Isabella Löwengrip tycker att sonen är för stor för att ha mjukisbyxor

Gillis har lärt sig ordet kompromiss vilket han ständigt använder ”Mamma vi gör en kompromiss, du väljer tröja och  jag byxor”. Han vill alltid ha mjukisbyxor på sig men jag tycker att han är lite för stor för att alltid ha det. Nu är det dags för mjuka jeans och dylikt. Sally älskar dock kläder och det är alltid lika spännande att se morgonens kombination. Regeln är att så länge färgerna matchar så är det bara att gå all in.//Isabella

Jag hoppas att Gillis får ha på sig mjukisbyxor när han är hos Odd.
Klänning om han vill det. Att han får vara ett barn.
Sin dotter har hon tydligen redan ”indoktrinerat” i skönhetsvärlden men sonen måste hon alltså jobba på för att han ska matcha mammas nya lyxhus och livsstil.
Tycker ni att 5 år är en rimlig ålder att ”förbjuda” vissa kläder? Mjukisbyxor? Det är ju inte som att han vill bära grenknäppta bodys som behöver assistans för att få på plats. Det är mjukisbyxor.
Kanske skulle Isabella vara mer accepterande om myskläderna kom från ett Soft Goat-pressutskick och var gjorda i kashmir?
Skulle de funka på förskolan?

Eller kan det helt enkelt vara så att mjukisbyxor är WT?
Behöver vi skriva till det på listan?

 

Mitt senaste inköp. Totally WT i så fall!

244 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ot. Men ska Therese Lindgren behålla båda hundarna eller är dom fortfarande bara jouren åt den ena?

  Svara

   De har köpt båda. Tanken var från början att de bara skulle behålla ena (Ronja tror jag) och vara jourhem till Rasmus, men de insåg att de inte kunde lämna ifrån sig Rasmus.

   Svara

  Måste väl vara provokationsdags? Kan inte tro att det är på allvar.

  Svara

   Självklart provocerar hon bara. Och precis som hon vet så funkade det. Well played bella.

   Svara

   ”Så länge färgerna matchar”- solklar provokation.

   Svara

   ”Han vill alltid ha mjukisbyxor på sig men jag tycker att han är lite för stor för att ALLTID ha det.” – Finns inget konstigt eller provocerande i detta alls. Möjligen för en bitter barnlös bloggare som dagligen sitter och hetsar upp sig över inbillade karaktärsbrister hos Isabella ”Löwengrip”, men för övriga befolkningen är det inga konstigheter att inte ALLTID låta en femåring ha mjukisbyxor.

   Svara

    ”För en bitter BARNLÖS bloggare” – jäääävlar vad lågt av dig!

    Svara

     Emma: Och fy så lågt av dig 👿

     Svara

      Jag är inte låg nånstans 🙂

      Svara

       Du är riktig låg Ingrid!

       Svara

     Ingrid, du är en tragisk figur! Alla vill inte ha barn, och absolut inte så fort de fyllt 20. Hoppas du inte har barn för du är inte lämplig som mamma!! Stick härifrån, mår illa över sådana som dig som tror att de är guds gåva till mänskligheten och därför måste de föröka sig!

     Svara

    BarnFRI, kära Ingrid! BarnFRI!
    Den enda bebisen som kommer in i den här familje är den lilla håriga sak med fyra ben och en svans som fyller 8 veckor i början av december.
    Hon kommer få ha HUR mycket mysbyxor som helst på sig när det är kallt ute. 🙂

    Svara

     Cam-Cam, VAR har du köpt dina nutella-byxor, jag vill ha dem!
     Jag är seriös.

     Svara

    Oj vad konstig min mamma måste ha varit som lät mig gå till skolan i mjukisbyxor precis så ofta som jag ville. Ibland med en glassfläck på låret. Herregud!!

    Svara

     Vet du. om du var mitt barn hade du aldrig fått gå till skolan med fläckiga kläder. Jag hade inte heller tyckt att du skulle ha mjuksbyxor varje dag. Jag tycker det finns olika plagg för olika tillfällen. Även för barn.

     Svara

      Vet du. Vilken tur att jag inte växte upp med dig 🙂

      Svara

       Antagligen inte 😉 Du hade fått ha mjukisbyxor ibland men inte varje dag och alltid rena, utan fläckar 🙂

       Svara

     Haha, min med! Jag hade mjukisbrallor nästan jämt när jag var liten. När det var vinter och kallt hade jag (och resten av klassen) ”kalasbyxor” under overall/täckbyxor, när rasten var slut och lektionen började satt vi i tröjor och långkallingar typ.

     Svara

      Precis! Så jäkla skönt!
      Är glad att min mor la ner mindre tid på tvätt och mer tid på mig, mina intressen och min person ❤

      Svara

    Jag ser ju hellre bloggare som är barnfria än bloggare som skaffat barn, har dom mindre än 180 dagar per år och är nöjd och stolt med det beslutet.

    Svara

    Hon är inte barnlös, hon är barnfri. En helt annan sak 😘

    Svara

    Hur mår du kära Ingrid som spyr ur dig en sådan sjuk kommentar?
    Du kan inte må så bra.

    Svara

    Jo det är faktiskt ganska konstigt att ett barn inte får välja kläder till förskolan när det handlar om mjukisbyxor! jag tar den fighten när det handlar om mer opraktiska val, typ blöja och prinsesskrona som yngsta ville gå i. men mjukisbyxor, kom igen!

    Svara

     Varför fick hon inte ha prinsesskronan😳?

     Svara

      Misstänker att problemet inte låg i prinsesskronan utan i att barnet inte ville ha på sig något mer utöver blöja och krona…

      Svara

       Jahaaa😂 Tänkte inte så långt. Snuttigt ändå.

       Svara

      Och kanske för att egna leksaker inte ska tas med till fsk?

      Svara

      Varför utgick du ifrån att barnet är en hon?

      Svara

    Det är klart att barn alltid kan ha mjukisbyxor om dom vill.
    De behöver kläder som de kan leka i och röra sig fritt med och som funkar under overall och galonisar och ändå känns skönt.

    Svara

  Själv tycker jag att folk får klä sina barn, eller låta barnen klä sig, som de vill och har inga synpunkter på det. Synd att du inte tycker detsamma.

  Svara

  Dags att få in läsare på bloggen. Head of provokation har gjort sitt jobb.

  Svara

   Menar du CamCam eller Isabella?

   Svara

  Tycker mjukisbyxor är toppen både för barn och stora. Så sköna. 😊

  Svara

  Hon provocerar och som vanligt sväljer du/läsarna betet och ger henne exakt den uppmärksamhet hon är ute efter 🙂

  Svara

   Det hade svidit så mycket mer för Isabella om bloggbevakning bara glömde bort henne och ignorerade henne totalt. Hon älskar att folk diskuterar och tänker på henne. Det är det folk här i verkar fatta.

   Svara

    Men Blondinbella är bra business även för den här bloggen, alla Blondinbella inlägg får massor med kommentarer.

    Svara

    Jag tycker det är märkligt att ni inte fattar att bloggbevakning skriver om Bella främst för att få läsare till sin blogg. Jag tror att camcam uppriktigt ogillar Bella, men anledningen till alla dessa inlägg är ju inte att ”syna henne” utan att generera läsare.

    Svara

     Mjukisar och kostymbyxor, det enda jag går i. Ganska stor kontrast kanske, men så snart man kommer hem åker ”normala” kläder av och hemmakläder pä😍

     Svara

      Samma här, förstår inte hur folk kan gå runt hemma i typ jeans och en blus, eller sminka sig för den delen? Så fort jag kommer innanför dörren från jobbet är det kostym av, smink av – sedan mjuka sköna kläder, lite hudvård, håret upp i en tofs, – et voila !

      Svara

      Jag kör samma som du fast med skillnaden att mina kostymbyxor är så mjuka å sköna att de känns som mjukisbyxor, toppen på jobbet – snygg och superbekväm! 😃 Byter dock om till andra kläder hemma också, gillar känslan av hemmaklädsel

      Svara

       Jag skulle gärna vilja ha sånna byxor på mitt jobb, men har svårt att hitta 🤔

       Svara

     Haha so what? Folk gillar väl att Camcam skriver om Blondinbella, bloggbevakning och dess kommentarsfält är underhållning på hög nivå, för mig iaf

     Svara

      Är aldrig inne på Blondinbellas blogg, får min info om henne här:)

      Svara

   Ja precis, om jag hade varit Camcam hade jag varit mer selektiv om vad Bella får för uppmärksamhet.

   Svara

   Men vi är säkert många som inte klickar in på hennes blogg utan bara läser här, då får hon ju inte läsare. Uppmärksamhet, ja, men går man inte in på hennes sociala medier så tjänar hon väl inget på uppmärksamheten?

   Svara

  Inte för att jag någonsin brukar hålla med Bella men va??
  Klart mysbrallor är skönt och så, men till förskolan/ute på stan mm tycker jag det är bra att få på sonen mer slitstarka plagg också (tex jeans), som omväxling.

  Detta var skumt. Tycker det är ligger lite i själva omvårdnaden att inte bara gå runt i myspys!

  Svara

   Själva matchning spelar förstås noll roll

   Svara

   I omvårdnaden???

   Kanske skulle ta och orosanmäla mig som låter sonen ha mjukisbyxor i förskoleklass 😱

   Svara

    Och mig vara barn aldrig skulle få för sig att ta på sig jeans 😅

    Svara

     Givetvis inte, blev bara lite förvånad över att det skulle vara fel att vilja växla!

     För mig handlar det väl också om att skilja uteliv från hemmahäng; att vi byter om till mjukisar och inte leker i utebrallorna i soffa och säng…
     Sen om jag ska på ”fikadejt” med min femåring tex så sätter jag inte på honom den sladdrigaste innebyxan liksom.. ..även fast det förstås gått bra med bägge!

     Svara

    Mina har också mjukisar ibland, inget fel! Menade bara att vi växlar med andra byxor.
    Mjukisbyxa är för mig mer innebyxa än utebyxa iaf, men allt kan funka förstås.. ofta väljer de själva!

    Svara

   På förskolan där vårt barn går uppmanas vi att klä barnen i kläder som tillåter rörelse. Jeans undanbedes till exempel. Äve kläder som tål svåra fläckar. Barnen ska ju även ha sovstund när de är mindre. Vår 2-åring har inte haft annat än tights och mjukisbyxor hela livet, förutom en och annan klänning.

   Svara

    Läser ovan att detta skulle vara att brista i omvårdnad. Det provocerar mig ngt enormt! Ett barn med hela och rena kläder, anpassade efter väder, är inte ett föremål för en sån diskussion. Pga kläderna då. Usch.

    Svara

     Ta det inte så hårt! Tyckte detsamma sambon häromdagen när han skickade en bild på dottern; ute och lekte i den emligaste/kallaste mjukisbralla hon har…
     När vi har bra robusta kläder liksom!
     Gah! 😉

     Svara

    Min äldsta är dock snart 6 och uppskattar olika byxor… han vill ha jeans, manchester, ”finbyxa”.. som kompisar.

    Och så som han ramlat å slagit sina knän mm sä är jag glad de ggr det varit med jeans och ej en mjukisbyxa – som pajar direkt och ej skyddar

    Svara

    Jag är förskollärare och jag instämmer helt!

    Svara

     Svaret var till Helen

     Svara

   Det är väl toppen att ha mjuka byxor på förskolan! Jätteknöligt med korviga jeans i overallen.

   Svara

  Lite ot: https://www.instagram.com/gabriellelowengrip/

  AfterMATH Bella style: Vad kan vi lära oss om detta, jo kontot har nu fått 11k följare, jag gissar på att ungefär hälften följer den, inte som ett fan till Bella, men av ren nyfikenhet, dvs. – Bella har ungefär 5-6k hängivna fans, av 1.5 miljoner. Lite grovt räknat.

  Svara

   Vi får vara uppmärksamma på om GabriBella köper följare till kontot snart! Det hade förvånat mig ca 0 %, hon skäms väl ögona ur sig nu när världens mest high/techiga AI-robot inte har fler följare.

   Svara

  Min äldsta, 4,5 år, har oftast mjukisbyxor på sig. Ibland mjukare jeans. Han är ju ett barn som leker på golvet, bygger kuddkojor i soffan, springer runt och har sig och gör precis alla roliga barnsaker som barn gör. Stela jeans eller chinos är nog inte så bekväma att leka med..

  Dessutom finns det ju väldigt fina mjukisbyxor idag, inte bara grått, mörkblått eller svart. 👍🏻

  Svara

   Finns ju även mjuka jeans 😊 tycker sällan att jag ser stela jeans till barn

   Svara

  Nej jag tycker inte alls att fem år är för stort för mjukisbyxor. De är sköna och lätta att leka och springa i.
  Sen kanske inte jag är bästa personen att uttala mig iofs. Mitt ena barn har en vilja som är utöver denna värld och jag låter henne ha på sig i stort sett vad hon vill (med modifikation. Om hon tar på sig för varmt/kallt tar jag såklart med extrakläder anpassade för säsongen). Det finns inte riktigt plats i vårt liv för bråk om kläder 😅 och mjukisbyxor råkar dessutom vara en favorit 😄

  Svara

   Jag har själv inga barn så säkert jättedum fråga men: om det är sånt problem med att små barn vill välja konstiga, knäppa klädkombinationer på morgonen, varför köper man inte bara alla plagg i typ enfärgat och i bara färger som matchar varandra + är sköna? Då minskar ju risken för rosa-prickiga byxor med GretaGris-tröja och leopardstrumpor menar jag… Känns som jag kommit på ett life hack här. Eller är barnen själva med och shoppar och pekar på det knäppaste mest självlysande och glittriga de ser?!

   Svara

    Haha det är faktiskt en väldigt bra fråga. Jag vet inte riktigt. Man ser något fint när man är ute och shoppar och ’glömmer av’ att barnet _ska_ klä sig själv 😅 sen får barnet ibland kläder i present också 😀
    Men riktigt bra förslag du kom på! 😊

    Svara

    Jag gör faktiskt så till mina barn. De har typ tre basfärger i garderoben och alla kläder matchar alla. De får gärna gå och ta vad de vill 😁

    Svara

    Varför måste barn vara ’matchade’? Så weird koncept.
    Mina bestämmer alltid själva och för mig är det typ halva nöjet med barn att se vad de plockar ihop:
    – paljettröja, ullångkalsonger, fotbollsstrumpor och gummistövlar
    eller
    – blommig klänning med blommiga strumpbyxor och blommig kofta (obs! allt i olika färgställning)
    eller
    – jeans, lucialinne, lusekofta och kattörondiadem

    Inspiration!

    Svara

     Arbetar på förskola och en morgon kom en unge intravande klädd i två olika strumpor, typ prickiga leggings, rutig tröja och en randig hemmastickad kofta med en groda på magen. Allt i olika skarpa färger som skar sig enormt med varandra. Fick nästan en hjärnblödning när jag såg klädseln 😅 men allt var självvalt och jag var så imponerad att föräldern, klädd i typ marinblå klänning och svarta nylonstrumpbyxor, inte hade tvingat barnet att byta om ☺️

     Svara

  Jag ser inte att hon skriver någonstans att han aldrig får ha mjukisbyxor så han får nog vara ett barn hos Bella med ska du se.
  Jag tycker att folk ska få klä sina barn hur de vill, jag personligen struntar i vad mina barn har på sig så de får plocka fritt så länge det är acceptabelt väderleksmässigt men det har folk såklart åsikter om också.
  Svårt att göra rätt som mamma men tydligen väldigt enkelt som Odd, jag menar pappa.

  Svara

   Självklart köper man de kläder man tycker är fina och passar ens barn. Men det finns något lite sorgligt med att det är viktigare för en hur andra uppfattar hus ens lilla barn ser ut (för det är ju det det handlar om), än att barnet får utlopp för sin kreativitet i val av kläder. Om han vill kombinera mjukisbyxor med en skjorta så kan han väl få göra det? Att säga nej är som att ta bort vissa färgpennor när ungen vill färglägga.

   Svara

    Fast det är väl ingen som har sagt att Bella säger nej till det? Jag är av samma åsikt som du att barn ska få klä sig som de vill men samtidigt så är föräldrar olika och har olika syn på uppfostran. Man måste också skilja på vad Bella har skrivit och vad Camilla har skrivit. Bella har skrivit att hennes son inte ALLTID kan ha mjukisar och hennes dotter får välja kläder inom ett färgtema. Begränsade val som oftast gör beslut lite enklare för små barn, en filosofi som Camilla själv säger sig tro på.

    Svara

     Nja, jag tycker det är lite märkligt – ett färgspann att välja i, när ungen verkar gilla att välja kläder. En annan sak om hon inte är intresserad och det blir en jobbig uppgift att måsta välja.

     Okej, hon kanske inte ville låta honom gå på finkalas i mjukisar. Det kanske inte jag heller skulle göra 🙂

     Svara

      Jag brukar faktiskt också göra så ibland när det tar lite tid att bli klar på morgonen. ”Hittar du en röd tröja och kanske gröna byxor?”, ”vill du ha denna röda eller gula tröja?”. Sen att vissa föräldrar väljer färger som de själva gillar gör väl ingen väsentlig skillnad tänker jag. Jag har en dotter i Sallys ålder och jag kan tänka mig att det är roligare att bestämma än just att det är kläder de bestämmer över.
      Inte? Min hade tomtedräkt på sitt 2 års kalas i juli 😆 bestämd tjej.

      Svara

       Jag menar mer om man säger nej till nån kombination för att det skär i ens egna ögon. Om ungen verkligen vill ha det på sig. Det är lite så jag tolkar det hon skriver. Tycker att det känns så tråkigt, begränsande liksom. Förhoppningsvis får hon ju klä sig som hon vill när hon blir äldre och kan fatta fler beslut.

       Älskar tomtedräkten haha 🙂

       Svara

        Jag tolkar det som att hon sätter villkoren innan och med dem kan hon gå bananas sen och visa upp sina kreationer 😊 win-win.

        Svara

  Min son är lika gammal som Gillis. Jag är själv inget fan av mjukisbyxor 😎 och går i det hemma kanske 2-3 gånger i månaden. Sonen äger bara ett par mysbyxor och de får han träna i 😉

  MEN han väljer alltid sina kläder själv. Och ”mjuka jeans” som Bella nämner är ju i stort sett som mjukisbyxor, med snören i midjan etc. Såklart barn ska ha bekväma kläder men mysbyxor, njaaaaaa…

  Jag har en kompis vars son älskade mjukisbyxor och hon fick börja bråka med honom om att få på honom jeans när han var 10-11 år och ville ha mysbyxor i skolan… För det är ju inte så classy direkt- i min värld… 😉

  Tycker personligen att det är värre att Sally 3 år måste lära sig färg-matcha för att få välja sina kläder själv !!!!! 😩

  Svara

   Men måste ens barn vara classy då? Om nu 10åringen älskade mjukisbyxor, varför börja bråka om det? Själv tycker jag inte det är så classy med folk som har massa åsikter om huruvida en femåring har mjukisbyxor eller ej.

   Svara

    Okej. Det är också fult. Något man kan gå i hemma. Som Foppa-tofflor. Sååå fult!!! Min son fick ha två par men efter storlek 24 är det inte gulligt längre 😩. Det finns andra skor som ser vettiga ut och ör bekväma.

    Svara

     Min son är 10 och går aldrig i annat än träningsbyxor till vardags. Han tycker det är skönt och har en sportig ”stil”. Det finns riktigt snygga mjukisbyxor och behöver inte alls vara fult.
     Till kalas och dylikt har han finbyxor.

     Svara

   Välkommen till 80-talet när alla kom till skolan i mjukisbyxor fortfarande i klass 7 – och det gick rätt bra för oss ändå 🙄

   Svara

    Precis! Nu verkar ju det kört att döma av vissa kommentarer

    Svara

     Värre än knark!

     Svara

   Classy? 😂

   Svara

   Ni som bråkar med era barn om kläder och säger att det och det kan man inte gå i, kom ihåg att det är era barn som mobbar andra sedan. Som säger att deras kläder inte är ’classy’ nog.

   Svara

  jag har mjukis shorts året om, även när jag handlar MEN skulle aldrig ha det på krogen, födelsedagar eller middagar etc. i fjol körde jag snöslungan i 3 plusgrader i mjukisshorts. Jacka, mössa, kängor, handskar, mjukis shorts. Guds bästa uppfinning

  Svara

  Hade inte den här bloggen funnits så hade isabella aldrig blivit ifrågasatt med tanke på att hon släpper igenom kommentarer som passar henne. Det är ju mycket lurt som kommit fram pga den här bloggen som handlar om isabella.

  Svara

   Och det är väldigt mkt luriga ifrågasättande sjuka kommentarer på Bellas blogg, så hon släpper igenom det mesta. Men det kan ju såklart hända även där att kommentarer fastnar nånstans på vägen och hamnar i spam/skräp, det händer på andra bloggar, finns andra bloggare som jag sett skrivit om det.

   Svara

  Får jag barn nån gång ska de få klä sig exakt och precis hur helst de vill.

  Svara

   Det tänkte jag också. Nu har jag en liten tjej med stark vilja som vill gå i tshirt och trosor året runt. Känns så där att skicka ut henne i 25 graders kyla till dagis i det. Den fighten känns ändå värd att ta.

   Svara

    Eller så märker hon att det är lite kallt så hon självmant går med på mer kläder 🙂

    Svara

     I do. ”Gå ut du och känn efter” De brukar snabbt vända in igen ☺️

     Svara

    Du förstår säkert min poäng. Eller känner du nån som faktiskt skickar ut sina barn utan byxor i -25 grader utan byxor?

    Svara

     Sa jag utan byxor? Annars förtydligar jag nu: utan byxor!

     Svara

      Real case:

      Min treåring vill ha kort Spindelmannen-T-shirt och strumpbyxor. Kör eller inte kör?

      Svara

       Kör!

       Svara

  Man kan aldrig bli för stor för mjukisbyxor! Det är ju ett av få plagg man kan bli hur stor som helst i!

  Utöver det skulle jag aldrig få för mig att bestämma vad mina barn ska ha på sig. De är fullt kapabla att veta vad de gillar själva. Som om min sambo ba ”Nej det där får du inte ha.” Rätt sjukt om en tänker efter.

  Svara

   Klart man kan. Går du till jobbet i mjukisbyxor?

   Svara

    Ja. Jag jobbar i mjukisbyxor.

    Svara

  ”Jag tror på filosofin att små barn är oförmögna att fatta egna beslut helt utan vägledning och kan därför bli otrygga om man ger dem på tok för fria tyglar.”
  Intressant, gäller alla föräldrar utom Bella då.

  Svara

  Man borde inte lägga ned nån energi på det egentligen, men nu när det ändå förts på tal.. En bekants 10-åring går runt i mjukisar till vardags i skolan. Och, ja, jag har nog tänkt några ggr att jag tycker det är lite konstigt kanske. Vet egentligen inte varför, kanske för att jag tyckt att man ska markera att det är skillnad på skola och ”fritid”/hem. Sen är väl frågan om man ska behöva göra det som barn, där skolan är lite utav ”fritid”, det är ju ingen arbetsplats på det sättet… Nej jag vet inte, jag svamlar, sorry.

  Svara

   Håller med!!! En 10-åring med mjukisbyxor i skolan- varför ?!? 😬 Det finns bekväma kläder som inte är mysbyxor…

   Svara

    I min dotters klass, 40 st 10-åringar, klär sig nog 90% i mjukisar. Min dotter har precis börjat testa jeans…

    Svara

     40 elever i EN klass? Seriöst😱?

     Svara

     Bor du på landet ? Känns inte som ett storstadsfenomen…

     Svara

    För att det är bekvämt? För att man är 10 år? För att man går i skolan? För att man leker på rasten? För att man inte orkar ha fina saker på sig som kan gå sönder? För att man är ett… barn?

    Svara

    För att det är bekvämt och barnen trivs i det.

    Svara

    Men hare gudrun, varförvarför måste lågstadieelever se ut som om de jobbar i bank?

    Svara

   Min tioåring har mjukisar i skolan.

   Svara

    Och?

    Svara

    Min 10-åring också. Fattar inte hur vissa kan tycka de är för stora för det.
    Herregud jag gick med mina älskade adidas med knappar på sidorna i hela högstadiet själv..

    Svara

   Jag har varit lärare både i mindre och större skolor I storstad och på landsbygd. Verkligen inte ovanligt att 10-åringar har mjukisbyxor! Snarare regel än undantag. Sedan när de är 11-12 börjar de flesta flickor kanske ha annat, men många av femmans och sexans pojkar har nog nästan alltid mjukisar. Helt normalt skulle jag säga! Sedan kanske människor definierar olika vad som egentligen är mjukisbyxor.

   Svara

    Ja, numera är det ju inne med snygga mjukisbyxor också!
    Jag hade en elev i åk 4-5 som var överlycklig när det var idrottsdagar för då fick han lov att ha mjukisbyxor i skolan, aldrig annars. Då gjorde det lite ont i hjärtat.

    Svara

   Va? I Finland har många mjukisbyxor på sig i skolan, till och med när jag gick i högstadiet och gymnasiet. Är det så stor kulturell skillnad? Eller kanske det istället är skillnad mellan stad och landsbygd?

   Svara

   Jaha? Och?
   Va sjutton gör det att barn går i mjukisbyxor i skolan?

   Svara

    ”Vad sjutton gör det…” Finns väl mkt man kan ifrågasätta i så fall. Varför ska man inte få ha keps på sig inomhus osv?

    Svara

     Du kan ju inte jämföra byxor och keps? 😂

     Svara

     Ehhh? Va?
     Handlar ju inte om samma sak 🙄

     Svara

   Skolan är inte fritid. Det är faktiskt både barnens och pedagogernas arbetsplats. Vet en del som får jobba hårt för att få in det: här springer vi inte runt och skriker hur som helst, detta är din arbetsplats.
   Inte konstigt att många klasser har problem om man tror att skola är fritid.

   Svara

    Jag har många ggr gått till jobbet i mjukisbyxor.

    Svara

     Härligt! Jag tycker alla som vill ska få ha mjukisbyxor. Men min kommentar var svar på att skolan var ”lite utav fritids”. Ingen bra inställning att förmedla.

     Svara

  Tycker inte de där var särskilt provocerande från Bella! Mjukisar har jag gärna hemma men när jag är ute (jobb/skola) så vill jag gärna ha lite finare kläder. Tycker det ser slappt ut att gå runt i i mjukisar och bara för att man har fina kläder betyder de inte att de är obekväma! Fick inte ha mjukisar i skolan när jag var liten och jag har inte lidit särskilt mycket i livet för det.

  Svara

   Fast du är ju inte heller 5 år gammal?

   Svara

  Isabella är bara för mycket nu. Hennes ”fantasivärld” gör henne rent utsagt GALEN och omänsklig. Hur fan kan man inte låta sina barn få vara BARN!? USCH!!!

  Svara

   Fast nu är det Camilla som har sagt att Bella inte låter sina barn vara barn, det betyder inte att det är så. Var lite källkritisk.

   Svara

    Men snälla.. Vi alla vet att hennes barn inte får vara barn, och det är så fruktansvärt sorgligt!

    Svara

     Hur vet vi alla det? Jag vet inte det tex.

     Svara

      Ett tips? Öppna upp dina ögon!!!

      Svara

       De är öppna och jag har glasögonen på mig, eftersom du verkar sitta på allämnkunskap som är totalt okänd för mig så får du gärna upplysa mig om var jag tar del av infon där det är uppenbart att Bella inte låter sina barn vara barn.

       Svara

        Sluta var så blåögd, och du kommer att förstå själv!

        Svara

         Blåögd=okritisk, jag säger att jag inte vet och att man ska vara källkritisk, du säger.. ja vad egentligen, att alla ”vet”? Med det sagt så kan vi väl komma överens om att den blåögda här är du.

         Svara

       Ja eller gör det själv! Varken du eller jag vet vad Isabellas barn får eller inte får eftersom vi bara får en liten del av deras vardag. Eller är du med dem 24/7?

       Svara

     Vet vi? Tala för dig själv

     Svara

      Talar för många kära du!

      Svara

       Du behöver inte kära dua mig. Du talar för dig själv, andra kan tala för sig. Du verkar inte må bra. Om du är så fruktansvärt orolig för bellas barn så kan du ju göra en orosanmälan. Sen kan camcam skriva om den likadant som den löjliga anmälan kring jocke och jonna.

       Oroa dig för barn som har det svårt på riktigt i stället.

       Svara

        Jag kan ”kära du” hur mycket jag vill faktiskt. Och att du ska börja med snacket om att jag ”mår dåligt” kan du lägga ner direkt. Jag mår hur bra som helst 😉 Och hur vet du om jag bryr mig om barn som har det svårt på riktigt eller inte? Förklara det gärna, KÄRA du!

        Svara

         Du verkar arg.

         Jag har faktiskt ingen lust att diskutera bellas barns mående med dig. Jag tror inte att du är orolig för dom på riktigt. Jag tror att du genuint ogillar bella och använder hennes barn för att trycka till henne.

         Ja visst, du har all rätt att kära dua folk. Fortsätt med det du. Jag har diskuterat klart med dig. Ha det gott.

         Svara

     Emma vad håller du på med? Vad snackar du om? ”Inte låter sina barn vara barn”? Var får du det ifrån, var kommer den slutsatsen ifrån? Snälla människa… JO Bellas barn får vara barn, oroa dig inte. De har det bra.

     Svara

      Fråga Isabella istället, vad hon håller på med. Slutsatsen kan tas fram enkelt! Sen har jag aldrig skrivit att dom inte har det bra!

      Svara

       För att Bella vill att kläderna ska matcha nåtsånär, eller att pojken ska ha jeans och inte bara mjukisbyxor betyder Inte att barnen inte får vara barn. Ge dig!!

       Svara

        När jag skriver att Bellas barn inte får vara barn, så syftar jag inte enbart på detta. Bella är så sjukt genomskinlig! Tack och hej!

        Svara

  Finns ju svindyra märkes ”mjukisbyxor” typ hiphop/sport variant. Check that out Bella girl. Det går utmärkt att bränna pengar på såna. Det blir ju Win-Win. Gillis får bekväma brallor han kan leka i och du kan visa omgivningen att du har stålar.

  Svara

   Ellos har nog några varianter på mjukisbyxor också 🤪

   Svara

   Finns snygga typ Gucci tracksuits också!!! ☝️☝️☝️☝️☝️

   Svara

  Har mjukisbyxor hemma och när jag går ut med hunden men även om jag ska handla något snabbt eller om jag lider av paddasyndromet PMS. Mvh/ 31

  Svara

  Mjukisbyxor ftw! Mina barn är tio och åtta (samt 2,5) och bär antingen mysbyxor eller leggings. Aldrig hårda tyger. Jag hade själv mysbyxor tills jag var typ tolv. Men det var ju åttiotal då hehe.

  Svara

   Va då till du var 12. Du har fortfarande bara mjukisbyxor. 🎂

   Svara

   Och?

   Svara

    Och vadå?

    Svara

     📝💤

     Svara

     Gissar ingen bryr sig om dina åsikter om mjukisbyxor. Tror inte du kan hitta vänner här. Det blir bara bråk var gång. Camcam är öppen och låter många kommentera här vilket är bra. Men det är ett ansvar alla får ta.

     Svara

      Men allvarligt!? VEMS åsikt om mjukisbyxor bryr någon sig om till att börja med? Och för den delen så tycker jag att du just nu bidrar till sämre stämning än LD.

      Svara

      Men what? Varför får hon inte kommentera här? Jag är gärna din vän, du är ascool! 🙂

      Svara

       Jag me!

       Svara

        Jag också!

        Svara

         +1!

         Svara

       Jag också!

       Svara

      Men ta ditt ansvar då och sluta mucka gräl.

      Svara

       Hen muckar inte bara gräl hen skickar efter sina stödtrupper på insta.🤢

       Svara

   😄

   Svara

   Fast jeans på en femåring-ish är så mycket billigare i längden än mjukisbyxor. I just den åldern håller kläderna hela så kort tid ( pga lek ) så det är först nu jag själv erbjuder mina barn mjukisbyxor på vardagstid. Nu är de 11+10.

   Svara

  Jag har typ bara leggings till mina barn, både pojke och flicka. Det, om något, är bästa klädesplagget någonsin! Mjukisbyxor funkade inte på min son, de bara hasade ner. Han är smal med långa ben. Och leggings sitter som ett smäck, 50 lappen på lager157, går att köpa flera par. Alldeles perfekt att ha på dagis. I skolåldern blir det väl annat, men så länge de går på dagis är det inte värt med några som inte är sköna och smidiga att leka i.

  Svara

   Älskar också leggings! Polarns är bäst anser jag. De kan dras åt ordentligt i midjan och en större storlek kan vikas upp snyggt utan att de ser för pösiga ut. Min son är också väldigt smal och rak så vill tipsa om Molos modell ”ashton”. En mudd nertill och snygga detaljer. De ser inte så ”slappa” ut utan blir något mellanting av mjukisbyxor och coola brallor. Är bra kvalité också!

   Svara

  Det här är ju det ultimata inlägget. Här kan vi både ”kritisera” bella och tävla i vem som är den bästa mamman. Två goda ting i ett!

  Svara

   En form av ironi antar jag. Men ja sant… 🤦‍

   Svara

  Jag arbetar som lärare och det är rätt ofta man ser hur barnen från de ”finare familjerna” (fasad såklart) håller sig utanför i lekar som kan göra de smutsiga osv (tex klättra/sandlåda). Har senare fått höra att mamma/pappa blir arg om kläderna blir smutsiga eftersom att de är nya eller dyra. Barnen tvingas alltså avstå från lekar pga att de har föräldrar som tycker de ska ha fina dyra kläder…… Jag får lika ont i magen varje gång.

  Kan lova att om dessa barn själva fått välja hade de fått kläder som de faktiskt kan leka i, en prislapp eller en märkesbyxa gör ingen unge lyckligare.

  Svara

   Och när jag äntligen fick köpa gråa jeans till ungen och de var superskitiga när hon kom hem fattade jag att hon gått och hållt sig ren sen hon krävde kjol och strumpbyxor som treåring. Så deppigt, särskilt eftersom byxfasen är över igen.

   Svara

   Då har de ju egentligen inte råd med kläderna. Min dotter (3 år) får fina dyra kläder men hon får leka i de, rulla i leran om hon känner för det osv. Går de sönder kan man antingen laga eller köpa nytt, ingen biggie.

   Svara

    Ja för det vet du?

    Svara

  Alltså Isabella hade haft så mkt mindre trafik, följare osv om det inte vore för den här bloggen. Den här bloggen gynnar henne väldigt mycket. Och hon vet exakt hur hon ska göra.

  Svara

   Är det så då? Jag går aldrig in på Bellas blogg EFTERSOM Camilla skriver om henne så roligt och bra här. Har därmed 0 behov av att gå in på Bellas blogg. Det skulle vara instagram som jag nån gång besöker för att se hennes hysteriska instastorys, men även dem brukar ju Camilla lägga upp här.

   Svara

    Håller med, har slutat läsa Bellas blogg helt sedan jag började läsa här för här sammanfattas allt det som JAG tycker är kul, plus man slipper scrolla förbi alla Bellas sponsrade inlägg (typ vart tredje inlägg som jag minns det) och allt om ”bygga bolag”, ”springa snabbt” och ”heja”… vill bara läsa om när hon lagt upp knäppa saker eller om hon ljuger om saker. Detta med roboten är f*n guld.

    Svara

  Tycker nog det är värre med att ”kläderna måste matcha som Sally väljer”… jisses. Som barn fick jag välja helt själv (så länge det fungerade med vädret) och planerar att göra detsamma med mina barn

  Svara

  Visste visste VISSTE att hon ljuger om huset. Hon skriver att Löwengrip Invest använder huset en gång per vecka för arbete och kontent. Det är klart att företaget betalar eller så är LI delägare av huset. Finns ingen chans att hon gick in och köpte huset själv. Ref: senaste inlägg

  Svara

   Men snälla.. 🤦‍ för att de jobbar hemifrån Bellas hus så betyder inte det att företaget är delägare av huset. Pernilla W arbetar hemifrån ofta med olika fotograferingar och möten med företag, tror du att något företag är delägare i det huset också? 🤦‍ Sluta vara så paranoid! Tyvärr så har du nog fel. Finns för övrigt många som jobbar hemifrån emellanåt, och för att Bella sa att ena rummet ska vara hennes nya office så betyder inte det att arbetsplatsen ligger där nej men många har ett hemmakontor, om de har plats. De var ofta hemma i det förra huset också och fotade och hade möten för övrigt.

   Svara

    Oj ditt svar låter som det kommer från nån som nästan tog kommentaren personligt. Lugn.

    För övrigt är det väl ändå en skillnad på Pernilla W och IL. Pernilla köpte sitt hus långt innan hon blev en s.k influencer.

    Svara

     Nope inte personligt, men blir så trött på alla som försöker ”sätta dit” Isabella och kommer med än det ena än det andra, ena sjukare än det andra, korkade grejer folk antar och skriver, och letar fel och hittar på. Men nej personligt tar jag det inte. Haha nej Pernilla var bloggare långt innan senaste huset köptes hehe. Får vi se om detta publiceras.

     Svara

      Varför skulle det inte?

      Svara

   Hon har nog köpt huset personligen men fakturerar L Invest och de andra bolagen för nyttjande av lokal vid fotografering. Alternativt så drar hon på sanningen att hon äger huset personligen genom L Invest som hon är ensam ägare till och därmed kan kalla det för ”privat”.

   Svara

   Men hon har ju sagt flera flera gånger att hon köpt huset privat! Sen att hon gärna jobbar hemifrån, det gjorde hon ju även i tidigare huset med diverse jobbmöten och styrelsemöten.
   Tror hon tom skrev att hon sålt av en del aktier, bla en del av NaturalCycles, för att köpa huset. Privat.
   Så jag tror att du har fel.

   Svara

    Njäe, tror hon menade att hon hade lätt att få lån till huset när värderingen på Natural Cycles var så hög. Hon använder aktierna som säkerhet för lånet alltså.

    Tippar på att hon har köpt huset privat men fakturerar sitt bolag en saftig summa varje månad för att ”hyra” huset då och då.

    Svara

  Haha 😀

  Svara

  Jag är 30 och inte för stor för mjukisbyxor

  Svara

  Undra hur många vuxna som dagligen åker i mjukisbyxa till jobbet…? Inte nåt man direkt ser på tåget på morgonen iaf.

  Så jag tycker nog det är fint med olika alternativ, även för barn.

  Svara

   Jag 😊. Passar bra eftersom jag dagligen på jobbet leker på golv och alla möjliga roliga ställen med barnen 😊. Inget som sitter åt, glipar, stramar eller på nått sätt begränsar mig från att aktivt delta 😊

   Svara

   Så i din värld är en advokatbyrå och förskolan samma sak, en 45-åring och en 5-åring samma sak? Okej.

   Svara

    Alla vuxna jobbar väl inte på advokatbyrå?
    Finns nog ganska många jobb som funkar i mjukisbyxor 😊

    Svara

     Ser att jag var kort/otydlig.
     Tror det är fler än de som faktiskt gör det som skulle kunna jobba i mjukisbyxor om de ville. Men att många anser att man inte gör det för att man ”inte ska”. 😊

     Svara

   Undra hur många vuxna som är barn? Eller hur många barn som är vuxna?
   Borde kanske barnen börja träna på att bära kostym och slips, bära portfölj och åka pendeltåg?

   Svara

  På tal om WT. Catten är på Gran Canaria. Igen. Kul för alla brottsoffer att hon anstränger sig för att göra rätt för sig.

  https://www.instagram.com/p/Bqc6GqWH3T_/

  Svara

  Bellas åsikter/provokationer om mysbyxor goes way back. Skillnaden är bara att det nu är hon som är föräldern som inte tillåter användandet (se Bellas kommentar i sitt eget kommentarsfält nedan). Head of provokation har väl kollat läget i arkivet för att se vilka ämnen som är värt att dras ännu en gång?

  ”isabella löwengrip skriver: 7 september, 2007 kl. 11:14
  haha neeeeeeeej mjukis är aldrig snyggt!! aldrig aldrig aldrig! trashigt trashigt och trashigt! jag föraktar människor som väljer att ha de i skolan. Antingen har de inte råd till riktiga kläder eller så har dem ingen smak alls.. fy
  Mina föräldrar skulle aldrig tillåta mig ha de..”

  https://www.isabellalowengrip.se/2007/09/07/sammetsfredag/

  Svara

   Allvarligt, sitter du och letar upp en kommentar som Bella skrev under ett inlägg för 11 år sen?
   Creepy…..

   Svara

   Man fattar varför hon tog avstånd från alla vänner i skolan, de hade säkert något fel plagg på sig. Inte lätt att förakta och vara vän samtidigt.

   Svara

  Ang stylade barn, kollla M Bindefeldts lille Simeon. Han vill ge sin son det bästa. Ok. Säger att han lika gärna köper på HM

  Svara

  När min son var fem envisades han med att ha på sig sin skelettpyjamas så mycket det bara gick (=när den inte behövde tvättas). En svart pyjamas med skelettryck som blev självlysande i mörkret. Fattar man ju att han ville ha på sig den så att alla kompisar fick se hur cool han var 😍

  Enda gångerna jag lagt mig i barnens klädval har varit om det varit rent opraktiskt (typ sommarsandaler i januari) eller opassande av olika anledningar. Annars har de fått välja själva. Killen med skelettpyjamasen är för övrigt familjens mest modeintresserade/välklädda idag.

  Svara

   Min son använde sönder pepparkaksdräkten 😂 Han bar den 5 av 7 dagar från det att han fick den i nov/dec tills det nästan var sommar. 😂

   Svara

    Men åååhhh!!! 😍 De borde ha varit kompisar, haha. En liten skelettfigur och en pepparkaksgubbe 😄

    Svara

  Mjukisbyxor ÄGER! =D

  Svara

  Äldsta barnet går i förskoleklass och har alltid mjuka jeans (sådana med snörning i midjan och mudd vid bensluten). Till det t-shirt och tröja eller munkjacka. Han får välja kläder själv på morgonen och jag bryr mig inte ett dugg om ifall det matchar eller inte, viktigast att det är helt, rent och bekvämt för honom. Minsta (flicka) är tre år och går på förskolan, hon har alltid mjukisdress. Tycker det viktigaste är att hon ska kunna röra sig och leka obehindrat- att ha klänning under regnbyxor eller overall blir klumpigt.

  Svara

  Har haft snygga kläder och höga klackar nästan hela mitt vuxna liv. Trivdes med det. Vet inte varför men efter 45 slutade jag sminka mig lät mitt hår växa och har bara mjuka sköna kläder. Man kan klä sig fint ändå. Så himla skönt.

  Svara

  Jag har då alltid mjukisbyxor till barnen, i alla möjliga färger med tryck och mönster! 5 åringen brukar till och med välja att åka med sina favorit pyjamasbyxor till förskolan för de har lego ninjago på sig och det är det coolaste som finns. De brukar leka att de är personerna de har på sina kläder.

  Barn är barn. Förskolebarn ska bara behöva bry sig om att leka och lära sig, inte fundera på om de har rätt kläder, rätt frisyr eller är ”inne”..

  Svara

  Min 12åring har mjukisbyxor för att han vill och det är okej.
  Det är han som ska ha kläderna på sig.

  Han har också långt hår för att han vill.

  Att bara NÄ, nu går vi in för att döda barnens egna val och personligheter?
  Det är knasigt.

  Svara

   Nu skrev hon dock inte att han aldrig får.
   Handlar inte heller om att rubba barnets egna val och personlighet. Man som förälder behöver inte gå med på allt bara för att barnet ska må. Att ge andra alternativ och syn till barn borde inte vara konstigt.

   Finns många föräldrar som har gränser för kläder. Ex, pyjamas ska man ha när man sover. Finare kläder vid skolfoto. Mössa enbart utomhus. Mjukisar enbart vid hemmavistelse.

   Finns så mkt mer. Inget av det handlar om att ta ifrån barnets egna val. Och som hennes barn vet, kompromiss. De får säkert bestämma själva sina egna pyjamas, vardagsjeans, finare kläder vid skolfoto m.m.

   Svara

    Nä gud förbjude den som säger till sitt får vad det får bära och inte bära #ringdjurskyddet

    Svara

  Very off topic nu men VET NÅN var man kan köpa ljudböcker på CD? 💿💿💿 Vi har kollat dom vanliga sajterna men dom har så få och så dyra skivor!

  Vi är en grupp som ska skänka såna till bl.a sjukhus i julklapp för synskadade. 🎅

  Svara

   Second hand? Loppis? Efterlys på Facebook i köp och sälj-grupper.

   Svara

   Hej! Superfin tanke. Jobbar på bibliotek och de köps ofta in från speciella biblioteks förlag för görs knappt längre. Men alla synskadade har rätt till Daisy skivor gratis via biblioteket. Genom synskadades riksförsbund, myndigheter för tillgängliga medier och biblioteket. Så det finns speciella ljudböcker för synskadade. Som kommer ihåg mer ”vart man var i boken” och pratar tydligare osv. Det finns över hela Sverige och alla bibliotek har Daisy böcker(alltså skivor) Kanske kolla det? De kan alla få egna konton i Legimus och själva ladda ner eller få skivor hemskickade från biblioteken med blindskrift på. Många sjukhus får skickat från bibliotek med! Så slipper ni köpa. Det ska dom få!

   Svara

    Gissar att det är utomlands tex Lettland och inte svenska synskadade?

    Svara

  Nu stod det ju iofs inte att han inte fick ha på sig mjukisbyxor någonsin utan att hon inte tycker att han ”alltid” ska ha det! Shit vad folk så gärna vill missförstå saker och ting och se det fel. :O

  /V

  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

  Svara

  Bella ser sig själv som en självgående superwomen, men i mina ögon är hon en mentalt funktionshindrad tjej som pga detta behöver hjälp med precis allt 24/7 för att överhuvutaget få privatlivet och arbetslivet att fungera. Hennes regisserade av barnen och deras lekar, tankar, känslor och ord är obehaglig.

  Svara

  Sweatpants is LIFE!! /äger mer myskläder än ”vanliga” kläder 😂

  Svara

  Och vilken femårig säger kompromiss?? Pratar verkligen hennes barn så?? Det tvivlar jag starkt på

  Svara

   Barn använder ord dom lärt sig, inga konstigheter att en femåring säger kompromiss

   Svara

   Min systerdotter som är fyra sa ”paleontolog” och ”herbivor” (hon älskar dinosaurier och allt som har med dem att göra) så barn kan absolut säga ord som vi vuxna inte förväntar oss.

   Svara

  Hahaha att ni ens orkar lägga energi på hur bella vill att sina barn klär sig. Det är ju inte precis barnmisshandel det rör sig om. Sorjliga liv ni måste ha som ens orkar skapa en diskussion om det.

  Svara

   Du fortsätter ju den diskussionen, så kasta inte sten i glashus 😂

   Svara

  Karl Lagerfeld ”Mjukisbyxor är ett tecken på nederlag. När du har förlorat kontrollen över ditt liv så köper du ett par mjukisbyxor.”

  Svara

  Tycker det är lite synd när folk försöker forma sina barn istället för att lyssna på dem.
  Hennes barn är uppenbarligen gamla nog att uttrycka om dem vill äta kött eller inte, och vilka kläder dem ska ha, om det bara är en vardag till förskolan spelar det väl ingen roll om det inte är ”snyggt/matchat” i mammans ögon? varför inte låta barnen utveckla sin personlighet, bli den dem ska vara som individ.
  Vad är det för skillnad på att säga att pojkar måste bära jeans, och tjejers kläder ska matcha, jämfört med att säga att killar ska leka med bilar och tåg, och tjejer ska leka med Barbies?

  Så fort jag var stor nog att säga vad jag ville ha för kläder ville jag aldrig ha klänning/kjol, när min mamma frågade ”varför?” blev svaret ”för det lättare att klättra, hoppa och springa i byxor”, så min mamma lätt mig ha dem kläder jag ville utom vid tex bröllop, jul, mm.

  Hoppas Bella skrev det hon skrev enbart för att provocera och få med kommentarer och klick…

  Svara

  Tänk om det hade varit accepterat att som vuxen ha mysbyxor varje dag 🙌🙌🙌

  Svara

   Jag kör klänning varje dag – trikå eller annat löst snitt. Svart, stylish, snyggt men i hemlighet slapp och megakomfortabel. Har profilerat jobb med egen firma och går i ’nattlinne’/myskläder på jobbet – har verkligen känslan av att ’lura systemet’ varje dag. Extra plus för (maxi-)klänning är att man tar på sig en grej och är färdig, inget matcha blus med byxor.

   Svara

  Real case:

  Min treåring vill ha kort Spindelmannen-T-shirt och strumpbyxor. Kör eller inte kör?

  /mamma som kämpar mot att inte ta konflikten

  Svara

   Hej! Jag bor i mellaneruopa och här är det vanligt att pojkarna på förskolan har strumpbyxor. Mjukt och skönt! Inget fel med det.

   Svara

    Heksvejs: Bara strumpbyxor, ingen kjol eller klänning? Tröja och strumpbyxor känns så oklätt…

    Svara

     Min son har ofta t-shirt och strumpbyxor. Inga problem 🙂

     Svara

     Oklätt? Ganska heltäckande tänker jag…

     Svara

   kör! som förälder har man femtioelva konflikter om dagen så kan du skippa några så kommer det bara underlätta. Samt att du ger honom en känsla av självbestämmande.

   Svara

  Min (snart) 9åring går med mysbyxor varje dag på skolan.
  De leker ju och klättrar och han tycker det blir för stelt med jeans under täckbyxorna..

  Jeans har han när det är fest eller finare tillställning 😀

  Svara

  Jag kan inte hjälpa det men har svårt för vissa kommenterare här. Det känns inte riktigt som det brukar när LD kommer in med sina beskäftiga råd eller bara vill va med här. Många gillar henne, många av oss gör det inte. Förstår att du nu vill försvara dig/attackera men ber dig låta bli LD. Fortsätt på din plattform istället där alla gillar dig och dina teorier.

  Svara

   Men hallå där! Vem är du att bestämma om LD får kommentera eller inte? Hon har väl lika rätt att kommentera här som alla andra? Hon tillför oftast väldigt mycket mer än de allra flesta. Och vadå ”gillar henne” eller inte, det är väl inte relevant? Jag ogillar förmodligen 90% av alla som kommenterar här, men lägger mig inte i vem som får kommentera och inte. Känner till exempel just nu att jag ogillar dig skarpt.

   Svara

   *harkel harkel*
   Kan du sluta försöka vem som får och inte får kommentera på min blogg? Skaffa dig en egen blogg att bossa över om behovet trycker på, men här inne bestämmer JAG!

   Svara

  Min 11-åring har mjukisbyxor i skolan ibland. Mjukt och skönt (och lite ”trendigt” vissa klasser och skolor tror jag). För mindre barn är ju mjukisbyxor eller tights det absolut bästa på vintern när man ska ha överdragsbyxor över. Blir knöligt och kallt med jeans under. När ska föräldrar lära sig att barn inte är våra dockor att visa upp? Herregud när mina barn gick på förskolan så var jag glad om de var påklädda när vi åkte hemifrån. Vem bryr sig om färgmatchning? Förresten tycker jag att det är charmigt när man ser att barnen klätt sig själva. Hellre en glad unge i mjuka kläder i regnbågens alla färger än en modedocka som fryser eller är rörelsebegränsad.

  Svara

  Tycker inte det är provocerande.

  Själv tycker jag att man ska tänka på vad man har på sig i respekt för andra människor. Menar inte att alla ska ha smink och högklackat på sig, men har haft kollegor som kommer till jobbet i mjukisbyxor och tycker det ser så tråkigt ut.

  Svara

  Jag fick inte ha mjukisbyxor utanför hemmet eller om jag inte skulle träna. Klart man vill att sina barn ska se ordentliga ut. Dem som gick med bjukismyxor i min skola var oftast WT.. 🙂

  Svara

   Bjukismyxor ftw!

   (ska vi gå in på wt-markörer så är att inte kunna skillnaden på ’de’ och ’dem’ farligt nära…)

   Svara

    Har hellre dålig svenska än att se ut som ett luder 🙂

    Svara

  Bella och Hampus har brutit.
  Kommentarer på det?

  Svara

   Nej

   Svara

  Min son har känslig hud och alla kläder måste vara supermjuka utan minsta söm som skaver, annars får han jätteont. Så här kör vi mjukisar varje dag och skulle aldrig få för mig att sätta på honom något som är obekvämt bara för att det ser fult ut i vissas ögon.

  Svara

   Kolla upp nøstebarns ull/silkekläder! Så fina och mjuka och vårt känsliga barn älskar sina, har året runt eftersom de reglerar värme, på vintern med mer ull utanpå.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.