Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts…

748 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hej Öppets spårs Familjeliv:)
  Jag och min kille slutade med kondom för tre månader sedan och jag har använt ägglossningsstickor 2 gånger varje dag i tre månader utan att hitta min ägglossning. Kan man ha ägglossning trots inget utslag på stickorna?

  Svara

   Har du haft mens?

   Svara

    Oj förlåt glömde den viktiga delen. Japp helt normalt regelbunden mens på 34 dagar. 🙂

    Svara

     Det låter inte normalt

     Svara

   Testa appen Ovia den hjälpte mig räkna ungefär när jag skulle ha ägglossning, jag hade ett par dagar fel. Sedan använde jag ägglossningsstickor ett par dagar innan förväntad ägglossning, som visade att ägglossning kommer ske inom 48h, apotekets egna märke. Är gravid i vecka 11 nu, men det tog ett par gånger eftersom det är mycket som ska stämma 🙂 lycka till!

   Svara

    Tack för tips men jag har också använt de apparna och testar nästan varje dag enligt konstens alla regler men får ändå inget utslag. 🙁 Tempade för några år sedan och då hittade den ägglossningen men har aldrig testat stickor innan förens dessa tre månader

    Svara

     Jag använde såna test två månader när vi skulle göra vårt andra barn, ingen av månaderna gav de utslag helt bara svaga streck men gravid blev jag ändå 😊 vissa av testerna är väldigt känsliga och kan missa ägglossning när man mäter några timmar ”fel”. Man kan ha mens utan ägglossning men det vet du säkert, och det är ovanligt att man har det flera månader i streck. Så ligg regelbundet den vecka du bör ha ägglossning så smäller det nog till snart 😁

     Svara

   Hur är dina flytningar/livmodersekret? Sorry om för grafiskt hehe men det går att avgöra om du har ägglossning genom att se kvaliteten på det, mer äggviteaktigt vid ägglossning (googla för bättre info)

   Svara

   Det låter onödigt och dyrt. Känner du inte när du har ägglossning? Annars kör på varannan dag from den 10:e dagen efter mens. Lycka till!😊

   Svara

    Eller varannan dag från mens till mens. Så är man säker liksom 🤔

    Svara

    Bara att köra varje dag liksom vad förlorar man på det? 🙊 bara skönt

    Svara

     Varje dag gör att det inte blir så mycket spermier, dom hinner inte bildas så fort.

     Svara

      Men alltså kan vi inte bara ta ett kollektivt beslut att sluta sprida massa dynga? Eller vänta förresten glöm inte att ligga med en kudde under rumpan och benen upp i luften också så spermierna hittar rätt *facepalm*

      Svara

   Kör riktigs test, digitala från clearblue där du slipper läsa av streck på stickor, som jag uppfattade att du testat med. Clearblue visar en glad gubbe vid ägglossning (😊) och en rund tom ring (O) när du inte har ägglossning.. superenkelt! Och tydligt!

   Svara

   Under mina fertilitetsbehandlingar visade det sig att vissa märken av ägglossningstest inte gav utslag för mig, medan andra gjorde det. Clearblue (dyrast) funkade inte, medan billigare små stickor funkade fint. Lite olika sätt de mäter på, enligt gynekologen.

   Svara

   Köp Clearblue digitalt ägglossningstest (med glad/ledsen gubbe).Sånna stickor som ska visa streck är värdelösa/opålitliga enligt mig

   Svara

   Ligg varannan dag ca och sluta köpa dyra stickor. Bästa sättet som barnmorskan rekommenderade. Ingen press, varannan dag, kör på i några månader och sen kan man gå vidare i processen därefter (Självklart finns det massor av folk som inte kan bli gravida eller har svårigheter men det åt sidan)

   Svara

   Min fertilitetsläkare påstod att man skulle skita i ägglossningsstickor om man hade regelbunden mens. Har man regelbunden mens, har man ägglossning. Blir man inte gravid, beror det på andra faktorer än icke ägglossning. (Obs. Hans ord, inte mina. Jag hade perfekt 28-dagarscykel sedan tonåren, ändå tog det två och ett halvt år att bli gravid.) Lycka till!

   Svara

   Hej!

   Du behöver inte ha ägglossning för att ha mens. Jag har sällan ägglossning, kanske 2-3 per år men min kropp ska ändå ha mens varje månad. Det skadar inte att ta kontakt med en gynekolog eller barnmorska för att få hjälp och undersöka om du är orolig men jag tror det bästa är att inte oroa sig. När jag utredes sa det att när jag väl är redo att skaffa barn får jag bara ha tålamod och ha koll på mensen så kan man räkna ut bär man bör ha ägglossning!

   Stort lycka till ❤️

   Lycka till! ❤️

   Svara

   Hej!
   Jag fick inte utslag med dom billiga sticksen. Utan köpte dom digitala och testade kl 16.00. Har ägglossning dag 17 på 28 dagars cykel.
   Ännu ingen bebis dock är uppe i försök 5 :(.

   Svara

   Jag testade bara stickor i en månad, en gång om dagen mellan typ dag 10 och dag 20 i cykeln(har typ 35 dagars cykel) och fick en stegring på stickorna men aldrig ett tydligt resultat. Vi hade sex typ varannan dag samma period och det tog ändå, och nu har vi en dotter.

   För mig var det verkligen inte bara roligt att ligga varannan dag. Jag va stressad och hade noll sexlust och en partner som jobbar på annan ort halva veckorna. Vi försökte med appar men mensen blev plötsligt oregelbunden och då provade vi stickor istället. Mina flytningar va heller aldrig sådär äggviteaktiga som det ”ska” va så gick inte att gå efter det heller.

   Svara

   Chilla tror jag! Har hört att chansen att bli gravid vid varje ägglossning är 10%. Skulle det bli bebis varje gång man har ägglossning skulle världen bli (ännu mer) överbefolkad.

   Svara

  Vem är den här TRH som alla verkar störa sig på? Var började det?

  Svara

   En besserwisser som ”diskuterar” med härskartekniker och förolämpningar. Hon har också alltid rätt. Även när hon bevisat har fel. Hon har också ALLTID sista ordet, om hon så ska gå in flera dagar efteråt och lägga det där. Tror hon kan ha ammats för kort tid.

   Svara

    Skulle snarare säga att hon/han är den mest normala människan som hänger här.

    Väntar på att folk ska skriva ”hej trh” nu, varsågoda.

    Svara

     Ja, alla har vi olika uppfattning av vad normal innebär. Vore intressant att veta vilka du omger dig av utanför den här bloggen om hon framstår som den normala.

     Svara

     Haha på vilket sätt då? Att stå fast för något även när man har fel är inte normalt.

     Svara

      Och hävda man är expert på allt när andra uppenbart har mer kunskap på området som diskuteras?

      Svara

       Tramsig du är. Det är inte trh som hävdar hen att är expert.

       Det är ni som gör det.

       Svara

        Vad det du som kallade dig för ”blomman” eller hade en blomemoji och for fram och skrek att alla ljög så fort någon nämnde hur trh betedde sig?

        Svara

         ???

         Svara

          Du har lite samma approach som hen hade. Man kunde länka till inlägg där trh varit odräglig och förolämpat folk och blivit överbevisad men hen fortsatte bara med ”DU LJUGER!!!”

          Svara

           Eeeh. Hur tänker du nu? Om man säger som man ser det, det vill säga att ni är tramsiga, för det är ni ju, så är man aggressiv och gapig?

           Inte undra på att ni inte förstår er på TrH. =)

           #lättkränkta

           Det var bara en fråga. Du påminde i sättet att skriva om denna blomman. Men ber om ursäkt om du kände dig påhoppad.

         Blomman kom ju så lägligt in och tog trh i försvar så fort trh var borta från bloggbevakning en kortare tid. Varken förr eller senare syntes blomman till, men under de dagarna när trh var borta (hon sa att hon legat på sjukhus) så var hon väldigt aktiv i sitt försvar av trh. Coincidence? I think not.

         Svara

          Blomman och dubbelblomman var där både före och efter. Jag vet för den (dom?) svarade mig.
          Det luktar desperation. 😅

          Svara

      ”Haha på vilket sätt då? Att stå fast för något även när man har fel är inte normalt.”

      ”Överraskande” nog fick inte denna fråga nån svar.

      Svara

    71 som håller med? Det tror jag inte på. =)

    Hur lyckas man ge sig själv många likes?

    Svara

     Min fråga är till 20:07 =)

     Svara

     Vpn. Trh loggar in sig på olika ipnr och likear sina egna kommentarer. Ingen bra utveckling eftersom hon då måste lägga om möjligt ännu mer tid här på denna bloggen. Sök hjälp trh. Det du gör är sjukt.

     Svara

     Det är ingen trosfråga, det går t ex med hjälp av VPN.

     Svara

      1 anonym tror inte det om trh. Hen frågar anonym 20:07 hur det går till.

      2 läs på! Det är inte så ett VPN fungerar. Man vill inte ha mer än ett eller två VPN för då har man ingen kontroll och kan åka fast. Man hyr in sig på en och samma server hela tiden.

      ”Depending on the local law of the country where the VPN was established, the company may be forced by court order to share whatever records they have regarding your activity — and there can be international agreements between countries to share information in these cases. If you do enough research, you may find a VPN established in a country that doesn’t have any such agreements in place with your country.

      So in the end, you are only secure with a VPN if it’s not only willing and technically capable of keeping your information safe and private, but also if it’s legally allowed to do it. Let’s tackle this topic a bit more broadly and focus on answering the general question:”

      Ni får söka era konspirationsteorier någon annan vart.

      Svara

       Det är pinsamt hur illa ”lilla drevet” läser. Det är inte konstigt att de hatar någon som är smartare än de själva och hur ofta de inte förstår vad som sägs till dem. 🧐

       Svara

        Det som är pinsamt här är ditt försök till försvar, Trh. Och att du tror att alla är så dumma att de inte skulle fatta att det är du som skrivit dessa inlägg. Tips: när du försöker låtsas vara nån annan, skriv då inte som du brukar göra. I all välmening, som du brukar skriva.

        Svara

       Det är du, TrH, som ska läsa hur en VPN fungerar. Som användare är det bara att byta mellan de olika servrarna som ett VPN företag har, simple as that. (Och därmed få olika ip-adresser). Dessa företag kan ha upp till tusentals servrar världen över (som de oftast hyr). Vidare ska du lägga länken till artikeln som du copypastar, i detta fall https://thebestvpn.com/what-is-vpn-beginners-guide/

       Vadå ”man vill inte ha mer än ett eller två VPN för då har man ingen kontroll och kan åka fast”? Konstigt svammel igen.

       Svara

       Trh det verkar som att du vill få folk att tro att det inte fungerar att använda en vpn-tjänst för att kommentera och likea med nya ip-nummer hela tiden. Det är just det man kan använda en vpn-tjänst till. Du gör det tex.

       Svara

       Trh du försöker och försöker. Du använder vpn för att kunna likea dina inlägg flera gånger, och skriva försvarskommentarer från annan ip-adress. Det du citerat ovan handlar om att polisen då brott begåtts i vissa vpn kan få information om dig utlämnad. Det måste du också ha snappat upp om du läst citatet… Du är för sorglig.

       Alla ser direkt vilka inlägg du skrivit även om du använder andra nicks. Ingen mer än någon enstaka foliehatt skulle försvara en mupp som du.

       Svara

   Alla är en klar överdrift. Det är några stycken som blivit överbevisade när hen sagt nått och är nu dödligt sårade och kan inte låta bli att hacka på precis alla med eller utan anledning.

   Bara dom ser hen så är dom som en flock flugor på en sockerbit och surrar irriterade.

   Rätt tragisk faktiskt.

   Väntar på att folk ska skriva ”hej trh” nu. Varsågoda! 🙂

   Svara

    ”blivit överbevisade när hen sagt nått och är nu dödligt sårade och kan inte låta bli att hacka på precis alla med eller utan anledning.” <– det är ju trh själv du beskriver 😀😀

    Svara

     Nä. Det är en bunt anonyma loosers.

     Svara

      Sa en annan anonym 😊

      Svara

       Klart som fan man skriver som anonym när man backar trh. Man vill ju inte ha hennes drev hängandes i röven.🥶

       Svara

        Du verkar inte vara den trevligaste själv 😊

        Svara

        För TRH är ju inte anonym? Inte när hen skriver under något av sina andra alias för att hålla med sig själv heller.

        Svara

         22.09 det är ju helt uppenbart när hon försvarar sig själv men hon verkar inte förstå det. Det är synd om henne som spenderar så stor del av dagen här. Hon borde söka hjälp. Inte konstigt att hon blir otrevlig jämnt, när det enda hon gör om dagarna är att häcka här.

         Svara

      Loser? Looser? Lär er skillnaden, är så trött på detta i många inlägg… inget viktigt jag vet, men betydelsen är ju inte densamma

      Svara

    Varför envisas ni fortfarande med hen? Personen är en hon.

    Svara

    Trh svarar ju ofta av misstag som anonym samt andra namn. Detta för att hon nu förstått att 5-10 kommentarer med tjat som svar på någons kommentar, av de flesta ses som psycho. Därför använder hon nu andra nicks som berömmer hennes egna kommentarer med nicket trh. Normalt? Nja…

    Svara

     Är det du camcam?

     Svara

   THR har hängt här sen början och alltid kommenterat på samma sätt, lite små provocerande sådär 🙂 Ibland lite störande men oftast har hon ju rätt så vissa kan bli lite sura.

   Det är totalt överdrivet att THR är otrevlig. Diskuterar gör hon men jag har aldrig sett henne skriva något otrevligt och då har jag hängt här sen början.

   Svara

    ”oftast har hon ju rätt”

    Bara en ignorant skriver så 😀 TrH har ju oftast INTE rätt, hon bara googlar och käftar emot alla som kan om den diskuterade saken.

    ”Diskuterar gör hon men jag har aldrig sett henne skriva något otrevligt och då har jag hängt här sen början.”

    Då har ju verkligen inte läst allt som hon skriver. Oftast är hon ju otroligt otrevlig. Läs på lite innan du uttalar dig om saker som du inte vet nåt om.

    Svara

     ”Bara en ignorant skriver så”
     så man är ignorant när man säger att någon annan oftast har rätt.
     Herregud.
     Haha ska jag ”läsa på” om TRH innan jag uttalar mig? 😂 Vart gör man detta? På Google?
     Snälla skicka en länk.

     Nej du har rätt såklart. Jag har inte läst allt som hon skrivit men allt jag då har läst har inte varit otrevligt.

     Och hur trevlig tycker du att du själv verkar med tanke på din kommentar?

     Svara

      Ja, du ska läsa TrH:s kommentarer innan du uttalar dig. Dom går att hitta under alla inlägg på den här bloggen. När du hävdar att TrH oftast har rätt och att det är totalt överdrivet att hon är otrevlig, har du varit väldigt selektiv med att läsa hennes kommentarer. Om du hade nån koll på saker, skulle du inte skriva såna dumheter.

      Svara

       Jag får väl tycka vad jag vill eller? Jag tycker inte hon är otrevlig. Sluta berätta för mig vad jag ska tycka, tack.

       Du verkar ha en osund hangup på trh.

       Svara

        Du tycker ju inte, du deklarerar dina åsikter som sanningar. Så läs på innan du skriver dumheter.

        Svara

         Läs på! 😂

         Svara

         Alla ni som skriver ”läs på” som kommentar till allt. Hur fungerar det för er i verkliga livet?

         Säger ni läs på till alla som inte håller med er? Gör ni det face to face eller skickar ni ett diskret sms med länkar?

         Hur gör ni med människor som tycker (fel) saker men inte kan läsa?

         Går ni omkring med 100 flikar på er browser med olika fakta för att snabbt dra fram som bevis?

         Har ni insett att de flesta människor tycker väldigt illa om personer som säger ”läs på” eller ”googla!” i en diskussion?

         Godnatt.

         Svara

          God natt.

          Svara

          Boohooo. Läs på och sluta gnälla.

          Svara

           😂👏👏☝

           Om vi säger så här. Ni som hatar TrH, ni verkar inte så mogna. 😳

           God natt!

           Jag hatar inte trh, jag hatar hennes besserwisseri och översittarbeteende. So sue me.

           Det är ju helt uppenbart att det är trh som försvarar sig själv här. Från att ha noll försvarare tidigare till att plötsligt prisas av flera stycken såhär en fredagkväll när de flesta inte hänger här hela kvällen.

           Men kanske är ännu ett försök fr camillas sida att få det att se ut som att de inte är samma person. Men … funkar inte! Ni har avslöjat er för många ggr nu.

          Love you 💕

          Svara

        Nu kan man ju inte _tycka_ att någon har rätt eller fel i sak. Trh har ofta fel, faktafel. Oavsett om du _tycker_ att hon har rätt eller inte. Din åsikt ändrar ju inte det faktum att hon har fel när det gäller fakta. Hennes åsikter är ju en annan sak men det är ju inte det vi pratar om.

        Svara

         Har ni gått i skolan? Kan ni läsa?
         Hon har inte ofta fel när det gäller fakata.

         Gå nu och lägge er. Snälla! 🙏

         Svara

          Säger mer om dig och din kunskap om du på allvar tror att det hon ofta påstår är korrekt. Källkritik min vän. Hon låter som att hon vet vad hon pratar om då hon slänger sig med fina ord. Men sanningen är att faktan ofta är felaktig.

          Vill du inte diskutera detta så är det fritt att scrolla ner till något annat mer intressant ämne. Snälla!

          Svara

          TrH, dina försvarstal är så pinsamma. När du skriver anonymt blir det så tydligt att det är du pga. språk och maner. Och fortfarande, du har ofta fel när det gäller fakta (eller ”fakata” som du skriver), hur mycket du än tjatar motsatsen.

          Svara

           ’Anonym’ gör till och med samma stavfel, eller nej: ’dumma autokorrekt!’, som TRH…

          Alla kommentarer som försvarar trh helt plötsligt är trh. Camcam skrev att trh troligen skriver via vpn. Alltså loggar hon in och ut hela tiden för att skriva kommentarer och likea sina kommentarer med nya ipnummer hela tiden. Suck. Hoppas hon har någon nära som kan få henne att söka hjälp.

          Svara

      Anna2 det är bara att läsa kommentarerna under några inlägg så ser du hur hon beter sig.

      Svara

    När hon kommenterar som Hmm inne hos LD är hon inte särskilt trevlig. Var också ganska flitig inne hos Fredrik Backman när han bloggade.

    Svara

     Inne hos LD fick hon ju en smärre härdsmälta (det inlägget som länkades till här inne när det talades om amning). Att läsa där fick en att se trh i ett helt annat ljus (och bli smått orolig för hennes mentala hälsa).

     Svara

      Hennes svajiga mentala hälsa syns också här i hennes kommentarer: https://bloggbevakning.se/2019/01/01/svar-pa-fragestunden-del-3-4/

      Svara

       Hon frågade ju även Camilla om folk härifrån kontaktar Camilla privat för att få reda på information om henne. Paranoid much??!

       Svara

        Helt ärligt ni är helt besatta av en anonym människa som kommenterar på en blogg och undrar sen om den personens mentala hälsa. 🤦‍♂️

        Svara

         Varför är du besatt av att försvara TRH?

         Svara

          🤦🏽‍♀️

          Svara

           För svår fråga att svara på, ser jag.

          Jag är nedbäddad i förkyldning och kan inte sova.
          Så tidsfördriv kanske är ett bra svar.

          Svara

           Snarare tragiskt.

           Krya på dig! 🌸

          För att hon ÄR trh.

          Svara

      Det är så vackert det här med att spekulera i någons mentala hälsa. Ska ni inte fundera på om jag har diabetes 1 eller cancer också? 😊

      I vilket fall, om du tycker det är ”svajigt” att bli besviken över någon som man har diskuterat med i snart ett decennium tar till personangrepp för att hon inte villa acknowledged vad jag egetligen ville komma fram till, så är jag helt ok med att vi tycker olika. Någon som jag i min enfald trodde hade någon form av ömsesidig repekt inför varandra.

      Mitt mistag för all del men jag skulle knappast tro att en psykolog skulle ta min besvikelse för att vara ”svajig”. 😉

      Så där, nu är jag längst fram i toakön och önskar er alla en fortsatt trevlig kväll. 🥂

      Svara

       ”Vi säger så😉” för att citera den enda du lyssnar på

       Svara

       ”Det är så vackert det här med att spekulera i någons mentala hälsa.”

       Det behövs inte spekuleras så mycket, det är så uppenbart att din mentala hälsa är mycket svajig. Något som du är så ivrig själv att bevisa här varenda dag.

       ”Så där, nu är jag längst fram i toakön och önskar er alla en fortsatt trevlig kväll. 🥂”

       In your dreams 😀

       Svara

       Aha, den berömda ’toakön’ som tillsammans med ’ett glas bubbel’ ska ge illusionen av att ha ett liv…

       Svara

        😂😂😂 trh balanserar mellan komisk och sorglig

        Svara

        Dags att skaffa ett större badrum om man måste köa dit när katten är där.

        Svara

       Är på krogen och kommer hit för att kommentera? 😀 Sluta ljuga Trh.

       Svara

       Du trodde att du liksom var viktig för LD och LD svarade att du inte var det…. Du gick helt banans där. Dels hade du grava fel i sakfrågan trots att du gång på gång informerades om det och sen blev det total flipp när du för LD är precis som alla andra som kommenterar hos henne – en ingen, en anonym främling. Det var faktiskt på djupet oroande att läsa… Jag förstår om det sårade dig dock, men det blev jättetokigt.

       Svara

     Det visste jag inte eftersom jag inte läser deras bloggar.

     Svara

      Finns inget att veta. För att jag ska ha kommenterar flitigt hos Backman är en oerhörd överdrift så då kan du själv sedan räkna ut hur det står till ang hur jag agerart inne hos LD (om vi nu borstser från de gånger när SFK fick frispel på mig 😉) 😊

      I övrigt, puss på er. Ni vet vilka jag menar. 😘💕

      Svara

       Allt hos LD (och här) finns ju kvar för den som vill läsa. Eller är allt som du skrivit där bara sånt som alla andra har missförstått?

       Svara

        ’Läsförståelse’

        Svara

       Du måste verkligen ha sista ordet va, som flera skrev.
       Det är jag som undrade vad alla störde sig på med dig, jag ville dra igång lite diskussion 🙂 och verkar ha lyckats!
       Kan jag få sista ordet?

       Svara

        Nej 😁

        Svara

         Trh är anna2. Trh gillar inte riktigt dahmer, anna2 hackade på dahmer igår i kommentarerna och försvarar här trh som om det vore hennes själsfrände. Pinsamt. Använder dessutom enl camilla förmodligen vpntunnel som gör att hon kan likea sina kommentarer många gånger för varje ny ip-adress hon får via vpn.

         Svara

          Hej anonym kl 20:07 😃

          Svara

           Fel. Det är jag som är 20.07 😁 vi anonyma är överallt.

          Precis! Ingen människa har så enormt behov av att försvara en helt okänd människa så intensivt. Och när tillfrågad, inte kunna svara varför hon gör det.

          Svara

          Läs på hur ett VPN fungerar.

          Svara

           Ja, Trh borde verkligen göra det.

       Vet ju mycket att veta, så sluta ljuga.

       Svara

        Va? Full?

        Svara

     Tror inte man kan vara normal om man hänger här dygnet runt.

     Svara

      Hur normal är du då? Antar att du hänger här rätt så ofta du med.

      Svara

       Om du ska härma mig får du göra ett bättre jobb. 😉

       Svara

        Det var ett dåligt saveförsök.

        Svara

       Nyckelordet: anta. Till skillnad från dig som vi vet hänger här 24/7.

       Svara

     Hon kommenterade väl som Hmm hos Elaine Eksvärd också. Vill minnas att hon inte var superhärlig där heller.

     Svara

      Elaine verkade gilla henne i alla fall. 🙂

      Svara

       Elaine är lika obehaglig hon med

       Svara

        Varför tycker du att Elaine är obehaglig?

        Svara

   Välkommen hit!

   Svara

   Nej inte alla stör sig. Sluta och va ojusta . Man kan ha olika ideer och tankar och det är ok. Jag tycker det är intressant att läsa hennes kommentarer. Hej TRH hoppas du mår bra. 😊

   Svara

   Hon är bara en besserwisser som vet bäst i allt oavsett vem hon diskuterar med.

   Svara

    Och även när någon ger henne länkar till vetenskapliga studier som påvisar att hon har fel, så har hon ändå rätt.

    Svara

     Oavsett vad man tycker om denna TRH så är det en aningens anmärkningsvärt att personen kommentarer inlägg typ jämt. Hur orkar man? Hur ser en sådan persons liv ut IRL skulle jag gärna veta. Nästan lite läskigt att vara så onlinebesatt.

     Svara

      Är också orimligt nyfiken på att förstå det här? Liksom sitter hen verkligen 24 timmar om dygnet framför en dator och uppdaterar kommentarsfält på bloggar? Och typ har varje blogg hon är aktiv på uppe i en flik var i sin browser? Och ett minikylskåp på sitt skrivbord fyllt med Redbull för att underlätta att sitta framför skärmen dygnet runt? Hon måste ju verkligen vara framför datorn HELA tiden om TRH inte är fler än en person?

      Svara

      Så där ja. Nu får Anna2 akta sig för här dyker ”Anna0” upp . Så klart! 😅

      Svara

       Vem är anna1 då? Nu får någon byta nick så vi har 0,1 och 2 😄

       Svara

     Och när doktorander och doktorer försöker påvisa hur fel hon har, har de fel enligt TRH. TRH blir jätteotrevlig mot dem som ifrågasätter hennes googlekunskaper.

     Svara

      Hennes bidrag i amningsdiskussionen var ju komisk. Där behövde man nog inte ens ha gått ut högstadiet för att inse att hon var ute och cyklade.

      Svara

       Jasså? Vad hade hon fel i?

       Hon hade ju helt rätt i allt hon sade. Det var LD med flera som dillade och inte ens hade rätt termer.
       Ett barn diar. Det ammar inte. Inte konstigt inte trh förstod deras fjant om att det är helt omöjligt.

       Det är det dessutom inte. Alla över 7 förlorar inte förmågan att dia och övrig kan få ut mjölk genom att mjölka med munnen.

       Lyssa på P3, kvällspasset om ni inte tror mig. Morgan gjorde det för en månad sedan med sin fru. 🙂

       Svara

        Så du menar att trh inte förstod för att folk använder amma istället för dia? Snacka om att dumförklara trh i så fall. Är amma ett främmande uttryck eller är det något som används generellt för barn som bröstmatas? Så löjligt att påstå att LD och andra inte hade kunskap om amning för att de inte använder dia

        Svara

        Moddades, men summa summarum så är din kommentar jättekonstig. Menar du att folk inte vet något om amning för att de inte använder ordet dia?

        Svara

        Spelar ingen roll vilket ord som användes av vem. Hon hade fel i sak och gick bananas när LD kom in och diskuterade.

        Svara

         Det är inte vad som hände. Hon hade både rätt i sak och det var inte därför hon gick bananas.

         Kan ni inte bara sluta hitta på nu? Snälla?

         Svara

          Kan du sluta försvara dig undra andra alias, TRH?

          Svara

          Allt finns kvar om du vill gå tillbaka och färska upp minnet. Hon hade fel i sak. Verkar inte bara vara hon som har svårt att acceptera det.

          Svara

           Hon skriver ju en del av försvarstal här. Utöver det är det några muppar som gör det, oklart varför de vill fjäska henne.

           Och dessa fåtal muppar byter namn då och då för att få det att se ut som att de är flera. Men deras sätt att skriva känns igen direkt.

           Det är ingen annan än Trh som skriver alla dessa försvarskommentarer. Mer uppenbart kan det inte bli. Trh kan inte må bra, annars skulle hon inte bo i kommentarsfältet och bli så desperat när folk har tröttnat på hennes elaka härskarteknik.

          Och där kom också en like på din egen kommentar.

          Svara

        Ganska intressant, att ni TRH anhängare använder samma slags språk och termer som hon… Du kan sluta skriva som anonym när du ska försvara dig själv, TRH.

        Svara

         Den gamla, ”Hej Simon”!🙃

         Svara

        Trh varför använder du andra nicks nu? Alla fattar ändå att det är du.

        Svara

        Vi som arbetar med barn som ”diar” samt forskar i ämnet brukar termerna ”amma” och ”amning” så varför TRH inte skulle förstå, när hon dessutom fick frågan rakt ut om vad hon menade men aldrig förklarade, är anmärkningsvärt märkligt. Vi kallar det också amningsteknik och amningsfysiologi. Ingen dillar om att dia. TRH drog till med den när hon fattade att hon hade fel för att ändå få det till att bli någon annans fel.

        Svara

       Vad sa hon? Ngn som minns? (Trh?)

       Svara

      Tycker det är konstigt att trh kan så mycket och påstår sig kunna så mycket men har stavfel i varenda inlägg hon postar. Går liksom inte ihop att kunna allt men inte kunna stava.

      Svara

       Om hon inte är svensk då? Finns väl massor med förklaringar.

       Svara

        Hon har själv sagt att hon stavar fel med flit för att förvirra oss här inne.

        Svara

         Det är inte vad hon sa.

         Svara

          Det är det exakta innehållet i det som hon sa.

          Svara

          Vad sa hon då? Och vet du ens vilket inlägg jag syftar till där hon sa det? Detta har ju diskuterats mer än en gång.

          Svara

           Inte av henne.

           Nähä, du kanske inte har sett henne diskutera det mer än en gång. Men saker händer här inne även när du inte är här. Vill du påstå att du sett exakt allt trh skrivit här inne?

           Ja. Jag läser bb varje dag flera gånger om dagen. 🙈😺

           Okej. Jag tänker inte sitta här i någon evighetslång ”jo/nä”-diskussion. Jag har själv diskuterat hennes stavning med henne där hon talade om för mig och andra att hon stavar fel med flit på vissa ord för att förvirra. (Vi ska på så sätt inte kunna veta om hon stavar fel eller gör det med flit osv) Om inte du såg den diskussionen så kan jag inte göra speciellt mycket åt det. Gå tillbaka i arkiven om du inte tror mig.

           Jag har läst samma kommentar som anonym 23.35. Så roligt med alla TRH anhängare som gapar och skriker och försvarar henne så mycket utan att ha nån aning vad den knäppskallen skrivit 😀

           Gapar och skriker? Ni är inte kloka. 😳

           00.06, skulle inte du gå och sova nyss?

           Nej, ”anonym 00.06” (hmmm) vill ha sista ordet. Som TrH vanligtvis gör, oavsett om hon skriver som anonym eller inte.

         Hon vill känna att hon har makt alltså. Det var lite obehagligt.

         Svara

        Jag är heller inte svensk men hade jag kunnat varenda ämne utan o innan hade jag väl också lärt mig stava till de enklaste orden.

        Svara

         Vem har sagt att hon inte kan stava och är du säker på att det stämmer? Men ditt resonemang är inte logiskt för man kan sakna ett intresse för språk och fortfarande ha andra talanger.

         Svara

          Flera som har kommenterat att du inte kan stava, gäller inte bara denna diskussion där det sagts. Och det stämmer ju.

          Svara

          ”Men ditt resonemang är inte logiskt för man kan sakna ett intresse för språk och fortfarande ha andra talanger.”

          Jag skulle inte kalla det talang att man kan googla. Det kan ju alla.

          Svara

   Men det är ju jättetydligt att TRH är camcam. Skriver exakt likadant och i nått inlägg svarade TRH som bloggbevakning på en fråga

   Svara

    Det har hänt flera gånger att trh svarat som om Camilla skulle ha svarat men glömt byta namn. Själv är jag osäker på om de är samma person eller om trh bara älskar uppmärksamheten och spekulationer kring vem hon är.

    Svara

     Och så är det trh som är paranoid. 😂😂

     Svara

      Hur tänkte du där? Vet du ens vad paranoia är?

      Svara

     THR ser definitivt detta som sin blogg. Konstig människa som aktivt tycker det är trivsamt att vara illa omtyckt. Alla kan vi väl relatera till någon på vår arbetsplats som ska styra och ställa, lägga sig i allt den inte har med att göra och som de flesta verkligen inte tål

     Svara

      Precis. Så här skrev hon tidigare: ”är dem som jag är extremt nöljd med inte gillar mig och skulle kunna gå väldigt långt för att få er att gilla mig ännu mindre.” (Länk nedan). Sicken psykopat.

      För övrigt har hon tappat det helt. Diskussionen på det här inlägget https://bloggbevakning.se/2019/01/01/svar-pa-fragestunden-del-3-4/ visar det så tydligt.

      T ex:

      ”TRH, har du någonsin avslutat en diskussion där du erkänt dig själv besegrad eller har du på riktigt så höga tankar om dig själv att du aldrig tror att du har fel? Känner du aldrig att du kan ta tillfälle i akt och lära dig av någon annan?”

      TRH svarar:
      ”På fråga ett. Har aldrig behövts för det har aldrig varit en kamp i mitt mening ergo fanns ingen att bli besegrad av.

      Fråga två är en halmgubbe och de är under min värdighet att svara dig och borde också vara under din att försöka hävda att det skulle vara så.”

      Svara

       Jag är lite nyfiken på vad folk gjort som anses vara att gå långt för att få andra att ogilla en annan kommenterare

       Svara

      Men ni skojar? Det där är i era huvuden, enda anledningen till att alla vet vem hon är och hon antar det (i kommentarsfältet) är ju att hon faktiskt uppmärksammades i samband med fejkis. Det är inte hennes blogg, varför bryr ni er?

      Svara

       #sekundärkränkt

       Svara

       Du läste inte kommentaren 23.49 där trh själv säger det?

       Svara

        Läste du inte vad Vvv sa?

        Var ”choklad” på extrapris idag för hela drevet är fullt med tramsigt svamlande.

        Svara

       Vvv: varför bryr du dig så mycket att andra bryr sig? Vad angår det dig?

       Svara

        Alltså på riktigt. Ni är sjuka. Har ni inget liv?

        Gå och lägg er!

        Svara

         Du kan sluta be mig och andra att gå och lägga oss. Är du inte intresserad av att diskutera med oss så behöver du inte. Scroll scroll.

         Svara

         Om jag var du, TrH, skulle jag inte fråga andra om det inte har ett liv. Jag skulle heller inte använda alla samma fraser och maner hela tiden som avslöjar dig. Vidare skulle jag hålla reda på med vilket alias jag använder så att jag inte svarar som anonym på en fråga som har ställts till Vvv.

         Svara

        Ni skriver ju om henne hela tiden det är rätt svårt att undvika. Hur kan man ens bry sig så mycket om nån okänd kommenterare?

        Svara

         Den frågan kan du TrH försöka hitta ett bra svar på. För ingen normal människa försvarar okända människor så rabiat som du gör under andra nicks.

         Svara

       Det är det långa svamlet och konstiga, innehållslösa meningar som skvallrar när Trh skriver. Såsom Vvv och Q2 i denna tråd.

       Svara

        Jag skriver antagligen likadant i andra trådar också… eftersom du antar att alla andra hittar på massa alias i en blogg bland okända människor (hur man nu skulle palla det) så är risken rätt stor att det är just det du gör?

        Svara

         Svammel svammel, Trh.

         Svara

          Jag har kommenterat med samma nick i flera år. Jag är ingen anonym tönt

          Svara

           ”Vi säger så😉”

           Precis, det är därför detta är så löjligt. Ingen vet något om nån så varför bryr ni er så mycket?

           Men nu så vet ju jag också att det bara är en person som är såhär besatt av trh och det är väll inte helt mysigt att du är tillbaka fejkis. Det är sjukligt att bry sig såhär mycket om nån okänd. Sök hjälp

           TrH: hur kan det vara så himla svårt att förstå att när du låtsas vara nån annan, kan du inte skriva som du brukar? T ex här lägger du kommentar efter kommentar, som du brukar göra, istället för att skriva allt i en kommentar.

           Får väll säga tack, tycker nämligen trh verkar vettig ☺ jag stavar dock mycket sämre än henne pga min dyslexi.

           Vvv, du måste bara ha sista ordet eller? 😉

     Det är så att båda i stundens hetta råkat svara i fel namn. Cc som trh och tvärtom. Ingen slump när det nu har hänt många gånger. Trh är alltid inne och kommenterar när cc skrivit något i kommentarsfältet. Oftast bara någon minut efteråt.

     Svara

    What? Visa, snälla! 😂😂😂

    Svara

     Också sett det senast häromdan. Det minns ju du också Camilla, så du kan lägga upp en länk själv kanske 😜. Jag orkar inte leta reda på alla olika tillfällen, är inte så besatt som du/trh 😂😂😂!

     Svara

     Och vad svarar du på nu camcam? Som trh igen?

     Svara

     Det händer inte ofta men det har iofs hänt tidigare här på BB, men jag saknar ord….alltså hela den här tråden med start kl 20 fram till nu…. 😱

     #Projicera delux

     Hoppas du blir frisk efter en god natts sömn Anna2.💚

     Hoppas att ”resten” gör detsamma. 😐

     Svara

      Inget projicering utan sanning som svider dig och hårt.

      Svara

      Saknar du ord? Du var ju själv här inne och kommenterade hela tiden😂😂 men visst, hoppas att ”anna2” har kryat på sig 😉

      Svara

       Inget fel på att kommentera, speciellt inte när vi hr 100 kommentarer om mig och mitt sätt att skriva/uttrycka mig själv.

       Svara

        Varav mer än hälften är skrivna av dig😘

        Svara

         Det stämmer säkert. Mer än hälften är garranterat skrivet av fejk-hmm kl 12:23 😊👍

         Svara

          Dåligt saveförsök. Det är så roligt när du tror att vi alla är så dumma att vi tror på att det var nån annan + att du inte har skrivit alla försvarsinlägg själv. Typiskt narcissistiskt beteende att så grovt underskatta andra och lyfta sig själv och sin egen förträfflighet.

          Svara

           Jag är i alla fall inte Trh, heter Anna på riktigt vet inte vart trh kommer ifrån men jag är från Gbg och bor kvar där 🙂

           Och tyvärr har jag inte roligt blivit frisk än men snart så!

           Nice try, bro.

          ”Garrrrrranterat”

          Svara

        ”när vi hr 100 kommentarer om mig” – narcissistens dröm!
        ”Åååååååh, det är MIG de slåss om!!!”, Lina i Katthult

        Svara

  Först?

  Svara

   Nej. Sitt ned i båten.

   Svara

    Äh! Live your lajf J från Bryssel! Lev som om du var först! Låt inte anonym ruin your buzz!

    PS ifall det en dag kommer utgå pris för flest använda utropstecken väntar jag mig att VINNA!!!!!!

    Svara

  Min partner berättade nyligen att han varit otrogen mot mig med ett gammalt ex till honom. Detta hände på en fest, han var full och hon var ledsen och såvitt jag förstår var det han som tog initiativ till att gå hem till henne och ha sex.
  Han har verkligen varit en jättefin pojkvän, nästan toffel-snäll, han har höjt mig till skyarna och jag trodde aldrig detta om honom. Han ångrar det jättemycket, gråter och förklarar sin kärlek för mig. Vi har pratat om det och jag vill jättegärna få det här att funka ändå. Men jag vet inte hur jag ska kunna släppa tanken på de två ihop, och att det hela var hans idé… Jag vet att han är en bra person och det är därför jag vill ge honom en chans till, men nu har jag fått se en helt ny sida av honom som jag inte gillar. Jag vet inte om jag kan lita på honom till 100% igen.
  Den här händelsen knäckte mig rejält. Känns som jag inte duger och att hon har något jag inte har, det spelar ingen roll vad han säger till mig nu. Jag har inte så höga tankar om mig själv och jag är den som tar åt mig istället för att bara bli arg på honom, tyvärr.
  Ni som varit i liknande situation och känner igen mig er i text – hur har ni hanterat detta? Har ni kunnat stanna och leva ett lyckligt förhållande?

  Svara

   Jag har inte varit med om något liknande själv, men tänk på dig själv nu <3 Bli arg på honom, det förtjänar han. Du har ingen skuld i detta, det är INTE ditt fel.

   Svara

   Stannade. Det sämsta jag gjort (förutom att pierca naveln när jag var 18. Let me tell you, DET var en dålig idé. Efter två graviditeter fladdrar naveln som om det var därur kidsen kom ut).

   Så min point är fortsätt inte med honom, men FRAMFÖRALLT – skaffa inte en navelpiercing!

   Svara

    +1

    Svara

    Piercar folk ens naveln nuförtiden?

    Svara

   Dumpa.
   Finns annat i livet än karlar. Speciellt än karlar som behandlar en som skit.

   Svara

   Jag har två barn med min sen tio år tillbaka. Hade aldrig stannat. Jag vet att det inte är vad du vill höra men jag hade aldrig haft samma tillit till min sambo efter en sån grej. Förlåta, ja men inte glömma och det hade rivit ner mig totalt inombords.

   Svara

   Jag tänker så här – om du inte känner att du kan lita på honom (just nu), är det verkligen en bra grund för att fortsätta? Speciellt om du aldrig tror att du kommer kunna lita på honom igen. Tänker att det blir svårt med en sådan tillvaro och att ni båda kommer lida av det.

   Men, om du känner att du vill förlåta honom och tror att du kommer kunna lita på honom så tycker jag det låter som det är värt att kämpa för ❤️ Försök också jobba med din självkänsla för du är värd det bästa för dig och INGENTING i det som hänt är ditt fel. Han måste också jobba på sig själv och vad orsaken till att han var otrogen är. Ledsen att du behöver gå igenom detta, hoppas att du snart kommer fram till vad som är rätt för dig.

   Svara

   Vill du ge honom en chans så rekommenderar jag parterapi. Där ni kan lära er att kommunicera osv

   Svara

    Parterapi är det bästa jag och min sambo gjorde! Nu var han inte otrogen, men vi hade väldigt mycket andra problem och vill du ge det en chans så är det det bästa jag gjort. Om man hittar rätt terapeut då också 🙂

    Svara

   Om du vill stanna så kanske parterapi kan vara en idé? Där får man hjälp att prata om dessa grejer och förstå hur man känner. Så leder det kanske till att ni får det bra eller till att du inte vill stanna. Det får man väl se!

   Svara

   Hej!
   Jag var och är i liknande situation. Min sambo låg inte med en annan men han träffade en annan, ljög och undanhöll saker. Detta var i somras när det kanske va lite sämre i vårt förhållande. Jag blev arg och ledsen när jag upptäckte det, min kille blev jätteledsen och ångerfull. Att vara otrogen är det värsta jag vet så denna händelsen knäckte mig helt. Jag flyttade hem till mina föräldra och två månader senare köpte jag mig en bostad, (bodde innan i en hyreslägenhet). Idag är vi halvt tillsammans, vi ses någongång i veckan. Han vill ha ett liv med mig och delar av mig vill ha ett liv med han. Tiden får se vad som händer. Jag litar inte på han fullt ut och undrar om jag kommer göra det någonsin. Jag jobbar på det.

   Men det jag vill säga är att: 1. Det blir lättare med tiden, men stressa inte 2. Fokusera på dig själv och sikta på dina drömmar, livet måste gå vidare 3. Om man visar ånger och känslor tyder det på att man bryr sig. Alla människor kan göra snedsteg och i mitt fall så kommer jag nog ge min ex-sambo en andra chans. När jag känner att jag är redo och han har bevisat för mig att han också är det.

   Jag har varit ledsen och förbannad. Idag ställer jag mycket högre krav om det ska bli något mellan oss igen. Jag kommer nog förlåta sveket, men aldrig glömma.

   Kram Tilda

   Svara

   Min pojkvän var otrogen mot mig. Vi hade varit tillsammans ungefär ett år. Han påstod att han var väldigt full och blablabla. ”Mindes typ ingenting”. Usch. Han var oerhört ledsen. Jag var förvirrad. Jag stannade. Kanske för att jag tyckte så synd om honom? Jag vet inte. Många bråk och diskussioner om den här tjejen han ”inte minns”. Många tårar från min sida…….. Jag önskar att jag hade lämnat då. Fan, ett år och jag var ung. Vi var ihop många år efter det. Har precis gjort slut och flyttat ifrån honom. Igår sa en kompis ”det känns som om du är kär? Lycklig?”. Jag är inte kär. Men jag börjar känna mig lycklig. Börjar hitta den jag var.

   Om du verkligen vill ge det en chans; flytta isär om ni bor ihop. Ett tag alltså. Om ni inte bor ihop: träffa inte varandra på ett tag. Du behöver perspektiv. Han valde att ha sex med ett ex. I min värld värre än någon random. För någon annan kanske en random är värre. Kan du förlåta honom? Vill du förlåta honom? Kan du leva med att han haft sex med någon annan under er relation? Jag tycker verkligen att de som genuint vill och vågar satsa på sin relation efter en otrohet är väldigt modiga, så jag dömer inte på något sätt. Men jag själv önskar att jag hade lämnat på en gång.

   Svara

   Lämna, det kommer sakta men säkert äta upp dig inifrån och ut, DU förtjänar en man/kille som bara har ögonen för dig!

   Svara

   Har du en ett uns av självrespekt så lämnar du han nu på en gång. Han har nada respekt för dig annars hade han inte varit otrogen.

   Svara

   Jag stannade i ett år men sen gick jag. Ångrar idag att jag slösade ett år på en man som inte hade respekt för mig! Livet är för kort för att spenderats på egoistiska idioter. Dessutom kunde jag aldrig få tillbaka respekten för han, lämna bara lämna nu på en gång!

   Svara

   Har varit i samma situation, två ggr dessutom. Försökte förlåta och gå vidare men det gick inte att reparera någon av relationerna. Så jag har lärt mig den läxan för framtiden nu, att jag inte kan få tillbaka förlorad tillit. Men alla är olika, kanske värt att ge det ett försök och samtidigt vara ärligt mot sig själv. Det blir bra igen på ett eller annat sätt, vill bara säga det!

   Svara

   Nej han är inte en bra person, jag är ledsen att säga det. En bra person hade inte gjort så där.
   Dessutom, det är inte fel på dig, det är fel på honom. Han saknar spärren som han borde ha.
   Fortsätt inte med honom. Gå vidare och träffa någon som är värd dig.
   Lycka till!

   Svara

   Dumpa din kille.

   Svara

   Min pojkvän var också otrogen på fyllan för flera år sedan med en helt random tjej. Vi hade aldrig haft det dåligt och det fanns ingen förklaring mer än att jag vet att han levt destruktivt tidigare pga att han inte mått psykiskt bra och att han alltid förlorat allt han haft och den enda ”anledningen” han kunde komma på var just det – det vi hade måste ha varit för bra, snart skulle det säkert tas ifrån honom. Det jag menar är att det kan finnas skäl som kanske inte låter godtagbara och det ska kanske inte ens finnas några skäl för det ”ska absolut inte hända”, men livet är väl livet. Jag hade alltid sagt ”no way, dra snabbt och gå aldrig tillbaka” men det säger de flesta utan att ha varit där själva. Eller så är kärleken för svag.
   För ja, jag tror stenhårt på att kärleken kan vara lika stark trots att man felar grovt. Jag har ändrat min syn på mycket och jag har också lärt mig genom andra mycket värre händelser att det finns just betydligt värre saker man kan vara med om. Det betyder inte att det inte gjorde fruktansvärt ont. Jag grät i veckor, månader. Men jag kände faktiskt aldrig att jag ville gå ifrån honom. Och då är jag uppfostrad att veta mitt värde, jag har blivit sedd, bekräftad och älskad av mina föräldrar och anser mig inte vara svag. Utan jag såg precis som du den otroligt goda människan han är. Och jag tänkte: jag kan inte veta om jag själv skulle vara perfekt i alla lägen.
   Min kille var också djupt ledsen och ångerfull, han var inte sig själv på länge efteråt. Åt sämre, jobbade sämre, föraktade sig själv.
   Det finns ett citat från en film jag ofta tänkte på efter det hade hänt; ”I choose to forgive him. Not for the ONE thing he did wrong but for all the things he did right.”
   Vi är tillsammans åtta år senare, har barn och är så lyckliga. Gör det som känns rätt för dig, inte det man förväntas göra. Ingen annan vet vad ni har tillsammans och ingen annan vet hur mycket han älskar dig. Kram

   Svara

    Nä sorry jag köper inte det där att man är stark om man stannar med nån som rent av skiter på en. Det för mig är intr styrka. Styrka är att inse sitt värde i praktiken, ta sitt pick o pack och dra. Har man inte kommit överens om otrohet så ska det inte förekomma. Men visst, bli inte förvånad när det händer igen. Finns ingen kärlek på jorden som är värd att bli så förnedrad för.

    Svara

     Det sa jag aldrig. Jag sa att jag upplever inte mig själv som en svag person som inte vet mitt värde, vilket säkert många kan TRO. Och hur vet du själv vad du skulle kunna göra och inte göra? Han trodde han var den sista att kunna vara otrogen. Jag tror mig också vara det, men JAG KAN INTE VETA. Du behöver nog lite livserfarenhet. Jag har varit med om så pass mycket att jag fått distans och helt andra perspektiv på saker. Jag kan idag tycka att i en värld såhär stor och där det sker betydligt värre saker, saker som smärtat mig ojämförbart mer… vad är då detta? Det var fel, och fruktansvärt. Men det är fan ett jävla liv bara. Vi är inte kvar om 100 år. Vi kommer att stå inför så mycket annat som vi måste ta oss igenom. Och det sorgliga är att jag vet att de flesta faktiskt begår misstag, men försvinnande få berättar om dem. Det är bara så det är och det kan man tycka vad man vill om.
     Jag är åtminstone 100% trygg i hur mycket min pojkvän älskar mig, han visade innan det hände och efter det hände varje dag varför jag älskar honom så mycket. Han är pappa till mina barn och de kan inte få en bättre pappa. Jag är så otrolig glad att jag stannade med honom. Hade jag lämnat och hittat någon ny hade det säkert hänt där också, eller hos nästa eller nästa. Kanske jag själv skulle göra något jag aldrig kunde ana? Vakna ur era bubblor! Allt är inte svart eller vitt.

     Svara

      Jo precis det är ett liv, så varför spendera det med något som inte älskar en / respekterar en/ är beredd att krossa ens hjärta? Nej tack.

      Svara

      Säker på hur mycket din pojkvän älskar dig men ändå känns det som att du försöker övertala alla här inne
      om att han älskar dig när han varit otrogen mot dig, handlingar säger mer än ord… men visst, det är ditt liv och så länge du är lycklig så är det det viktigaste.

      Jag tycker bara det är dags att kvinnor ska sluta tro att styrka är att tåla att någon förnedrar en och att man ska ta det om det är kärlek.
      Det är inte kärlek, det är respektlöshet.
      Bara för att en sida älskar betyder det inte att det man har är kärlek, utan en sida som älskar och en som inte gör det.
      De flesta män hade stuckit om deras fruar/tjejer var otrogna, då de lärt sig att ta sig själv först. Man ska alltid ta sig själv först, och inte inbilla sig om att kärlek är att ta skit från den andre.

      Svara

    Jag köper det du skriver Emma, känner igen mig helt i det du skriver.

    Svara

    Om man lämnar så är ”kärleken för svag”?
    Jag anser nog att kärleken måste varit väldigt ljummen från hans sida om han ligger med någon annan….

    Svara

     Är du korkad? Kärleken är troligtvis för svag från den ”drabbades” sida fattar du väl att jag menade? Och läs vad jag skrivit där uppe och försök komma ut i världen så förstår du den bättre. Inte fan behöver det betyda att kärleken är ljummen från den som felat? Jag betvivlar inte ett dugg att hans kärlek till mig var och är starkare än allt. Du vet inte hur människor fungerar hör jag, hur människor kan må, hur enorma mängder alkohol kan förändra någon och varför de hamnar i situationer de gör. För du har inga betydliga livserfarenheter, du verkar inte ha mött särskilt många olika sorters folk och du verkar inte ha sett så mycket. Säkert är du ung. Kanske har du blivit sviken själv av en som inte ångrade sig?
     Hade kärleken varit ”ljummen” från min killes sida hade han kunnat ta den bruden från krogen och fortsatt med henne, han hade kunnat ta gott om tid på sig de här åren och inse att han kanske inte känner så mycket för mig, han hade kunsnt få vem han vill så snygg han är och så otroligt snäll och fin han är. Men han är med MIG. Fortfarande. Han valde att skaffa barn med MIG. Han grät sig till sömns x flera, blev påtagligt påverkad av det han hade gjort. Men absolut, ljummen kärlek 😉

     Svara

      Du förstod verkligen inte vad jag menade.

      Nej jag är inte ung, min äldsta dotter är 13. Din rant känns inte bra alls. Nästan som om du försöker övertyga både mig och dig själv.

      Ha en fin kväll. Nu ska jag i alla fall sova.

      Svara

       Precis, håller med. Känns bara som att du försöker övertyga dig själv. Är någon beredd att stoppa in den i nån annan älskar den personen inte dig helt enkelt, sen visst, det går att övertyga sig själv om både det ena och andra, men fakta kvarstår. Du verkar rätt aggressiv för att vara så säker i din sak. Hade du varit så säker hade du nog inte behövt skriva en meterlånga utläggningar här.

       Svara

      Helt otroligt som du gång på gång ska säga ”du vet inget om livet” ”du har ingen livserfarenhet” ”alkohol kan påverka en jättemycket”. NEJ. Jag är ung och har blivit utsatt för otrogenhet och jag skulle ALDRIG i mitt liv gå tillbaka till något sådant. Jag bryr mig inte hur mycket alkohol någon har inombords, det är aldrig någon ursäkt. Du är blind för kärleken. Det är jättebra och fint att ni är lyckliga tillsammans idag. Men snälla, be ingen annan att ta tillbaka en otrogen kille. Ingen ska settle for less bara för att du har valt att göra det.

      Svara

    Du behöver inte alls dumpa honom. Det behöver inte vara slut för detta. Ni måste ta en funderare hur ni vil ha det. Och som någon sa: sök parterapi! Du är inte en push-over om du väljer att stanna hos honom, om du har gjort ett medvetet val.

    Svara

   DUMPA! Någon som är otrogen har i botten ingen respekt för dig. Det finns en miljard män, vare sig din självkänslar bra eller dålig så vet du det. Dumpa, det är inte värt att spendera sin tid med någon som är villig att såra en så djupt. Vare sig han var full eller ej visste han vad han gjorde, han visste att han har en tjej hemma, men bestämde sig ändå för att göra det. Det är vidrigt.

   Svara

   Jag var i den situationen och jag stannade. Nu 10 år och två barn senare så förstör det fortfarande ibland. Ångrar absolut inte mina barn men jag kan känna en sorg över att jag faktiskt inte litar på honom.

   För helt ärligt jag litar inte på honom. Jag älskar honom men går hela tiden och på nåt plan väntar på att det ska hända igen.

   Svara

    ska du inte lämna han nu då? <3

    Svara

     Nja. Visst tanken finns väl ibland men vi har det bra. Vi var knappt 18 när det hände och man mognar ju, livet händer. Men han kommer aldrig få en tredje chans om den dagen kommer 🙂

     Svara

   ”Dumpa, dumpa dumpa!”. Herregud här dumpas och döms det från alla håll och kanter. Livet och omständigheterna kring en otrohet är ofta mer komplicerade än vad man kan förklara på en inlägg på bloggbevakningen. Eller försöka få många av er otroligt dömande och hårda människor att förstå. En otrohet behöver inte vara en undergång för en relation och behöver inte betyda att din partner ”inte har någon respekt för dej” och man kan gå vidare från en otrohet och leva lycklig tillsammans efter. Fundera på vad ni vill med er framtid, hur ni ser på den och om ni kommer kunna gå vidare. För det är ni två som lever i relationen och med konsekvenser av besluten. Inte vi är bland kommentarerna på bloggbevakningen. Allt gott!

   Svara

   Det bästa du kan göra är att lyssna på dig själv. Förmodligen kan ni behöva gå i terapi men det går att hitta tillbaka till varandra. Kolla på Beyonce och Jay Z. Hon är en av världens vackraste kvinnor och ändå var han otrogen mot henne. Nu vet jag inte hela situationen men om han berättade detta för dig istället för att du fick höra det av någon annan så tycker inte jag att du ska ge upp om du inte vill det.

   Svara

   Gör allt i din makt för att bryta med honom, och lägg inte skammen och skulden på dig själv om du inte lyckas med det.
   Jag blev bedragen av min sambo för snart två år sedan, efter en ett år lång relation. Jag blir än idag lätt påmind, och känner sådan ångest kring vad som hände. Det har blivit lite lättare med tiden men det är knappt, och att tiden löser alla sår är inte ett bra argument när det handlar om sånt här, där du och ditt liv nu i framtiden kommer präglas av bilderna av vad han har gjort.
   Din energi som du har, är till för att leva ditt liv med allt som gör dig lycklig, även det som inte inkluderar honom.
   Lägg för bövelen inte den på din gränslösa partner som jag har gjort med min, för du förtjänar bättre än att må så som jag gör.
   Jag lovar!

   Svara

   Vill också säga att i slutändan är det du själv som väljer, ingen annan här. Ditt liv – ditt val. Lyssna till dig själv och inte var andra gjort och vad andra tycker. Ingen av oss känner varken dig eller din kille. Jag själv försöker att inte påverkas av andra och det blir lättare för mig iaf att veta vad jag vill. Ändå om det tar lite tid. 💕

   Svara

   Lämna honom, jag ska vara brutalt ärlig du kommer inte kunna glömma det. Det kommer att skava längst bak i huvudet och det kommer kosta dig så mycket energi att behöva grubbla, tänka och tom oroa dig när han ska ut osv.

   Jag ångrar att jag gav mitt ex en andra chans jag slösade min tid och de ändrar sig aldrig PLUS de är oftast de som är toffel snälla som är värst,

   Om du väljer att förlåta honom kommer han förlora respekt för dig även om han inte visar det och långsamt kommer han börja handla dig annorlunda eller ta sig friheter. Tro mig det är i människans natur folk är som gamar om man visar sig svag, och att förlåta ett svek tolkar många undermedvetet som att vara svag.
   Dessutom är det uppenbart att han fortfarande drömmer om sitt ex om han var den drivande parten bakom otroheten, det är på fyllan man släpper loss och verkligen är sig själv. Det är bara personer som inte vet något som psykologi eller är självförnekande till sin egen personlighet som inte förstår det. Alkoholen tar fram ens riktiga personlig och begär.
   Du kan förlåta honom och skiljas åt som vänner men att stanna med honom är en dum idé

   Svara

   Mitt ex var bara psykiskt otrogen, aldrig fysiskt (vad jag vet). Jag förlät, men kunde aldrig glömma.

   Svara

   Lämna honom. Du skriver det ju själv, att du nu fått se en helt ny sida av honom som du inte gillar. Du förtjänar bättre än någon som tar hand om sitt ex genom att ha sex med henne.

   Svara

  Jag skrev under ett tidigare inlägg idag utan en tanke på att det var fredag, jag får helt enkelt skylla på att dagarna flutit ihop nu runt jul och nyår🙈 förlåt till alla som tycker det svider med OT, jag var bara vimsig – inte otålig.

  Tack för tipsen! Hittade som sagt lite på egen hand men inget kändes helt hundra. Ska helt klart kolla närmre på det!
  Fint att det dessutom var så många godhjärtade som är stöttande när det finns en mindre skara rötägg som har problem med läsförståelsen. Ni är guld värda och en av anledningarna till att jag ens orkar lägga en kommentar här.

  Svara

   Hur mycket tror du du behöver få ihop totalt? Var startade du för insamling?

   Svara

    Det pendlar beroende på vilken tid/dag jag kollar men det ligger runt 17.000 totalt.
    Jag har inte satt mig in i någon insamling ännu men har i skrivande stund en mindre summa undanstoppat tack vare att nära och kära lagt det dom kunnat. Jag ska försöka sälja av det jag kan under kommande vecka också😍

    Svara

  Har alltid Cissi varit lite uppkäftig på sina sociala medier eller har det spårat? Tyckte synd om henne först men nu klickar jag bara bort så fort hennes namn kommer upp.

  Svara

   Klickar också bara bort, för mycket attityd och konstiga saker för sig

   Svara

    usch för tjejer m attityd…burr när ska kvinnor bara inse att de är för mycket…dryper av ironi

    Svara

     Fast man följer säkerligen inte en del killar p.g.a. deras attityd. Allt behöver inte ha att göra med könet.

     Svara

     Jag gillar ingen med dålig attityd. Sitter attityden i könsorganet?

     Svara

   Uppkäftig tycker jag inte hon är alls. Pratar lugnt och trevligt. Sen att jag håller med henne om väldigt lite och tycker att hon går för långt i vissa saker är en annan femma.

   Svara

  Är det någon mer än mig som ibland får illaluktande ”kulor” från halsen? Men ännu viktigare – HUR BLIR EN AV MED DEM?!
  Vet ni inte vad jag pratar om kan ni betrakta er som lyckligt lottade, för det luktar verkligen apa..

  Svara

   Jo. Det enda som hjälper är typ att gurgla tills de lossnar eller ”pilla” med tungan. Tror de kallas tonsilliter om du vill googla mer.

   Svara

   Mm får också det. Men typ 1-2 gånger om året. Är det inte typ plack från tänder som åker ner och fastnar? För plack kan ju också lukta röv. När folk har dålig andedräkt (tänk typ bajs-lukt) så är det ofta pga plack/dålig med plackers.

   Svara

   Jag får dem ganska ofta. För mig funkar det att klämma på tonsillerna, ibland får jag ut stora, stora klumpar. Skitäckligt och luktar ju fruktansvärt illa. Har man stora problem kan man operera mandlarna. Hör med typ öra-/näsa-/halsläkare kanske?

   Svara

    Hur menar du med att klämma på tonsillerna?? Snälla berätta exakt hur du gör för jag har samma problem hahaha

    Svara

    Nej tyvärr är inte dessa problem en anledning att få operera bort tonsillerna. Jag jobbar för en önh-specialist. Enbart upprepade halsflussar eller andningsproblem pga mycket förstorade tonsiller motiverar operation .

    Svara

   Haha kan bli besatt av såna klipp på Youtube😂 tonsil stones tror jag det heter på engelska? Har det inte själv däremot så har inga tips tyvärr.

   Svara

   Åhhh, tonsil stones! Finns massa intressanta videos på YT. Jag brukar jag pilla ut med en tops. Har man större besvär så kan halsmandlarna rengöras under OP.

   Svara

   Kulor från halsen? Aldrig hört talas om. Är det vanligt?

   Svara

    Bara att googla som din idol TrH, det är inte så svårt.

    Svara

     😂 Har jag trampat på en öm tå?
     Hoppas du har en trevligare kväll en det låter som i alla fall 😊

     Svara

   Pilla bort dem med ”öglan” på en hårnål, var dock försiktig så de inte börjar blöda

   Svara

   Jag har/får det emellanåt, mycket mer förut av någon anledning. Brukar pilla bort dem med tops när de kommer för att de inte lossnar när jag harklar mig. Förut kunde jag stå med tops i över 20 minuter, numera är där bara en eller två stycken jag behöver peta bort. Det luktar röv och jag tar gärna alla tips jag kan få för att bli av med det!

   Svara

    Hur fan får ni in en tops så långt utan att kräkas?

    Svara

    Men va? Aldrig hört talas om..

    Svara

    Jag opererade bort mina mandlar! Orkade inte med att alltid lukta analsäck i munnen, de var fyllda med vitt stelnat var. Som bra sprutade ur alla fickor på tonsillerna när de tog med instrumentet för att greppa dom när de skulle börja

    Svara

   Jag tycker de är coola, antagligen för att när jag var liten så trodde jag att det var vita blodkroppar som dött i strid med baciller 😂😂😂

   Svara

    Jag älskade både det var en gång och en cell-Sam historia, särskilt den sistnämnda. Var rädd för de ond bakterierna och vågade inte kolla på det ensam när de var med.

    Svara

   Jaaaa, S Å J Ä V L A Ä C K L I G A!!!! Brukar trycka med fingret precis bredvid halsmandeln där dom sitter eller med skaftet till tsmbirsten eller något liknande så liksom halsmandeln öppnar sig eller vänds ut och in, då ”trillar” den ut.. plopp..,gäller att pilla dän fen med fingret snabbt för fy sjutton om den landar på tungan.. kräkvarning.. 🤢

   Svara

    Hur vet man om man har det? Ser man dem? Är de mjuka eller hårda? Vita eller gula? Blir orolig nu!!!

    Svara

     Om du har det så vet du. De både syns och känns. Människor med ”knöliga” och ”rynkiga” halsmandlar får det då det fastnar matrester och sånt i vecken och mandlarna vilket blir små ”bakterieklumpar”. Det är det som gör att de luktar så illa. Men det är ju inget farligt, om man inte har skitstora eller jättemånga.

     Svara

     Gapa stort med ficklampa och förstoringsspegel. Men googla först så ser du hur det ser ut.

     Svara

   JA! Riktigt vidriga är dom. Får dom alltid på vintern av någon anledning? Hade en fix ett tag när jag trodde jag hade dålig andedräkt pga dom och gjorde allt jag kunde för att få bort den dåliga andedräkten jag trodde jag hade. När jag sen fattade hur extremt vanligt det är med sånna klumpar gjorde det mig lite lugnare, då väldigt få man möter har en sån andedräkt som luktar lik.

   Svara

    Tror det heter detritusproppar eller liknande på svenska, kommer och går hos mig men mycket mer sällan nu än när jag var i tonåren. Inte trevliga 😖

    Svara

   Fick såna jätteofta när jag var yngre. Sen läste jag någonstans att de kunde försvinna om man slutade med mejeriprodukter – sagt och gjort, nu har jag inte haft en enda på typ 7 år 🙂

   Svara

  Nån med Aspergers syndrom här? När fick ni diagnosen? Hur är det att leva med det? Har ni nåt stöd? Ekonomiskt eller annat.

  Svara

   Finns det verkligen ingen aspie här? Hello?

   Jag har fått utlåtanden från olika psykologer som grund vid en ev. utredning. Pga omständigheter så har jag inte gått längre med det… Vet inte om jag behöver/vill ha en diagnos. Å ena sidan tror jag att jag skulle bli väldigt ledsen men å andra sidan vore det skönt med ett ”svar”.

   Svara

    Och eh glömde men nej, har inget stöd. Förutom en sjukskrivning och halv sjukpenning 🤷‍♀️

    Svara

   Ej diagnos än, väntar på utredning. Kortfattat så typ normalt för det mesta. Skit emellanåt. Framförallt pissigt då alla neurotyper förväntar sig att du ska fungera precis som dom. För egen del är det en sorg att bearbeta hue jag alltid fått frågan om vad som är fel på mig(”jag ser att du är duktig och kan, varför gör/pluggar/säger/ändrar du inte?”), och inse att jag bara fungerar annorlunda. Jag är inte defekt eller sämre än alla andra. Blablabla bara ordbajsar.

   Svara

   Hej!
   Jag har Aspergers Syndrom.
   Fick diagnosen våren 2017, var då 20 år gammal. Utredningen gjordes privat och jag fick den gratis då min gymnasieskola betalade det.
   Har ekonomiskt stöd i form av ’Aktivitetsersättning vid nedsatt arbetsförmåga’. Annars inget stöd, känns som om jag har hamnat mellan stolarna i vården. Blivit lovad samtal hos psykolog och även KBT för min ångest men inget har hänt.
   Först var jag livrädd för att få reda på om jag hade Asperger eller inte men när jag väl fick reda på det så förstod jag så mycket mer om mig själv.
   Jag har massa grejer som jag måste göra, t.ex. räkna 7st grejer i badrummet varje gång jag är där (måste vara samma saker varje gång), Alltid stoppa in höger arm och ben i kläderna först. Åka hemifrån senast 1,5 timme innan jag ska vara någonstans osv.
   Jag måste alltid följa mina rutiner och ingen/inget får ändra på det för då är hela min dag förstörd.
   Förlåt för långt svar 🙈 Är det något annat du undrar över så är det bara att skriva 😄

   Svara

    Jenny och Vira blåtira.
    Jag är under utredning för ev diagnos.
    Många tankar…

    Svara

  Min tuttpiercing har börjat vandra utåt 😭 Nån mer som haft så? Får panik här för vill verkligen ha kvar den då den är såååååå snygg men vill varken byta till böjd stav eller plast 🤷🏼‍♀️

  Svara

   Kontakta din piercade/annan duktig piercare. Troligast behöver du ta ut, låta läka och ta en ny.

   Svara

    Var i kontakt med henne idag och hon gav mig 3 val. Plast, böjd eller ta ut. Drf jag vill ha andras erfarenheter med

    Svara

     Du fick inte svaret som du ville ha av din piercare som troligtvis kan det här väldigt bra, så du vänder dig till främlingar i ett forum?

     Svara

  Vad gör ni andra hör ni börjat tvivla på er relation? Hur övervinner man tvivlen? Jag älskar min pojkvän och vill spendera resten av livet med honom men ibland kommer dessa tvivel, i stil med ”tänk om det finns någon annan som passar mig bättre” eller bara generella tvivel. Det är jag själv som sätter griller i huvudet på mig, det har egentligen ingenting med honom att göra. Jag förstår ju att man inte kan ha en lång relation utan att man någon gång börjar tvivla men jag mår så himla dåligt av det när det kommer i perioder. Så, vad gör ni för att komma över tvivlen? Hur får ni eran relation att hålla?

  Svara

   Det finns alltid någon annan som passar bättre, är snyggare, snällare osv. Det finns alltid ett bättre jobb, bättre bostad, bättre vänner. Om man fokuserar på det så går man under. Det finns också alltid något sämre. Är du så pass nöjd som du verkar vara och det inte finns några större fel så grattis. Njut medans det varar.

   Svara

   Prata.
   Prata.
   Prata.
   Vi har haft en lång sån period för nåt år sen, och utan öppen ärlighet mellan varann och acceptans för att känslor varierar, så hade vi aldrig tagit oss igenom. Det kan bli tusen gånger bättre sen. Ibland är det värt att sitta still i båten.

   Svara

   Det kanske är något inom dig som du själv saknar? Andra relationer? Arbete? Studier? Boendesituation? Något du längtar efter i ditt liv? Så är det ”lättaste” att börja tveka kring sin partner.

   Om du verkligen älskar honom, kanske kan ni dejta? Hitta på något kul bara ni två. Skriva ned små lappar i vardagen med vad ni gillar hos den andra, vad ni längtar efter, vad ni gillade med varandra när ni först träffades osv. Find a little sparkle igen, typ 🙂

   Svara

  Jag har precis hittat de bästa stretchjeansen för min kropp! Lee Marion heter de. Tänk att en sådan töntig materiell sak kan vara så viktig 😅 Men det känns som att de är gjorda för mig. Supersköna är de också. Från och med nu ska jag bara ha dessa, i olika tvättar. Och självklart ska jag köpa dem på loppis och Tradera pga miljön.
  Vilka är era bästa stretchjeans?

  Svara

   Älskar Molly från Gina! Har svårt att hitta skinnyjeans som går över mina höfter men som inte blir luftiga vid vaderna. Enda nackdelen är att framfickorna är fake

   Svara

    Dom är the shit!

    Svara

    tack för tipset! köpte ett par svarta idag, har aldrig testat så bekväma jeans!

    Svara

   Jag har inga längre på grund av breddat om röva 😫 men ska kolla upp ditt tips. Mina bästa jeans har alltid varit lee, när de passade då förstås. 😁

   Svara

    Exakt! Det är ju det som är det svåra – att hitta jeans som passar när man har riktigt breda höfter och som samtidigt är lagom smala vid vaderna.
    Molly ska jag testa!
    Och Krösamaja – testa helt klart Lee igen! Min rumpa får plats, och den är stor 😅

    Svara

     Jag har också en stor stjärt! 🙋🏼‍♀️ Och höfter. Molly kommer vara en game changer!

     Svara

      Men att Molly-byxorna inte går upp till mer än xl är ju ett skämt. Visste att jag inte gillade gina längre, tycker deras kläder inte är så vidare längre och väldigt underliga storlekar.
      Men ska ändå gå och kolla på de där byxorna. Kan ju hända att xl funkar.. trots att jag har 36 på Lindex. Och 38 på någon annan butik. Men storlek är ju bara en siffra så 🤷‍♀️
      I Will try before I go craycraykrösis på dom.

      Svara

       Molly storlek M går på mig som är en XL trots att de ser ut som en sjuårings strumpbyxor när jag håller upp dom så det är bara att korva på sig dom och sedan töjer dom sig enormt över arslet

       Svara

       Det är en stretch bortom denna värld på de byxorna! Jag kan nog inte ha någon annan modell hos dem. Men var ett par år sedan jag provade andra jeans hos dem.

       Svara

     Molly är verkligen livet, formar sig rätt snabbt och smiter åt på de rätta ställena samtidigt som det finns utrymme. Underbart!

     Svara

      Levi’s nya superhöga super slimmade svarta jeans. Har alltid haft problem med jeans som töjer sig eller blir slappa i magen för jag har stort arsel och lite smalare midja, men dessa sitter verkligen på plats. Även smala i benen 😍👍🏻

      Svara

    Ginas Gina curve jeans är de bästa! Gillar Molly också men de är för korta i benen för mig tyvärr men Gina curve är perfekta och passar bra för stor rumpa och höfter med mindre midja!

    Svara

   Åh! Jag älskar också Marion!

   Svara

    Åh! Då vet du vad jag menar! De är verkligen fantastiska!

    Svara

  Jag blev dumpad av min kille för några veckor sen pga att han inte ser någon framtid med mig (vi vill olika saker, han vill ha barn men det vill inte jag bland annat). Vi var bara tillsammans i några månader men jag blev såklart jätteledsen ändå eftersom att jag ju är kär i honom fortfarande. Vi bestämde att vi fortfarande kan ses då och då och ”hänga” som vi gjorde innan vi blev tillsammans (dvs mysa, kolla film osv) eftersom att vi båda fortfarande tycker om varandra men att det inte kommer leda till att vi blir ihop igen. Vi har pratat en del och setts en gång efter att vi gjorde slut och det känns bra att göra så.
  Imorgon ska jag däremot träffa en annan kille (som jag hängde mycket med och var kär i för ungefär 2,5 år sen) på ett glas. Det tog slut mellan oss för att jag flyttade utomlands en tid, och nu ska vi ses igen för första gången sen jag flyttat hem igen. Det ska bli skitkul att träffa honom igen, men vet ju att det troligtvis kommer leda till att vi kommer åka hem tillsammans, och troligtvis kommer vi väl börja ses en del igen.
  Jag känner mig så jävla kluven i hur jag ska göra, för jag är fortfarande kär i mitt ex som precis dumpat mig och vill fortsätta träffa honom ibland som vi sagt, men känns på något sätt elakt mot honom att träffa andra killar samtidigt? Även fast det var han som gjorde slut med mig? Ska jag berätta för honom att jag träffar andra eller ska jag bara låtsas som ingenting?
  Förlåt för lång och förvirrad kommentar, är så himla snurrigt i mitt huvud just nu och behövde väl mest skriva av mig lite 😃
  Trevlig kväll på er alla!

  Svara

   Träffa den andra. Men berätta inget för ditt ex. Hr inte han med att göra.

   Svara

   ”The best way to get over a guy is to get under another”

   Svara

   Kör bara, kör

   Svara

   1. Du har noll skyldighet att berätta att du träffar andra, ni har gjort slut.
   2. Ha absolut inte dåligt samvete för att du träffar andra, ni har gjort slut.
   ♥️

   Svara

   Mitt tips är att du helt slutar träffa sitt ex och satsar på den nya killen alternativt andra killar

   Svara

    Ja, varför plåga sig med att träffas och mysa med en kille man är kär i men som har gjort slut med en. Inte ett bra sätt att komma över någon.

    Svara

   Släpp det gamla och satsa på det nygamla!!! Är du fortfarande kär under senaste exet så är det nog det bästa att inte träffa honom så länge det håller i… om det nu ör Säkert att det inte blir något mer!!!

   Svara

   Tack för alla svar! Ni säger egentligen allt som jag själv tänkt, men ibland hjälper det att få höra det från utomstående. Anledningen till varför jag plågar mig själv och fortfarande vill träffa mitt ex även fast vi gjort slut är för att jag har sån jävla separationsångest och det känns som att det skulle vara ännu jobbigare att klippa helt med honom, vilket jag sa först att jag ville göra men sen ångrade mig.
   Jag ska i alla fall träffa den andra killen imorgon, sen får vi se hur jag gör med exet men jag ska i alla fall inte berätta något för honom ifall vi ses igen för det har han som sagt inget med att göra! 😊
   Ni har gjort en förvirrad tjej lite mindre förvirrad ❤️

   Svara

   Sluta träffa exet!!! Det kommer göra ont men den enda som kommer må bra av att ni träffas är exet. Har varit i precis samma sitaution där jag och exet träffades fast vi gjorde slut. Det tog så mycket längre tid att komma över honom och det kändes som att jag gick igenom uppbrottet två gånger istället för en.

   Svara

  Känns som hur jag än formulerar mig och skriver så låter jag så j*vla fjantig.
  Mitt återfall fortskrider och jag är rädd för allting som det här innebär.

  Önskar och vill er alla ett lyckligt liv fritt från missbruk och allt som följer med.

  Svara

   Tänker på dig, önskar dig ro och lycka.

   Svara

   Åh nej 😯
   Försök tänka att det är en ny dag imorgon, nya tag osv.

   Svara

    Ja det här ska väl ordna sig igen förhoppningsvis.
    Det tar en evighet att bygga upp livet och knappt en dag att rasera det. Jag brukar lägga in mig/åka på behandling när jag återfaller. Önskar jag inte behövde, önskar att det faktiskt gick att bli frisk.
    Tårarna sprutar. Och jag vet att det inte hjälper att ynka på internet. Men kanske någon annan här är i samma sits och ser det här och inte känner sig ensam. Ensamheten och skammen är som en ankare rakt ner i misären. Men jag vet att jag inte är ensam och jag vet att hjälp finns.
    Just idag behöver jag bara få ynka.

    Svara

     Jag hoppas att du en dag blir fri från ditt missbruk. Det måste vara fruktansvärt när man verkligen vill bli fri men faller tillbaka. Kämpa på, en dag står du där och kan se tillbaka på denna tid. Jag blir så stolt och glad när jag ser föredetta missbrukare som tagit sig ur och lever ett helt normalt liv , vill ge dom en klapp på axeln och säga ”det här gjorde du jävligt bra”.

     Lycka till!! Jag ska klappa dig på axeln en dag! ❤️

     Svara

     Ynka på vännen, du är verkligen inte ensam.
     Att ta återfall suger verkligen. Skammen man känner går inte att förstå om man inte varit i sitsen själv.
     Att du tar ansvar och söker hjälp är ett steg i rätt riktning!
     Själv går jag i hemmets fyra väggar utan hjälp. 😶
     Hade återfall vid jul.

     Svara

      Tack så hemskt mycket för era svar. På tisdag ska jag till min gamla behandlare på missbruks-öppenvården. Dom har hjälpt mig helt sjukt mycket men vi avslutade kontakten när både jag och dom kände att jag var ”klar”. Nu lär jag erkänna mig besegrad igen.
      Tröttsamt. Så otroligt j*vla tröttsamt. Men det är bara att bita ihop och börja om igen.

      Tack för att ni är så snälla mot mig, ta hand om er. Kram ❤️

      Svara

  Är lite intresserad av feminismens olika grenar. Vilken typ av feminist skulle ni kalla er och varför?
  Sitter ni på någon annan random fakta om dess olika grenar får ni gärna dela med er🙂

  Svara

   Det finns en bok som heter ”Feminism” av Lena Gemzöe som ger dig precis den informationen du söker, tips!

   Svara

   Vet inte om jag skulle kalla mig feminist idag. Känner att begreppet har fått en annan betydelse hos allmänheten som jag inte känner att jag kan ställa mig bakom.

   Svara

   Säger bara feminist helt enkelt, inte någon specifik gren.

   Svara

    Fast då är det väldigt intetsägande? Med tanke på att de olika inriktningarna är så pass olika som de är.

    Svara

  Vilken myndighet/statlig organisation (vilket ord letar jag efter?) är högst upp på din hatlista?

  Svara

   Och vilken är bäst? ( En vill ju inte vara (g)neggig. 🐴🐎

   Svara

    Skatteverket är väl de jag känner ordbajsar mest. Migrationsverket har jag aldrig haft några problem med så får väl säga de varit bäst. Men har inte haft så mycket kontakt med myndigheter.

    Svara

     Trodde att de flesta skulle säga skatteverket! Men icke. Ska skatta på en bostadsvinst snart. Håller andan. Annars har jag nog bara haft kontakt med FK och CSN. Har inget emot dem. Men handlar väl om vilken situation man är i också.

     Svara

      Ska med skatta på en bostadsvinst snart. Och blir nog återbetalningsskyldig till CSN pga nämna bostadsaffär… får se om jag ändrar mig om bästa/värsta myndighet efter det!

      Svara

       Just det! Min placering av skatteverket handlar främst om att de alltid hänvisar till hemsidan om man undrar nåt. Men hade jag fattat vad det stod på hemsidan hade jag ju inte hört av mig… MEN det är ingenting i jämförelse med skatteverket i Norge, där kan vi snacka riktigt bottenverksamhet. De har så mycket pengar i Norge att de bara kan kasta mer pengar på verksamheter som inte fungerar istället för att effektivisera och faktiskt lösa problemen.

       Svara

       Åh! Attans! Svårt att planlägga för en eventuell försäljning av bostad när man söker CSN i typ augusti.

       Svara

        Det är inte så farligt, är ju medveten om det och har budgeterat för det. Ser det som att jag amorterar ner min skuld med en större summa, det är ju positivt! 🙂 hoppas bara det ska gå smidigt!

        Svara

         Håller tummarna!

         Svara

     Skatteverket är ju BÄST!

     Svara

      Åh! Ett myndighetsbattle! Go at it!

      Svara

    Sämst: försäkringskassan när man har problem med ångest och depression och dom beslutar rakt emot läkarintyget..

    Bäst: hmm bra fråga, alltid fått bra hjälp av skatteverket men har ju hört andra problem så. Kanske någon kommun som fungerar extra bra hehe 🙂

    Svara

   Arbetsförmedlingen

   Svara

    Har sluppit vara i kontakt med dem! Varför?

    Svara

   Arbetsförmedlingen

   Svara

    En till! Varför? Hur skiljer de sig negativt från andra myndigheter?

    Svara

     Har ju mist sitt syfte. Att gå dit, skriva lite i en dator tillsammans med 30 andra och ha ett kort samtal för att sen ändå få söka jobb på egen hand via andra sidor. De är värdelösa på att förmedla jobb…

     Svara

      Hade ingen aning, har inte varit i kontakt med dem. Men låter ju botten!

      Svara

   Bygg- och miljökontoret. På hatlistan alltså.
   Svårt att få någon på favorit-listan, men kanske Lantmäteriet.

   Svara

    Okej! Ska ha kontakt med din shitlistetta snart. Får väl buckle up. 😅

    Svara

     Modigt att frivilligt ta kontakt med dom. Lycka till.

     Svara

      Frivilligt o frivilligt… 😅

      Svara

   Försäkringskassan 🤬

   Svara

   Försäkringskassan för deras fruktansvärda syn på assistans till främst barn.

   Svara

    Okej, är inte så insatt. Men deras regler utgår väl från regeringens beslut? Eller menar du att handläggarna aktivt väljer att neka bara för att?

    Svara

     Ja till viss del. Men trotts överklagan i högsta domstolen som givit rätt till tex assistans vid sondmatning hittar försäkringskassan kryphål för att ändå inte ge assistans utan enbart tiden det tar att sätta på slangen på ex magen (10 Sek) jämfört med tiden det FAKTISKT tar att sondmata, vissa dygnet runt.
     2016 ändrade socialdemokraterna lagen om stöd och service (lss), barn under 6 år är omöjligt att få assistans för, trots att dom inte kan andas, äta, kissa, eller överhuvudtaget röra sig och behöver sekundövervak. Andning och mat är inget grundläggande behov!? Hör ni hört något så dumt?

     Svara

      sorry för felformuleringar, blir upprörd på systemet! Inte dig:)!

      Svara

      Nej, det har jag inte. 😰

      Svara

      Vadå, att äta är väl ingen livsviktig rättighet? Helt knäppa är de. Min syster är förståndshandikappad sedan födsel och kommer således aldrig bli frisk. Varannat år måste vi få ett nytt läkarintyg på att tillståndet kvarstår och skicka till FK. Sånt jävla slöseri på allas resurser, och hemskt för min mamma att gång på gång gå igenom allt min syster inte kan.

      Svara

      Högsta förvaltningsdomstolen var det. Skäms över FK och deras nonchalans.

      Svara

   Migrationsverkets jurister kan vara vidriga. Har varit i domstolsförshandlingar där de gör ALLT för att utvisa ensamma barn till krigsländer. Fruktansvärt!

   Svara

    🤢 Det är väl deras jobb att försvara/argumentera för sin tolkning av lag och underlag, men… Jeez… svårt att relatera till när man själv inte är juristmaterial.

    Svara

   Livsmedelsverket!

   Svara

    Berätta! 🙂

    Svara

    Livsfarlighetsverket.

    Svara

   Migrationsverket ligger högst upp på hatlistan.

   Arbetsförmedlingen har jag bara haft goda relationer med. Men å andra sidan har jag aldrig behövt dom för att söka arbete utan de har hjälpt mig enormt mkt med annat. Det har gått snabbt och en handläggare tog med sig jobbet hem en fredagkväll för att jag skulle hinna få hjälpen i tid. Guld värt ❤️

   Svara

    Oj! Det var oväntat! Men snällt!

    Svara

   CSN är min bästa myndighet. Det är väl i princip den enda myndigheten jag har haft kontakt med också i och för sig men de har varit väldigt hjälpsamma. Trafikverket har också alltid varit snabba med allt. Har nog ingen på min hatlista.

   Svara

    Vad härligt!

    Svara

  Någon som har tips på en mysig relativt billig restaurang i göteborg? Bra mat och billiga drinkar.

  Svara

   Vad är mysigt för dig? Mas (restaurangmas.se) var det bästa restaurangbesöket jag gjorde 2018. Supermysigt och gott. Vet dock inte om det är så billigt.

   Svara

   Bra mat och billigt vettefan om det går ihop.. Men hello monkey = as bra mat, kul koncept, okej pris.
   Tacos and tequila = god mat, kul koncept, bra pris.
   Mcdonalds = dålig mat, billigt.

   Den sista va ett skämt haha

   Svara

    Mathilda, tur jag föredrar max då :p

    Svara

    Älskar Tacos & tequila

    Svara

   Här är några förslag:

   – Moon thai kitchen är supermysigt och prisvärt. Lite roligt galet och kitschigt inrett.

   – Restaurang Simba är också himla mysigt och har supergod ethiopisk mat och bra drinkar!

   – Tre Indier eller Thali (enbart veg på Thali) om ni gillar indiskt! Trevliga ställen båda två.

   – Hagabion – prisvärt och mysigt!

   Svara

   Hej! Bästa indiern: Bombay palace. Bästa thailändska: Moon thai kitchen. God restaurangpizza: Magazzino. Drinkar: Heaven 23, Puta Madre, Tacos & Tequila, Tranquilo, Más. Trevligt mexikanskt: Salsa & Salsa. Traditionell god ”krogmat”: Bryggeriet. Alla dessa ställen är väldigt trevliga och har ok priser 😊

   Svara

    Glömde ju Athena, väldigt mysigt grekiskt ställe med jättebra priser och jättegoda grekiska smårätter 😍

    Svara

   Anonym 20:18
   Pinchos?

   Svara

    Åh så överskattat. Aldrig bra mat heller, fick djupfryst dumplings en gång. Efter det, aldrig mer🙈

    Svara

     Nästan allt på menyn är ju halvfabrikat från kjedjan som de beställer allt från så det bara värms upp. På så sätt skulle jag kalka det den dyraste restaurangen i Sverige beräknat på vad man får i mängd och kvalitet

     Svara

   Tildas.

   Svara

    Ja, om man vill åka över till Hisingen så finns även Tagaranis här 😍 Älskar deras mat och personalen är väldigt trevlig. Kurdiskt ställe med många goda grillade kött- och vegetariska rätter samt tillbehör. Personalen brukar bjuda det lilla barnet som varit med i vårat sällskap på pommes frittes i väntan på den andra maten.

    Svara

   Tranquilo är mysigt och har god mat, sen beror det såklart vad som går under billigt för dig. Meny finns på hemsidan så du kan se efter själv 🙂

   Svara

   Thali på Värmlandsgatan! Prisvärt och supermysigt.

   Svara

   Steamy Pho för vietnamesiskt!

   Svara

  Sjuk och uttråkad. Kan mycket om hudvård (kropp och ansikte). Fråga på 💅

  Svara

   Är inte det mesta bullshit och det går lika bra med nivea och goda gener?

   Svara

    Beror på vad du är ute efter för resultat. Nivea är inte aktivt och kommer inte påverka rynkor/eksem/acne/pigmenteringar osv som aktiva produkter gör 🙂

    Svara

     Jag ⬆️

     Svara

     Men påverkas verkligen rynkor?

     Svara

      Alltså jag har inte koll alls på krämer och tycker det hela verkar jättekomplicerat. Jag kan köpa att man kan få bukt med acne och liknande – men rynkor…

      Svara

      Ja 🙂 Du kan få bra resultat av retinol och niacinamide. Det jämnar ut rynkorna. I kombo med massa fukt. Man får ha tålamod, det tar ett tag innan huden börjar förändras och ännu längre innan man får resultat, men det går 👍🏻

      Svara

       Får kolla upp det här 🙂 mvh skeptikern. Tack för tipsen.

       Svara

        Finns ju masker och så också som tillfälligt trollar bort rynkorna, men det är ju inte riktigt en lösning utan mer en mask man kan lägga innan en fest för att dölja dem tillfälligt 🙂

        Svara

   Vilken produkt är bäst att använda vid torr hud?
   Hur ofta kan man använda peeling i ansiktet?
   Finns det någon ansiktskräm som på riktigt reducerar rynkor/linjer?

   Svara

    Flera produkter. Hur ofta du ska peela beror på vilken peeling du använder. En till två gånger i veckan skulle jag säga, är det en stark exfoliering räcker det med en gång. Vid torr hud skulle jag köra på ett balm som rengöring, sen en exfolierande toner med aha, bha eller pha syra, sen ett fuktserum och en bra ansiktskräm och sova mimst två nätter i veckan med fuktmask.
    Japp, det finns det 🙂 Leta efter en kräm med retinol eller niacinamide i. Behöver inte vara i krämen, du kan köra ett serum med det också. Händer inte över en natt, så ge det tid

    Svara

   Jag vill utrota varenda pormask i mitt ansikte. Shoot!

   Svara

    Paulas choice bha toner 👌🏻 Läs om dem, och kolla vilken som passarbdin hy bäst, jag kör liquid. Du kan tacka mig sen

    Svara

     Kan bara hålla med om detta! Var som att min dåliga hud utan lyster och glans som jag bråkat med i 15 år träffade gud när jag prövade den!! Och jag har köpt så dyra och prövat så mycket genom livet!

     Svara

      Jaaaa! Är det någon produkt som kan stämplas med ordet mirakel är det Bha syran från paulas. Tror det tog 2 månader innan jag fick resultat, men nu kan jag inte vara utan den

      Svara

       Ska den användas dagligen? Morgon + kväll?

       Svara

        Beror på ens hy 🙂 Jag lät huden vänja sig långsamt. Började med var tredje dag på kvällen i två veckor. Sen varannan dag i en vecka. Nu använder jag den varje kväll och en toner med pha syra på morgonen

        Svara

     Tack för tipset! Blev intresserad av den men de produkter från dem som innehåller BHA verkar vara något som de kallar peeling, är det den du menar? Om inte så hade jag varit väldigt tacksam om du skrev ut hela namnet på tonern 😊

     Svara

   På vintern blir jag torr om näsa, haka och panna. Torr som i fnasig (obehagligt ord!) samtidigt som huden också är åt det fetare hållet. Vad behöver jag?! 😵

   Svara

    Du har en blandhy. Satsa på fukt samt en bra exfoliering. Aha syra skulle vara bra. Har du problem med finnar eller porer testa bha istället. Fukt fukt fukt fukt! Lägg till en olja eller ett fuktserum i din rutin, det hjälper både mot deta feta och det torra. Har du någon nattkräm? Fuktmask du kan sova i?

    Svara

   Vilken dagkräm och nattkräm borde jag ha? Jag har torr och känslig hud, och Burts bees, Neutrogena och Clinique brukar funka bäst på mig. Finns det något från de märkena jag borde ha som dagkräm och nattkräm?

   Svara

    Använder du något serum? Några aktiva ingredienser? Är du yttorr?

    Svara

     Nej, inget serum. Och inga aktiva ingredienser. Men har förstått att Retinol är det enda som funkar mot rynkor? Dock har jag typ inga rynkor eftersom jag aldrig har solat (plus bra gener).
     Borde jag ha något serum? Tipsa gärna om en ”basgarderob” inom hudvård!
     Och jag smörjer in mig varje dag, för annars blir jag torr och får eksem på en gång. Den enda tvålen jag tål är Lactacyd – alla andra gör mig sjukt torr på en gång.
     Av läkare har jag utskrivet en kräm innehållande karbamid (tror jag det heter?), och det är den jag använder mest. Samt märkena jag skrev om förut.

     Svara

      Okej! Vänta med retinolen om du inte har aktiva syror idag och inget större behov än. Jag skulle köra på en rengöring med massa fukt om det inte är så att du har annat du vill jobba med (Pigment, finnar…). Det finns så många olika serier inom märkena, använder du någon produkt idag som du gillar? Från vilken serie?
      En bra bas:
      Morgon: Rengöring, toner, serum, dagkräm, spf.
      Kväll: Rengöring, toner, serum, nattkräm

      Exfoliering en gång i veckan samt sova några nätter med fuktmask

      Svara

       Åh vad bra med alla konkreta tips!
       Just rengöring tänkte jag faktiskt fråga om! Jag sminkar mig nästan aldrig, och tvättar bara ansiktet med vatten och (ibland) Lactacyd. Om jag har smink så brukar jag ta bort det med ”Take the day off” från Clinique.
       I övrigt använder jag Ultimate care body lotion från Burts bees, alternativt Deep comfort body moisture från Clinique. Dessa använder jag i ansiktet också 😬 Så jättegärna tips på rengöring, toner, serum, dagkräm och nattkräm från de märkena?

       Svara

        Just det – exfoliering och fuktmask vore superbra att få tips på!

        Jag har inga problem med finnar eller pigment, utan det är just fukt och bra rengöring som behövs.

        Svara

        Oooh nooooo. Använd inte body lotion i ansiktet 🙈
        Testa:

        Rengöring: CLINIQUE EXTRA GENTLE CLEANSING FOAM

        Toner: CLINIQUE CLARIFYING LOTION 3

        Till dagen: CLINIQUE EVEN BETTER MOISTURIZER SPF 20

        Till natten: CLINIQUE SMART NIGHT CUSTOM-REPAIR MOISTURIZER

        Tycker inte de har serum värda pengarna.. Testa att lägga in ACO renewing face oil efter tonern istället 👍🏻 Eller kolla på fuktserum från annat märke.

        Jag skulle testa papya peelingen från Maria Åkerberg och Skin recovery hydrating treatment mask från paulas choice som fuktmask 👌🏻

        Svara

         Tusen tack för alla dina konkreta tips!
         Nu ska jag gå till Åhléns de närmaste dagarna och köpa de produkter du tipsat om ☺️ Jag har länge känt mig helt lost när det gäller hudvård, och känt att jag behöver styra upp min hudvårdsrutin. Samt sluta med body lotion i ansiktet 😅

         Svara

       Vilken fuktmask om man är varken speciellt fet eller torr? (Torr i och för sig på vintern)

       Svara

        Vilken som egentligen, alla behöver fukt 🙂 Deep hydration treatment från exuviance är en klar favorit 👌🏻

        Svara

   Hej hudvårdsexperten:

   Är det okej att blanda produkter från olika serier i samma rutin?!

   Undrar även om man kan ha olika aktiva ämnen i samma rutin eller om de då kan motverka varandra på något vis?! Menar då typ BhA och retinol i samma kvällsrutin ex.

   Tack på förhand!!

   Svara

    Heeeej. Om du frågar någon som får betalt för att sälja hudvård så är svaret nej för de ska försöka få kunder att köpa från samma företag 😉 Jag skulle säga att så länge du känner din hy och vet när den reagerar på något så testa dig fram. Märker du att du blir torr, utslag eller på annat sätt reagerar så sluta blanda. Jag blandar exuviance och paulas själv. Jag skulle inte köra på två aktiva samtidigt. Ta bha på morgonen (glöm inte spf) och retinol på kvällen isåfl 👍🏻

    Svara

     Tack för snabbt svar 🙂

     Svara

   Jag upplever att jag kan en del om hudvård själv, och har provat allt, men så fort jag sminkar mig blir jag fnasig i ansiktet, främst pannan. Har provat foundation med serum, foundation utan serum, BB- och Cc-cream, med puder, utan puder, fuktspray, flera olika primers men fnaset försvinner inte.
   Jag lägger stora summor på min hudvård, men så fort jag sminkar mig ser den hemsk ut. Jag har tagit hjälp från öppet spår ang. foundations mot torr hud förr men hittar ingen som fungerar.
   Tips?

   Svara

    Det låter som att du är yttorr. Har du en blandhy? Ibland fet, ibland torr? Vad använder du för produkter idag? Om inget smink funkar låter det som att det är hyn som behöver mer fukt. Skulle satsa på en bra exfoliering, fukt serum (Vespera från exuviance är super när man är yttorr) och vänta 10 minuter efter din rutin innan du börjar sminka dig så det hinner sjunka in ordentligt och inte flyttas runt när du lägger på sminket

    Svara

     Det känns som att jag använder allt. Upplever aldrig att jag har fet hud, utan är verkligen en torris. Jag känner mig som en riktig problemhyare, har pratat med säkert alla skincitys hudterapeuter vid det här laget 😂
     Jag väntar typ 15 minuter mellan alla steg (rengöring, primer, foundation, resten av sminket) är det överkurs?
     Använder främst sensai, men har börjat blanda lite med paulas choice och exuviance också, serumet kanske vore något att prova. Är det dumt att blanda massa märken? Körde enbart sensai innan, men tyckte att paulas lät bra också, samt trevligare för kontot 😉
     Tack så jättemycket för att du tar dig tid att svara! ❤️

     Svara

      Det beror ju på ens hy. Egentligen ser jag inte varför man inte skulle kunna blanda, men om du inte får resultat så håll dig till ett märke ett tag! För mig kom effekten av vespera på flaska två 🙂 Sov med fuktmask! Kan varmt rekommendera radiance renewal mask från paulas några nätter i veckan 👍🏻 Hur ofta exfolierar du? Det är inte så att du överexfolierar hyn?

      Svara

       Ska se över min exfoliering och kolla upp fuktmasken!
       Tack för hjälpen 😊

       Svara

      Har du testat dr jard + de gula förpackningarn( orkar inte kolla namn nu) du beskriver exakt min hy, exakt samma produkter testade jag. Inget funkar så bra som dr jard, sen sensei primer och foundation. Sminket håller sig inte lika fin hela dagen ( gör det aldrig på mig) men mycket bättre än innan.

      Svara

       Nej, aldrig kollat, ska göra det direkt!
       På ett sätt skönt att höra att jag inte är ensam, samtidigt som jag tycker synd om dig som har samma problem 😕
       Hoppas vi hittar något som funkar för oss, och tack så jättemycket för svar och tips ❤️

       Svara

    Provat Alex BB-cream? Älskar den för den lägger sig så fin på hyn, dessutom är den lugnande och vårdande

    Svara

   Jag köpte Set of Actives Oily Skin från the Ordinary – https://eleven.se/the-ordinary-set-of-actives-oily-skin

   Och jag fattar ju hur varje produkt ska användas, men inte i kombination med varandra, och mina andra produkter. Help?

   Svara

    Vilken prisklass ungefär? 🙂

    Svara

     Oj förlåt, fel person

     Svara

    Hur ser din rutin ut idag? Vilka produkter använder du? 🙂

    Svara

     Jag använder Clinique liquid facial soap mild som cleanser
     Lumene Pore minimizing toner
     Lumene Bright Now Vitamin C ansiktskräm på dagen, ska strax byta till
     Body Shop Oils of Life nattkräm, ska strax byta till
     Rituals Brightening face ansiktspeeling

     Jag har fet t-zon, värst är pannan och näsan. Ganska torra kinder. Blir lätt yttorr, men stora porer i t-zonen – speciellt haka och näsområdet, vita porer. 😊

     Svara

     Glömde skriva att dagkrämen ska bytas till Luemene Valo med C-vitamin (ej L-saken som stod i beskrivning) och nattkrämen ska bytas till Lumene Nordic Hydra 😊

     Svara

     Maskerna jag använder är lerbaserade, Body Shops Himalayan charcoal och Formula 10.0.6 Pores be pure, funderar på en tea tree mask

     Svara

      Niacinamide 10% + Zinc 1% lägger du in på morgonen innan din dagkräm. De andra två på kvällen innan nattkrämen, du börjar med salicylic Acid 2% Solution och avslutar med oljan och sen nattkräm.

      När du maskar så multimaska, lägg lermask enbart på de områden som är feta och fuktmask på de områden som är torra. Lägg gärna en fuktmask efter lermasken också 👌🏻

      Svara

       Taaaack 😍😍🙏

       Svara

   Då har jag en fråga till dig Ama hud! Har problem med perioral dermatit som blossar upp vid kall väderlek (med andra ord, nu).. Tips på någon mild creme som ändå tar hand om huden lite mer?

   Svara

    Vilken prisklass ungefär? 🙂

    Svara

     Är Anonym ovanför med Perioral Dermatit! Är beredd att betala för hudvård som fungerar – börjar bli smått desperat med min kliande, flagnande hud.. Så inte priskänslig!

     Svara

      Förstår det 🙁 Paulas choice! Alla produkter nedan är för hyperkänslig hy och passar dig med perioral dermatit.

      Rengöring: skin recovery softening cream cleanser

      Toner: Calm soothing toner

      Serum: Calm repairing serum

      Dagkräm: Skin recovery moisturiser SPF 30

      Nattkräm: skin recovery replenishing moisturizer

      När du har ett utbrott ska du inte behandla området, men du kan försiktig badda det med serumet.
      När du inte har ett utbrott kan du lägga till Bha 1% från serien calm för att mer aktivt jobba för att föehindra nya utbrott. Du
      använder den efter tonern. ❤️

      Svara

      Och det ultimata tipset – det kan kännas dyrt när man köper allt på en gång, så när du igång så klicka hem en produkt varje månad sen och ha som back up så slipper man lägga massa på en gång 🙂 Krämerna tar slut snabbast

      Svara

       TACK för ditt svar! Ska def kolla upp o testa! 🤗

       Svara

        Ja gör det 🙂 Vet att dermalogica har en passande serie också, men tycker ärligt talat att paulas choice är bättre. Du kan kika på allt i calm serien, men tror inte du behöver mer än det jag skrev

        Svara

    Har sån ful hy. Haft akne hela livet och är snart 30. Borde de inte försvinna. Min hy ser sliten ut och folk i 50 års ålderns har uu finare hy än en själv 😭tips ?

    Svara

     I feeeel you. Jag får kämpa hårt för att hålla min acne borta. Använder du några produkter idag, vilka?

     Svara

     Testa det här, allt är från paulas choice.

     Rengöring: CLEAR PORE NORMALIZING CLEANSER

     Toner: CALM SOOTHING TONER (NORMAL TO DRY SKIN) (Finns en för oljig hud också, välj den om den passar bättre)

     Exfoliering: CLEAR EXTRA STRENGTH ANTI-REDNESS EXFOLIATING SOLUTION 2% SALYCILIC ACID

     Dagkräm:
     CLEAR ULTRA-LIGHT DAILY HYDRATING FLUID SPF 30

     Nattkräm: SKIN RECOVERY REPLENISHING MOISTURIZER

     Tänk på att hyn kan bli värre i några veckor upp till några månader i början, det är helt normalt och fast man vill lägga av helt så kämpa dig igenom den fasen för det går över ❤️

     Svara

      Det toner och exfoliering, hur ofta ska det göras?

      Svara

       Toner efter varje rengöring, och exfoliering en gång i veckan. En gång extra om du känner dig jättetorr 🙂

       Svara

     Strunta i allt dyrt kör lrp micellar vatten och effaclar duo+ morgon och kväll det enda som hjälpte mig

     Svara

   Använder Eucerins ultra Sensitive serie för jag har eksemhy men när vädret ändras och det blir kallare luft ute så får jag röda utslag på kinderna (har ju urticaria men) vad kan jag använda när det är sådant här väder som kan hjälpa mig?

   Svara

    Blir du torr? Ändrar du din rutin från sommaren till vintern?

    Svara

     Extremt torr och har väldigt känslig hy. Jag använder samma hela tiden för jag vågar inte byta eftersom jag inte vet vad jag ska byta till. Allt är parfymrerat och så dyrt och det har jag inte ens råd med.

     Svara

      Okej. På vintern behöver du fukt ❤️ Jag skulle faktiskt testa 100% ren argan olja. Läs på om det! Bra vid eksem bland annat. Jag köper min på hälsokost, dryg så räcker länge och kostar max 100kr. Kolla ingredienserna bara så den är helt ren. Oljan är torr, går snabbt in i hyn. Du tar det som sista steg innan dagkräm/nattkräm

      Svara

       Åh det måste jag verkligen testa! Tusen tack du är bäst! ❤❤❤😘

       Svara

        Ingen fara! Eksem suger. Argan olja är kanon 🙂 Funkar i håret också 👌🏻

        Svara

         Vänta va!?!? Funkar det i håret också? Jag har snustorrt hår men känslig hårbotten pga psoriasis. Kör med balsam och inpackningar vid varje dusch men håret är torrt och omedgörligt ändå. Frissigt och går inte att ha utsläppt för att det tovar sig, trots att jag klippt det axelkort. Berätta mer om denna magiska olja och vad den kan göra för mitt hår😍

         Svara

          Absolut! Har självlockigt hår själv = alltid torrt. Jag använder den på olika sätt. Antingen DRÄNKER jag håret i oljan, så håret ser fett ut och sätter upp med en klämma och låter det vara minst 30min men oftast under några timmar när jag städar tex. Tvättar sen två ggr med shampoo och sen balsam.
          Jag tar 3-4 droppar av oljan när håret är handdukstorrt och masserar in i topparna.
          Och jag använder den som stylingolja i torrt hår.

          Se till att det är den som är helt ren utan andra ingredienser bara, du vill inte ha massa parfym och skit i haha

          Svara

          Svarade men det hamnade i mod…

          Svara

           Jag går och sover och kollar här igen när jag vaknat😊 Har det inte dykt upp då så får jag googla. Tack för tips ändå! Kul med dina tips här inne😊

   Jag använder tretoin (0,05%) på vissa delar där jag har ärr i ansiktet. Köpte salvan i Spanien. Råkade använda under ögonen och oj, fick brännskador.
   Om man vill köpa retinol i Sverige var skulle du vända dig då?

   Svara

    Skincity, hudoteket eller salong

    Svara

   Vilka hudmärken tycker du att man ska satsa inom budgetmärkena?

   Svara

    Anvnder inte så mycket budget. Men lumene är bra om det bara är fukt man är ute efter. Tror lumene ligger i topp bland budget märken. The ordinary också, men där fungerar det för en del och andra inte.
    Några egna budget favoriter är:

    Ansiktsskrubb från Ren hud, apoteket. Använder den varannan dusch på bröst och rygg samt armar för att få bort porer, enstaka finnar och ”kycklingskinn”.

    Nivea soft, till kroppen. ÄLSKAR DEN.

    Dermalex acne kräm. Ingen aning om ifall den hjälper mot acne, men den är superbra på att hålla huden återfuktad

    Ccs handkräm och fotkräm

    Svara

   Hej. Jag upplever inte att jag har några större problem med min hy förutom vintertorrhet. Tvättar med apotekets ansiktrengöring på kvällen och smörjer med apotekets dagcreme på morgonen. Sminkar mig inte så mycket om dagarna (endast mascara). Borde jag tänka på nåt? Lägga till nåt i min lilla rutin?

   Svara

    Aco renewing face oil, du kan droppa lite i din kräm om du inte vill stå och smörja in i omgångar. Det kommer ge dig det där lilla extra 🙂

    Svara

     Tack!

     Svara

   Har beställt en Foreo då jag hört så bra om den.
   Har relativt problemfri hud som lätt blir yttorr på vintern. Nästan aldrig finnar. Lite pormaskar på näsan.
   Har fram tills nu rengjort ansiktet med mandelolja och sedan ansiktskräm efteråt. Men olja går inte ihop med Foreon… Tips på bra rengöring? Vill att den ska vara cf!

   Svara

    Från Emma S. Dubbelkolla, men den ska vara vegansk och cf

    Svara

     Hej vad kul att du svarar på hudfrägor. Har en sen om du orkar. Jag har blandhy, dock är jag inte fet i t zonen utan mer normal till torr på kinderna och torr i t zonen. Använder för tillfället det enda som inte ger mig finnar, en blandning av dr jart, ordinary, body shop basiron och acnicyl, benton och dermalogica. Mitt problem är att jag ändå får småfinnaf hela tiden. Får finnar om jag äter socker så jag undviker det men det blir ändå några här och där hela tiden. Vad kan det bero på och har du några tips på hudvård jag kan testa? Jag klarar inte av silikoner och mineraloljor alls. Sen har jag även en fråga ang ice pick scars, vet du vilken bästa metoden är för att få bort dessa? Har googlat och kommit fram till tca cross, vet du något annat som är effektivt för dessa? Trevlig kväll 🙂

     Svara

      Det kan vara så att din hy inte tål att du mixar produkter från så många olika märken. Min egen hy går bananas när jag har mer än två märken inblandat. Du har en del uttorkande produkter, har du tillräckligt med fuktgivande? Uttorkande produkter torkar ut hyn, vilket gör att det produceras mer talg som samtidigt inte kommer ut ordentligt pga den torra ytan = finnar. Försök tänka på en fuktgivande för varje uttorkande. Exfoliera varje vecka! Jag har tyvärr inga råd gällande ärren, riktigt svårt på egen hand tyvärr :/

      Svara

       Tack!

       Svara

    Vet inte ens vad CF är men Emma s’s syramask är galet bra och billig dessutom. Gör under för min trötta hud och återfuktar även mina torra läppar

    Svara

     Cruelty free (Gissar jag att Ida syftade på)

     Svara

   Jaha är det du som är kort och jobbar på kicks i nordstan som kan allt om syror?

   Svara

    Nope, inte jag. Och fy, hade haft konstant huvudvärk om jag jobbade på kicks 🙈

    Svara

     Ama hud, har du något tips på vad jag kan göra mot finnar på ryggen och axlarna? Har nästan aldrig finnar i ansiktet och har aldrig haft det, men under senaste åren har jag fått mycket på ryggen. Är liksom inte små finnar som går att klämma, utan mer röda prickar och ibland mindre knölar. Ibland gör dom väldigt ont också… Mår så dåligt för det, går aldrig på massage längre och skulle aldrig bära en tröja med urringad rygg. Hoppas du ser det här även om det är ny dag ❤️

     Svara

      Jag har också sådan acne, och jag behandlar det just nu med en recept belagd kräm som heter Differin. Skit bra, tar den på rengjord hud på kvällen och sedan lägger jag på återfuktande kräm på morgonen.
      Eftersom den är receptbelagd är den svårare att få tag på (jag bor i England och häre det väldigt lätt men Sverige är annorlunda tyvärr) men rekommenderar även Basiron, som säljs receptfritt på apoteket! Finns i två sorter, 5% och 10%. De brukar rekommendera att man början med 5:an, men det låter som att du behöver den starkare 10:an!

      Svara

      Ja! Resist weightless body treatment 2% bha samt Clear Exfoliating Body Spray, båda från paulas choice. Jag skulle inte rekommendera basiron då det bleker både hy och allt du kommer i kontakt med, kläder, sängkläder, handdukar….

      Svara

     Så kul att du svarar på hudfrågor!!

     Jag är 39 år gammal,aldrig haft problem hy. Kan bli lite torr under vintertid. Har varit EXTREMT slarvig med ngn hudvårdsrutin, sovit med smink etc….
     trots det har jag aldrig fått problem med utslag, finnar etc.
     Bestämt mig för att börja vårda och ta hand om min hy, känner att jag vill strama till den, få bort porer och ge min hud massa glow!!
     Vill gärna ha aktiv hudvård.
     Jan Marini….vad tycker du?
     Funderar på att köpa ett kit på skincity för normal hy, men då det kostar en slant så skulle det va nice med lite input.

     Svara

      Jan marini är super. Leta efter aha syra, retinol, c vitamin och niacinamide i ingredienser 🙂

      Svara

   Hej! Vet inte om du är kvar nu på morgonen men har läst igenom hela din lilla (eller ganska långa) tråd nu. Är en newbie på hudvård men intresserad! Vad jag aldrig riktigt lyckats förstå är vad serum och toner gör (även om jag vet att jag tycker min hy känns mycket bättre när jag använder serum) och vad skillnaden mellan dessa är?

   Svara

    Nu kapar jag tråden men, kortfattat kan man säga att en toner återställer hudens PH-balans, tar bort de sista resterna av smink eller orenheter och förbereder ansiktet på fukt. Ett serum når djupast ner i huden och gör att din crème blir mer effektiv. 🙂

    Svara

     Nästan rätt. Du tänker på ansiktsvatten som rengör. En toner är inte rengörande, den tar inte bort mer smink än vad som försvinner när man drar en bomullspad i ansiktet. En toner återställer ph balansen och förbereder huden för nästkommande produkter. Ett serum är det som är mest aktivt i rutinen och gör mest skillnad, det är därför bra att välja ett serum som jobbar med ens hudproblem

     Svara

  Hej!
  Jag har under ett halvår träffat en specialist för att jag har problem med min käke (biter ihop och har huvudvärk varje dag). Nu har jag fått en remiss till en sk smärtskola. Är det någon som har varit på det och kan berätta om sina upplevelser? Har googlat runt lite men får inte helt grepp om det 🙂
  Önskar er alla en trevlig kväll!

  Svara

   Botox Botox Botox är det bästa!!

   Svara

    Jag vill så gärna prova det men specialisterna tycker att vi ska testa annat först… Har haft problem i flera år och det har inte blivit bättre. Har läst att många använt botox och är supernöjda.
    Är det inte väldigt dyrt och måste man gå till privat klinik?

    Svara

     Kan tyvärr inte svara på hur dyrt det är (dessutom behöver det ofta upprepas) men det ska vara en godsend för dem som det har hjälpt. Beroende på landsting kan du bli remitterad via vårdcentral, alternativt att du går privat men då är det superviktigt att du går till utbildad personal (sjuksköterska etc) som utför detta och att du läser på mycket om kliniken som du ska till. Då ska det gå toppen, det var också ett inslag på nyhetsmorgon för ett tag sedan om botox mot spänningshuvudvärk (men också i käkarna) – kika på det! 😊

     Svara

   Massera dina axlar. Sedan jag börjat har min morgonhuvudvärk försvunnit. Finns filmer på nätet hur man gör.

   Svara

    Tack för tips!

    Svara

   Jag har också ont i käken och brukade ha ont i huvudet, nu gör jag käkövningar 3 gånger/dag ca 2-3 minuter varje gång.

   Jag öppnar upp munnen helt (gapar) och stänger munnen så tänderna möts, men med underbett. Det är viktigt att underkäkens tänder är längre ut än överkäkens. Gör det sakta upp och ner.
   Det brukar hjälpa till att slappna av i käkarna, och hjälper mig nästan direkt. Men man måste hålla på ett tag för att få bra resultat.

   Svara

    Tack! Jag har fått övningar som jag gjort i snart tre månader, men jag har förstått att det kan ta längre tid än så innan det börjar hjälpa ordentligt.
    Men ska prova med den övningen också 🙂

    Svara

   Har exakt samma problem. Min tandläkare rekommenderade bettskena till natten. Var skeptisk. Men WOW! Vill aldrig sova utan de igen. Haft den i 2.5 månader nu. Inte vaknat med huvudvärk en enda gång sen dess.

   Svara

    Vad skönt! 😃 Jag har haft min hårda bettskena i två år och vaknar dessvärre fortfarande med huvudvärk. Nu sover jag med både en hård och en mjuk och det hjälper inte helt heller tyvärr!

    Svara

   Hade samma problem och fick remiss till en specialisttandläkare. Hon gjorde en specialanpassad bettskena som jag nu sover med och mina besvär är borta!

   Svara

    Vad skönt! Får kolla upp det här nästa gång jag ska till specialisten 🙂

    Svara

  Hur tar man sig igenom en panikattack? Har haft flera panikattacker de senaste timmarna och det blir värre och värre… hur gör jag? skakar så mkt…

  Svara

   Det är självklart olika för alla men nyckeln för mig iallafall är att andas rätt, och att slappna av i kroppen. Jag vet att det känns typ omöjligt men om man börjar andas lugnt in genom näsan ut genom munnen ett tag så tycker jag att paniken minskar något. Sen att acceptera att man har panikångest är faktiskt ett sätt också, försök inte bryta det eller så utan bara acceptera vad du känner utan att lägga någon värdering. Det är inte farligt även om det känns som att man håller på att dö. En annan grej jag kom på dunkar bra är att räkna saker, tex rutorna på en klänning, prickarna på en matta eller vad man nu har att räkna. Några tips, hoppas verkligen det hjälper.

   Svara

    Har också hört att man ska räkna saker. Eftersom hjärnan inte klarar att göra dessa två saker samtidigt (ha panikångest + fokusera genom att räkna).

    Och en vän till mig ringer alltid någon och ber denna prata och fråga saker, så att hon får något annat att koncentrera sig på. Det hjäper henne och bryter attacken.

    Svara

   Försök att hitta någon avslappningsövning! Finns på både engelska och svenska på Youtube, allt från att bara tänka på lugna saker till att gå igenom musklerna i kroppen. Eller duscha kallt och varmt, googla hur man gör.

   Hoppas att det slutar! Förut hade jag ofta panikångest men nu är det bättre. Vet hur hemskt det är.

   Svara

   Har inga egna erfarenheter, men vet att min kompis brukar låsa in sig i sitt badrum och sätta sig i duschen där det var mörkt och tyst för att lugna ner sig. Kan något liknande funka för dig?
   Panikattacker suger och jag hoppas att du tar dig igenom det snart. Hur hemskt det än känns, så är känslan värre än vad det faktiskt är

   Svara

   När du känner att ångesten stegrar innan själva attacken. Gör något med händerna, ta en bok och skriv av allt som står på ett papper, mening för mening. Sticka om du har grejer. Rita mustascher på alla gubbar i en tidning. Fläta ditt hår om du har långt i små små flätor. Klappa en hund.

   Det är det enda som har fungerat för att stoppa full blown panik. Att stänga in sig eller sitta still gör det bara värre. Det gäller att få hjärnan totalt fokuserad på något annat så andningen går ner.

   Svara

   Jag brukar andas så djupt jag kan. Djupt och långsamt. Jag försöker också tänka ”ångest är inte farligt, i så fall hade jag varit död för länge sedan”.
   När det lugnar sig lite försöker jag titta på gulliga grejer på internet, för att det inte ska blossa upp igen. Typ kattungar, hundvalpar i pyjamas osv.

   Ta hand om dig

   Svara

   Andas i fyrkant! För många hjälper det att lägga händer i kors och trycka mot bröstet, Kan även lägga något annat som tyngd mot bröstet. Viktigt att komma ihåg att det går över och är ofarligt, det blir värre om du är rädd eller försöker ”fly” från paniken. Bättre att andas och vänta ut för att sedan efteråt förstå förloppet och inte bli lika rädd till nästa gång. Sammanfattningsvis: Var inte rädd och andas, det går över!!

   Svara

   För mig hjälpte det att läsa på om det fysiska som händer i kroppen under en panikattack. Då kunde jag liksom tänka under en attack att ”nu rusar hjärtat för att..” osv. Och att komma ihåg att det är en reaktion som går över. Den är tillfällig.

   Svara

   Testa med att spola händer & handleder i iskallt vatten och andas. Andas andas andas

   Svara

   För mig slutade panikattackerna när jag började ”välkomna” det. Försökte tänka att kroppen vill säga mig något, något behöver komma ut och att det är bra för mig att den talar om det. Ett tips är att be någon annan eller själv stryka sakta med händerna över sin kropp, för att bli mer ”jordad”. Och terapi.

   Svara

   Hoppas du läser detta, trots småtimmen. Men jag led mycket av panikattacker i somras och ett grymt tips jag fick var att ta en dusch -så kall som möjligt! Kroppen som annars är i survival-mode tvingas tänka om och rikta fokus till att hålla dig varm istället. Gör under! Kan vara svårt att ”tänka klart” när man känner att det är på gång men försök att hoppa in i duschen utan att tänka, så fort du känner att attacken är på g. Kram❤️

   Svara

    Sen höll det ju inte i längden då en attack kunde komma mitt i icakön, fick bli ångestdämpande.

    Svara

  Dags att jobbahelahelgen skönt inga fritidsproblem. Jobba, äta, sova gå på dass 🤗

  Svara

   Shit, insåg just att jag glömt köpa toapapper när jag läste ditt ”dass” 😂 Helsike! Jag orkar inte köra å köpa. Får använda tunna näsdukar tills imrg.

   Svara

  Hur gör ni med gamla brev från era ex? Jag hittade en bunt idag som bara blivit liggande i nån låda. Spara eller slänga?

  Svara

   Slänger. Men så rensar jag och slänger/skänker i parti och minut så nåt från ett ex skulle jag inte tveka att göra mig av med. Jag har sällan känslor kopplade till materiella saker.

   Svara

    Slängt allt. Även presenter! Är iofs 32 och har bara två ex men varför ska jag påminnas om två dåliga relationer när jag träffat mannen i mitt liv nu…💖

    Svara

    Ett ex är ett ex. Släng skiten. Du kommer minnas de fina stunderna med exet utan dem.

    Svara

   Åh, så svårt… kommer du någonsin läsa dem igen?! Det känns ju iofs alltid sorgligt att slänga saker som någon lagt sin tid och intresse på

   Svara

    Eller hur, så känner jag med. Han la ner tid på dem en gång och så bara slänger jag dem nu, som om orden inte betydde ngt. De betyder ju inget nu, men de gjorde.

    Svara

     Precis!!!

     Svara

   Sparar!

   Svara

   Hittade min sambos gamla brev från en flickvän när jag rensade. Jag la dem i en fin låda. Känner inte henne alls men det kändes fel att slänga dem

   Svara

    Och innan någon undrar. Jag frågade såklart min sambo vad han ville göra med dem och han struntade i vilket.

    Svara

    Ja självklart vore det fel att slänga någon annans grejer utan att fråga först ☺

    Svara

   Slänger. Förutom två kärleksbrev jag fick när jag var 7. De hänger med än, 20 år senare

   Svara

   Sparar det mesta. Kul att ha

   Svara

  Hej och godkväll!
  Sitter ensam gravid i vecka 13. Lämnat en mycket farlig pojkvän. Någon som genomgått en graviditet ensam? Hur är det att vara ensam mamma? Vilken hjälp finns att få? Stöd? Oroar mig framförallt inför första tiden med bebis utan hjälp…
  Ser dock fram emot det ändå. Första barnet 🙂
  /M

  Svara