Jag sätter mina pengar på Fornis plattform

Lagom till att hennes BFF Petra Tungården lanserar sin plattform ”Her Hour” så gör Michaela Forni en liknande grej och släpper om ”Daily Forni” i ny tappning. Hon har kort och gott valt att kalla den för ”Forni”, namnet som hennes blogg tidigare bar.
Den finns nu under www.michaela.forni.se för den som undrar.

Men med två mer eller mindre identiska sidor, av två bästa vänner som med största sannolikhet redan delar de flesta av sina följare med varandra så blir ju den naturliga frågan – kommer båda överleva och om inte, vilket kommer få kasta in handduken?

Forni har inkorporerat ljudklipp i sin plattform – någonting som en åksjuk människa som jag ÄLSKAR!
Många av artiklarna kan man alltså lyssna på istället för att läsa och helt ärligt – det är en helt fantastisk idé!
Det gör att jag skulle välja Forni framför Her Hour alla dagar i veckan.

Hur känner ni?

 

26 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Känner att jag inte kommer att klicka in mig på någon av deras sidor. Snark.

  Svara

  Kan vi få den här sidan också på audio? Vem orkar läsa/lyssna på nån Forni liksom…

  Mvh/ en till mycket åksjuk människa

  Svara

  Om båda överlevt som blogg och på Instagram finns det säkerligen utrymme för att även bådas nya plattformar överlever

  Svara

   Dock så är Petra och Forni inte samma typ av influencer – Forni har ju alltid bloggat/skrivit/poddat mycket om kärlek och kör sina ”Frågor med Forni”, så hon upplevs nog som mer personlig och ”nära” än vad Tungården gör. Hennes blogg är ju svintråkig i jämförelse med Michaelas.

   Svara

    Jag förstår inte andra (eller mig själv för den delen) som klickar sig in hos Tungården. Bloggen är så tråkig och uppdateras oregelbundet. Av någon konstig anledning går jag in där ibland, men ska sluta nu. Någon som kan berätta de positiva sidorna som jag missat?

    Svara

    Tycker tvärtom, vem bryr sig om vad Forni tycker, tänker och känner? Hade jag varit en empatiperson hade jag skaffat mig riktiga vänner istället för att följa någon fake-kompis på nätet.

    Petras blogg är däremot intressant och inspirerande! Men så är jag väldigt förtjust i design och formgivning, och hon har en bra balans med att visa upp intressanta plagg och ”eye catching” inredningsdetaljer. Utöver det är bloggen alldeles lagom lättsam och opersonlig!

    Svara

  Jag tycker Fornis sida verkar jattebra. Jag brukar inte lasa den typen av sidor, men tycker om den! Och jag som ocksa blir aksjuk latt men pendlar till och fran jobbet, det har kanns perfekt att sitta och lyssna pa da och da!

  Svara

  Jag tycker det är JÄTTEMÄRKLIGT att Petra lanserar en sida som är typ likadan som Daily Forni. Och att Forni nylanserar sin typ samtidigt som Petra lanserar sin sida. För nope, jag tror verkligen inte att båda kommer att överleva. Så stor är inte marknaden.

  Svara

   Jag med! Fattar ingenting, de är ju bästisar så de måste ju veta om varandras projekt, ÄNDÅ lanserar båda sina sidor – typ samtidigt. Hur kan de tro/förutspå att båda ska lyckas? Jag vet inte vem som klickar in sig på de här sidorna, jag älskar bloggar och följer hur många som helst, samma på Instagram men har aldrig ens varit inne på de här plattformarna – för de är så tråkiga och säger typ samma sak som respektive blogg. Isabella försökte ju också med en – plattform – det gick ju inte så bra…

   Svara

    Det är ju så tråkiga grejer också? Nyårsklänningar, torra intervjuer med basic frågor, skorna du MÅÅÅÅSTE ha och allt det här ska vara inspiration? Slutade köpa tidningar riktade till kvinnor av just den anledningen. Man blir ju inte inspirerad för att man ser en ögonskuggepalett för 500 spänn och en tröja från valfritt dyrt märke. Jag har inte världens bästa lön och för mig är det bara att bläddra förbi eftersom jag inte har råd.

    Hur känner ni andra, ni som kanske har råd? Blir ni inspirerade? Köper ni? Använder ni rabattkoderna som influencers ger ut?

    Svara

     Jag läser endast två halvstora bloggar och denna, just av anledningen att jag inte alls blev inspirerad och att alla är likadana stockholmsbrudar som går på samma event och försöker kränga samma saker. Har aldrig utnyttjat en bloggrabatt och kommer mest troligt inte göra det heller. Så nej, nej och nej är svar på dina frågor 😀☝️

     Svara

     Jag orkar inte med köp-mentaliteten. Ingen BEHÖVER ju åtta paletter och nya finskor till varje fest. Jag köper nästan ingenting och orkar verkligen inte läsa om massa grejer jag inte behöver. Jag har råd, men vill inte fylla mitt liv eller hem med klackskor och läppstift.

     Svara

      Men så tröttsamt med allt gnäll. Ingen TVINGAR någon att köpa åtta paletter och nya finskor till varje fest? Sedan kanske det finns dom som tycker att nya finskor ibland och lite variation i sminkgarderoben är hur festligt som helst, det är dem som tipsen riktar sig till. Jag läser inte bloggar som tipsar om senaste golfutrustningen, men skulle jag göra det skulle jag inte gå in och gnälla om att andra köper nya klubbor, kepsar eller klippkort till golfrestaurangen. Du behöver inte köpa ALLT. Du behöver faktiskt inte köpa NÅGOT. Låt dem som inspireras inspireras.

      Fyll ditt liv med vad än du behagar, men acceptera att andra gillar och intresserar sig för andra saker än du själv.

      Svara

  Jag fattar verkligen inte hela den här plattformsgrejen.

  Svara

  Får flashbacks till 2010 och Oskar Linnros och Daniel Adams Rays respektive debutsoloalbum med (i sammanhanget) identiska skivomslag. Tog ett par år för den vänskapen att återhämta sig från den fadäsen, så vi får väl hoppas att det går bättre för fornigården.

  Svara

  undrar vad som hänt med therese lindgren och att hon nu plötsligt gör samarbeten med chimi eyewear och daniel wellington.. trodde hon hade mer klass och bättre smak än så? tror inte hon behöver pengarna liksom. men känner mig lite besviken 🙁

  Svara

   Hon är nog helt enkelt väldigt intresserad av att tjäna pengar. Kanske tänker hon sig en tidig pensionering?
   Å andra sidan är väl Therese redan ganska djupt nere i samarbetsträsket. NA-KD, CCS, Madlady och Dollarstore är inte precis samarbeten att vara stolt över.
   Fast Chimi och Daniel Wellington blir jag faktiskt något förvånad över.
   Inte ska Therese Lindgren behöva ta sådana samarbeten? Kan hon inte köra en haul med NA-KD eller puffa för Glossybox istället?

   Svara

  Fornis med ljudartiklar är mycket bättre än Petras! Go Forni

  Svara

  OT Vill rekommendera podden ”Sjukt liv”. Lite annat perspektiv på livet…. Camilla: Gärna ett inlägg om denna och dessa kämpande föräldrar vars liv totalt förändrades när de fick barn

  Svara

  Jag kommer nog inte följa nåndera…är inte sååå intresserad varken av mode, inredning , yoga eller resor att jag skulle ta mig in dit. Intressant dock att de nu konkurrerar så starkt med varann? Men visst måste det gå ekonomiskt bra för båda om de kan anställa själv 3-4 personer med bra löner…?

  Svara

  Förvånar mig lite att de inte valde att slå sina påsar ihop och lansera en plattform tillsammans. Som det är nu är de VÄLDIGT lika, även om Tungården kanske fokuserar mer på inredning och Forni mer på känslor typ..? Men gemensamt skulle det kunna bli som en modern tjejtidning, med mode, skönhet, inredning, relationer, karriär, hälsa osv. Jag är positiv till idéerna i sig men blir lite besviken ändå. Det känns som samma gamla artiklar i Veckorevyn typ. Intervjuer med influencer-entreprenörer, hemma hos-reportage med opersonlig skrytinredning, resetips med shopping/yoga/brunchtips.. Båda sidor ser riktigt proffsiga ut men saknar djup och originalitet tyvärr.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.