Kissie undrar om man kan vara en opererad feminist.

Precis då undrade en vän till mig om jag inte ville gå till AK nygart som ägs av Akademikliniken, och välja motivia implants. Jag läste på om dom och kände bara – yasss! Så operationen gjorde jag helt och hållet för min egna skull, för jag skulle trivas bra med dom brösten jag har på min kropp.
[…]

Kommer inte ta några inzoomade bilder på dom då jag inte vill öppna upp mig för mycket längre om min kropp, men jag berättar gärna 🙂 Ni ser ju själva när jag poserar i bikini på ett ungefär hur dom ser ut. Och om jag kan rekommendera AK nygart? Absolut, nu är detta visserligen ett samarbete men svaret är ja. Dock kommer jag inte erbjuda några rabattkoder eller så, men jag är mån om att kliniken är ordentlig och proffsig vilket dom är.//Kissie

Alexandra undrar om man kan kalla sig feminist om man plastikopererar sig?
Själv lägger jag ingen som helst värdering i huruvida man får kalla sig för feminist eller när. Däremot tycker jag inte att man kan kalla sig för en bra förebild om man gör reklam och samarbeten som innebär att försöka påverka sina följare som ser upp till en, att själva bli så pass missnöjda med sina egna kroppar att de också väljer att lägga sig under kniven.
Alexandra verkar klappa sig lite på axeln för att hon inte delar ut några rabattkoder, samt försöker få det hela att låta som att det här samarbetet enbart var för hennes skull och att hon är nöjd och glad över att ha sluppit betala för ingreppet.

Vad är egentligen reklam och marknadsföring? 
Är det ”good will” från företagets sida, eller är det en investering de gör eftersom de förväntar sig att den ska betala sig och generera vinst?
Det är givetvis det senare – det är HELA poängen med reklam och marknadsföring.

AK Nygart har alltså valt att göra ett samarbete med Alexandra nya tuttar av en enda anledning.
De hoppas att hon – med sitt varumärke, trovärdighet och läsarnas tillit till henne som förebild –  ska kunna påverka tillräckligt många av dem att själva köpa plastiktjänster från AK Nygart så att de inte bara tjänar tillbaka vad samarbetet med Alexandra har kostat utan så att de även går med vinst.
Det är det ENDA det här handlar om, oavsett HUR hon (och andra influencers) lägger fram det. De ska influera till att fler ska vilja operera sig, helst helt utan att nämna risker, komplikationer mm och gör man det, då tycker jag inte att man är, varken en bra förebild och influencer.

129 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inget man förändrar med sitt utseende gör man ”för sin egen skull”, vi MÅSTE våga erkänna det.

  Svara

   Jo om man har fysiska besvär av det.

   Svara

    Lisa menar nog estetisk förändring

    Svara

     Det gör jag!

     Svara

    Det är ju bara att tänka: vilka förändringar hade man velat göra på en öde ö? De man hade gjort ändå, trots att man aldrig kommer träffa en annan människa igen, är sådant man gör för sin egen skull.

    Svara

     Jag har inte fattat det där med att göra sig finare för sin egen skull vs. andras skull. Vad då göra sig finare för andras skull?
     Man gör sig finare i andras ögon, men tanken är ju alltid att det ska i slutändan vara för ens egen skull såklart. Jag sminkar mig och fixar till mig för att uppfattas som snyggare, och det ska ju förstås ge mig nånting tillbaka.

     Svara

      Ja, men du gör dig finare på ett speciellt sätt, dvs det som normen säger är fint (om man inte tillhör en subkultur, då är det andra normer). Därför är det liksom inte för ens egen skull, när man följer en färdig mall.

      Svara

   Fast man gör det ju att man skälv skall må bra… inte för någon annan skall göra det!!! Sen är det ju synd att man inte kan känna att man är fin som man är!!!

   Svara

    Jag hoppas att du inte tar illa upp och jag menar absolut ingenting illa med att fråga utan gör det av ren nyfikenhet. Hur gammal är du? Hoppas att du vill svara 😊

    Jag har nämligen börjar fundera mer och mer på hur stora brister det egentligen finns i skolans funktion idag eftersom så många inte klarar att stava till enkla ord som ”själv”.

    Svara

     ”Själv” är väl iofs ett relativt svårstavat ord? Schälv, skälv osv- allt väldigt bra chansningar och visar att du vet hur ordet uttalas men tyvärr fel.

     Svara

      Nja, vid fullgången grundskola bör man kunna stava till ”själv”.

      Svara

       Tror det kan bero på att så mycket man läser nu är skrivet av personer som egentligen inte skriver professionellt, bloggare och så. Tidigare läste man tidningar och böcker, det var skrivet av personer som kunde skriva och dessutom korrekturläst. Det man läste var i allmänhet rätt, och då lärde man sig också skriva rätt. Nu läser man så mycket dåligt skriven text, det är svårt att lära sig då.

       Svara

     Tyvärr verkar många unga idag stava fel på just enkla ord.

     Svara

     Fast ibland kan man råka stava fel utan att det har med några brister i skolan att göra. I en del fall kan det även bero på dyslexi. Förstår inte varför så många känner ett behov av att påpeka när människor särskriver eller gör något misstag. Bättre att klaga när journalister och liknande skriver fel.

     Svara

      Jag kände inget behov av att påpeka misstaget. Anledningen till att jag frågade finns vänligt och pedagogiskt beskriven och jag bryr mig inte ett skvatt om någon råkar skriva fel. Men skillnaden är stor mellan att råka skriva fel av misstag och att faktiskt inte veta hur ordet stavas.

      Jag försöker förstå varför vi accepterar att den språkliga nivån sjunker. Har svensklärare i släkten som menar att den språkliga kompetensen sjunker för varje år som går (och som tror att en av anledningarna är att allt färre barn och unga läser böcker).

      Svara

       Det är svårt att förstå vad du menar med ”Anledningen till att jag frågade finns vänligt och pedagogiskt beskriven …” Menar du att du frågade pedagogiskt? Vet du vad pedagogik är? Du var nedlåtande.

       Ja. Den skriftliga kompetensen prioriteras inte lika högt idag. Den skriftliga kompetensen har fått ge vika åt andra förmågor som exempelvis kritiskt tänkande. Något de generationer som är väldigt duktiga på att skriva tyvärr saknar.

       / Lärare.

       Svara

        Menar du på allvar att dagens barn och ungdomar får lära sig kritiskt tänkande? Genom att sitta och ta in alla andras åsikter och tankar på nätet, utan tid för egen reflektion?

        Svara

         Också nyfiken E, hur har man kommit fram till att barn idag är bättre på kritiskt tänkande än säg för 20 år sen? Det kanske stämmer men nyfiken på hur man isf mäter.

         Svara

         Märklig ”lärare” ovan.
         Lärare är uppdaterade på att svenska elever presterar betydligt sämre idag än vad de gjorde för 10-20 år sedan, samt att Skolverket anser att skolor brister i undervisning om källkritik. Det är färsk fakta och det skrevs många artiklar om Skolinspektionens senaste granskning i olika lärartidningar under senhösten.

         Och förmågan till kritiskt tänkande betyder naturligtvis inte att elever kan skippa att lära sig grundläggande kunskaper om grammatik och stavning. Jag förstår inte vad det ena har med det andra att göra?

         Svara

        Nej, jag var inte nedlåtande. Och huruvida du är lärare eller ej är mig totalt irrelevant och ointressant med tanke på alla på nätet som påstår sig vara än det ena än det andra i sina försök att ge tyngd till sina påståenden.

        Svara

         Ni får ursäkta mig. Detta var min första kommentar på den här bloggen och jag tycker det är lite svårt att följa trådarna. Det är många man ska svara och jag har inte den tiden så jag gör det kortfattat här.

         Ni har lite svårt att läsa. Jag skrev att svenska språket delvis bortprioriterats till förmån för andra förmågor. En skoldag har ett visst antal timmar och det säger sig självt att om man lägger till det ena och det andra så kommer något annat få mindre utrymme. Kritiskt tänkande är ett moment som genomsyras i alla kursplaner och huruvida dagens ungdom kommer vara bättre på detta än äldre generationer låter jag vara osagt. Jag bara påpekade att tidigare generationer inte fixar det.

         Om vi däremot ska prata om motpoler och vad dagens generation enligt mig är bättre på så är svaret öppenhet. Aldrig någonsin har det funnits en generation som omfamnar och accepterar allas olikheter i den grad det görs nu. Det är ingenting jag ser hos gubbar som svär över homosexuella eller tanter som tycker att kvinnor som ammar offentligt är äckliga.

         Jag antar att skolan och det samhälle den samverkar i alltid haft bättre och sämre egenskaper.

         / Lärare.

         Svara

    För att man själv mår bra av andras blickar. Så man gör det för andras skull för att få bra respons till en själv. För en vill visa upp en för andra. Många säger tt dom aldrig vågade ha urringat förut utan byst, men nu går runt o visar tuttarna. Då är det ju ändå för att få bekräftelse av andra för att själv må bra

    Svara

     Självförtroende ska inte förväxlas med självkänsla och är man beroende av andras blickar för att må bra så är det antagligen helt andra saker man ska satsa på sig själv för att känna sig uppskattad.

     Svara

      Men alla människor är beroende av andras blickar. Så utseendemässigt gör man det som man själv tycker är snyggt men också för att ändra ska tycka det är fint .

      Svara

   Man mår ju inte bra av att se spegelbilden av sig själv, utan av att se spegelbilden av sig själv i andras ögon. Alltså vetskapen av att andra tycker att man är snygg gör att man själv kan värdera sig själv högre. Jag tycker att det låter så uppenbart defensivt det här med att man säger ”vill göra en förändring FAKTISKT BARA FÖR MIN EGEN SKULL! Så att jag mår bra!” Om man har förändrat sig för sin egen skull kan man försöka framställa detta som att det är i ett led av att vara den starka feministen. Ett problem är att man kanske tvingas till att säga så för att undvika att bli skammad av andra kvinnor, tyvärr. Man får inte erkänna högt att man strävar efter att bli godkänd och få hög status i andras ögon genom att se ut som en docka, för då är man ju inte den där starka oberoende kvinnan.

   Svara

   Hur gör du inte det för din egen skull? Det är klart att du gör det för dig! Inte gynnar det väl någon annan att du skaffar dig snyggare tuttar t.ex.

   Svara

    Fast pja. Tanken är väl att du gör det för att ”andra” ska tycka du är fin eller du tror att det ser bättre ut i andras ögon eller uppfyller nån sorts norm för vad som är snyggt.

    Svara

     Ja, och tanken med att andra tycker att jag är fin, är att det ska ge mig förmåner av något slag. Du gynnar ju inte andra genom att vara fin.

     Svara

      Helt sant 🙂 Men det är ju fortfarande inte vad du gjort om inte ”andra” var inblandade i ekvationen.

      Svara

       Nej, för då finns det ju ingen att konkurrera mot, så det finns inget spel att spela och ingenting att vinna.

       Svara

        Haha, men då är det väl för ”andras” skull? Du vill konkurrera ut nån inför nån annan? Det är alltså den här ”nån annan” du gör det för 🙂

        Svara

         Va? Du konkurrerar ju för att uppnå saker för dig själv. Vem annan pratar du om?

         Svara

         Absolut, men hela ditt resonemang bygger på att det är nån annan som gör bedömningen där du uppnår en fördel iom att ha tex opererade tuttar. Obs, jag säger inte att det är fel, bara ifrågasätter att det enbart är dig du gör det för.

         Svara

         Men bedömaren vinner ju ingenting på att bedöma mig, eller på att ge mig förmåner. Jag tar ju vinsten liksom. Samhället är bedömaren i det här fallet, jag är vinsttagaren. Om jag inte vinner, så är det nån annan som gör det.
         Jag gör mig inte fin för samhällets skull, jag gör mig fin i deras ögon. Jag tycker att det är stor skillnad.

         Svara

     Fast vad andra tycker är fint varierar ju eftersom folk tycker olika, vissa tycker större bröst är snyggare andra inte, så jo, i första hand gör jag det JAG mår bättre av och tycker är finast! Mår jag psykiskt dåligt över mina urammade tomma skinnbitar till bröst så fixar jag till dem för min skull, för mitt psyke ska bli bra igen efter en kroppsförändring JAG tycker är jobbigt, inte för grannen sks tycka jag blir snyggare.. sen att det gör så jag blir mer bekväm i min kropp, ger mig även bättre självförtroende och DET är fint att ha., med eller utan silikon, det spelar ingen roll!

     Svara

      Frågan du ska ställa dig själv är varför du mår dåligt av ”tomma skinnbitar” och varför du har lärt dig att det är fult, och att fult är detsamma som fel och något att ”rätta till”. Har du intalat dig själv det? Tänk längre. Jag dömer dig inte, men jag tycker att du lurar dig själv. Vad vi uppfattar som vackert uppstår inte i vakuum, precis som att viljan att vara vacker inte uppstår i ett vakuum.

      Svara

       Jag färgar mitt hår, sminkar mig och går en gång i månaden och får naglarna ”gjorda” så jag är knappast opåverkad heller, kan vara värt att tillägga.

       Svara

       👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

       Svara

       Jag har inte sagt att det är fult och att det då blir fel, tycker absolut inte små bröst är varken fula eller ”fel”..jag inte trivdes i min kropp då, har även ev speciell form på min bröstkorg vilkek framkom ännu tydligare när brösten försvann, och då valde jag att fylla tillbaka brösten som de såg ut innan barnen. Detta kommer aldrig gå att förklara eller få någon att förstå som inte varit i samma situation själv varför det är viktigt, ungefär som att det aldrig kommer gå för en ”frisk” människa att förstå hur en deprimerad mår…sen ser ju ingen annan än jag och min man mina bröst, inget jag skyltar med och bär heller inte urringat, är ju betydligt ytligare enligt min mening att fixa naglar, färga håret eller bleka tänderna då för det syns för alla..

       Svara

        Innan barnen? När du var 3, 8, 12 år? Eller när är du ’originalversionen’ av dig själv, som du ska ’få tillbaka’? De flesta är väl sitt verkligt ursprungliga jag vid ca 3kg och nån halvmeter lång? Gå till nån plastikkirurg och be om att ’få tillbaka’ din egentliga kropp…

        Svara

         ’Känner mig född på nytt!’

         Svara

    Det gynnar ju mig tack vare att jag kan få högre status i samhället av att uppfylla skönhetsideal. Om du tänker efter, varifrån kommer idéen om att det är fint att ha stora tuttar?

    Svara

     Högre status? Hos vem? Förklara.

     Svara

      KVINNLIGA IDEAL. Rings a bell?

      Svara

    Gud vad dum du är, jag har gjort ett rejält bröstlyft nu vid 44 års ålder. Du förstår nog inte hur jävla skönt det är, jag njuter varje sekund av att slippa dras med mina juver som hängde tungt halvägs ner mot naveln sedan 25 år tillbaka. Friska och glada absolut men så jävla svettigt och jobbiga att hela tiden dra och rulla upp för att försöka hålla dom åtminstone någonstans på övre delen av kroppen.
    Nu däremot är dom bara där på rätt ställe av kroppen utan att jag behöver tänka på dom, ingen svettig oljighet under efter några timmar och inget besvär med att rymningssäkra bh och tröjor. Jag njuter och inte tusan har jag gjort det för någon annan än mig själv. Dessutom kan jag varmt rekommendera carlanderska i Göteborg så kan ni ju förfasas ännu mer, lite rabatt fick jag med då jag gjorde flera operationer på samma gång. Invärtes iof men även de gör min egen skull

    Svara

     Vad härligt för dig!

     Tror dock det var lite skillnad på ditt och Kissies ingrepp faktiskt.

     Svara

   Vilket skitsnack! Klart man kan operera sig för sin egen skull. Sen är det nog tyvärr många som gör det för att killar ska gilla dem osv och det är ju sorgligt men självklart är det inte så för alla. Jag vill träna och ha en snygg kropp gör att JAG ska känna mig snygg/stark/hälsosam. Jag tar hand om min hud av samma anledning. Och jag skulle lätt operera mina bröst efter barn och amning för att känna mig bra och bekväm i min kropp. Min kille gillar inte operationer men jag skulle höra det ändå just gör att jag gör det för MIG inte honom eller någon annan.

   Svara

    Håller med! Opererade mina bröst för mig själv, mådde dåligt av dom. Spelade ingen roll vilka kommentarer jag fick om dom, hur mycket min sambo sa att han gillade dom. ALLA i min närhet var emot att jag skulle operera mig, sambon bad mig att inte göra det. Men jag gjorde det ändå. Bästa beslutet jag tagit. Är så nöjd och slipper känna att lampan behöver vara släckt när jag byter om, slipper känna att jag inte kan ha samlag i vissa ställningar där brösten syns. Man kan göra en operation för sin egen skull.

    Svara

     Är ni alla bakom flötet eller? (m.) du skriver att du inte kunde ha sex, släckte lampan för du inte gilla dina bröst. Då var det ju att du inte ville att personen du låg med ska se brösten, alltså var det delvis på grund av en annan.
     Hur kan ni intala er själva att det är för er egen skull? Om vi inte hade skönhetsideal idag så skulle inte någon ”känna” behovet av att operera sig. Någon skrev jävligt bra längre upp om man var på en öde ö ensam, det man vill operera då, det är för ens egen skull.
     ALLA är påverkade av samhällets normer kring hur en kvinna ska se ut mer eller mindre. Inte fan sminkar jag mig för min skull, sminkar mig så man slipper frågan -Är du trött/sjuk? +att jag under samhällets påverkan tycker jag är snyggare med smink så kan vi bara ha lite jävla självinsikt plzzz?

     Svara

    Det är också ganska talande att ”jag”, ”mig” och ”min” så ofta skrivs med versaler för att liksom övertyga om att ingen annans uppfattning om en själv är inblandad i hur man mår i sitt utseende. Och om det nu bara är viktigt vad du tycker, var kommer behovet att övertyga andra in? Jo, för att man bryr sig om hur andra uppfattar en, både intellektuellt och fysiskt. Återigen, så är inte ideal och vad man uppfattar som vackert något som sker utan samhällets och andra människors påverkan. Varken Alexandra, du eller jag, är undantagna från det.

    Svara

     Vill inte övertyga någon annan snarare betona hur dumt jac tycker påståendet är.

     Svara

   Camcam ang detta håller helt med dej. Tycker bloggare inte ens behöver nämna deras operationer det är deras privatsak.

   Svara

  OT: Lyssna på dagens Godmorgon världen ang. sociala medier och uppköpta falska likes. Så himla intressant.

  Svara

   Vilken kanal?

   Svara

    P1 förstås 🙂 Godmorgon världen går på P1 varje söndag.

    Svara

     Tack!

     (Lyssnar inte på P1 i vanliga fall. 😉)

     Svara

      Börjar mina söndagar med Godmorgon världen , himla bra program för att inte tala om Nordengren ovh Aps. vardagar 15:00,

      Svara

       Menar du Nordengren och Epstein? Du måste skämta, Louise Epstein måste vara den mest irriterande personen i hela världen. Hennes röst… Och hur hon avbryter stackars Tomas hela tiden. Har förvisso inte lyssnat på ett par år (ett ex brukade lyssna på p1) så det kanske är bättre nu hehe. Sorry för rant, Louise har den effekten på mig.

       Svara

  Såklart man kan vara feminist ändå!
  Det ultimata hade varit om hon inte berättade alls alternativt inte nämnde vilken klinik hon varit på är min åsikt.

  Svara

   Som blondinbella gjort menar du? Folk är ju inte precis nöjda med det…

   Svara

    Andra regler gäller för Bella. Hon kan inte göra nåt rätt, oavsett vad hon gör förstår du väl. Det har åtminstone jag lärt mig av den här bloggen.

    Svara

    Det handlar väl främst om att hon har sagt att hon absolut inte kan tänka sig att lägga sig under kniven. Då blir handlingen rätt märklig faktiskt!

    Svara

     Fast man kan ju ändra sig? Jag har gjort många saker i livet som jag sagt/inte trodde jag skulle göra 😝

     Svara

      Att få från att äääääälska sina hängpattar till att operationen på ett år, givit avskydde hon sina bröst annars hade hon inte op sig. Var ärlig!

      Svara

  Lite märkligt det där med influencers och samarbeten och följare och fans… Eller förresten helt obegripligt att alla inte verkar ha fattat att det bara handlar om en enda sak: De vill ha era pengar!

  Svara

   Och Kissie försöker stanna kvar i rampljuset till varje pris.

   Svara

    Gör inte du det med ditt jobb, så urbota korkad kommentarer! 😂

    Svara

  Kissie är inte feminist, däremot har hon upptäckt att det är enkelt att kapitalisera på feministvågen. Hon säljer smycken med kvinnotecken, hon säljer en bok om ”feminism” trots att hon dagligen jobbar med att förstärka de patriarkala strukturerna.
  Hon säger att hon opererar brösten för sin egen skull men hon vägrar tänka ett steg längre; varför mår hon bättre av att lägga sig under kniven trots ett par helt friska bröst från början? Och om hon nu ändå förstår orsaken bakom sin egentliga operation, varför göra reklam för kliniken och sända samma budskap till sina läsare?

  Svara

   De flesta kvinnor är feminister 🙂 så jodå, tvivlar inte på att hon skulle vara det. Även om jag inte tycker man ska tjäna pengar på det, som det här med mobilskalen tillexempel ,men det är ju en annan femma

   Svara

    Vänta, även fast jag inte håller med många influencerfeminister så varför skulle de inte kunna få tjäna pengar på sin feminism? Män kan kapitalisera på det mesta men gud förbjude om kvinnor gör pengar? trams.

    Svara

   Jag tycker att Kisse motverkar feminismen. Hon sänder budskapet att det skulle vara feministiskt att göra skönhetsoperationer!?Patriarkatets våta dröm.

   Svara

    Eller hur. Feminister kämpar väl mot patriarkatet och inte för. Därför som jag inte heller förstår ”feminister” som försvarar patriarkala religioner.

    Svara

  Klart man kan vara feminsist om man opererar sig . Vad har det med jämställdhet mellan könen att göra? Gör jag något med mitt yttre är det för MIN egen skull att jag ska känna mig finare . Sen skiter jag i om min pojkvän gillar det eller ej !

  Svara

   Fast det är inte för ”din skull”, hur mycket du än försöker intala dig själv det…

   Svara

    Precis, det är för att man skall se snyggare ut i spegeln. Spegeln = det andra ser = inte för sig själv

    Svara

     Det där är verkligen att nedvärdera en kvinnas åsikt om sin egen kropp! Hon kan alltså inte ha en annan åsikt om en kroppsdel på sin egen kropp annat än att den duger? Har hon en annan åsikt så är den fel för det är egentligen någon annans åsikt? Gäller det bara den egna kroppen och gäller det bara kvinnor?
     Om man som kvinna tycker att man har för stora bröst, är det ok? Är det mer fel att tycka att man har för små?
     Varför kan inte en kvinna få ha åsikter om sin egen kropp? Är vi verkligen inte kapabla till det? Och som en följd av det få göra dem förändringar vi själva vill för att må bättre?
     Sluta skamma och idiotförklara kvinnors känslor och handlingar när det gäller den egna kroppen!

     Svara

      Men det är ingen som skammar eller dumförklarar. Tycker de flesta argument här är sakliga och pedagogiskt förklarar att skönhetsoperationer inte görs för ens egen skull utan att lägga värdering i det. Hade vi vuxit upp ensamma på en öde ö hade vi inte indoktrinerats i normer om vad som är snyggt och hade inte känt behov av att operera ex. brösten för vi hade inte mått psykiskt dåligt av hur de ser ut. Skulle dessutom ingen annan se en hade antagligen ingen gjort sig besväret eller tagit risken att operera. Man kan försöka inbilla sig hur mkt en vill att man opererar för sin egen skull men det är mycket mer komplext än så. Och mår man bättre av att förbättra sitt utseende är det andra saker man behöver jobba med, typ självkänsla.

      Lägger alltså ingen värdering i själva operationen, bara att det aldrig är enbart för sin egen skull. Alla kvinnor fram till det blev möjligt att operera klarade sig ju fint. Jag fightas själv med att vilja operera nästan för att jag inte trivs med den och har inte gjort de de aste femton åren, men försöker kriga på med självkänslan istället för det skulle inte va för min egen skull jag opererade, bara för att jag tror mig må bättre med en normativ profil. Och som ett tips på hur jag försöker tänka fick här bland kommentarerna: Min näsa gör mig unik och varför vill man så gärna se ut som alla andra?

      Svara

      Är män ens i närheten av de operationer och ingrepp kvinnor gör på sig själva? Svar nej. Inte ens i närheten. Fundera på varför.

      Svara

       borde vi kvinnor gå omkring som typ grottmänniskor för att vara en ”riktigt feminist”? Eftersom många tycker att rakar du dig, färgar typ håret och fixar naglar så är du ingen feminist? Nej fan säger jag, äcklas av håriga feminist armhålor som ska tryckas upp i allas face.

       Svara

        Oj! På MIN tid, när jag var ung tonåring var det ingen som rakade varesig armhålor, ben eller underliv. Ingen. När man äntligen fick hår under armarna var det nåt man var lite stolt över, man började bli kvinna, typ. Några ”äckliga feministarmhålor” var det definitivt inte frågan om. Den tanken är helt ny.

        Det här med att man ska vara helt slätrakad överallt är överhuvudtaget en tämligen ny grej, kan jag upplysa om. Raka sig där nere gjorde absolut INGEN! Jag lovar! Numera rakar sig ju även männen där nere. Hade nån man på min ungdomstid dykt upp rakad där nere vete fasen hur reaktionerna hade blivit.

        Mvh Valentina, nyss 100 fyllda (nä, skojar, men några kanske tror det….)

        Svara

  Konstigt att det inte skulle stå i avtalet mellan Kissie och AK att hon inte behöver visa upp sina bröst? Om man nu gör reklam för något borde konsumenten inte få se slutprodukten? Eller asså… menar inte en närbild på hela tuttarna, men liksom hur ska man bedöma om kliniken är bra eller inte utan att se något… ja, hoppas ni fattar vad jag menar.

  Svara

   Det är förhoppningsvis ganska få som skulle gå med på att göra reklam för kliniken om man var tvungen visa upp tuttarna..

   Svara

    Jag menade liksom inte helt naket men typ en bild i bh eller nått. De flesta som fått sina tuttar sponsrade har ju faktiskt visat upp resultatet på ett eller annat sätt.

    Svara

    Förutom Sindy 😆

    Svara

  Tvivlar på att hon hade valt att operera brösten för sin egen skull om hon var den sista människan kvar på jorden.

  Svara

   Vilket urkorkat argument! Är väl många saker man inte skulle göra då? Om man var sist kvar på jorden skulle många ta livet av sig, vill man egentligen göra det nu då? NEJ självklart inte!

   Svara

   Haha

   Svara

   Vem är kirurg då?

   Svara

  Det går inte att kommentera?

  Svara

   Nähä, oj, vad är felet? Jag tror jag ser din kommentar men då är den ju inte på riktigt eftersom det inte går att kommentera. Är jag synsk eller synisk?

   Svara

    Nej du är bara dryg 😋

    Svara

     Ja, förlåt men kunde inte låta bli. Om man skriver ”Det går inte att kommentera”, vad är syftet med det? För går det inte, så kommer ingen läsa kommentaren, och läser någon kommentaren så går det uppenbarligen…

     Svara

      Personen tänkte nog att Camilla skulle se kommentaren och släppa denne från modd? En teori bara 🤷🏼‍♀️

      Svara

       Precis. Ibland syns inte ens kommentarer, men camcam ser dem

       Svara

        Aha visste jag inte. Tack för snälla förklaringar och anonym, ber om ursäkt för min bitchiga kommentar, sån är inte jag alls egentligen, lät liksom kul inne i mitt huvud men när jag nu läser det så- mindre kul. Kraam

        Svara

       Eller så fastnar kommentarer och försvinner ibland. Man kanske skriver en till för att testa och en kan gå igenom medans nästa fastnar. Eller så är det vissa ord och saker man inte får skriva så fastar det.

       Svara

  Jag tycker man kan vara feminist och en bra förebild trots att man opererat sig. Däremot är man ingen bra förebild om man hånar andra, vinklar och förvränger andras ord, uppviglar till hat och drev och påverkar en massa till att tycka som en själv och får folk att tro saker – Det är inte att vara en bra förebild.

  Svara

  Klart man kan vara feminist och ändra göra använda botox, fillers eller operera sig. Vo lever inte i ett vakum utan påverkas av samhällets normer kring bland annat utseende. Det gäller även oss som är feminister. Således kommer också vi feminister ibland medvetet eller omedvetet följa dessa normer. Det innebär dock inte att vi inte ser att det finns en könsmaktsordning i samhället som missgynnar både kvinnor, män, queera och icke-binära eller att vi inte anser att det ska råda jämlikhet mellan alla kön och icke-kön.

  Svara

  Feminism för mig är att jag som kvinna får göra vad tusan jag vill med mitt utseende utan att andra ska lägga sig i!

  Svara

   Men gärna sälja samarbeten och kapitslisera på att kränga prylar men hänvisning till att man är feminist

   Svara

    Ja är inte det min fulla rättighet som kvinna? Att tjäna pengar utan att bli skammad av andra?

    Svara

     Njaej. Är du Bella så nej. Kenza ja. Kissie lite mittemellan.

     Svara

     Blanda inte ihop kommersialism med idealism. Självklart har du rätt att tjäna pengar men det har ju inget med feminism att göra

     Svara

   Det finns väl lite fler nyanser än så i verkligheten?

   Svara

  Såklart man kan!

  Svara

  Har tänkt lite på diskussionen ”operera sig för ansras skull eller sin egen skull”. Hur är det med kläder? (Bortse från att en tex en bröstoperation är ett ganska permanent ingrepp med massor av risker.)
  Varför väljer man fina kläder? Varför ha ett visst plagg i en viss situation/sammanhang? Det är ju inte jag själv som ser mina kläder, jag känner ju bara hur plaggen känns mot min kropp.

  Jag, och säkert många andra, skulle nog inte vilja ha på ett par 10 år gamla, urtvättade, noppiga ljusrosa mjukisbyxor i kombination med en neongrön t-shirt med gamla fläckar av tomatsås som inte gått bort i tvätten. Sliten och uttänjd halsöppning. Skulle ni visa er offentligt i denna utstyrsel? Detta har jag på mig när jag målat om hemma, väldigt bekväma kläder men som jag aldrig skulle kunna ha på offentligt. Men varför egentligen? Kläderna är ju bekväma. Eller?

  Svara

   Såklart går allt att placera på en skala, men jag tycker verkligen det är skillnad på att sätta på sig en snygg tröja och att sövas ned för att skäras upp och fyllas med plast.

   Svara

    Du tycker ja, men vem dog och utsåg dig till den dom säger vad som är ok och ej?

    Svara

     Jag själv. Folk gör vad de vill och jag dömer dem hur jag vill. Jag tycker inte att plastikoperationer ska förbjudas men jag kommer dessvärre ändå att döma den som väljer att kapitalisera på att visa upp ett par plastpattar. Av allt man kan göra här på jorden, varför välja att visa upp ett par jävla plastpattar?

     Svara

      B håller med. Tragiskt att en del bloggare opererat sig för att sedan kunna leva på sin blogg. Och leva det ytliga kändislivet. Och sedan få en finne eller två och skriva om det som det är jordens undergång. Tycker inte man har så mycket bakom pannbenet då.

      Svara

  Man kan vara feminist med opererade bröst, men det gör inte operationen till en feministisk handling av bara farten. Skulle inte säga att hon är en sämre feminist än någon annan, men allt man gör behöver inte vara feministiskt bara för att man är feminist..

  Svara

   Precis så! 🙂

   Svara

   Hon blir dock sämre som förebild. Man är sina handlingar och alltså, varför ska jag titta på någos plastbröst när jag kan titta på författare, forskare, konstnärer och andra inspiratörer (inga jävla influencers!) som berör på riktigt? Tack vet jag att lyssna på Amanda Ooms när hon talar om livet. Vad fan ska jag med Kissie till?

   Svara

  Kiss är ju inte feminist, så hon behöver inte tänka på sånt här.

  Svara

  Så fort jag ser ordet feminist tänker jag ”rabiesfeminist”.
  Var det inte så Bella definierade feminister som attackerade henne?

  Svara

  Självförtroende ska inte förväxlas med självkänsla och är man beroende av andras blickar för att må bra så är det antagligen helt andra saker man ska satsa på sig själv för att känna sig uppskattad.

  Svara

  Är män ens i närheten av de operationer och ingrepp kvinnor gör på sig själva? Svar nej. Inte ens i närheten. Fundera på varför.

  Svara

  Stora fylliga bröst är patriarkatets bild av idealkvinnan. Så nej, man kan inte vara feminist om man gör reklam för silikonbröst och försöker övertyga sina följare om att de också behöver likadana silikonbröst för de är ju så mjuka och kvinnliga! Finns en enda orsak till att kissie påstår sig vara feminist och det är att hon upptäckte att det går att tjäna pengar på det. Det är mer profitabelt att låtsas vara feminist än att vika ut sig för tillfället, därför kom kissie på att hon också skulle vara feminist. Man blir inte religiös för att man är i en kyrka och man är inte en bil bara för att man står i ett garage.

  Svara

   Hon tycker väl att hon är feminist för att hon är för kvinnlig rösträtt, att kvinnor gör karriär, ska tjäna pengar osv. Hon har inte kommit längre. Sen tror hon att hela hennes instagram där hon mest ser ut som någon porrskådis inte har med saken att göra…

   Svara

  Jag tycker att dethär är lika ironiskt som när Systemet gör reklam om att dom inte gör reklam. 😂

  Svara

  Mm. Nä det var tråkigt att läsa detta hos Alexandra och jag tycker det är lågt av henne. Trodde att hon hade kommit längre än så här idag… Visst kan hon ha feministiska åsikter i övrigt ändå. Men att operera brösten kan någon aldrig inbilla mig är en feministisk hjältehandling. Stora bröst är vad patriarkatet vill ha. That’s reality.

  Nej. Dåligt, Alexandra. Du kan bättre än så här. Du kan vara bättre än så här.

  /V

  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

  Svara

  Kissie has nooo clue as to what feminism is. She is grasping at feminism as a way to brand herself instead of terrorizing and attacking other bloggers as she did before.

  Svara

   + 1000

   Svara

  Det verkar vara fult att säga att man gillar att få uppmärksamhet. Jag kan verkligen känna mig glad om jag ser att en kille kollar uppskattande på mig, eller kanske t.om säger att jag är fin. Så känner nog många, men då ”viker” man sig ju för männen.. Eller?

  Svara

   Nä helt ok. Men verkligen inte ett dugg med feminism att göra

   Svara

  Ingen mer än jag som sminkar sig på morgonen även fast man vet att man inte kommer lämna hemmet på hela dagen? Jag känner mej så mycket piggare och mer fräsch med lite färg i ansiktet och blir gladare när jag går förbi en spegel…🤔 jag tänker ju att jag gör det för min egen skull, men det kan väl också vara så att jag är medveten om att idealkvinnan ska vara rosig och ha pigga ögon och då mår jag bättre när jag ser ut så…

  Svara

   Jo, jag och jag tycker det är rätt sjukt eg. Jag är nu inne på att försöka fasa ut sminket och börja skita i hur min utsida ser ut mer. Det är rätt jobbigt faktiskt. Hur sjukt är inte det? Det var jobbigt idag att fixa ärenden på stan när ansiktet var naket. Herregud. Säg den dagen då gemene man tycker det är jobbigt att gå på stan för att han inte har dragit på sig sin temporära kladdiga mask…

   Jobbar på att dra ner på okynnesshoppingen också. Jag är trött på att vara en slav i detta ytliga konsumtionssamhälle! Nu ska jag frigöras!

   Svara

  Att vara feminist tycker jag handlar lite om att alla bestämmer om sig själva och sin kropp.
  Jag bestämmer själv vilka kläder jag ska ha, vilken frisyr jag vill ha, om jag vill ha smink eller ej, om jag ville vara vältränad, vad jag vill äta, mm. Och där ingår väl att jag bestämmer själv om jag vill operera mina bröst, rumpa, näsa, mm?
  Jag ska kunna se ut hur jag vill utan att andra ska döma mig helt enkelt.
  Sedan handlar ju feminism om mycket mycket mer, men nu fokuserade jag just på utseendet.

  Svara

   Du bestämmer själv men VARFÖR vill du ha stora fasta bröst?

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.