Det där med ”bonusfamilj” från Camilla Läckbergs Instagram

Märkligt att någon kan bli så här provocerad och/eller uppretad över vad en person på Instagram väljer att benämna sina nära och kära att man känner sig manad att – inte bara lämna en kommentar om det – utan även fortsätta argumentera för sin sak.

Vad Camilla Läckberg omnämner människor i sin omgivning måste väl för en främling vara så nära en Joey Tribbianisk ”moo point” som man kan komma?
Eller är detta saker som upprör även er?

243 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Naaah, kan hålla med faktiskt. Har man samma föräldrar, ingifta göräldrar, delar ett syskon eller på annat sätt tillhör samma familj så är det fritt fram att säga bonussyskon. Är man bara vänner så är man vänner. Skulle vara märkligt att gå runt och kalla alla för ens bonussyskon

  Svara

   Osvenskt kanske. Men det är väl ganska vanligt på sina håll i Europa, man tar väl tom bort ”bonus” och är syskon med allt från sysslingar till grannarna.

   Svara

    Grannarna? Really?

    Svara

     Folk man står något sånär nära syftade jag på. Just ”grannarna” kanske du inte måste läsa bildligt om nu inte grannarnas barn och dina egna är nära vänner.

     Svara

      Kallar inte personer som inte tillhör min familj för bonussyskon även om vi är nära. Det är nära vänner eller bästa vänner

      Svara

       Jag tror hen pratade om seder i Europa, inte dig..

       Svara

    Nja, det är snarare ett ursprungligt ”kristet/religiöst” beteende att inte anamma folk utanför släktbanden som sin familj. Sen att Jesus var bror och syster med allt och alla är väl en annan sak..
    Men det har väl blivit en gammal kvarleva liksom, oavsett om man är religiös eller ej

    Svara

     Aha, spännande. Är det i protestantiska länder man tappade ”syskonskapet” först? Eller är det lika för alla kristna?

     Svara

      Tror protestantiska länder generellt är mer försiktiga me släktband? 🤔men nu spekulerar jag bara…

      Svara

     Varför är det ett kristet beteende? Och vilken kristendom? Protestantisk? Katolsk? Baptistisk? Varför kallar man då varandra för ”syster” och ”bror” inom många kristna institutioner trots uteblivna blodsband?

     Svara

    Tur man är svensk då 🙂

    Svara

     Så kan man se det om man tycker det är obehagligt att kalla folk syskon utan blodsband. Andra som lägger annat i begreppet bryr sig nog inte.

     Svara

      Obehagligt och obehagligt. Mer förvirrande och fel

      Svara

       Ja så kan man ju känna såklart. Många håller inte med utan känner helt annorlunda.

       Svara

       Vaddå fel? Du avgör väl inte det?

       Svara

        Jag avgör väl i högsta grad vad det är för mig? Avgör du vad jag tycker eller?

        Svara

         Ja. Du tycker att det är rätt.

         Svara

         19:49 Hej troll

         Svara

         Kunde inte hålla mig.

         Svara

         Nej jag avgör inte det. Lika lite som du avgör vad som är fel för andra?

         Svara

    Jag är östasiat och är uppväxt med att kalla flera vänner för kusin, moster, syster etc för att vi är nära som om vi vore familj, trots att vi inte delar blodsband. Ser inte något konstigt i det. Man får göra det som passar.

    Svara

     Mm, men nu är vi i Sverige. Utgår alltså ifrån hur det ser ut här. Fullt medveten om att man i andra länder ser på det annorlunda. Det är inte fel, men det är förvirrande här att kalla andras barn för sina barns bonussyskon utan att ha något familjeband till barnets föräldrar.

     Svara

      Du kanske är förvirrad. Vi andra är det inte.

      Svara

      Förvirrande för vem? Dig? Tycker du att CL och andra som är mer inkluderande i sin syskondefinition borde visa dig mer hänsyn?

      Svara

      Min poäng är att det är olika beroende på kultur, och det ena är inte mer rätt än det andra. Ovanpå detta så menade jag att man får gör det som passar sin familj och umgängeskrets bäst, oavsett kultur. I min familj har vi blandat svenskt med asiatiskt utan bli förvirrande.

      Din kommentar börjar därför lite syrligt, i min mening. Jag är lika svensk som jag är asiat och är fullt medveten om att vi diskuterar utifrån ett svenskt perspektiv.

      Svara

       Instämmer helt!

       Svara

    Jag vet inte vilka delar av Europa som avses men jag har bott i både Spanien och Italien och aldrig någonsin hört någon kalla annat än syskon för syskon? Man är inte syskon med sina kusiner, utan kallar dem kusiner. Grannar kallas grannar.

    Berätta gärna var i Europa man kallar sina sysslingar och grannar för syskon?

    Svara

     Vet inget om Europa men vanlig svensk förort låter lite likadant.

     Svara

     Vet inte var i Italien du bott men det sker även där. Grannar kanske undantagna men har man barn i samma ålder kan man prata om dem som bror och syster.

     Svara

     Alla länder och kulturer där extended family begreppet lever kvar. Min teori är att ju mer välutvecklad välfärdsstaten är ju mer har det fallit bort. Men det var nog samma i Sverige före folkhemmet.

     Svara

   Fast alltså nja. Jag är 33 år och är uppvuxen med en biosyster och sedan har min mammas bästa hft söner som vi är uppvuxna med. Vi har firat födelsedagar tillsmmans genom livet, alltså slagit ihop våra kalas, vi har vart där på alla viktiga saker etc och vi har alltid kallat varandra för ”syskon” för att ja du vet…vi har alltid sett varandsa som det. Blod är knte tjockare och titlarna är bara titlar. Sluta vara så instängd och fast vid att något måste vara som det är bara för att.

   Svara

    ”Bästa vän haft”

    Svara

    För mig är det konstigt. Haft liknande relationer med mammas bästis barn, för mig är de nära familjevänner. Syskon är personer som tillhör ens familj, blodband eller inte. Vänner är vänner

    Svara

     Ja men ni kanske inte har stått varandra så värst nära då. Vad vet jag. Det jag vet är att man har fri tolkning själv och det ska varken du eller någon annan utpeka som fel.

     Svara

      Så om jag kallar dem för nära vänner så är inte vi nära bara för att jag inte kallar dem för syskon? 😂😂😂 Kallar mina bröder och systrar för syskon. Eftersom de är det. (Ingifta, fosterhemsplacerade, biologiska.)

      Svara

       Oh du läser som en kratta ser jag.

       Svara

        ”Ja men ni kanske inte har stått varandra så värst nära då.” Läser ganska exakt vad som står.

        Svara

         Jag har ingen aning om huruvida ni är nära eller ej och bryr mig inte. Det jag säger är att du inte avgör vem som kan ses som syskon lr ej.

         Svara

       Och om vi ska följa din tolkning så är inte dina fostersyskon dina syskon. Eller tänker du att om dina nära familjevänners barn flyttar in så blir de dina syskon? Ok.

       Svara

        Om de blir fosterhemsplacerade och bor hela sin uppväxt i mitt hem, som mina syskon har gjort – ja. Då är de mina syskon, vi delar samma föräldrar

        Svara

         Fast det gör ni ju inte rent biologiskt. Precis som att andra som definierar icke biosyskon som syskon. Dubbelmoral much?

         Svara

         Mina ”bröder” har vuxit upp i mitt hem och jag i deras. Min pappa har vart deras ”pappa” men det är ju enligt dig inte ”syskon” nog. Dina fostersyskon bor under samma tak som du men jag gissar på att de inte är adopterade? Då är ju inte ni syskon heller isf? Hur kan du sitta och basunera ut vem som är vad? Du om ngn borde ju ha en insikt i att vem som helst kan vara familj. Hallå…

         Svara

         Min syn på syskon är att man delar sin familj. Delar föräldrar och en uppväxt. Problemet med att kalla någon för syskon uppstår först när man kallar en vän för bonussyskon utan att ha något familjärt band till personen. Jag har växt upp med mina syskon, med samma föräldrar. Ingen skulle ifrågasätta om vi var syskon. Börjar jag säga att mina bästa vän är min syster kommer folk ifrågasätta. Sluta spela dumma

         Svara

         Om en person frågar och får till svar ”vi är som systrar” och inte fattar det. Ja då är det ju de som är tröga.

         Svara

         18:46 Du ser inte skillnaden på ”Vi är som systrar” och ”Det här är min bonussyster”?

         Svara

         Det jag ser är att du vill definiera vad syskon är för alla.

         Svara

         18:57 Du såg alltså skillnaden och hade inget bra svar 👍🏻

         Svara

         Men snälla du. Jag förstår ju att du gärna vill provocera fram ett svar så fine.
         Skillnaden är att DU anser syskon vara något som är en verklighet för DIG. Sen att du inte verkar kunna fatta att det finns folk som tänker annorlunda i jämförelse med dig själv är en annan sak. Du kan inte by any means tolka för alla. Den makten sitter inte du på. Inte heller kan du avgöra vad jag kan se skillnad på eller ej. Jag anser att vem som än vill kan få kalla sin bästa vön för syster/bror. Jag lägger ingen värdering i det till skilland från rediga du.

         Svara

         Så här äre, oavsett hur mycket jag och min biologiska bror träffas, älskar varandra eller hatar varandra. Kommer vi vara syskon, om dom slutar umgås kommer dom inte kalla varandra syskon längre 😂

         Svara

      Som här i Södertälje med andra ord 😅

      Svara

       Ja, i Södertälje är det ju bara att ta valfri kändis och säga att det är ens barns pappa 🙂

       Svara

        Ja men typ, som i övriga världen 😘

        Svara

         Nu syftar nog anonym på det faktum att du catrin utsatte enfrämmande känd man för en skandallögn där du pekade ut honom som far till ditt barn (ett väldigt fint barn ska tilläggas som inte har med detta att göra per say) och det är nog inte lika vanligt som du vill få det att låta som.

         Svara

         22:03 Catrin förstår det. Hon saknar bara förmågan att skämmas över sina handlingar. Det är tydligt om man följt henne

         Svara

         Fast nja. Skömmas kan hon absolut göra. Det kan vara en försvarsmekanism. Man ska inte vara elak helmer tänker jag. Missbruk finns i alla former och Catrin har precis som mååånga andra haft ett slags missbruk. Jag försvarar inte handlingarna men hon är fortfarande en medmänniska. Man kan handla fel men ändå bli behandlad som en människa. Det var för övrigt jag som skrev den övre kommentaren. Man kan vara saklig i att prata om handlingen men ändå se personen bakom den tycker jag.

         Svara

         Tycker det räcker med att alltid påpeka det Catrin gjort fel eller vara elak varenda gång hon kommenterar. Förhoppningsvis har hon kommit till insikt och bättrat sig.

         Svara

     Och du skriver ju ”de som tillhör ens familj”…familj behöver inte handla om mor, far, biosyskon. Familj kan vara precis det man väljer själv för att kalla familj. Annars är det släkt du pratar om.

     Svara

      Varför har vi ens ordet vänner om alla är ens familj? 🤔

      Svara

       Alla är inte familj. Gör dig inte dum.

       Svara

        Var går gränsen då? Ni som kallar vänner för syskon. Är det antal timmar man spenderar med varandra som gör att de går från bästa vännen till din bror/syster?

        Svara

         För min del så kallar jag de två sönerna som vi har växt upp med för bröder pga att vi alltid har växt upp under samma villkor med våra föräldrar. Min pappa har vart deras ”pappa” då de saknade en egen som gick bort tidigt. Vi har firat högtiderna, studenter, familjetid ja allt typ. De är min familj och har vart det alltid. Jag kallar inte någon annan för syskon förutom de två och min syster. Man väljer dock själv vem som tillhör familj för en.

         Svara

         Men om ni ”delar” pappa så är ni ju bonussyskon? Det är en stor skillnad mot att kalla random barn med egna föräldrar för ens barns bonussykon.

         Svara

         Haha men shit! De delar ju inte pappa ”på riktigt” heller. Hon kallar dem bröder för att hon anser att de växt upp tillsammans precis så som du också definierar det. Vet inte varför det är så svårt att förstå? Har själv två utomfamiljska systrar som jag växt upp med, precis liks mycket som mina biologiska syskon. Alla familjer, storfamiljen, träffas fortfarande. Det är inte samma sak som en nära vän.

         Svara

         19:10 Du verkar vara den som inte förstår. Jag förstår utmärkt vad som menades. Du målar också upp en situation där man skulle kunna kalla sig för bonussyskon. Men skulle du kalla personer utanför den här familjen du pratar om för syskon? Kompisar till dig, är det också dina syskon? Det är nämnligen det Camilla gör med bonussyskon hit och dit

         Svara

         Nja, jag tror själva poängen är att man inte har en så strikt definition. I mina föräldrars kultur skulle det uppfattas som småsint om man gick in och gjorde skillnader mellan biologiska barn, bonusbarn, barnens kompisar osv. I dagligt tal kan man referera till alla som syskon, ordet har liksom inte samma strikta innebörd som i Sverige. Folk skulle tycka att man var konstig om man gjorde skillnader, lite på samma sätt som en del uppfattar det som märkligt här att CL inte gör det.

         Svara

         19:48 Varför skulle man göra någon skillnad på personen bara för att man inte säger att det är ens syster?

         Svara

         Skillnad i talet alltså. Det uppfattas som osnyggt eller småaktigt. Jag säger bonusbarn i Sverige men skulle inte kunna säga det till farmor, hon skulle tro att jag är nån elak styvmamma.

         Svara

  Undra när folk ska sluta bry sig i vad andra gör och säger 🤔

  Svara

   NeveRRRRRRRR!

   Svara

   Ja, tänker exakt samma när jag läser alla hysteriska kommentarer om Bella

   Svara

  Jag förstår inte ens vad de menar..vem som menar vad!? Varför kommentera sånt här överhuvudtaget? Och Camilla, jag är lite less på ”Vänner” bilderna du kör med hela tiden. Kram 🙂

  Svara

   Tänkte precis skriva detsamma, men du hann före, Karin!
   All respekt för din blogg, CamCam, och för de som gillar ”Vänner”, men det var ett evigt tjatande här tidigare med dessa klipp och referenser. Det var så skönt när det upphörde men nu är det tillbaka igen. Det blev redigt uttjatat förut och det blir inte roligt igen bara för att varit paus ett tag…
   Fattas bara att ljummen Cola Zero och THK Som Äter För Mycket kommer tillbaka med samma frekvens… 😩

   Svara

    Jag ÄLSKAR vänner men avskyr ändå de så kallade ”referenserna” till vänner här i bloggen. Och avskyr också tjatet om ljummen Cola zero 😖

    Svara

     Omg älskar vänner och älskar vänner-referenserna. Spot on!

     Svara

  Vad är det för gullig unge😀

  Svara

  Det jag tycker är roligast med Läckberg är hur hon älskar att skriva att de är en enda stor stjärnfamilj, men att de HELT exkluderar Martin Melin ur samtliga helgtider- och dagar.

  Svara

   Du menar kanske kärnfamilj eller🙋🏻‍♀️?

   Svara

    Nej, dom kallar sig ofta stjärnfamilj

    Svara

   Kanske han som inte vill vara med?!

   Svara

    Han har ju själv gått ut med att så inte är fallet, han känner sig utanför.

    Svara

   Mm håller med! Men det var någon som inte ville att han skulle räknas in där. Tragiskt

   Svara

    Han börjar på S och slutar på imon 🤫

    Svara

    Och hur vet ni att det är så?

    Svara

     Martin & Camilla hängde ganska mycket, hade varandra som vänner på instagram sen kom Simon och då rök Martin direkt.
     Camilla var så mycket roligare och mysigare innan han kom in i bilden.
     Den ”Camilla” var verkligen en person jag såg upp till. Kunde skratta åt hennes & Martins bus ( instagram ) Hon var mer äkta då enlig mig

     Svara

      Det konstiga är att hon gick från att se ut som sin ålder till att bli tant väldigt fort efter hon träffat Simon. Nu påstår hon att han är en gubbe i själen men ändå. Att tanta till sig fullständigt både frisyr- och kläddmässigt när man träffat någon under 30 är nog ovanligt. På pressbilden från Stjärnorna på slotten går det knappt att känna igen henne, helt olik sig om man jämför runt tiden hon skilde sig och träffade Simon. Martin går åt andra hållet.

      Svara

     Så med andra ord…ni är så glada i Martin att ni projicerar över er skit på Läckberg helt enkelt. Martin var ju den som tog avstånd pga att han tyckte att det blev jobbgt. Det fanns ju tom en artikel om det där han grät ut om ämnet.

     Svara

    Vi får säkert svar direkt från källan här. Jag har ett svagt minne av att nye killen inte ville att exet följde henne på Instagram. Stämmer det? Han ville väl följa sitt barn via mamman. Fokus på barnet och inte på exet. När s och c separerar kanske s också vill följa sitt barn via exet. Småaktigt! Hoppas mer klokhet kommer med stigande ålder.

    Svara

     Men vart får ni denna info ifrån? Att S ville bli av med M?

     Svara

      Läckberg själv

      Svara

      Som jag sa innan, nu åker alla utom Martin till Åre för att fira jul.. Han jobbar garanterat för att slippa vara ensam

      Svara

   Gör de?! På riktigt? Why??

   Svara

  Det känns som om det med Läckbergs familj ska vara så speciellt. Självklart kan inte en god väns barn bara vara ett barn som hon tycker om utan det måste vara en bonusbror till dottern. Det går lite inflation i det hela då alla de umgås med är mer eller mindre bonusmammor och bonuspappor till speciellt Polly. Kanske är det ett sätt att legitimera att de lämnar bort Polly såpass mycket som de gör, det är alltid hos extrabonusfamiljer. De kanske tycker att det låter bättre helt enkelt att säga så än att säga att det lämnar till vanliga vänner och bekanta som vi andra har. Jag blir alltid misstänksam mot folk som skyltar för mycket med hur fantastiskt allting är.

  Svara

   Omg. Folk som du alltså.

   Svara

   Kanske därför ungen heter Polly. Hela familjen plus vänner är poly 😉

   Svara

   Ja, jag hade nog inte reagerat om det inte var just Läckberg där det känns såå extremt med allt. Som om de uppfann detta med ”stjärnfamilj”.

   Svara

   Alla deras familjer är ju olika….meeeen en sak har de nog gemeensamt: Polly! Too much?

   Svara

  Hållet med hen fullständigt. Det är bonus hit och jättebonus dit och stjärnbarn och bonusstjärnor. Det känns som Läckberg är världens äldsta 13-åring.

  Svara

   Speciellt när hon ska visa upp vilken rolig mamma hon är genom att publicera sms där hon skojar med barnen och fiskar efter beröm.

   Svara

   Hahaha! Du fick mig att skratta högt!

   Svara

   Ja hon måste ju visa sig vara ungdomlig och vibrant. Annars kanske hennes unga, snygga toyboy-förlåt MAN lämnar henne.. 🤐

   Svara

    Men hjälp. Hur bitter är du på en skala då😂

    Svara

     Haha cirka 0! vadårå?

     Svara

      Vad är det för bitter kommentar då? Där du nedvärderar en annan person?

      Svara

       Verkligen bittra jävla kärringar i kommentarerna idag. Stela och trångsynta med för den delen. Fy fan alltså.

       Svara

        Eller hur? Man blir ju mörkrädd😂

        Svara

         Det är de som tagit över här. De är ohälsosamt insatta i andras liv och verkar inte ha så mkt egna liv. Bittra och elaka.

         Svara

     Lagom tycker jag. Jag känner mig gammal, vis och bitter och tramset på Läckbergs insta. Nej jag följer henne inte efter jag såg att man blir som man umgås och hon blev en tonåring med ett stort instagramkonto.

     Det är inget fel på att vara bitter om man använder det till något positivt. Jag var bitter och fittlön. Sa upp mig. Fick nytt jobb med bra lön.

     Svara

      På tramset…
      Osv.
      Borde sova #stilnoctkindofevening

      Svara

      Men herregud. Vad har jag skrivit egentligen?

      Jag var bitter på min lön. Inte fitta och lön.

      Loggar ut! #donttextandstilnoct

      Svara

    😂😂😂😂😂

    Svara

  Man får ju göra som man vill såklart, jag förstår verkligen inte syftet bara. Varför måste någon benämnas officiel som syskon för att vara viktig? Det är enda syftet jag kan se nämligen. Lite som par som postar hysteriskt i sociala medier om hur SJUKT lyckliga dom är, återigen vad är syftet? Att bevisa för andra hur viktig en relation är? Jag antar att man har koll på den biten om man är en del av relationen. Jag förstår om det handlar om familjer som slås ihop eller fosterhemsplaceringar etc. men kompisar förstår jag inte. Bara en fundering, ingen behöver bli arg, alla får göra det som känns bäst för var och en 😉

  Svara

  Om jag hade blivit så påhoppad hade jag också fortsatt förklara hur jag tänker. Varför ska hon vika sig platt med sin kommentar som var en betraktelse? Minsta kritik så blir det slakt inne hos Läckberg, tycker kvinnan är stark som på ett normalt sätt diskuterar vidare.

  Svara

  Alltså Läckberg är ganska tramsig hela hon. Älskar hennes böcker, men har ingen lust att köpa de mer för att jag tröttnat på henne.. :/

  Svara

   Gillar också böckerna, fast sista boken tyckte jag faktiskt inte var lika bra

   Svara

   Samma här, såg hennes senaste bok för en tjuga på second hand och stod med den i handen, men köpte inte den då jag mer såg henne framför mig än boken, och jag stör mig på henne. Känns som om jag hela tiden skulle tänka på att det är Läckberg som skrivit snarare än en författare. Synd för hennes böcker var helt ok tidsfördriv och den senast fick bra kritik. Men det går inte.

   Svara

    Fast det säger ju mer om dig än henne. Du gilalr böckerna men vägrar läsa dom pga…rent nonsens?

    Svara

     Nonsens? Jag ser henne framför mig, jag ser Polly, Simon, Martin Melin, jag hör hennes röst och åsikter. Hon är mer som en doku än en författare för mig numera. En del gillar det säkert, speciellt ifall de gillar henne. Jag tycker inte om henne. Jag kanske inte hade tyckt om Agatha Christie heller men som tur är så var det enda jag visste om henne vad som stod på bokens flik. Det har blivit lite som med produkter från en del bloggare, tycker du inte om bloggaren köper du inte deras produkter utan hittar likvärdiga på annat håll. Det är ju inte så att Läckberg är en fullständigt unik författare, finns gott om deckarförfattare i Sverige att läsa istället.

     Svara

      Jag förstår vad du menar! Det speglar liksom av sig när man läser. Krävs att det är en person man tycker om för att det ska fungera. Astrid Lindgren tex, hennes böcker kan jag läsa med hennes röst i huvudet till och med, och det gör bara böckerna bättre. Camilla blir man bara matt av

      Svara

     Vad säger det om anonym menar du? Jag väljer bort många böcker baserat på vad jag tycker om författaren.

     Svara

     ”Jag tycker inte om henne”…för du känner henne menar du eller😂?

     Svara

      Herre gud vad du är enfaldig.

      Svara

       För att?

       Svara

  Kan ju bli knasigt att räkna vem som helst som släkt. Min mamma arbetare dom sjuksköterska och gjorde utredningar kring ärftlighet gällande vissa sjukdomar, då pat skulle ta med sig släktingar dom också kunde riskera att bära på anlag. Hände ofta med patienter från andra länder att de tidig med kusiner och fastrar dom det visade sig att de ju inte alls hade några genetiska band med. Blev lite knasigt.

  Svara

   Fast å andra sidan skulle extrem inavel förklara hennes beteende

   Svara

  Ja vi kanske alla ska kalla vänner för systrar och brorsor, extramamma och extrapappa och vänners barn för sina barns extrasyskon, och vänner/bekanta för ”sin familj”.. det verkar populärt nuförtiden och då samlas det pluspoäng.

  Svara

   Japp. Anna Walhgrens tre döttrar som Läckberg umgås med har blivit Läckbergs egna bonusfamilj då hon inte växte upp med syskon. Detta har hon skrivit rakt ut. Hon säger att de är systrar till henne nu och sen svarar de tillbaka att hon nu ingår i deras familj och även en av döttrarnas män svarade typ likadant. Detta tar de alltså på sociala medier. Någon form av hjärntvätt känns det som och ve den som ifrågasätter som den stackars kvinnan gjorde. Speciellt när Läckberg fullkomligt ÄLSKAR alla kvinnor hon kommer i kontakt med, det hyllas och Queenas på varenda en. Väldigt genuint.

   Vuxna människor har abdikerat.

   Svara

    Eh va? Känner dem ens varandra knappt, har de träffats två ggr och är nu systrar? De har ju redan systrar dessutom, Läckberg träffar ju sina biologiska systrar dessutom. Hon börjar bli som en annan bloggare, inga namn. Jisses.

    Svara

   Ja tänk. Då hade alla haft någon. Sååååå fruktansvärt😭😭😭…eller inte.

   Svara

  Hur känner Läckberg @moabraun?
  Visste var det skriverier och drama runt henne för ett tag sen (typ förra året kanske)?
  Minns inte men kopplar det samman med GabbJoss?

  Svara

   Har fått för mig att hon är halvsyster till de äldsta barnen.
   Alltså första exmannens barn.

   Men sen aldrig riktigt fått ihop det, så troligtvis har jag missuppfattat allt 😅

   Någon som sitter på korrekt info?

   Svara

   Nej du tänker på moa gullbrand.

   Svara

  Jag tkr kungen är ball 😎 å andra sidan är han ju också min bonuspappa (han vet bara inte om det själv!) sen har jag ju mina booonusar Mikael bindefelt, Markoolio, Jimmy Åkesson osv. En enda STOR LYCKLIG FAMILJ! Eller ah eh, de vet som sagt inte om det (än.)

  Svara

  Folk som döper sina ungar till Bentley…………………………………….

  Svara

   Hahahaha tänkte på samma 😫

   Svara

   Folk som DU som lägger energi på vad andra döper sin barn till👋🏼…#getalife

   Svara

    Lägger energi på? Det krävs ingen energi för att ha åsikter och/eller konstatera saker.. 😌😂

    Svara

     Ja uppenbarligen så lägger du ju energi på att störa dig på andra föräldrars val av namn? Varför?

     Svara

   Sitt namn döps man inte till. Det är något föräldrar väljer.

   Svara

    Vad betyder döpa?

    1. förrätta dop (av någon)
    2. ge namn åt || döper, döpte, döpt

    Svara

    Nähäää. Döps man inte till sitt namn? Har du förmedlat det till prästen?!? Hen måste ju undra vad f a n hen gör under ajölva dopet isf😂😂😂?

    Svara

     Alla som har namn är inte döpta.

     Svara

     Hmm.. Tror du att man måste ha ett dop för att få ett namn? 🤔 Prästen fördriver tid med sin låtsas kompis och får betalt.

     Svara

      Namngivning är ett nytt påfund och man blir tilldelad ett namn, man blir inte döpt. Döpa betyder ”ge namn åt”…

      Svara

       Det är ganska länge sedan man fick sitt namn med dopet…

       Svara

   Dom e unga…

   Svara

  På vilket vis kan detta rimligtvis påverka någon annan individ negativt så att det måste lyftas och dryftas?

  Alltså, hallå, måste vi peta och smeta i saker som inte rör oss ett enda jävla dugg??

  Svara

   Ja för folk är så skitnödiga att de inte kan låta bli. Varför låta något fint vara det? Mår de dåligt så ska alla må dåligt.

   Svara

    Är det mindre fint att vara nära vän eller bry sig om en väns barn?

    Svara

     Nej? Vad har det för betydelse då?

     Svara

     Nej det är väl också fint. Måste det ens utesluta det andra?

     Svara

   Det hade väl varit värre här kanske om hon kallat sina arbetskamrater eller samarbetspartners för sitt team, gud förbjude 😉

   Svara

  Ja jäklar vilka bekymmer nästan så man tar dig för pannan 😂

  Svara

   Har Camcam feber? 🙁

   Svara

  OT men här någon sett Cissis insta, kommentarerna är avstängda på den bilden där hon berättar om andra mediekvinnor hon har mailat.

  Vilka kan det vara tror ni?

  Och tycker ni det är rätt eller fel att Maila så?
  Jag är kluven, jag tror hon går på det på fel sätt, för hårt. Plus ”uthängning” på insta. Även om det inte är namn inblandat. Om det hade varit jag som fått ett mail och sen läst instaposten hade jag blivit vansinnig istället för stöttande.

  Svara

   100% fel. Tar Cissi mindre och mindre seriöst för varje sån här grej hon gör. Cissi har all rätt i världen att föra sin egen kamp och berätta om sitt övergrepp. Det är starkt. Men hon har noll rätt att försöka tvinga andra kvinnor till det. Cissi har ingen respekt för dem. De har rätt till sin egen syn på saken, sina egna upplevelser och väljer precis som alla andra om de vill dela med sig av det eller inte. Om de vill stötta andra kvinnor eller inte. Alla vill inte ge allmänheten detaljerna om vad de varit med om. Hon går för långt

   Svara

    Håller med! Förstår att hon känner sig ensam och vill att folk backar, men att hänga ut någon som inte vill berätta är ju inte så systerligt! Att tvinga fram någon ska berätta om övergrepp som hen blivit utsatt för är så taskigt!

    Svara

     Vad gör hon för systerligt överhuvudtaget? Det är en kamp mellan henne och F. Det kommer inte hjälpa eller ens påverka någon annan än henne själv. Och det hon gör nu är isåfl att sänka andra kvinnor för att komma åt honom. De här kvinnorna vill inte ställa upp. Hon måste acceptera det. Sen är jag så jäkla less på hennes gnällande nu, hon sa från allra första början att hon kunde bli anmäld. Det var det som var så starkt, att hon vågade berätta ändå. Liksom. Wow you go girl. Nu sitter hon i stickad offerkofta och man ska tycka synd om henne över exakt samma sak man skulle hylla henne för innan

     Svara

      Hon menar att detta är en kamp för alla kvinnor, att hon är typ Jeanne d’Arc som bränns på bål medan resten av kvinnorna tittar på. Hon har fått lite hybris tror jag. Jag kanske brinner för miljön och skulle aldrig renovera mitt badrum för 500 000 för att få det lite snyggare. Med hennes logik kan jag då mer eller mindre tvinga henne att inte renovera hemma annars hänger jag ut henne på insta och slutar vara hennes vän.

      Svara

       Lite hybris… Hon är högt uppe i det blå. Framstår mer och mer som ett skämt

       Svara

       Nu är kommentarerna begränsade på alla hennes inlägg.. vad betyder det?

       Svara

        Att hon har gjort bort sig och inte tål kritik.

        Svara

    Jag håller med. Cissi kanske inte skäms längre för det som hände. Men många gör nog det. Alla ska få berätta när de vill och om de vill utan påtryckningar.

    Det blir som en dubbelgrej, först skammen av övergreppet och sen skammen att man inte ”hjälper” andra kvinnor.

    Svara

     Cissi håller sig inte ens till samma historia, bara det skulle få mig att inte vilja beblanda mig. Om man bortser från det, så kan det vara så att de andra tjejerna lagt det bakom sig. Vem vet vad de gått igenom för att kunna göra det? Sömnproblem, deprimerade, vissa kanske inte brydde sig alls ens när det hände osv osv osv. Man har ingen aning hur de mått och fått gå igenom för att gå vidare. Hur livet ser ut för dem idag. Vissa kanske genuint inte tycker att det är en big deal, andra kanske inte vill spola tillbaka tiden till något de redan bearbetat. Förstår fullt ut om de inte vill

     Svara

     Tror det är skitviktigt att folk fattar att det inte finns ETT rätt sätt att agera vid ett övergrepp. Om du har varit utsatt så är det du som ska bestämma vad som är rätt för dig, vill du snacka- snacka, vill du vara tyst- var tyst. Ingen har rätt göra det valet åt dig. Det är bara du själv du ska tänka på i en sån situation och vad som är rätt för dig.

     Svara

   Jag tycker att det är j-vligt lätt för henne att säga att de inte ska bry sig om sina kontakter och med andra ord sina jobb. Hon har en snubbe som sitter på flera hundra miljoner och jag tror inte hon hade tänkt så ifall hon var utan den tryggheten.

   Sen förväntar hon sig att dessa kvinnor ska föra en kamp som de av tusen anledningar inte vill eller kan. De kanske genuint inte bryr sig om något som hände för 15 år sedan utan har fullt upp med sin dementa mamma, barn med diagnos, kris i äktenskapet, 40-årskris, cancerbesked eller bara haft ett allmänt urjobbigt privatliv i åratal och längtar efter lugn och ro. De vill inte vara på löp där de och deras familj hängs ut. Är det verkligen så svårt att förstå? Tydligen, och Cissi nämner att hon kan tvinga in dem som vittnen. Detta är alltså en kamp som Cissi bestämt sig för att föra och nu skuldbelägger hon andra offer som vare vill eller kan föra kampen på det sättet som Cissi bestämt.

   Detta är som hennes heltidsjobb både tidsmässigt och känslomässigt, att förvänta sig att dessa kvinnor ska släppa allt i sina liv och göra sig obekväm på sina mediajobb är magstarkt. Cissi lever ett oerhört privilegierat liv där hon aldrig mer behöver oroa sig för sin ekonomi eller rykte, hon är oerhört privilegierad som kan sitta dagarna i ända och ta hand om sin bebis, sjunga och föra en kvinnokamp som hon tycker är viktig. Hon måste byta miljö eller något för detta inlägg känns helt insnöat från hennes perspektiv i soffan.

   Svara

    För att vara någon som har gift sig rikt och inte jobbat ihop en förmögenhet påpekar hon väldigt ofta att hon har råd med allt. Men det är alltså Blondinbella som skryter.

    Svara

    Kan man tvinga in människor som vittnen? Genuin fråga, jag vet inte hur det ligger till.

    Jag hade om jag läst detta och varit en av de tjejerna blivit livrädd. Vittne i detta är inget som kommer bli en privat sak känner jag…

    Svara

     Det kommer inte hjälpa henne oavsett. Hon är anmäld för förtal, hur det skulle hjälpa att någon vittnar om att F kallat en tjej något eller tafsat på någon för 15år sen har jag väldigt svårt att se. ”Är han en fara nu?” – Nej alltså jag bryr mig inte ens, det är så länge sen

     Svara

    Oerhört privilegierad och behöver inte tänka på sitt rykte? Hon är absolut priviligierad på många plan, men otroligt förminskande att hävda att hon inte behöver tänka på sitt rykte. Hon har fått sitt rykte förstört på många plan. Trots att hon visste hur alla skulle prata och spekulera om henne och våldäkten. Det är modigt.

    Tycker det är tydligt hur fega alla är, hur mycket har inte kommit fram under metoo tex där man ser hur många som vetat om all möjlig skit men dom håller käften för att INGEN vågar riskera nåt för sig själva.

    Blir beklämd av att folk inte reflekterar mera. Likna det med korruption.

    Svara

     Fast Cissi sa först att hennes vänner med juridisk kunskap sagt innan hon gick ut med namn, att risken var väldigt liten att hon skulle bli anmäld för förtal. Så hon gick ut med namnet.

     När hon blev anmäld hade hon plötsligt vetat att hon skulle bli det hela tiden, och påstod att hon gjorde det för andra kvinnors skull, att hon medvetet tog en för laget.

     Hennes lögner tar aldrig slut.

     Svara

   Hon är en idiot. Hon vill som alltid bestämma vad alla ska tycka och göra.

   Svara

    Vet inte om jag tyckt att hon var en idiot, eller är en idiot. Men hennes beteende är definitivt idiotiskt

    Svara

     Ja, alltså, hon gör ju väldigt mycket bra till största delen. Tex hennes senaste inlägg om kvinnan som blivit utsatt av en polisman.

     Svara

   Sådär får man verkligen inte göra. Det kan dessutom vara extremt återtraumatiserande för någon som varit utsatt att helt plötsligt ha sin story outad utan att man valt det själv. Det är endast och enbart den person som varit utsatt som ska avgöra om den vill berätta offentligt eller ej.

   Svara

    Precis! Att tvinga andra personer för sin egen vinnings skull är så fel det kan bli

    Svara

   Och ignorera frågan om vilka det kan vara.
   Det är inte rätt att spekulera i det och jag ber om ursäkt för det.

   Svara

   Hennes versioner är olika om vad som hänt. Det nya som framkom här i ett inläggs kommentarer var att hon påstod att polisen ändrat set hon sagt i det ordagrant utskrivna förhöret. Så mkt att det helt skulle ha ändrat innebörden av det hon sagt. Inspelningen finns ju kvar så varför anmäler hon inte? Jo för att hon hittar på. Bara för att hon blev konfronterad med sina lögner.

   Något för camcam att skriva om.

   Svara

  Brooor brush sistas vi är familj allihop.

  Svara

   Haha exakt. Ortenkulturen sprider sig till de fina kvarteren- kul att se 🙂

   Svara

    tycker att det är så cringe att använda de orden🙈

    Svara

     broder o syster då? Så kallade vi varandra i församlingen..som jag var med i för länge sedan. Syster Katarina.

     Svara

    Not really tho.

    Svara

  OT! Och halft desperat haha 🙂

  vad kan man köpa till en 2 månaders bebis i julklapp? vad är bra ”att ha” i den åldern för en liten? redan köpt ett mjukisdjur men känner att jag vill ge något mer som det blir mer ”nytta” av. de har redan en massa kläder till den lilla så det behövs inte.

  Svara

   En bitring inför att tänderna börjar växa! Finns varianter som man kan lägga i kylskåpet också så de blir kalla och trevliga 🙂 dreglisar (dvs små haklappar i tyg, finns på var och varannan barnavdelning) brukar också vara användbart.

   Svara

    när börjar de få tänder? 🙂 ska se om jag hittar nån söt i veckan då jag måste panik julshoppa😅 tack för tips❤ tror de har dreglisar, eller ska fråga för säkerhetsskull.

    Svara

     Mina syskonbarn fick en kusin nyss på sin pappas sida som föddes med tänder. Så j-a creepy. Men det händer tydligen i den släkten ibland.

     Svara

      oj lite creepy indeed haha 🙂 hos min sida så händer det att de skriker innan de är helt ute ibland så man ser bara ett skrikande huvud😶

      Svara

      neonatala tänder

      Svara

     Min unge hann fylla ett år innan första tanden kom. En två månadersbebis behöver inga julklappar men om du hemskt gärna vill ge bort något hade jag satsat på ett klädesplagg.

     Svara

      vet inte om du läste men babyn har redan en massa kläder och får ärva nytt från deras nära vänner som ligger ca 2 månader före med ett barn så det är onödigt att ge kläder till dem tyvärr. även fast jag vill. så därför undrar jag vad med som behövs som föräldrar kanske inte alltid tänker på eller hur man ska förklara.

      Svara

      Nej inga kläder såvida föräldrarna inte önskat sig det är mitt råd. Många har redan alldeles för mycket och några månaders bebisar växer ur kläderna skitsnabbt.

      Svara

   Jag kan ingenting om bebisar, men jag tänker att det kanske finns en massa krämer och grejer? Babyolja eller någon bebiskräm eller puder eller vad man nu använder, det och en tub riktigt tjusig och fet handkräm (jag tänker att småbarnsföräldrar borde bli väldigt torra om händerna hela tiden). Lite cellofan runt och en rosett. 100% förbrukningsvaror 🙂

   Svara

   Tror det ska finnas ett halsband som mamman eller pappan ska ha på sig som är vänlig att suga på (och snygg har jag för mig)

   Svara

   Små badbyxor! Det är så roligt med babysim när de blir lite större.

   Svara

   Kläder

   Svara

   Har en 7-månaders hemma.

   På hans namn fick han blöjor vilket var sjukt uppskattat, men kanske inte så kul i julklapp! 😁

   Annars så kanske en bebisgunga, hoppgunga eller typ tallrik, bestick och pipmugg. 😊

   Svara

   En mysig filt till vagnen, en nattlampa i form av ett djur som lyser och spelar, dreglisar, självlysande nappar som syns i mörkret, fina skallror, söta vintertossor m.m

   Svara

  Ja, det känns helt onödigt att gå runt och störa sig på att man räknar för många människor för att vara ens familj. Det är jul, för allt i världen. Låt människor få känna sig omgivna av nära och kära!! 😀 <3

  /V

  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

  Svara

  Men orka

  Svara

  Helt fascinerad över att man orkar haka upp sig på en sådan här grej.

  Svara

  Stjärnfamilj var dom innan dom sparkade ut Martin ur den sk familjen!

  Svara

  Jag vet inte jag men ibland räcker det med den familj jag har… orka lägga till fler liksom. Men om man inte har en egen familj så är det väl jättebra om man kan hitta på en egen,!?

  Svara

  Jag tycker att det är onödigt att köpa något till en två månaders bebis. Köp babykläder och leksaker till föräldrarna istället! Det är ju dyrt att ha barn.

  Jag har däremot köpt leksaker till mor- och farföräldrar att ha när barnbarnen kommer på besök.

  Svara

  Alexandra som jobbade hos Jocke å Jonna säger på en fb-grupp att hon legat m Jocke. Asså sjukt om detta är sant.

  Svara

   Länk or false

   Svara

  Men att läckberg och simon ens orkar argumentera på insta

  Svara

   Det blir så barnsligt så man skäms. Speciellt Simon som kommer in och svarar passivt aggressivt som en 12-åring och avslutar med en smiley som ser nöjd ut. De tål verkligen inte att någon ifrågasätter något. Det tyder på en sådan osäkerhet från båda, kan inte direkt se Persbrandt eller Zlatan gå igång på en liten kommentar med fullt försvar. De är barnsliga helt enkelt.

   Svara

    Hahaha jag orkar inte 😂😂 Tänkte på samma sak när jag såg det. Lilla farbrorn med dom uppkäftiga svaren. Som en 15 åring. Hoppas L hittar tillbaka till M.

    Svara

  Varför tror folk att man lägger ner mycket energi bara för att man frågar om något? Eller ifrågasätter? Eller klagar på?
  En kommentar skriver man lätt medan man sitter och skiter, det är inte direkt det mest ansträngande man kan göra, ens på toa.

  Svara

  Camilla L skriver ofta om hur underbar Polly är men vill tydligen vila från henne ofta. CL har flugit utomlands sådär 10-12 ggr 2018 och endast en gång har Polly varit med. Tror säkert Polly har det bra men som sagt hon får vara mkt utan sin mamma som ju verkar vara en klimatförnekare

  Svara

   Jag kommenterade detta en gång, att de typ aldrig har med lillan på semester och oj vad Läckberg-fansen attackerade med försvar! Att lillan har det såå bra hemma istället för att ”flänga runt”. Ja ingen tror ju att hon svälter där hemma men hur känner man som förälder att oftast välja bort sitt barn? För ja det gör man ju.

   Svara

    Skärp dig vafan. Skapa inte rykten utan grund

    Svara

  Jag har 4 syskonbarn via min äldsta syster, varav 3 är syskon och en halvsyster men jag har aldrig någonsin hört dom kalla henne något annat än, min syster. Jag har 2 syskonbarn till, som jag aldrig kommer att lära känna för att vi inte har pratat på 9 år och troligtvis inte kommer att göra det i framtiden. #metoo
  Man väljer inte sina blodsband, men man kan välja sin familj. Annars hade jag nog kännt mig 100 ggr ensamare än jag gör nu, med, vänner som är mer syskon än vissa jag haft.

  Svara

  Jag tycker det är konstigt att kalla vänner och grannar bonussyskon. Men jag har både helsyskon, halvsyskon och bonussyskon, så skulle jag kallat grannar och vänner bonussyskon skull det nog blivit väldigt förvirrande vem som egentligen var mina syskon, haha, mina kompisar har redan svårt att hålla isär alla mina syskon ;D

  Svara

  mina demoner hade en vinst i natt tyvärr

  Svara

   Skriv och berätta om du vill. Vi skulle kunna skriva oss igenom den här natten. Det kanske hjälper dig?

   Svara

    vet inte om det hjälper så mycket, vet bara att jag hade en mindre black out och skadade mig. inte så illa med tillräckligt så att det lär behövas sys. kom till mitt förnuft ganska fort och fick hjälp fast jag ljög om hur skadan gick till. känner mig kass

    Svara

     Tidigare ikväll skummade jag bara igenom det du skrev i lördagens Öppet spår + de många svaren du fick av olika människor. Kan du inte läsa alla dessa svar en gång till nu? Det kanske får dig på bättre humör.

     Svara

      tack för tipset! ska försöka göra det, känner mig bara så värdelös just nu och önskar att jag kunde göra det ogjort. eller gjort ett bättre jobb med det hela. whatever….

      Svara

       @hepp: Har du sett att en ”Kolan” skriver här just nu? Ni båda kan väl chatta här med varandra?

       Svara

    Inte samma anonym men ja tack. Har inte pratat med min syster på 11 år p.g.a att hennes man utnyttjade mig. Hon har aldrig trott mig vilket gjorde att vi bröt all kontakt. Jag har spenderat år med att tro att jag inbillat mig större delen av övergreppet tills min mor sa ”Jag önskar att vi anmälde på en gång och visade vilka skador du hade” I början vägrade jag, för det fick absolut inte komma fram. Sen hävdade jag att jag hade ju inga skador.. för jag hade ju bara inbillat mig att jag blev slagen. . i år fick jag höra att ” jo, du hade strypmärken på halsen när du kom hem”
    Jag har spenderat 10 år att förneka och förminska ett sexuellt utnyttjande, mina föräldrar trodde då (För 10 år sen) att dom skyddade mig från som jag ville. Idag är jag så ledsen att ha förlorat en del av min familj på det sättet. (Och nej, syrran kommer aldrig tro mig eller acceptera saker så som jag sett det.)

    Svara

     @Kolan: Är du samma som ”hepp”? Eller svarade du på att vi skulle skriva oss igenom natten?

     Svara

      kolan och jag är inte samma person

      Svara

       @hepp: Har du sett att en ”Kolan” skriver här just nu? Ni båda kan väl chatta här med varandra? (Dubbelpost, så att det syns)

       Svara

  Det var ett svar på ”hepp” då jag aldrig pratar om det annars och kände ”kanske i natt orkar jag” efter några glad vin, haha

  Svara

   Kan inte du och ”hepp” chatta här och stötta varandra?

   Svara

   Fel av mig, läser inte tillräckligt bra utan läsglasögon, självklart inte ett svar till ”hepp” med det senaste svaren, det var till ” vi kan prata under natten”
   Men till dig ”hepp” jag skar sönder en handled, mest för att ”känna” smärtan som egentligen fanns på insidan. Det slutade med att jag fick en kraftig infektion i handleden som fortfarande begränsar. Det känns bra för tillfället men som du skrev, mitt behövde inte heller sys, så det var inte så allvarligt? Jo Hepp, jag kan fortfarande inte lyfta riktigt så ta hand om dig! Menade inte alls att råka kapa din tråd och vi finns för att prata *kärlek*

   Svara

    Det trodde jag nog, att svaret var till mitt ”skriva oss igenom natten”, men eftersom det hamnade under ”hepps” svar så blev jag osäker.

    Svara

     Du verkar ju vara en rätt underbar person som inte dömer ut utan läser in trots tidsskillnader och att jag inte läst allt på slutet men nu känns det ännu mer viktigt.

     Men jag precis som andra sagt önskar att ”Hepp” svarar igen så vi vet att du mår bra. Vill du prata så postar jag mitt nr, så hoppas jag att cam tar bort det när hon ser, men om du är vaken så hör av dig

     Svara

      Det är väl bättre att skriva än prata? Det tar längre tid och man sysselsätter sig mera.

      Svara

    Vad är det för vin och äter du något till det?

    Svara

     Privat reserva Brut nature, och en baguette med färdig Skagen då jag jobbar delad tur ikväll och fick helg 21.30 till tisdag morgon. Bra skit!

     Svara

      Ser bra ut (vinet): ”Fruktig, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, örter, citron och gummi. Serveras vid 8-10°C som aperitif, eller till lättare rätter av fisk och skaldjur.” – Källa: Systembolaget.
      Fast inslag av GUMMI. Känner du det?

      Svara

      Förklara gärna om jobbet och vad ”delad tur” är.

      Svara

      Test

      Svara

       Test, p g a att en kommentar försvann.

       Svara

  Har ju varit en sån som aldrig vuxit upp, och tyckt att det kliar i tänderna trots mina 30 år, vilket gjort att jag gillar bitringar.. vilket är gummi, ingen av mina favorit bitisar i vinet iaf.. Bara torrt, fruktigt och Tja, man kan tugga på korken 😉

  Svara

   Fan också! En annan ”Anonym” håller också på att skriva nu, men under andra inlägg.

   Svara

  Kan man inte gå i samtalsterapi för att få hjälp med att bearbeta traumat efter det sexuella övergreppet? Det är inget att skämmas över. Varken att man blivit utsatt eller att man behöver hjälp med bearbetningen efter en hemsk händelse. Det är ALDRIG offret som har någon skuld.
  Finns det andra nära anhöriga som du kan prata med? En partner/sambo/särbo, att anförtro sig till?

  Svara

   Ovanstående (04:10) var till ”Kolan”.
   Jag är nykter, ändå hamnar svaren fel ibland.

   Svara

   Jo det finns det. Absolut. Och nej det är aldrig offrets fel. Men jag vet inte hur gammal du är och jag vet inte hur jag ska förklara vad som hände mer än att jag var 19 i sthlm, en 10 år äldre man, min svåger. Som jag skrev. Du ger mer *sexuellt* för det är lättare. Obehagligt ja! Slag, leksaker du inte ber om, strypgrepp tills du inte vet vars du är… Sen………… jaha var det en så stor grej som jag sa? Och jo jag har pratat med psykologer och det är fortfarande samma, (vad gjorde du den kvällen) När dom sen frågat vad jag haft på mig.. varje gång. Jo det finns samtalsghälp men jag hittade den då aldrig

   Svara

  Jaha, ”hepp” och ”Kolan”, om ni inte har något mera att ventilera, så stänger jag ner strax.
  Tveka aldrig att skriva på Bloggbevakning, om ni har problem eller undrar över något. Det finns så många läsare här som kan ge bra råd och vara stöttande.

  Svara

  Har aldrig förstått hur de känner varandra? Någon som vet?

  Förut skrev Camilla någon kommentar att hon Moa var Fannys bonusmamma – då zonade jag ut.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.