Äntligen en influencer som överhuvudtaget reflekterar över de här sakerna

Jag och Mani påväg till jobbet imorse! Vilket fint glow jag fick till idag, inte av smink (är osminkad) men från en av mina favoritoljor från Elizabeth Arden (det heter typ “capsule youth serum” eller något sånt). Älskar verkligen ansiktsoljor. :-)) Och man är ju inte 20 längre, nu måste jag boosta rejält med fukt för så fort min hud är minsta torr så syns linjerna mer. Jag tror dock inte att jag kommer vilja testa fillers, botox osv för att jämna ut linjerna. Det känns lite onödigt för det är ju ändå bara temporärt? Har dock massa vänner som kör det och är nöjda och visst ger det fint resultat, men jag vet inte.. Jag tror mer på fukt och på ansiktsbehandlingar som ger huden extra boost, iallafall för mig.//Kenza

Hon säger egentligen varken bu eller bä (varför man nu skulle säga något av dem) men bara att hon reflekterar över saker som fillers, botox mm känns sunt.
Hon säger inte aldrig, vilket är bra eftersom ingen verkar hålla sina ”aldrigs” i influencervärlden men hon tar ändå upp det temporära i det men säger att det är okej att välja det.

Äh, vad fan…
Jag får verkligen inte fram vad jag ville med det här inlägget förutom att det gör mig glad och lite hoppfull att Sveriges i särklass största influencer tar upp det här och för nu väljer att avstå den här typen av ingrepp.
Bara det tror jag kan få hennes unga följare att börja tänka och reflektera över det, snarare än att bara vilja göra likadant, oavsett vad det är.
Lite som när Bianca avslöjade att hon först funderade i flera år innan hon förstorade läpparna och även poängterade att det inte är någonting man ska göra på en lunch, bara för att man fått en rabattkod. Att det är ett ingrepp som borde föregås av en smula eftertanke.

Tumme upp för Sesame Street-Kenza. 
Jag tror banne mig hon har hela ensemblens kostymer i sin garderob snart.
Rosa – check.
Ljusblå – check.
Nån mer?

111 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fillers kan vara det fulaste som finns. Man ser så mkt äldre ut än vad man redan är trots att den ska ge motsats effekt

  Svara

   Nej, inte om man lägger i med måtta. De du ser som ser äldre ut har lagt i för mycket.

   Svara

   Jag la in lite fillers i mina obefintliga läppar, hade verkligen noll läppar och efter ett par års funderande så testade jag. Ser faktiskt yngre ut nu 🙂

   Det finns la inget som är fint när det är överdrivet eller för mycket.

   Svara

    Ser man yngre ut med större läppar?

    Svara

     Självklart. Du vet väl att det är läpparnas enorma tyngd som gör att spädbarn inte riktigt kan hålla uppe huvudet själva?

     Svara

      Det här är den enda informationen som jag tänker ta med mig från idag 😂

      Svara

     Med åldern tappar läpparna sin fyllighet så därför kan man se yngre ut med läppfillers

     Svara

   Ja undrar vad det beror på. En del ser äldre ut och på andra ser det bättre ut. Hur kommer det sig?

   Svara

    Behandlare, produkt, volym.

    Svara

    Kolla på Sandra Bullock vs. Nicole Kidman. Bullock ser fortfarande ut som hon gjorde 1992. Kidman ser ut som en 60-åring med hamstersjukdom… :-/

    Svara

   Håller med dig Gunnar. Kolla bara på Johanna Tofby.

   Svara

  Hon är 27… känner bara; så osunt det har blivit när 20-plus någonting reflekterar över sånt här.
  Känner inte nåt heja alls faktiskt.

  Svara

   Håller med men försöker komma ihåg att de lever i en väldigt liten och inskränkt värld. Jag är 30 och har aldrig tänkt tanken eller hört om någon nära som gjort botox eller liknande.

   Svara

   Jag är 30 och har reflekterat över att min hud förändrats, men har inte funderat på behandlingar. Tanken har inte ens slagit mig liksom.

   Svara

    Haha – när jag fyllde 30 slutade jag tvätta ansiktet med handtvål och började med riktig ansiktsrengöring och en fuktkräm😂

    Svara

    Och jag är 25. Så är i mångas ögon bara barnet än men en graviditet gav mig både grå hår och en föråldrad hud..

    Svara

   Men heja er då….

   Svara

  Att hon ens bryr sig om linjer överhuvudtaget är tramsigt. Nej, inget heja här inte!

  Svara

   Men snälla, jakten på ungdom har funnits i hundratals år. Inget konstigt eller tramsigt med det. Det är så vi människor är.

   Svara

    Inte jag

    Svara

    Betyder inte att det är rimligt för det. Hela jakten på ungdom är trams och har alltid varit det. Den finns för att vi vägrar acceptera att vi, precis som allt annat annat levande på denna jord, kommer att dö en dag.

    Svara

   Håller med. Hon reflekterar inte alls över hur osunt och patriarkalt det är att ens prata om att det är viktigt för henne att se ung ut. Hon reflekterar över vilken metod som är bäst för att se ung ut. Heja, fast tvärtom!

   Svara

    Haha, ja! Exakt!

    Svara

    Det kanske hon gör, men inte skriver ut det. Måste allting man skriver innehålla en brasklapp och analyser enligt konstens alla regler? Ingen ifrågasätter dom etablerade feministernas hudvårdsrutiner, eller dess existens ens. Dahmer har till och med gett tips och råd om hudvård.

    Svara

     Kanske för att Lady Dahmer och andra aktivister inte tjänar pengar på utseende och konsumenthets. De måste ju inte ha dålig hy bara för att de är feminister. Sen är det skillnad på hudvård och hudvård i syftet att se yngre ut. Och ja, tycker faktiskt man ska analysera typ allt man håller på med. Annars kommer man ju ingenvart. Sen behöver man inte vara publik med det, men tycker absolut fler influencers borde vara det när hela deras jobb går ut på att rikta folks tankar.

     Svara

      Vad är syfte med någon hudvård då om inte för att se snyggare eller yngre ut? Eller är det mindre patriarkalt att se fin ut än ung ut?
      Man kommer ingenvart genom att analysera. Man kommer någonstans om man faktiskt praktiskt gör en förändring. Ska vi göra hudvården till elefanten i rummet? Alla håller på med det, men ingen får prata om det för att det inte är tillräckligt feministiskt. Förutom aktiva feminister då såklart.

      Svara

       Ett syfte som inte har med skonhet eller ungdom att gora skulle exempelivs vara att anvanda en hudkram for att man Kanner sig Torr .

       Svara

        Vad gör det om man är torr? Många män är torra i ansiktet och använder inte kladd för det. Tror inte kvinnor i stenåldern riktigt brydde sig om en vintertorr hud. Och då skulle vi bara behöva typ en enkel salva istället för 10 000 tals olika produkter, syror och what not.
        Varför vi bryr oss om torr hud är för att det inte är fint, sminket ser hemskt ut på den, och rynkor och andra ojämnheter syns mer då. Så modern hudvård har ju inte direkt några vårdande syften då våra hudar är inte direkt sjuka. Kenza får skit för att hon använder sin hudvårdsrutin till att se ung och fräsch ut, och säger det rakt ut, men ingen av oss är bättre.

        Svara

         För det finns typ inget mer obehagligt än torr, drickande, stramande hud 🤢

         Svara

  Sophiebysophie gör en tävling som jag tror inte är korrekt.. så trött på stora varumärken som inte har koll..

  Svara

  Förstår inte detta hat mot botox och fillers i Sverige, jag har gjort diverse fillers ingrepp och aldrig skulle någon tro att jag gjort något. Alla ser inte onaturliga ut, Alla mina inlägg ser extremt naturliga ut och om du har ett foto pre ingrepp framför ett med ingrepp hade du inte sett en större skillnad, ser bara fräschare ut.

  Det är bara i Sverige man ska shamma de som gör ingrepp. Varje gång vi har såna här diskussioner på jobb och dylikt nämner jag alltid att jag fixat det ena o det andra och alla blir alltid väldigt chockade för de hade förväntat sig extrema resultat. Alla vill inte ändra hela sitt utseende och alla gör inte ingrepp för att de mår dåligt eller har dåligt självförtroende. Jag har väldigt bra självförtroende och trivs med mitt yttre, men tycker inte det är fel att exempelvis göra tear tough eller få ett finare leende osv Folk får väl göra vad de vill?

  Svara

   Haha samma här ”men på dig ser det bra ut” ”jamen du ser inte ut som en sån tjej”

   Killen jag dejtar precis i början
   Han – ”fy fan vad jag hatar sånt . Så jävla fult , skulle aldrig dejta en tjej som har fillers”
   Jag – ”jag har fillers”
   Han – ”jaha…jamen då dig ser det naturligt ut”

   Fattar inte folk att allt kan göras med måtta samt se naturligt ut?

   Svara

   Nej, det är inte bara i Sverige man tänker så. Och, det syns, du kan bara tacka för att de flesta fortfarande är artiga och inte kommenterar. Om du har god självkänsla (skiljer mot självförtroende) så skiner du i att hela tiden vilja se fräsch ut, kroppen, toning etc. Viktigare med en bra hjärna, utseende är rätt ointressant.

   Svara

    Jag håller med. Har själv gjort fillers (har dock brutit ner allt med motmedel), men det är något av det jag ångrar allra mest. Fy fan vad blind man blir. Dessutom är man övertygad om att ingen ser, men tro mig, man ser det. Jag brukar ibland säga till vänner ”hehe näeee syns inte så mycket alls”, men jo: Det syns. Jättemycket.

    Svara

     Vidhåller att de inte är bra gjorda eller att du lagt i för mycket då. Min mamma hatar fillers och botox. Verkligen hatar. Hon gillar inte ens smink. När jag la i botox i glabellan och i pannan samt 0,5 ml Juvaderm i läpparna och 1 ml Restylane i hakan, märkte hon inte ett dugg. Det enda hon sa var att jag såg pigg och utvilad ut. Hon kunde inte tro mig, när jag berättade anledningen till det.

     Svara

      Har man själv gjort botox så ser man alla som har det, lägger du i glabellan så syns det genom hur dina ögonlock reagerar när du försöker dra ihop brynen. Lägger du i pannan ser man det genom att andra muskler överkompenserar och drar upp brynen på ett visst sätt. Jag har själv gjort botox och fillers, dock aldrig läpparna eftersom jag inte tycker att det är snyggt på någon.

      Svara

      Jag la in 2 ml i kinderna (2 gångar) samt 1 ml Juvaderm / Restylane i läpparna – så nej, det är troligtvis inte ”för mycket” jämfört med vad folk gör idag, men min hållning är att det inte såg / ser bra ut. De gjordes av en av Skånes allra dyraste och bästa fillerbehandlare.

      Eftersom jag själv har gjort fillers ser jag även direkt när någon annan har gjort det.

      Svara

      Men om det inte syns alls att du lagt i något, inte ens din mamma ser det som känner ditt ansikte, så måste det ju ha blivit misslyckat? Eller menar du att du betalar en massa för behandlingar som inte ens syns efteråt? Vad är då meningen med det? Du ser likadan ut när du går ut från kliniken som när du gick in?

      Svara

    Nej. Det syns inte på alla.

    Svara

    Fy vilket skammande och skitsnack. Jag fick håret fixat av en frisör och vi kom in på ämnet hon nämnde att hon lyft ögonlocken o lagt fillers under ögonen, hade ALDRIG någonsin trott att hon rört något på sitt ansikte så det är skitsnack att det syns men att folk är ”artiga”. Jag var inte artiga utan är än idag chockad över att hon gjort något med ansiktet.

    Svara

   Jag vill göra det där under ögonen för gillar inte mina pandaringar. Och sen lagom i läpparna. Tycker det är snyggt. och ja jag skulle känna mej fräschare då.😉

   Svara

   Haha, keep telling yourself that. 😉
   Det syns. Tydligt! Alla tror dock att de själv ser sååååå naturliga ut. Att din kille inte fattade beror på att killar aldrig lägger märke till något, de ser knappt om man färgat håret eller har smink eller ej. De är helt oblivious när det kommer till såna detaljer. Och att ingen säger åt dig att du var finare utan uppblåsta läppar och kinder beror på att det är normalt hyfs att inte gå runt och säga till människor man möter att deras skönhetsingrepp syns. Spruta in vad ni vill men sluta intala er själva och andra att just ni ser supernaturliga ut.

   Svara

  Jag la in lite fillers i mina obefintliga läppar, hade verkligen noll läppar och efter ett par års funderande så testade jag. Ser faktiskt yngre ut nu 🙂

  Det finns la inget som är fint när det är överdrivet eller för mycket.

  Svara

   Polly: Nja, det tror jaginte du gör. Däremot upplever du det själv som att du ser yngre ut.
   Men omvärlden lägger mycket liten vikt (pun:-) vikt vid dina läppar eller tänker på om du ser ung ut.
   Men, det syns på så många så det är komiskt: man tappar omdömet, tänker lite till, lite här och där, varför inte? Och så ser man plötsligt ut som en rugguggla utan att se det själv.
   Det absolut enda sättet att se yngre ut på när man blir gammal är att ha skitbra gener.

   Svara

  Men hur står hon? Ser jättekonstigt ut 😀

  Svara

  Har man sin väska fram så?

  Svara

   Hon har nog satt den så just för fotot så att man ser märket på väskan, hehe.

   Svara

   Jag har faktiskt den ofta så, och går och håller i den som en liten tant för jag är rädd att bli av med saker annars. Har man väskan på ryggen tänker jag att ficktjuvar kan sno saker ur den..

   Svara

    Och den är svårare att rycka!

    Svara

   Vart ska väskan vara menar du? 🙂 i handen? på marken?

   Svara

   Jag har också min väska så 🙋‍♀️

   Men inte för att flasha med något märke, utan för att jag tycker det är skönast.

   Svara

  Jag kommer aldrig någonsin förstå mig på den här eviga strävan efter att se ung ut. Vi alla åldras och det finns ingen som kommer ifrån det och ni som använder fillers och allt vad det innebär – har ni så dålig självkänsla?

  Svara

   Ja det har jag

   Svara

    Försök arbeta upp den istället.

    Svara

  Precis sådär känner jag med min hy. Sen jag började med olja (the ordinary <3) syns linerna knappt. Är lika gammal som Kenza dock, så är säkert annorlunda när man är äldre

  Svara

   Tack för tips har lurat på den ett tag.

   Svara

    Jag är 37 år. Har varken rynkor eller gråa hår. Hemligheten? Tvättar ansiktet med hibiskrub och smörjer med oljor. Skulle aldrig spruta in något i mitt ansikte.

    Svara

     Grått hår är fint 🙂

     Svara

     På vilket sätt är hibiskrub bra för ansiktet?

     Svara

     Grattis till bra gener!

     Svara

     Glöm inte generna! Det är så märkligt med folk som säger ”Ta efter mig, jag har alltid varit smal/rynkfri/aknefri/pigg!” m.m. men vi alla har faktiskt olika förutsättningar. Håravfall, rynkor och grått hår styrs på en nivå vi själva faktiskt inte kan påverka. Mina föräldrar har aldrig ägt hudkräm eller brytt sig om utseende, och de har båda rökt i 40 år, men ändå har båda ett tjockt hårsvall, ganska fin hy, och typ 10 grå hårstrån max. De kanske skulle säga ”20 cigg per dag så får du fint hår och hy!”???

     Svara

  Jag säger bara Babors ampuller! Är 34 år och har knappt en rynka 😍

  Svara

   Ja för du tar hand om huden. Jag tycker det är viktigt. Och roligt att ha stunder och lägga lite extra tid på huden och stressa av.

   Svara

   Jag är 48 och har inte en rynka, inga kirurgiska ingrepp eller fått något insprutat, tvättar ansiktet ordentligt morgon och kväll, dagkräm och nattkräm, ansiktsvatten lite då och då. Använder även serum/olja då och då. Sminkar mig väldigt lätt på vardagarna, inget på helger om jag inte skall ut på någon middag eller annat evenemang. Solar inte, har aldrig rökt, och dricker alkohol med måtta. Det går med andra ord att vara rynkfri utan ingrepp. 💋

   Svara

    Och leva ett trist liv

    Svara

     Trist liv? Vad får dig att tro det, bara för att jag endsat sminkar mig för speciella tillfällen, inte röker, och inte super skallen i bitar? Ok! 😂

     Svara

    Tacka dina gener! Har vänner som lever som du men ändå har rynkor vid 30. Ingen som har kunskap om mänsklig biologi här inne?

    Svara

  Jag är 36 och har inte ens linjer i ansiktet, trots avsaknad av alla slags krämer och syror. Generna är den största avgörande faktorn tillsammans med uppenbara grejer som att inte röka eller bränna av ansiktet i solen med jämna mellanrum. Att betala dyra pengar för hudvård gör ingen större skillnad.

  Svara

   Eller hur?! När jag var runt 35, småbarnsmorsa och mellanchef (sömnbrist delux) hade jag inget som skulle kunna beskrivas som rynkor eller linjer trots obefintlig hudvårdsrutin. Det är så sjukt att unga tjejer som Kenza granskar sina ansikten på det där sättet.

   Svara

   Jo det gör skillnad med bra hudvård! Även kosten, sömn, gener, minspel ja men allt!

   Svara

  Men snark för Kenza. Ända sen hon startade trende att sälja saker till sina alldeles för unga fans för hutlösa priset så klarar jag inte av henne. Jävla hycklare. Och jättenaturlig absolut. Tatuerade ögonbryn, fixade läppar och färgade ögonfransar. Gud ja.

  Svara

   Fixade läppar?
   Somliga av oss har turen att ha bra gener bara 🙂 Att ha stora läppar innebär inte att man har fixat dem. Kenza har alltid haft likadana läppar – det är hennes marockanska gener.

   Svara

    Antingen skojar du eller så har du glömt hur hon såg ut för 10 år sedan. Eller läpparna kanske växer med åldern iofs.

    Svara

    ”Bra gener”? så de med små läppar har dåliga gener?

    Svara

  Lady Dahmer har skrivit en jättebra text om just detta idag eller igår, som innehåller lite mer analys och kritiskt tänkande. Rekommenderas!

  Svara

  När jag ser folk med en massa filer, kan jag tycka att det ser obehagligt ut, lite patetiskt. Men jag vet en som gör det, och man ser det i te. Hon ser fräch ut, så jag är kluven. Inget jag själv skulle vilja ha, men jag överlåter till var och en avgöra vad man vill göra m sin kropp.

  Svara

  Jag såg Johanna T på stan idag. Hon måste retuschera en hel del. Såg verkligen inte ut som på hennes bilder. Trist

  Svara

   Äntligen någon som också ser det….man ser stoooor skillnad på de bilder hon själv publicerar, mot de som andra bloggare publicerar på henne när de ses eller har träffats… 🙂

   Svara

    Ja men att det var SÅ stor skillnad IRL

    Svara

   Trist för vem? 😂

   Svara

    För dom som känner att dom inte duger och tror att man kan se ut som hon gör på bilderna. Vilket hon absolut inte gör

    Svara

   Ja, stor skillnad på hennes egna bilder där hon ”blurrar fotot”, och på andras. Och man ser skillnad när hon är med på tv också. Om man älskar sol så åldras ju huden (och sen mycket alkohol) trots botox o filler och annat jox.

   Svara

  https://mobile.twitter.com/arbogakvinnan/status/1069966688769196034

  Detta va lite kul angående Isabella löwengrip och bloggbevakning!

  Svara

   Lol, klart att deras podd ligger på perfect day.

   Svara

  Vilka är der som är patetiska? De som för ingrepp – naturligr resultat eller ej – eller de som dömer dem? Mycket femisplaining som alltid när det gäller kvinnors kommenterande och analyserande av andra kvinnors val. Vi som är ”för” ingrepp får ständigt försvara oss från ”bättre vetande” kvinnor och inte minst ständigt dömande från DEN NATURLIGA KVINNAN med stort K som predikar den ”rena” kvinnans ideal.

  Alltså ni kvinnor som kommenterar och värderar andra kvinnors utseende – det är ni som är fula och att ha ankläppar är att föredra framför en ful insida alla dagar o veckan.

  Skyll nu på patriarkatet. Det är ju betydligt enklare än att själva ta ansvar för sitt ständiga värderande av andra kvinnors utseende. Den värsta synden en kvinna kan begå av DEN NATURLIGA kvinnan är att se ”porrig” ut.

  Svara

   Utan att skylla på patriarkatet. Men VARFÖR gör du fillers osv?
   Om du säger att det är för ”din egen skull”, fråga dig då varför män i din ålder inte håller på med detsamma?

   Tack för mig.

   Svara

    Femisplaining? Är det en ny grej eller har jag bott under en sten?
    Bästa uttrycket ju, även om innebörden är trist!

    Svara

  Botox ❤ mitt ansikte har fått ett nytt liv

  Svara

   För att du ser ut som Petra Tungården eller, dvs inget liv alls?

   Svara

    Åh nu mådde du bättre efter din kommentar va

    Svara

    Ja hon är skräckexemplet. Jättesnygg på bild men ser galen ut i filmformat.

    Svara

     Tycker hon ser galen ut även på bild. Hennes leende känns fel.

     Svara

  … (är osminkad) nu är jag ju inte så haj på smink 😉 men tycker dock att ögonlocken ser sminkade ut.

  Svara

  Problemet är att det visst syns på merparten som gjort det men domsjälva ser det inte och folk i deras närhet säger inget såjlatt.
  Jobbar i butik där jag ser massvis med tjejer och en hel del med sånt i ansiktet.
  I övrigt tycker jag att man ska göra vad som känns bra liksom, men att hålla på att oroa sig för rynkor innan man ens fyllt 30 måste vara jobbigt

  Svara

  Fast när det kommer till rynkor så måste man jobba förebyggande om man inte vågar chansa på att man har bra gener?

  Svara

  Så tröttsamt att folk ska döma de som har fillers. Tycka vad man vill men varför ska man spy ut skit om att ALLA med fillers är fula? Ni kan inte se på ALLA att de har gjort fillers, tro det eller ej.

  Svara

  Hon har väl knappast några linjer att dölja ännu.. Men oavsett så röstar jag för naturligt glow! 🙂

  /V

  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

  Svara

  Visst det är därför hon syns på nordiska kliniken var i varannan månad.

  Svara

   O*

   Svara

   Vad är nordiska kliniken? 😊

   Svara

   Berätta!

   Svara

   Jaha? Och? Hon skriver ju att hon gör ansiktsbehandlingar. Och vad gör man på bland annat på Nordiska Kliniken? Ansiktsbehandlingar.

   Svara

  Maggan Graaf lurar i sina följare och spelar dum ang ”vad är fillers ska fråga min vän Sophie”, syns så väl att det sprutas in en hel del.

  Svara

   Det finns väl ingen normal människa som tillåter att någon injicerar något medel i ansiktet utan att man tar reda på vilket preparat det är. Du har helt rätt anonym/ 21:37 hon är oärlig mot sina följare.
   Alla vill se evigt unga ut, men ingen vill erkänna att det är fillers och botox som är ”hemligheten”…

   Svara

  Så urbota less på ”perfekta Kenza” som alltid bara ska få ros.

  Svara

  Är väl ganska lätt att säga när man ser ut som Kenza att man vill vara naturlig…

  Svara

   Får inte hon säga det? Förstår mig inte på såna kommentarer med en bitter underton..

   Svara

  Visste ni att;
  Eftersom botox är ett nervgift så måste varje(!!!) batch(!!) testas på kaniner för att få fram den dödliga dosen? Det fungerar inte med matematik i sådana fall just eftersom det är ett nervgift.

  Bra att tänka på, resten är upp till er, förstås!

  Svara

   Fy fan🐇🐰😭

   Svara

  Vi har hela livet fått lära oss att rynkor är något dåligt. Det är inte en sanning. Företag tjänar enorma pengar på att framhålla att vi ska vara rädda för rynkor, precis som de tjänar pengar på allt med kvinnors osäkerhet kring sina utseenden. Kunde önska att vi kunde stå emot och tänka själva istället.

  Svara

  Lätt för henne att säga, hon ÄR ju idealet? Hon har ju redan allt det där som alla andra strävar efter? Perfekt hy, perfekta fylliga läppar, en fin liten näsa, långa ögonfransar och vackra ögon, perfekta tänder m.m, ja alltså hon har ju redan allt det där 😂

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.