Ellinor Bjurström gör sitt bästa för att dölja sitt samarbete

Jag undrar hur många gånger Ellinor Bjurström fick öva innan hon fick till det perfekta sättet att dölja sin reklammärkning? Den är nämligen dold på ett högklassigt vis BAKOM hennes bild och namn och inte förrän man håller fingret över bilden så syns den.
Och inte ens då ser man vad det står om man inte är utrustad med antingen  förstoringsglas eller örnögon.

Varför?
Varför inte vilja vara ärlig och transparent med sina följare gällande sina samarbeten istället för att göra allt i sin makt att dölja dem samtidigt som man tekniskt sett inte bryter mot marknadsföringslagen? Det är ju bara fult och oärligt?

Tack för tips!

64 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Blir ändå ledsen när man ser dagens ideal med fillers och botox. Önskar världen såg annorlunda ut! Ska bli spännande att se vad man senare kommer förknippa med 2010-talet.

  Svara

   Sant. Är dock glad att jag inte ser ut som henne….

   Svara

    Sjukt onödig kommentar. En vänlig människa som är civiliserad och intelligent går inte på andras utseende. Det är så lågbegåvat.

    Svara

     ”Går på”? Man kan inte ”gå på” någon annans utseende. Och ingenstans anmärkte kommentaren på hennes utseende? Jag undrar just vem som är ”lågbegåvad” här… (det är för övrigt inte heller ett ord) xD

     Svara

      Jo, man kan gå på någons utseende. Man kan. Också ”gå på” hårt, det är inte meningen att tolkas bokstavligt i det sammanhanget. Att gå på plankan eller på golvet är en annan sak, man får se helheten om man har svårt att förstå. Och sen så är det mesta man säger ett ord, att enbart gå efter ordlistor begränsar språket eftersom allt inte står där

      Svara

       Fast då kanske man inte ska ”gå på” andras intelligens och kalla dem ”lågbegåvade” när man själv inte ens kan uttrycka sig korrekt. 😌😂

       Svara

        Nu googlade jag på ”gå på” och attackera och hittade något som ändå måste anses vara korrekt

        ATTACKERA at1ake4ra, äfv. -e3ra2 (attakèra Almqvist), v. -ade. vbalsbst. -ANDE, -ING; jfr ATTACK.

        d) med ord som betecknar sak, sakförh. o. d. ss. subj.: kränka, ”gå på”. Herr Actor (har) sökt förvandla den tydeligast oskyldiga sak, i ett brott, som attaquerar en redlig Handlandes heder och ära. Rättegångshandl. ang. J. B. Lautier Besvär hos hofr. 7 (1785).

        Svara

         Tack ”hej”, du förde denna konversation ypperligt bra.
         Lågbegåvad är i allra högsta grad ett begrepp, du kan söka på ”svag begåvning” om du vill (du som hävdar att det inte är ett ord😂) och jo man kan ”gå på”, men du tror ju uppenbarligen att jag bokstavligen menar att ”promenera på” vilket bekräftar min tes om att du är in fact…korkad.

         Svara

        Du får gärna utveckla dig här lite grann, hur uttrycker sig anonym 12:05 inte korrekt menar du för jag ser att hen uttrycker sig helt korrekt, det är nog du som inte förstår vissa ord och sammansättningar av dessa😁!

        Svara

   2010-talet, och antagligen ännu mera 20-talet, lär ju kallas ”sociala medier- och utseendemanipulationens årtionden”. Hur tragiskt tomt.

   Svara

    Du har nog en poäng, men har ändå en förhoppning om att om några år kommer man använda injektioner mm på ett sätt som inte syns lika tydligt. Lite som när BUS kom och alla såg orangea ut, när bröstförstoringarna kom och kvinnorna blev framtunga, och när ögonfransarna blev långa som mattfransar. Tror och hoppas att det blir lite mer naturligt/oj-så-fräsch istället för synligt att det är fejk. / Anonym 9:15

    Svara

     För mig spelar det ingen roll om folk genom att operera och injicera ser naturliga eller onaturliga ut efteråt. Det sorgliga är ju att friska människor måste lägga tid, pengar, energi på det och riskera sin hälsa i sin strävan att bli snygga. Oavsett om de gör jätteläppar eller bara fyller upp lite diskret. Sorgligt oavsett. Herregud kasta bort spegeln, strunta i hur dina läppar ser ut och lägga pengarna på nåt riktigt jävla skoj istället.

     Svara

    Människor har dock manipulerat sina utseenden i alla tider, kvinnor som män, så det tror jag inte denna tid blir ihågkommen speciellt för. Men sociala medier – definitivt!!

    Svara

     Ja, men absolut inte på detta sätt som vi ser i realtid ske. Det är enorma skillnader från bara 90-talet. Tabun är liksom bruten så småtjejer börjar redan fixa grejer innan de är myndiga. Se lite längre innan du kommenterar att folk ”alltid” manipulerat sitt utseende. Det är som sagt en enorm skillnad från förr till idag. Yeeeez.

     Svara

      🤦‍♀️

      Svara

       Vad vill du? ”🤦‍♀️”
       Satte du orden i halsen eller?

       Svara

        Såja, Anonym 10:25, ät lite frukost. Och gå och lägg dig sen.

        Svara

         Sluta köra med härskarteknik.

         Svara

     Låt mig ta en enkelt exempel – kolla Kylie Jenner som bytt ut hela sitt ansikte och gjort om hela sin kropp. Västvärlden svämmar över av tjejer, och en del killar, som gör exakt samma sak. De bokstavligen byter ut hela sitt genetiska utseende och det är inte alls att likställa med att ”folk alltid manipulera sitt utseende”. Dock kanske tiden kommer kallas ”dysmorfofobieran” istället.

     Svara

      Eller ”butthurt-måstehasistaordet-eran”…

      Svara

       ”Eller ’butthurt-måstehasistaordet-eran’…” – ja du visade just ett tydligt exempel på det 👍🏻 Själv diskuterade jag nåt som jag är intresserad av ur en sociologiskt perspektiv.

       Svara

        If you say so. 😂

        Svara

      På ett sätt tycker jag att det är tråkigt att det är så och på ett sätt tänker jag att det är ingen skillnad mot när en kille opererar om sig till en tjej, exempelvis. Antar att folk bara försöker hitta ett skinn de kan leva i. Inte alltid så lätt faktiskt.

      Svara

       Skillnaden mellan exemplet Kylie Jenner och en transperson är dock att den sistnämndas hjärna och kropp inte matchar pga error i fosterstadiet, som behöver justeras med hjälp av könskorrigerande behandling. Med det sagt ömmar jag ändå väldigt mycket för Kylie.

       Svara

        Error i fosterstadiet… Trans är väl mer en inbildning för att få hitta sin identitet i ett förvirrat liv men visst

        Svara

         Googla senaste forskningen.

         Svara

   Vart tog ”Vacker utan spackel” vägen?
   Trött på alla Bimbos med babianläppar och stela pannor.

   Svara

    Och jag är trött på folk som dig som tycker sig ha rätten att tala om för andra hur de ska vara.

    Svara

    Camilla. Hur kan ni släppa igenom kommentarer som den här?

    Svara

  Jag har dock märkt på instastories generellt att bilder ser ut att vara för stora för formatet ibland – typ att text börjar i bild men fortsätter utanför bild. Eller att persontaggar kan ligga väldigt högt/lågt så det hamnar bakom namnet eller meddelandefunktionen för mig. Vet inte om det har att göra med ifall den är fotad/uppladdad med en viss telefon, och tittas på på en annan sort (ex. iphone/android).

  Svara

   Åh tack, jag trodde det var min mobil som var problemet. Har en Samsung galaxy s8 som är böjd (vafan heter det) på sidorna. Händer det här även för er som inte har den böjen?

   Mvh tekniskt proffs

   Svara

   Om så är fallet få man väll lägga texten lite längre in så att man har lite marginal?
   Är man seriös och har betalt content får man engagera sig lite.

   Svara

  Det här var ju inget inlägg om Bella, men… Var det bara jag som reagerade att hon sa typ rakt ut i Anders Wall-föreläsningen att hon egentligen inte bryr sig så mycket om skönhet/hudvård? Hon sa (minns inte exakta ord, men ungefär) ”Ja, skönhet är ju intressant men det viktigaste är att ha produkter med bra marginaler”.

  Jag har alltid tänkt att hennes skönhetsmärke går sisådär för att hon inte har något genuint intresse för hudvård utan mest vill bygga bolag. Jag skulle själv aldrig köpa en produkt som är skapad med det syftet – då finns det så många andra märken som faktiskt bryr sig om att ha bra råvaror som ger riktiga resultat. Och nu har hon bekräftat själv att det är så.

  Svara

   Som att hon vill ha något leka företag med..

   Svara

    Precis så! Och varför ha ett event för svenskor i NY när du vill nå ut till den amerikanska marknaden? Tror hon verligen att Löwengrip kan slå i USA på det sättet?

    Svara

     Eventet annoncerades på engelska genom by babba pr. Så det var fritt fram att registrera sig, men dem enda som registrerade sig var svenskor. Bella är säkert själv besviken, kostar ju att hålla ett event som ändå inte besöks av amerikanskor. Men vi känner ju Bb, hon skulle aldrig erkänna sådant. Utan det är bara ”wow, 93 svenskor kom, så kul!”.

     Svara

   Ja hon försöker ju framställa sig själv som en ”beauty-geek” men det tror jag inte ett dugg på.

   Svara

  Vad tjänar hon på att dölja reklammarkering?

  Svara

   Genuina rekommendationer slår givetvis högre än köpta.

   Svara

  SanneAlexandra har märkt både vanliga inlägg och stories i efterhand att det är ett samarbete. Hennes dubairesa hon gör nu.
  Så himla löjligt. Bara var ärlig för f*n.

  Svara

  Jag har reagerat på att Sanna Bråding av alla människor verkar ha haft två smygreklam-inlägg på Instagram på kort tid. Ett samarbete(?) för julgranar och ett för nån bok. Det är rabattkoder men det står inget om att det är ett samarbete…?

  Svara

  Hon har garanterat INTE gjort det med flit. Beroende på vilken telefon den som lägger upp en story har, blir skärmen olika stor/saker ser ut på ett visst sätt. Sedan beror det på vilken mobil tittaren har. Jag har iPhone 6+ och följer flera som har andra telefoner(ej iPhone) och deras text hamnar ofta utanför min skärm, alltså både för långt upp men även ut åt sidorna. Gick in på Ellinor och ser att hon inte använder iPhone så det är garanterat det som gör att hennes reklammärkning inte syns. I hennes telefon gör den det, men inte för oss med iPhone

  Svara

   Har en samsung, ser likadant ut som i inlägget här.

   Svara

   Jag har android. Och det var jag som tipsade.

   Svara

   Likadant i min Huawei

   Svara

   Och på min Sony är inte ens texten om samarbete med, eftersom den hamnar utanför skärmen…

   Svara

  Hur ser kraven ut på reklammärkning ut i USA för amerikanska youtubers? Upplever att det är extremt mycket reklam/smygreklam men det är nästan ingen som markerar/säger det..

  Svara

   Det är samma regler i USA, är du sponsrad för något du gör i ditt content så måste du vara tydlig med det. Men många hoppas nog glida under radarn som folk gör i Sverige. Men jag kollar ofta på Twitch streamers och i alla fall de jag kollar på är tydliga med när de är sponsrade.

   Svara

  Ja den naturliga skönheten är ett minne blott om man får tro alla dessa med oproportionella fyllnader både här och där.
  Att alla ska få göra vad de vill är ok men det är synd att unga ska växa upp med fejkade kroppar och ansikten.

  Svara

  Hur kommer det sig att Åza B inte tas upp? Hon har väl aldrig reklammärkt ett enda inlägg. Du har ju ändå skrivit om hennes blogg.

  Svara

  En fråga: Varför skriver du ”kissie” och ”blondinbella” men inte ”jockiboi” ?

  Svara

   Man får fasa ut och in namn. Alexandras blogg heter även fortfarande ”Kissie” men den uppmärksamme kan notera att jag uppdaterat deras kategorier. =)

   Svara

    Fast det är väll 2 år sedan Isabella bytte?

    Svara

     Och ändå kallar de flesta medier henne fortfarande för Blondinbella… Jag följer med trenden här och anpassar mig efter MSM.

     Svara

     Förlåt oskyldiga människa. Vill dig bara väl (!) nu. ”Bytte väl för…” stavas med ett l, inte två. Väll med två l betyder en hopfogning som skett genom vällning.

     Svara

      Tack! Tycker om att lära mig! 🙂 Trevligt när folk kan påpeka o lära ut utan att vara dryga as, tror det har motsatt effekt.

      Svara

       Ingen fara, skönt att höra! 🙂

       Svara

   Varför skriver du inte om Jockiboi? Får du inte skriva om dem längre? Du granskar inte han/dem och all drama och olika historier och ifrågasätter, varför?

   Svara

  Catrin Hedlund igår:

  ”Jag har alltid haft ett jobb, kanske ej heltid, men oftast alltid jobbat nätter/ sena kvällar i bar/restaurang, och precis innan jag blev gravid så arbetade jag 08.30-15.30 i Sthlm bla med kundtjänst.”

  Mytoman much?

  Svara

   Och så låter hon barnen äta pizza flera dagar i rad. Fy fan. Det borde klassas som misshandel.

   Svara

  Vad är det för reklam på den här sidan?!

  ”Kvinna med HIV flippar ur på nattbuss”, vad är ens det reklam för? Känns bara obehagligt. Nästan så man saknar Zlatan… Men bara nästan.

  Svara

   Jag tänkte som du och klickade för att anmäla annonsen som stötande. Visade sig vara seriös information om Hiv och Aids vilket är jättebra förstås. Annonsen utformad så för att visa hur det kunde se ut förr innan kunskap började spridas om sjukdomen.

   Svara

  Jag undrar om Ellinor Bjurström är släkt med den kända Betty Bjurström.
  Dvs att Betty är hennes farmor?

  Svara

  Lite kul att du tar för givet att jag skulle gömma reklamen. Det är inte vad som hänt här. På min mobil så ligger texten långt under mitt namn, jag vet inte varför den hamnar bakom mitt namn för dig. Men jag har aldrig försökt gömma med flit. Verkar som att det är ett problem för Instagram att den ibland zoomar in för vissa.

  Tack för att du uppmärksammar detta, hade dock inte behövt den texten som du skrivit. I framtiden ska jag tänka på att det zoomar för vissa och lägga alla texter mer centrerat ✌

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.