Mogi maximerar ytan

Men om du fick välja?
Skulle du välja ha en julgran eller kunna komma in i ditt sovrum utan att behöva klämma sig förbi en stickig gran och riskera att riva ner kulor, glitter och hela skiten?

Här kommer en tidigt julklapp till Mogi och alla andra med compact living med tips på alternativa granar.
Ho, ho, ho!
GOD JUL!!!

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Bor väldigt kompakt. Hängde två små julkulor i en krukväxt – klart!

  Förstår för övrigt inte folk som har gran redan. I vår familj tar man in den på julafton, då kan den stå och vara fin lääänge. Julen slutar ju inte på julafton, den varar ända fram till påska!

  (ja, jag vet. Man får göra som man vill, blablabla)

  Svara

   Najj! Min mamma tog alltid in granen typ 2 dagar innan jul. Så. Tråkigt. Älskar granen, men den är inte kul efter julafton. Så jag gör gärna av med den typ 26:e eller så och då vill jag ju inte bara haft den i 3 dagar liksom.

   Svara

   Efter julafton är julen slut. I alla fall enligt mig. Skulle helst pynta av redan på julaftonskvällen så at man vaknar upp till ett ojuligt hem på juldagen. Tyvärr får man ju kompromissa när man bor med någon😁

   Svara

   Julen är mysig. Men allt juligt åker ut strax efter nyår.

   Svara

   Jag älskar julen och börjar helst njuta av den redan i oktober (nu bor jag dock med andra människor som stått i vägen för det här som dom kallar vansinne). Men det nya året vill jag börja på ny kula, dvs utan julkula 🙂 i min familj tog man in granen (de år vi hade en) och allt pynt till första advent.

   Svara

   Jag har en liten blågran i kruka (bor på 45 kvm) som har stått på plats sen sista helgen i november😄 december är jul, efter det ska allt bort.

   Svara

   Traditionen med att man tar in granen på julafton, eller någon eller ett par dagar innan julafton är ju mest för att det först inte fanns plastgranar. Tar man in en äkta gran i början av december är den inte jättefin när det är jul och man måste städa barr i en hel månad, hehe. Men är man en som (likt mig själv) tycker att julgranen är mysig och fin så vill man ju kanske njuta av den hela december lång 🙂

   Svara

  Julgran alla dagar i veckan ❤️ Älskar skiten

  Svara

  Jag hade helt klart valt julgranen, man är ju ingen grinch🎄

  Svara

  Jag tror inte hon bor där utan de bara låtsas. Allt är för stylat och konstigt inkl en hyrd soffa. Hon och mon amour bor nog forfarande hos mamma och pappa i Bromma mestadels.

  Svara

   But why? Om de nu ändå har lägenheten?

   Svara

    För att den är för liten för två vuxna personer. Jättefin lägenhet men bara Mogis garderob skulle ju fylla det sk sovummet. De har ju bara en liten klädkammare till förvaring och där har de dessutom klämt in en ångtvätt. Säkert väldigt bekvämt att bo i villa i Bromma där andra sköter all markservice och hon kan ängna sig åt att resa och låtsas jobba. Med tanke på hennes inkomst är de ju någon annan som betalar dem. Sorgligt på något sätt att leva ett sådant dubbeliv där det går ut på att låtsasleva en livstil framför några tusen främmande människor.

    Svara

     Varför skulle den vara för liten för två vuxna personer? En liten tvåa? Fattar nada.

     Svara

     Eh. Jo för man vill säkert bo hemma hos föräldrarna som vuxen istället för att ha ett eget hem var man kan nuppa när man vill, var man vill, gå runt naken och göra vad fan man än vill. Jag har folie här i översta kökslådan om du behöver tillverka en ny hatt.

     Svara

      Vem har folie i översta lådan?! Där ska ju besticken ligga!

      Svara

       Jag har fyra ”översta lådan”, kan ju inte ha bestick i allihop!

       Svara

      Mogi vill. Hon har ägt den lägenheten i över ett och ett halvt år innan de flyttade in. I över ett år stod den tom och sedan renoverade de den på några månader. Så svaret på din fråga är Mogi.

      Svara

     Flyttade nyss själv in i en tvåa på 43 kvadratmeter med min sambo. Vi är så vitt jag vet två vuxna personer och det fungerar alldeles utmärkt. Klart det är trevligt med större yta, men det är inget man verkligen behöver.

     Svara

      Lägenheten är för liten för den, inte för vem som helst, det finns ju ett skäl till att de sålt lägenheten och ska köpa större. Jag har bott på 29 kvm en gång i tiden, det funkade med det livet då, hade jag blivit singel idag hade jag inte fått plats på 29 kvm. Olika människor har olika behov under olika delar av livet. Tex tvekar jag starkt att Mogi får plats med sina kläder i det lilla förvaringsutrymmet de har.

      Svara

       ”För att den är för liten för två vuxna personer.” Det var det jag svarade på. Det är det fakiskt inte, det går alldeles utmärkt. Sen kanske det är en för liten lägenhet för att man har för mycket saker, men det är inte för litet för två vuxna människor.

       Svara

       Sen tror jag inte att de inte lyckas sälja lägenheten för att den är för liten, men för att den väldigt dyr för att vara så liten. Skulle heller aldrig köpa en lägenhet i den storleken för priset den sattes ut för.

       Svara

  Jobbigt, nu får dom dela på soffan hela december.

  Svara

  Jag har julgran på väggen 😊

  Svara

  Äh, ställ julgranen någon annanstans bara. Precis vid dörren kan inte vara enda stället.

  Svara

  Det där funkar väl. Kläm upp dörren mot granen bara. Doften är oslagbar. Måste köpa nu…

  Svara

   Ja det blir ju dörren som får ta barrsmällen och inte den som ska in i sovrummet

   Svara

    Många bor ju trångt för att de inte får annan hyreslägenhet eller inte har råd att köpa/hyra större. Skulle också haft granen så, det är ju dörren som får sticksig gran på sig.

    Svara

  OT: Alltså Margaux åkte till Maldiverna i en vecka – är inte det sjukt kort tid för en sån lång resa??

  Svara

   Japp. Men hon kanske gör det för pengar? Typ reklamsamarbete? Jag hade inte åkt så långt om jag bara hade sju dagar på mig.
   Tycker för övrigt att det är positivt att vi har löst klimathotet och nu kan betrakta Maldiverna som en weekendresa.

   Svara

    Har ej upplevt att det är ett samarbete, men har samtidigt inte stenkoll. Sen kan jag inte mycket om småbarn, men måste vara jobbigt för sonen på 1,5 år att resa så mycket under 1 vecka…

    Svara

     Ja fast när blev sonen prioriterad över hennes kanaler?

     Svara

      Usch vilken äcklig kommentar! Tycker hon verkar ta väldigt bra hand om sitt barn. Hur människor är som föräldrar ska man vara försiktig me att kommentera, speciellt när man inte har den blekaste!

      Svara

   Dom ska vidare sen, tror sydafrika. Och är väl ett svindyrt hotell så d hae säkert inte råd med längre.

   Svara

    Jaha, då är det väl lite mer logiskt!

    Svara

    Dock var det ju inte många veckor sen hon var i Afrika. Att då åka hem och sen tillbaka… shit!

    Svara

     Men då var de ju för ett välgörenhetsprojekt, nu är de ju för att träffa sin familj/mamma som bor där halvårsvis.
     Tycker hennes välgörenhetsresa var extremt bra, visst att de är dumt för miljön att flyga men hon har sagt i podden att hon inte fick betalat för att åka dit plus att hon uppmärksamma ett viktigt ämne!
     Visst att man kan uppmärksamma såna saker på avstånd men tror de ger både henne & oss mer att hon åker dit 🤷🏼‍♀️

     Svara

      Självklart var det för en viktig sak. Men vad gör en sådan sak när vi inte längre har en planet? Kunde hon inte fått till resan i närheten av när hon ändå skulle till mamma i Sydafrika?

      Svara

       Men måste allt vara negativt? Hur influncers än gör kan dom aldrig tillfredsställa alla men när någon väl gör ett viktigt samarbete och inte tjänar något på de ekonomiskt så kan man väl iaf va lite positiv kring de?! Bara för att hon är i Afrika då betyder de ju inte att dom hon jobbade tillsammans me har tid då heller ju 🤷🏼‍♀️
       Jaja strunt samma, trevlig helg ✨

       Svara

   Var också på Maldiverna i en vecka, vi reste till andra länder också och en vecka där var allt vi hade råd med. Ett av de vackraste platserna jag varit på dock 😍

   Svara

  Har aldrig kommenterat i denna blogg förut, trots att jag läser ofta, men blev tvungen idag pga hög igenkänning. Välte nämligen vår (plast)gran imorse då jag klev ur sängen, hahaha. Något av dina tips är dock ej att tänka på eftersom jag ÄLSKAR julen och måste ha stor gran. Skyllde naturligtvis på katten.

  Svara

  OT: vad tycker ni om det som skrivs här? https://www.expressen.se/ledare/var-inte-ett-ego-sluta-upp-att-ata-eko/
  Expressen har en klimat-serie just nu som jag tycker är rätt intressant.

  Svara

   Bra för klimatet ja men inte för miljön.
   Miljö och klimat är olika saker. Ekologiskt odling släpper ut mindre farliga ämnen i jord/vatten och vi får i oss mindre gifter i våra kroppar, slipper hormonstörande ämnen osv

   Svara

    Bra inspel. Jag känner att nu inför nya året så ska jag göra lite förändringar och fokusera mer på både klimatet och miljön. Får nog prioritera i vissa frågor vad som är viktigast.

    Svara

    Jag kommer aldrig sluta välja eko före konventionellt odlat. Både för marken och för odlarnas skull. Men främst för min egen kropp.

    Svara

   Väldigt bra artikel särkilt delen där de tar upp att om man skövlar träd så tar man bort dem som ”äter” koldioxid, och borde få många att hicka till över fler floskler som de kan gått på.

   👏👍

   Svara

    Ska du som köttätare säga… Kött är den största orsaken att Amazonas skövlas. Ja, det ÄR så vad du än kommer hitta på i din desperation över att vara fläckfri. Och så kommer du säkert hävda att du enbart äter kött som du själv drivit upp på bakgården, uppfödda på gräs från din tomt och absolut inget kraftfoder som alla andra svenska/europeiska/amerikanska djur. Jorå så att, då kommer du tala för tomma öron dock så ingen mening att konstruera nåt trams till svar.

    Svara

     Du kommer få helt rätt i din förutspådde så du hade kunnat bespara dig fin kommentar. För om jag hade ätit kött från Sydamerika hade du haft en poäng. 😉

     Och sedan så har du fått saker lite om bakfoten. Bara för att jag äter kött betyder det inte att jag äter mycket kött.

     Hoppas du kommer över dina förutfattade meningar en dag och att du också vaknar upp från din hypnos. 😊

     Svara

  Saknar inte julgran pga alla småkryp i. Men har en liten söt ej äkta på ett Bord. Men när vi var små hade vi jämt äkta gran hemma. Så fint.

  Svara

   Aldrig tänkt man får med småkryp in 😱😱😱 tänkt att de dog eller grävde ner sig i marken på vintern inte satt i granen i häckade hahah

   Svara

  Sindy vill dra den negativa uppmärksamheten ifrån sin kille med ett fuck-you-inlägg på IG, blandat ned buu-huuu-ingen-tror -på-mig-känsla.
  Jag skiter i om hon är ren eller inte, beter man sig som dessa två så är det inte konstigt om man drar en massa negativitet till sig.

  Svara

  Jag har gjort precis likadant. Köpte en alldeles för stor gran för min lägenhet men ångrar det inte. Kommer uppskatta en vidöppen dörr efter jul dock. Klämmer mig igenom springan som en akrobat varje dag nu.

  Svara

  Inte en jul utan en riktig gran – plats hittar jag alltid🎄

  Svara

  Jag hade lätt valt julgranen!! Så jobbigt ser det inte ut att vara att gå in i sovrummet 🙂

  Svara

   Sovskrubben menar du väl? ”Rummet” är ju så himla litet att det inte ens kan kallas rum. 😂

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.