Inget vin får gå till spillo – den Hannaliciousiska inställningen :-)

Sindy Niklasson med sällskap fick med sig en neongrön kanin från torsdagens invigning av Baras ställe, men tydligen går det som en epidemi av ”sticky fingers” bland influencerna. Sindy (med sällskap) är nämligen inte den enda som ”råkat” få med sig någonting som inte var hennes.

Under Ellen Bergströms bild med ”selfie handen” bad hon sina följare berätta någonting pinsamt och Hannalicious delade med sig av den här historien.

Reaktionerna är…minst sagt delade mellan de som skrattar så de håller på att kissa på sig och de som förfasar sig. 


Kul? Inte kul?
Igenkänning? Inte igenkänning?
Bara för att man kanske inte tycker att det är kul NU så betyder det inte att man själv gjort, eller varit kapabel till att göra exakt samma sak själv, eller hur?

Tack för tips!

66 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Oförtjänat mycket skit på Hannalicious där ändå. Varför skulle man inte kunna ta av flaskan om sällskapet ändå lämnat?
  Som att dumpstra typ. Att erbjuda sig att betala en ny flaska dock, om sällskapet kom tillbaka, är väl en självklarhet.

  Svara

   Exakt så!

   Svara

   Ja exakt. Jag hade skrattat, erkänt, bett om utsäkt och tagit in en ny flaska till dem. Rn vanlig vettig människa skrattar bara åt en sådan sak och förhoppningsvis blir det bara en kul anekdot för båda sällskapen.

   Svara

    Ja, precis! Det är absolut ingenting att whina om…

    Svara

     Eller winea om?

     Svara

   Tolkar det dock inte som att hon tog deras nota?

   Svara

   Fast de hade ju inte lämnat. De kanske gick på toa, ut och rökte…

   Svara

  Alltså lol på snubben som tycker att vi ska ”prata mer om maskulinism” 😂

  Svara

   Man bah 🤭🙄🤪🤬. Stackars lilla mensbebisen som helt orelaterat kopplar stöld av vin till att feminismen gått för långt. Troligtvis den sortens man som klagar högljutt över att alla i dagens samhälle blivit så lättkränkta, när han kommer med sexistisla och rasistiska uttalanden och folk säger ifrån. Själv går han i taket av att någon druckit vin de trodde skulle hällas ut.

   Svara

    Ja, så typiskt feminister att hälla i sig ’kvarlämnat’ vin. Ett tydligt tecken på att undergången är nära!

    Svara

     Är feminist. Hade INTE låtit vin gå till spillo.
     Hans tes är alltså korrekt.

     Svara

    Du kanske kan sluta tramsa?

    Vad han menar är uppenbarligen att han tycker att kvinnor kommer undan med för mycket. Exv. det här, eller något mer allvarligt såsom att 55% av allt våld i nära relationer utförs av kvinnor (vilkt det sällan talas om).

    Svara

   Ehh det är väl mer så att vi tjejer idag kan betala för vårt eget vin utan att bli bjuden av killar eller för den delen stjäla andras?

   Svara

    Ja, det kan kvinnor alldeles utmärkt idag. Men, varför köpa nytt istället för att använda det som redan finns? Är väl ingen som förkastar människor som handlar second hand eller på loppisar. Hanna körde ju egentligen samma princip, även om det blev lite tokigt i det här fallet bara. Hon menade inget illa och det blev ju en lite rolig historia av det. Man kan ju tycka att hon borde sagt till och bett om ursäkt, men det är ju försent nu ändå.

    Svara

     Självklart kan man ta en flaska vin om sällskapet lämnat, men om de nu kommer tillbaka som i detta fallet så köper man väl en ny flaska till dem?

     Svara

  Hahahahahaha dör!

  Svara

  Jag tyckte det var jättekul med vinflaskan!

  Svara

  Detta var ju SÅ jävla kul!! Tycker verkligen jättesynd om alla inblandade i denna historia men skrattar så jag gråter.

  Svara

   Är det verkligen ”jättesynd om alla inblandade” här?😊

   Svara

    Jaa jag tycker synd om Hanna och gänget som fick skämmas och om killarna som blev av med sitt vin. Hade skämts ihjäl om jag var Hanna, och hade blivit ledsen och förvirrad om jag var killarna.

    Svara

  Har gjort en liknande grej, men på McDonald’s.
  Min kompis beställde en stor pommes men personalen la upp en mellan på hennes bricka. Under tiden personalen är borta för att ordna med en kunden bredvids beställning säger jag till min kompis att de kommer vara tvungna att slänga den felaktiga mellan pommesen, och att vi borde passa på att äta av den innan vi säger till. Samtidigt som jag tar massa pommes från min kompis bricka och stoppar i munnen. Personalen kommer tillbaka och min kompis påpekar att hon fått fel storlek på pommesen. Personalen tar då mellan pommesen, som jag ätit av, och lägger på kunden bredvid oss bricka. Den kunden som stått bredvid oss under hela tiden jag har ätit av pommes som han nu har fått. Höll på att skämmas ihjäl.

  Svara

   Ni sa väll till??

   Svara

    Önskar jag kunde säga ja, men det gjorde vi inte och inte den andra kunden heller.
    Det var kanske sju pommes, men ändå man rör inte i andra människors mat. Men mitt fjortonåriga jag var för rädd för att få en utskällning för att våga säga något. Nu i vuxen ålder hade jag agerat annorlunda.

    Svara

     Om kunden själv såg att ni ätit av dom hade ju hen kunnat säga något också.

     Svara

  Men varför inte bara skratta åt det, berätta vad som hände och köp in en ny flaska till killarna.
  NU blev det ju bara pinsamt!

  Svara

   Fast det står väl iofs inget om hur det hela slutade 😝

   Svara

    Det har du helt rätt i, det gör det inte 😀 Mycket ouppmärksamt av mig 🙂

    Svara

  Men va fan, ge fan i saker som inte är dina. Kan du inte göra det så fråga först eller betala för dig i efterhand. Vad är det för fel på folk idag? Så fega och oärliga.

  Kan man sno vin från ett annat bord så är man också modig nog att säga ”jaså ni hade inte gått? Vi tog oss en slurk för att vi trodde ni skulle vaska det. Får vi bjuda på en flaska till?” när de kommer tillbaka.

  Vips så har man kanske en rätt rolig ingångsreplik för kvällen eller så är de tråkiga människor och då kan man lämna med gott samvete. 🙂

  Svara

   Ja, historien är kul men just det var lite konstigt. Hade minst bett om att få deras flaska på min nota, och eventuellt förklarat att vi ehum, smakat lite…

   Svara

    Jag menar det. Känns som det är ett återkommande mönster idag, folk kan gå rätt långt med bus/pranks/jippon – ofta i sociala kanaler också.

    Men väldigt få har ballarna att försvara sitt agerande i efterhand på ett vuxet sätt. Med exempelvis uppriktighet och/eller humor. Det här skapar onödig osämja och bråk mellan människor som hade kunnat undvikas om folk blivit ordentligt uppfostrade att stå för det man gör.

    Att göra något busigt och sedan bli skakis när konsekvenserna kommer är något som barn utan konsekvenstänk gör. Inte vuxna människor.

    Svara

     Håller med dig. Vuxna människor som gör idiotiska saker, utan eftertanke, och sedan när dom blir påkomna så spelar dom dumma eller till och med ljuger en rätt i ansiktet för att komma undan.
     Jag köper det inte längre, jag konfronterar och låter dom inte slinka undan utan att få en ursäkt eller och få dom att skämmas. Eller ger dom konsekvenser, så dom själva kan lista ut vad dom gjort fel.

     Svara

   Jag fattar inte riktigt hur de trodde att killarna lämnat den? Brukar inte personalen börja städa bort allt på bordet när folk går, om de bara lät allt stå kvar hade jag förutsatt att personerna skulle komma tillbaka liksom. Är själv ganska kinkig med bakterier också så hade inte velat ta en främlings vin oavsett.

   Svara

  När vi var i åldern att vi började gå på krogen så hade jag en kompis som var snål. När folk gick ut och rökte på altanen fick de inte med drickan ut så de fick lämna dessa på ett bord där en vakt skulle hålla koll på dessa. Min kompis gick ut då och då bara för att kunna komma in och ta med ”sitt” glas (som självklart var någon annans). Hon betalade nog inte en enda drink under den tiden.
  När vi fyllekäkade på hamburgerstället efteråt så köpte hon aldrig nåt utan åt upp rester som andra lämnat. ”Kolla, de har inte ens rört sin pommes. Den tar jag!”

  Svara

   Haha känner en likadan😆

   Svara

   Fyfan kräks 😷

   Svara

  Sviiiinkul och skämmigt. Förstår att de gjorde det dock! Har själv tagit av en öl från någon som satt precis mig och en kompis på en bar. Hon gick och hade typ smuttat yttepyttelite på en fancy craft beer så … Vi var också lite fulla. Hon kom dock som tur är inte tillbaka 😉

  Svara

  Har så jävla svårt för människor som tycker att det är stöld och förkastligt att ta för sig av, som i det här fallet, ett vin som någon förmodat har lämnat.

  Är det stöld att leta pant i sopor också?

  Svara

   I det fallet är det ju stöld då dom tagit något som någon annan har betalat för.

   Svara

    Man betalar väl för pant också, eller? Varför är det stöld att ta någons förmodat kvarlämnade vin men inte någons kvarlämnade pant?

    Svara

     Hey +. Tänkte bara berätta för dig att jag skriver under alla dina kommentarer. Tack att du bevisar att det fortfarande finns vettiga människor.

     Svara

      Jag håller med P😊

      Svara

     Vinet var inte kvarlämnat. Det är skillnaden. Du kan inte bara ta för dig av allt som du tror är kvarlämnat, du måste vara säker på det. Och om du gör en felbedömning så ska du stå för det, och kompensera det om du blir tillsagt.

     Svara

      Vilka är kriterierna för att man ska anses vara säker på det? Allt talar ju för att Hannapee i det här fallet var så säker som hon trodde att hon kunde vara.

      Det jag diskuterar är principen, i fråga om hur man bör agera efter att ha misstagit sig och vinägaren kommer tillbaka håller jag med dig, men det är inte vad jag pratar om här.

      Svara

       Men varför är det så svårt att hålla sig borta från det som inte tillhör en? Spelar ingen roll om det är en burk cola på en parkbänk eller en flaska vin på en restaurang. Om jag ser en cykel liggande olåst så har jag väl ingen rätt att bara ta den? För någon kan ju bara ha lämnat kvar den för att aldrig hämta den igen.

       Svara

        Jag har varit med om så många sjuka grejer när det kommer till att ta andras saker. Vuxna med barn närvarande, som bara ”lånar” ens grejer utan att fråga, när dom glömmer sina. Fått seriöst stå och förklara att det är stöld och inte lån. ”Bara så ni vet ungar, eran pappa lånar inte årorna, han tänkte stjäla dom när han trodde att ingen såg. Ni ska nog inte lyssna så mycket på var er pappa säger då han verkar inte kunna skilja rätt från fel.”

        Svara

         ”…Ni ska nog inte lyssna så mycket på var er pappa säger då han verkar inte kunna skilja rätt från fel.”

         Hoppas verkligen att du överdriver.

         Svara

         Noup. Jag överdriver inte. Jag delar ut konsekvenser till höger och vänster nuförtiden. Jag är en bitch, och skulle inte bry mig mindre.
         Pappan verkar inte ta sitt föräldraansvar, stjäl andras grejer, och ljuger för att rädda sitt eget skinn. Känns rätt rimligt att ungarna inte ska lyssna på en förälder som har en sådan skev moralkompass. Och det är mer än rimligt att folk slutar vara så konflikträdda och lägger sig i och drar dessa idioter in i ljuset.
         Jag bor på landsbygden, och här finns det inga poliser, och oftast inga vittnen till stölder. Vi får ta dessa konflikter själva för att kunna ens någorlunda skydda vår egendom. Om vanliga jävla medborgare med normala liv skulle sluta bete sig som as, så skulle vi kunna få lite mera ro. Det räcker att vi måste vara vaksamma för stöldligor från Europa.

         Svara

         Det har inget med konflikträdsla att göra, jag tycker bara att det är ganska opassande att diskutera föräldrars beteende med barnen. Man det väl direkt med pappan? Det är ju ett ganska passivt aggressivt sätt att hantera det..

         Svara

       Om någonting har blivit slängd som skräp, till exempel i en tunna eller ute i naturen, så kan man vara rätt säker på att kunna ta det utan att råka stjäla det. Som pantburkar i en soptunna. För ingen förvarar sina pantburkar i en allmän soptunna med tanke på att plocka upp den lite senare.
       Sitter jag på en restaurang så skulle jag uppskatta att kunna gå på toa t.ex., och kunna lämna min mat på bordet utan att någon äter den medans. Det känns rimligt.

       Svara

  Jag skulle inte vågat sno någons dryck, speciellt om det var en mans. Biljett rakt till rohypnolträsket känns det som.

  Svara

   Ja och risken för sjukdomar! Aldrig i i livet att jag skulle dricka från någons glas eller äta av deras mat, sjukt äckligt!

   Svara

    Vilka sjukdomar tror du att du ska få av att dricka ur någons glas eller äta av samma mat? Eller ännu värre, ta ur någons vinflaska 😨

    Svara

     Någon kan ha lagt i en portionssmus! Talar av egen erfarenhet.
     Någon kille bjöd mig på öl på krogen . Sa att han inte orkade dricka upp den, halva kvar, han skulle cykla hem. Toppen, tänkte jag som student .

     Svara

   Man spetsat väl inte sitt eget vin heller

   Svara

    Nä men man spetsar om man tror att någon kommer att ta glaset/flaskan.

    Svara

  Rolig historia, absolut, men inte så kul för dom vars vinflaska som blev stulen x)

  Svara

  Funderingar en onsdag:

  Varför ställer Engla sin gamla Gucci-kasse in i bild för att fota ett samarbete med Lindex?

  Är det rimligt att Blondinbella hyllar och länkar sin make-up artist och dennas rabblande på din IG av vilka produkter som använts för att ”skapa looken”? När kommer någon i Isabellas ”Team” våga vara den som säger att det inte direkt är till hennes fördel att fortsätta med denna BUS-älskande, glow-missbrukande ”MUA”?

  Svara

  Vet inte om detta nämnts, men i Alice och Biancas podd berättade Alice om att hon blev knuffad av chefen på Spy Bar i helgen och var riktigt upprörd. Förstod någon kontexten i vad som hände? Hon verkade ha gått bakom baren när hon skulle gå ut från Spy Bar och då blivit ombedd av chefen att lämna och därefter blivit knuffad.

  Är ju fel att knuffas såklart, men jag förstår inte riktigt varför hon är så upprörd att hon blev utslängd om hon har gjort fel och gått in bakom baren där hon inte fick vara 🤔

  Svara

   Alla blir utslängda från Spyan. Misstänker att det är en affärsidé för att kunna släppa in fler betalande

   Svara

   Men han hade ju skrikit åt henne att gå därifrån o puttat henne, när hon påtalat att hon är på väg och att han inte behöver knuffa henne så gjorde han det ännu hårdare så hon nästan föll.

   Bianca försvarade snubben (driftchefen) med att han alltid är såååå ”trevlig” (mao bjuder på bord o drinkar) och att han antagligen hade en dålig dag. En trevlig människa puttar inte tjejer så de nästan slår i huvudet på krogen, vare sig han har en bra dag eller ej. Och att Bianca skyddar honom för att behålla sina egna förmåner är bara äckligt

   Svara

  Hur kan alla influencers byta namn på instagram, tex therese L och annica? Asså hur får dem tag i endast förnamnet?

  Svara

   *de

   Svara

    💸💸💸💸💸

    Svara

     Tycker det är konstigt för Therese som är känd som just Therese Lindgren att vilja ha användar namnet ”Therese”. ”Therese Lindgren” är ju rätt myntat

     Svara

    Suck

    Svara

  Håller ofta med om kritik mot Hannahlicious, men det här var lite onödigt. Man måste inte gräva efter skit att kasta på folk. Egentligen tänkte hon ju väldigt hållbart, även om det backfire:ade….

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.