Dasha är en tjuvöppnare av rang

Jag och mamma har ju en annorlunda syn på julen. Eller inte annorlunda syn men vi är inte sådär stenhårda på vissa saker som vissa andra är. Hehe, jag tyckte tex på kvällen den 23e att det vore jätteroligt ifall Douglas öppnade sin julklapp redan då. Och så började jag hetsa honom. Mamma var här och hon tyckte också han skulle öppna den. Hehe, hände ju att vi gjorde så IBLAND. Hehe äh, det var ju bara vi två och vi visste typ vad vi skulle få av varann ändå så ibland öppnade vi dem lite tidigt.
Jag tjuvöppnade alla mina paket och julklappar ändå under hela min uppväxt. //Dasha 

Jag får ångest bara av att tänka på en sak jag gjorde en jul.
Jag var kanske 11 år gammal. Jag smög in i mina föräldrars sovrum där de hade alla julklapparna och tjuvöppnade ett paket som var till mig. Det innehöll saxar.
Jag fick så dåligt samvete att det fortfarande känns när jag tänker på det. Och då var det ETT paket. EN jul.

Dasha har enligt egen utsago tjuvöppnat alla sina paket och julklappar under hela sin uppväxt och verkar inte ens ha vett att skämmas. 🙂
Om någon hade gjort det nu med ett paket jag köp hade jag blivit skitsur. Riktigt oproportionerligt(!) skitsur! Japp!
Man öppnar väl ett paket när man får det, inte när jag själv tilldelar sig det själv?
Eller?

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag har skitdåligt samvete över att jag smög in i mammas rum när jag var liten och efter att ha rotat hittat ett oinslaget paket med docksäng och tillhörande sänghimmel. Så fin men ack vad jag skäms än idag

  Svara

   Tror iofs att skammen egentligen ligger i att vi hade det så dåligt ställt men mamma verkligen ville ge mig något som jag drömde om och snålade extremt för att kunna lägga undan pengar till den sängen (gick på ett par 100). Och så förstör jag genom att tjuvkika.

   Svara

  Visst alla gör som de vill men hade någon öppnat ett paket som jag ska ge bara sådär hade jag också blivit sur.

  Svara

  Saxar?

  Svara

   Ett sorts verktyg man använder för att klippa i saker, tex papper. Barn använder dem ofta för att pyssla.

   Svara

    Går även utmärkt att använda till pizzan😊

    Svara

     Ja! Enda pizzaredskapet som fungerar

     Svara

    Suck.

    Svara

  Det gjorde jag oxå. alla klappar låg ju under granen flera dagar innan jul, så så fort man hade tillfälle tog man upp tejpen så försiktigt som möjligt och tjuvkika. Klapparna låg ju där och man våndades ju av nyfikenhet.

  Svara

  Inte öppnat…men jag blev så sur en jul när mina kusiner fick det absolut största paketet (var en snowracer) utav farmor. Året därpå fick jag också en snowracer, men det var ju inte alls det jag ville ha. Utan jag ville ju bara ha det största paketet. Skäms lite över det idag 🙈

  Svara

  Jo barn gör det. För att barn är barn.

  Svara

  Nejnej inte tjuvöppna! Strängt förbjudet! Minns att jag tyckte att min kompis var heeelt galen som smygöppnade paket. Det förstör ju spänningen. En del av tjusningen är ju att gå och längta och vänta på att få öppna paketen på julafton. Inte alls lika kul om man redan vet vad som är i.

  Svara

  ”Hittade” inslagna julklappar på en hylla ovanför mammas garderob en jul. Det var bord och stolar etc till Barbie. Jag började fantisera om vad jag skulle leka med sakerna. På julafton var paketet till min syster….

  Svara

   😂

   Svara

  Hehe

  Svara

  Enligt gammal skrock så ska man inte ge bort vassa knivar eller saxar i present, det innebär att man skär bort vänskapen.

  Svara

   Fast nu var detta från föräldrar till barn och de relationerna brukar klara det mesta. Förutom att föräldrarna sviker barnen.

   Svara

  Rotade i mammas garderob och hittade ett inslaget paket. Öppnade lite lätt på kanten just så pass att jag kunde se att det var en locktång. Har så fruktansvärt dåligt tålamod så att det bara har hänt en gång är rätt märkligt

  Svara

  ”hehe”

  Svara

  OT! Förlåt för en lång ot… men vet inte vart annars jag ska vända mig.
  Jag har hittat en klump i vänstra sidan av mitt vänstra bröst, den blir större när jag har och precis innan mens. Är det en körtel? Om inte vart kollar man upp sånt här? Hör man av sig till vårdcentralen eller till en mammografi? Är Så lost…

  Svara

   Ring 1177 och rådfråga, de är mkt bättre än random kommentarstråd för sjukvårdsrådgivning! Oftast är det mammografin 😊

   Svara

   Börja med att kontakta din vårdcentral. Be om en akuttid eller sätt dig på en dropp in.

   Svara

   Kontakta din vårdcentral! Eller ring 1177 och fråga var du ska vända dig de kan hjälpa.

   Svara

    Hade inte ens tänkt på att ringa 1177! Vad dum jag är 🙈
    Tack för era snabba svar 🌸❤

    Svara

   Har två såna. En i vardera bröst.

   På VC sa dom att om dom gör ont och är rörliga så brukar det oftast vara ofarligt.
   Fick göra mammografi och biopsi som var ok.

   Tydligen lite fettvävnad i brösten som gör att man känner körtlarna mer 🙂 Men ta kontakt med vc för att stilla oron.

   Svara

   Vårdcentralen ska hjälpa dig. 🙂

   Svara

   Ring bröstkliniken direkt istället. Jag var där igår pga knöl i bröst och de sa att folk går via vc. Men att man själv kan ringa dit och boka tid. ❤️ All lycka.

   Svara

  OT
  CamCam, du fick ett tips från en läsare om hur man håller tulpaner fina längre. Minns du vad det var eller minns någon annan? 🌷😊

  Svara

   Man snittar om dem varje dag och har isbitar i vasen, nya isbitar varje dag. Ställ dem inte ovanför ett element. Tulpaner är de enda snittblommor som växer efter man klippt av dem, därför kan de bli lite gängliga. Klipp av dem kortare då om du vill 🙂

   Svara

   Ställa i kylen över natten, bara använda lite vatten men byta ofta (typ 5cm), klippa ner stjälkarna var 2-3 dag och 2tsk potatismjöl i vattnet. (Undvik också att låta dem stå vid frukt)

   Svara

    Potatismjölet gör att de håller sig rakare och spänstigare liksom 🙂

    Svara

   Tusen tack! 😘💕

   Svara

   Ställ inte buketten nära frukt 💐
   Tror att man inte ska klippa av dem utan skära med kniv istället.

   Svara

  Jag letade rätt på mammas julklappslistor när jag var 8. Skäms inte ett dugg. Jag var ju ett barn?!

  Svara

  Vi var fattig men det snålades aldrig på jul ovh vi 4 fick en säck var med klappar (fick aldrig något annars förutom på födelsedagen) Så julen var en dröm med massa kläder, böcker, spel och annat skoj att leka med ett år framöver. Kunde inte låta bli att få ner i källaren och klämma på paketen några dagar innan jul varje år 😍

  Svara

   En säck var? Det låter väldigt mycket. Men det kanske kändes mycket på ett bra sätt? Barn är ju barn.

   Svara

  Jag och mina syskon gick och kikade vad som låg i paketen långt innan jul. Lossade lite på tejpen där det gick utan att göra märken. Det varje en del av spänningen inför jul. Idag skulle jag dock inte göra det.

  Svara

  Jag är så fortfarande än idag, jag är så nyfiken så jag håller på att explodera. Min sambo kom hem för några jular sen med en lapp i sin jacka som han ”råkade” ta fram och lägga ner igen när jag såg det, smög sedan ut för att se vad det var och så stod det ”Haha, hur dum tror du att jag är?!”

  Svara

   Hahahaha 😂

   Svara

  jag är proffs på att gömma klappar men skulle ungarna nosa rätt på dem så har jag ändå förekommit dem genom att slå in paketen i andra kartonger. Kul att tjuvkika och se snabbmakaroner 😇🤡

  Svara

  Jag brukade alltid leta efter mina julklappar som barn. Öppnade ett (eller flera) ett år och efter det bevarades de aldrig i lägenheten. Så då tvingade jag min lillasyster att få mamma att berätta för henne vad jag skulle få så skulle hon då sedan vidarebefordra informationen till mig. Skämdes aldrig då, skulle ALDRIG skämmas för det idag. Det är väl bara naturligt att barn är otåliga, nyfikna och förväntansfulla?
  När jag var drygt 13 gav mamma upp och lät mig välja mina egna julklappar (var otroligt enformig i vad jag önskade mig dock; enbart böcker och dvd-filmer) som jag sedan slog in eftersom jag alltid älskat att slå in paket så jag fick ta hand om ALLA julklappar från och med det jag fyllt 15.
  Fattar verkligen inte varför någon skulle ta illa upp för att ett otåligt barn tjuvkikar på sina julklappar?

  Svara

   Tror inte att någon förälder tar särskilt illa upp men det är väl rätt normalt att själv skämmas efter att ha gjort en sådan sak? Jag skulle i alla fall skämmas om jag saknade självbehärskning.

   Svara

   Haha och du höll på enda upp i tonåren?
   Vissa är som du men de flesta barn har bara tjuvkikat och har verkligen inte fått sina föräldrar att ge upp och köpa det man pekar på.
   Hade tyckt det va aptråkigt att ge presenter till folk som beter sig värre än gamar.

   Svara

  Ingen med lite inside info som vet varför Nellies Danmarks-flytt inte blev av? Nu skriver hon ju att hon ska arbeta i Sverige i år. Undrar vad som fick henne att inte åka till Absolute Horses. Det hade ju säkert varit en boost för hennes tävlingskarriär, eller är AH kanske inte så bra som de ser ut på ytan?

  Svara

  Har en hemsk historia om detta ämne som hände en arbetskollega till mig.

  Hon och hennes syster hade önskat sig ett par speciella dockor i julklapp och dagen innan jul låg två paket (varsitt till syskonen) under granen som matchade i storlek för dessa dockor. De kunde inte hålla sig av iver utan var tvungna att veta om det var dessa dockor så båda två smyger ner dagen innan jul och öppnar varsitt litet hål i respektive paket som de tittar genom och däri låg dessa dockor(!).

  Båda två hade sedan gått och lagt sig och eftersom de delade rum hade de redan pratat om allt de skulle göra – och allt var redan innan noga bestämt ifall de skulle få dessa dockor – såsom namn, vilka kläder de skulle vilja önska sig i framtiden etc. till dessa.

  Dagen efter när det är dags för julklappsöppning så får ingen av dem någon docka i julklapp. De vågade inte fråga vart dockorna tagit vägen heller eftersom deras hyss då skulle avslöjas. Varje födelsedag/jul de kommande åren önskade sig både hon och hennes syster samma docka gång på gång men fick aldrig någon docka och än idag i vuxen ålder har deras föräldrar aldrig nämnt vad de gjorde av dockorna.

  Tycker mest synd om hon och hennes syster som fick deras drömjulklapp och sedan lite snopet blev av med dessa också (även om snokandet var fel såklart)!

  Svara

   Underbart! Hade velat se deras miner när de öppnade paketen 😂

   Svara

   Taskiga föräldrar. 🙁

   Svara

   Men fy….

   Svara

    Tycker också att föräldrarna var taskiga och hon känner nog så med när det etsat sig fast så hårt (och fortfarande gnager) även 25år efteråt.
    Hon hade även diskussioner uti oändlighet med sin syster att om det bara gjorde si eller så skulle de kanske få dockorna x dagar efter jul också.

    Menmen, hon lärde ju sig sin läxa från föräldrarnas håll sett – hon vågade aldrig tjuvöppna något paket efter det.

    Svara

  Minns julen när jag var 10 år. Jag tjuvöppnade en julklapp och där var köksprylar som en visp, slev osv. Jag blev svinbesviken men tänkte att då vet jag ju, dom andra sakerna är säkert toppen!
  -Det var dom inte! Jag fick bara köksredskap och sängkläder och sånt.
  Mina föräldrar längtade nog tills jag skulle flytta hemifrån. När jag var 16 hyrde dom en etta med kokvrå och sa det var dags för mig att flytta…

  Svara

   Nä, vad kasst. Och jag vet man ska vara tacksam att man får gåvor osv osv men till en TIOÅRING!!!

   Svara

    Jag håller med!

    Svara

  Jag hade en tjuvöppnarkompis. Inte nog med att han tjuvöppnade sina egna paket, han kunde inte hålla sig från att säga vad han själv köpt till andra. En december ringde han till mig och glatt och ivrigt sa han: ”Hej… minns du att du sa att du ville se filmen XX?? Jag har köpt den till dig i julklapp!!! Har du redan sett den så kan du säga till för då byter jag den så får du filmen YY i stället. Vad tror du? Bra present va!?😀”

  Svara

   Hahaha! Låter som min mamma… hon berättar alltid vad hon köpt till en. Nu i julas ville hon visa en present hon köpt till mig, jag ba ”Nej mamma, jag vill bli överraskad” och då blir hon alldeles putt 😅

   Svara

  Fanns en anledning till att pappa och mamma förvarade julklapparna i det låsta garaget. Eller inhandlade julklapparna på julaftonens dag… Otroligt nyfiket barn.

  Svara

  Hehe hehe hehe hehe hehe…

  Svara

  OT: Verkar som att Petter Stordalen kör på med förlagsbusinessen utan BB 😉 https://www.di.se/live/petter-stordalen-satsar-pa-forlagsbranschen/

  Svara

  Ingen ”waterpurifier” (hur det nu stavas)-referens på detta inlägg? ”I want to see Monicas face when she opens her gift” 😂

  Svara

  Haha, alltså nu känner jag mig dum, men ni som tjuvöppnar klappar (och speciellt när ni var barn) hur fasen gör ni?! Det är ju omöjligt att ta bort tejp från inslagningspapper utan att pappret går lite sönder? Har också svårt att föreställa mig att ni öppnar paketen och slår in dem precis likadant på nytt?

  Svara

   Och hur tusan spelar man förvånad sen när man väl får julklappen?😁 jag hade lätt spelat över och avslöjat mig..

   Svara

   Jodå, beror på vilken typ av tejp de använt. Det är en skicklighet man utvecklar. 😂😉

   Svara

  Öppnade en gång ett paket jag skulle få på julafton där det var ett dataspel. Installerade det, spelade några timmar. Avinstallerade och packade in det igen. 😂😂 sjuk unge.

  Svara

   #ssih2019

   Svara

   Herregud, this is on a whole new level

   Svara

  Jag och min syster tjuvöppnade ett varsitt paket som låg under granen då vi var små. Under 10 år tror jag vi var. Det innehöll Snövit och de sju dvärgarna till mig och Djungelboken på VHS till min syster. Minns det så väl, hur man pillade lätt för att inte förstöra paketet och sen lägga tillbaka igen som att vi inget rört. Tror ändå våra föräldrar fattat att vi öppnat, vi blev nog inte direkt överraskade då vi väl FICK öppna paketen och se innehållet.

  Svara

  Minns att min kompis hade tittat i ett förråd, hon hade då fått något sims-spel som vi båda hade hypat. Jag gick och skulle känna på klappar också och kände ett fodral och blev jätteexalterad… På julafton var det en film haha 🙂 inget spel men gillade filmen ändå!

  Svara

  När mina storasyskon var små satte mamma brorsans etiketter på syrrans paket, och vice versa. De klämde och skakade på paketen och gissade hejvilt för att sedan snopet få byta paketen på julafton.

  Svara

  Brorsan smygöppnade paket minns jag, sen berätta han vad jag skulle få.. När han inte ens tjuvöppnat paketen men ändå likt förbannat skulle gissa vad det var i, såklart innan jag hunnit öppna & han hade alltid rätt.. GRR…

  Svara

  När jag var tonåring önskade jag mig jämt cd-skivor. Jag kunde aldrig hålla mig utan letade reda på julklapparna mamma gömt, pillade upp dom, tog ur skivan ur fodralet och så spelade jag ända fram till nån dag innan jul.
  Jag pillade tillbaka skivorna innan vi åkte till släkten och när jag packade upp paketen spelade jag jätteförvånad.
  Väl hemma och jag spelade dom (igen) så sa mamma alltid ”ja men gud det här känner jag ju igen! Nu känner jag mig hipp och trendig” 🤷🏻‍♀️ Söta mamma. Hon förstod aldrig varför hon kände igen musiken.

  Svara

  Handen upp! Erkänner! Har också snokat och tjuvöppnat paket som barn. Numera kollar jag makens kontoutdrag i ”pakettider” för att kunna se vilken butik min present kan vara inköpt i samt för vilken summa. Sen så börjar jag fundera och spekulera 😊

  Svara

   ”Åh, undrar hur mycket pengar han har lagt på mig i år…”

   Seriöst? Gud vad osympatiskt.

   Svara

    Behöver väl inte vara osympatiskt – summan kan ju ge en ledtråd. Du behöver ju inte läsa in mer i saken än så.

    Svara

   Onice att spekulera i hur mycket julklappen kostat

   Svara

   Jag loggar in på gubbens Mail för att se vad han köpt. Vet kan inte hålla mig! Måste ta reda på vad han köpt. Oj självklart har jag öppnat julklappar och letat julklappar hemma sen jag var liten.

   Svara

  Jag avskyr överraskningar, på riktigt! Vet inte jag mina presenter i förväg så blir jag så irriterad på mig själv. Min äldsta syster är likadan, när jag gick i nian och hon är alltså tre år äldre visste vi ALLA julklappar i förväg! Jag har också utvecklat ett sätt att öppna presenter och återsluta dom utan att bli avslöjad.

  Min man och mina barn misstänker att jag snokar så de slår in presenter på ett svårt sätt, men jag överlistade dom i år😎 Lillebror hade helt klantigt lämnat följesedlarna i en låda under sängen, väldigt amatörmässigt..

  Jag vill understryka att jag blir helt överlycklig och faktiskt lite överraskad (hej koko) när jag får presenten..

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.