CAIA Cosmetics reklam är också ganska lik KKWs

Igår när jag skrev inlägget om Bianca Ingrossos sminkmärke och deras första produkt så var ni många som höll med om att paletten och utförandet var ganska likt KKW Beauty.
Andra höll visserligen med om att de var lika, men påpekade samtidigt att det finns många paletter där ute som är snarlika dessa och att det inte är någonting ovanligt i den här branschen.
Jag har studerat på tok för få ögonskuggpaletter för att veta sådant och samma sak gäller för reklam och produktbilder.

Dessa på CAIA och KKW Beauty är extremt lika i mitt tycke, men det är kanske så här man marknadsför den här typen av produkt?
Har ni smink-virtuoser sett detta upplägg många gånger tidigare?


Tack för tips!

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Som flitig poddlyssnare flaggade Bianca för detta i förra podden.

  Svara

   Hon pratade om det i värvet också. Hon verkade se sig som businesswoman nu, och sa att de skulle vilja bli ett av världens största sminkmärken. Hon verkade tro på det också. Hon sa att det är jättemycket jobb hemma framför datorn för henne men när Kristoffer frågade vad det är hon gör när hon jobbar svarade hon väldigt oklart nåt om att hon har hand om sminket för hon alltid brunnit för smink. Jag fattade inte riktigt.

   Svara

  Kan inte släppa att den kostar 600 spänn. Hade hellre köpt MAC, Fenty eller något annat välkänt märke för dom pengarna. Men jag är väl inte målgruppen, så det är ju lite strunt samma vad jag tycker

  Svara

   Jag hade nog ändå varit villig att pröva om jag får se swatches först. Vill se lite mer hur pigmenteringen är och om metallicsen är ”chunky” för att kunna avgöra. Tror ibland mindre märken kan lägga ner lite mer omsorg i sina varor jämfört med jättar som pumpar ut massa produkter. Men som sagt, vill ha lite ner info först.

   Svara

    Svara

     Pigmenterade* lol

     ..När man upptäcker sin autocorrect en timme senare😂

     Svara

      Faktiskt! Men om MorphexJaclyn Hill Vault lärde oss någonting så är det ju att live swatches är key, hehe.

      Svara

       Så är ju Jaclyn Hill ett train wreck också, känd för att ljuga om och om igen. Skulle aldrig köpa hennes produkter.

       Svara

   Priser sätts urifrån efterfrågan. Och hennes produkter är alltid populära. Företag gör vad de tjänar på.

   Svara

  Ja, det är vanligt.

  Svara

  Var en sminkjunkie för 3-4 år sen. Redan då var det här upplägget rätt vanligt

  Svara

  Yep det är vanligt.
  Tycker nästan 600kr är en helt absurd summa dock. Nu har jag inte kollat upp Caia men med stor sannolikhet består den av samma skit som produkterna för 99kr. Inte för att jag tycker onödigt skit som förmodligen innehåller kemikalier och plaster och vars råvaror förmodligen även är införskaffade på oetiska sätt borde kosta 99kr. I väst gillar vi att inte betala för den påverkan vi har 🙂

  Men för att end on a happy note: fina färger. Därmed ett fantastiskt jobb. Med de fina färgerna. Som är helt unika.
  Tänka sig att jag blev bitter där med haha, det var faktiskt inte meningen.

  Svara

   Synd dock att de 500 kr man lägger extra på tex CAIA knappast lär gå till de delar av processen de behövs, i utvinningen och hanteringen av material och produktion i andra länder. Det går nog ganska direkt ner i fickan på någon här i sverige :p

   Svara

  Hennes palett känns lite ”blah”. Absolut inget nytt eller kreativt marknadsfört, en produkt av mååånga i mängden. Produkten differentierar sig inte över huvudtaget.

  Kylie’s lip kit har också kopierat både design och utförande från andra. Likaså har företaget helt skamlöst (!) kopierat många av sina reklam bilder rakt av från mindre etablerade märken och personer. Finns många exempel😱, är bara att googla.

  Likt Kylies märke kommer väl Biancas märke ”sälja slut” snabbt vilket känns som ett lite gammalt marknadsföringsknep (litet lager brukar säljas snabbt)..

  Svara

   Finns ju bara så många sätt man kan ha läppglans i tub på liksom. Nästan alla är lika någon annat märke. Men jag fattar vad du menar.

   Svara

    Reklamen har Kylie kopierat rakt av. Bara googla ”kylie jenner copying makeup artist”

    Svara

  KKW är Kim Kardashian West’s märke

  Svara

   Vi vet?

   Svara

    Jag visste inte

    Svara

    Varför frågetecknet? Vet du inte om vi vet och därav frågetecknet eller vad menar du?

    Svara

   Jag visste inte heller? (observera det malplaceradefrågetecknet)

   Svara

    😂 hahaha det var kul?

    Svara

     Det ballar ur?

     Svara

  700 kr för borstarna, hmm känns som hennes målgrupp inte riktigt kommer ha råd med en palett för 6 hundra plus 700 spänn för borstarna.

  Svara

   Något säger mig att det inte är något som vederbörande bryr sig om. 🙂

   Svara

   Märkligt att hon hypat real techniques borstar sen dag 1 och nu gör hon egna borstar som är dyrare än RT? Varför skulle man köpa dom

   Svara

   Joda det är beräknat 675 borstar 575 för palett = 1250 kronor = barnbidraget 😉 säkert gratis frakt vid köp över 1000 eller nått

   Svara

  Hoppas det är eko och hoppas inte att det är djurtestat
  annars, för dyrt

  Svara

   Särskilt som många förmodligen kommer att bränna barnbidraget på det, se någon kommentar ovan ⬆

   Svara

  Jag får alltid känslan att det är billigt Kina skit som bloggarna sedan sätter sitt namn på när de börjar sälja den här typen av produkter.

  Svara

   Har du ens lyssnat på Bianca om hur hennes produkter är gjorda? Hon berättar på YT att ögonskuggorna är handpressade i Italien.

   Svara

    Var det inte samma fabrik Isabella använde sig av för mascara? I vilket fall, först beställa, produktion, sedan leverans. Ska bli intressant att se hur många produktionsomgångar det blir.

    Svara

   Ja precis som Linn Herbertssons förvaringsserie för resväskor. Tillverkat i Kina och kommer att säljas till överpris.

   Svara

  Ja, upplägget är väldigt vanligt. Hela färgschemat är universellt väldigt smickrande för många ögonfärger och också för personer med mörkare hudton, vilket förmodligen är varför många märken har något likande i sin arsenal. Det är lättare att hitta en look med lila, röda, rosa och guld/brons/silver metallics som passar alla och som folk ofta känner sig bekväma med, vs färger som grön, blå eller gul som dessutom är lite svårare att jobba med.

  Svara

  De vet om att blev likt. Bianca varnade för detta i sin podd. Men sen förstår jag inte varför det skulle vara så hemskt att det är samma idé, den är inte speciellt unik

  Svara

  För mej spelar reklamen ingen roll. Men jag tycker 600 var dyrt.

  Svara

  OT Anna Books blogg är verkligen jääääsp. Tycker hon borde sluta bums.

  Svara

   Kan du inte bara sluta läsa den?

   Svara

  Men guuuuud så dåligt. Snälla nån

  Svara

  Är det någon mer som är intresserad av typografi och också småstör sig på att C:et i CAIA står aningen för långt bort från de andra bokstäverna….? 😊

  Svara

   Ja!! Exakt vad jag också hakade upp mina ögon på! 🙈

   Svara

    Jag med! Det passar inte in.

    Svara

   Är inte det bara en synvilla då c:et slutar i en böj en bit upp på a:et som också är i vinkel. Man jämför alltså slutet på c:et som är i höjd med där a:et börjat gå inåt. Om ni förstår. Hade det varit en rak bokstav som slutade i samma linje som de andra så hade de nog haft samma avstånd. Äsch, svårt att förklara hur jag menar.

   Svara

   Samma häääär!!! 😂😅

   Svara

  ”ganska likt”… Hade detta varit Isabella hade rubriken varit ”PLAGIAT!!”

  Svara

   Glöm inte ”hon har uppfunnit hjulet!”

   Svara

  Ska det inte nämnas att Bella vann pris igår? Eller är det bara negativa nyheter som kan tas upp gällande henne

  Svara

   Antagligen och den här kommentaren kommer inte synas eftersom jag tydligen blivit blockad

   Svara

  Likt eller ej, tyckte ändå att CAIA’s bilder var mer tilltalande på något vis.

  Svara

  OT men ändå sminkrelaterad fråga
  Vilka färger på ögonskugga passar bäst till bruna ögon? Har även mörkbrunt hår 🙂
  Använder ofta smink men vet egeeentligen inte vad eller hur man ska använda det på bästa sätt haha

  Svara

   Så många!! My god jag önskar nästan jag var brunett med bruna ögon. De flesta YouTube makeup artists verkar vara det så ett tips att kolla på dem! Testa någon mörkare blå eller kanske grön som passar din hudfärg. Annars om du inte vill ha så ”extremt” så passar ju olika jordnära färger så som bruna nyanser. Svart (smokey eye) är snyggt på alla!

   Svara

   Lila

   Svara

   Den här paletten hade ju varit fantastisk för dig! Färger som vinröd, lila och rosaskiftande är jättesnyggt till bruna ögon, men också guld och bronziga toner. Och silver. Och olika nyanser av orange. Typ allt passar ju till bruna ögon, haha. 🙂 Bötte utgångsläge för att experimentera mer med olika färger också, tycker jag.

   Svara

   Grönt 😍😍😍

   Svara

  Bellas stalker har hittat till nya huset 😓

  Svara

   Hur vet du det?

   Svara

    För den som inte följer (eller vill följa) Bellas blogg så skrev hon detta ikväll:
    ”Tuff kväll med polispådrag här hemma. Stalkern kom hit till mitt nya hus och gav sig inte. Jag fick ringa min livvakt och 112, Magnus var på plats först. Han fick jaga honom en lång stund men fick tillslut fast honom och sedan kom polisen och grep honom. Tre polisbilar utanför, oroliga barn och personal hemma som mådde dåligt. Norrmalmspolisen gjorde ett jättefint jobb, tog det på allvar och var så gulliga mot mina barn. Ena gänget stannade en stund medan några åkte iväg med stalkern. Nu är han alltså gripen men vi får se hur länge. Antagligen släpps han imorgonbitti.
    Luften gick lite ur mig idag.”

    Svara

   Så det också nyss på hennes blogg. Alltså usch jag blev helt stel av skräck när jag läste det, stackars Isabella. Fy fan. Jag har tänkt på det att hoppas nu inte han tar sig dit också. Usch alltså men bra att de grep han iaf.

   Svara

    Är det bekräftat att det är en ”rikigt” stalker det handlar om eller är det som med lappen på bilen och 900 000 läsare i Umeå?

    Svara

     Ja det är det väl ingen tvekan om. Det var delats bilder på honom, han åkte fast för att ha ofredat en annan kvinna för någon månad sedan, och även ikväll blev han ju gripen.

     Svara

      Enligt Isabella själv eller? Eller finns det faktiska källor på detta? Min nyfikenhet är genuin

      Svara

     Men jävla idiot

     Svara

   Jobbigt för henne! Hoppas han slutar nu, jäkla idiot. Men jag tycker det är så…sorgligt att hon direkt måste in och skriva det på bloggen. Skit i bloggen liksom… finns väl viktigare saker att fokusera på efter en sån händelse.

   Svara

    Jag kan tänka mig att det blir en slags terapi att skriva om det på bloggen, på samma sätt som att det känns bra för en del att dela med sig på Facebook om sorgliga eller hemska saker som hänt.

    Svara

   Inte så svårt att hitta med tanke på att hon lagt ut info om det ny huset och dess exakta plats i varenda tillgängliga vinkel och kanal….
   Hemskt med en så sjuk människa som förföljer men hon verkar ju ha NOLL säkerhetstänk?! Det känns ju onekligen som att hon prioritera klick och exponering över att hålla huset lite hemligt och kanske inte skriva EXAKT alla detaljer om när hur och var de flyttar in….

   Svara

  Jag älskar KKW’s promo bilder och design av produkterna, synd bara att man inte vill stödja dessa ytliga människor (pratar om the Kardashians nu).

  Är det någon som testat KKW eller Kylie Cosmetics som kan berätta hur kvalitén är?

  Svara

   Har bara testat lite olika Lip kits från Kylie Cosmetics och inte någon palett, men älskar läppsticken! Har hört ganska många påstå att det är precis samma som Colourpops smink, så jag var tvungen att jämföra och de känns verkligen inte som samma produkt. Tummen upp för Kylies liquid lipstick alltså! 👍

   Svara

  Tänker inte så mycket på att ögonskuggor eller annat smink är likt, det är inte särskilt konstigt tycker jag men däremot så gör Bianca en del smygreklam för Caia på sin story, för sina älskade Caia-fans 😉 Pr-filmerna för märket var också likt annat, förvånande att det inte tagits upp här.

  Svara

  OT men Dessie är i fjortis farten igen och filmar sig själv när hon gasar på längs någon innerstadsgata på Instastories. Hon må läsa till mäklare och få lite ordning på sitt liv men mogen blir hon aldrig…

  Svara

  Jag tycker att det är otroligt synd och tråkigt att ingen av de influenccers som gett sig in i makeup och skönhetsbranschen satsar på ekologiska produkter! Ekologiska, icke djurtestade och miljövänliga märken kan jag se en större marknad för. Ett bra och prisvärt märke inom kategorin eko har en längre livstid bland alla icke-eko konkurrenter.

  Svara

   Yesss. Blir det verkligen så mycket dyrare att producera ekologiskt smink eller vad är problemet? Vi konsumenter måste sätta mer press!

   Svara

   Kolla Linda Hallberg!!! Där har du ett riktigt gott exempel på en god influencer som gör vegansk, icke-djurtestat och miljösmink!

   Svara

   Sanningen är att marknaden inte alls är stor för eko. Det är en sak vad konsumenter säger sig vilja ha men i försäljningssiffror visar det sig inte alls (räknar in hudvård här eftersom det är vad jag är mest insatt i).

   Svara

  Vad är det för folk som skriver att det är ett vanligt upplägg för smink? Det är ju för fasen superlikt i flera avseenden. Plagiat.

  Svara

  Jag tycker hela palettens design är alldeles för lik kkw. Ja, jag har hört hennes försvar ang detta men jag tycker ändå att de kunde ändrat den innan lansering då de vill slå igenom internationell och det finns ingen chans att detta kommer att undgå att kallas för ”kkw-kopia” i sminkvärlden. Nästan samma nude nyans som kkw på paletten, färgerna är i runda behållare, liknande storlek, texten är vit, helt otroligt.

  Svara

   100%. Sjukt lik

   Svara

  Det har tagit Bianca & Co ett år för att ta fram den här paletten enligt egen utsago. När man ser hur lik den är KKW:s palette och design så funderar man såklart om det om det har tagit ett år för att få den så snarlik deras som möjligt?

  Svara

   Verkligen! Fattar inte alls hur de tänker.

   Svara

   Ett år för att ta fram en ny produkt inom smink/hudvård är inte alls lång tid, tvärt om ganska snabbt jobbat!

   Svara

  Pratade hon inte om i podden att vi kommer se likheter med en känd persons sminkmärke? Tänkte direkt att det var Kims för Caia loggan har samma färg som hennes produkter.
  Men hon förklarade sig med att Caia redan var under arbete eftersom det tar xx månader att ta fram produkterna. Så hon hade inte kopierat. Borde kanske lyssna på podden igen innan jag skriver för minns inte till 100% vad hon sa 😂

  Svara

   Vääääldigt konstigt att det är så likt. De kunde ju ändrat under processen när de såg Kims palett. Åtminstone färgen.

   Svara

  Förvånas över att det inte uppmärksammat att ”SanneAlexandra” designat en egen kappa… en kappa som är en direkt kopia av MaxMaras populära modell som hon själv varit flitig användare av.

  Svara

  Vet inte om detta tagits upp men det finns ett design-företag som heter CAIA OF SWEDEN, vilket har snarlik logga som CAIA COSMETICS. Företaget har varit registrerat sedan 2015.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.