Kommer Bianca Ingrosso hantera Misslissibells kritik på samma sätt?

För några dagar sedan skrev jag om en mikro-Youtuber som fått mängder med hat efter att hon inte varit helt nöjd med Bianca Ingrossos sminkpalett från CAIA.
Bianca pratade om detta, både på Youtube och i sin podd vilket resulterade i att Johanna, som personen heter, överöstes med hat från Biancas följare.
Johanna misstänkte att det blivit något produktionsfel i hennes palett, och framförde sin kritik väldigt sakligt men verkar ändå ha irriterat Bianca å det grövsta.

Nu gör influencern Misslissibell en video där hon ska prova CAIAs sminkborstar.
Hon var väldigt nöjd med paletten, något som Bianca kommenterat med hjärtan och grejer på Instagram.
Misslissibell har över en halv miljon följare på Instagram och nästan lika många på Youtube, så det faktum att HON inte är helt nöjd med CAIAS produkter borde få Bianca att reagera betydligt mer än när en ”no body” säger det men än så länge har jag inte hört något alls från Bianca om det.

Misslissibell anser nämligen att borstarna dels är dyra, dels anser hon att en av dem är både ojämn, vass och gör ont att använda.
Även hon säger att det kanske är ett produktionsfel – precis som Johanna gjorde – men till skillnad från henne så följs hon av hundra tusentals potentiella kunder till CAIA.

Gör Bianca skillnad på kund och kund?
Både Misslissibell och Johanna Johnson har köpt sina produkter själva och varit missnöjda, men det är bara personen med minimal plattform som Bianca kritiserat offentligt. Inte personen med enorm plattform, trots att den kritiken skulle kunna påverka företaget betydligt mer.
Det är lite märkligt…

Om två produkter från företaget är felaktiga från produktionen så borde det finnas fler – det är information Bianca tacksamt borde ta emot istället för att försöka förklara bort i sina kanaler.
Tycker jag i alla fall….

Se en sammanfattning av situationen i videon här nedan.

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag gråter och gråter och gråter av Kenzas senaste video. Så fint <3 Jag är så glad att hon är gravid och jag önskar innerligt att allt går bra med graviditeten!

  Svara

   Chilla

   Svara

    Varför ska jag chilla? Vilken elak kommentar. Vad vinner du på att skriva så?

    Jag har haft precis samma uppväxt som Kenza (pappa-situationen), min pappa har precis fått tid för operation av en tumör och nu när jag och mannen trodde vi var redo för barn efter 7 år tillsammans visar det sig att jag på grund av min endometrios inte kan få barn. Det gör ont i hjärtat att höra henne, eftersom jag känner att det är jag själv som pratar till folk.

    Svara

     Men du överreagerar faktiskt lite av en trollkommentar som säger ”chilla”. Förstår att det är speciellt för dig men öva på att inte ta åt dig av ett anonymt nättroll på en skvallerblogg.

     Svara

   Samma här. Sån hypokondriker jag är gör att jag är svinrädd att detta ska hända mig. Sån jävla kämpe är hon, hon har inte haft det lätt. Kenza <3

   Svara

   Jag också. Det är så viktigt att man får höra dessa berättelser också. Ofrivillig barnlöshet är så mycket vanligare än vad folk tror, eller får det att verka som.

   Svara

   Jag också! Så modigt av Kenza att dela med sig av detta.

   Svara

   Grät också så mycket. Ska strax börja med infertilitetsutredning och är så himla rädd. Skönt när folk vågar öppna upp, för det är precis som hon säger, så ensamt. Och för att inte tala om alla som outar sina graviditeter hela tiden. Som en käftsmäll när man själv längtar…

   Svara

   Jag med, herregud vilken tuff resa hon gjort! Värre än vad jag kunnat föreställa mig. Videon kändes så genuin och ärlig, och stort plus att hon inte lagt in youtube-reklam trots att hon säkert kommer få rekordmånga visningar och att videon är 30min. Cred till henne som vill hjälpa andra utan att tjäna pengar. Och grattis till bebisen såklart!

   Svara

   Jag känner likadant! Är så glad att de snart ska bli föräldrar.

   Svara

  Jag vill fortfarande höra när Bianca nämner Johanna vid namn i sin podd/youtube-video. Har hört att hon nämner att någon inte gillar paletten men hon har väl aldrig bett någon sprida hat på Johannas youtube?

  Svara

   Eftersom hon säger att det inkomnit EN dålig recension och låter hennes namn stå kvar när folk namnger henne så är det inte SÅ svårt att räkna ut.

   Svara

    Så det är fel av henne att bemöta bara för att det var en som var negativ? Hon skulle bara för det vara tyst? Du förstår väl att EN ENDA dålig recension kan sänka ett helt företag beronde på hur den tas emot?

    Och om du nu tycker att ”svansen” är något man får ta ansvar för (gör du det?), vilket jag då inte tycker, då borde du fundera väldigt mycket på vad som följer efter det du själv skriver.

    Svara

     Företaget borde bemöta det – inte Bianca. Ungefär lika framgångsrikt som är Bella agerade talerperson för Natural Cycles och skyllde alla NC-graviditetet på slarv.

     Svara

      Men är inte Bianca i stort sett hela företaget?

      Och varför blev inte Johanna ”smickrad” istället för att B själv tog sig tid? Dessutom hade ju J taggat B så varför förvånad?

      Å ena sidan ville hon att de skulle få infon och reagera på den, men när de gör det hon önskade ja då blev det helt plötsligt fel ändå.

      De hade ju aldrig en chans att göra rätt.

      Jag förstår inte och jag tyckte inte Bianca skyllde ifrån sig utan försökte hitta möjliga förklaringar. Både på JS borstar, inte henne själv alltså, och på sin egen produkt. Jag tycker hon var mycket ödmjuk under omständigheterna.

      Svara

       Alltså din kritik blir lika tokig som om du gjort det mot Elaine när hon förklarar till de som missuppfattar ”tre ska bli noll”.

       Om inte hon bemötte, hon som i storts sett är produkten, vem skulle då göra det?

       Svara

        ”Bianca är creative director i företaget. Det innebär att hon är den som är ytterst ansvarig för varumärkets koncept och genomförande.”…

        Svara

         Då tar man väl det via företagets konton? Inget annat företags marknadsansvarig hanterar kritik via sitt privata Instagramkonto väl?

         Svara

          Vet inte. Har inte insta. Känner inte till kotymen. Så någon annan för svara.

          Själv tänker jag att det inte borde spela någon roll vilket konto hon är inloggad från iom att hon själv personligen blev taggad och i vilket fall verkar vara hela företaget.

          Men så här.
          Säg att du kritiserar din iPhone och CTOn för Apple svarar dig personligen.

          1 Hade du blivit missnöjd att det var toppen och inte en längre ner i kedjan?

          2 Tror du han har tillgång till ett annat konto på insta än sitt eget?

          3 Hade du verkligen brytt dig eller bara tyckt det var coolt?

          Men realy, är vi nere nu i kritiken på vilket konto hon hör av sig från….

          Svara

           Jag hade tyckt att det var väldigt konstigt och mycket oprofessionellt om CTOn (eller någon från företaget) kontaktade mig från sitt privata konto. Hade tyckt att hela företaget verkade skumt eftersom de inte kunde svara officiellt.

           Bianca och caia är dock så tätt sammanlänkade så kan förstå om hon gör så ibland. Enligt mig hade det varit bättre om hon/någon svarade sakligt från caias konto. Det är seriösare. Sen om hon väljer att ventilera det i podden eller inte är väl upp till henne. Jag har inte hört vad hon sa men om hon ska säga något måste det va sakligt. Men ja…. bäst vore ändå om hon avstod.

           Är du Johanna Johanna? Den vi pratar om?

           Nej, jag är en annan Johanna 🙂

        Det enda som blir tokigt här är Trh:s nonsens.

        Svara

       Ytterligare en kommnentar fast i modd. 😊😘

       Svara

        Försök att skriva kommentarer i stället för kommnentarer så kanske det går bättre.😊😘

        Svara

  Men va?

  Jag har inte följt så noga så jag kommenterade inte förra inlägget men har du verklig full koll CamCam på vad som hänt?

  Var det verkligen Johanna som misstänkte produktionsfel? Var det inte en av Biancas möjliga förklaringar?
  Och var det inte så att Bianca erbjöd sig att skicka en ny till Johanna fast med tipset att testa andra borstar då hon tyckte det såg ut som att Johannes varit för hårda?

  Av det jag hörde så såg jag inget från Bianca av den negativa kritik som lyfts här från både dig och andra, men som sagt följer inte noga så du och andra får gärna rätta mig.

  Svara

   Haha 😊. Trh ifrågasätter något som Camilla skrivit? Antingen någon som driver eller ett trött försök att bevisa att de inte är samma person 😜😃.

   Svara

   Vet inte hur Bianca agerat eftersom det inte läggs fram riktiga exempel (podd osv) men vet att första tjejen sa att det kanske var produktionsfel. Hon var missnöjd för att vissa ögonskuggor smulade och inte gav så mycket pigment.

   Svara

    Var?

    Och tittar du på Biancas klipp från CamCam ovan så är det hon som nämner det som en möjlighet. Produktionsfel.

    Från klippet ovan så säger Johanna att det är möjligt att hon använt paletten fel men då tycker hon att den gjorts för komplicerad och att det borde medföljt en manual.

    Det är allt jag sett och också så jag uppfattat det innan det lyftes här på BB.

    Svara

     Nu har jag tittat på hela Johannas klipp och inte en gång säger hon något om produktion.

     Faktum är att efter ha sett klippet så tycker jag Bianca har visat på en oerhörd återhållsamhet. Jag själv hade haft så svårt att inte låta bli att berätta allt som hon gör fel och jag är förvånad över att något skulle bli bra med de tekniker hon har. (Bra dock att hon själv blir nöjd med vad hon gör👍)

     Vi kan börja med redan den första borsten hon använder. Förmodligen helt nytvättad men har fått torka på ett sätt som att den helt förlorat sin form. Den spretar åt alla håll.

     Men jag ska inte trötta ut er med hur mycket jag anser hon kunde gjort för att få ett bra resultat. 😊
     Men av det lilla jag såg från Johannas klipp trots hur hon applicerade, så tycker jag att skuggorna ser ut att prestera bra. Och vad som är lite skoj i sammanhanget är att enligt klippet efter hennes favorit, urban naked heat, som jag också gillar mycket men… vissa skuggor i den palleten tycker jag försvinner för lätt när man vill blenda, vilket är det som caia kritiserats för av henne. 😉

     Svara

      Johanna har sppt en video till. Kolla på den.

      Svara

       Haha, hade just gjort det. 😊

       Som jag skrev nedan, jag har många åsikter om både smink och vad hon säger.

       Vad är det du vill lyfta i den?

       Svara

        ”Som jag skrev nedan, jag har många åsikter om både smink och vad hon säger.”

        Nobody cares Sean.

        Svara

        Ytterligare ett ämne där du är självutnämnt proffs.

        Svara

      Tittat nu på klipp nummer två. Det som kom efter av Johanna med urban (och jag har mängder med åsikter).

      Men i vilket fall, det verkar stämma det andra jag fått för mig också. Bianca har erbjudit sig att skicka en ny palett ifall det skulle visa dig vara något fel på den första.

      Hur blev det då fel att hon tog kontakt? Uppenbarligen var hon mån om att få en nöjd kund.

      Jag förstår verkligen inte kritiken mot Bianca. 🤷‍♀️

      Svara

       Nä, de bad Johanna skicka in sin för att se om det var fel på den. Och att de skulle ersätta den OM de ansåg att det var fel på den.

       Svara

        Jaaaa….Precis vad jag skrev.

        ”Bianca har erbjudit sig att skicka en ny palett ifall det skulle visa dig vara något fel på den första.”

        Menar du på att det inte är vedertagen praxis bland företag? Att ersätta endast om varan är defekt efter att den har använts?

        Skulle de bara i blindo skicka en ny? Ja det kunde de gjort för att vinna god will, men då kommer de få dålig kritik om de inte gör så varje gång någon är missnöjd hädanefter. Tror du att ett litet företag skulle överleva det? Alla som ser chansen att få två produkter till priset av en?

        Det känns mer och mer att du (kanske pga Selma?) inte riktigt läser och tar in vad någon säger eller skriver. Iaf inte i fallet Bianca caia.

        Svara

         Kommer de skicka tillbaka den till henne om de inte anser att det är fel på den, eller får hon pengarna tillbaka? Eller blir hon bara av med paletten om de inte anser att den är defekt. Det verkar Johanna inte fptt svar på. Och det vill man kanske veta? Eller? Jag undrar mest om Bianca kommer bemöta Misslissibells kritik på samma sätt. Gör hon det så är det helt enkelt sättet de bemöter kritik på, men gör de INTE det så visar det på olika behandling av kunder oga antal följare. DET är jag mest intresserad av!

         Sluta jiddra nu, MAGNUS!!!!!
         😂😂

         Svara

          Det första du säger, det vet ju varken du eller jag men Johanna själv tänkte att hon isf skulle få tillbak sin egen palett. Och hur är det ens viktigt? Hon erbjöds en möjlig lösning men vill inte ens prova….

          Ja men din fundering blir ju ologisk ang Misslissibells kritik då du från börja inte fått rätt på hur det hela gick till med Johanna. Inte alls vad det verkar som.

          (Och Misslissibells har kanske redan precis som Johanna fått ett DM bara inte sagt något utan blivit glad för tips råd och erbjudande om att kolla om varan är defekt. Vilket de flesta andra också skulle blivit. Du får fråga henne.😊)

          Så vi är oense om vem av oss två som jiddrar. Jag tycker det är du som jiddrar ang en fråga som inte existerar och som du vad det mig tycks helt fått om bakfoten. 😉

          Själv tycker jag att jag borde få en guldstjärna för att jag inte skrev något under ditt första inlägg som redan det var helt tokigt. 😂😇

          Svara

           Du är verkligen helt olidlig, du självutnämnda expert of everything.

          Man fattar att denna märkliga långa konversation om ingenting mellan CC och Trh är ett steg i att inpränta att ni visst är olika personer efter tidigare felskrivningar under varandras namn. Funkar inte längre😂.

          Svara

           🤷🏼‍♀️

           Det är ju som ngn sorts låtsaskonversation. Bättre kan du camcam 😉😂😂

        De kunde väl skickat en bara. Goodwill tjänar man i slutändan pengar på.

        Svara

         Som sagt, läs min åsikt om det. 😊👆

         Svara

          Det har jag gjort.

          Svara

           Ok. Så hur tror du att ett litet företag skulle överleva det? Och till hur många?

           Jag har min åsikt och lämnar det där, är inte intresserad av en diskussion. Ta nu sista ordet.

           Ursäkta mig då. Du hade formulerat det som en fråga så jag trodde det var en och svarade därefter.

           Vad jag är eller inte är uppenbart inget du känner till.

           Tack så mycket!

           #sistaordet 😊👆😂😇😉😊

           Vid en fråga finns ett frågetecken. Det saknades i Lisas kommentar och den var alltså inte formulerad som en fråga.

           Men alla måste ändå inte tycka som du. Om du kräver svar på hur ett litet företag ska överleva att ersätta några produkter undrar jag i så fall hur ett litet företag ska överleva eventuell badwill.

           Hello tomten!

           Eftersom meningen var formulerad som en fråga så utgick jag från hur jag själv beter mig att möjligheten fanns att hon skrev fel tecken. ☺️

           Självklart måste inte alla tycka som jag. Jag anser inte detta ens är en fråga i tyckande utan en fråga för konsekvensanalys och hårda fakta i kronor och ören samt riskbedömingar.

           Om nu Lisa gjort en riskanalys som inte går ihop med min så ville jag gärna höra hur hon tänkte där.
           Men så blev det inte…

           Gott nytt år!

           ”Eftersom meningen var formulerad som en fråga”

           Dags för dig att repetera lågstadiets läroplan för svenska.

           17:07

           Dags att skaffa glasögon.

      Jag, som är en person som aldrig skulle köpa nya borstar för att passa en viss ögonskugga, tycker att den typen av recensioner är jättebra. Om skuggan bara funkar om borstarna är någon exakt modell eller måste appliceras på något specifikt sätt är det helt uppenbart ingenting för mig. Det är ju inte som att det saknas alternativ.

      Svara

       Ja men jag håller helt med. Man ska inte behöva köpa nya borstar efter varje skugga. 👍

       Och just den kommentaren och åsikten från B borde inte lagts fram tycker jag men å andra sidan så hade hon ju från början sålt in dem tillsammans så jag förstår lite att det ploppade fram.

       Men har du tittat på klipp nummer två? Ca 6:47 in. Jämför hur skuggorna från urban ser ut på henne med klippet från caia och lägg sedan till allt hon gjorde annorlunda. Jag ser trots det ingen större skillnad.

       Svara

      Jag kan inte mycket om smink… men det känns som hon använde konstiga borstar och även skum teknik… Men det finns ju inget belägg för hatstorm för det

      Svara

   Så där ja. Nu har jag kollat på ditt klipp CamCam och jag har fått bekräftat iaf hälften av hur jag uppfattat det stämmer. Bianca som hävdar ett möjligt produktionsfel och tycker hon borde testa andra borstar.

   Jag ser faktiskt inte att du varit rättvis mot Bianca och hur hon hanterade kritiken och jag tycker inte hon gjort något fel och kan bara se hur hon marginellt skulle skött det bättre.

   Men som sagt, jag tar gärna emot argument som säger emot mig. 😊

   Svara

    Skaffa dig ett jobb!!

    Svara

     Inte så lätt när hon är sjukskriven pga. sviktande mentala hälsa. Då är det mkt lättare att hänga här alla dagar och känna sig så viktig och bättre än resten av mänskligheten.

     Svara

    Du tar ju aldrig emot argument som säger emot dig. Inte ens när man hänvisar till vetenskapliga peer review papers.

    Svara

     Haha, precis! Det spelar ingen roll vad t ex en doktor skriver, TrH vet ju allting bättre då hon kan googla.

     Svara

    The real hmm: Kan inte du ta och skaffa dig ett jobb eller en utbildning eller bara en vettig och meningsfull syssla i livet? Din aktivitet här inne är så djupt tragisk.

    Svara

     Måste vara Camcam. Trh måste bo här annars för att alltid svara inom max ett par minuter efter att Camcam skrivit nåt.

     Svara

  Såklart när allt kommer till kritan handlar det om pengar!

  Svara

  Nu är ju Bianca utomlands i Thailand så förmodligen hänger hon inte på Youtube. Sen kanske hon har lärt sig efter vad som hände sist och pratar inte om det negativa. Utan istället lyssnar och kan ta det till sig vid nästa möte med produktionen av produkterna.

  Svara

   Varför skulle hon inte kolla youtube pga det?

   Svara

    För att hon förmodligen vill spendera tid med sin familj? Hon spelar samtidigt in Wahlgrens Värld så förstår inte när hon skulle ha tid att sätta sig och kolla Youtube.

    Svara

     Tycker gott ni kan lägga ner allihopa. Barnrumpor är ni.

     Svara

  Kan vi inte prata om Maja Nilsson Lindelöf och Kenzas senaste videor? 😭❤️ Oj, vad jag grät!!! Så äkta och genuint, på så olika sätt om livets olika skeden. Är lika glad för deras skull som om det vore mina nära vänner, att Kenza fick sitt barn och att se Maja så lycklig efter allt hon gått igenom.

  Svara

   Jisus vad jag grät när jag såg Kenzas video! Gjorde så ont i mig. Är så glad för deras skull nu, att de äntligen ska få barn! 💛💛

   Svara

   Vad är det Maja gått igenom? Menar inte det ironiskt, utan vet verkligen inte. Är nyfiken,

   Svara

  Hon gråter när nån blev med barn efter många försök… Helt rimligt.
  Hon gråter typ nu, när någon ska testa hennes produkt… ?

  Jag gillar Bianca i deras såpa. Charmigt korkad… men nu håller hon på att tappa det.
  En blivande Anna Book?

  Svara

  ”nobody” ingen speciell, okänd person
  ”No body” ingen kropp….

  Svara

  ❤ till Johanna!

  Svara

   Jag håller med. 💚
   Inget ont om henne och hon förtjänar inte någon skit även om jag inte förstår hur hon tänker.
   Men det kan ju bero på att hon blev helt överrumplad av allt.

   Också varför jag inte skrev när detta först kom upp här på BB.

   Men nu gör jag det 1 för att jag inte tycker Bianca förtjänar det hon får här. 2 För att jag tycker att CamCams gransking av Bella är oerhört viktig och då vill jag att hon ska ha helt torrt på fötterna ang alla bloggare och skriva rätt fakta från början. Annars så kommer man inte ta annat hon säger på allvar och också det vi ser händer när folk skjuter sig in på henne.

   Svara

    Men tyst nu trh

    Svara

    ”Inget ont om henne och hon förtjänar inte någon skit även om jag inte förstår hur hon tänker.
    Men det kan ju bero på att hon blev helt överrumplad av allt.”

    Snarare beror det på att du har jättestora svårigheter med förståelse öht. Det visar du dagligen här.

    Svara

  Nellie skäller ut sina läsare igen pg av att de ber henne förstå attdet är tråkigt att hon hela tiden skriver cliffhangerinlägg där hon öljett att hinta om saker som hela inlägg handlar om men sedan blir skitsur över att läsarna undrar över vad det gäller

  Svara

   Menar hon de 4-5 kommentarerna som kom in på förra inlägget? De var ju inte ens elaka, ganska sakliga för att vara bloggläsare måste jag säga. Dramaqueen är vad hon är.

   Svara

    Japp de kommentarerna som var helt logiska med kritik ur deras synvinkel blir i Nellies mammas ögon hat mot Nelli

    Svara

    Nellie släpper knappt igenom några kommentaren så det kan nog vara några till som fått henne att flippa.
    Sen kan man ju även skapa drama om livet är tråkigt….

    Svara

   Gick in och läste nu bara för det. Höna av en fjäder much?
   Jag tycker det är lätt komiskt när människor som själva valt att titulera sig influencer och lever på att skriva om sina liv blir skitsur när läsare 1) är nyfikna 2) blir irriterade på att läsa halva berättelser. Skyll sig själv då och skaffa ett normalt jobb, jag fattar att det är vissa saker i livet man inte vill berätta men gör inte det då ens lite.

   Svara

  Hmm, såg precis på instastory att pernilla wahlgrens minsta gav en apa sin glass med choklad på. Choklad är även farligt för andra djur, inte bara hundar.

  Svara

  Hmm , du är en dum och en idiot MISSLISSIBELLS och INVIDIOS på BIANCA!!!!!
  Världen älskar BIANCA !!! 💖💗💖💗💖💗

  Svara

   What? Har du någon närstående du kan be om stöd och hjälp?

   Svara

   Va?

   Svara

   Förstår faktiskt inte heller. Hmm som jag?

   Svara

    Ja, det handlar alldeles uppenbart om dig!
    Det är samma person som sparkade ner din brevlåda i september 2003!

    Jag tror på ett ja.

    Svara

     Ja ett Hmm efterföljt med ett komma indikerar att hen pratar med mig. 😉

     Svara

   Hej Simon! 😉

   Svara

   Är du över 12 år?

   Svara

  Det som Bianca gjort fel är så klart inte att hon svarade på kritiken, däremot att hon gör det från sitt eget konto offentligt är fel. Om hon ville göra det personligen så skulle hon kunna göra det privat i tex ett mejl eller DM för att undvika att ställa hennes följare mot Johanna, vilket man bör vara medveten om kan hända eftersom att det ofta händer med influensers. Alternativt göra ett offentligt uttalande från CAIA för att på ett proffesionellt sätt bemöta kritiken utan att skapa en hatstorm från Biancas följare då det inte blir personligt.

  Svara

  Är det bara jag som tycker Bianca verkar vara en av världens mest YTLIGASTE människor?

  Svara

  Elin Molimenti har också (men vågar knappt) recenserat CAIA och tycker likadant som Johanna…. Har CAIA eller Bianca bemött detta?

  Svara

  https://youtu.be/OnT1D93ZXiM

  Är det inte lite väl salty hur de beter sig?

  Svara

  Ja precis, nu har Elin skrivit om sin besvikelse . Och vågar knappt det . Något är så snett i att vissa ska ( ogillar ordet, men ) ” hata ”

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.