Kenza och Aleks ska bli föräldrar

Det är mest stor glädje och framförallt otrolig tacksamhet som jag och Aleks äntligen kan berätta för er att vi väntar ett litet mirakel som kommer till oss i början av sommaren, om allt går som det ska. Ord kan inte beskriva vilken kärlek vi känner för den lilla redan. Om jag ska vara ärlig så var vi inte säkra på om det här någonsin skulle hända oss men vi gav aldrig upp, vi förlorade aldrig hoppet och vi slutade aldrig kämpa för vår dröm. Vi tog oss igenom dåliga besked efter dåliga besked, chock, besvikelse, sprutor, rädsla, defekta embryon. Smärta. Vi tog oss igenom all skit som kom vår väg för att vi hade bestämt oss för att göra allt vi kunde innan vi gick vidare till nästa alternativ. Men nästa alternativ blev inget alternativ, för precis innan vårt 3e IVF-försök blev jag gravid naturligt.

Och nu är allt så kristallklart, det var ju just DIG vi väntade på hela tiden. Älskade lilla under. Mamma och pappa längtar så otroligt efter dig. <3 //Kenza

Herregud, att man kan bli så glad för en annan människas inlägg om att vänta barn?
Kenza har själv – rakt ut och i omskrivningar – flera gånger uttryckt svårigheter att bli gravid och hur ledsen hon blivit när folk insinuerat i kommentarer att hon ser gravid ut.

Men nu har det alltså hänt. Kenza och Aleks ska bli föräldrar och det gör mig så himla glad.
Nu förstår jag mer vad det här inlägget handlade om.

Stort, STORT grattis till de blivande föräldrarna! <3
Mani ska bli storebror!

216 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men åhhh! Blir så genuint glad för deras skull. Stort grattis Kenza och Aleks!

  Svara

   En annan blödig jävel började lipa🙋🏻‍♀️ Så fint❤️

   Svara

    Jag med! Började tjuta som bara den. Har känt Kenza sedan Tokio Hotel tiden och även träffat henne en del gångar; hon är så genuin och när jag någongång under förra året insåg att hon mellan raderna försökte skriva att hon inte kunde bli gravid och om hennes humörsvängningar (hello IVF!) förstod jag att något var fel. Men guuuud, vad glad och lycklig jag blir över det här! Hoppas bara inte att hon, som hon alltid skrivit att hon ska, slutar blogga när hon får barn. Det är ju NU jag vill följa hennes resa som mest! Jag har haft precis samma uppväxt som henne. Vi fyller år samma dag och jag ser henne som en syster mer än en random bloggare (WEIRD, jag vet!). Resan till att skapa en trygg och lycklig liten familj, som hon aldrig själv hade måste vara så stort att få följa. ❤️

    GRATTIS KENZA och ALEKS!

    Svara

   Jag med, trots att jag är helt ointresserad av bebisar, graviditeter och aldrig bruker bry mig om vilka kändisar som ska ha barn så blev jag jätteglad för just Kenza och Aleks. De verkar vara så genuint goda människor och jag har sett hur tufft hon har haft det sista åren. De kommer bli fantastiska föräldrar och jag håller tummarna stenhårt att allt går bra nu. <3

   Svara

  Bästa nyheten på länge!! De kommer ju garanterat bli världens bästa föräldrar.

  Svara

  Enda bloggare/influencer jag hundra procent känner genuin glädje med som om man känner henne. Följt henne sen start. SÅ kul!

  Och så viktigt och brs stt hon delar den tuffa resan och är öppen med det!

  Svara

  Grinar ❤️❤️ Är så genuint glad för dem, inlägget hon skrev säger allt. Tror verkligen på att de kommer bli fantastiska föräldrar!

  Svara

  Sådant här gör en glad på riktigt!

  Svara

  Jag tyckte att man tidigt kunde se skillnad på henne, i bilder och skriven text, efter att de blev gravida i höstas. Jämför med tex bilder från året därinnan. Hon har inte slutat le sen i oktober.

  Svara

   HON blev gravid, Aleks blev inte det.

   Svara

    Tack!!!! Ett par kan vänta barn men endast kvinnan kan vara gravid! Blir tokig på alla ”vi är gravida”. 🤮

    Svara

     Men herregud ppl, vad ni jagar upp er. Ni fattade poängen.

     Svara

  Jag fick på riktigt tårar i ögonen när jag läste detta 💛 Som läsare har man ju fått lite hintar om att det där med att bli gravid inte har gått så bra, och samtidigt har hon haft ett otroligt tufft år utöver. Blev därför så genuint rörd när hennes bild dök upp i mitt instagramflöde!

  Svara

  Detta gjorde mig på gränsen till orimligt glad. Utan att veta alltför mycket så är det uppenbart att hon haft ett tufft år. Hon förtjänar verkligen denna lycka! Stort grattis till båda två!

  Svara

  Grattis Kenza!

  Svara

  WOW! 😭

  Svara

  Va roligt för henne!
  VET att att de flesta barn är SÅ efterlängtade (som det ska vara), trots en del negativa kommentarer här

  Svara

  Det kändes som man visste det som andra skrivit sen i höstas. Mer glädje och glow runt henne än på länge. Grattis och vi alla håller tummarna ❤️

  Svara

  Härligt!

  Svara

  O Ricky Martin har blivit pappa igen!

  Svara

   Berit i receptionen, is that you?

   Svara

    Haha nä lovar!

    Svara

   LIVIN’ LA VIDA LOCA!

   Svara

    Hahaha hade en brukare en gång som trodde han sjöng om vita hår lockar… va så sött o hen va så säker på de så jag hade inte hjärta att säga att de inte betydde det. 😆🤪

    Svara

   Att betala för en graviditet är inte föräldraskap, det är prostitution. Ricky är en typisk torsk.

   Svara

    🙄

    Svara

    Jag är inte den som brukar ryta ifrån, men du bör logga ut och knipa igen foderluckan. Fyfan vilken vidrig kommentar.

    Svara

     Så du tycker att det är helt OK att betala för kvinnors kroppar?

     Svara

      Tänker du likadant om organdonationer? Blodgivare? Benmärgsdonatorer? Adoptioner? Var drar du gränsen för vad som är moraliskt i din bok?

      Svara

       När stora summor pengar är inblandade blir det oetiskt. Dina exempel är utan betalning.

       Svara

        Adoptioner är verkligen INTE gratis. Spermiedonation på klinik enligt exemplet nedan? Kostar också en förmögenhet. Utnyttjande av män och moraliskt förkastligt eller ej?

        Svara

         Glömde säga: Är emot adoption. Ja, pengarna för spermiedonationer är etiskt tveksamt – men männen som donerar lider inte under något socialt stigma.

         Svara

          Vilken tur att alla inte delar din åsikt om adoption, så jag slapp växa upp på gatan.

          Svara

          Borde du isf inte fokusera på det sociala stigmat och inte cementera det? Då vore ju problemet löst antar jag?

          Svara

        Exemplena är långt ifrån gratis men de flesta, inte alla, är skattesubventionerade. Skattesubventionerad ”prostitution” antar jag.

        Svara

        Anna: Och det existerar också surrogatskap utan betalning.

        (Samt att det FÖREKOMMER betalning vid organdonation också)

        Svara

         En organdonation kostar även när landstinget betalar. Det är kostsamma och komplicerade operationer.

         Svara

          Ja, det är också ett sätt att se på det.

          Tror dock Anna tänker på ifall donatorn får några pengar i egna fickan.

          Svara

       Tycker inte du att det är oetiskt att åka till Indien för att köpa fattiga människors njurar?

       Svara

        ?

        Svara

         Anonym 19.41 frågade om organdonation är oetiskt. Jag frågade om de inte tycker att det är oetiskt att köpa fattiga människors njurar. Jag tycker nämligen att det är väldigt oetiskt att köpa levande människors organ, inklusive plats i deras livmoder.

         Svara

          ??

          Svara

      Tycker du att spermiedonationer till ensamstående kvinnor eller par som inte kan få barn är okej? Om nej så är du åtminstone konsekvent.

      Svara

       En spermiedonation tar 5 minuter och är ofarlig. En graviditet och förlossning är ansträngande och riskfylld i nio månader. Så jag ser inget problem med spermiedonation, men är emot surrogatmödraskap.

       Svara

        Så det är inte betalningen som gör det till prostitution som du skriver ovan? Utan det faktum att en insemination går fort och att en graviditet tar 9 månader gör det till prostitution? Är äggdonationer okej?

        Svara

      Tycker att kvinnor ska få betalt för en tjänst de utför ja. Att bära ett barn och föda det ska dom ju ha betalt för. Varför ska dom göra det gratis??! Det om något känns ju konstigt.

      Svara

     Nej. Det är sunt att ifrågasätta det etiska med både surrogatmödraskap och adoption. Punkt.

     Svara

      Instämmer. Men det är inget som är svart/vitt eller ens något som har ett enklet svar.

      Svara

      Varför? Har aldrig hört ngt om att de ska vara oetiskt eller kunnat tänka i de banorna
      Så är väldigt nyfiken.

      Svara

       Fattiga kvinnor bär och föder barn som de direkt efter födseln måste lämna ifrån sig, för att tjäna pengar så de kan få mat på bordet åt sina egna barn. Jag läste om en kvinna som dog under en surrogatförlossning och efterlämnade 4 biologiska barn som nu är moderslösa. Par från västvärlden betalar 200 000kr för att adoptera barn kvinnor i andra länder är för fattiga för att försörja. Klart det finns moraliska dilemman att diskutera.

       Svara

    Fattar inte din poäng. Etiskt dilemma, visst – men- vem är du att avgöra om det är rätt eller fel? Att jämställa med prostitution, vill du utveckla för jag fattade verkligen inte.

    Svara

     Att betala för att använda en annan människas kropp för sina egna ändamål är prostitution. Att resultatet är en gullig bebis förändrar inte att man faktiskt köper en person och utsätter den för fysiska och psykiska risker. Vanlig prostitution är mindre farlig än att vara gravid.

     Svara

      Redovisa statistik som styrker ditt påstående, tack.

      Svara

      Men tidigare skrev du att betalning för spermier var okej för inseminationen tar bara 5 min? Så äggdonationer är också okej antar jag? Men graviditet är prostitution?

      Svara

      Anna: Definiera ”Att betala för att använda en annan människas kropp för sina egna ändamål ….”

      (Och tänk efter eventuellt hur många yrken du kan komma att ifrågasätta dess existens.)

      Svara

      Men tänk på hur otroligt många som jobbar med kroppsarbete och som sliter hårt på sina kroppar för att få pengar. Nu har du snöat in på fortplantningsdelen men en graviditet sliter inte alls lika mycket på kroppen som många arbeten gör.

      Svara

     Ni som inte förstår det oetiska och omoraliska att västerländska par köper fattiga kvinnors kroppar och utsätter dem för risker för att bära deras barn, av olika anledningar både pga barnlöshet eller för att inte behöva ”förstöra” sin egen kropp kan läsa regeringens utredning i frågan. Bifogat kommer allt material. https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/02/olika-vagar-till-foraldraskap/

     Svara

    Jag är gravid med mitt andra barn. Har pungat ut många tusenlappar för ivf pga första graviditeten pajade appraten. Är det också prostitution eller är det bara vissa (straighta och välbärgade) som får ta till plan b när inte plan a är aktuellt?

    Svara

     Om jag förstått saken rätt så är det det faktum att du är fattig som något (obs, bara lite :)) ökar legitimiteten i ditt annars moraliskt förkastliga agerande.

     Svara

     Men det är ju du som är gravid. Alltså har du inte köpt någons kropp. Eller Hur menar du?

     Svara

   Och dottern har pappornas namn

   Svara

  Det var ju väldigt roliga nyheter! Av det hon delar med sig av så känns både hon och Aleks som trygga och kärleksfulla människor, och de verkar mer än stabila i sitt förhålla de, fint för bebisen att få sådana föräldrar och sådana bra omständigheter!

  Svara

  Hon har ju sagt att hon slutar blogga när hon får barn. Upp till bevis, om hon kan stå emot gratisgrejerna 🙂

  Svara

   Hon lär bli överöst med prylar 😂 Jag gissar hon fortsätter men kanske inte dagligen och visar inte ansiktet. Att ha kakan och äta av den 😉

   Svara

   Tror att Kenza utan problem klarar sig utmärkt utan gratissaker.
   Skulle bli värre för nån som Engla att klara sig utan alla saker och lättförtjänta samarbeten…

   Svara

    Sätt hon kan ju lätt ta 100 papp för ett inlägg på Instagram. Då hon slutar nog att blogga.

    Svara

    Svara

     Samarbeten tryter och turerna till paketutlämningen har minskat misstänker jag starkt. Stackars Engla.
     Tror nämligen att det är rent skitsnack från Engla att hon vill göra nåt annat och träffa folk. Överdriven konsumtion är som syre för Engla.

     Svara

   Hon har ju sin stora insta 🙂 Så hon kan mycket väl sluta med bloggen

   Svara

   Ja det har hon faktiskt sagt. Vi får väl se 😏

   Svara

    Hon ska nog få sin sponsrade bröstoperation först efter att brösten förstörts av graviditet/amning, sen kanske hon lägger ner.

    Svara

     Vad är det här för en skitkommentar?

     Usch för såna som dig, man skulle ju kunna Hoppas att år 2019 ser man mindre av detta!

     Svara

      Jag tycker mins bröst är
      Förstörda och skulle lätt ta emot en spons haha. Alla mina vänner med barn upplever desamma Dock vill intr alla operera sig för det.

      Svara

       Sorgligt. Det är ju fortfarande vanliga bröst?!

       Svara

     Blir orimligt irriterad på kommentarer som ovan. Hur kan brösten FÖRSTÖRAS av en graviditet/amning?
     Det som möjligen sker är att dom blir lite mer tomma, men dom är väl inte TRASIGA för det?

     Svara

      Eller hur!
      Jag har 3 barn, ammat alla, och inte är mina bröst FÖRSTÖRDA. Ser kanske inte likadana ut som innan barnen, men och? Jag är inte brydd, och inte min man heller.
      Och för såna som mår dåligt och tycker att brösten inte är som förr kan ju ta beslutet att fixa dem. Upp till var och en! 🤘

      Svara

       Min bröst ser ganska mycket ut som innan jag fick barn trots att dom blev sprängfulla och fick mjölkstockning a lá 00-talets Pamela Anderson-version.

       Dock hade jag inte perfekta fasta bröst innan, utan bara sådär; okej, dom duger bröst men inget spektakulärt – så dom har liksom hållt sig där. 😝

       Svara

   När skrev hon det? 😊

   Man kan ju iofs ändra sig. T ex blogga fast inte om barnet. Härligt att hon iaf verkar ha ambitionen att tänka kring integritet.

   Svara

    Skrivit det flera gånger genom åren 🙂

    Svara

   Kenza har gjort en ny kategori på bloggen ”min graviditet”, så nej hon kommer nog inte sluta blogga.

   Svara

    Ja om graviditeten ja, men det är ju inte förens barnet har kommit som jag antar att hon vill sluta blogga.

    Svara

  GRATTIS 🎉

  Svara

  Blev SÅ glad och rörd av hennes inlägg. Har följt henne i över 10 år så det känns lite som att en vän ska ha barn, haha. Tror hon och Aleks kommer bli fantastiska föräldrar! Men jag hoppas inte att hon slutar blogga då som hon sagt förut att hon ska göra, det skulle kännas väldigt tomt.

  Svara

  Åhhh vad roligt för dom! Hoppas innerligt att dom inte säljer ut barnet billigt så som de flesta influencers/bloggare gör

  Svara

   Tycker inte hon verkar vara sån

   Svara

  Maldiverna? Låter inte särskilt miljövänligt – hon gjorde ju en stor grej av att hon åker minsann tåg i Sverige. (att hennes jobb sköts till stor del via dator o mobil och att det då rimligen är mer effektivt att åka tåg, hon åker knappast till ställen i Sverige utan tågförbindelse särskilt ofta + att det är smidigast och tidsbesparande med tåg när man utgår från centrala Stockholm.)

  Iofsig ganska standard i influencervärlden, prata om hur miljövänlig man är för att man använder kollektivtrafik eller äter veganskt – för att i nästa andetag åka på långresa med flyg…

  Svara

   Fast det är svårt att åka tåg till Maldiverna? Att hon åker tåg inom Sverige är skitbra, det är mer än vad de flesta influencer gör. Väldigt vanligt att de flyger inom Sverige. Men visst, det går alltid att hitta något att klaga på.

   Svara

    Det är ingen rättighet att åka till Maldiverna. Att dessutom utnyttja ett land som kommer GÅ UNDER om vattennivån höjs bara några centimeter (vilket den kommer att göra iom alla influencers konstanta resande kors och tvärs samt bidrag till ökad konsumtionshets) är bara så vidrigt.

    Svara

     Ehum. Vad tror du maldiverna får sin inkomst ifrån. Tycker du det vore fint att strypa turistnäringen?

     Svara

     Jag gissar att du inte varit på maldiverna? Det är hursom helst svindyrt & budgetalternativ existerar inte. Något utnyttjande handlar det alltså inte om för de som reser dit.

     Svara

     Ca 25 % av maldivernas bnp kommer från turismen. Fundera lite över innebörden.

     Svara

   Lev bättre du då (: Det är väl bra att man ändå försöker och gör något. Eller ska man flyga varje gång för att man minsann gör det ibland? Är det bättre?

   Svara

   Samtliga svenskar skulle kunna bosätta sig på flygplan 24/7/365 utan att det skulle vara mätbart. Sluta tjata om flyg!
   (källa – FN:s internationella klimatpanel (IPCC) anger att flygtrafiken idag svarar för omkring 2 procent av de globala utsläppen av koldioxid. Tillsammans med utsläppen av kväveoxider, vattenånga och effekter från kondensstrimmor, beräknas flyget svara för 3 procent av människans totala påverkan på klimatet. Flyget står för 4-5 procent av Sveriges totala utsläpp av koldioxid.)

   Svara

    Jag skulle tro att våra smartphones – tillverkning och transport – har en betydligt större miljöpåverkan. (plus alla andra elektroniska prylar, bilar och saker som går sönder eller måste bytas efter hur kort tid som helst.)

    Svara

     Tror jag med.

     Svara

    Nåt som VERKLIGEN påverkar klimatet är att skaffa barn………..

    Svara

    18:44

    Gillar dig! 😊👍

    Svara

   Såna här kommentarer är oerhört naiva. Visst är det bra att ha ett miljötänk men ett ö-land som maldiverna kan i princip stänga ner sina skolor och sjukhus utan turism. Det kanske inte är just fattiga länder som inte överlever utan lyxturister ni borde ge er på.

   Svara

   Men jaja.. detta snack om en flygresa när man vill åka på en härlig semester! Jag unnar dem verkligen det!
   Sen såklart så kan man tänka steget längre när man kan ta tåg istället för flyg osv, det är ju superbra! Men jag känner folk som flyger flera ggr i veckan i sitt jobb. Så varför fortsätter de stora företagen med att deras personal ska flyga hela tiden när det handlar om jobbresor till Finland, Norge inom Europa osv.

   Svara

  Blev genuint lycklig (för deras skull) när jag läste detta. Så underbart!

  Svara

  Blev också rörd över nyheten. För en stund sen visade Angelica Blick rumpen i sitt senaste inlägg på insta och jag kan inte hjälpa att undra om omdömet försvinner för att hon bli så stressad över att inte få lika mycket likes på en nyårspost som Kenza.

  Svara

   Eller så är det bara du som tänker lite skruvat, genom sig själv känner man andra.

   Svara

    Ja, det är ett alternativ. Men om vi funderar på vad det kan finnas för annan anledning att dra upp klänningen och visa rumpan för 1,2 miljoner följare så är jag intresserad. Hade hon varit naturist och postat liknande innehåll hade jag förstått. Nu undrar jag om naket är det enda som säljer.

    Svara

     Måste det finns en anledning med allt, hon kanske bara kände för det.

     Svara

   Lite märkligt att hon tog bort bilden direkt efter?

   Svara

    Jag såg det – den kanske blev anmäld eller så ångrade hon sig 🤷🏻‍♀️

    Svara

   Det är något med Angelica Blick som jag inte alls kan hantera. Jag är en grym människokännare och just Angelica verkar så himla… kändiskåt? All eyes ska konstant vara på henne – till varje pris. Ni har väl inte heller missat hur hon brukar kommentera the Kardashians foton med ”my babe ❤️” och liknande? Hmm..

   Svara

    Håller med 😷

    Svara

    Folk som påstår sig själva vara ”grymma människokännare” är verkligen oerhört sällan det egentligen. Lite som folk som brukar säga att de är ”asbra på att lyssna och ställa massa frågor för att lära känna folk” och sen bara pratar om sig själva. Eller folk som säger att de är ”crazy 🤣” och egentligen är rätt ordinära.

    Bara en liten observation jag gjort hittills i mitt liv. Men jag är ingen människokännare.

    Svara

  Åh vad roligt!

  Svara

  Jaaa så roligt! Så glad för deras skull! Vet ju att de längtat och kämpat. 💜❤🧡

  Svara

  Jaaa, vad roligt för dem ❤ Hoppas allt går bra, ska bli jätteroligt att följa (speciellt som jag själv är preggo men några månader före).

  Svara

  Önskar jag kunde vara lika lycklig som hon ser ut!

  Svara

  En fråga😂
  Har aldrig vart gravid och är inte särskilt intresserad av ämnet, men hur kan magen vara indragen utan tecken på instagrambilden och sen vara babybump? Är det gasmage man trycker ut då eller jag fattar inte. Seriöst fråga nu😂

  Svara

   Hon trycker ut magen allt hon kan för bra bild. För så tidigt är den fortfarande platt. Jag fick lite mage först v 26 🙂 är smal i övrigt.

   Svara

    Aha, det är bara för bild alltså😂 Tack😍🤗

    Svara

    Fast det där är ju heeelt olika från person till person samt antal tidigare graviditeter…

    Svara

    Hur vet du vilken vecka hon är i?

    Svara

    Det vet du ju inte! Vissa blir stora tidigt och vissa får inte mage förrän rätt sent, inget är mer rätt eller normalt än det andra!

    Svara

    Fel. Det är HELT individuellt. Jag fick mage först vecka 14. Eftersom Kenza ska föda i början av sommaren så är Kenza i typ vecka 18-21 eller liknande nu och då kan man verkligen ha fått mage. Grejen är att man kan vinkla och dra in magen för att dölja gravidmagen. På bild så kan man verka mycket smalare än vad man är i verkliga livet t ex. Många influencers gör ju så.

    Svara

     Va snarare vecka 12-13 😂

     Svara

      Ja, det är väl då man brukar gå ut med en graviditet.

      Svara

      Nej. Om hon ska ha 1 juni så är hon i vecka 19 nu… sen vad i början på sommaren är, är väl lite oklart men gissar inte att det är runt 15 juli som det snarare är runt graviditetsv 13.

      Svara

      Jag har bf den 24:e juli och är således i slutet av v 11 nu. Hon borde rimligtvis vara ungefär två månader före mig så alltså i v 18-20 nånting om hon ska ha ”i början av sommaren” vilket väl borde betyda juni-ish 🙂

      Svara

      Jag ska ha i början av sommaren. (12 juni) och går in i vecka 18 idag.
      Så du får nog räkna om!

      Min mage ser ut som kenzas. Kanske inte på morgonen, men framåt EM/kvällen.

      Svara

    Platt har den då inte varit för mig efter vecka 6, men bebismage blir det väl först halvvägs nån gång typ. Bara massa svullenhet innan dess.

    Svara

    haha inte lätt å trycka ut en mage så mkt. Hon är smal och säkert så ser de bara lite annorlunda ut när hon står som med armarna i kors för å dölja. /har två barn

    Svara

     Inga problem att trycka ut magen för en del.
     Jag är normal i kroppsbyggnad och kan blåsa upp magen så jag ser gravid ut utan problem.

     Svara

    Vad pratar du om? Bara för att DU inte hade någon mage och var helt platt betyder inte det att alla trycker ut si mage för kung och fosterland. Skärp till dig nu människa!

    Din mage var platt, min var det definitivt inte och inte heller är Kenzas det.

    Svara

   Magen kan vara olika stor under olika delar av dagen. Såhär i början är ju inte fostret speciellt stort men många blir lite gasiga såhär i början vilket såklart gör att magen ser stor ut! Men det sagt, blev genuint glad för deras skull!

   Svara

   Har precis varit gravid, så har detta färskt i minnet.
   Halvvägs genom graviditeten (V.20) väger fostret 350g bara! Det är alltså suuuuuperlitet, magen kan dock se rätt stor ut (speciellt på kvällen, jag hade ingen mage alls på morgonen men skitstor på kvällen) pga svullna tarmar med mera. Alltså kan man dra in magen så att den forfarande ser rätt platt ut! Slappnar man av åker den ut och spänner man ut den ser den ännu större ut!

   Svara

    Det är iofs mer där inne som växt och tillkommit i vecka 20 som tar plats utöver fostret… Det är högst individuellt hur magen ser ut och hur stor/liten den är olika veckor. Är helt omöjligt för en person att jämföra sig med en annan.

    Svara

     Precis! Det är det jag menar! I vecka 20 är det inte främst fostret som kulan består av (det är ju så litet, 350g!), utan annat, som tex svullna tarmar, som man kan ”suga in” vid behov. En gravidkula i senare skede bestående av ett barn kan man ju rimligtvis inte trolla bort genom att hålla in magen, eftersom det är barnets kropp som gör att magen petar ut.
     Ja, det är verkligen så individuellt! Dock är alla foster fram till V.20 typ jämnstora (det är därefter de individuella skillnaderna i fosterstorlek börjar uppstå), variationer i magstorlek innan dess beror bl.a. på kvinnans längd (främst överkroppens längd), vart moderkakan är placerad och hur starka bukmuskler kvinnan har.

     Svara

   Tror många av hennes senaste bilder varit tagna vid andra tillfällen.

   Svara

  Men ååååh Gud, stort grattis till dem!!! Tror aldrig jag genuint blivit såhär glad för en influencer som ska få barn. Men jag har följt Kenza länge & det har varit uppenbart att de haft problem, och nu när hon berättar om deras kamp som slutat i ett mirakel blir man ju helt varm. <3

  Svara

  OT men vad fasen försiggår i Maggans kommentarsfält? Jättekonstiga kommentarer.

  Svara

   Om du nu vill diskutera detta så kanske du skulle bidra med lite mer info? Annars måste folk aktivt gå in på hennes insta och leta, sen bloggen och leta, för att kanske upptäcka att det var helt ointressant. Bättre att berätta vad det handlar om och vilket kommentarsfält så kanske du får någon respons.

   Svara

   Som jag misstänkte – click bait. Totalt ointressant med några få kommentarer från en som yrar om att hon är arg på sin man och sedan svarar någon och låtsas vara Maggan och sen blir andra irriterade på alltihopa. Dagisnivå.

   Svara

  Vilket underbart inlägg av henne. Så lycklig för dem! Speciellt så som de fått kämpa 💜

  Svara

  Är också så glad för deras skull ❤️😁

  Svara

  Inga barnhatare i detta inlägg, fan va skönt. Grattis till föräldrarna.

  Svara

   Är nog få som hatar barn, att inte vilja ha barn är inte lika med hata barn! Att man måste säga detta självklara till vuxna människor.

   Mvh en som vill inte ha barn men HATAR INTE BARN däremot avskyr jag korkade människor som antar saker.

   Svara

    Haha, korkade människor som antar en massa finns det gott om så jag för min del orkar inte avsky dem eller ens känna något särskilt för dem. 😘💕

    Svara

   Suck.

   Svara

    Va suckar du för? jag har svårt för människor som skriver att de hatar barn.

    Svara

     Jag har alltid haft svårt för barn. Har det nu också fast jag har två egna. Dom älskar jag, men andras barn…. gah!

     Svara

   + 1. Finns vissa här som verkligen inte förstår varför så många vill ha en egen familj.
   Okej, skaffa inga egna men sluta tro det är pest och pina för alla.

   Svara

    Finns många som tror motsatsen med SUCK!

    Svara

   Har inte sett en enda barnhatare i ett enda inlägg, konstigt. Om man inte är intresserad av barn kan man inte vara glad för någon annans skull då menar du?

   Svara

   Har också reagerat på det. Att vissa skriver att dom hatar barn eller näst intill. Tänk att man skulle skriva så om någon annan folkgrupp. Jag hatar ”asiater”, ”hatar ”judar” ”hatar kristna”… skulle inte vara accepterat och med all rätt.

   Köper att man kanske inte tycker det är roligt med barn. Men att utrycka sitt ogillande så starkt för en levande varelse tycker jag inte är okej. Oavsett härkomst eller om dom är stora eller små.

   Svara

    1. Barn är inte en folkgrupp. De är en grupp individer som inte ännu utvecklat konsekvenstänk, empati osv. Det är inte konstigt att vissa av oss finner det svårt att vara runt dem. Du kan inte bara byta ut ett ord på det sättet, då byter du ju hela betydelsen. ”Jag hatar broccoli” – ”byt broccoli mot ensamstående kvinnor och hör hur det låter!!!!”. Världens sämsta argument.
    2. Spelar det nån roll om vissa av oss har svårt för barn? Så länge man inte skaffar barn, inte utsätter barn för sitt ogillande eller på annat vis skadar/kränker barn. Att skriva att man hatar barn i ett kommentarsfält är extremt harmlöst och betyder INTE att man önskar dem nåt ont.
    3. Detta kommentarsfält handlade om lyckönskningar och var helt fritt från diskussioner som denna – tills ni som ”älskar barn” flyttade fokus. Riktigt knäppt.

    Svara

     I like you, Frida

     Svara

   Du vet, en del av oss klarar av att hålla två tankar i huvudet samtidigt – till exempel ogilla barn, men ändå vara glad för att den som tycker om barn och vill ha dem lyckas bli gravid, och extra glad när personen trott att det kanske inte går. Är det så komplicerat?

   Svara

   Att inte vilja ha barn är inte lika med att h a t a barn! Mvh vill inte ha egna barn men gillar barn ändå!!!

   Svara

   Varför tror man att någon hatar barn för att de inte vill ha egna? Tror du att alla som inte har häst hatar djur? Eller att alla som inte utbildar sig på universitet hatar kunskap? Alla som inte reser hatar andra länder? Eller gäller ditt resonemang bara barn?

   Svara

    Fast nu påstod väl inte personen att den såg personer som inte vill ha barn som barnhatare?

    Svara

    Jag tror inget, jag har läst det flera ggr här inne på Bloggbevakning. Inget som är taget ur luften.

    Svara

  Men åååh vad glad jag blev för deras skull! Jag bara rös och fick tårar i ögonen när jag läste det! Kan jag skylla på hormoner en månad efter min egen fl, eller blir jag bara ”naturligt” så här glad för deras skull? Underbart! Stort grattis, Kenza och Aleks! 💙💙💙

  Svara

  För mig med några ivf:er i bagaget (som gått bra) känns sådant här i varenda fiber i kroppen. Det finns något som ingen som inte varit ofrivilligt barnlös om än bara för en begränsad tid kan förstå. Något som man inte ska vara ledsen över att inte förstå för det är så fruktansvärt. Vidrig tid innan man får det där plusset och inget tar man för givet förrän bebisen ligger i ens famn. Usch jag måste stoppa mig själv innan allt flödar.

  Lyckan man känner för andra som lyckas efter svårigheter med just detta känns som sin egen. Ren och skär lycka!

  Svara

  Stort grattis! Vet precis vad hon gått igenom ❤️

  Svara

  Visste att dom haft svårt, men att det krävts flera IVF-behandlingar var nytt för mig. Dom måste ju ha försökt i flera år. Superglad för deras skull!

  Svara

   Nä, så lång tid tar inte en ivf-behandling när utredningen är klar. Några veckor med ev. nässpray och sprutor, sen plockas ägg ut varefter det i labb befruktade ägget sätts tillbaka och man ”ruvar” det i livmodern. Från att det sätts tillbaka tills man får mens (vid misslyckat försök) eller pos gravtest är ju bara ett par veckor. Ofta får man ju ut flera ägg vid en stimulering som kan frysas ner och sen återföras om första försöket inte lyckats. Då väntar man bara in nästkommmande ägglossning. Summa sumarum – inga problem att hinna med flera försök på ett år (även om det kan vara mentalt påfrestande).

   Svara

    Men man ska väl helst försökt ett år innan fertiliteten utreds och det kan påbörjas IVF?

    Svara

     Det stämmer men behöver ju inte betyda att man försökt i flera år. Kanske något år precis på egen hand och därefter gravid inom ett år av ivf.

     Svara

      Fast vi vet ju inte när dom påbörjade behandlingarna. Gissningsvis har dom haft fullt upp med hennes pappa, så kan ha pågått ett tag.

      Svara

     Inte om man gör det privat.

     Svara

    En lite ot fråga: kan man bli nekad ivf? Antar att ivf endast går via statlig sjukvård eller sker detta privat där man själv får stå för kostnaden?

    Svara

     Efter utredning av ev ofrivillig barnlöshet (den kan göras antingen privat eller genom landstinget) så har man rätt till hjälp via den offentliga vården för att försöka bli gravid (ex genom ivf). Krav på att man försökt bli gravid minst ett år på egen hand. Man kan också välja att göra allt privat (betala själv). Vi gjorde så för att få snabbare hjälp/snabbare komma igång med behandling plus att jag ville ha andra fördelar som kommer med en privat klinik (tillgänglighet bla). Landstinget finansierar enbart några försök för att få ett första barn (tre behandlingar i Gbg) och syskonförsök får man alltid finansiera själv.

     Svara

    Hmm, jag var på första mötet på min IVF-klinik i maj. Första IVF i augusti. Andra i December. Detta har gett mig en insättning hittills. Ungefär hälften får ägg till frysen. Och även då finns en risk att de inte klarar upptining. Så att det inte är några problem att göra flera försök under ett år stämmer inte, men härligt för dom som klarar det.

    Svara

   Jag gissar att de började försöka efter bröllopet så för 1.5år sen. En väldigt lång tid för den som supergärna vill bli gravid.

   Svara

  Är de bara jag som är JÄTTESPÄND o se vad IL hittar på nu? för o styra tillbaka all uppmärksamhet till sina kanaler? 😁

  Svara

   Haha jag med! Hon kanske finally erkänner sitt boobjob? Med tillhörande snyfthistoria att hajen sa att de hängde och slängde innan operation så hon kände sig tvungen.

   Svara

   Och kenzas bild har nästan 300 000 likes nu. Bellas head of likes har fått en omöjlig uppgift!

   Svara

   Plot twist: Bella gravid med Hajens barn?! 😄

   Svara

   Tänkte exakt samma sak. Kenza kommer tveklöst vara störst under lång tid nu.

   Svara

  t.o.m. SvD hade en artikel länkad på första sidan. Grattis. 🙂

  Svara

  Så otroligt glad för deras skull.

  Svara

  Alltså jag vet inte vad det är med Kenza, men både när hon gifte sig och nu när hon gått ut med detta så blir jag lika lycklig som om det vore en nära vän som berättade om det för mig. Vilken annan influencer som helst och jag ba ”ok kul” och sen scrollat vidare. Men nu sitter jag och ler som en tönt och undrar vad det är Kenza gör som får mig att bli sån här?! haha ;D

  Svara

   Samma här! Började nästan gråta haha. Hon verkar genuint snäll och äkta 😊

   Svara

  Något som fascinerar mig med barnlöshet är att alla alltid tar för givet att det är kvinnan det är ”fel på”. Så tycks det även vara i Kenzas fall; att ingen här eller på Kenzas sida tror att svårigheten kan (också) bero på Aleks (men jag kan ha missat något).

  Jag blev också så genuint glad över att de lyckats nu! <3 Har följt Kenza sedan starten.

  Svara

   Vanligast är att felet ligger hos kvinnan.
   Näst vanligast är att en inte hittar något fel.
   Minst vanligt är att det är fel på mannens spermier.

   Svara

    Det behöver inte vara må fel alls på någon av dem bara att dom inte ”matchar”

    Svara

     Läs andra meningen i min kommentar igen.

     Svara

    Är det verkligen så? Jag har läst att det är ungefär lika vanligt att felet fanns hos kvinnan som mannen och att Endast 10% av paren var oförklarligt infertila.

    Svara

   Kenza har ju varit öppen med att hon har fel på sköldkörteln som kan påverka fertiliteten.

   Svara

   Sant.

   Men i deras fall har hon gått ut med att hon har sköldkörtelproblematik vilket kan skapa enormt stora problem både vad gäller att bli gravid och sedan med missfall.

   Svara

   Därför att det sällan är mannen det är fel på. Och om det vore honom så är det enkelt att fixa med donerad sperma. Jätteglad för dem, men måste skratta åt att magen verkar ha dykt upp över natten haha. 😂 Kolla hennes andra bikinibilder, där är hon platt som en pannkaka. Lite roligt, vilken skillnad det är på att blåsa ut eller hålla in magen. Men oavsett, stort grattis till dem och jag hoppas verkligen allting går bra. ♥

   Svara

    Man kan vara platt på förmiddagen och se ut att föda närsom på eftermiddagen också.

    Svara

    Tror mest att hon har redigerat de bilder som är nytagna och där hennes mage ser jätteplatt ut. I alla fall, jättekul för dem 😀 😀 😀

    Svara

   Enligt 1177 så är det ca 1/3 av fallen det är kvinnan, 1/3 av fallen mannen o resten hittar man ingen förklaring.

   Svara

  Hunden blir väl inte storebror haha

  Svara

   För många människor är ett djur som vilken familjemedlem som helst. Självklart är inte hunden storebror i biologisk mening men själsligt och i hjärtat snarare.

   Svara

    Precis! Vi har en bebis här hemma som har tre storasyskon, en hund och två ponnyer! 😉 Vi säger alltid att vi är djurens mamma och pappa.

    Svara

     Mamma o Pappa till djuren, näe…inte friskt.

     Svara

  Wikipédia också uppdaterat! (inte jag som gjort det 😉 https://sv.wikipedia.org/wiki/Kenza_Zouiten

  Svara

   ”Paret blev gravida naturligt, trots att de också försökt bli gravida via IVF.”

   Väldigt relevant information. Not.

   Svara

    Fast det var ju så det var 🙂

    Svara

     Fast det är ju inget som bör att på Wikipedia. Suck!

     Svara

      Redigerade wiki-artikeln nu pga can’t stand ”paret blev gravida”. Kenza ÄR gravid, Aleks är INTE.

      Svara

    Så klart det är relevant. Ger väl hopp för andra tex?

    Svara

  Så himla roligt!

  Svara

  Nu står Kenza här och gravid , med sina fina mage , ingen reagerar var Aleks har sin hand , jättefin bild ! Men när Erics Sadees tjej visade lite rumpa blev det ett himla liv , vad är skillnaden ? Tycker båda paren och bilderna är fina !

  Svara

   Han har handen under hennes mage?

   Svara

  Vilken glädjande nyhet ❤️😭 Fantastiskt! Jag har blivit så otroligt ödmjuk inför hela grejen med barn när man (på ett smärtsamt sätt) blir varse om att det inte är helt självklart att bara skaffa barn, både genom andras erfarenheter och sina egna. Vilken lycka när allt går bra ❤️

  Svara

  Men alltså… Hon tycker att hon hade svårt att få barn efter bara nåt år? Och startade ivf och sedan blev hon gravid av sig självt istället? Då hade hon inte svårt att bli gravid, brukar det inte normalt ta något eller några år i den åldern? Jag är glad för hennes skull men det känns som att hon har överdramatiserat sin oförmåga att få barn

  Svara

   Alltså är du ung och fertil så ska du egentligen bli gravid inom 3 månader. Jag blev gravid som 25-åring på första försöket. Samtliga mina vänner med barn 20+ st blev gravida på 1-3 försök.

   Man säger ju att upp till ett år är ”normalt” men finns en studie (minns inte namn, ska försöka hitta den) som säger att blir man inte gravid inom 3 försök har man troligtvis problem med fertiliteten.

   Svara

    Då tror jag dina vänner har haft tur. Jag tror bara jag hört talas om ett par som blev gravida på första försöket/månaden.

    Svara

   1. Det framgår inte hur länge de försökt, vad baserar du dina slutsatser på?
   2. Har extremt svårt att tro att någon gör IVF pga kul/överdramatiserar. Gör själv detta nu och skulle inte önska någon samma resa.
   3. Du har uppenbart inte koll på vad ofrivillig barnlöshet innebär. Det handlar inte alltid om hur lång tid ett par försökt. Om de försökt en viss tid och sen gör en utredning som visar att de av någon anledning kommer få det svårt att få barn utan hjälp handlar det inte om tid. Och tro mig, även om man är oförklarligt barnlös är varje jävla månad ett helvette när livet bara kretsar kring väntan på ägglossning och sen mens. Det behöver inte gå många månader innan det blir jobbigt.
   4. Ett tips till dig (om du är genuint nyfiken på detta) är att skriva öppna frågor och inte lägga in egna slutsatser som är dessutom felaktiga (ex att det kan ta flera år. Ja – det kan det, men – det ska inte behöva ta mer än nio-12 månader för ett par utan fertilitetsutmaningar). Framförallt inte den sista kommentaren om att du (efter att ha läst Ks korta inlägg) får ”känslan” av att hon överdramatiserar. Lyssna även på Ruvarpodden så kanske du lan få en liten aning om hur fruktansvärt ont det gör att vara ofrivilligt barnlös.

   Taco hej.

   Svara

    Tack för svaren, förstår lite bättre. Jag baserade det på att jag hade för mig att hon skrev att hon skulle försöka bli gravid efter bröllopet och det var inte så länge sedan. Men du har självklart rätt, de kan ha fått sådana besked och då valt att ta hjälp för att skynda på det. Jag har alltid trott att de som gör ivf inte KAN få barn på riktig väg men så kunde hon det. Kul att hon lyckades naturligt ändå 🙂

    Svara

     Det där med ofrivillig barnlöshet är intressant. Enligt vad jag har hört så är det tydligen inte helt ovanligt att ofrivilligt barnlösa (speciellt förr då IVF inte fanns) som inlett en adoptionsprocess plötsligt upptäcker att kvinnan är gravid då när de släppt alla anspänningar och slappnat av.

     Svara

      SLUTA! Det handlar inte om att slappna av. Den myten skuldbelägger kvinnor som kämpar för att få barn, om hon bara slaaaaaappnadee aaaav mer så skulle de inte behöva kämpa för att få barn.

      Svara

       Jag har hört som sagt, jag har inte statistik på detta, är inte biolog eller läkare så det är mycket möjligt att det är en myt då jag inte känner att jag har tillräcklig fackengelska inom medicin som är tillräckligt bra för att kunna göra en vettig sökning på t.ex. google scholar. Så om du har tillgång till data som visar det ena eller det andra så skulle det vara väldigt intressant att få ta del av den. Annars så låter det som en myt som du påpekar, men skulle som sagt vara intressant att titta på en studie.

       Svara

        En studie där den ena gruppen slappnar av och den andra inte gör det….?

        Svara

     Såvida en person inte är steril går det aldrig att konstatera att någon omöjligen kan blir gravid på ”naturlig” väg (och ifall man är steril funkar ändå inte IVF med egna ägg). Det är ett spektrum från fall där läkaren ibland kan konstatera hormonförändringar, fysiska ”fel” i kroppen och ibland ser allt normalt ut men personen blir ändå inte gravid trots att hen försökt under lång tid.

     Svara

    Jättebra svar! Lycka till med din IVF! Kan tillägga att mina föräldrar försökte få barn i nästan 8 år innan jag föddes, och därefter gick de 3 barn på 6 år.

    Svara

  Jag följer inte ens Kenza men blir fortfarande tokglad. Dels för det alltid är fantastiskt när någon som kämpat länge blir gravid, men också för Kenza verkar vara en genuint fin person som gått igenom flera svårigheter än de flesta människor. Jag följde hennes blogg när jag var yngre och tittar in då och då, och har alltid imponerats över vad hon lyckats bygga upp och att hon trots framgångarna verkar väldigt ödmjuk.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.