Viktigare att se snygg ut än vara pigg som nybliven mamma?

För det är det viktigaste som nybliven mamma?
Att vara fixad och se snygg ut?
Varför inte lägga sig och vila den stunden istället om man nu är så trött istället för att ställa sig och locka håret?
Det känns helt orimligt för mig…

Så. Många. Frågor.
Jag hade gått och sovit – vilket jag också gör nu om valpis röjt hela nätterna.
Hur hade du/gjorde du?

164 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är väl ändå upp till henne att avgöra.

  Svara

   Håller verkligen med.

   Svara

   Det är väl alltid upp till den enskilda individen att fatta beslut om vad som är viktigast för just den, men då vi alla är olika är det heller inte så konstigt att någon annan prioritera annorlunda och med det följer ifrågasättande av en annan persons beslut. Inga konstigheter.

   Svara

    Vad är nyttan med att ifrågasätta hennes val att piffa till sig?

    Svara

     Behöber det handla om nytta? Kan det inte handla om olikhet och att man undrar för att man är intresserad av personen?

     Svara

     Behöver det handla om nytta? Kan det inte handla om olikhet och att man undrar för att man är intresserad av personen?

     Svara

      Jag tänker att det såklart är upp till var och en men jag undear samtidigt varför kvinnan på bilden bidrar till att hetsa med hur viktigt det är att se snygg ut efter en natt med ett rent helsike. Kag tror att det sätter en onödig press på andra som likt henne är vakna med barn. Och ja alla är olika och därför är det så att många tar till sig all den här mediala snygghetsen på en högre nivå med. Personligen fattar jag inte hur hon pallar. Men jag förstår ändå att man kan känna sog piggare om man känner sig fin. Men vad är syftet med hennes inlägg? ”Då får man spendera mer tid i badrummet”…öh nej det får man inte. Man har rätt att vila och ta igen sig.

      Svara

       H

       Svara

     Det kan ju ge henne eller någon annan en tankeväckare. Ibland är man ju fast i sitt eget sätt att tänka och då kan ju någon annans ”men varför gör du så?” vara något som får en att fundera en gång till eller omprioritera. Och när det gäller nyblivna mammor (eftersom det i huvudsak är på mammorna kraven på att gå ner i vikt, se snygg ut och allmänt vara den perfekta föräldern finns) så tror jag samhället skulle vara lite snällare om vi minskade på utseendehetsen och de allmänna kraven på vad en mamma ska hinna med förutom att ta hand om bebis och sig själv. Mår man bra av att se sminkad ut så får man ju såklart prioritera det.

     Svara

   Men om man måste gå iväg någonstans så kan man ju inte bara lägga sig och sova?

   Svara

  Gud vilket onödigt inlägg! Att mammor ALLTID ska ifrågasättas?

  Svara

   Ironin i att det är okej att lägga sig i Dashas prioriteringar som mamma, men Sanna och hennes inlägg om amning ska hyllas, för amning ska normaliseras och ingen har med någon annans val att göra.

   Svara

  man ska inte ”skamma” dom som vill sunka runt, men ”skamma” dom som vill fixa till sig? okej.

  Svara

   Så sant!
   Varför ska vi shama mammor över huvud taget? Är hon en sämre mamma för att hon vill göra sig fin? Är hon en sämre mamma för att hon väljer att sova? Vad vill detta inlägget förutom att ge en känga?
   Om hon får 15 min extra i badrummet och känner sig fin och fräsch testen av dagen. Så tror jag det gör henne minst lika gott som en 20 min nap.

   Svara

    Det är väl snarare Dasha själv som slänger skugga på mammor som inte löser att hänga en hel morgon inne vid spegeln? Tydligen så ska man ju det för att ”se ut som en människa”😂

    Svara

  För att hon kanske vill??? Hon kanske känner sig piggare om hon är fixad, jag vet att jag känner mig piggare. Snacka om att leta efter saker att gnälla på.

  Svara

  Efter en graviditet vill många (jag iaf) gärna känna sig fräsch genom att sminka sig, åtminstone fixa till sig, och klä på sig sina ”vanliga” kläder.
  Man kanske inte kan sova mitt på dagen när bebis sover osv..

  Svara

  Så onödigt inlägg! Jag har en 6 månaders hemma och ibland är nätterna inte roliga och man är mer död än levande på morgonen… men oavsett hur trött jag är har jag jättesvårt att vila mitt på dagen, kan inte slappna av alls. När det är en sån dag är räddningen lite smink och fixat hår för då känner jag mig fin och när jag tittar mig själv i spegeln ser jag lite piggare ut och det gör mycket för tröttheten!! Så snälla hacka inte ner på en mamma som försöker göra något för att kunna överleva dagen!

  Svara

   Jag tycker inte det är onödigt inlägg. Roligt att läsa vad andra tycker. Man behöver inte ta allt så allvarligt. Puss på nosen till Valpis.

   Svara

   Jag har en bebis som är när nästan på dagen lika gammal som dashas och jag känner som dig. Iband efter en lång natt får man helt enkelt ge upp, det är svårt att tvinga sig själv att sova när man spenderat en helt natt i ett mörkt sovrum och solen faktiskt tittar fram till sist, hur mycket jag än vill. Man försöker och blir stressad över att man inte lyckas nu när bebisen väl somnat.

   Då kastar jag in handduken, tar en dusch och en kopp kaffe och lägger mig tidigare på kvällen istället. Brukar inte fixa mig varken nu eller innan jag blev mamma, men hade jag blivit pigg av att sminka sminka mig och göra mig i ordning hade jag gjort det.

   Tyvärr är ju sömn inget man kan lagra på bruk eller aktivera exakt när man har lust och tid för det. Folk som tjatar om att sova när bebisen sover verkar ha glömt detta (samt glömt hur mycket lättare det är att få en bebis att sova i en famn, sele eller rullande vagn än själv nedbäddad i sängen)

   Svara

  Men lägg av! Fan vad onödigt inlägg. Det är väl upp till Dasha vad hon vill lägga tid och energi på.

  Svara

  Hehe är jag sociala medier-skadad som tänker att hon bara råkar ha en fin bild sedan tidigare som hon vill lägga upp och skriver en anpassad copy efter den? Tror ABSOLUT att bebisen sov så länge, men… You get the point

  Svara

  Riktigt onödigt inlägg!!!! 😡
  Det är väl upp till henne om hon vill locka håret eller vila.. vad är det ens att ifrågasätta?

  Svara

  Så jobbigt är det väl inte att fixa sig.. behöver ju inte vara så att man är helt däckad av lite sömmbrist heller.
  Har 2 yngre barn och har faktiskt aldrig lidigt dagen efter… inget i närheten av mina tidigare sena utekvällar/baksmällor iaf, som jämförelse

  Svara

   Ja men Li vad skönt för dig att du inte är helt däckad efter ”lite” sömnbrist, men det finns andra som är!!!!

   Svara

    Men nu läste du nog in för mycket, menade endast att man inte BEHÖVER vara jättetrött trots lite sömnbrist!!!!

    Svara

     Ja fast du skrev det på ett sätt som att ”jag lider minsann inte av sömnbrist trots två barn, därför gör ingen annan det heller”

     Svara

      Så tolkade inte jag hennes text, så det kanske beror på hur mottagaren läser det helt enkelt. 🙂

      Svara

    Låter som du har grym sömnbrist iaf!

    Svara

  Hon kanske hade något att göra i dag? Och gjorde så som många andra gör: fixa i ordning sig innan man går ut

  Svara

  Väldigt onödigt inläggg CamCam.
  Jag är oftast på din sida.
  Men detta är bara mum shaming helt i onödan. Tror du hon behöver detta?
  Mår du bättre nu?

  Plocka bort och be om ursäkt

  Svara

   Medhåll, faktiskt.

   Svara

   Nej vi behöver blandade inlägg här. Bra camcam att det även tas upp om detta.

   Svara

    Varför är det bra menar du?

    Svara

  Lite töntigt inlägg? Känns som klassisk mom-shaming…

  Svara

   Hej Ebba Busch Thor är du här

   Svara

  Onödigt inlägg Camcam. Varför ska du skamma mammor? Om hon hellre vill ta en extra timma i badrummet för att göra sig fin är väl det hennes prioritet? Vi måste fan sluta ifrågasätta mammor så mycket.

  Svara

  Vadå ”helt orimligt”?
  Hon kanske ska gå ut med sin baby och vill se fin ut? Eller så ska babyn vara med sin pappa och hon ska uträtta ärenden eller ta en fika med nån kompis och vill se bra ut? Och man MÅSTE inte fixa sig om man ska gå ut, men vill man det så varför inte? Man kan vara väldigt trött och ändå göra något annat än att sova, antingen för att man är tvungen till det eller vill det själv. Är övertygad om att Dasha kan avgöra själv vad hon gör med sin tid.
  Finns. Inget. Att. Ifrågasätta. Alls.

  Svara

  Åh gud vad är det för löjliga kommentarer, är mammor helt fredade från allt? Hatar Lady dahmer uttrycket ”skamma” så jäkla löjligt. Har 3 barn och sover gärna med 😉 men så är jag en riktig sunkmamma med hehe

  Svara

   Nä klart dem inte är. Men när folk till och med hittar fel/ifrågasätter när någon lockar håret är det fan illa

   Svara

    Men du tar detta för allvarligt. Take it cool Fanny.

    Svara

    Håller med dig.

    Svara

   Klart att mammor inte är mer fredade än några andra, och det är väl inte det någon påstår? Folk påpekar bara att det inte alls är orimligt att en trött mamma prioriterar att göra sig fin. Om en kvart extra i badrummet gör att hon känner sig piggare och mer mänsklig efter att inte ha fått sova på hela natten så är det kanske ganska välinvesterade minuter jämfört med att lägga sig på soffan och få en nanosekunds sömn. Kanske. Alla är olika. Väldigt få är orimliga.

   Svara

   Vad är det som är så löjligt med ordet skamma? Och nej det är ingen uttryck Lady Dahmer har grundat. Det är ett ord som många tyvärr får uppleva, att bli skammad.

   Svara

   Tror snarare folk menar att bara mammor får kritik för att de sminkar sig en morgon, och att ingen borde få det. Inte att just mammor ska slippa kritik.

   Svara

  OT men Camilla – kommentarer går inte fram. Släpp gärna fram kommentarer på alla inlägg idag.

  Svara

  Hur tänkte du nu? blev dock väldigt positivt överraskad när jag läste kommentarerna och såg att typ ingen håller med dig och din momshaming av dasha. Märks att du retar dig på henne i alla dina inlägg.

  Svara

   Alla camcams inlägg avslöjar ju tydligt hennes personliga relation till personen hon skriver om… tyvärr. Rätt oproffsigt att aldrig kunna klara av att vara neutral.

   Svara

  Och nu har CamCam lagt till några ord för att ”mildra” sitt inlägg…

  Svara

   Ja, av kommentarerna att döma så framstod det som ”hårdare” än jag avsett.

   Svara

   Original-inlägget:

   ”För det är det viktigaste som nybliven mamma?
   Att vara fixad och se snygg ut?
   Varför inte lägga sig och vila den stunden istället om man nu är så trött istället för att ställa sig och locka håret?
   Det känns helt orimligt…

   Så. Många. Frågor.”

   Ny version:

   ”För det är det viktigaste som nybliven mamma?
   Att vara fixad och se snygg ut?
   Varför inte lägga sig och vila den stunden istället om man nu är så trött istället för att ställa sig och locka håret?
   Det känns helt orimligt för mig…

   Så. Många. Frågor.
   Jag hade gått och sovit – vilket jag också gör nu om valpis röjt hela nätterna.
   Hur hade du/gjorde du?”

   Svara

    Ja, det var onödigt hårt i jämförelse.
    Bra att du mjukar upp lite, men egentligen var hela inlägget onödigt från början.

    Svara

    Det är rimligare att sova om man varit vaken flera h mitt i natten än å ställa sig å piffa. Det tycker iaf jag. Men det är ju upp till var å en men kom inte å gnöla att du e trött sen när du prioriterade att locka håret å sminka dig fast du kunnat sova lite. Nåt sånt? 🙂 val ger konsekvenser yada yada

    Svara

     Ja men sen ska man väl skita i vad andra väljer att göra 🙂

     Svara

    Jag har själv hund men inget barn, men tycker det är löjligt att jämföra en valp med en bebis. Valpar (och andra djur) sover ju faktiskt betydligt mer än vad de flesta småbarn gör. Den enda anledningen till att man går upp på natten är ju för att skynda på processen att göra dem rumsrena, så det är ett eget val man gör. Men att påstå att det skulle kunna jämföras är inte riktigt sant.

    Svara

     Jo fast lite? Sover hur den vill, bajsar på stället och kan inte lämnas ensam öht. Tuggar sönder och förstör även om det kanske mer är småbarnsåren om vi pratar barn. Helt jäkla osjälvständig utan konsekvenstänk 🙂

     Svara

  Alltså när min bebis var liten kunde han vara nöjd och vara med mig i badrummet och jag kunde fixa mig och småprata lite med honom. Men om han var vaken kunde jag ju inte lägga mig och sova direkt… så hon kanske både fixar sig och vilar. Men hur som helst låt alla mammor göra det de vill och mår bra av!

  Svara

  Hur får du ”lite extra tid i badrummet” till att ”det viktigaste är att man ser bra ut”?
  Hon kanske ändå har prioriterat att sova ut, men efter det lägger hon lite extra tid på att fixa sig eftersom hon ändå är trött pga, du vet, nybliven mamma.
  Onödigt inlägg, men det här är väl likt Blondibella ett inlägg bara för att provocera 🙂

  Svara

  Finns väl jättemånga anledningar till att orka fixa sig? Man kanske har någonting inbokat som man vill vara lite fin för och inte bara kan lägga sig och sova hela dagen, man kanske inte KAN sova mitt på dagen och fixar sig för att känna sig piggare, man kanske är trött men inte så pass slut att man måste sova mer (särskilt om det är den första natten med sömnbrist, man pallar ju iaf en natt med dålig sömn). Blir så dumt och skuldbeläggande att ifrågasätta en enda kvinna och hennes val, säkerligen en ganska skör person också pga. nybliven mamma och allt vad det innebär med hormoner etc.

  Svara

  Tycker att man som kvinna ”shame:as” lite för att man lägger tid på sitt utseende överlag, oavsett om man är mamma eller inte. Jag upplever iaf att jag blivit det…

  Svara

   Är det inte lite sorgligt att så många kvinnor (mammor eller ej) känner att de behöver lägga ner så mycket tid på att se bra ut? Varför känner man behovet att sminka sig lite, fast man bara ska vara hemma med bebis, handla mat eller jobba i kontor?

   Svara

    Är det inte mer sorgligt att så många människor ska lägga sej i och ha så mycket åsikter kring hur kvinnor väljer att se ut? Fixad eller ej, alltid ska det kommenteras. Låt var och en se ut som dom vill, sköt ditt och skit i andra vettja 👍🏼

    Svara

    Men det gäller väl inte bara mammor? Varför är det självklart att mammor ska släppa pressen på att se snygga ut över en natt medan alla andra som sminkar sig och lockar håret inte ifrågasätts över huvud taget? Varför lägger någon alls tid på att se bra ut? De flesta påstår ju att de gör sig fina för sin egen skull.

    Svara

   Håller helt med. Satan vad provocerad vissa verkar bli av att man vill fixa sej lite. Bittra tanter 😉

   Svara

  Är väl inte så konstigt? Jag tror att om hon hade velat och kunnat så hade hon sovit istället. Ibland behöver man fixa sig för att bli piggare. När jag varit sjuk till exempel och det värsta är över och jag mest är hängig så är det typ ett måste att ”ordna till sig” för att komma ut trött-och sjukdimman 🙂

  Svara

  Gud vad alla är känsliga på sista tiden, haha. Lighten up!

  Svara

   Eller så är folk bara trötta på muppade saker man får läsa överallt 😔

   Svara

    Exakt. Speciellt när det kommer till kvinnor och deras utseenden.

    Svara

  Och alltid är det kvinnor som ska skammas. Hör ni någonsin en pappa bli skammad för att han fixar sig, går ut med kompisar, går tillbaka till jobbet för tidigt, inte tar ut alla pappadagar, jobbreser 150 dagar på året, har barnen varannan helg vid skilsmässa, inte pyntar för jul, inte fixar barnkalas,……?

  Svara

   Nja, den nya grejen att döma av alla kommentarer om IL verkar väl vara att skamma barn? Ju yngre desto bättre, pojkar och flickor verkar gå lika bra.

   Svara

    Skamma barn?
    Dock så är det ingen som babblar så mycket strunt som Bella, om och om igen som en repig skiva ”kombinera småbarnsliv med karriär”. Inte konstigt då att många påpekar att hon ju inte kombinerar nåt alls eftersom hennes teeeeeaaaam gör allt ändå.

    Svara

     Nej, nu pratar du om ”mom shaming” igen, jag pratade om det nya fräscha ”child shaming”. Vi hoppar över föräldrarna och går direkt på barnen.

     Svara

   Och när f a n ser du ett inlägg från en pappa som säger att han måste minsann spendera mer tid i badrummet efter en sömnlös natt för att se ut som en människa? Skillnaden är enkel. Pappor lägger ingen värdering i huruvida andra pappor lockar håret eller sminkar sig för att se mänskliga ut. Och de lägger definitivt inte ut inlägg som visar en bild av en verklighet som är näst intill obefintlig för de flesta nyblivna papporna.

   Svara

   Nä men att sminka sig/fixa sig verkar ju vara det största brottet bland alla bittra vänstertroll här inne..

   Svara

  ha, ja jag hade ju hellre satt mig i soffan spelat candy crash o ätit choklad…..men det är ju jag det

  Svara

   Ja alla är ju olika haha

   Svara

  Du kan nog inte jämföra bebis vak med hundvak. Två helt olika saker. 🤦

  Svara

   nu dog-shamear du

   Svara

    Säger bara att det är två helt olika saker.

    Svara

   Helt ärligt så kan man det i vissa fall. Vår 4 månaders valp blev helt plötsligt sjukt dålig i magen en natt och bajsade och kräktes i hela lägenheten. Veterinären hittade inget fel och detta fortsatte i 5 månader. Varje natt hade hon akuta diarrér en gång i timmen. Både jag och min sambo var helt utslitna efter den perioden. Det är väll förhoppningsvis inte så vanligt, men ibland är valplivet lika tufft som bebistiden.

   Svara

  Tycker hennes inlägg med bilder på barnets rumpa/bajs var värre. Alltså när det gäller barnets integritet.

  Svara

  Hon påstod väl ingenstans att det viktigaste är att se snygg ut?? 🤔

  Svara

   Nej det var ju Camillas tolkning

   Svara

    Såklart, hon läser ju alltid in skit som inte finns för att hitta en anledning att shamea.

    Svara

  Jag har en bebis som är när nästan på dagen lika gammal som dashas och jag känner som dig. Iband efter en lång natt får man helt enkelt ge upp, det är svårt att tvinga sig själv att sova när man spenderat en helt natt i ett mörkt sovrum och solen faktiskt tittar fram till sist, hur mycket jag än vill. Man försöker och blir stressad över att man inte lyckas nu när bebisen väl somnat.

  Då kastar jag in handduken, tar en dusch och en kopp kaffe och lägger mig tidigare på kvällen istället. Brukar inte fixa mig varken nu eller innan jag blev mamma, men hade jag blivit pigg av att sminka sminka mig och göra mig i ordning hade jag gjort det.

  Tyvärr är ju sömn inget man kan lagra på bruk eller aktivera exakt när man har lust och tid för det. Folk som tjatar om att sova när bebisen sover verkar ha glömt detta (samt glömt hur mycket lättare det är att få en bebis att sova i en famn, sele eller rullande vagn än själv nedbäddad i sängen)

  Svara

  Sovit. Sömnen är helig för mig. Jag blir ett vrak utan ordentliga nätter, orkar ingenting. För övrigt: fullkomligt onödigt att ta en massa droger för att ha det lajbans, det räcker med att skippa sömnen 2-3 nätter i rad och hallucinationerna står och knackar dörr. Det tar lite längre tid men kostar betydligt mindre för plånboken. (ironi)

  Svara

   Ok

   Svara

  När jag var mammaledig med mina 3 så la jag ofta ner tid på att sminka mig och fixa håret.

  Numera prioterar jag pw med hundarna eller att hinna rida en extra häst istället för det.

  Inget alternativ är fel.

  Svara

  Menherregud det här är väl ingen shaming! Så ömma tår behöver man inte ha. Det är ett ifrågasättande av en prioritering. En del vill sova, en del vill sminka sig, och man har rätt att tycka att något av det är rimligare. Tror ni att dasha sitter hemma och gråter nu för att någon sade ”själv skulle jag välja sömn”? Momshaming finns, men detta är inte det. Angränsande, javisst, men vill ni se på shaming kan jag nog visa er på shaming!
  P.s är allergisk mot ordet fräsch när man pratar utseende. När jag varit nyförlöst betyder fräsch att ha hunnit tvätta underlivet och ha på en ren och torr binda!

  Svara

   Varför dra in att hon är mamma då? Det är en vedertagen sak att säga att man behövde lite extra tid/kaffe/smink för att man skulle ”se ut som en människa”

   Svara

    För att det handlar om att prioritera sömn/smink när man har en bebis?? Jag har en bebis, ibland väljer jag smink ibland sömn, i stort sett aldrig går det att välja bägge. Därför kan man jämföra, hur gör du hur gör jag? Har inget med shaming att göra. Är det monshaming att säga: ”hon tog på barnet kläder först och ammade sen, jag hade gjort tvärtom”?

    Svara

  Jag tror inte Cam menade nåt illa, utan bara slängde ut frågan för lite debatt! Men vissa här tänder ju på alla cylindrar ”moooooooomshaaaming” = en dödssynd! Inte konstigt det är krig i världen….. 😛

  Svara

   Tror de gillar att hugga så fort de får chansen att vara bemästrande…

   Svara

    Tror snarare Cam gillar att hugga så fort hon får chansen.

    Svara

  Varför alla gnäller över denna utmattande trötthet med ETT barn? Jag fattar inte. Jag vilade samtidigt när barnet sov och hann också både duscha och fixa till mig (om jag ville). Små barn sover oerhört mycket, om de inte har kolik eller liknande såklart. När de är vakna, kan man faktiskt göra annat än bara bära runt på det lilla livet. Jag fattar inte hur dessa influencers tänker, men ett jäkla gnäll är det.
  Självklart är inte livet som innan man fick barn, eftersom det lilla barnet har högsta prioritet.

  Svara

   Ett barn är en lek 👌🏻😂

   Svara

    men det fattar man först när man redan har skaffat barn nummer 2 😛

    Svara

     Ja eller 4

     Svara

      Så blev det en tävling bland mammor igen… Vem fick medaljen?

      Svara

   Haha håller faktiskt med dig, med risk för ursinnet här… Hade målat upp värsta bilden med sömnlösa nätter innan, men man är ju mammaledig och jag tog det mest lugnt annars så kände aldrig av det.
   Både sonen och dottern har sovit bra, mest varit ”stoppa in nappen” och tröst vid någon halvtimmes nattskräck ibland.
   Kämpigare med två dock, helt klart.
   Läser en blogg om en mamma med tvillingar, och där kan jag verkligen förstå tröttheten dock 😉

   Svara

   Min son sov bara microstunder i famnen eller vid bröstet. Vaknade så fort jag försökte lägga ner honom.
   Lärde mig sova i alla positioner men att ta en dusch utan att han skrek var INTE aktuellt…
   Barn är lite olika 😉

   Svara

    Så kan det ju vara också förstås! Själv blev jag dock positivt överraskad efter alla skräckhistorier jag läst om 0 sömn. Många som inte vill ha barn brukar skriva att man aldrig får sova/har tid för sig själv som ett argument mm, men det är ju så olika.

    Svara

   Newsflash: alla bebisar är olika. En del sover inte alls så mycket och vill bli burna och underhållna hela tiden. Utan att ha kolik. Då är man glad om man hinner äta.

   Svara

  Det är ett samhälleligt krav att man som kvinna är snygg, smal och pigg och glad! Jag sket i det och sov så fort jag kunde. Fan vad skit jag fått för att jag inte bantat och tränat och lagt fokus på mitt utseende de senaste sex åren. Jag hade iofs fått skit om jag prioriterat sånt också, då är man en dålig mor.

  Oh Well. Hur man än vänder kussemurran är det fel 🤷🏼‍♀️

  Svara

  Ser jag sliten ut, så känner jag mig sliten!
  Har två barn varav ena har autism. Hen sover inte så bra på nätterna och jag sitter ibland och gråter av trötthet. Ändå går jag upp på morgonen, sminkar mig, fixar håret och tar på mig fina kläder. Fake it til you make it!
  Hatade HATADE när folk skulle ge mig rådet att jag skulle passa på att sova medan barnet sover när jag var mammaledig… att anta att alla funkar så där. Jag kan inte sova mitt på dagen. Hur trött jag än är.
  Så sluta med såna inlägg!

  Svara

  Bra att influencers granskas ändå!

  Svara

   Haha ok.

   Svara

  Suck.

  Svara

  Som ovan. Ser man sliten ut könner man sig värre.
  Det var kaos när man fick bebis. Sömnbrist och amning dygnet runt.
  För att inte tappa bort mig själv i allt så var en dusch (egentid) varje dag helt livsnödvändigt.
  Jag var även till frissan när bebisen var 2 månader och minns fortfarande hur underbart det var att bara sitta där och bli ompysslad medan en kompis gick promenad med bebis.

  För mig handlade dessa saker om att känna mig som JAG. Inte bara mamma och mjölkmaskin och städerska hemma…

  Svara

   + 1 🙌🏼

   Svara

  Jag misstänker att jag också sminkade mig på den tiden dottern var liten, nåt som bara görs av farten kanske, men med några år på nacken upplever jag att hetsen har ökat, ordentligt! Kanske jag tar i lite för mkt nu, men då får det väl vara så, känns ju som att tjejerna numer knappt får vara gravida, om det inte handlar om lite ”knäppiga cravings” eller så. Man verkar ska gå igenom graviditeten fräsch som en lärka, börja fundera på magträning första dagen hemma och givetvis förlänga hår, pjollra dit nya fransar och se till att naglarna får en fräsch jullyster mitt i en av de största händelserna i ens liv. Folk skenar igenom allt, fort var det gjort – nu nästa steg, huvudsaken man ser bra ut på bild och hinner med sina events för då mår man ”bra”… Kanske extra bitter idag då jag scrollade mig igenom dr Bernes flöde på insta igår, ingenstans går vi fria från det där perfekta utseendet och det enda jag kan säga är väl att lev i nuet människor, njut av stunden och våga låta händelser forma ditt utseende också… Har aldrig kunnat sova på dagen heller men ingenstans blir jag kränkt över inlägg med såna tips, bara skönt att flytta fokus från yta till insida, man kan ju vila ändå tänker jag

  Svara

   Nej du tantan. Inget har ändrats, det är bara du som genom sociala medier har större insyn i vad folk VÄLJER att visa upp.

   ,

   Svara

  Peter Karyd + Jenny Duren = SANT?

  Svara

   Var har du hört det?

   Svara

  Jag hade 4 små, aptrött vissa dgr, men kände mig alltid piggare efter 15 minuter i badrummet redo för dagen 👊🏻

  Svara

  Är dasha hennes riktiga namn eller förkortning på något? 🙂

  Svara

  Det här var ingen rolig mom-shaming 🙁
  Det är väl upp till henne att avgöra vad hon mår bäst av?

  Svara

  Haha, du jämför väl inte din lopphund med hur det är att ha ett riktigt barn!!!! Haha, vilken barnlös fjant du är.

  Svara

   Kallade du just en valp för lopphund och i samma andetag kallade någon annan för fjant?🥴

   #känner andra som man känner sig själv

   Svara

   Blev du nekad av registrerad uppfödare? Lopphund? Tss…

   Svara

    Sekundärkränkta å hundars vägnar 😂

    Svara

     Jag erkänner 🙂 En gullig valp är en gullig valp..

     Svara

   Det är alltså inte jag som skrivit det ovan.

   Svara

    Hahaha skönt att höra 🙂

    Svara

  Alltså. WOW. Applåder.
  Ni lyckas verkligen vända på budskapet i det här inlägget. Der är väl självfallet inte något PERSONLIGT gentemot Dasha (hette hon va?) utan en undran över den förbaskade hets som alla mammor utsätts för så fort hon klämt ut en unge.
  Varför bidra till den hetsen? VAD förmedlar Dasha med sin bild? Jo att man får helt enkelt stanna på badrummet tills man ser okey nog ut igen för att komma ut. Och ni tror att camcam shamear henne. Dumheter…

  Svara

   Inlägget såg dock lite annorlunda ut för nånon timme sedan.

   Svara

    Jag har inte ens läst det nya. Jag kommenterar efter det gamla.

    Svara

     Eller hur….

     Svara

      Ja? Var det din enda come back?

      Svara

       Lol. Och du hade bara ”ja?”?

       Svara

        Troll beukar inte klara av att fatta fler ord än så.

        Svara

   Fortsättning på ovan: Man får även se till att även Dasha faller offer för den här hetsen då hon uppenbarligen känner att det är en så stark prioritering att vara festfin efter ett dygns vakenhet.

   Svara

    Varför skulle hon vara ett offer, hon kanske bara vill fräscha till sig. Ytterst normalt.

    Svara

     Sa inte att det var onormalt?
     Tyvärr är det allt för vanligt att folk inte kan lämna hemmet utan att skämmas för att man inte är ”fin” nog.

     Svara

   Om det inte är PERSONLIGT mot Dasha är det onödigt att vinkla det så.

   Svara

  Jag misstänker tyvärr att jag skulle göra som hon då jag lider något fruktansvärt över mitt utseende 😵 Kanske skulle jag prioritera om den dagen när/om jag får barn, men rent spontant såhär barnlös så förstår jag henne även om det är tragiskt!

  Svara

   Klart du fortfarande kommer bry dig om ditt utseende, men för många hamnar det längre ner på listan (då man ist oroar sig över barnen 🙂 ) vilket ändå är otroligt skönt! Jag kände att mycket av hetsen hos mig försvann och fick ett mycket mer sunt sätt till mig själv och hur jag såg på saker, vad som var viktigt och inte!

   Svara

  Alltså det där med fake it til you make it funkar verkligen inte på mig! Om jag försöker snygga till mig lite efter en vakennatt med bebisen ser jag mest ut som en polerad bajskorv, så jag försöker inte ens 😝

  Svara

  wow snacka om att läsa in något som inte ens står i dashas text. var står det ens nånstans att hon måste vara snygg? och, även om hon ville det, det är väl fan upp till henne? hon kanske inte direkt hade tid eller möjlighet att lägga sig och sova mitt på dagen? jag har inte barn, men vet att tex efter en sjukvecka hemma finns det inget härligare att få fixa till sig lite för att känna sig fräsch och som sig själv igen. herregud, camilla kan verkligen inte må bra. dessa ständiga elaka gliringar och onödiga påhopp börjar verkligen bli för mycket.

  Svara

   Jag tror faktiskt att CamCam lider av väldigt kass självkänsla. Och det genomsyrar de flesta inläggen..

   Svara

  Jag tycker det är pinsamt med alla dessa ”ingluencers” som skaffar barn. Det är som att dom bara gör det för att få följare, gratisprylar och ha ungen som en accessoar!
  Allt ska se snyggt ut, dom själva ska se ”perfekta” ut och ungen ska vara klädd i alla möjliga märkeskläder. Jag tror inte de tänker på att med barn kommer ett ansvar, dessa människor ska också växa upp och bli egna individer, och med tanke på vårt klimat så har vi och våra barn och barnbarn en jävla resa framför sig. Jag undrar när hela den här influencervärlden ska upphöra! Ex on the beach, paradise hotel.. vad är det för människor liksom? Som ska uppfostra barn? Så trött på det. Kan inte folk bara skaffa ordentliga jobb, sluta operera sig till oigenkännlighet och bara försöka vara lyckliga och kämpa för vår planet och mänsklighet. Kommer gå åt helvete om det enda folk vill är att bli kända.

  Svara

   Du verkar ju vara sjuk.

   Svara

  För vissa är det orimligt att hålla på med sitt utseende när man sovit dåligt pga av bebis. Känner flera. Själv önskar jag att inte var så utseendefixerad. Sminkade och plattade håret trots kolikbebis medan mina mammavänner totalt struntade i sitt utseende, de la fokus på annat.
  Detta är inte mammashaming utan en åsikt kring hur man själv skulle göra/vara.

  Svara

  Äsch, Dasha verkar väl vara helt ”normal”. Kom igen när någon är lika fixerad vid skönhet som Engla är. Där kan vi snacka om besatthet.

  Svara

  Hon la upp ett klipp på Youtube häromdagen om ungefär samma grej. Vikt och utseendefixerat. Stängde av tillslut. Självfallet får hon hetsa på om utseende bäst hon vill, men det påverkar en, var inte riktigt beredd på det, för gillade hennes kanal innan.

  Svara

  Dasha jobbar samtidigt som hon har Atlas, hon kan inte ligga och sova en hel dag

  Svara

  Man är inte pigg som nybliven mamma. Aldrig. Valp och bebis är dessutom INTE samma sak. Man ammar inte en valp, man bär inte runt på valpen hela dagen och en valp är betydligt mycket mer självständig än en bebis. Så. Puckat. Inlägg.

  Svara

  Har en niomånaders här hemma(var annars? Haha). Själv har jag haft extremt svårt för att sova/vila när hon sovit. Hon har dessutom varit extremt duktig på att bara sova 30 min i stöten.

  Att fixa till mig lite när jag orkar och velat har hjälpt mig att känna mig piggare och gladare vissa dagar. Liksom lura hjärnan lite. Dessutom får jag känna mig lite som mig själv.

  Svara

  Att ta hand om sig själv och sitt yttre kan ju också ge energi, men på ett lite annat sätt. Det kan få en att må bättre, helt enkelt. Hon vet nog själv vilken typ av återhämtning som passar henne bäst.

  Svara

  Jag hade troligtvis suttit med en kopp kaffe och döat i soffan. Men, jag kan ha väldigt svårt att slappna av om jag känner mig ofräsch. Jag hade dock inte ställt mig och lockat håret och sminkat mig, men en dusch utan avbrott för att få bort nåra dagars svett och gammal bröstmjölk kan ibland ge lika mycket energi som en tupplur. Fast på ett annat sätt.

  Svara

  Frågan är om inte detta var det värsta inlägget någonsin, fy fan vad mycket skuld…..

  Svara

  Skulle önska att ALLA fattade att detta är ett I-landsproblem. Klaga över för lite sömn om man för övrigt har ett friskt barn? Tiden går fort så det problemet brukar vara övergående och tänk på vilka förmåner vi har att vara hemma medan barnen är små. Ibland önskar jag att vissa fick en inblick i hur världen ser ut för mödrar generellt. Dessutom kan man ju alltid avstå från barnafödandet om man på förhand inte klarar av några vaknätter eller två.

  Svara

   Vem har klagat?

   Svara

   Aha. Det där I-landsproblemet gjorde mig suicidal och skadade min relation till mitt barn. But hell. Whatever liksom 🤷🏼‍♀️

   Svara

  Jag har två småbarn och VÄGRAR att gå utanför dörren utan att ha fyllt i mina ögonbryn.
  Jag är Emil i Lönneberga-blond naturligt men har färgat håret mörkt i 14 år.
  Målar jag inte i mina bryn så ser jag ut som Marilyn Mansons okända syrra typ.
  Så, jag prioriterar helt klart den lilla stunden på morgonen (även om jag oftast får måla brynen medan jag äter frukost) på mitt utseende 😊

  Tur att alla får göra precis vad dom vill 🤷🏻‍♀️

  Svara

  Haha alltså. Om det får henne och må bättre och ta sig igenom dagen så är det precis det hon ska göra. Har en tremånaders och har varit den typen som hellre vilar och inte får annat gjort. Förra veckan bestämde jag mig för att ändra på det då jag mår dåligt av att se ut som ett hobo dagligen så jag går nu upp innan bebis hinner vakna duschar sminkar mig och klär på mig och de känns sååå bra 🙂

  Svara

  Har du inte barn så håll dina åsikter för dig själv. 😉 Visst, sömn är viktigt men ibland prioterar man faktiskt annat för att just det är viktigare för en just då, och en riktigt lång dusch med ”fix” efteråt, klippa naglarna, föna håret, sminka sig osv. kan vara precis det man behöver för att orka den dan, mer än sömn! Hon skriver ju faktiskt att idag är första dagen hon känner sig riktigt trött. Minns att alla sade ”sov när bebisen sover” men det är ju inte alltid man kan lägga sig ner och sova på beställning heller. Speciellt om man vet att barnet kanske bara sover en timme i sträck tex, då kan det tom vara värre att behöva bli väckt istället för att bara vara vaken. Framförallt får man väl ändå göra som man vill!

  Svara

  Haha jag har en son på ett år, Hon har tur som kan ha extra tid i badrummet. Idag var första gången jag har hunnit gått och klippt mig och göra ordning mig (förutom två drag med mascaran) kan jag glömma. 😂 men vissa priotetar väl annorlunda :p jag spenderar hellre tid med honom än att se bra ut och innan honom kunde jag lägga två timmar om dagen på att fixa mig så jag är egentligen väldigt ytlig. <3

  Svara

   hahaha Asså. Jag går upp en halvtimme innan min bebis för ochduscha, klä på mig och sminka mig. Jag missar Ingen tid med honom, jag effektiviserar min tid med mig själv 😉
   Känner att man mår bättre med sig själv när man avsätter tid för något man gillar. Det behöver inte vara sminkning och hårfix. Ibland lägger jag mig sent och passar på och dricka en kopp te, lägga ansiktsmask och läsa medan bebis sover – ibland vaknar jag en h tidigare för att duscha, klä mig fint samt fylla i Ögonbrynen. Varför är det ena tragiskt och den andra inte? Sluta vara inskränkta och elaka.

   Svara

  Jag kan bara tala för mig själv första mammaledigheten såg jag ut som ett troll brydde mig inte ett piss. Nu är jag hemma med nästa och det gör så mycket för mig själv när jag får duscha och sminka mig.

  Svara

  Jag har en bengal som jag älskar över det mesta – hon är verkligen underbar och tillgiven. Men. Så sjukt jobbig ibland också. Kräver uppmärksamhet, lek, gos, kli. Hittar på hyss. Hänger i gardiner. Flyger genom lägenheten. Skriker när hon tycker att jag är för trist. Spelar ingen roll om vi lekt precis eller hon varit ute. Hon sover helst i min famn (när hon inte är uppe och river ner köket om nätterna) och hänger gärna med i duschen. Hon vill verkligen vara med på allt! Det är underbart, men någon här som har haft bengal och kan jämföra ”arbetsbelastningen” med en valp eller ett barn? Känner mig avskräckt. Kan inte förstå att detta är en katt som kräver underhållning 24/7.

  Svara

   Avis på dig, de är ju sååå fina.

   Svara

    🙂 Det är en helt fantastisk katt med så mycket personlighet! Så glad att jag har henne men ibland undrar jag vad jag har gett mig in på. 😂

    Svara

  Sovit, sovit, sovit! Så som jag gör nu när jag har svårt att sova. Då sover jag in i det sista, så att jag bara hinner vaska av mig, borsta ur de värsta tovorna innan jag måste iväg till jobbet. Men jag skiter i att jag ser ut som ett bergatroll, mina kollegor får titta åt ett annat håll om de stör sig!

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.