Dusch-diskussionen lever vidare – GabJoss-edition

Har du tid att ta hand om dig själv med två barn? 

Jag försöker duscha två gånger i veckan (ja, det räcker faktiskt för mig) och tvättar då håret,rakar benen osv.. Det får mig att känna mig fräsch. Lockar håret efter varje dusch och då håller det fram tills nästa dusch. Och så snabbsminkar jag mig varje dag. Tar två minuter för mig att göra mig klar typ.//GabJoss

Egoina startade en minst sagt intressant diskussion om personlig hygien med det här inlägget och nu GabJossan givit sig in i leken tack vare en fråga på bloggen.
Kan vi inte bara komma överens om att behovet att duscha är lika individuellt som exempelvis behovet för sömn, mat och sex?

Jag duschar när jag behöver. Simple as that.
Nån mer?

155 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Har inte diskussionen blivit lite urvattnad nu?…….. 😉

  Svara

   Nope den pågår fortfarande.

   Svara

    Ser du ngt flyga över huvudet på dig? 😉

    Svara

     Nej gör du* 😊😙

     Svara

   Skumt att fortsätta…

   Svara

    Varför? Diskussionen flyter ju på som rinnande vatten. Cam bad ju om vår åsikt, det är väl ändå huvudsaken. Rent och skärt ett strålande ämne att (bad)bolla fram och tillbaka.

    Svara

     Du är så bad!

     Svara

      Klockrent!

      Svara

       Klart som rinnande vatten…

       Svara

        Tur att det inte är klart som korvspad

        Svara

         Det är ett rent nöje att disk-utera.

         Svara

  Gabbjoss ska ju alltid vara lite speciell och märkvärdig. 😏 tänk, en inbygd skälvrengöring i kroppen….

  Svara

   Men lägg av.

   Svara

   Vad var märkvärdigt med hennes svar?

   Svara

    Har du lässvårigheter?

    Svara

     Nej inte alls jag god läsförmåga, men du är otrevlig.

     Svara

     Kanske dubbelkolla din stavning innan du drygt ifrågasätter någons lässvårigheter. Inbyggd samt självrengöring stavas det ju trots allt om vi ska vara petiga, Kriss.

     För övrigt menade nog ”Anonym” på att det inte var något märkvärdigt i hennes svar och ifrågasatte din kommentar, snarare än att h*n inte förstod vad du skrev (trots stavfel).

     Svara

      Alltså, det enda jag reagerar på med Gabriella är hennes påstående att hon och Fjodor ligger 5 ggr i veckan. Om det stämmer, ja då är det konstigt att bara duscha 2ggr/vecka. Annars? Nej.

      Själv tränar jag 3-4ggr i veckan, duschar efter det och efter sex. Tvättar håret tisdag, lördag och vid behov.

      Svara

   Fiffi är som en självrengörande ugn faktiskt. Man ska aldrig tvätta med vanlig tvål, helst bara lite vatten eller intimtvål.

   Svara

  Duschar också när jag behöver. Oftast när håret behöver tvättas. Men tvättar mig under armar och sånt varje dag.

  Svara

   Det gör jag med! 🙂 samt underlivet som tvättad med blöttservetter dagligen.

   Utekläder vistas vi absolut inte heller med hemma, det slängs direktiv i tvätten eller garderoben. Händerna tvättas varje gång vi rört någonting utanför hemmet och min telefon sprayar jag ren varannan dag.

   Jag tycker inte att jag är äcklig. Får ofta komplimanger för att dofta väldigt gott (bl.a. av pojkvännen som säger: ”du har nog aldrig luktat svett eller äckligt av vad jag kan minnas?”, men ja, man började fasiken undra när man såg kommentarerna till inlägget Egoina skrev. Hur kan människor tvätta kroppen dagligen? Min kropp hade spruckit av torrhet. Dessutom är duscha något av det absolut tråkigaste jag vet!

   Svara

    Direktiv?! Man märker kanske att jag är jurist….. 😂

    Svara

     Tror ingen drog den paralellen.

     Svara

    Haha, ja duscha är fanimej det tråkigaste som finns typ 😂

    Svara

     Nä älskar att duscha! Hade kunnat duscha 14 gånger om dagen om inte min hud hade trillat av då. Men dusch på morgonen är ett måste. Annars vaknar inte jag

     Svara

      Och för mig är duscha på morgonen det absolut värsta jag vet. Nej, det är ett onödigt måste att plåga sig igenom en dusch. 😛

      Svara

    Jag har heller aldrig luktat svett, enligt min man, sen över 40 år. Jag FÅR av olika skäl inte duscha mer än 1 gång/vecka men trots det kan jag hålla mig ren. Babyvåtservetter, intimaervetter och vatten klarar man sig bra med. Håret behöver inte schampoo mer än 1g/vecka, knappt ens det om man inte använder en massa hårprodukter.
    Man blir väl inte bättre människa av att duscha i tid och otid?

    Svara

   Jag behöver duscha varje dag, min kropp kan inte hålla temperaturen jämn, är varm, kall osv. Men jag orkar inte(!) pga (kronisk) sjukdom. Blir att gömma mig när jag börjar känna mig ofräsch och panikduscha när jag ska vara nära folk 😂

   Svara

  Tror hennes sambo ljuger lite för husfridens skull…. Man luktar inte så fräscht under armar och ljumskar efter några dagar utan dusch eller annan tvätt. Jag är ingen tvättfanatiker (duschar när jag tränat, ca 5-6 ggr veckan) men under armarna och skrevet behöver alla tvätta av varje dag.

  Svara

   Fast detta är ju verkligen helt individuellt. Jag svettas i stort sett aldrig under denna årstid och duschar därför varannan ibland var tredje dag, på somrarna, spec denna sommaren vi hade i år, så blir det såklart dagligen.

   Svara

    Men alltså även om man inte svettas så bajsar gemene man åtminstone 1 gång on dagen. Och även fast man torkar rent så luktar man ju ändå röv i röven. Då kan en dusch komma väl till pass

    Svara

     Vem fan bajsar varje dag?? Kanske om man är sjuk.. jag bajsar kanske 2 gg vecka

     Svara

      Har man en normal mage o ämnesomsättning bajsar man varje dag, annars är de något som inte stämmer o kanske borde lägga om din kost 😉

      Svara

   Jag duschar ca 2-3 gångar varje vecka. Tvättar mig dock under armhålan varje dag (med tvål). Händerna är jag extremt noggrann med att tvätta konstant. Rör ingenting i hemmet om jag varit ute utan att tvätta händer.

   Jag anser inte mig själv för att vara smutsig och min pojkvän säger även att jag har en naturlig väldigt god doft och att han uppriktigt aldrig har känt av svettlukt eller annan illaluktande lukt från mig.

   Svara

   Va? Jag har aldrig någonsin luktat något i ljumskarna, det är som att mina lår skulle lukta. Jag svettas i princip inte och kände nu faktiskt för sakens skull i ljumskarna och de kändes lena som babyrumpor. Luktar man själv illa efter en dag så kanske man har svårt att tro att andra inte gör det men allas kroppar är annorlunda. Jag blir aldrig tex blank i ansiktet men fattar väl att andra kan bli det. Mitt hår blir aldrig fett men misstror inte den som säger att de behöver tvätta det varje dag. Va fan, låt folk sköta sin personliga hygien efter eget omdöme.

   Svara

   Nej, jag behöver och kommer aldrig att tvätta ”skrevet” varje dag. Det luktar friskt och naturligt men absolut inte illa 2 dar efter dusch. Kan lätt motta oralsex fast jag duschade i förrgår. Är kanske fräsch just för att jag inte duschar/tvättar dagligen.

   Svara

    Skrevet är mer än själva könsorganet… Med skrevet menar jag även ljumskarna, du vet, det där vecket mellan låren och vaginan? Där blir man svettig och instängt oavsett hur man lever sitt liv.

    Svara

     * Du menar vulvan, inte vaginan.

     Svara

     Inte fan har jag luktat där ngn gång

     Svara

     Asså alla är inte likadana. Jag är smått hjulbent/har ett brett mellanrum mellan låren och har knappt några ”veck” i ljumskarna, har aldrig upplevt svett/lukt därifrån på det sättet. Så upplever inte att jag skulle behöva tvätta där dagligen, men absolut vissa kanske behöver det?
     Tvättar aldrig armhålorna heller, använder absolut torr 1 gång i veckan och är snustorr och luktfri där hela tiden👍

     Svara

   Ljumskar? Har fan aldrig luktat ngt där ens om jag hoppat tvätt en hel vecka!

   Muffen, fine för man pissar ju. Men ljumskarna??

   Tvättar mig också under armarna och i ansiktet samt händer varje dag men nej, stinkande ljumskar har icke gjort sig till känna.
   Säker på att du inte har svamp??!

   Svara

  Alltså jag utgår från att hon iallafall tvättar sig mellan benen och under armarna övriga dagar? Inte en chans att hennes självrengöring verkar där. Resten av kroppen blir väl inte direkt ofräsch om man inte svettas/smutsar ner sig. Eller hmm fötterna?!

  Svara

   Jag duschar också bara max två ggr i veckan. Tvättar inte mig mellan benen däremellan och jag luktar ingenting. Använder inte heller tvål eller något när jag väl duschar. Min sambo instämmer och vi är väldigt öppna men varandra så om jag hade luktat hade han sagt det! #teamgabby

   Svara

    Är du eller han rökare?

    Svara

     näpp ☺️ Jag inbillar mig att det beror på att jag aldrig har tvättat mig så ofta och därmed inte rubbat kroppens egna balans. Men jag vet inte ☺️

     Svara

      Samma för mig, tvättar absolut inte mig dagligen i underlivet (eller armhålorna) men luktar ändå i stort sett ingenting. Kan lätt motta oralsex fast jag duschade i förrgår och ändå känna mig bekväm. Partnern föredrar det eftersom det är enda gången det överhuvudtaget doftar nåt, vilken han vill ha. Är kanske fräsch just för att jag inte duschar/tvättar dagligen.

      Svara

      Stämmer tyvärr inte på mig haha. Måste duscha minst en gång per dag (duschar alltid på morgonen). Svettas ”mycket” så måste verkligen haha. Men håret tvättar jag bara 1-2 gånger i veckan

      Svara

  Alla människar svettas. Om hon kissar och bajsar behöver hon tvätta sig mer än 2 ggr i veckan, annars är det riktigt snuskigt. Bläh. Skulle aldrig klara av att ha en partner med så dålig hygien!

  Svara

   Japp en 1/2 liter svett varje natt! Tänk dom sommböddar rent 1 gång i månaden! 😨

   Svara

    Bäddar rent 2 ggr/månad och är frisk som en nötkärna. Vi duschar dessutom BARA 2 till 3 gånger i veckan 😯😯😯 Haha.

    Svara

    Haha bäddar max en gång i månaden också heheh

    Svara

    Men nattlinne eller pyjamas skyddar ju sängkläderna mkt från svetten.

    Svara

    Du inser väl att alla såna tal är medelvärden? Jag svettas i stort sett bara om jag tränar hårt eller det är riktigt varmt.

    Svara

    Haha mitt ex bäddade rent 1 eller max 2 gånger om året!

    Svara

  Haha oj det var sällan. Jag har ett barn och duschar varje dag. Gymmar för det mesta varje dag så måste ju duscha. Tvättar håret varannan/var tredje dag. Ibland varje dag om jag svettats mkt osv. Förstår inte varför en inte skulle hinna duscha pga barn? Sminkar mig med varje dag + fixar håret.

  Svara

   För när man har barn brukar de flesta prioritera att umgås, leka och prata med sitt barn istället för att gymma och ha egentid.

   Svara

    Ja, shit vilken otroligt självisk person som ibland vill vara en egen person och inte bara ”mamma” som är fastklistrad vid sitt barn 24/7. Ofta har ju barnet två föräldrar (inte alltid, nej jag vet) som kan få spendera lite egentid med barnet medan andra föräldern tex är på gymmet eller duschar själv. Kontroversiellt med mammor som sminkar sig också. De borde ju faktiskt skita i sitt eget välmående helt till förmån för att sitta och prata med barnet heeeela tiden. Hela. Tiden.

    Svara

    Du känner alltså inte till att barn inte är vakna dygnet runt..?!

    Svara

    Man kan behöva göra annat också för att må bra fysiskt och psykiskt och orka vara en bra mamma. Gå på gymmet och skaffa sig en hållbar kropp så man är frisk förälder även när barnen är äldre. Fullt rimligt faktiskt.

    Svara

     Ella, hallon, Lina : skönt med vettiga kvinnor som inte ska shamea! Det är viktigt att ta hand om sig själv, jag ska hålla länge och må bra 💕

     Anonym: du vet att man kan hinna bådeoch? Och min sambo aka pappan till mitt barn tar också hand om kiddo.

     Svara

  Herregud vad folk snöar sig in på andras hygien. Alla svettas olika mycket, alla har olika sorts hud. Ett sätt passar inte för alla.
  Det enda som är äckligt är folk som använder samma smutsiga kläder i 48+ timmar eller folk som går med stallkläder i ickedjuraffärer.

  Svara

   Tänker direkt på ”captain tourettes” (hästkarl som gillar att skämta om hästfolk) -Där står jag i affären i mina stallkläder och folk rynkar på näsan, det dom inte förstår är att mina stallkläder kostar mer än deras månadslön! 😅

   Svara

    Vad spelar priset på dina kläder för roll? De luktar fortfarande häst.

    Svara

     Häst är bäst, blir glad bara av att tänka på den lukten.

     Svara

      Hej hej astmaanfall och fuckad träning den dagen mvh allergisk

      Svara

       Och resa till vårdcentralen för att andas in ventolin. Och mina barn tackar för att de blir utan mamma den dagen . Men hej bara du får ha dina fina stallkläder på dig i affären.

       Svara

        Oj vilka starka åsikter det väckte, notera att det INTE är MIN åsikt utan en bloggare som skrivit.. Själv undviker jag att åka till affären i mina stallkläder just av hänsyn till allergiker, visst händer det att jag måste springa in och handla mjölk efter stallet men jag skulle aldrig gå omkring och slö-handla i stallkläder..

        Svara

  Jag jobbar i kök och blir väldigt ofräsch så jag duschar varje dag. Håret tvättar jag två dagar i veckan enligt mitt schema.

  Blev många sch-ljud i bara två meningar.😊

  Svara

   Samma här!!

   Svara

  Varje kväll, vill vara ren när jag lägger mig i sängen. Håret 1-2 gånger i veckan

  Svara

  Jag badar när jag behöver. Utan anka men massa skum. Härligt.

  Svara

  Jag duschar nog också bara två gånger i veckan, kanske tre. Trodde inte det var så konstigt!

  Svara

   Jag med!

   Svara

   Det är inte konstigt. Tycker det är så dumt att detta har blivit en diskussion då det kan få personer att ifrågasätta sig själva. Jag har alltid duschat 2-3 gånger i veckan. Mer när jag tränat naturligtvis men om man inte tränar då svettas man inte lika lätt. Individuellt naturligtvis men känns som att de som duschar varje dag ofta är personer som tränar.

   Man är inte äcklig för att man duschar mindre!

   Svara

   För mig är det nog mest konstigt att ni inte har behovet att duscha oftare. Jag vill liksom in i duschen, känner mig smutsig om jag lägger mig utan att ha duschat. Men har ingen aning vad som egentligen är ”rätt”

   Svara

    Jag känner mig smutsig om inte jag har bytt om till mina ”hemmakläder” (utekläder tar jag av direkt!) och tvättar händer. 🙂 Dusch behövs inte för mig.

    Svara

    Du har tvångstankar alltså.

    Svara

  Nej men jag tycker faktiskt inte det är nåt konstigt. 2 dagar av 7 är ju iofs väldigt lite. Men varannan dag skulle jag lätt klara mig på att duscha. Blir också så ibland.

  Svara

  Själv måste jag duscha två gånger om dagen plus att jag byter sängkläder och manglar varje lördag, alla har vi någon hangup

  Svara

   Hur är din hy av så mycket duschande? Jag blir megatorr bara av att jag duschar lite för länge i varmt vatten 🙁

   Svara

    Enda stället jag är torr på är på smalbenen och på tummarna och där är jag torr året om oavsett hur mycket jag smörjer och oljar in mig men det är ju inget problem så det kan jag leva med

    Svara

  Har häst och jobbar inom vården, så vissa dagar duschar jag och tvättar jag håret två gånger. Och ja mitt hår är sprött som fan 😛 men hellre det än att lukta häst på jobbet och att ta med mig patienter hem (!).

  Svara

   Kanske skölja med vatten bara istället?

   Svara

  Helt normalt för kroppen att inte göra sig ren mer än vad den behöver.
  Vi är en generation där vi gör oss rena allt för mycket. Med tvål som tvättar bort det kroppen behöver. Så nej jag ser inget fel med att hon har en sådan rutin.
  Helt relevant för människokroppen. Om man absolut inte behöver för sjukliga skäl som kan ställa till hälsa.

  Svara

   Men dusch är ju inte synonymt med tvål? Jag använder inte alltid tvål när jag duschar efter träning. Man vill ju bara skölja bort svetten egentligen.

   Svara

    What? Om du duschar efter du tränat men inte använder tvål, vad gör det ens för nytta? Det luktar ju fortfarande svett

    Svara

     Nej, det tror inte jag. Efter träning behöver jag inte ens duscha eftersom den typen av svett inte luktar. Det är stressvett som luktar lök pga hormoner.

     Svara

      Min gymsvett luktar metall. Så jag måste duscha haha. Använder bara kläderna ett gympass (gäller för både tights, sport-bh, T-shirt, och underkläder) sen tvättar jag de så ingen behöver oroa sig för att jag luktar illa 😀

      Svara

      Nej, det stämmer inte. Här kan du läsa om varför svett luktar:
      https://www.umo.se/kroppen/svettas/

      Här tar de bl.a. upp myten om att det är skillnad på träningssvett och ”rädslans svett”:
      https://iform.se/halsa/5-myter-om-svett

      Svara

     Svett är vattenlösligt.

     Svara

  När såna här ämnen dyker upp brukar jag påminnas om alla kommentarer vid tvätt av underlivet? Tvål eller inte får kvinnor att bli osams. Varför ska din f*tta ha tvål när min duger ändå? Bakterieflora, svamp, baciller, slemhinnor. Olja, tvål, vatten, olja, tvål, vatten…… Sköt du din höna så sköter jag min 😂

  Svara

  Efter förra inlägget funderade jag på hur de som inte tvättar händerna efter toa skulle göra om de hade barn (eller om de nu redan har)?
  Ska barnen då inte heller få lära sig grundläggande hygien, har ni en aning om hur synligt ”ofräscha” de blir snabbt om man inte sköter handtvätt mm ofta? Finns ju en risk man blir socialt utsatt i skolan om man inte klarar av sådana basic ting.

  Träffat på folk i jobbet som uppenbarligen inte duschar tillräckligt ofta, inte så kul för dem tycker jag faktiskt. Det kan garanterat bli ett slags handikapp när man är väldigt nära andra människor på daglig basis..

  Svara

  Duschar kroppen varje kväll innan jag går och lägger mig. Håret tvättar jag varannan dag. Känner mig skitig annars och det är den värsta känslan jag vet!

  Svara

  Nu är ju jag bara hemma, men jag duschar oxå bara två-tre gånger i veckan. En av de gångerna är typ 3-timmars bad med ansiktsmasker, rakning & grejer. Jag rör mig ju knappt liksom på dagarna, svettas inte alls. Jobbar jag extra, måste jag duscha när jag kommer hem då jag har ett ”svettigt” extrajobb. Men annars, nej..

  Svara

  Nu förstår jag varför det luktar så konstigt ibland på spårvagn och i butiker😳

  Svara

   Hahaha 😂😂😂

   Svara

  Känns som att folk glömmer att Gabjoss inte jobbar på förskola, i ett kök eller inom hemvården. Hon leker med sina barn hemifrån, från sitt hus med sina egen ”smuts”. Sen jobbar hon genom att bl.a. ta foton och skriva vid datorn, när tycker ni hon ska ha hunnit bli svettig och äcklig?
  När jag jobbade duschade jag varje dag men nu när jag studerar på distans och är mammaledig behöver jag knappt duscha.
  Vissa är som mig och Gabjoss och svettas inte alls medan andra, jag känner många, är tvärtom och svettas redan när dom kommit ur duschen!
  Alla är vi olika 🤷🏻‍♀️

  Svara

  Bra tycker jag vi måste börja vara rädd om vårat vatten.

  Svara

  Toftby tycker det är äckligt att amma publikt och att amma äldre barn.

  Svara

   Och nu för tiden är tydligen en ettåring ett ”äldre barn” dvs ”äckligt”. Men plastikkirurgi är det nya normala. Så fruktansvärt tragiskt.

   Svara

   Fast nej.. hon skriver inte att det är äckligt, du vinklar. Folk läser bloggar som fan läser bibeln kanske för att kunna rasa, märkligt.

   Svara

  2 ggr i veckan med bastu.

  Svara

  Duschar varje kväll – främst för att jag aldrig i mitt liv skulle kunna lägga mig i sängen utan att ha duschat och tvättat håret. Blir verkligen inte smutsig varje dag och svettas endast om jag tränat (alt är helt fel klädd 🤪) och jag har inga problem med kroppsodör men JAG kan inte sova om jag känner mig ofräsch – vilket jag känner av att vara ute bland folk på stan, åka spårvagn, vara på universitetet eller jobba på sjukhuset etc. Min sambo har lyckligtvis samma rutin så nemas problemas där 😄

  Svara

   Tvätta håret varje dag ?!?!?;?

   Svara

    Ja?!?!?;?

    Svara

    Det gör jag också?!?!?;?

    Svara

     stackars ditt hår. Det blir uttorkat och tillverkar för mycket talg för att försöka rädda din hårbotten, vilket gör att det kan kännas fett snabbare trots att håret i för kort stund nuddas av oljorna som behövs.

     Svara

     stackars erat hår, ni torkar ut håret och ökar talgproduktionen vilket gör att det känns mer fett.

     Svara

  OT men gick för ovanlighetens skull in på Kissies blogg och jisses… Hennes senaste bilder från Miami är som att titta på en plastdocka. Hon är photoshoppat sig så mycket att hon ser inklippt ut på bilderna…

  Svara

  Jag duschar också bara 2-3 ggr i veckan. Håret max en gång i veckan. Tvättar inte mig under armarna eller mellan benen däremellan som någon typ säger man MÅSTE göra. Alltså what? Vad är ni för ena människor? Hur blir ni så smutsiga? Haha

  Svara

   Obs! Förstår om man har ett jobb där man rör på sig mycket eller färdas bland massa människor. Men tänk typ GabJoss.. Hon blir knappast svettig av att styla fruktfat?

   Svara

   För att de mest troligt har duschat så pass mycket att de har rubbat sitt ph värde så de börjar stinka där nere, och då måste de duscha ännu mer dagligen för att bli av med stanken och sen tror de att det är normalt att alla luktar så när de egentligen bara hade behövt lite lactal.

   Svara

    Det handlar inte om att ha rubbad balans ”därnere” (tips, det kvinnliga könet heter vagina). Det handlar om att man har svettkörtlar på olika ställen på kroppen samt att man i alla ”veck” på kroppen svettas, samlar hudavlagringar och är allmänt instängd. Fötterna är instängda i strumpor och skor, armhålorna gnuggas fram och tillbaka mot hud och kläder, samma sak i ljumskarna och har man större bröst ligger de också direkt an mot hud och tyg. Rätt ofräscht tycker jag med fötter som varit instängda i skor hela dagen på vinterhalvåret…

    Svara

     * tips, det kvinnliga könsorganet består av vagina OCH vulva. Om en ska vara sån.

     Svara

    Har inte dåligt ph-värde och stinker vetkligen inte. Men alltså, man kissar, har flytningar, har sex, trånga byxor osv. hade inte känt mig fräsch om jag inte tvättade mig varje dag.

    Svara

     Kissar du över hela könsorganet? Flytningar torkas bort när man torkar sig efter toabesök. Efter sex duschar man ju självklart och trånga byxor har man inte 24/7. Att du inte känner dig fräsh är psykiskt, inte fysiskt.

     Svara

      Ja det är klart att det ”bara” är psykiskt (som så mycket annat), stinker ju som sagt inte, förebygger hellre det än väntar tills att det händer

      Svara

  Det räcker med en snabb sökning på Google så inser man snart att vi duschar alldeles för mycket och att det egentligen inte är bra för kroppen. Att ni andra duschar varenda dag och tycker att allt annat är ÄCKLIGT är helt galet då det egentligen är det som borde vara det normala, sett till vad kroppen trivs bäst med. Kan ni inte bara ta och läsa på innan ni uttalar er. Är det kanske som med ”det är ofräscht med hår på muffen”? Det som är naturligt är inte äckligt, bara annorlunda. Kanske för att vi lever i ett skevt samhälle som hellre strävar efter vad som är ”snyggt och fräscht” istället för att ha fokus på vad som får våra kroppar att må bra och fungera som de ska. Fan vad trött man blir…

  Svara

  Försöker ibland gå att sova utan att duscha innan men måste nästan alltid gå upp igen då. Blir alltid supervarm om jag inte duschat precis innan och då är det omöjligt att somna. Använder dock inte tvål varje gång utan vill oftast bara skölja av mig.

  Svara

   Du måste då sänka värmen i sovrummet skulle jag tro 😛

   Svara

   Jag blir varmare av att duscha jag… eller kör du kallt?

   Svara

  Antalet duschar i veckan + hur ofta man tvättar saker och ting verkar vara en grej som verkligen delar Sverige!!!!

  Svara

  Måste duscha varje dag annars känner jag mig så ofräsch att jag har svårt att sova! Efter att ha läst hur vanligt det är att andra duschar 2-3ggr i veckan så börjar jag tro att jag kanske har någon form av fobi, trodde verkligen att alla duschade varje dag?!

  Svara

  Är det nu man ska erkänna att jag inte tvättar händerna varje gång jag vart och kissat hemma 🙊🙊🙊

  Svara

   Hahahaha 😂

   Svara

   👋👋

   Svara

   😦

   Svara

   Det om något är ohygieniskt.

   Svara

  Duschar varje dag och sätter på helt rena kläder varje dag. Jag VET att det inte är bra för kläderna att tvättas för ofta, men kan helt enkelt inte använda ett klädesplagg mer än en gång. Undantaget typ någon kofta eller något annat där man haft ett annat klädesplagg mellan kroppen och plagget. Då kan jag hänga ut på vädring.
  Bryr mig verkligen inte om hur andra gör, men sån är jag!

  Svara

  Jag har tagit stäget ännu längre. Hemma skippar jag numera deo (bara blev så efter att första barnet föddes) har märkt att svetten faktist luktar mindre numera. Åker jag till stan och lagt på deo blir det en mycket starkare svettdoft.

  Svara

   Det kan inte vara så att DU har vant dig vid din svettdoft? Inte omgivningen.

   Svara

   Verkar vara fel deo för dig

   Svara

  Men vad fan låt folk sköta sin hygien som dom själva vill. Förstår mig inte på vuxet folk som har problem att duscha och tvätta sig eller som har problem med folk som duschar hur ofta dom vill.

  Svara

  Ledsen folk, men ni som enbart duschar ett par gånger i veckan – det är ni som sprider funky kroppsodör på tunnelbanan. Många försöker dölja sin unkna kroppslukt med mängder av parfym vilket är ett rent härke för alla oss andra i närheten. En del skriver att ”jag luktar inte illa, min pojkvän säger att jag luktar blåbär och rosor”. Eh… nej. Han är bara artig. Har du inte duschat på tre, fyra dagar och inte heller tvättat dig i skrevet eller under armarna – då LUKTAR DU! Det behöver inte handla om kraftig svett- eller könsdoft, men tro mig, du luktar inte rosor. Att i alla fall tvätta sig under armarna varje dag som vuxen människa borde vara vanligt folkvett och visad hänsyn till din omgivning. Och detta gäller absolut inte bara kvinnor. Jag dejtade en kille för många år sedan som stolt deklarerade att han aldrig luktade svett och därför inte heller behövde duscha varje dag. Han gick upp på morgonen och körde en rejäl sprayomgång med deon under armarna. Jomenvisst. Jag hade inte mage att ta ner honom på jorden, han var snällheten själv, men jag slutade dejta honom.

  Svara

  Är det samma personer som högljutt klagar på att alla flyger för mycket – som samtidigt duschar två gånger per dag utan att tänka om det är mijövänligt eller inte tro?

  Svara

  För mig är det samma som Gabby. En fördel med att låta det gå länge mellan dusch och bad är att man känner sig verkligen upplyft och som en ny människa efter kroppstvätten. Har förr testat att duscha oftare, t.o.m upp till varje dag och då försvinner ju den känslan.

  Svara

   Inte alls, vill man känna sig som en ny människa får man göra något extra istället. Typ raka benen, lägga i en inpackning (För det gör man väl inte varje dag?), ta hand om händer och fötter etc. En vanlig dusch för mig innebär liksom snabbschamponering, balsam+tvål (mitt balsam får alltid sitta i medan jag tvålar in mig) men en lyfta-mig-själv-dusch är mycket mer moment.

   Svara

  Jag duschar 3 gånger om dagen. Önskar att jag kunde vara mer ”normal” och duscha ttp 2-3 ggr i veckan. Men förr stod jag i duschen 80%av min vakna tid så det är ju framsteg 😊

  Svara

  Jag duschar alla dagar jag har smink på mig, så typ nästan alla dagar. Duschar ju även om det behövs de dagar jag inte har smink. Tycker det är lättare att köra avsminkningsrutinen i duschen än över handfatet, och så blir ju resten av kroppen fräsch på köpet. Håret tvättar jag typ var sjätte dag, skulle vilja säga en gång i veckan. Men det blir lite för äckligt när man går in på den sjunde dagen, så oftast håller jag det inte en hel vecka otvättad.

  Svara

   Fast att sminka av dig i duschen är INTE bra för huden i ansiktet. Oftast har man varmare vatten i duschen vilket torkar ut den känsliga hude.

   Svara

    Du har säkert rätt, men det fungerar för mig. Duschar inte svinvarmt och tar annars bra hand om min hy. Men det är nog bara en lathetsgrej som jag vant mig vid. Antagligen något jag borde bryta, men orka liksom! 🙂

    Svara

  Jag med. 3 gånger i veckan oftast 😊

  Svara

  Klarar mig också på två duschar i veckan! Slutade i princip lukta ur alla hålor och kroppsveck efter att jag blev vegetarian. Så ja. Du är vad du äter. Luktar numera frukt och grönsaker och inte lik. 😜

  Svara

   Amen!

   Svara

   Bullshit. Vitlök och lök får svetten att stinka, inte kött.

   Svara

  Här duschas det varje dag med tillhörande murvtvätt MED TVÅL! Vissa börjar lukta otrevligt efter en dag medan andra inte har lika framträdande kroppslukter. Så länge kroppen inte mår dåligt av den hygienrutin man har så är det inget att jaga upp sig för. Det är väl jätteskönt att bara behöva duscha två ggr i veckan!

  Svara

  Åh. Typiskt. Så fort något inte tillhör den svenska normen ska det vara konstigt och äckligt.
  Vet ni hur äckliga vi svenskar är som endast använder toapapper? Det är så en stor del av världen tycker om oss.
  Har pratat med många kollegor som tycker mellanöstern är äcklig för dom tvättar sig efter varje toabesök, HUR är det äckligt? Där snackar vill NOLL rövsvett,smegma, whatever. Men det gör man inte i Sverige så därför anses det vara konstigt?
  Det finns en värld utanför detta land. Allt vi gör i Sverige är inte perfekt och optimalt. Vidga vyerna lite grann människor…

  Finns många av Sveriges ledande hud-experter som gång på gång uttalat sig om att våra kroppar INTE är gjorda för att tvättas varje dag, detta är alltså vetenskaplig bevisad fakta, ÄNDÅ ska svenskarna rynka på näsan och tycka man är konstig om man inte duschar varje dag.

  Alla människor har olika förutsättningar och det finns gott om människor som svettas minimalt, nu är inte jag en av dem tyvärr, men jag skulle lätt klara mig med en dusch varje tredje dag. Jag varken tränar eller har ett jobb där jag svettas, jag har ingen anledning till att duscha varje dag om det inte hade varit för att jag gjort det till en dålig och onödig vana.

  Jag blev fan retad som liten för att jag badade och tvättade håret en gång i veckan. Allt för att andra elaka barn fått dåligt inflytande från sina föräldrar som uttalat sig illa om alla som inte badar/duschar hela tiden.
  Hade olika kläder inomhus/utomhus/i sängen, luktade aldrig illa och hade fantastiskt hår, ”trots” att jag ”bara” blev badad en gång i veckan.

  Suck. Öppna era ögon, sluta vara så himla trångsynta och tycka allt är äckligt. Det finns en värld utanför Sverige där folk lever fantastiska liv utan en överdriven renlighet, som vi faktiskt har i Sverige.

  Svara

   Så folk från Mellanöstern stinker oftast rejält med parfym, så stark att man knappt kan andas. Då är det säkert för att de försöker dölja bajslukten då de inte använder toapapper. /spyr. Och ja, det blir fan renare av att gnugga rumpan med papper och lite väta än att bara duscha rumpan.

   Svara

    Tack för generaliseringarna, alltid kul. Vad sägs om att ni främst uttalar er om er själva, istället för att skära en jävla massa människor över en kam för att framför en egen poäng? Vi, som faktiskt är i ifrån mellanöstern, hade uppskattat det. Speciellt när ni uttalar om något som inte är faktuellt. Hör och häpna; vi från mellanöstern har lika skilda hygienrutiner som alla andra, helt otroligt!!! Sluta för andras talan eller klanka ner på folk grundat på skeva föreställningar, tack.

    Svara

  2 ggr per veckan men intimtvätt efter varje toabesök. Äcklas av tanken att folk bara torkar sig med papper och pã med trosorna igen… sen går man i dessa trosor hela dan. Blää…

  Svara

   Det händer faktiskt att jag till och med använder samma trosor i två dagar!

   Svara

  Duschar varje dag pga jobbet

  Svara

  Ja här märker man ju att alla är olika. Men när vi nu ändå är igång och pratar om våra rutiner.. Jag duschar 2 ggr i veckan. Tvättar då också håret. Tränar 4-5 ggr i veckan och nej – man måste inte duscha efter träning ens! Jag använder Bats roll on efter dusch i armhålor, under brösten och i ljumskar och då svettas jag inte så mycket just från de ”stinkiga” ställena, håller lätt i sig tills nästa dusch. Och när jag kommer hem efter träning så tar jag av mig alla kläder och luftar mig i ca 30 min, sen på med pyjamas/myskläder och inte tusan luktar jag. Torkar av murran med babyvåtservett om det känns geggigt typ. Tar på mig rena trosor varje morgon. Känner mig aldrig ofräsch.

  Svara

   Fy fan vad vidrigt. Antingen så tränar du inte tillräckligt hårt så att du svettas, eller så går du runt och stinker men att ingen vågar säga det till dig.

   Har aldrig hört någon vuxen säga att de bara duschar 2 ggr i veckan. Är fan chockad haha. Minns bara när jag jobbade på fritids och vissa ungar stank (som en blandning av svett och kiss) och man frågade när de duschade senast. Dessa barn duschade endast 1-2 gånger i veckan… Och det var barn, ni är vuxna människor! Ta ert ansvar, finns inget värre än att kliva på en full buss och någon stinker. Och tro mig, ni STINKER. Oavsett vad er ”pojkvän” säger. (Och ni som låter någon gå ner på er när ni inte tvättat fiffi på 2 dagar. Uhh…)

   Svara

    Obs. Denna kommentar skulle ligga under kommentaren från hen som inte duschar efter träningen.

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.