Hopp och lek i hundgården

I morgon flyttar det hem en liten hundflicka till oss så jag tänker ta kvällen till att förbereda allting inför det.
Gör någonting annat ikväll, pilla er i naveln eller häng här inne och snicksnacka om vad ni vill – luften är fri som man säger. 🙂
Ställ frågor, diskutera julklappar eller någonting som hänt på sociala medier den senaste tiden men håll en trevlig ton.
Vi ses i morgon!

Eller så kan ni diskutera hur fruktansvärt rädda amerikanare verkar vara för hundskit.
Om man nu är det så ska man kanske inte köpa en hund? En vandrande pinne månne?

190 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Stort grattis till lilla valpen 🙂 vilken lycka <3
  Sen vill jag även tacka för ditt fantastiska jobb här på bloggen! Trevlig kväll

  Svara

  Kan vi hjälpas åt att kartlägga Amanda Schulmans tidigare liv? Hon påminner mig om Blondinbella, känns som att hon verkligen kryddar om saker som hon har varit med om, och är något tveksam till att det adds up i slutändan.
  Tex: Enligt egen utsago flyttade hon in hos Oscar Engelbert när föräldrarna skulle skiljas, och blev istället del av hans familjeliv på Djurgården där han hade egen våning i del av huset, som 16 åring. Samma del abonneras nu av frugan Giovanna Battaglias skor, då han fortfarande bor där, fast i en större del av huset. Förhållandet varade mellan åldern 16-19 år, slutade i tragedi och hon gav alla smycken hon fått till bästisen Lina.
  Samtidigt har hon också berättat att hon bodde hos sin kille på Skeppargatan när hon gick i gymnasiet (16-19 år), och hon kunde se in i hennes klassrum på Östra Real från lägenheten när hon skolkade. Hade Oscar 2 lägenheter eller hade hon 2 killar?

  Också: En annan kille som hon har får jobb i London, och hon flyttar med och bor där i 2 år. Säger ofta att hon aldrig får jobb, men också att hon jobbar på anrika Matches med kunder som Kate Moss.
  Samtidigt berättar hon om att hon har en kille som får jobb i London, varpå hon åker för att hälsa på och får reda på att han har ett annat liv i London, med ny tjej på plats och hur hemskt det var att inse detta, hon åkte hem och de gjorde slut. Är detta en annan kille än den hon bodde med i London eller lappades förhållandet ihop?

  Hon utger även ofta att hon bott i Brasilien under okänd tidsperiod (indikeras som långvarig), hos sin kille. Vem var detta?

  Slutligen, strax innan hon träffar Alex bor hon tillsammans med sin kille i Stockholm. Hon säger sig flytta in med Alex på Brahegatan i samma veva som hon flyttar ut hos exet, och enbart ha saker i en bil däremellan då det knappt gått en vecka. Vem var detta?

  Oscar Engelbert vet ju alla om, tack vare att hon tar vara på VARJE chans hon får att hinta om honom och hans kända modeorakel till fru, genomskinligt stolt. Pelle Porseryd är ett annat ex, men jag vet inte vilket. Kan han varit den som är precis innan Alex, då av bilder att döma är ”rätt” nyligen? Samma med Mattias Trotzig. Så frågor jag har: Vem/vilka är killen/killarna i London? Vem är killen i Brasilien? En vild gissning säger att alla hade pengar och/eller framgång. Jag tror att vi har en undercover golddigger som flugit alldeles för lågt under radarn.

  Kanske bara jag som funderat ohälsosamt mycket på detta, men vore så soft om någon annan visste mer och kunde bena ut hennes historia.

  Svara

   Men herrrgud. Du behöver en hobby 😂

   Svara

    haha! Ska dra ned lite på stalkandet.

    Svara

    Hon har ju en hobby?! 😁

    Svara

     Kändisintresse/mediakultur är väl i allra högsta grad en hobby, varför hänger vi annars på denna blogg och lyssnar på diverse poddar? 😂

     Tycker Amanda verkar som en fragil version av Bella, lika slukad av lyx och flärd men betydligt mer omhuldad! Har väl alltid mer utgett sig för att vara populär och känslig och en person andra ”ska ta hand om”, men det verkar ju som att hennes skryt om gamla dagar helt klrr är överdrivet och inte går ihop. Inget fan direkt. Tycker människor utan riktiga motgångar tenderar att förstora upp onödiga saker, som vilka kuddfodral man MÅSTE ha! Företagen verkar inte heller gå särskilt topp för systrarna.

     Svara

      Minns Amanda i Schulmanshow när hon försökte bli bästis med Isabel Adrian. Det gick så där kan man säga. Men hennes jakt efter framgångsrika vänner var ganska klar.

      Svara

      Ja väldigt många paralleller där, både med pengakomplexen, självförhärligandet och företagen. Jäklar vad många namnkunniga killar Amanda hunnit med. Har lyssnat på alla poddar och hon har alltid kryddat och vill gärna få det att framstå som att hon haft världens längsta liv innan Alex. Sen fick man veta att de blev tillsammans när hon var typ 28?

      Svara

   Obehagligt

   Svara

   Tror att det är vanligt att man överdriver saker när man pratar om det, åtminstone erfarenheter ur ens liv. Ser inte riktigt varför det är av intresse heller (annat än på skvallerfronten) eftersom att det inte har med hennes företagande att göra? Eller missar jag nån viktig poäng?

   Svara

   Jag vill också veta! 🙂

   Svara

   Skulle gärna veta mer!

   Svara

   Jag vill också veta mer. Golddiggervibbarna är starka där!

   Svara

   Jag tror att Amanda har varit tillsammans med Fredrik von der Esch, som nu är ihop med Cissi Forss.
   Alex berättade i en pod hur de träffade Amandas ex o hans nya på ett flygplan, och att exets tjej var helt sjukt lik Amanda till utseendet.

   Svara

    Ja Fredrik von der Esch har hon haft ihop det med.

    Svara

   Och alla dessa namnkunniga pojkvänner har väl ”kända” flickvänner/fruar nu? Cissi Fors, Linn Herbertsson, Battaglias…

   Svara

    Vänta, Linn Herbertsson?? Berätta mer !!

    Svara

     Prinsessan Madeleine, Amanda Schulman och numera Linn Herbertsson 😎

     Svara

     Och Gynning? Kan detta stämma? Vad har den här mannen? 🍆🕌💰?

     Svara

      Vem är mannen, och vad har han egentligen?!!

      Svara

       trotzig. oklart vad han har.

       Svara

  Jag satt precis och läste det här: https://www.isabellalowengrip.se/2018/05/28/och-sa-kom-h/

  Och blev chockad över hur mycket den här historian skiljer sig från det hon påstår nu? De möttes tydligen för första gången någonsin på en trapp, hon hade ingen aning om vem han var och tiden stod still. Enligt henne (nu) hade de skrivit ihop flera gångar på Twitter innan…

  Svara

   Vad är det som är konstigt? Man känner inte någon bara för att man skrivit med varandra några ggr på internet

   Svara

   Även det här är en lögn. Kolla hennes senaste IG-story. Helvete vad hon ljuger – heeeela tiden!!!

   Svara

    Är ju ingen lögn dock? Hon skrev på twitter med någon, hur menar du att hon vet vem han är för det? Jag har haft konversationer med både kända och icke kända personer, menar du att de borde känna mig första gg vi ses? (om vi skulle ses)

    Svara

   fast x var ju anonym på twitter. kanske de hade twittrat litet med varandra och sen när de väl möttes för första gången och tiden stod still så visste hon inte att det var han förens de hade hälsat.

   Svara

    Varför sade hon i sin live att man inte ska möta män på twitter. Dåliga idé.

    Samt hon sade att de möttes på twitter.

    Svara

     Ja, första kontakten skedde ju på twitter. Och med facit i hand så var det ju en ganska dålig idé?

     Svara

     Va? Så här ska väl meningen vara:
     Varför sa hon i sin live att man inte ska möta män på twitter? ”Dålig idé”.

     Hon sa också/även att de möttes på twitter.

     Sade är så fel.. Som att du vill låta bildad och sen så blir det bara pannkaka av alltihop.

     Svara

      Eller så var jag bara trött. 😌

      Svara

  Åhhh stort lycka till imorgon med lilla valpen!!!

  Svara

  Vad har hänt med mitt språk?
  För några år sen var jag deprimerad och var det i en lång period. Det är ett par år sedan jag blev bättre men sen dess så har min svenska försämrats. Jag fastnar på orden, stammar lätt ibland, mumlar ofta så att jag nästan behöver artikulera överdrivet, hittar inte alltid orden heller… min engelska har också försämrats.

  Det är som att jag måste anstränga mig när jag pratar och då förställer jag omedvetet min röst till en gällare ton.

  Varför är det såhär? Någon med erfarenhet? Detta gäller bara mig talspråk. Hur förbättrar jag det så att jag kommer dit jag en gång var? Känner mig som en idiot när jag pratar med folk, speciellt med mumlandet. Jag tycker mig inte mumla alltid men det är ganska många som påpekat det.

  Är så ledsen och frustrerad!! Blir så osäker.

  Tacksam för hjälp ❤

  Svara

   Inte talet men efter många upprepade depressioner så är mitt minne inte att lita på. Glömmer det mesta, allt från spisplattor till vad mina närmaste heter. Det som ställer till det är verkligen att jag inte kommer ihåg vad folk heter. Usch. 😐

   Svara

   Har samma problem efter min utmattning, är jag trött är det ibland jättesvårt att prata. Säger fel ord, stammar, upprepar mig, kommer inte på vad saker heter.. Dagar då jag mår lite bättre har jag mindre problem

   Svara

   Du är inte ensam, det händer mig med och det får mig att känna mig så värdelös. Känns som att jag en gång i tiden var rätt bra på att uttrycka mig men det är ett minne blott.

   Svara

   Men gud, det här har hänt mig med! Har inte tänkt på att det kan bero på min dåvarande (milda?) depression och nuvarande ångestproblem. Jag gör precis samma sak. Har tappet språket helt och hållet.

   Svara

   Det här är vanligt!!! Det kan absolut hända efter en depression eller liknande. Ytterligare ett bevis på hur fysiskt verklig psykisk ohälsa är. Hjärnan påverkas! Alla som känner igen sig borde läsa om detta för ni är absolut inte ensamma <3

   Svara

   Precis samma här.. Minnet och talet är mest ”nedsatt” för mig. För några år sedan skulle jag kunna rabbla upp ”hela världshistorien” med namn, datum, platser, tider och allt annat. Idag kommer jag knapp ihåg något.
   Märks också på andra sätt, även det motoriska minnet (finns det något som heter så, haha?!) är sämre. Vissa saker, som egentligen är löjligt enkla, kan jag helt enkelt inte. Blev stående för att jag kunde fan inte komma ihåg hur jag skulle fylla på spolarvätska i bilen. Har alltid arbetat med fordon, och gör så i dagsläget utan större bekymmer ska väl tilläggas.

   Jag har också blivit väldigt osäker, vill helst ha ett papper med punktbeskrivning på vad/hur jag ska göra..

   Jag skulle tro att när hjärnan har blivit såpass påverkad som den blir/är vid utmattning/depression/annat så är det svårt för den att bli helt återställd. Ett ”ärr” försvinner inte bara hipp happ. Tror att jag har läst något om detta också.
   Går säkert att få viss hjälp via sjukvården, testat att kontakta hälsocentral eller ringt 1177?

   Inte mycket till tröst, men ibland är det skönt att veta att man inte är helt ensam.

   Svara

    Usch det är jobbigt. Vissa dagar är micro och tvättmaskin som något jag aldrig befattat mig med tidigare. Skriver lappar om att hämta posten och gå ut med sopor. En klassisk depression och tre utmattningar. Snart varit overksam i fem år. Undrar ofta hur livet kunde gå så snett. På kvällarna tänker jag att imorgon ska jag skärpa till mig. Vaknar dock och är som en zombie. Nä nu låter jag för dyster, finns ljuspunkter även i mitt liv. Gillar filmer som Beck, Wallander och Johan Falk. Med min hjärna är de som nya även efter många tittningar 🙂

    Svara

     Där har du en poäng! Det positiva (ellr iaf mindre negativa) är att så mycket gammalt blir nytt, haha 😛

     Svara

   Känner också igen mig. Har jättesvårt att formulera mig och glömmer ord. Stammar och tappar tråden. Blir mycket värre när jag är trött.

   Svara

   Jag har samma problem med språket. Det har skapat ännu mer socialfobi, för det känns som jag inte kan prata med folk ordentligt längre. Ibland känns det som man glömmer av hur man går, känns som jag går helt klumpigt och att alla som tittar ser det. Vet inte riktigt hur jag skall förklara, men ni kanske förstår.

   Svara

    Jag förstår dig. Folk brukar säga att jag är svår och tystlåten, förr fick jag alltid höra att jag var social och pratig

    Svara

   Så skönt att höra att en inte är ensam om detta, även ifall det självklart är tråkigt att ni som skrivit också har problemen. För mig hjälper det med att träna (speciellt jogga), det blir dock inte helt som förr men det hjälper åtminstone mig att bli mer ”klar” i huvudet, får lättare att fokusera och komma ihåg. Dålig sömn några nätter i rad är dock döden, hur mycket jag än joggar -.-

   Svara

  Jag vill diskutera fröken Tungården senare inlägg. En jäkla ansiktsbehandling med nån supermaskin som egentligen kostar 20 laxar men nu nedsatt till 7000? Vem lägger så pengar på en engångsbehandling? 🤔

  Lycka till med valpisen!😍

  Svara

   Bara Tunis, fast hon behövde ju såklart inte lägga ut några pengar alls 😉

   Svara

  Följer Francesca Fialdini, hon lägger upp massa klipp från Zecchino d’Oro (?). Någon Italienare här eller någon annan som vill förklara vad det är för program? Barn, och vuxna (?), som sjunger typ? Google translate är inte jättebra när det kommer till att översätta texterna från Italienska

  Svara

   Det är en sångfestival för barn. Syftet är att uppmuntra skapandet av musik för barn och jag tror låtarna kan handla om vad som helst 😀

   Det är inte barnen som framför låtarna som vinner pris utan den som skrivit text/musik.
   Jag har faktiskt inte själv sett programmet eftersom jag har jättesvårt för italiensk familjeunderhållning på TV. Tycker den alltid brukar vara så tillgjord och larvig.

   Svara

    Tack snälla!!! Då förstår jag 🙂 Jag fastnade för klippen men fattar inte ett dugg haha! Men nu hänger jag med lite mer iallafall. Ja, det verkar väldigt tillgjort 😂 Ser lite roligt ut

    Svara

     Finns absolut ett underhållningsvärde till en viss gräns. Det är när man sett för många sådana program som man känner att man storknar 😂
     Italienarnas syn på vad som är lättsam underhållning skiljer sig radikalt från den svenska. Men jag älskar italiensk film. Och mat. 😊

     Svara

      Kanske har att göra med att jag inte förstår vad de säger överhuvudtaget? Haha. För mig är det snyggt klädda programledare (Francesca, hur snygg?) som sjunger tillsammans med barn och hoppar runt bland massa färger typ hahaha. Gillar språket, tycker det är fint att lyssna på

      Svara

  Var finns snygga gravidkläder? Det måste väl finnas nåt annat än tält eller svart att välja på? Helst i bohemstil. Finns någon på insta att följa som kan klä sig som preggo?

  Svara

   Många köper väl vanliga kläder fast i några storlekar större.

   Svara

   Jag tycker att ASOS och Zalando i alla fall har några roliga kläder. Brukar söka på ”pregnant street style” på Pinterest för att få inspo också. Dåligt med fina gravidkläder rent generellt tycker jag. Helt plötsligt vill man tydligen klä sig som tant verkar alla tillverkare tro 😅

   Svara

   Mammashop.se har helt fantastiskt utbud ❤️

   Svara

   Bloggaren Amanda Cannon har lagt ut några poster om gravidkläder. Kanske nåt du gillar?

   Svara

   H&m och lindex tycker jag har ok gravidkläder. Tror lindex inte har dom ute i affärer. Bra pris också.

   Svara

   Indiska brukar ha stretchiga material så där kan man hitta kläder även med mage 🙂 Och så kan man fortsätta ha dem efteråt också 😉

   Svara

  Kommentaren fastnade i modd, någon Italienare här som vet vad Zecchino d’Oro är för program och vill förklara det lite snabbt? 🙂

  Svara

   Ignorera det här, fick svar där uppe 🙂

   Svara

  Good för you att ni skaffar hund men det är seriöst så jäkla ointressant att läsa om dina hundar och katter. Bloggen borde heta kattbevakning…

  Svara

   Hundbevakning nu väl?

   Svara

   hört talas om att man kan scrolla vidare?

   Svara

   Känner du att du måste läsa precis allt som finns inne på Aftonbladet också, eller väljer du bara att läsa det du tycker verkar intressant? Så gör jag nämligen… tips!

   Svara

   Men den borde ju heta Bellabevakning? 😳😂

   Svara

  Hjälp! Julklappar till nördig (älskar datorspel typ) pojkvän som man känt lite för kort tid för att veta utan och innan vad han vill ha i julklapp?😁 Han är 30 år kanske ska tilläggas. Funderade på typ gameboy spelkonsol med några hundra spel men vet inte riktigt..

  Svara

   Har han PC? Jag köpte en gigantisk (100x45cm) gamingmusmatta till min man och han är fortfarande överlycklig ett år senare.

   Svara

    Tack för tipset! 😊

    Svara

   Nu vet jag inte vad ni har för budget men red dead redemption 2 kanske kan vara något? Jag är ingen spelare men jag har provat red dead redemption och tyckte det var riktigt roligt 🙂

   Svara

    Jag tänkte också direkt på det spelet! Är ju dock värsta hypen kring det så risken är väl stor att han redan har det…
    Annars kanske ett presentkort på typ webhallen eller något? De har ju både spel och gamingprylar, så kan han välja själv vad han behöver/vill ha. Inte jätteromantiskt men å andra sidan roligare än att få något man kanske redan har eller inte vill ha.
    Annars kan du ju alltid fråga honom om det är något särskilt han önskar sig 🙂

    Svara

     Tack för tipsen!
     Har funderat på presentkort på Systembolaget, han dricker inte mängder men vill experimentera och göra drinkar 😊 Så det blir nog det och på spel/webbhallen/Steam typ 😁

     Svara

   Har han ps4? Kan rekommendera Spyro Reignited Trilogy och Red Dead Redemption 2.
   Eller nått presentkort till någon spelsida så som steam?

   Svara

    Nej, inget PS4, han har inte ens en tv så 🤷‍♀️😅 Åh, kan man köpa presentkort där? Då får det nog kanske bli det då 😊

    Svara

   Kult hade varit om du fått tag på någon av de mindre spelkonsoler som var kult på 80-talet, typ ”Oil panic” eller ”Donkey kong”. Finns även som nyproduktion och kostar inte alltför mycket. Googla på Oil panic om du inte vet vilket jag syftar på. 🙂

   Svara

    Ja jag vet inte, köper nog kanske hellre en spelkonsol med typ 250 spel å chansar på att han tycker om den istället hehe 😅

    Svara

    Men tack för tipset!!

    Svara

   Spelar han datorspel? En skön dator/gamingstol kanske? Kostar en del men sägs vara betydligt bekvämare att sitta i om man spelar spel i flera timmar jämfört med en vanlig datorstol från t.ex. Ikea.

   Svara

    Ja, skön stol har han ju inte, men jag har en stol som han skulle kunna ha sen om/när vi flyttar ihop 😊 Min student budget håller tyvärr inte för att köpa en sprillans 😂 men tack för tipset! Kommer ju födelsedagar också 😉

    Svara

   Tusen tack för alla tips! Nu har jag lite att klura på 😁😊😉❤️

   Svara

  OT men om hundar.
  Ditte Svanfeldt som skaffat en ny hund och gett? bort den gamla!! Vad är det med bligggerskor som skaffar hundar de inte orkar ta hand om för att sedan skaffa en ny? Så fort man frågar vart Truls, gamla hunden, är godkänd självklart inte kommentarerna.

  Svara

   Fast hon har ju svarat flera gånger på sin insta ju? Att de har truls kvar men att han ofta är hos en nära vän till dem?

   Svara

    Hon svarade i veckan på Instastory att Truls bor hos deras vän. Frågan kvarstår dock: varför ger man bort en hund för att köpa en annan?

    Svara

   ”Planen är att Gösta, när han blir större ska kunna utbildas till att bli en assistans eller terapihund för Della.”
   https://dittesvanfeldt.vimedbarn.se/gosta-svanfeldt/

   Svara

  Nu vet jag inte vad ni har för budget men red dead redemption 2 kanske kan vara något? Jag är ingen spelare men jag har provat red dead redemption och tyckte det var riktigt roligt 🙂

  Svara

   Menade youtuber*

   Svara

  Jag spenderar kvällen med hemmaspa. Hemskt lyxigt och jag har blivit helt beroende av ansiktsprodukterna från maybeauty. Är svart och styv i trynet och nördar mig med att läsa kommentarer och fundera kring den där Isabella som verkar helt sjuk…

  Svara

   Låter härligt med hemmaspa 😊

   Svara

  Vet någon om badbyxorna från denna sidan är bra? barnisolen.se Vi börjar på babysim efter jul och det verkar omöjligt att hitta några i vanliga affärer. Tacksam för tips 💙

  Svara

   Vi har haft blöjbadbyxorna från imse vimse som fanns med på sidan. De funkar utmärkt. Det var praktiskt med knäppningen på sidan då de andra vi har provat har varit lite krångliga att dra på när barnet är nyduschat. (Nu har jag aldrig varit med om någon olycka i poolen men de sitter bra.)

   Svara

   Imse vimse är bra, kolla upp att det är bra märken då vissa badhus t o m kan ha krav på vilka badblöjor som är godkända. Ibland går det även att köpa badblöjor på badhuset 😊

   Svara

   Jag har haft dem från Imse Vimse till min son. De funkar super! Polarn & Pyret har också =)

   Svara

   Imse vimse finns ofta att hitta på Tradera, bra kvalite!
   Lycka till med simmet : )

   Svara

  Vad ger man en 8månaders bäbis (en kompis) ej kläder eller gosedjur något som barnet uppskattar o inte typ ”saker” till barnets skötsel 😅

  Svara

   Giraffen Sofie, mjuka klossar som man kan bygga med, speldosa, fingerdockor/handdockar, bildböcker, diverse badleksaker.

   Svara

    Åh, inte giraffen! Den möglar på insidan!

    Svara

     Bara om man har den i badet (vilket står på förpackningen att man inte ska ha).

     Svara

   Är du kompis med en 8 månaders bebis? 😂😂😂😉

   Svara

    Ja?
    Han är inte min egen vi är bara vänner 😉 men jag vågar påstå att jag älskar den där lilla krabaten! 😍

    Svara

   En pekbok kanske? Med tjocka sidor som tåls att tuggas på och inte går sönder om man drar i dom.

   Svara

    Eller en rolig tygbok, det är jätteuppskattat i den åldern.

    Svara

   Typ en måttsats från Ikea eller valfri stekspade

   Svara

    Haha ja jag märkte att han typ tycker vanliga saker är mer spännande än sina leksaker men jag kan inget om barn o barnsäkerhet så tänker att jag nog helst köper något som är barnsäkert 😅 verkar ju sjukt svårt att vara förälder i dessa tider där allt är giftigt eller farligt (menar inte det hånfullt alkalit föräldrar!)
    Tack för tips alla

    Svara

     Haha ja, men bästa tipset hittar en ändå i kökslådan. Finns böcker med ljud till, tex några djur, som kan vara populära. 8-mån är kanske lite litet fortfarande men runt 10 började min iaf fatta och tycker fortfarande den är spännande vid snart 1,5 år. Generellt tycker jag böcker är bra gåvor pga de är böcker.

     Svara

   Räknas det här som gosedjur? https://www.babyland.se/mjuk_boll_med_spegel Tips annars! Min 9 månaders är inne i en riktig pillperiod och tycker att lapparna (med tvättråd och dyl) är roligare än själva leksaken. Den kommer göra succé!

   Såg precis att den var slut på babyland.. Men här sett den på andra sidor 😁

   Svara

    Åh den hade han nog älskat!! 😍 han är likadan o ska pilla på tvättlappar o annat smått!

    Svara

    Jag slog till på en sådan nu, det va verkligen toppenförslag, tror han kommer tycka om den. Så blir det även nån barn-bok som jag skriver en liten hälsning i 🙂 tack för alla tips!

    Svara

     Roligt att kunna hjälpa till! Är själv supernöjd med köpet 😎 Har sett flera bebisar i den åldern på öppna förskolan där själva leksaken/gosedjuret är i toppskick medan lappen är alldeles knögglig och sliten 😂 Så jag tror nog att lilla herrn kommer bli mycket glad över sin present 👶🏻

     Svara

   De är ju hemska för föräldrarna, men aktivitetsleksaker från typ fisher Price som låter, blinkar och rör på sig är väldigt poppis i den åldern.

   Svara

    Asså jag tänkte lite på nått sånt först just för att retas lite med föräldrarna men såg typ paniken i ögonen när jag skojade om vad barnet kanske önskade sig 😂

    Svara

   Böckerna i Nyfikna öron-serien! Pekböcker med fina färgglada bilder och nedsänkta knappar de kan trycka på själva. Bra, ej skrälligt, ljud. Mina två barn och kompisars barn har älskat dem från ca 10 månaders ålder.

   Svara

   Typ allt som står i grytskåpet 😁

   Svara

  Lycka till med valpis! Och kom ihåg att det just nu går kennelhosta i Stockholm så undvik hundgårdar och onödiga hundmöten även efter 12-veckorsvacc. 😊 Hundarna kan bära på sjukdomen utan att visa symptom. På min hunds dagis är det flera hundar som blivit avstängda för de blivit sjuka tyvärr. 😱

  Svara

  Hej! Nästa vecka flyger jag med morgonflyg från Arlanda till varmare breddgrader för att hälsa på vänner. Är från norra delen av Sverige, vilket nu leder till att jag kommer att ta tåg till Uppsala för att ta bussen till Arlanda t5 vid midnatt, vardagskväll. Problemet är att det är 30-60 minuters väntan på bussen. Min första tanke var att det inte alls borde vara någon fara, men en närstående påstår att Uppsala centralstation är full av kriminalitet och att jag borde avstå. Blir såklart orolig.

  Någon som vet om Uppsala på något sätt är värre än de andra större städerna i Sverige?

  Är inte så taggad på att betala passageavgift, därför jag valt bort tåg hela vägen till Arlanda.

  Svara

   Vad kostar passageavgiften? Om inget är öppet vid Uppsala station tiden du är hade jag nog kanske unnat mig direkttåg.

   Svara

   Midnatt en vardagskväll är ingen fara. Ja, det är lite stök kring Uppsala central dygnet runt nu förtiden men inte så att man som vanlig måste undvika att vara där. Om du skulle tycka att det är obehagligt kan du säkert vänta inne på någon av pubarna eller hotellen som ligger nära!

   Svara

    Tack för svar! Var så jag tänkte innan jag blev tillsagd annat.

    Anonym 21:30: Avgiften ligger på 120 kr. Är i tjugoårsåldern och för mig är det alldeles för högt, finns så mycket annat (vettigare) jag kan lägga denna summa pengar på.

    Svara

     försöker också undvika onödiga kostnader i samband med transport så jag förstår dig fullt ut. Har aldrig varit i Uppsala men väl Stockholm, Göteborg, Malmö och Lunds centralstation (bla) och hade utan större oro spenderat 30-60 minuter runt midnatt en vardagskväll på samtliga stationer. Upplever att det är betydligt fler vanliga människor på resande fot än kriminella som driver runt på dessa ställen, så det ska nog gå bra även i Uppsala.

     Svara

  Någon som jobbar med rekrytering här? Jag har gjort några tester för en tjänst jag sökt där jag skulle svara på 40 frågor på 12 minuter. Inte personlighetsfrågor utan frågor som mätte numerisk och verbal förmåga (typ hur många % mer omsatte bolag A under år 2 jämfört med bolag B år 3). Visst är fördelningen frågor/tid så pass skev för att framkalla en pressad situation? Det är väl inte möjligt att komma ens i närheten att svara rätt på alla frågor under denna korta tid?

  Svara

   Jobbar inte med rekrytering men det låter orimligt att kunna svara på så pass många frågor av den karaktären på så pass kort tid.

   Svara

   Exakt så, det är inte meningen att du ska hinna. Är inte rekryterare men har gjort flertalet tester, varav ett nyligen.

   Gjorde du testet via cut-e? (De brukar köra 12 minuter.)

   Jag har aldrig hunnit med alla frågor och ändå fått väldigt bra resultat.

   Mina Cut-e resultat (så att du har ngt att jämföra med):
   På numeriska analystestet hann jag påbörja 31 av 37 frågor (fick 30 rätt). 31 påbörjade är högt! Tror jag fick 27 påbörjade frågor vid ett annat tillfälle. Fick 99 % bättre än normgruppen nu.

   På verbala hann jag med 27 av 49 (dock bara 22 rätt). Fick 98 % bättre än normgruppen. (Väldigt knepigt test, trodde jag skulle få jättedåligt.)

   På det logiska testet hann jag bara göra 11 uppgifter med rätt på 10. Var 95 % bättre än normgruppen.

   Svara

    Vill även tillägga att jag fick höra att det ”gick för bra” och att de därmed inte trodde jag skulle få en ”tillräcklig utmaning”. Suck.

    Så bli inte nervös om du inte fick 30 rätt på numeriska, etc., det behöver tydligen inte bara vara en bra sak. 🙂

    Svara

     Jobbar med rekrytering och utför tester. Det funkar inte så att ett ”för högt” testresultat skulle vara något dåligt. Dom ville nog bara let you down easy.

     Svara

      fast caroline är ju uppenbarligen väldigt intelligent. om jobbet hon sökte kanske är mer repetitivt än intellektuellt stimulerande så är det väl klart att det finns en stor risk att hon skulle tröttna. jag hade hellre hört det i rekryteringsstadiet än upptäckt det själv en månad in på det nya jobbet

      Svara

      Det här var innan intervjun (de hade tester som steg innan de kallade till intervju och att det var ”för bra” sades alltså innan första intervjun) (som de ändå kallade till). I slutändan var erbjudandet på tok för långt ifrån, magkänslan inte klockren och jag signade en mer intressant parallell process istället.

      Så tydligen kan de tycka att det är för högt. Att tillägga är att det var en inhouse rekrytering och inte via en rekryteringsfirma (som ju ser betydligt fler testresultat). En rekryteringsfirma hade nog inte tänkt så.

      Svara

     hahaha är inte ens i närheten av 30 rätt, vilket bör ses som genialiskt med tanke på att du ska 1. läsa och förstå frågan 2. hitta flik med rätt information 3. sortera informationen 4. räkna och 5. svara – på hela 24 sekunder.

     Svara

      Ska inte prata ner mig själv, 30 rätt är grymt. MEN. Jag hade även lite tur på numeriska testet då flertalet frågor var typ ”Prognosen år 8 säger….” och det fanns bara prognos för typ 6 år vilket jag kom ihåg. Så jag kunde svara ”oklart” på typ fem-sex frågor utan att lägga många sekunder på frågan. Sen är jag civilekonom och det underlättade navigeringen bland flikarna då jag ju snabbt visste vilken flik jag skulle klicka på. Verbala dock var en annan femma, där var jag väldigt vilse bland flikarna vilket återspeglade sig i endast 22 rätt.

      Gjorde du också testet via cut-e? Låter som det med 12 min och beskrivning av flikarna. Fick en rapport från rekryteraren där medeln för normgruppen framgick, säg till om du vill ha mer info så kan jag kolla.

      Svara

       Japp. Cut-e. Fick bara en fråga om prognos 8 så kan ju skylla på det när rekryteraren går igenom resultatet haha. Sen hade jag ingen ordentlig miniräknare vilket rekommenderas varmt såhär i efterhand. Att fibbla med mobillås tar tid!

       Har nog inte gjort bort mig fullständigt (troligtvis inte alls) men är van vid att få så himla bra på sådanahär tester att det kändes lite förvirrande att bara svara på hälften av frågorna, väldigt lite info på internet kring cut-e också jämfört med Ex.vis Matrigma

       Svara

        När du slutfört kan du ju klicka upp en sammanfattande ”rapport” som summerar antal rätt och en kort mening om hur du står dig mot normgruppen. Såg du den?

        Då står det bla om du t.ex. har det ”enklare” eller ”mycket enklare” att lösa frågor i jämförelse med andra vilket ju ger dig en fingervisning avseende hur du ligger till.

        Svara

        Håller tummen för att det gick bra iaf! Du känns skärpt så det gjorde det säkert! 🙂

        Förra gången jag gjorde Cut-e’s tester skickade rekryteraren sin rekryterarrapport till mig där normgruppens snitt framgår.

        Av vad jag kan räkna ut är medel på numeriska ca 20 rätt. Första gången jag gjorde numeriska fick jag 25 rätt vilket räknades till 95:e percentilen och i början av ”väldigt långt över medel”. Nu sist fick jag 30 rätt vilket är i 99:e percentilen.

        Förra gången gjorde jag inget verbalt test så där vet jag inte medel, fick nämligen inte samma rekryterarrapport nu när jag väl gjorde verbala. Men 22 rätt var i 98:e percentilen så medel är väl 17-18 rätt kanske?

        På logiska (deduktivt/induktivt) är medel runt 9 rätt.

        Svara

  Nej, glöm vandranse pinnar. För bajsrädda djurvänner är tyvärr dagslända det enda alternativet. Det är den enda sortens djur som inte bajsar. Deras liv är helt enkelt för korta för att hinna producera något sådant.

  Nu vet ni!

  Svara

  Tips på budgetvänlig doppresent?

  Svara

   Beror på vad du själv tycker är budgetvänliga, men jag köpte klossar från Rofa som blev otroligt uppskattat, på ena klossen står det födelsedatum, på en annan stod det vikt, en tredje längd osv. På två klossar var det även bilder på bebisen. In och kika på Rofa och se om du hittar något, jag kommer köpa alla doppresenter där från och med nu 😊

   Svara

   Totto Tittut böckerna! Jätteroliga, fina böcker som min son älskar. 59kr/st på Adlibris. Jag tycker inte doppresenter måste vara saker man ska spara resten av livet. Han fick så himla mycket blandat, allt från kläder till sparbössa, till silverskedar och annat. Och allt var lika uppskattat.

   Svara

   Boken ”Knacka på!” av Anna-Clara Tidholm. Kostar cirka 70 kr och är en toppenbok att övergå till efter pekböckerna.

   Svara

   Jag har kvar mina pettson och FI fi dus böcker o en av dem fick jag i dopgåva (står en hälsning i den från mormor)

   Svara

    Findus 😂😅

    Svara

   Tack för alla tips! Gillade idén med klossarna, köpte barnböcker när det var babyshowern. Budgetvänliga för mig är typ inte mer än 400 SEK. Ska kika den där hemsidan 😊

   Svara

  Tycker det är sorgligt att se hur amerikaner hela tiden försöker uppfinna nya lösningar för att slippa gå ut och rasta sina hundar. Tala om att ta ifrån hunden det som är allra viktigast för dem – rastningarna och motionen.

  Vi har ett par kompisar i Malibu som är otroligt måna om sin hund. De är aldrig hårda eller opedagogiska, vovven har massor av leksaker, går regelbundet på spabehandlingar och får ett exklusivt specialfoder…
  MEN hon kommer inte ut så mycket och är ofta ensam hemma åtta timmar per dag. De är så stolta och glada över att hon sköter sig så bra när hon är ensam och att hon bara gör ifrån sig på pee pads som de lagt ut i huset. Därför att de känner många andra hundar, som också är ensamma långa dagar, som inte går på pee pads utan gör ifrån sig här och där inomhus.

  Som svensk vill man bara lägga sig ner och gråta, så sorgligt är det.

  Svara

   Aldrig hört talas om mattor att kissa på 🙄 Hade hund under uppväxten och tyckte att de långa promenaderna var bland det bästa med att ha hund ❤️

   Svara

   Det är ju det värsta med att komma till andra kulturer där de inte har samma syn eller kunskap på djur/hundar. Oavsett om det är de materialistiska, smådumma och naiva amerikanarna eller om det är min farmor i Balkan som har hunden fastapänd vid en hundkoja vid porten. It breaks my heart.

   Svara

  Åh hoppas det nu går bra när Valpis kommer. Tänker på dina katter. THK tycker nog han är alfahanen. Håller tummarna att dom inte blir för chockade. På Youtube visar olika tjejer när dom shoppar i usa. Vad mycket som är billigare där. Och vilket urval måste åka över en helg. Finns så fina och roliga både smycken och tex väskor. Ex tre eos läppcerat kostar här ca 150:- och i usa 60:- verkligen fina juldekorationer har dom med. 😊😻

  Svara

   Åka till USA för att shoppa saker 50-200kr billigare, när de finns i Sverige och du inte måste spendera pengar på flygbiljett och boende? När priserna förmodligen ändå borde vara högre än i Sverige med tanke på produktionen? För ekonomi, hälsa och miljö rekommenderar jag inte en shoppingtripp till USA :))

   Svara

    Men lägg av. Ville bara visa ett ex. Trist när du hoppar på mej. Jag reser när och vart jag vill. Bara här man kan få en så dum kommentar. Tråkmåns.

    Svara

     Men det blir ju inte billigare när du måste pröjsa flyg, boende och mat ba’ för att shoppa lite billigare 😂

     Om du skiter i humana arbetsförhållanden, produktion, miljö och Sveriges ekonomi är väl Wish ett bättre alternativ än en hel resa bara för att shoppa saker några hundralappar billigare?

     Svara

  Vad tycker ni om er närmaste chef?

  Svara

   Fel person utan erfarenhet. Anställdes akut för att den förra bara drog. Ingen erfarenhet överhuvudtaget och precis allt som kan gå fel går fel. Han har inte ens koll på kontrakt och ber oss andra om hjälp med allt. Heja heja

   Svara

    Låter inget vidare. Min förra chef var riktigt kass, svår att få kontakt med. Min nuvarande chef är väldigt hemlighetsfull och när man vänder sig till hen med saker som man upplever inte fungerar i verksamheten så får man reaktionen ”Ojdå” och sen händer det ingenting 🙄

    Svara

   Älskar!

   Svara

   Dålig. Hon gillar inte oss få tjejer som finns på avdelningen och straffar oss för minsta lilla. Killarna däremot, gillar hon lite för mycket om ni förstår

   Svara

   Bra och enkel att prata med (tex när jag berättade om min depression), men hon tar inte chefsbeslut som behöver tas, är svår att få tag i och har ingen vidare framförhållning när det gäller information osv.

   Svara

  Har ni diskuterat Calle schulmans instastories ännu? 😂

  (Han gör narr av Blondinbellas lapp och postar en bild på X)

  Svara

   Ja! Snälla! Därför jag kollade in här!! Vad är det han vill? Driver han bara för att vara elak? Skönt att någon mer reagerat på detta! Jag som vanligtvis bara kollar in på denna blogg då och då gick direkt hit för att se om någon hade någon förklaring på detta!! haha

   Svara

   Såg den nu, skrattade högt! Gillar inte Calle men det där var riktigt roligt 😂

   Svara

    roligaste calle gjort sen 1000 apor. Framförallt den sista var oerhört mitt i prick.

    Svara

   Love it.

   Svara

   Hahaha ”är med mitt team nu. Befinner mig på hemlig ort” med en tagg på grand hotel i Stockholm. Det var lite kul ändå

   Svara

    Undrar om Mitt team med Frej Larsson är Bellas favoritlåt?

    Svara

   Fast Calle – du polisanmäler INTE lapparna, du tar det med din livvakt och säkerhetsteam. Precis som du INTE polisanmäler när du har kidnappare utanför dörren. Då går du till Expressen.

   Svara

    Haha..just!

    Svara

   Hahahahaha hans story är ju dörolig lol

   Svara

  På tal om hundar, bajs och annat. Jag har sträckt mig i snippis. Alltså typ blygdbenet. Det gör så JÄVLA ont när jag går. Känns ingenting när jag sitter eller ligger ner men så fort jag höjer eller flyttar benet, då drar det och ilar i hela halva mus och ljumske… Aj aj aj aj aj. Vad gör jag? 😂 Går verkligen supersakta som en myra!

  Svara

   Låter som foglossning ju 😁 Vad i tusan har du gjort? Nu blev jag nyfiken alltså 🤗

   Svara

   Det har jag med gjort en gång, visste inte ens hur det gick till. Men försvann gjorde det på några dagar😁

   Svara

  Ikväll sa min kille att jag gått upp i vikt och att han inte finner mig lika attraktiv. Är sant att jag gjort det men det gjorde så ont att höra.. 🙁
  Jag älskar honom för hela han och inte bara kroppen och det sårar mig att han inte tänker lika där..

  Har ngn varit med om liknande?

  Svara

   Men vad ledsen jag blir. 🙁 Har du berättat för honom hur det kändes att höra sånt? Brukar ni prata sådär till varann? Jag och min kille kan ofta säga sånt till varandra ”du har blivit otroligt smal!” Eller ”du har gått upp lite”, men det är ingenting vi blir ledsna av utan vi båda pendlar mycket i vikt – sålänge båda är hälsosamma, så är vi nöjda 🙂

   Svara

    Nej det var första gången han sa så

    Svara

   Ledsen om detta låter hårt, men han låter inte mycket till att hänga i granen.

   Tänk såhär; har din familj kommenterat något om din vikt? Att de inte vill ha dig i familjen längre pga du gått upp lite? Förmodligen inte; så varför ska din kille kommentera? Han borde vilja vara med dig för den du är och inte någon jävla siffra på en äcklig våg.

   Svara

    Jag skulle säga samma råd till en annan men vart inte lika lätt när det hände än sjäöv.. Tack för era svar ❤️

    Svara

     Jag tror att om du tänker igenom det tillräckligt mycket kan du till slut ge dig själv samma råd 🙂

     Svara

    Vilket dumt råd. Var skriver hon att han sagt att han inte ville ha henne? Han sa en dum grej, innebär inte att han vill avsluta förhållandet.

    Svara

   Har inte varit med om exakt samma sak, snarare tvärt om. Gick ner ganska mycket i vikt i slutet av ett förhållande och fick då höra att han var mer attraherad av mig efter jag blivit av med några kilon. Hade redan bestämt mig för att vårt förhållande var över men det var definitivt spiken i kistan.

   Med min nuvarande pojkvän har jag pendlat lite upp och ner men har aldrig fått höra en enda kommentar om min vikt, förutom när jag själv gnäller över den och han ber mig sluta eftersom han alltid tycker att jag är fin.

   Det jag väl försöker få sagt är att du inte förtjänar att få höra sånt av din partner. Antingen förklarar du för honom att du blir sårad av hans ord, om han är klok kommer han förstå och kanske börjar han tänka om och förstår att attraktion inte endast sitter i det yttre.

   Eller så är han helt enkelt ett rövhål som inte förtjänar dig. Lycka till❤️

   Svara

   Fast. Kärlek och attraktiv är väl ändå olika saker? Finner inte min partner attraktiv i alla lägen, älskar hen ändå. Säg att du blev sårad och se vad han säger

   Svara

    Han märkte att jag vart sårad för att jag började gråta. Han tog tillbaka det halvt men nu vet jag vad han verkligen tycker

    Svara

     Ja, men sånt går upp och ner. Har du tagit reda på hur han känner? Alltså har han sagt att han inte älskar dig pga det?

     Svara

      Jo han säger att han älskar mig men inte är attraherad av mig. Är inte det skillnaden mellan en vän som man älskar och en partner man älskar?

      Svara

       Nej? Fråga vem som helst som varit i ett längre förhållande om de varit attraherade av sin partner hela tiden, säger de ja så ljuger dem. Säg till honom att du tog illa upp och blev sårad, så han inte kläcker ur sig liknande igen och stanna om han faktiskt älskar dig. Kärlek handlar om tillit, ömhet, närhet – att vilja dela sitt liv och sina upplevelser med varandra. Och han är ju attraherad av dig, bara inte just nu pga en förändring, det kommer lösa sig

       Svara

        Men snacka om att dra alla över samma kamkant? Jag är attraherad av min partner i precis alla situationer. Jag kan se det vackra med honom precis hela tiden. Ljuger jag? Enligt dig gör jag det så du har väl rätt..

        Svara

   Oj jobbigt läge.
   Funderar över vad han tänkte effekten skulle bli av hans ”dom”
   Han måste ju själv förstå att det blir någon form av konsekvens, vill han att du ska gå ner i vikt? Hur mycket i så fall, och är det han som skall bestämma när det är tillräckligt? Ska du nu gå runt med denna vetskapen och må dåligt över det?

   Det ENDA som är viktigt är att du trivs med din kropp, det gör att du känner dig snygg och sexig vilket också spiller över på motparten.

   Jag kan bara tönka på hur kass jag hade känt mej om jag fått en sån kommentar.
   Stor kram till dej från mej

   Svara

   Dumpa honom så går du ner ca 80 kilo direkt och börjar må bättre!

   Svara

  Jag tycker det är lite småkomiskt när dejten på tinder lägger upp massa nya bilder och dessutom startar om sitt konto och sedan inte tänker att jag ska tänka på det/Märks det – men fortsätter att skriva på som vanligt. Så obvious att han letar efter nåt bättre medan han skriver till mig.

  Svara

   Märka det*

   Svara

   Sluta skriv till honom då?

   Svara

    Ja jag ska göra det också.

    Svara

   Tänkte du att han skulle binda upp sig eller bara för att han skriver med dig? Säker på att det är en riktig person och inte bara någon som skapar konton med någon annans bilder? Tinder kan han ju fortsätta använda ändå, utan att behöva skapa nytt

   Svara

  Ligger numera sömnlös alla nätter för att man har blivit dumpad. Visst det var ett kortare förhållande med det för han ont ändå..

  Svara

  På tal om hundar, har Annica och Marcelo delad vårdnad om Stitch?

  Svara

   Varför frågar du inte det hos Annica eller Marcelo? De kan nog bäst svara på det.

   Svara

  Jag rekommenderar att du går en valpkurs på Värmdö hundbruksklubb. Vi var väldigt nöjda med den 🙂 Lycka till!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.