Går inte Cissi liiiiiiiite långt nu?

View this post on Instagram

Nämen stackarn. Nu blev stora tuffa vargen som blev såå kränkt över att jag raljerade lite kring töntar på Tinder att han tyckte en rimlig respons på det var att hota mina barn, han blev så spak över mitt svar att han bytte användarnamn. Tror för övrigt han behöver läsa på något om samtyckeslagen😂 Intressant att dessa snubb-spillror som hör av sig och pratar om ”riktiga män” aldrig verkar lika angelägna om att leva upp till ”ta det som en man” själva? Dvs stå öppet för att de hotar kvinnor och barn, istället för att göra det bakom anonyma trollkonton. Men jag är som ni ser hyfsat skoningslös. Nej, jag skulle aldrig hota eller skada någons familj, är inte som dessa avskum. Men jag drar mig inte en sekund för att göra dessa avskums liv till ett helvete om dom inte genast upphör med sitt kvinnohat och sina hotmeddelanden. Mvh galen häxa

A post shared by Cissi Wallin (@cissiwallin) on

Den frågan fick jag via mail tillsammans med ovan inbäddade inlägg, och mitt svar är:
Nä, det tycker jag inte.
Cissi är bara trött på män som gått liiiite för långt i alla tider, och när en kvinna påpeka det så är hon en häxa som inte vet sin plats. Tydligen.
Jag hoppas hennes man packat väskan, för jag har hört att minibussen som cirkulerar Stockholm för att plocka upp män på väg till tortyrläger i Syrien precis varit och tankat och är redo för avfärd igen.

Och hur ska man nu kunna skriva ”INTE ALLA MÄN” när denna man menar att ALLA män står bakom hans meddelade?
Att han är lite av en talesperson för det manliga släktet.
Då är det ju ALLA män!
Borde de kanske ha en omröstning om det här vid Patriarkatklubbens nästa stämma?

112 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Du ska vara i hemmet o städa o laga mat” Så charmigt att skrämmande många män anser att kvinnans plats är i köket med en unge på höften och en stekapade i näven. Kan på riktigt känna hur fittan torkar ihop bara av tanken på att vara i samma rum som en sån man

  Svara

   Vad har syrien med detta att göra. Hoppas hon får reda på vem det är. Otäck man det där.

   Svara

  Har svårt att tro att så många män ställer upp bakom en sån här idiot. För det är ju vad han är, en flummig typ, inte någon som på något sätt talar från en mans synpunkt.
  Tycker inte Cissi går för långt här, skit ska ha skit. Men hon verkar sväva lite högt uppe i det blå med sina kontringar

  Svara

  Jag är mest trött på att inga män verkar tycka att andra män likt denna är sviniga. Är det bara kvinnor som upprörs av att kvinnor dagligen hotas och utsätts av män?

  Svara

   Nej, män också? Har ganska många män som är feminister i min närhet, 50/50 homosexuella och hetero män, som tycker det här är skit. Nu är det mest Linneas konto vi diskuterat, men är ju same same. Kanske har med vart man bor eller kretsar man hänger i hur man upplever mäns engagemang?

   Svara

    Jo visst har jag också män som tycker att andra män beter sig illa men jag menar att man inte ser dessa män sätta ner fötterna och säga ifrån till andra män. Varför finns det ingen stor manlig förebild som kan vara aktiv feminist, som kan föra samma kamp och öppet backa de kvinnor som får skit. Tänk bara om någon som tex Zlatan skulle backa kvinnor och be männen och pojkarna som skriver skit att växa upp och respektera kvinnor. Äh, jag vet inte… jag kanske bara är för trött och patriarkalt deprimerad ikväll.

    Svara

     Magnus Betnér har gjort det i ganska många år. Jonas Gardell och Levengood, finns nog många fler men orkar inte googla. Enligt undersökning som gjordes ganska nyligen var det färre män nu som ville kalla sig feminister och höll det hellre för sig själva. Jag kan på ett sätt förstå dem, jag tycker inte att vi öppnat upp och välkomnat män in i feminismen utan mer satt alla män i samma fack. Vore soft med en förändring där, att tillsammans börja sänka de män som betett sig som idioter

     Svara

      Ja. Ibland känns det bara som att de ”schyssta” männens fokus ligger på att påpeka att de är just schyssta män och att ”inte alla män” är så där. Tycker bara att fokus borde ligga på att backa kvinnorna och ta avstånd från de oschyssta männen i stället,om de nu verkligen är så schyssta. Att se hur de kan hjälpa till att lösa problemet med de taskiga männen i stället för att bara ta händerna ifrån det då de inte är taskiga själv. Borde ju vara i allas intresse att kvinnor inte behandlas så här av någon.

      Svara

       Ja alltså jag håller med dig, men jag förstår också varför det blir så. Hade män gjort som vi kvinnor ofta gör nu, utmålar alla män på ett visst sätt, så hade jag också prioriterat att påpeka att alla kvinnor inte är på ett visst sätt. Jag tror på samarbete mellan könen för att uppnå resultat, tror inte man kan hamna där innan man börjar rikta kritiken på personerna som förtjänar den och inte hela grupper

       Svara

        Fast feminister pratar ju inte om alla män utan om strukturer och generella grupper. Det är ju de schyssta männen som har snöat in på att det skulle innebära alla män. Och nja jag håller inte med dig i hur det vore om det var tvärtom. Jag är vit, jag sitter inte och säger ”inte alla vita” när det pratas förtryck och strukturell rasism. Jag vet ju att jag som individ inte är rasist trots att rasism existerar. I stället lyssnar jag på de med tf och gör det jag som vit kan för att backa.

        Svara

         Fast du kan inte förneka att alla män oftast utmålas som svin. Inte av alla feminister, men ofta i diskussioner.

         Svara

          Inte i de feministiska diskussioner och forum jag är. Där pratas det om strukturer och samhällsgrupper, statistik och generaliseringar. Inte alla enskilda individer. Men man måste kunna prata om samhällsstrukturer utan att tro att det handlar om alla individer i de grupperna.

          Svara

           Fast i kommentarsfält – bland annat här, så utmålas alla män som samma skit. Bara att scrolla ner lite i detta kommentarsfältet.

           Absolut, men vill jag ha nyanserade feministiska debatter så finns det ju bättre forum för det än det här kommentarsfältet. På samma sätt som att det finns fler feminister på Instagram än Cissi och LD, även om de inte får utrymme här inne.

           Ja, alltså jag är på samma sida som dig. Skrev bara att jag förstår varför en man känner att han måste bekräfta att han inte är som män utmålas. Jag hade gjort samma sak själv om det var tvärtom

           Varför hånas man alltid, särskilt här, med ett ”Inte aaaaalla män” så fort man skriver att sluta dra alla män över en kam och se de alla som ondskefulla?

           22:44 Ja, jag undrar det också. Sen undrar de varför män lackar…

           21.57, tipsa gärna om vettiga konton, skulle verkligen uppskatta det 🙂 . Cissis och flera andras är bara en uppvisning för egen bekräftelse, ”titta på mig vad duktig jag är”. En person som Cissi som återigen blivit en mer ”hardcore” feminist, har en avskräckande effekt på alla förutom hennes trogna svans som till stor del inte är benägna till egen reflektion.

          Jag tänkte precis samma sak som jag svarar! Hur lätt är det att vara man idag när man läser wallins instagram! Men även wallin är feg. När hon skrek om våldtäkter så vägrade hon prata om vilka män som våldtar, men skit samma det finns mycket bättre feminister än wallin! Och hennes uthängningar av män är vidrigt.

          Svara

      Det är inte ”vår” sak att välkomna män.

      Svara

       Självklart är det vår sak att välkomna män som är feminister in i debatten. Och vi borde göra det. Vad har du för attityd egentligen? Ju fler män som står starka vid kvinnors sida desto bättre

       Svara

       Tänker att lära lite från Martin Luther King och hans tänk om allierade från vita till de färgade var bästa (och kanske ända) sättet att nå riktig förändring och att välkomna dem var en viktig del i det.

       Svara

        Fast det är ju inte enda ”skolan” liksom. Förändring har inte precis historiskt skett genom en vänligt utsträckt hand.

        Svara

         Jodå, finns många exempel på det. Liksom motsatsen såklart.

         Svara

      Det finns många män som självklart tycker att män som behandlar kvinnor dåligt är idioter minst sagt. Det tokiga är att Cissi verkar tycka att man inte säger ifrån om man gör det på andra sätt än på instagram.

      Cissis arga inlägg gör ju ingen nytta för att skapa diskussion eller komma framåt. Hennes följare är väldigt otrevliga om någon tycker annorlunda om minsta lilla, och därmed finns inget utrymme för diskussion. Cissis instagram verkar mest vara till för att smörja Cissis ego, inte för att nå nya personer eller agera i riktiga livet.

      Svara

       👏🏻

       Svara

       Exakt! Som mobben mot tjejen som var feminist men som tyckte man kunde vara snäll ändå. Hon skrev verkligen inte ett enda elakt ord utan hade bara en annan åsikt på hur man bör bete sig för att nå jämlikhet. Och hon kallades för helt sjukt elaka saker och att hon inte var en del av systerskapet.

       Svara

   Hur kan du veta att ”inga män tycker att män likt denna är sviniga”? Män i min krets accepterar inte sånt beteende av varken män eller kvinnor.

   Hur menar du att de ska visa det för att just du ska se det? De kanske pratar om sånt i sin bekantskapskrets och det är ju lika mycket värt som att skriva om det på instagram.

   Svara

  Handlar detta om män som börjar skriva vedervärdiga saker och hota en om man inte svarar på ett meddelande? Har sett såna skärmdumpar cirkulera de senaste dagarna. I så fall går hon verkligen inte för långt.

  Svara

   Jag är aktiv på en del dejting- och sexsidor. Brukar se ut så här när en man skriver:
   Alternativ 1: jag svarar inte alls. Han fortsätter skriva. Och skriva och skriva. Till slut är jag en ful h*ra som inte svarar. Och vad f*n gör jag där om jag ändå inte vill träffa män?
   Alternativ 2: jag säger tack men nej tack. Han svarar att jag är en ful h*ra och vad f*n gör jag där om jag inte vill träffa män? Ibland drar de till med ”haha gick du på den?? Klart jag inte ville prata med en ful h*ra som du.
   Alternativ 3: jag svarar tack men nej tack. Han vill då gärna ha lite feedback på vad han så fel och hur han hade kunnat skriva annorlunda för att maxa hans chanser när hans skriver till tjejer. Men sorry grabbar, jag är inte där för att vara er dejtingcoach. De4 har jag varken tid, ork eller lust med.

   Summering: många män (obs obs obs inte alla) är väldigt dåliga på att ta ett nej.

   Svara

    Ursäkta alla stavfel. Köpt ny telefon idag och är inte vän med tangentbordet än…

    Svara

    Det är såna jag menar! Såg några inlägg på IG från konversationer med män som gått från ”hej” och att de ska söka upp och döda henne på några timmar 😷 blir så uppgiven

    Svara

     Minuter menar du väl?

     Svara

    Haha jag är lesbiskt och är såklart tydlig med det när jag haft något konto på dejtingsidor, ändå har jag haft män och par som skriver och blir sura när jag inte svarar

    Svara

     Par är så sliskiga. Hade jag sökt sex med par hade jag skrivit det.. Och nej, det är ingen ära att få ligga med dig och din fru

     Svara

      Eller kvinna och hennes man. Haft kvinnor som kör med ”Men du har bara sex med mig, han tittar bara på eller smeker lite”. Som att det gör någon skillnad 😂

      Svara

  Går absolut inte för långt. Kör hårt! Häng ut svinen.

  Svara

  Vilken sjuk jävel. Hon borde hängt ut honom med namn och hoppas verkligen hon söker upp honom. Synd bara att svensk lag är så mesig. Folk blir ju knappt fällda för våldtäkt så det här kommer nog inte leda nånvart om det anmäls, dock hoppas jag ändå att hon anmäler och att det blir konsekvenser för den här idioten till ”man”.

  Svara

  Är så trött på allt hat som florerar

  Svara

  Alltså, den dagen en man står framför mig och tittar upp mot mitt ansikte och säger samma sak – Då! skulle jag ta en sådan kommentar på allvar. Nu skulle jag inte bry mig om sådana anonyma skriftliga idiot-neandertal-kommentarer om jag fick dem, men det är klart, att får man som Cissi eller Linnea ett dussin sådana i timmen så är det en annan femma.

  Svara

  Hon går verkligen inte för långt! Är så innerligt trött på män som inte tar ställning mot andra idiotiska och galna män.

  Svara

   De har fullt upp med att gapa ”inte alla män!” på alla ställen där kvinnor pratar om sina erfarenheter av just dessa idiotiska män.

   Svara

  Lite svårt att förstå bakgrunden men hon blir ju hotad av den här mannen. Tycker inte hon går för långt I det här fallet.

  Svara

  Varför lade du inte upp hela konversationen? Du har ju klippt ut delar så att det inte blir seriöst.
  Jag är med henne, och alla andra som inte tillåter män att få bete sig som svin, hela vägen men det hon skrev tillbaka var inte rumsrent, men det valde du att utesluta? Tycker att man måste se över hur man uttrycker sig, båda hon, han och hen.

  Cissi´s svar som Cam inte tog med;

  ”Hoppsan, en kränkt Tinder-man som blev lite raljerad kring?
  Du vet att det du hotar mig med är straffbart va?
  Men om vi ändå ska lägga oss på din nivå: jag har väldigt bra hjälp och allierade att ta reda på precis vem du är. Du ska nog vara mer rädd än mig, gubben. Om du någonsin uttalar hot mot mig eller min familj så kommer jag att göra sånt jävla kaos av dig att du kommer se dig över axeln resten av ditt liv. Ta mig på orden.”

  Svara

   Ja, det är där jag tycker hon går för långt. Det blir liksom pajkastning, där det viktiga i det hela försvinner även om hon har rätt från början

   Svara

    Nej hon går inte förlångt. fan hur mycket skit ska man behöva ta som kvinna???? Klaert som Fn att hon lackar ur på idioten….

    Svara

     Vem har sagt att man ska ta skit? Man kan hantera idioter på olika sätt.

     Svara

     Ja och varför måste man alltid bemöta dessa idioter med lugn saklig ton? Jag lackar fan också ur när män skriver hot till mig. Varför skulle jag svara dem med respekt?? Vill de ha respekt och lugn ton kan de börja själva. Jag orkar inte vara den större människan när män söker upp mig bara för att skriva skit. Sorry not sorry.

     Svara

      För att man då fortsätter att vara seriös och en kvinna som sitter på makten istället för att dynga ut sig på det billiga sättet, hon är smartare än så i vanliga fall. Hat mot hat funkar väldigt sällan. Jag ställer mig såklart inte på mannens sida, jag tänkte mer kring hus Cissi börjar använda samma språk som de hon hatar, och som vi alla tycker är gränslösa svin. Det gör henne inte stark som röst utåt.

      Svara

       Jag är i alla fall inte intresserad av att vara ”seriös och stark” när jag svarar män som hotar mig och beter sig vidrigt. Jag har tappat det intresset för länge sen.

       Svara

       Tänker att hennes gräns kanske gick när han blandade in hennes barn? Förstår att man inte alltid orkar vara korrekt.

       Svara

   Nej, man måste inte se över hur man uttrycker sig när någon skickar hot och vidriga meddelanden till en. De har liksom förbrukat sin ”rätt” att bli bemötta trevligt. Han valde att skriva dynga till henne, han fick svar. Tråkigt för honom.

   Svara

   Jag har bäddat in hennes inlägg så jag har inte klippt någonting alls. Du vet att du kan bläddra med hjälp av pilarna va?

   Svara

   Jag har ingen aning om vad Cissi svarar som inte är rumsrent men hade någon skrivit sådär till mig kan jag också meddela att mitt svar inte varit rumsrent och jag skulle då också ha önskat att fokus låg på kommentaren jag svarade på än vad jag svarat…

   HAN är ett svin. Vad hon svarar är HELT irrelevant.

   Svara

   Mmmm verkligen. Not. Han hotar hennes barn för att de ska vara ”lika inför lagen” med de män vars anonyma Tinderkonton hon visat exempel på. Hur man kan dra in hennes barn är för mig helt obegripligt. Men han verkar ju inte ha många hjärnceller där de ska vara, tror att samtyckeslagen har något med frågan att göra. Både bristande logik och språk. Hoppas hon tar reda på vem han är och ger igen med råge.

   Svara

   Har vissa problem med debattklimatet på sociala medier (se nedan) men jag tycker cissi gör all rätt i att svara så. Hot handlar om att med aggressivitet fastställa dominans. Hon svarar aggressivt tillbaka med samma mynt. Hans dominans föll som ett korthus.

   Svara

   CamCam har bäddat in inlägget direkt från Instagram, och har således inte klippt bort något. Klicka på pilen (till höger i bilden) för att se resten av konversationen.

   Svara

  ”Män ska vara glada att kvinnor bara kräver jämställdhet och respekt, och inte hämnd!”

  Svara

   Fan, det på väggen hemma hade varit görfint

   Svara

  Så deprimerande😩 det går ju bakåt med allting.

  Svara

   Nej? På vilket sätt går det bakåt? Kvinnor har det bättre än någonsin. Vi är inte där vi vill vara än, men vi går framåt

   Svara

    Gör det verkligen det? Om man tittar globalt?

    Svara

     Ja. Framåt, eller i vissa länder står still. Det går inte bakåt iallafall. Tror man det är man dåligt påläst om hur kvinnans rättigheter historiskt har sett ut

     Svara

      Nu handlar det ju inte om att vi antingen går ”framåt” eller ”bakåt hundra tusen år”. Att vi globalt går bakåt är ju att vi idag är sämre än vi var igår liksom. När de utvärderar jämställdheten i världen jämför de ju inte med grottmänniskor och allt bättre än det räknas som att vi ännu går framåt.

      Svara

    Nja. Det räknas då och då på hur det står till med jämställdheten. För något år sedan hade vi ca 200 år kvar till jämställdhet om vi gick i samma takt som då. Något år senare gick det bakåt i utvecklingen med jämställdheten. Hur det såg ut för Sverige i senaste beräkningen vet jag inte men jag hittade en intressant text när jag googlade lite snabbt https://www.hbl.fi/artikel/minst-200-ar-tills-varlden-ar-jamstalld-utvecklingen-gar-bakat-pa-flera-omraden/

    Där står det bara att Sverige är i topp men det säger inget om hur vår utveckling ser ut. Vi är kanske bäst av de dåliga liksom.

    Svara

     Kvinnor fick först inte plugga, när de fick det kunde de sen ändå inte få jobb. Fann inget dagis. Ingen smärtlindring vid förlossning. Kvinnor hade mycket sämre jobb än män – alltid. Kvinnor blev tvångssteriliserade. Kvinnor var beroende av sina mäns löner. Kvinnor hade inte rösträtt. Och tusen saker till.

     Jag tycker bara att vi går framåt hela tiden

     Svara

      Om vi går framåt eller bakåt är inte en fråga om vad man tycker utan fakta. Sen kan man ju tycka att faktan är ett problem som måste lösas eller inte. Eller tycka att det inte spelar någon roll. Men huruvida vi går framåt eller bakåt i utvecklingen är inte en åsiktsfråga.

      Svara

       Klart det är. På vilka punkter går vi bakåt då?

       Svara

        Läste du länken ovan? Vill du ha mer specifikt för något land så hänvisar de i länken till en rapport från WEF (som undersöker just jämställdhet på en mängd olika punkter som utbildning, lön, sjukvård, osv osv osv). I rapporten får du själv söka upp det du är intresserad av att veta mer om.

        Svara

        Förstår inte hur du menar att det är en fråga om åsikt. Finns statistik och fakta på jämställdhetsnivåer. De ändras inte av att jag tycker att det är jämställt. Däremot kan jag tycka att det inte är ett problem att det inte är jämställt. Men det ändrar inte fakta.

        Svara

      När min mamma födde mig 1978 fick hon ligga två veckor på BB för att återhämta sig och barnmorskor tog hand om alla barn på nätterna så mammorna fick sova. Lite bakåt har det nog gått på vissa plan…

      Svara

       Fast det där har inte med kvinnans rättigheter att göra, det där har med pissig sjukvård att göra. Brist på pengar och personal

       Svara

  Det är män i ett nötskal. Proof that sexual orientation isn’t a choice: it’s 2019 and people are STILL attracted to men.

  Svara

   Hahaha😂😂😂👏👏👏

   Kom att tänka på en intervju med en tjej som hade skrivit en bok om hur man blir lesbisk. Hon hade skrivit den för att många av hennes heterotjejkompisar var avis på henne som var lesbisk. Så frågade hen som intervjuade om det fanns något behov av en liknande bok om hur man blir bög varpå hon svarar: ”haha nej!! Varför skulle någon man frivilligt vilja vara med en annan man om han kunde välja!?!?”

   Svara

  Inte för att vara sån men hon är INTE feminist, hon är en MANShatate.. Det är en stor skillnad. Ja jag tycker att hon brukar gå för långt. Om en man hade bettet sig på samma sätt som hon gör fast mot kvinnor hade det låtit väldigt annorlunda. Han skriver klart och tydligt att han vill ge igen med samma mynt som hon gör med det NI LÄSER är att HAN HOTAR HENNE vilket är felaktigt. Läs konversationen igen hörrni!

  Svara

   Sitter du och stickar på hans offerkofta medan du läser här inne?

   Svara

   Läs brottsstatistiken så lär du dig vad män gör mot kvinnor och barn (och andra män). Män som hatar kvinnor våldtar, misshandlar och mördar. Kvinnor som hatar män (för att de gör just det), outar idioter på sociala medier…….

   Svara

   Männ behöver ju inte bete sig ”så”. Hon gör det sv en anledning

   Svara

   Hon delar inlägg på pinsamma killar från Tinder (inget ansikte vad jag kunde se) = han skriver att han ska komma och hota henne och hennes barn. Och du menar att hon är MANShatare?
   Det är väl han som är kvinno- och barnhatare i så fall.

   Svara

    Men manshatet är alltid värre än kvinnohatet enligt folk som Ida.

    Svara

   Oh hoppsan Kerstin här blev det nog tokigt…

   Svara

  Varför taggar Dasha alla hennes bilder med sin ”baby”s namn?

  Svara

   Va? Har hon taggat Cissis bilder?

   Svara

    Tror du förstod vad personen menade.

    Svara

   Vems bilder? Sina bilder?

   Svara

  Just detta kan jag begripa – hot är oacceptabla givetvis. Men inlägget om dokumentären ”Anders och hans 23 kvinnor” (el liknande) är ”too much”. Hans beteende i Nahid Perssons film har inget att göra med att han är man. Han är inget svin, men hans beteende är svinigt. Fast mest tragiskt. Han är ingen lycklig och välmående människa (man el kvinna). Han är begränsad i sitt känsloliv, upplevda egenvärde och inre trygghet. I det fallet ser jag noll och inget feministiskt perspektiv, bara tragiskt.

  Svara

  Läs brottsstatistiken så lär du dig vad män gör mot kvinnor och barn (och andra män). Män som hatar kvinnor våldtar, misshandlar och mördar. Kvinnor som hatar män (för att de gör just det), outar idioter på sociala medier…….

  Svara

  För att man då fortsätter att vara seriös och en kvinna som sitter på makten istället för att dynga ut sig på det billiga sättet, hon är smartare än så i vanliga fall. Hat mot hat funkar väldigt sällan. Jag ställer mig såklart inte på mannens sida, jag tänkte mer kring hus Cissi börjar använda samma språk som de hon hatar, och som vi alla tycker är gränslösa svin. Det gör henne inte stark som röst utåt.

  Svara

   Varför inbillar du dig att Cissi var ute efter att få nåt att ”funka”? Varför ska Cissi liksom inte kunna svara med ”samma mynt” (please – han hotar hennes barn – inget Cissi svarar är likställt med det).

   Han skrev till henne som ett svin och svarades som det svin han är. Allt Cissi gör behöver inte ha ett syfte. Ffa inte vid svar på sånthär.

   Svara

  Vette fan om hon gör rätt då det bara blir som en ond cirkel. Snubben är ju uppenbarligen en olycklig galning som förmodligen bara är ute efter att provocera. Men hon går som vanligt rakt in i den enkla fällan precis som Linnea alltid gör. Antingen är det för att dom endast är korkade eller så är det för att skapa content till sin ”kamp”. Det är ju bara att ignorera….

  Sen fattar väl vem som helst att män generellt sätt inte stödjer sånna här individer som vissa av kommentarerna ovan i initierar.

  Svara

   Eller så blir de förbannade och har cirka noll intresse av att uppfostra dessa snubbar till finare människor?

   Svara

  Tycker det här är knepigt, har sett några av de tinderkonton hon printat. Vissa har varit helg vanliga snubbar och andra riktiga vider, en representation av världen liksom. Det är tinder, man swipar om man är intresserad – annars låter man bli och matchar ju inte med idioten som förtydligat i sin profil att han ÄR en idiot dessutom. En skapar väl inte ett tinderkonto för att bli uthängd på en av Sveriges största feministkonton? Åh, jag vet inte.

  Tycker hennes reaktion gentemot honom är fullt rimlig verkligen, men känns inte rimligt att printa folks dejtingprofiler oavsett kön? Eller det kanske är det, jag vet inte.

  Svara

   Nej det är inte okej att hänga ut folk pga en profil på tinder

   Svara

    Jag vet inte vad jag tycker om just hennes poster med tinderprofiler. Å ena sidan…å andra sidan…

    Men någon dag sedan fick tjejen som diskuterade med Dogge skylla sig själv att han printade hennes bilder och påpekade hur hon såg ut. Hon hade ju ändå lagt upp de själv.

    Perelli får skylla sig själv att sveriges största skvallerblogg lägger ut bilder på hennes son. Hon har ju ändå lagt ut bilderna själv.

    Osv.

    Svara

   Nej jag tycker inte heller tinderinlägget var varken kul, bra eller schyst. Det finns ju mängder med datingsidor där folk söker allt möjligt i sex eller relationsväg, bra mycket ”värre” saker än detta. Det är ju det som är meningen, att de som vill ha kontakt med dessa människor får det.

   Jag tycker det är jobbigt att allt har blivit så lätt att lägga ut offentligt. Att det anses normalt att ta någons datingprofil och lägga ut som ett skämt (?). Även om man inte ser ansiktena så hade man skämts något åt det grövsta och fått ångest om man såg sin egen profil så. I alla fall jag.

   Svara

   Varför är mitt svar till denna kommentaren i modd. Skrev inget elakt mot någon 🙁

   Svara

   Håller med om att det är gränslöst att sprida profiler som är avsedda för en begränsad publik till en bred allmänhet. Tyckte dessutom att det mesta av hennes outande var ren kinkshaming. Typ ”kolla här, kille som vill smiska nån”, ”Titta titta, en daddy dom som söker en olydig dotter”, ”här har vi en egenkär jävel som flexar sina magrutor”, kolla här sicket svin, han vill bara ligga analt”. Typ. Alla ligger liksom inte i reproduktivt syfte, män som kvinnor. Och alla som söker ligg på Tinder och redan initialt är ärliga med sina preferenser och kinks är på intet sätt kassa människor, tvärtom – risken för missförstånd, besvikelser och överskridandet av personliga gränser minskar med sådant beteende. Att häckla det är bara sexualfientlig moralism, hon är att ses som granntanten i Teheran som ringer och golar till sedlighetspolisen om omoraliska ungdomar. Ofräscht.

   Dock är ju den som skrev kommentaren till henne ett helt uppenbart pucko själv. Ett osedvanligt korkat pucko måste sägas, han borde ju fattat att han bara när Cissis ego eftersom sådana som hon och Linnéa C lever och bygger sina varumärken på hela näthat/kvinnohat/hot-grejen.

   MVH,

   En chey med gedigen erfarenhet av sexragg på nätet. Som har många vänninor som använt Tinder i samma syfte.

   Svara

  Jobbigaste kvinnan på denna jord!

  Svara

  OT. Någon som köpte skincity julkalender och säga vad som fanns i den? Och om den var bra?

  Svara

   Gå in på Instagram och kolla under #skincitybeautycalender , där under finns det bilder taggade från alla luckor i kalendern.

   Svara

  Gällande detta debattklimat vi har just nu…Människan dras till drama. Aldrig är det så uppenbart som när folk beefar öppet på nätet och man har en hel svans som tittar på och applåderar. Jag låtsas inte att jag skulle vara annorlunda, konflikt på visst avstånd kan vara väldigt underhållande och jag kan inte känna att jag är stolt över behovet inom mig som kittlas när jag tar del av skådespelet.

  Internet är en ypperlig plats att tillfredsställa detta behov, vi matar konflikter med uppmärksamhet och internet matar oss med fler konflikter.

  Därför är polarisering och provokationer så effektiva när det gäller att fånga människors uppmärksamhet. Vi dras till dramat (obs min icke-kvalificerade åsikt men ganska säker på att detta är fastlagt inom psykologin).

  Så det dramatiska är ett effektivt uppmärksamhetstrick. Och just därför får det provokativa, det som upprör oss, genomslag. Trump anyone?

  Som till exempel bad som kallas ”manshatande feminister”. Asså, missförstå mig rätt lite manshat kan vara renande och utlösande. Men det finns de som tar polariseringen ett steg längre och vi försvinner bort till en plats där diskussion blir omöjlig om man inte håller med om grundpremissen ”alla män”. Alla män alla män alla män. Vips har vi en könspolarisering och en gruppering kvinnor versus män och de kvinnor som kommer med ett ”inte alla män” deras verklighet erkänns inte alt. de är inte tillräckligt informerade.

  Vi kommer aldrig kunna bygga ett jämlikt samhälle på en könskonflikt. Det förstår vem som helst. Men grupperingar och polarisering och konflikt är ju så effektfullt. Och gråzoner är ingen intresserade av det tar så lång tid att förstå och the bad guy är inte lika uppenbar…

  Forum som CW och LD skapar är nog viktiga för många för att kunna känna systerlig gemenskap lite sund ilska osv. Men jag diskuterar hellre där fler åsikter får plats och där gråzoner tillåts.

  Svara

   Undrar mest varför ”folk” har så svårt att förstår förklaringen. ”När man skriver män så menar man inte alla män”. Är det kanske för att dessa dramasökande individer för facto är dummare än andra och därmed också faktiskt inte är lite informerade? För det förklaras ju, om och om och om igen. Till tålamodet tappas och då faller ju också intresset av att vara gråzonig.

   Svara

    Men varför har du behov av att generalisera och dela upp människor efter könstillhörighet. Gör du samma sak när det kommer till etnicitet?
    Klart att folk tar åt sig när dom känner sig utpekade och svepna under samma kam som ett gäng hemska individer. Det är då bara en naturlig reaktion att ta avstånd anser jag.

    Det är som att jag skulle säga att jag hatar feminister, dom är vidriga!!!
    Tar du som feminist åt dig eller ska du då förutse att jag menar ju såklart inte alla feminister utan endast dom otäcka?

    Svara

    Fast vissa menar ju alla män det här ju uttryckts explicit.

    Jag tycker iofs generalisering är ok när man pratar strukturer. Problemet är att CW pratar om strukturer och pekar ut enskilda män som exempel på dessa strukturer. Det blir lätt lite blandad kompott av analysnivåer. Är tex idioten som skrev till CW ett typexempel på män? Nej. Är han ett typexempel på strukturer och förklaringen till kvinnors i allmänhet underordnade roll? Nej. Är dessa Tinder-killar detta? Nej. De är alla exempel på manligt uttryck såklart men när man exemplifierar strukturer på dessa vis blir det lätt för män att göra samma, leta upp miffon på ronder, stories om kvinnor som raggar gränslöst osv och så glöms strukturerna bort. Det blir taffligt och under bältet och diskussionen blir därefter enligt min uppfattning.

    Om det är fel vet jag inte. Kan vara effektfullt att rikta lampan på grisen för att se gyttjan liksom.

    Svara

     Tinder inte ronder*

     Svara

  En väldigt lång kommentarer i modd….

  Svara

   😥😥😥😥

   Svara

  Älskar hur hon sätter han på plats. Run Forest ,run..🏃

  Svara

  Nej jag tycker inte att hon går för långt.

  Svara

  Jo hon går på tok för långt med allt hon sysslar med just nu!
  Har så svårt att ta henne seriöst! Det blir bara så fjantigt

  Svara

  Har hon gått med i gängen i Malmö eller vad är det frågan om? Killen är uppenbarligen en stor idiot som aldrig borde få föröka sig, men hennes svar passar ju bättre i en maffiafilm än i verkligheten. Vad håller hon på med?

  Svara

  Jag tycker inte att hon går för långt. Men jag kan tycka att hon vid det här laget borde veta att reaktioner som hennes är PRECIS vad dessa ”män” vill ha. De provocerar ju och hon går i fällan.
  Jag förstr såklart att det är svårt att inte reagera när det handlar om ens familj, men jag tror att hon skulle få en bättre slagkraft om hon inte sa någonting till honom alls, hon kan ju ändå kontakta sina allierade, utan att svara honom.

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.