Ben Mitkus hjälper till att bidra med donation på 500 000 kr till Musikhjälpen!

Tillsammans med gamers och andra artister från Universal Music hjälpte Ben Mitkus till att samla in över en halv miljon kronor till Musikhjälpen.
Slutligen stod hans E-sportlag som vinnare av den tillhörande turneringen och var de som fick äran att överlämna donationen i Musikhjälpens bur.
En halv miljon kronor i pant!!!
Så grymt bra jobbat!!!

Heja!!!!!

Tack för tips!

46 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Konstigt att inte det blev ramaskri även över att Bella pussar dottern på munnen, vissa läsare här verkar ju tycka det är sjukt enlig tidigare kommentarer 😂

  Galet bra att få ihop så sor summa av till insamlingen ❤️

  Svara

   Kanske för att det är överdrivet och det är de själva som är sjuka? Är inget konstigt att pussa sitt lilla barn

   Svara

    Det vet jag väl, men det finns det många här på bloggen som inte håller med om enlig tidigare diskussioner.

    Svara

     Ja, och det är de som är sjuka. Hade sonen varit 16 och hon lägger upp att hon pussar honom på läpparna så absolut, sjukt. Men nu är hennes barn små, det är inget sjukt i att ge dem en puss

     Svara

      Jag tycker det är äckligt.

      Svara

   Kan vi inte snälla bara hylla Ben i detta och prata BB i andra inlägg? Måste ALLT handla om henne?

   Svara

    Eller så skriver var-och-en det den vill i varje inlägg?

    Själv skumläser jag kommenterer, står det ’Bella’ så hoppar jag över kommentaren.

    Svara

     Inlägget under detta handlar ju om Bella, skriv där? Hela bloggen behöver inte vara om henne 🤷‍♀️

     Svara

   Mycket brunt runt munnen på dig efter all rövslickeri på Bella. Då är det inte nutella det är snack om här! Självklart är det inget att reagera på att hon pussar sin dotter på munnen!

   Svara

    Va? Jag tål inte blondinbella 😂 men undrade varför inte någon reagerade på just pussbilden. Det var ju livstvr om just det för två veckor sedan när Beckham pussade sin

    God jul

    Svara

    Talar du av erfarenhet?

    Svara

   Verkligen inte konstigt pussade både mamma och pappa varje kväll innan söndags, för mig helt normalt! Alla är olika.

   Svara

    Sängdax*

    Svara

     Sängdags…………

     Svara

   Det ska vara en gullig mamma dotter-bild, men är del av materialet de gjorde till mat.se….

   Svara

    Tänkte samma sak… Bilden är inte alls så spontant mysig fredag som hon vill få det till.

    Svara

  Kolla royal design insta

  Svara

  Bra jobbat med insamling, men har svårt att hylla just honom. Tycker han konstant beter sig som en barnrumpa. Samtidigt sitter Nicci och får låtsas som hon inte vet var näthatet kom ifrån i tidningen, säger hon sanningen ökar det. Usch för Ben.

  Svara

   Ärligt talat så har jag väldigt svårt att tro att Ben har haft något ont uppsåt. Jag låter mig gärna motbevisas, men tills dess tycker jag att skulden bör ligga hos de som faktiskt har uttryckt sig hatiskt mot Nicci.

   Svara

    Är det någon annans fel än hans att han inte kan befinna sig på samma ställe än henne så hon måste lämna platsen? Att han väljer att bre på hatat mot henne? Låter det gå lång tid innan han säger ifrån?

    Svara

     Givetvis inte. Det motsäger ändå inte vad jag just har sagt. Att skulden ytterst bör läggas på de som faktiskt hatar.

     Tycker att han får oförtjänt mycket skit och att det är för att han är kille. Ta incidenten där han inte ville att Nicci skulle närvara om han skulle vara kvar (om det ryktet nu stämmer) – hade en tjej gjort samma sak hade hon snarare hyllats. Givetvis är det strukturer (och tusentals år av kvinnoförtyck) som påverkar det utfallet, men för den goda sakens skull tycker jag ändå att vi kan vara mer pragmatiska än så.

     Jag tycker mig se en enorm förändring och vilja att utvecklas hos Ben. Det gör honom inte fredad från saklig kritik, men då ska den också vara just det – saklig. Fördömande är det sista man bör ägna sig åt om målet är att nå en förändring. Och givetvis finns det undantag – vilket efterdyningarna av #metoo bl.a. vittnar om, där de som kastats ut i kylan förtjänar att stanna där. Men det innebär inte att vi helt godtyckligt och på lösa grunder bör kasta ut ännu fler när vi har mer att vinna på att bjuda in fler i värmen.

     Svara

   Han har inte bidragit till något som har med insamlingen och göra. Alla pengar kommer från folk som donerat till detta. Det enda ben gjorde var och spela cs med sina kompisar

   Svara

    THIS!
    Det är framförallt de åtta Twitch-streamersen som deltog i det hela som varit med i kampanjen och fått sina följare att donera, samt företag som Spotify, Inferno Online och DreamHack som varit med och donerat till prispotten. Ben var med i streamersn ”Chapmad”s lag som ”artist” och har således inte bidragit mer än marknadsföringsmässigt i efterhand till kampanjen.

    Tycker vi hyllar alla gamers, alla som donerat sin pant och alla streamers framförallt för dessa 500 000 kronor!

    MVH
    En som jobbade med kampanjen 🙂

    Svara

  Hurra för Ben men bu för Carolina Gynning? Är den enda skillnaden och det som gör att Carolina får skit för sitt arbete den att Ben inte poserar med afrikanska barn?

  Svara

   MVG i analys och retorik. ⭐

   Svara

    Slarvigt formulerat, absolut. Men där är ju faktiskt en frågeställning. Jag försöker bara på rätsida på vad som är wsc, vad som kännetecknar det och vilken typ av välgörenhet man får ägna sig åt. Vad skiljer Carolinas resa till Ghana från låt säga Musikhjälpen?

    Svara

     Men va? Musikhjälpen handlar ju inte specifikt om afrikanska eller svarta barn… Det är välgörenhet – i år med tema funktionsvariation. Hur ska du få in WSC i det? Seriöst…

     Svara

      Så WSC handlar enkom om afrikanska barn? Om Carolina Gynning åkt till favelorna i Sydamerika och gjort liknande välgörenhetsprojekt där så hade hon inte anklagats för WSC?

      Svara

       Äh. Du missar poängen – musikhjälpen handlar om att hjälpa barn med funktionsvariation. Barn av alla möjliga kulörer utom specifikt vita. Varför tar du ens in WSC och Gynning i analysen?

       Svara

        Urk jag har feber och skrev fel. WSC handlar om kritiken att hjälpa barn av diverse kulörer – inte vita, för att vita ser sig som förmer. Musikhjälpen och fokusen på funktionsvariation har inget med det att göra.

        Svara

        I år ja. Tidigare år har det handlat om att tillexempel se till att utsatta människor får tillgång till rent vatten. Och Musikhjälpen är ju också ”vita priviligerad människor åker till utsatta områden och poserar med utsatta barn”. Vad är skillnaden? Är WSC bara applicerbart på svarta, svältande barn? Varför är inte Hanna Perssons resa till Guatemala WSC?

        Svara

     Om du får spåna själv, vad tror du är skillnaden?

     Svara

      Jag tänker att det är objektifieringen av de man säger sig vilja hjälpa som är skillnaden och att det i Mitkus fall här givetvis inte förekommer
      någon sådan. Men jag har läst i andra trådar om WSC att det inte enkom är det man sätter sig emot utan tankesättet att hela Afrika skulle vara en kontinent som behöver räddas. Förstår att så inte är fallet och att det tankesättet är problematiskt men jag tycker att det låter som att välgörenhet i fattiga afrikanska länder inte är välkommet alls, just för att de inte önskar ”vita räddare”. Och då undrar jag om det är applicerbart även på andra länder, världsdelar och välgörenhetsprojekt. Eller är det just i afrikanska länder white saviours är problematiskt för att det är just där det finns en historia av vita mannens kolonisering?

      Svara

       Skrev ett långt, genomtänkt och välmenande svar men det verkar ha fastnat i modd.

       Svara

        Jag väntar med spänning! Vill lära mig och förstå. Tack för att du tog dig tid att svara!

        Svara

         NU dök mitt svar upp här nere! ⬇

         Svara

     Jag uppskattar verkligen att du medger att du inte förstår och att du vågar fråga, men jag uppfattade dig som så raljerande att det inte framgick att det faktiskt var en ärlig undran.

     Det är lördag eftermiddag, jag är inne på mitt första glas vin och det finns så många andra som förklarar problemet så mycket bättre än vad jag själv förmår, i alla fall just nu, men framför allt krävs det nog mer än en berättelse, mer än en förklaring och mer än en historia för att problematiken verkligen ska framgå och uppfattas. Det är ingenting som jag ensam kan bistå med, men här är en pedagogisk film på temat:
     https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/1094334604041379/

     För mig är skillnaden mellan det Ben och Carolina gör så självklar att jag, utan större framgång, har kämpat i en halvtimme med att försöka komma på en övertygande liknelse. Det kan ju förstås bero på att min förmåga att förklara begränsas av mitt lördagsmood, men framför allt tror jag att det är svårt att förklara för att frågan är mer komplex än att jag skulle ikläda mig rollen som ”Vi som är från Afrika”:s talesperson och att min sanning därmed är verklig. Seek and you shall find, min vän.

     Svara

      PS. Vet inte om det framgick men vad jag menar är egentligen att inte ens jag själv, trots att jag är från ”Afrika” (vill inte specificera med risk för att outa mig själv), skulle se det som ett problem om det inte vore för att jag var öppen för andras erfarenheter, tolkningar och infallsvinklar. Med det sagt har du (som jag förutsätter är vit med en typiskt ”svensk” bakgrund) mer gemensamt med mig som icke-vitt ”ortenbarn” med en stereotypisk ”lågklass”-bakgrund mer gemensamt än vad jag har med någon som råkar dela min hudfärg men som vuxit upp på en helt annan breddgrad.

      Det behöver inte vara svårare för oss att närma varandra än vi gör det. Vad jag främst delar med den där odefinierade personen som råkar ha samma hudfärg som jag men vars erfarenheter jag inte delar är känslan av att ingen lyssnar eller vill höra och att det i slutändan skadar oss alla.

      Svara

  Så jäkla bra!!

  Svara

  Efter att Ben skrev så homofobiska saker till en instagramprofil så kan jag verkligen inte förstå hur någon skulle vilja stötta honom. Fyfan. Varför granskas inte han hårdare? Eller ska bara kvinnor granskas? För allt?

  Svara

   Fast det stämde väl inte ens, det var väl någon som gjorde ett test för att se om folk var källkritiska

   Svara

    ”Testet” var en annan grej där en vän till ben skrev att ben hade sparkat på hans hund. Att han har uttryckt sig homofobiskt är dock sant!

    Svara

  Det här är helt sjukt! Kollar på Jocke och Jonnas live där dom samlar in pengar till förmån för musikhjälpen och nu har Jocke och några till plastat in en av killarna helt i plast!!! Endast öppning för mun och ögon. ”Tittarna säger att det är livsfarligt” säger Jocke efter typ 5 minuter men ändå är Joz fortsatt inplastad. Alla är oroliga men dom bryr sig inte.

  Svara

   Joz säger att det är varmare nu, men ändå reagerar INGEN i huset! Ska han svimma innan dom tar bort plasten?!

   Svara

   Ändå äkta att dö i musikhjälpens namn live på instagram.

   Svara

  Jag uppskattar verkligen att du medger att du inte förstår och att du vågar fråga, men jag uppfattade dig som så raljerande att det inte framgick att det faktiskt var en ärlig undran.

  Det är lördag eftermiddag, jag är inne på mitt första glas vin och det finns så många andra som förklarar problemet så mycket bättre än vad jag själv förmår, i alla fall just nu, men framför allt krävs det nog mer än en berättelse, mer än en förklaring och mer än en historia för att problematiken verkligen ska framgå och uppfattas. Det är ingenting som jag ensam kan bistå med, men här är en pedagogisk film på temat:
  https://www.facebook.com/ajplusenglish/videos/1094334604041379/

  För mig är skillnaden mellan det Ben och Carolina gör så självklar att jag, utan större framgång, har kämpat i en halvtimme med att försöka komma på en övertygande liknelse. Det kan ju förstås bero på att min förmåga att förklara begränsas av mitt lördagsmood, men framför allt tror jag att det är svårt att förklara för att frågan är mer komplex än att jag skulle ikläda mig rollen som ”Vi som är från Afrika”:s talesperson och att min sanning därmed är verklig. Seek and you shall find, min vän.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.