några faktiska bevis utan antaganden och därför blir det både pinsamt och oseriöst och faller platt. Vilken seriös nyhetssida skulle vilja uppmärksamma detta ”scoop”?

    Svara

     Bevisen finns ju från UI.

     Svara

      Bevis på vad?
      Att hon inte har 1,5miljoner unika följare på bloggen, ja. Bevis på att hon förfalskar siffror när hon ingår samarbeten, nej.

      Bella förklara själv att hon inte har 1,5 miljoner följare på bloggen.
      Jonna Konto va den senaste jag såg som räknade ihop sina följare på alla sina kanaler, då kan vi alltså anta att även hon ägnar sig åt bedrägeri! Hurra!
      Idioti och galenskap…

      Svara

       Hon säger i intervjuer och även som beskrivning på IG att hon har 1.5 miljoner läsare. Vad är det med folk som inte ens vill erkänna att Bella själv påstår dessa saker när Bella påstår dessa saker? 😂

       Svara

        Men. Det vet alla, poängen ovan är att vi inte vet vad hon säger till de hon samarbetar med. Hon kan inte ljuga om instagram tex. Hon lägger troligen fram statistik som stämmer till de hon samarbetar med.

        Svara

     Problemet ligger i att Bella lagt ihop antalet följare/besökare/läsare på sina olika kanaler utan att kvitta för dubbel-, trippel- och kvadrupel-räknade.
     Att utifrån summan av följare/besökare/läsare på olika kanaler dra slutsatsen att det rör sig om enskilda individer och ingen är räknad mer än en gång är förstås felaktigt. Det är mot detta som man kan rikta kritik.
     Det finns alltså ingen tillförlitlig statistik som stöder att Bella när ”1,5 miljon läsare varje vecka”. Dessutom hävdar hon att alla dessa läser hennes blogg dvs ingen följer henne enbart på Instagram eller Facebook t ex. Inte heller där har hon stöd i någon statistik.
     Bella är inte unik när det gäller att ha svårigheter med att säkert ange sin räckvidd till ledning för reklamköpare. Men hon är unik genom att tvärsäkert hävda siffror som inte kan styrkas.

     Svara

      Isabella har förklarat att den siffran kommer från att de räknat ihop alla följarna på alla kanaler.

      Utifrån detta, och att hon ibte har så många följare vara på bloggen, kan man inte hävda att hon ägnar sig åt bedrägeri och lurar sina samarbetspartners. Det finns inga som helst bevis på det. Vad det finns bevis på är att hon inte har 1,5 miljoner följare på bloggen, inget annat.

      Svara

       Varför säger hon då att hon har ”1,5 miljon läsare” på bloggen ”varje vecka”?
       Ingen bloggare vet med säkerhet hur många PERSONER som läser deras blogg.
       Använder man t ex en jobbdator, en mobil, en notebook och en iPad när man läser en blogg under en dag så är man ju rätt som det är fyra unika besökare men fortsatt endast en fysisk individ dvs endast en läsare.
       Det ger väldigt stor överskattning av räckvidden som är det viktigaste när man ska bedöma ett reklammediums effekt per satsad krona.

       Svara

        Det är ip-adressen du är ansluten till, tex jobbets ip-adress, din ip-adress hemma osv som blir unika läsare, inte dina olika enheter.

        Svara

       När hon uppger denna påhittade siffra på 1.5 miljoner läsare brukar hon ibland även påstå att hon har fler/flest i Norden och det stämmer inte. Kenza är större. Bianca är större. Nör en lägger ihop samma kanaler som Bella gör.

       Svara

        Fast NEJ Kenza har inte större blogg inte Bianca heller, de har fler instaföljare däremot. Isabella HAR haft störst blogg i perioder, och den är stor nu också vilket till o med Camcam bevisade en gång även fast det inte är/var 1.5 milj per vecka MEN det säger inte Isabella heller.

        Svara

         Fast nej till dig: när Bella konfronteras med denna påhittade 1.5 miljoner bloggläsare så kör hon sin backup-lögn om att hon menade Twitter+LinkedIn+Facebook+IG+bloggen. Lägger man ihop samma kanaler för de andra (och framför allt för Kenza) som Bella gör trots att det inte är ett ok sätt att räkna följare så är Bella INTE störst. Hur du än vänder på det så kmr en fram till samma slutsatser:

         1. När Bella påstår att hon har 1.5 miljoner (blogg)läsare så ljuger hon. Siffran är närmare 200 tusen.
         2. Försöker hon ämdra sin historia genom att påstå att hon är störst för att hon har såmånga följare på bloggen och sociala medier så ljuger hon igen. Kenza har minst 500 tusen fler följare+läsare.

         Svara

     Bedrägeri-historien är såklart det som skulle vara intressant. MEN som du säger – vi har ingen aning om hur IL ingår samarbeten. Hur mycket än folk går igång på att hata henne här kan de väl inte tro att hon inte har jurister som talat om för henne exakt vad som är okej att marknadsföra sig på? Jag gissar att vad som hänt, eftersom jag tror faktiskt inte att IL är helt ointelligent, är att när hela det här drevet startade i Bloggbevakning gick IL helt enkelt till sina jurister och sa ”den här bloggen skriver att det här kan vara bedrägeri. Är det OK att jag har ”1.5 miljoner läsare” på min Instagram som tagline/nämner det i intervjuer?”. Till vilket jag kan bara anta att juristerna svarade ”japp du är inom lagliga gränser – kör på.” VARFÖR skulle hon riskera något annat?

     Huruvida det är etiskt/moraliskt rätt osv vet jag inte och kan inte svara på. Men vem bryr sig? Som jag sa här ovan, det finns väl intressantare grejer influencers (andra än IL) gör som kan diskuteras från ett moral-perspektiv?

     Svara

  ”Tailweep säljer inte exklusivt på Isabella utan hon tillåts även sälja egna samarbeten och jag tror att hon fortsatt göra det på sin falska statistik, precis som hon gjorde när hon låg hos United Influencers.”
  Ja, Bella anställde några till Löwengrip Invest som skulle sälja in samarbeten och annan reklam dvs det som United Influencers gjorde åt Bella när hon hade avtalet om en halvmiljon varje månad. Det var väl när UI började få jobbigt att tjäna pengar på Bella som avtalet sades upp?
  Simon verkar jobba mycket med försäljning och så finns det en ny försäljningschef tydligen:
  ”Dessutom är jag glad över min nya kollega i Löwengrip Invest. Charlotte heter hon och tar rollen som sales manager. Vi är ett jäkligt vasst team i hela bolagsgruppen.”

  Svara

  OT, på tal om statistik:
  genomför på uppdrag av Ƭĥe real Hmm en undersökning på hur många som förstår uttrycket ’Tja!’ i betydelsen ’Hej!’, ’Tjena!’ eller liknande vardaglig hälsningsfras.
  Tryck ”gilla’ eller kommentera om du förstår!

  Svara

   Ha ha, tack för hjälpen, men jag tänker att den inte visar så mycket. Som mest kommer du få några hundra stycken likes och det är ju inte många promille av 10 miljoner. 🙂

   Min fråga var dessutom lite bredare än så. Hur många utanför tullaran använder det. (Inte vilka som förstår det). Tror tex betydligt fler känner till tex tjabba, men använder det inte.

   Att jag har bott under en sten och att många känner till en fras säger inget om hur ofta det i realiteten används.
   Det är som sagt mycket slang som jag aldrig hört eller känner till. 🙂

   Svara

    Tror helt klart ”tja” används oftare än ”tjabba”. Det senare låter som något en 60+are hade använt för att låta ung.

    Svara

     Ha ha. Ok 🙂

     Svara

    Nej, bakgrunden är att du inte förstod uttrycket.

    Jag använder det inte heller, och har inte heller bott i Stockholm, men hade förstått om någon hälsade mig med ’Tja!’. Nu händer inte det heller så ofta eftersom jag inte bor i Sverige sedan ett par decennier. Men, jag förstår fortfarande uttrycket, utan att känna behov av att nedvärdera användandet av det, eller påpeka att jag rör mig i kretsar som står över sådant språk.

    Sedan, ditt behov av peer reviewed forskningsartiklar för att tro på något utanför din egen surrande skalle får du terapia med dig själv.

    För oss andra är det en ganska tydlig indikation att undersökningen efter 20 minuter har fler ’gilla’ än de flesta kommentarer här, trots att det hamnat långt ner och är OT.

    Tråkigt att vara så dålig på slang, och tro att man är bättre än andra när man bara har dåligt ordförråd. Slang som liksom ’tja’ stammar från 1700-talet, som brillor, taskig, korkad, butik, godis, kändis, kompis etc går bort?

    Eller slang från tidigt 1900-tal?:
    bio, buss, fimp, grabb, käka, fika, tjej, kul etc – är alltså inte för dig?

    Svara

     Att du tillskriver mig saker som jag varken sagt eller tycker får stå för dig. Och det var mycket i din text ovan som faller under den kategorin.

     Tex ”<i< utan att känna behov av att nedvärdera användandet av det, eller påpeka att jag rör mig i kretsar som står över sådant språk." är vilda fantasier och din dålig läsförståelse samt oförmåga att tänka dig sammanhang som gör att du nu befinner dig i ett delirium. Vidare så tolkar du in fjant som ” Tråkigt att vara så dålig på slang, <b<och tro att man är bättre än andra när man bara har dåligt ordförråd.”

     Du borde nog följa dina egan råd och ”terapia” ditt dåliga självförtroende som projicerande av dig själv på andra.

     Svara

      Det hela skulle se ut så här. 🙂

      Att du tillskriver mig saker som jag varken sagt eller tycker får stå för dig. Och det var mycket i din text ovan som faller under den kategorin.

      Tex ” utan att känna behov av att nedvärdera användandet av det, eller påpeka att jag rör mig i kretsar som står över sådant språk.” är vilda fantasier och din dålig läsförståelse samt oförmåga att tänka dig sammanhang som gör att du nu befinner dig i ett delirium. Vidare så tolkar du in fjant som ” Tråkigt att vara så dålig på slang, och tro att man är bättre än andra när man bara har dåligt ordförråd.”

      Du borde nog följa dina egan råd och ”terapia” ditt dåliga självförtroende som projicerande av dig själv på andra.

      PS Bakgrunden till att jag efterlyste en undersökning har du också missförstått. 🙂

      Svara

      Ja, att du har behov av att påpeka att du rör dig i kretsar som står över sådant språk är min tolkning av ditt påstående:

      ”Jag har hälsat på många människor. De flesta använder dock inte slang.”

      Inte alls nedvärderande…

      Svara

       Jag kan lova thr att de flesta av de hen pratar med använder slang!

       Svara

       Nej det är det inte. Det är ett konstaterande. Du läser in mer än vad där står.

       Men I har en poäng i att jag skrev slarvigt om det var så jag skrev. Jag menade att de inte hälsar med slang. Så klart använder de mest troligt slang då och då.

       Svara

        Vad du dessutom utelämnade var att det var ett svar till att jag tydligen inte skulle ha hälsat på många människor.

        Sammanhang som saker står i brukar vara viktiga ”vet du”. 😉

        Svara

         Men så är du också en oroligt ful fisk som försöker vrida saker till att vara vad det inte är.

         Som sagt, du borde följa ditt eget råd. ”Terapia dig”!

         Sköt om dig nu! (<- en fras som de flesta jag känner ofta använder när de säger hej då, mao helt utan slang :D. )

         Svara

         Annars är ju du, thr, en tillhängare av ’Tjingeling’ som är sprunget ur ett sydkantonesiskt uttryck med betydelsen ‘på återseende’, uppsnappat av sjömän på 1600-talet.

         Så ungefär lika gammalt och lika mycket slang som ‘Tja!’.

         Tjingeling!

         PS: jag är inte orolig!

         Svara

         Det borde du vara eftersom mitt ”Tjingeling” swischade rakt över ditt huvud. 😇😁

         Svara

         Över mitt huvud?

         Svara

         Just nu bara första kommentaren under detta inlägg som har fler gilla än Tja-statistiken…

         Svara

         @förbannad statistik,
         Ja för Sifos fingrar blöder av alla fusklikes hon ger sig själv. 😂

         Svara

         SIFO: Va?!!! Har du inget huvud? För att det swischade över dig är ett som är säkert och jag hade hoppats på att du åtminstone hade ett huvud. Men tja, det förklara ju mycket. 😁

         Svara

         #sistaordet

         Svara

         första inlägget var mitt så jag leder. ägd.

         Svara

         Anonym / 2018-11-14 16:18

         Inte längre. Ägd.

         Svara

         Ƭĥe real Hmm:
         Inte en peer reviewed forskningsartikel, men den med stor marginal mest gillade kommentaren under det här inlägget. De flesta förstår hälsningsfrasen ’Tja!’.

         Du tillåter ju inte rena åsikter och subjektivt tyckande från andra så nu undrar jag var dina ’bevis’ för att ’Tja’ bara används i ytterst liten grad innanför tullarna finns?

         Du hävdar också envist att ’Tja!’ är slang, något som självklart är en definitionsfråga, men i Nationalencyklopedin (som du ju själv stöttat dig på, om än bara de gratisgooglade 20% av förklaringen du då kom med) beskrivs slang som: ’delvis nyskapande’ och ’som sällan eller aldrig förekommer i skriftspråk’.

         Inget av dessa påståenden stämmer på ’Tja!’.

         Tja! Eller tjingeling om du föredrar det…

         Svara

         Men va? Bor utanför tullarna o de flesta vet väl vad ”tja” betyder. Är det ens seriöst? Vad tror du egentligen om folk utanför tullarna😂

         Svara

       Under vilket inlägg finns den kommentaren?

       Svara

    Bara 6 kommentarer här som har fler gilla än ’Tja!’-kommentaren, samtliga har legat ute minst en timme längre… men, nej det visar inget!
    Som alltid vänder och vrider thr på ursprungsfrågan, som aldrig var ’hur ofta det i realiteten används’, utan hur htr klarade att INTE förstå det.

    Svara

     Men va? Det var ju det första hen erkände. Att hen inte hört det förut.

     Ni är fan patetiska i er jakt på att försöka sätta dit trh.

     Svara

      Fast trhrhrt stannar aldrig vid att ’erkänna’ utan måste maniskt bortförklara sina begränsade kunskaper.

      Ett vanligt ’det visste jag inte, där lärde jag mig något nytt idag också’ har aldrig hänt från hens sida, utan det är ordböcker och uppslagsverk som har fel, statistik som måste underbyggas och forskningsrapporter det ska länkas till.

      Svara

       Men vad är det jag ska erkänna? Jag har ju redan sagt FLERA gånger att jag är dålig på slang. Varför är du inte nöjd med det?

       Svara

        1700-talsslang. Är du 500 PR gammal?

        Svara

         *år

         Svara

         ???

         Svara

         Om man inte accepterar ord som lanserades för 250 år sedan som del av språket måste man ju själv vara uråldrig..,

         Svara

      🌟: Men det är ju ändå lite humor att när jag nu säger att jag är dålig på något, ja t o m då så är det tydligen för att jag anser mig bättre än andra samt att jag vet bäst. 😇😄

      Det är faktiskt otroligt underhållande.

      PS Att jag har varit något frånvarande här ett tag har inget att göra med något som sagt eller gjorts på denna blogg. Tänkte att ”vissa” behöver känna till det. 🙂

      Svara

       Haft fullt upp med att bygga halmgubbar och samla anekdotisk bevisföring?

       Svara

    Varför ’av 10 miljoner’?
    Hur många statistiska undersökningar görs med hela befolkningen som underlag?
    Det är det som ska till för att övertyga Hmmbugen?
    Varför inte inkludera hela jordens befolkning?
    Då ’vinner’ säkert du!

    Svara

     Ok. Så du skulle anse att likes på en blogg med tex en övervikt på kvinnor, bara för att nämna en sak, är underlag för god statisk. Ja du. 🙂

     Svara

      Min fråga var hur många statistiska (eller ’statiska’ om du föredrar) undersökningar som har hela befolkningen som underlag, eftersom det var vad du efterlyste. Har det gjorts?

      Svara

       En fråga som inte är relevant till vad jag först skrev. 🙂

       Svara

        Varför är det inte relevant?
        Du skrev ju: ’Som mest kommer du få några hundra stycken likes och det är ju inte många promille av 10 miljoner.’
        Då är det ju relevant att jag frågar dig om det är vanligt att totalbefolkningen är underlaget för en undersökning.

        Svara

         Nej det är det inte så länge du inte ifrågasätter SIFO samtidigt. 🙂

         Svara

         Du ville att CC skulle göra en undersökning, hur skulle den göras mer giltig än den här menar du?

         Svara

         Ja jag förväntade mig inte att den skulle bestå i likes eller att folk ska klicka på en mätare rent allmänt. 🙄

         Det finns ju liksom andra att sätt att göra en undersökning på. 🙂

         Dessutom var det ett skämt…..

         Svara

         Ja, vi borde ju bara fråga dig hur det är!
         Andras kunskap och åsikter räknas inte!

         Svara

         anonym: Jo men självklart. Kan du berätta hur din kunskap är införskaffad om hur du vet att Tja som hälsing är vanligt förekommande så kommer jag garanterat att ta det till mig. 🙂

         Att jag erkänner att jag inte är bra på slang gör mig ju dessutom också till en dålig kandidat att fråga hur det ligger till, eller hur? 🙂

         Svara

         ”Tja” är väl inte helt ovanligt som hälsning om det står med i SAOL:

         ”1tja [långt a] interjektion
         • an­givande tvekan el. måttlig upp­skattning
         2tja [kort a] interjektion
         • ett hälsnings­ord”

         Svara

         anonym: Nej det håller inte. Jag skulle gissa på att jag kan hitta flera ord som finns med som du inte känner till eller som de flesta inte känner till.

         Tex därför som inte alla för full pott på högskoleprovet i ordkunskap. 😉

         Svara

         #sistaordet

         Svara

         Gaaah har du ”sistaordet” vaknat till liv. Va är du? Fem år? 😴🤯

         Svara

         Kl 16,20

         Haha inget att bry sig om. Hen tror att det är ett sätt att få tyst på mig. Bara låt hen tro det. En enkle glädje att skänka någon. 💚

         Svara

         Ja, ”tja” är säkert ett slangord med begränsad användning som de flesta inte förstår, som trots det står med i SAOL. Kanske dyker det upp i högskoleprovet 🙂
         Tja
         1. Liten roddbåt
         2. Hälsningsord
         3. Helig skrift
         4. Tubsocka
         5. Uthållighet

         Svara

         anonym / 16:40
         Haha, geni!
         Tipsa dem!
         Föreslå också andra svåra slangord som fimp, bio, kompis, fika och tjingeling!

         Svara

    Varenda byggubbe eller mekaniker i hela storsthlm använder typ det…. eller tjeeeeena.

    Svara

   Förstår ”tja” som hälsning, men använder det inte själv. (Uppvuxen i Värmland.) Som undertextare undviker jag att skriva det i textremsorna eftersom det kan missförstås i skrift. Vi har ju också ”Tja…” 🙂

   Svara

    Men precis. 🙂

    Svara

   Men herregud, gå härifrån bara

   Svara

    det finns ingen gud så det är redan klart

    Svara

  Va faktiskt inne å kolla på hennes blogg precis. En sak som är konstigt; varför kommenterar ingen bloggen? Av 1,5 miljoner läsare borde väl nån kommentera? Eller är det nåt fel på funktionen?

  Svara

   Hon har många kommentarer, många väldigt elaka men enligt vissa här så ”släpper hon inte fram kritik” Bullshit, det gör hon visst, men kan fasta precis som här, men bloggaren väljer ju själv vilka kommentarer den vill ha och har rätt att radera och blocka säger ju Camcam så det borde gälla även för Bella då. Men jag har märkt att om man går in via hennes insta så finns inga kommentarer och text är på engelska, men går man in på vanligt sätt så finns kommnetarer och texten är på svenska. Ja så nåt fel verkar det vara.

   Svara

   Sen Sia så påstår hon inte att det är 1.5 milj människor som samtidigt är inne och läser bloggen, eller att 1.5 milj människor läser exakt alla inlägg. Hon påstår inte att 1.5 milj unika läser bloggen varje vecka.

   För övrigt, bortsett från det, så är det väl vanligt att bloggare även gör egna samarbeten, gör inte de flesta det. Varför är det fel, får hon inte det för Tailsweep? Varför vill Cam Cam sänka och krossa Bella – är det verkligen för att hon värnar om stackars företag och miljön? In my ass. Nej självklart inte och det fattar nog alla.

   Svara

    Fattar det, men jag såg noll kommentarer. Tyckte det va konstigt och undrade om det är nåt fel på bloggen kanske? Oavsett hur många läsare hon har så bör hon ju ha rätt många.

    Svara

    ”Today her blog has over 1,3 million unique readers per week.”

    Fra Flattered homepage;

    https://flattered.se/nb/isabella-lowengrip/

    Så jo hun påstår ofte at det er over 1 million unike lesere.

    Svara

    Og i en intervju med Breakit från april;

    – Jag har en större räckvidd än många mediehus i Sverige med mina 1,5 miljoner unika följare i veckan på bloggen och 426.000 på Instagram.

    https://www.dagensmedia.se/medier/digitalt/isabella-lowengrip-anklagas-for-att-ha-blast-upp-sina-siffror-6911939

    Svara

     Det var väl så det blev sammanlagt två miljoner följare vid något annat tillfälle.
     Ja, Bellas förhållande till siffror är ganska otvunget. Det verkar inte bekymra henne särskilt mycket.

     Svara

   Och 900 000 bara i Umeå!!

   Svara

    Oj så skoj. Inte tjatigt trams det heller. Du har inget nytt och roligare att komma med?

    Svara

     700 000 i Säffle är väl också kul?

     Svara

     Upprepning är all rolig humors moder. Har du inte hört det gamla ordstävet?

     Svara

  Haha vilken journalist och reporter du är 😂😂 Är drömmen att bli tv-journalist? När du inte blev artist eller storbloggare på egna meriter och på att vara du och fånga folks intresse för dig som person. Din kompis Tyra blev känd storbloggare liksom hennes kompis Isabella. Sedan blev de entreprenörer. Du blev ovän med Tyra och försökte sänka och knäcka henne på din blogg, nu försöker du sänka och knäcka Isabella. Avundsjuka? Hämnd? Revasch? Men alltså hålla på och terrorisera Tailsweep med mail och påstå att Isabella lurar samarbetspartners – Nej det vet du inget om, så bara lägg ner! Du framstår som en bitter stackars hämndlysten stackare som behöver bekräftelse genom att mobba, håna, kränka och sänka andra. Som din lilla film visar – Ja Isabella är en pionjär i bloggvärlden – hon var först och banade vägen för andra, hon har inspirerat andra att göra karriär av bloggande och entreprenörskapande. Hon har gjort det själv utan hjälp av kända föräldrar eller på att håna andra, en bra förebild på många sätt, hon har inte behövt sänka andra för att lyckas själv. Varför lägga upp denna gamla film igen?

  Svara

   Inte behövt sänka andra för att lyckas själv my ass…… gamle goa Bella var ingen ängel

   Svara

    Precis. Kommer ni ihåg t ex när hon oroade sig över en svettluktande taxichaufför och hur mycket av lukten kommer att fastna i hennes mockajacka?

    Svara

     Det låter iofs som något de flesta influencers skulle kunna säga, och som något liknande de ofta kläcker ur sig. Gör det henne ond? Var hon väldigt elak mot chauffören menar du eller? Hängde hon ut honom, knäckte honom? Är det anledningen att hon hatas och ska sänkas?

     Svara

    Så det handlar om hämd alltså? Du får det att låta så 14:47, vad har hon gjort dig? Är det alltså hämnd.. eller avundsjuka?

    Svara

  Är det inte någon här som har ett företag som kan låtsas att de vill köpa en annons på bellas blogg? 😇 Då får vi reda på vilka besökssiffror hon presenterar för företagen 😏

  Svara

   Min man har ett ganska stort tech-företag som hade kunnat vara passande material för Bellas blogg. Tyvärr tror jag inte att han vill förknippas med henne och kommer därför troligtvis inte att kontakta hennes gäng för att jag säger det. Hahah!

   Svara

  Om det nu är 1,5 miljoner läsare så förstår jag inte hur hon har knappt 450K följare på instagram? hon brukar ändå stundtals markandsföra instagram via sin blogg också. Instagram känns ändå som en större portal än bloggar nu för tiden men då skiljer det alltså 1 miljon följare däremellan? hmm.. Se på exempelvis Kenza med 1,7 mn följare och Bianca ingrosso med 837K

  Nu har jag inget emot Isabella egentligen utan följer henne sporadiskt men blir ju lite skeptisk efter såna här inlägg 🙂

  Svara

   Ja och Biancas blogg är betydligt mindre. Du kan ju också jämföra M Graaf som har mindre ig-följare än bloggläsare. Pernilla W också. Mona t ex som har en ganska stor blogg men väldigt lite ig-följare. Gynning har många ig-följare men inte så stor blogg. Det har inte alls med varandra att göra. Inte alls. Men sen så påstår inte Isabella att 1.5 milj läser hennes blogg dagligen heller.
   Ja klart att du blir skeptisk, det är meningen med sådana här inlägg av Camcam. Men du kan inte lita fullt på vad som sägs och skrivs på denna blogg, väldigt vinklat och förvrängt med ett syfte. Allt Camcam säger och skriver är inte faktisk sanning, det mesta är som sagt vinklat.

   Svara

    Men skämtar du eller? Hon kör ju hela tiden på att hennes blogg är ”biggest in sweden! 1.5 m readers”.

    Svara

   Synliga instaföljare, alltså det antal som står är inte det faktiska antal som följer/kollar ofta är det många fler, många ggr det dubbla och ännu mer. Så du kan inte alls jämföra så. Då borde ju isf Kenza ha en mycket större blogg än Camcam också t ex.

   Svara

   Det är väl 1,5 miljon som läser bloggen och sen är det en del som följer Bella på andra kanaler också?
   Att bloggen läses av 1,5 miljon ”varje vecka” är ju Bellas mantra.

   Svara

  Ot cam cam, men skriv lite om hur nellie kuggar uppkörning och återigen ÄR DET VUXNAS FEL SOM MOBBAS OCH ÄR FÖRJÄVLIGA. Tack för mig 😉

  Svara

   Ja cam cam mer om hur nellie återigen blir dåligt behandlad. Varför fattar inte andra utanför hennes familj hur speciell hon är och ska behandlas därefter

   Svara

   Hur vet man att det är uppkörningen hon kuggade? Hon har ju inte gjort teoriprovet än och man gör väl alltid det före uppkörningen? Eller?

   I övrigt håller jag med och är dessutom less på hennes clickbaits; -”Jag KANSKE berättar sen, kanske här i bloggen eller filmat….” (Ungefär omän inte ordagrant citerat). Meh – berätta eller inte, bara!

   Svara

    Hon kan ha kuggat teoriprovet och ändå fått göra uppkörningen. 🙂 Man har sedan ungefär 3 månader på sig att klara uppkörningen.

    Svara

  Tycker inte det är konstigt att de inte vill ge ut till CC. De hade förmodligen inte haft behov av att ge ut till en tidning ens. Däremot är det konstigt att det tar sån tid för statistiken att komma ut på Ocast. ”Teckniken” borde väl fixa det där rätt automatiskt efter inställningarna ställts in? Också konstigt att Hed of en Influenser inte vet ungefär hur lång tid det brukar ta innan statistiken kommer upp. Men kanske inte ska förvänta sig så mycket från någon som svarar på mail med /D istället för /Daniel haha.

  Svara

   Bella är som en gammal grammofon (sån där med en skiva som snurrar alltså).
   Problemet är att grammofonen hakat upp sig och spelar samma melodi hela tiden.

   Svara

  Hm, det skulle vara intressant att veta hur många av Camillas bittra kritiker här som är bloggare/influencers? Får känslan av att det är många som tar det personligt.

  Svara

  Isabella ska ju föreläsa på något Anders Wall grej och där har man skrivit en liten text om henne. I den texten tar man upp 1,5 miljoner följarsiffran. Lite märkligt.

  Svara

  Vad är Ocast? Om man är liten bloggare är det något man ska skriva upp sig på? 🙂

  Svara

   Det är ett annonsverktyg ungefär. Många tidningar använder det också, där står det vad man tar för att annonsera och vad man kan erbjuda ungefär. Vet inte vad din definition av ”liten bloggare” är, men det är absolut inte nödvändigt att finnas där. 🙂

   Svara

  OT men vad hände egentligen med Isabellas föreläsning i oktober i Saudiarabien ?

  ”I oktober reser Isabella Löwengrip till Saudiarabien, där hon ska föreläsa för 44 000 (!) kvinnor.

  – Det är ett nätverk för kvinnor, som vill eller ska starta sina egna bolag. Vi är väldigt jämställda i Sverige, men det är inte så överallt. Jag får en chans att visa och inspirera kvinnor. Det är min absolut största passion.”

  Svara

   Ja precis. Det pratade hon om i intervjuer! Vad hände?

   Svara

  ”Head of influencer”😂😂😂

  Svara

  Alltså att ta fram bloggstatistik tar mindre än en kvart med dagens verktyg. Verkligen märkligt att det tar så länge att jobba med Isabella Löwengrips siffror :O kanske är de så enorma att servern kraschar ;;))

  Svara

  Ha, ha, alla dessa hysteriska ”Anonym”-kommentarer som forsvarar Bella med nabbar och klor: Sa otroligt uppenbart att Bella anstallt folk som ska ”stora” i kommentarerna har, aka ’damage control’. Valdigt vanligt idag med folk som anvarar for denna typ av ’social media relations’ aven hos seriosa foretag.

  Svara

  Men fy fan så dryga Mail. Jag hade också ruttnat på dig om jag blivit spammad på samma sätt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.