Någon har gjort en andra orosanmälan mot Joakim och Jonna Lundell

Några dagar efter att Jocke och Jonnas dotter Lunabelle föddes så fick socialtjänsten i Norrköping ta emot en orosanmälan mot paret.
Handläggaren förstod snabbt att anmälan var ogrundad och Jocke och Jonna polisanmälde händelsen.
Nu har det inkommit en andra anmälan.
Den här gången ska anmälaren ska skrivit en smärre avhandling – 2 hela sidor med text som den stackars personalen på socialtjänsten tvingades traggla sig igenom.
Återigen förstod personalen att det som stod i brevet inte stämde och återigen så lades anmälan ner.
Resursslöseri på hög nivå!

Vill du höra Jocke och Jonna berätta om saken – kolla videon här ovan.

63 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vilka sjuka människor det finns.

  Svara

   Håller med. Var en kille som kallade sig Jockiboi som bloggade genom att visa upp massa konstiga runkmetoder, drack kiss och smetade avföring på sig. Samtidigt som han tränade inför ett mål att kunna svepa en sjuttis vodka utan avbrott.
   Detta är lite väl sjuka grejer för att ses normal.

   Något saknas i omdömet, och omdömeslösa föräldrar gör att barn far illa.

   Svara

    Nu kan man ju växa som människa men som som du begriper inte det.

    Svara

     Absolut, men tycker han fortfarande är extremt naiv och har dåligt omdöme.

     Exempelvis avtalet han skrev under gällande hustvisten som publicerades i sin helhet här.
     Att skriva under något sådant borde göra att man får en förmyndare.

     Svara

   Jag vet tufft varje dag. Jag tänkte efter varje socanmälan att jag flyttar. Men mina barn är 25 och 30 år och det tar aldrig slut
   det räcker med en anmälan.

   Svara

  Jag jobbar inom socialtjänsten, och blir riktigt upprörd över att vissa människor verkar använda orosanmälan som ett sätt att trakassera folk. Jocke och Jonna har råkat ut för det, GabbJoss och Fjodor har råkat ut för det. Finns säkert fler exempel. Är man på riktigt orolig över ett barns situation ska man absolut anmäla, utan tvekan! Men inte annars. Socialtjänsten har fullt sjå med att ta hand om de som verkligen behöver hjälp.

  Svara

   Människan kanske var riktigt orolig för barnet? Jag vet ingenting om jocke och jonna förutom att de verkar ha någon diagnos och är inte särskillt emotionellt stabila samt att mamman hade psykoser under graviditeten. Det i sig oroar nog de flesta.

   Svara

    Bara för någon fått psykiskt hjälp i samband med sin graviditet så ska du väl inte gå och göra orosanmälan? eller för att någon har diagnoser?
    De har inte visat upp på något sätt att de skulle behandla sitt barn dåligt eller inte bryr sig om henne.

    Svara

    Men personalen på avdelningen jonna var inskriven på under slutet av graviditeten har nog bättre koll på huruvida en orosanmälan ska göras pga hennes psykoser/diagnoser än random bloggläsare.

    Svara

    Man ska bara göra anmälan om man faktiskt sett att barnet far illa. Man kan inte sitta och tänka ”hmm, den där personen har diagnoser. Och har ju inte mått bra för ett antal månanderna. Ska jag kanske göra en orosanmälan till soc ?”
    Det är att slösa på resurser.

    Svara

     Fast det där stämmer inte, man behöver absolut ej ha sett att ett barn far illa. Har man en oro att barnet ej har det bra ska orosanmälan göras.

     Svara

     FEL!!! Det räcker att det finns misstanke om att ett barn far illa, men självklart ska det vara skälig misstanke och inte något man hittar på för att vara elak… Men bevis behövs absolut inte!!

     Svara

      Är det någon youtuber jag är genuint orolig över är det mamman & dottern som kallar sig Jewels & Izzy. När är det okej att göra orosanmälan för något en ser på nätet? Tänker att om det är den sidan mamman väljer att visa, vad händer då när vi inte får se?

      Någon mer som reagerat?

      Svara

       Har också reagerat på de, såg några videosar som de gjort men sen ”klarade” jag inte mer. Blev riktigt upprörd av någon anledning.

       Svara

       Jaa

       Jag kan inte sluta kolla på deras videos. Varje gång jag har svårt att sova. Vilket tyvärr är ofta.

       Reagerar på hur Jewels pratar med
       Issy, hur hon involverar henne och projicerar.

       Samtidigt tycker jag Issy verkar vara en sjukt dryg unge så orkar inte bli upprörd

       Men vet ju att det finns skäl till att ungen är jobbig, i stor del hänförliga till mamman…

       Svara

       Som tidigare personer sagt; anmälan ska göras vid misstanke om att barn far illa. Hellre en (genuin) anmälan för mycket så att saken kan utredas, än att man tvekar och barn riskerar att fara illa!

       Svara

     Håller med, hur föräldrars allmänna mående vart för månader sedan, eller hur omdömeslösa dem vart för flera år sedan ska inte spela in här alls, man anmäler om man ser att barn far illa, punkt slut.
     Jag har vart familjehem åt socialtjänsten och vet hur överbelastade dem är, hur lite tid det finns för varje enskilt barn och hur dem kan fara illa på grund av detta samt en frustration för oss som är familjehem, att okynnesanmäla på detta sätt förvärrar problemet oerhört.

     Svara

     Nej, då ska man göra en polisanmälan.
     Ser = polisanmälan som dom i sin tur tar till socialen.
     Oro = orosanmälan till socialen. Dom kan det vidare till polis.

     Svara

    Nä nu tycker jag du ska ta reda på fakta innan du uttalar dig.
    Psykisk ohälsa är det absolut vanligaste vid och efter en graviditet. Med eller utan en diagnos. Det är något myndigheter har koll på. Barnet mår i sig bra (vilket vi även får bevittna).

    Svara

     Är det så vanligt med psykisk ohälsa vid/efter graviditet? /En frivilligt barnlös som inte har koll alls

     Svara

      ja. mådde riktigt dåligt alla mina tre graviditeter. inga problem efteråt dock.

      Svara

      En av tio mödrar drabbas av förlossningsdepression efter förlossning (eventuellt ett ännu större mörkertal). Sjukt stort samhällsproblem med andra ord.

      Svara

       Tror att det är något typ av standard att vårdpersonalen lägger en anmälan till soc när en förälder (blivande också kanske? ) har uppsökt psykakuten.

       Svara

        Nej du så är det verkligen inte!!!

        Svara

        Jag blev körd till psykakuten för tre år sedan och fick då ingen anmälan till soc trots litet barn hemma.

        Svara

  Och hur vet man att anmälan inte är obefogad? Har de ens varit där? Hela livet syns väl inte genom deras videos

  Svara

   Nu verkar ju handläggaren som tog emot anmälan hålla med om att oron var obefogad.

   Svara

   -inte

   Svara

   Med 99% är det ju inte någon av deras närmsta som gjort detta, utan någon snorunge/störd människa, är ju inte direkt första gången de blir utsatta för jävelskap.

   Svara

    Hans mamma?

    Svara

     Nu har jag inte hängt med, varför hans mamma?

     Svara

  Verkligen fördjävligt. Men det är väl nya tidens stalker, anonymt bakom en skärm.

  Svara

  Tycker det är helt sjukt att göra så men får ändå upp tanken att om något faktiskt händer bebisen på riktigt och någon gör orosanmälan kommer de inte ta de seriöst då?

  Svara

   Det är ju det som är risken.. att om det väl skulle vara något så tar ingen det på allvar.. därför idiotiskt av folk att hålla på att anmäla!!!

   Blir ju som Peter och vargen

   Svara

    En anmälan ska alltid tas på allvar när den kommer in. Sen gör man en bedömning om det krävs vidare utredning/direkt insats eller inte

    Svara

  En ärlig undran. Hur kan socialen avgöra att anmälan är obefogad utan att ens träffa familjen, och dessutom två gånger? Tänk om det som står i anmälan faktiskt är sant då?

  Svara

   Exakt! Sluta shamea de som anmäler. Är man minsta orolig ska man ALLTID anmäla. Det är inte resursslöseri. Staten kan istället börja med att se till att det finns tillräckligt med socionomer som har möjlighet att utreda. Nu är barnkonventionen lag – dags att agera kära politiker!

   Svara

   För att det som anmälaren tar upp i sig inte är något som socialen behöver utreda. Folk anmäler tyvärr föräldrar för att de anser att barnen uppfostras fel och att det skulle vara farligt för barnen, det finns t ex de som blivit anmälda för att de ger barnen en vegetarisk kost.

   Svara

   Beror väl kanske på vad som står i anmälan???

   Svara

  Men är det någon som vet vad som står i orosanmälan? Hur kan ni bara utgå från att det är en felaktig anmälan? Tänk om den som anmält faktiskt vet något ni inte vet? Om man är uppriktigt orolig för något barn MÅSTE man göra en orosanmälan och den ska tas på allvar. Att göra orosanmälningar som är helt obefogade och på helt felaktiga grunder borde dock vara straffbart.

  Svara

   Falsk tillvitelse kallas brottet när man anmäler någon till en myndighet på falska eller inga grunder.

   Svara

   Man MÅSTE bara anmäla om man är en myndighetsperson eller yrkesverksam inom verksamhet med barn/unga, hälsa och sjukvård eller socialen. Privatpersoner BÖR dock anmäla om de misstänker att barn far illa enligt SoL 14:1c. Man har ingen skyldighet att som privatperson slänga ur sig anmälningar till höger och vänster utan att ha sett några tecken på att ett barn har farit illa. Med detta inte sagt att det är det som har hänt i detta fall, det vet vi givetvis inget om.

   Svara

   https://www.youtube.com/watch?v=O1CAaeu-fBo

   Tydligen så är det en annan Youtuber som anmält, enligt denna video. Börja kolla på 11:33. Bild på anmälan 13:15.

   Svara

    Säkra källor..?
    Som han själv säger, vi har ingen aning om hur J & J är som föräldrar..

    Svara

     Det stod ju annars typ ingenting i anmälan. Mest svammel.

     Svara

  Så otroligt trist med dessa trakasserier. Det mest tragiska är väl att om det någon gång på riktigt finns fog för orosanmälan för dessa kändisbarn så finns det väl en risk att anmälan inte tas på allvar. Om myndigheterna redan utrett samma kändisfamilj 20 gånger är det väl lätt att den tjugoförsta anmälan inte leder till någon utförlig utredning…

  Svara

  Mikael och Emelie Hollsten blev väl anmälda för att någon var orolig för att barnet lekte med familjens hundar och kunde bli skadat?

  Svara

   Ja och det är en fullt rimligt anmälan med tanke på filmerna hon har lagt upp, även den snällaste hunden kan säga till när det gått för långt. Föräldrar MÅSTE sluta låta barnen klänga på djuren för att sedan beskylla djuret när den säger till. Djur är inga leksaker och barn ska lära sig att låta dem vara i fred!!!

   Svara

   Och i det fallet blev väl de kallade på ”förhör” eller vad det heter. 🤔

   Svara

  Hur länge ska den störiga videoreklamen vara kvar?

  Svara

  Men herregud…måste man göra en film om precis allt som händer i ens privatliv. Tyvärr gör det att dessa människor triggas. Det är väl bättre att lägga ner allt i tystnad. Då får personen inte ngn mer luft. Börjar tycke det är mer tragiskt med alla dessa sk C-kändisar som ska vältra hela sitt liv i media för att faktiskt tjäna pengar. Usch..

  Svara

   +1000! Hur j–la pengak-t och uppmärksamhetsk-t måste man vara för att fläka ut hela livet konstant i detaljnivå!

   Svara

    Att flänga med åsikter i kommentarerna går tydligen hem.

    Svara

  Det är så sjukt, och personen bakom borde bli piskad. Myndigheter är överjävliga att ha att göra med även om man inte blivit anmäld för någonting, och dom blir inte direkt trevligare att handskas med efter en anmälan.

  Svara

  Skulle vilja göra en orosanmälan på den som anmält (och alla som backar anmälaren bland kommentarerna).

  Svara

  Tycker de är härligt att Jonna ser något positivt med det – att de fått bra kontakt med socialtjänsten!

  Svara

   Verkligen! En bra kontakt är grunden för att våga be om hjälp OM det behövs i framtiden. Det är det bästa, att be om hjälp själv istället för att andra ska anmäla. Tyvärr är fet många som har en negativ syn och är ”rädda” för Socialtjänsten.
   Dock måste denna myndighet få mer pengar och stöd för att de ska kunna arbeta optimalt.

   Svara

  Tycker det är lite oroväckande hur dålig koll folk har på Socialtjänsten….

  Svara

  Kul med korgen de plockar upp frågorna från. Lite snitsigt. 🙂

  Svara

  Får paret Lundell en tredje anmälan på sig så kommer en utredning startas. Den som anmäler vet troligen saker bloggläsare inte vet om Lundellarna. Det dom två lägger ut på nätet med sitt barn i huvudrollen känns märkliga och spelade bara det är oroväckande

  Svara

   Stämmer inte alls. Mvh f.d socialsekreterare

   Svara

  Det anmälaren inte verkar förstå är att om hen fortsätter såhär och om det sedan visar sig att barnet far illa så är risken stor att socialtjänsten bara ser det som en obefogad anmälan och lägger ned det..

  Svara

  Ah minns för länge sedan i Blondinbellas kommentarsfält när det diskuterades hur en klädde sina barn. Det var en som ville anmäla mig till soc pga att jag skrev att min son fick ha kläder både från ”flick- och pojkavdelningen”. Älska människor <3

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.