Magdalena Graaf publicerar ett öppet brev från cancersjuka Oscars pappa

….

Oscars liv är handlar alltså om pengar, och det ska inget barns liv värderas i. Tyvärr har vi inga ekonomiska stöd via de svenska myndigheterna, utan Oscars liv hänger på vår envishet och engagemang och alla andra fantastiska människor i vår omgivning som funnit kärlek och tro till vår sjuka son.

Det behövs så mycket mer. Oscar är fortfarande sjuk och behöver så mycket mer hjälp. Vår familj är otroligt tacksamma för all hjälp vi kan få och har fått med att uppmärksamma Oscar så vi kan fortsätta att behandla honom. Vi har full respekt om inte alla har möjlighet att hjälpa, men jag gör allt i min värld för min sons skull.

Tack för att Du Magdalena velat hjälpa oss i vår kärleksfulla kamp för vår son. Och tack till Dig som läsare som också valt att stötta vår Oscar. Det finns inte ord som kan bekräfta hur tacksamma vi är. Om ni hade sett det jag ser i Oscars ögon varenda gång jag berättar att vi får fler chanser till behandling tack vare donationer, då hade du också fortsatt att kämpa, dygnet runt.

Med all kärlek och tacksamhet
Pappa Göran //Delar av pappa Görans brev

En del människor ställer sig tveksamma till insamlingar för svindyra cancerbehandlingar i Mexiko som delas flitigt på sociala medier. Jag upplever inte att det är så att man tvivlar på trovärdigheten hos de drabbade, utan snarare för att behandlingen och kliniken i Mexiko har lite övrigt att önska när det kommer till transparens mm och så kan det säkert vara…
Men…
Jag förstår samtidigt att man som förälder till ett sjukt barn är beredd att göra precis vad som helst för att det ska bli friskt och skulle en resa till månen kunna ge en chans till förbättring så skulle man försöka åka till månen.
Jag tror inte det finns någon enda förälder som inte skulle göra precis allt som står i ens makt för att hjälpa sitt sjuka barn, oavsett vad det än är.

Därför vill jag uppmärksamma det öppna brev som Oscars pappa skrivit inne på Magdalena Graafs blogg. 
Maggan delade ett inlägg med en insamling för några dagar sedan där hon bad sina följare om hjälp att få in pengar till en behandling i Mexiko och nu skriver alltså pappa Göran själv om familjens kamp för sonen.
Kan jag ge dem en röst så gör jag gärna det.

Jag vill skicka all min kärlek till Oscar och hans familj!
Läs hela pappa Görans brev HÄR på Magdalenas blogg.

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Summan som behövs för att en starta behandling i Mexico är en fis i rymden jämfört me skatter.
  Men sen att det är tveksamt (jag tror tyvärr att alla har en chans att bli friska enligt onkologen i Mexico, trots att läkaren vet att det är chanslöst).
  Småpengar för många. En chans för en liten.
  Har svårt att tro att föräldrar utnyttjar situationen. De tar alla medel.
  Själv varit med om en liten som försvunnit bort i cancer. Det finns inget rätt eller fel i de läget.

  Svara

   Jo klart det är fel att det finns folk som utnyttjar föräldrar till sjuka barn för att tjäna pengar. Det är ju det många av dessa mirakelmetoder går ut på, det är business.

   Svara

    Syftar självklart på föräldrarna ( som försöker få ihop ekonomin).
    Alltid tjänar nån pengar även doktorn i Sverige som får lön.
    Rätt och fel menar jag föräldrarna som väljer som dom gjort, varken rätt eller fel.

    Svara

     Ingen har sagt att föräldrarna gör fel. Men det är klart att det är sorgligt att de kraschar sin ekonomi för att folk lurar dem. Det är ingenting man bör uppmuntra.

     Svara

      Samtidigt är det småpengar. Det är inte mycket som skickas till de behövande av ex röda korset, läkare utan gränser, stadsmissionen mm.
      Bara småpengar som behövs sålänge de inte finns några chefer som ska ha ”rätt lön” för ingenting.

      Svara

   Vet någon varför just Mexiko gör detta. Finns det inte sådan resurser i usa.

   Svara

    Egna lagar. De får säga och göra mer fast de inte alltid funkar.
    Sina egna regler och lagar.

    Svara

  Jag hjälper självklart med en liten slant!

  ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  Svara

   Så länge godtrogna människor fortsätter att skänka pengar kommer svårt sjuka människor att resa till Mexico för att låta sig luras av dessa kvacksalvare som skor sig på andras hopp.

   Och så fortsätter det…
   Tragiskt.

   Svara

    Som Camilla skrev -gäller det ens barn gör man VAD SOM HELST!

    Svara

     Varför det så klart är än viktigare för oss utomstående att inte uppmuntra till dumheter. Att vara desperat och agera därefter är en sak, att nyktert se på vid sidan av och ändå heja och driva på är en helt annan.

     Svara

  Så sorgligt bara att Oscars sista tid i livet förmodligen kommer bestå av poänglösa resor fram och tillbaka över Atlanten, som lämnar hans föräldrar utan sitt barn och kraschad ekonomi. Hela situationen är så jävla tragisk, usch💔

  Svara

   *MED kraschad ekonomi

   Svara

   Exakt. Och ägarna till kliniken kan köpa mer lyxbilar. Så gräsligt att utnyttja sjuka människor och deras familjer i de mörkaste av tider. Det är så fruktansvärt alltihopa men som medmänniska får man säga ifrån i de fall man tror sig se människor bli lurande av kvacksalvare som säger sig kunna utföra mirakel.

   Svara

    Följt några av dessa barn på FB, långt innan detta, och flera verkar haft nytta av behandlingen med minskad tumör, bättre status och längre levnadstid.. Ingen bot än, men kan förstå att man vill prova allt som finns. Hos en tjej försvann tumören en kort tid.
    Känner inte till nåt om lyxbilar, har du läst att pengarna går till det eller var det en egen teori?

    Svara

     ”Minskad tumör och längre levnadstid” – hur vet du det? Man kan omöjligt veta vad som skulle ha hänt utan bluffbehandlingen.

     Svara

      Det är ju de rapporter föräldrarna har givit på facebook, har som sagt följt flertal fall. Vet förstås inte om kliniken är seriös eller ej, skriver bara vad jag läst.

      Här kan ni läsa om flickan vars tumör ”försvann” iaf;
      https://www.dailytelegraph.com.au/news/nsw/secretive-mexican-clinic-claims-to-have-shrunk-fatal-brain-tumour-in-australian-girl/news-story/b4c16f862b834b9e179878a1bac473d0

      Tyvärr kom den tillbaka sen, så en bot var det ju inte oavsett vad som skedde.

      Svara

      Mexikanska myndigheter gör raider av dessa kliniker med jämna mellanrum. Det finns hur mycket som helst skrivet on detta fenomen. Amerikansk lagstiftning kan inte komma åt verksamheterna, det är utanför deras juris. Tyvärr, detta är fakta. Jag förstår att som förälder ger man aldrig upp och jag ber för ett mirakel men det ändrar inte det faktum att detta är grym exploatering av sjuka människor och deras älskade.

      Svara

       Ja vill bara tillägga att jag är sån som aldrig tror på kostsamma behandlingar utanför den vanliga vården, men man blev ju berörd av de historier man läste – där föräldrarna ändå påstod/visade att behandlingen hade effekt. Om det endast är en bluff-firma rakt igenom så är det förstås oerhört sorgligt att lägga pengar/tid på.
       Föräldrarna som är där påstår annat än att det är bluff, det var endast det jag ville belysa.

       Svara

     Hon menar läkarna i Mexico. Inte föräldrarna. Angående lyxköp och fina bilar.

     Svara

  Det finns många problem med dessa insamlingar, det största är förstås att det inte finns någon som helst bevisad effekt för behandlingarna i Mexiko. Det har tvärtom länge varit ett land som gjort sig kända för medicinska bluffar. Men det finns fler problem med att sprida såna här insamlingar, som jag själv sett de senaste åren.

  Familjer tvingas göra en jobbig tid i livet publik. Folk som skänkt kommer kräva uppdateringar från en familj i kris. Det här har skett många gånger i Sverige nu och det blir inte bra.

  OBS ingen skugga ska falla över familjen.

  Svara

   Jag tänker på Linnéa med DIPG – cancer. Vad jag förstår så har denna kille samma diagnos.
   För Linnéa som behandlades på samma ställe i Mexiko som Simons pappa vill ha Simon till.
   Tyvärr så gick det inte bra.
   Linnéa finns inte längre.

   Det var intressant att läsa föregående skrift på Bloggbevakning angående Simon. Som tog upp om detta ställe. Där några tog fram artiklar angående detta ställe. Det var en hel del kritik om denna klinik på olika medecinska medier.
   Där det framkom bland annat att de inte ville berätta hur behandlingen utfördes. Samt det fanns ingen evidens att det verkligen hjälpte eller botade de cancersjuka.

   Svara

    Skrev fel namn.
    Oscar ska det stå.

    Svara

    Det är väl bristen på evidens som gör att vården inte bekostas med skattemedel.

    Svara

    Ja jag vet, jag var en av dem som kommenterade om detta. Vill inte använda enskilda barn som nåt slags slagträ i debatten så håller mig gärna ifrån att nämna namn. Men det är många som åkt från Sverige till Mexiko pga DIPG och det har inte gått bra för någon.

    Svara

    Blev också förvånad att plötsligt Mexico av alla länder skulle hålla sig med denna spetskompetens. Det började ringa lite klockor där. USA ev men Mexico?! Nja…

    Svara

  Jag hade såklart också gjort samma om det vore mitt barn. Hoppet är det sista som försvinner. Man hade kämpat med näbbar och klor och självklart trott på allt och alla som lovade bättring.

  Men att klinikerna i Mexico har bättre cancervård än Sverige är högst otroligt. Vi är har (trots allt) en av världens bästa cancervård. Tror det är lurendrejeri och det känns så himla tråkigt.

  En gång i halvåret kommer det liknande insamling om vård där och ingen har vad jag förstått tillfrisknat eller över huvud taget blivit bättre .

  Svara

   Ja man undrar ju om någon verkligen blivit bättre?

   Svara

   Grejen är ju att det inte finns någon behandling i den vanliga vården, det är liksom ”go home and make memories” typ… Detta är den värsta cancerformen.

   Svara

    Nej men det är ju det jag menar… om det inte finns någon sån behandling här, i Norge, UK, Finland eller i Tyskland (vilka har väldigt bra cancervård) då finns det ingen sån behandling. Det är ju inte så att alla kliniker i dessa länder tackat nej om det hade funnits.

    Rent krasst, ja gå hem, umgås med familjen sista tiden. Fläng inte till Mexico med mer behandling (det är inte roligt med cancerbehandling).

    Obs. Jag hade antagligen själv rest jorden runt om det var så med nån av mina tjejer. Men då hade jag inte sett på det med nyktra ögon.

    Svara

     Fast samtidigt behöver det ju inte vara så illa för alla heller, både barnet och föräldrarna kan ju känna en kraft i att faktiskt göra nåt, att ha kvar ett hopp och träffa andra i samma sits.
     Än att bara gå hem för att dö.

     Svara

      Självklart är det så. Men som förälder får man då sätta stopp. Och som en förälder som vet hur sjuk man blir av cancerbehandling kan jag nog säga att det finns inget barn som säger ” Ja men det gör vi!” Och om man nu vet att barnet inte kommer bli frisk oavsett. Åk hem, mys med sagor i soffan, gå ut och fiska på isen om barnet orkar, lev. Lev den sista tiden som finns att leva. För det gör du inte när du är under behandling. Det kan nog alla som har varit/har cancerbehandling eller haft en närstående som haft det, skriva under på.

      Svara

       Men det är inte vår sak att avgöra vad som är bäst för dem, vilket sätt som är mest rätt. Jag tror de mycket väl väger alla fördelar och nackdelar, för barnet och familjen givetvis, och då landar i att hopp/behandling ändå är bättre än inget.

       Svara

        Men faktum är att det mest rätt är att inte utsatta barn för dessa bluffarna i Mexiko. Gäller alla barn, inte bara i detta fall. Anna2 har så rätt i det hon skriver.

        Svara

        Nej men det är förälderns. Man har ett föräldraansvar. Ibland måste man göra saker som förälder som man avskyr, hatar, mår illa av, ogillar, kommer må dåligt av resten av sitt liv, ångra för alltid, klandra sig själv för, ha dåligt samvete för… för att det är det bästa för ens barn. Man måste i alla lägen, så fort man skaffar barn, lägga undan sina egna känslor. Dom är och borde för alltid vara sekundära.

        Svara

  Jag förstår inte varför pappan inte visar alla resultat som kliniken säger sig ha. Jag har inte sett en enda som överlevt eller levt längre tack vare dem. Det finns barn i Sverige som levt längre än beräknat så det går inte att säga att det är kliniken där som gjort att visa lever några månader länge. Skänk pengar till forskning kring immunterapi så blir fler hjälpta här i Sverige och barn utan andra möjligheter kan få en bättre chans.

  Med det sagt så säger jag inte att man som föräldrar gör precis allt man kan. Men bedragare följer även utsatta människor och utnyttjar dem till max. Vi som står utanför måste reagera och ställa krav på dem som behandlar. Det är inget man som drabbad orkar göra.

  Svara

  Och helt ärligt. Om de hade någon behandling som botar på riktigt. Då hade det sålt den behandlingen till alla länder i hela världen. Inte gett bort gratis, men sålt eller på patent. Precis som vaccin.

  De hade inte nöjt sig med några enstaka människor. Inte när det hade gällt så stora pengar.

  Svara

  Kärlek till familjen, absolut! Men ge inte pengar, ni stödjer en kriminell verksamhet där desperata människor luras att betala miljoner för bluff-behandlingar. Det här är inga änglar i vita rockar som vill rädda världen, de är endast ute efter en sak och det är pengar. Mycket pengar! Det finns öht inga bevis för att behandlingen fungerar! Tumörer kan stanna av i växt och även minska i perioder helt utan behandling, det är även omöjligt att med säkerhet fastslå hur lång tid någon har kvar att leva. Säger läkaren 6 mnd och patienten råkar leva 1 år så betyder det inte per automatik att det är pga lyckad behandling, det är tillfälligheter och individuella skillnader som avgör. Det finns otaliga exempel på att människor överlever betydligt kortare och längre än vad statistik och prognos säger. Jag förstår mycket väl den desperation familjen känner, jag är själv båda cancerpatient och nära anhörig. Men jag hade aldrig utsatt mig eller någon i min familj för kvacksalvare i Mexico. Det är helt fruktansvärt att det stackars barnet och hans familj har gått på detta och jag tycker inte alls att du borde fortsätta sprida insamlingen för att vara ”snäll”. I slutändan gör ni som stödjer denna familj dem en stor otjänst. Att det uppmärksammas mycket i sociala medier leder också till att flera som drabbas av cancer ges falska förhoppningar och blir lurade att försöka denna behandling.

  Svara

   Ja alltså kostar en behandling så här mycket ska det vara bevis på att det ska leda till en förbättring av patienten. Och många här verkar ju tveksamma till Mexico. Jag vet inte med vilken metod dom ska hjälpa honom där.

   Svara

  Flera andra som delat/lagt upp det inlägget före Magdalena bl.a. Monas universum och Carolina Gynning.

  Svara

  Finns en likadan insamling till Emma som drabbats av samma sak och får behandling på samma ställe. Kolla GoEmma ❤️

  Svara

  All värme till Oscar med familj! ♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️♥️❤️♥️❤️♥️❤️♥️❤️

  Svara

  Det speciella med diagnosen DIPG är att överlevnaden inte har förbättrats nåt alls under tiotals år. Det finns liksom bara en standardbehandling och det är strålning, där barnet får en kort sk smekmånad.

  Nu genomförs det nya tester, även av den seriösa vården, där cellgifter förs rakt in i tumören. Det är väl bl.a. det som de gör i Mexico och det har då blivit ett nytt hopp om att det ska funka, förstås.

  Svara

   Just därför skänker man pengar till cancer forskning som barncancerfonden och inte till att stödja bluffkliniker som utnyttjar sjuka barn och deras föräldrar.

   Svara

    Jojo det jag menade var bara att dessa föräldrar inte har tid att vänta på det i femtio år till.

    Svara

     Nej men sannolikheten att han kommer överleva är ju i princip obefintlig ändå…

     Svara

  Camcam jag berättar gärna för dig hur dålig vården ör i Sverige. För du cancer i Sverige är de större chans att du dör än att bli botad, det finns inte längre någon sjukvård i Sverige bara en luftslott där några få får hjälp och resten dör i vårdköerna.

  Svara

   Falskt.

   Svara

   Det där är helt falskt och uppdiktat. Mer människor än någonsin förr lever efter cancer. På bara 20 år har det ändrats kraftigt. Ex prostatacancer, min farfar dog av det 2001. Idag med nya behandlingar hade han utan problem överlevt.

   Man kan sura lite på vården. Men om man jämför med andra länder, både prismässigt och kvalitetsmässigt är vår vård i toppklass.

   Lev ett år i tex usa, Kina, Ryssland eller för all del i Frankrike och sen kan man kommentera om hur urdålig vår vård är.
   #endofrant

   Svara

   Vilka chanser du har att överleva beror helt på vilken typ av cancer och i vilket stadie den upptäcks. Går inte att säga något generellt om chanserna att överleva då två typer av cancer kan skilja sig åt enormt.

   Svara

   Håller inte med. Har en kompis som fick bröstcancer och hon fick snabbt hjälp. Som blev lyckad. Vet många andra som också fått snabb vård och rätt behandling.

   Svara

    Anekdotisk bevisföring betyder ingenting. Min mamma dog i bröstcancer trots att hon bodde tio minuter från Sveriges främsta onkologiska klinik. Inte fan hjälpte det när cancern var aggressiv och spred sig trots vård i världsklass.

    Svara

     Allt beror ju på vilken typ av tumör det är, bara för att en tumör är aggressiv och svår att bota betyder det inte att vården är dålig, det betyder bara att det tyvärr inte finns/hittats någon bot eller att sjukdomen hunnit sprida sig. Det fråntar inte faktumet att man får väldigt bra cancervård i Sverige och oftast går det väldigt fort också.

     Svara

    Det beror ju helt enkelt på viljen typ av cancer det är! En del är i ben form men lika klart cancer.
    Jag har två väninnor sim gått bort i bröstcancer, dom hade inte en chans då det var elakartad cancer som senare spred sig.

    Svara

   Läs på om fakta innan du uttalar dig, det gagnar ingen att fara med osanning och skrämma folk.

   https://www.cancerfonden.se/press/fler-insjuknar-i-cancer-men-oeverlevnaden-oekar

   Svara

  ❤️Jag 💚känner💕 oerhört💜 starkt 💛med ♥️familjen💛. Jag kopierar detta:

  Du når mig på goran.sajland@outlook.com eller 070 62 65478.

  Swish 070 62 65478

  Se mer:
  https://www.gofundme.com/save-oscar-sajland
  http://www.saveoscarsajland.com
  Facebook: Sök #saveoscarsajland

  Svara

  Inte bara.
  De vill INTE berätta hur deras behandling utförs.
  Då kan man inte få någon evidens.

  Svara

   Svar till Karin 19.32

   Svara

  Jag har en nära släkting som gick bort i cancer. Svensk vård sa att den var obotlig. Innan han dog blev han lovad bot genom läkemedel från annat land. Det kostade familjen mycket pengar. Den sjuka plågades med hemska ”mediciner” och familjemedlemmar utsatte sig för risker med att ta in eländet över svenska gränser då den sjuka var för dålig för att själv flyga.

  Jag förstår familjen. De grep såklart halmstrån för att rädda sin älskade. Vi förlorade honom. Och de förlorade alla sina pengar till DET SATANS ASET som lovade bot. Jag hatar den jävla kliniken så innerligt. I stället för att komma till ro med faktum och njuta av den tid tillsammans som fanns kvar fick de hopp som såklart grusades.

  Fy fan. Det borde finnas en särskild plats i helvetet till de som utnyttjar desperata människor!

  Svara

   Precis. Genom att bidra stödjer man denna typ av bedrägerier och klinikerna i Mexico kan fortsätta hänsynslöst lura nya sjuka barn och deras föräldrar att pantsätta sina hus och använda alla besparingar på verkningslösa behandlingar. Lägg till det extra lidande som barnen utsätts för genom att förlänga cancer ”behandling” som inte ändrar utfallet. Granskning visar att cyanid har använts i vissa fall och provresultaten har förfalskat av kliniken. Oerhört grymt.

   Svara

    Vidrigt! Finns inga andra ord.

    Min släkting fick order frön kliniken att inte äta sötsaker, då skulle ”cancern växa”. Det var det enda han var sugen på och kunde behålla. Och så fick han inte det ens.

    Jag lider så med drabbade familjer. Det är helvetet på jorden att se en älskad person tyna bort i den hemska sjukdomen. Men svensk sjukvård är en av de bästa i världen. Den är baserad på forskning! Snälla stöd inte lurendrejeri. Det inget bara falska förhoppningar och lämnar efterlevande med sorg och utan pengar.

    Förlåt för rörigt inlägg men det är fortfarande så känsloladdat för mig.

    Svara

   tack för att du delar med dig. Det är så viktigt att folk förstår faran och vad man riskerar. ”Det skadar inte att prova” – jo, det kan det göra, precis som du påvisar. Beklagar sorgen. ❤️

   Svara

    Tack ♡

    Svara

  Hur går den här cancern att behandla i Mexico men inte i Sverige? ett utav världens rikaste länder? Varför betalar inte staten detta? så många frågor…

  Svara

   Det går inte att behandla det i Mexiko, det är lurendrejeri. Just denna typ av cancertyp går inte att behandla nånstans i världen, inte ens i de länderna som har väldigt bra cancervård (t ex Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Storbritannien). Staten betalar inte detta just pga. att det är lurendrejeri, den mexikanska kliniken vägrar berätta vad de gör öht och det saknas all evidens på att deras ”vård” skulle hjälpa på nåt sätt.

   Svara

  https://sciencebasedmedicine.org/clinica-0-19-false-hope-in-monterrey-for-brain-cancer-patients/

  Här är en insatt som granskat den aktuella kliniken och sågar den längs med fotknölarna. Jag har förståelse för att man som förälder blir desperat. Men om man hade insett att det inte fungerar hade man ju inte lagt pengarna på det, men kliniken vilseleder å det grövsta. Så jag önskar att det kunde bli allmänt känt att detta är en bluffklinik som skor sig på att göra desperata familjer utblottade, så att det kunde upphöra.

  Svara

  Nu säger jag inte att jag misstror den här familjen. Jag lider något oerhört med dom. Jag tycker det är jobbigt när min unge åker på en dunderförkylning, så vill inte ens föreställa mig hur det är att ha ett dödssjukt barn.

  Men jag undrar hur lätt det egentligen är att hitta på en ”snyfthistoria”, sprida den på Internet och håva in ordentligt med pengar? Det måste ju ha hänt att folk är godtrogna och vill hjälpa till, och så är allting egentligen bara en bluff.

  Svara

   Det var vad jag tänkte, när först Magdalena la ut detta inlägget så var det fel swish nummer till Oscars pappa, sedan så tog hon bort inlägget, efter några timmar kommer det tillbaka med rätt nummer men folk hade redan skickat pengar. En del fick tillbaka men och folk började ifrågasätta det. Då sa hon i kommentarerna att hennes bloggportal skulle ta dessa frågorna. Om Oscars pappa skriver till Magdalena varför skriver man inte rätt nummer ifrån början? Och vad har hennes bloggportal med brevet att göra?

   Svara

    All kärlek till familjen och hoppas innerligt att Oscar överlever och blir frisk!! ❤️❤️❤️

    Svara

   Helt rätt, frk A, detta är säkert ingen bluff och dessutom tragiskt eftersom Mexicoklinikerna är en scam. Men jag är tveksam ändå eftersom just denna familj inte verkar utfattig, bra arbeten bägge och fint hus med hög värdering i Lund. Plötsligt har det blivit OK MED crowdfunding även från dem som har pengar/möjligheter, Lady Dahmer, Elaine Eksvärd (swish t treskablinoll!?) etc. Tänker att människor överlag borde vara mer cyniska innan de skänker

   Svara

  Ni har sån naiv övertro på Forsking och att gåvor till Cancerfonden/Barncancerfonden gör skillnad. Av det som i slutändan mynnar ut i faktiska anslag äts till stora delar upp av diverse administration och påslag. Men visst, nån konferens och artikel blir det per miljonen. Väl spenderade pengar. Under tiden avlider folk som flugor i Världens Bästa Sjukvård…

  Svara

   Som flugor? Det är väl en överdrift.

   Svara

   Det stämmer inte. Tack vara pengar till dessa fonder har forskningen gjort enorma framsteg.

   Staten bidrar inte med tillräckligt och därför är det viktigt att vi andra hjälper till och bidrar, just för att cancer drabbar oss alla.

   Svara

   Nej. Det du skriver är helt felaktigt från första till sista ord. Sluta göra så.

   Svara

  Svara

   Amerikanska myndigheter avråder bestämt från dessa typ av cancer turism till Mexico. Varför gör inte svenska myndigheter det eller deras svenska läkare? Nått för uppdrag granskning – otroligt jobbigt ämne, ingen vill komma på kant med sörjande föräldrar men samtidigt det måste ju finnas nått slut på detta?

   Svara

  En journalist och canceröverlevare som heter Sarah Macdonald har rest till Mexico och besökt dessa kliniker 2012 med dold kamera:

  https://www.aljazeera.com/programmes/peopleandpower/2012/01/2012111152415164558.html

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.