Öppet Spår

 

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… 🙂

414 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Läser ni några finlandssvenska bloggar? Tips på bra blogg?

  Svara

   Carola Ekman tycker jag är ganska bra. Janina Nylund var min favorit men hon har inte bloggat på länge nu

   Svara

   Bysandramaria! 😍

   Svara

    Men Emma. Jag är så besviken 🙁 Här sitter jag och skriver ett långt kärleksbrev på mail till dig och du svarar inte? Trodde vi var varandras själsfränder? Du med bantningspiller, jag utan behov av bantningspiller men accepterar dig ändå – som du är, trots bantningspiller. Trodde vi hade ett liv framför oss fyllt av chips och netflix chill. Rekommenderar alla som är nyfikna att besöka läkare istället, Emma kommer bara leka med era känslor och ta era pengar 💔

    Svara

   Ellen Strömberg läser jag ibland, en mycket mysig blogg 😊 Hon bor i Jakobstad. bffellen.com

   Svara

   Morotsliv

   Svara

   http://Www.mariasmemoarer.com, skriver om alla resor hon gjort bland annat. Otroligt jordnära tjej.

   Svara

   Haha hade önskat att jag vågade länka min blogg men den suger just nu xD

   Svara

   Danielasdagbok.com och karolinaskaos.com. De har även en podd tillsammans! Rekommenderas.

   Svara

   Linn Jung 😍

   Svara

   Jag har börjat blogga igen, ännu finns det få inlägg men med tiden kommer det fler. 🙂 finachristina.wordpres.com

   Svara

  Är det värt att bli nagelterapeut/hudvårdsterapeut/osv?

  Svara

   +1!!

   Går i tankarna att skola om och bli hudterapeut men då måste jag sluta mitt jobb, ta ett lån för utbildningen kostar pengar osv.

   Svara

    Jag funderade på det för älskar’t men insåg att hård konkurrans + sliter på kroppen att sitta framåtlutad hela dagarna + dålig lön och ingen egentlig möjlighet att tjäna mer än minimilön om en inte startar eget och anställer andra efter tio års krigande för att skapa en stabil kundkrets stod i vägen.

    Svara

   alltid värt att följa sin dröm, tycker jag!

   Svara

   Jag tror att du kommer att ångra dig i livet, eller iaf tänka på det då och då och fundera på hur det kunde ha blivit ifall du inte testar!

   Det kanske finns en del nackdelar med det, men det kreativa, vårdande och pysslande kommer säkert väga upp 👍

   Svara

   Beror på vad du kommer göra med din utbildning, och om du verkligen kan tänka dig det livet ut.
   Jag är utbildad hudterapeut och spaterapeut, gick en utbildning här i Sverige som var CSN-berättigad. Otroligt tufft, men så otroligt lärorikt och kul! Ångrar det aldrig, då jag alltid har varit väldigt intresserad av huden på alla tänkbara sätt. Har jobbat på ett väldigt fint spa, men det var också det som fick mig att fundera över vad jag verkligen vill göra resten av mitt yrkesliv.

   Att jobba på spa är väldigt stressigt (du är konstant fullbokad, man har tur om man hinner dricka vatten eller gå på toa mellan behandlingarna, räkna med 10-12 behandlingar per pass. Oftast hinner man bara sätta gästen upp, servera vatten och byta handdukar och redskap innan nästa människa ska in). Du jobbar i varma rum och svettas mängder, du ska alltid hålla en lågmäld profil och prata med spaaaarösten, samtidigt det sliter på din egna kropp att massera och behandla människor i alla storlekar och former dagarna i ända. Detta är som sagt på ett spa, men har kollegor som även jobbat på salonger och säger även att det är stressigt, och att vara egenföretagare är aldrig lätt.

   Jag vill inte på något sätt avskräcka. Nu är jag relativt ung (tidiga 20-spannet) och känner att jag vill ha ett jobb där jag får ta i mer psykiskt, plus ha en lön som är rimlig och slippa jobba varje helg (vilket jag nästan ändå gjort sedan 16-års åldern). Men om jag hade varit runt 40-50 hade jag definitivt hoppat på tåget! Fantastiskt yrke, man får en sådan enorm tacksamhet och beröm av gäster att man kan leva i dagar på det, att alltid få arbeta med väldoftande produkter och se fina resultat.

   Nu ska jag till hösten hoppa på en annan utbildning, en 3-årig som förhoppningsvis kommer vara det jag vill göra tills jag inte kan/vill jobba mer. Men om du vill/kan och verkligen verkligen vill det så tror jag på dig! Lycka till, och fråga gärna om du har någon fråga om utbildning/yrket 😀

   Svara

   Jag är hudterapeut och spaterapeut, blev klar för snart 2 år sedan. Det beror helt på hur motiverad du är, och om du innerligt vill det. Utbildningen jag gick var CSN-berättigad, vilket är rätt unikt. Fantastisk utbildning, höll hög standard, men den är tuff och den kräver mycket av dig. Heltid måndag-fredag och man gick både dagspass och kvällspass på skolan (för att få känna på hur det är i yrkeslivet).

   Nu är jag 23 år och har kommit underfund med, efter att ha jobbat på två olika bättre span i Sverige att jag aldrig kan tänka mig att jobba med detta tills jag blir pensionerad. Det är ett kul och mysigt jobb, men du har 10-12 behandlingar per pass, du hinner aldrig dricka vatten eller ens gå på toaletten emellan förrän det är lunch (det är upp med gästen ur bädden, erbjuda ett glas vatten, byta handdukar/desinficera och fixa nya redskap), du jobbar i rum som är otroligt varma och du svettas mängder (hej resorb), jag har ont i händer/handled av all massage det blir och har dragit handen ur led ett par gånger, jag har en lön som jag nästan skäms över, jag jobbar nästan varje helg. Samtidigt har jag fantastiska kollegor, jag får otroligt mycket beröm/positiv feedback som jag kan leva på i dagar.

   Det kändes verkligen som en rant, ber om ursäkt för det. Ser otroligt mycket fram emot hösten då jag ska söka in till universitetet och börja plugga igen, till något som jag vill göra resten av mitt yrkesliv. Har även hört av kollegor som jobbat på salonger/drivit eget att det är kämpigt som bara den. Det är inte så flashigt som det verkar. Men vet du vad? Vill man så KAN MAN, och då tycker jag absolut du ska göra det! 🙂

   Svara

   Det beror helt på! Jag är hudterapeut och spaterapeut, gick en CSN-berättigad utbildning i Stockholms-området. Tuff utbildning, höga krav och heltid där man förväntas vara närvarande samtidigt som det är självstudier och tentor. Utbildningen höll dock hög standard, och jag kände att jag verkligen kunde yrket när jag blev färdig för snart 2 år sedan.

   Men jobbet i sig är inte så flashigt/mysigt man kan tänka sig. Har jobbat på två bättre span i Sverige, och jag har nu kommit underfund med att jag absolut inte vill göra detta tills jag trillar av pinnen. I snitt 10-14 behandlingar per pass, så dålig lön att jag nästan skäms (tjänade bättre på min tidigare tjänst som butikssäljare), jobbar nästan varje helg, har börjat få ont i händer och handleder och även fått varning av läkare med att fortsätta med att massera så otroligt mycket som jag gör, massage är otroligt bokat på just span (är 23 år för övrigt), det är otroligt varmt i rummen och du måste i princip dricka resorb efter varje pass för att inte bli uttorkad.

   Fördelarna är mina underbara kollegor, fantastiska gäster som ger otroligt mycket fin feedback och beröm så man nästan blir generad, jobbar med jättefina, väldoftande produkter, när man inte stressar mellan behandlingarna kan man själv stressa ner under behandlingarna, samt gäster som väljer att komma tillbaka till just dig och du ser klara förbättringar, roliga och intressanta utbildningar.

   Har många kollegor som har jobbat på salonger/drivit eget, men även det verkar rätt slitigt och det tar lång tid att bygga upp ett varumärke som går med vinst.
   Nu ser jag själv fram emot att till hösten söka in till universitetet, och börja plugga igen, så att jag hittar något som jag vill göra mitt framtida yrkesliv.

   Men om du verkligen känner att du är redo, så sök! Jag ångrar aldrig att jag provade, för det har öppnat nya dörrar på andra håll, och dessutom fått massor med kunskap längs vägen 🙂

   Svara

    Oj, sorry för en miljon svar. Trodde inte dom gick igenom!

    Svara

     Tycker detta är så fint ändå haha. Tre jättelånga men ändå lite olika svar. Så engagerat. Var inte jag som sökte svaren men tyckte detta var fint och bra!

     Svara

  Någon som har erfarenhet av att sälja/köpa user names på insta? Några gånger i veckan får jag erbjudanden från främlingar (DM) som vill köpa mitt namn. Oftast mellan 3000 och 5000 dollar, men senast en snubbe som erbjöd 15000 dollar. Svårt att tacka nej till. Någon som har koll på hur det funkar? Blir inte så mkt klokare av att googla….

  Svara

   Vad tusan har du för namn? 🤩

   Svara

    Inget speciellt egentligen, men det är bara 3 bokstäver så det är väl därför.

    Svara

   Klart att du ska sälja det då!

   Svara

   Kan det vara något slags bedrägeriförsök, typ du-har-vunnit-på-lotto-mail och nigeriabrev? Typ ”Du ska få en stor summa, du måste bara betala den här lilla överföringsavgiften först, och hoppsan jag råkade betala 1000 kr för mycket på paypal, kan du betala tillbaka dem..?”

   Svara

   Bara 3 000 dollar är ca 27 000 sek. Tänk då 15 000 dollar?? Är också grovt nyfiken på vad du har för användarnamn! Är det sanning i affären så borde det väl bara vara att skapa någon form av påskrivet kontrakt (skrivare/scanner kanske?) eller dylikt. Varav sen pengarna förs över, och sedan instagramnamnet tas över av köpare genom via antingen byte av namn eller medgivande av konto helt och hållet? Jag är dock helt opåläst. Det kanske är betydligt svårare än såhär.

   Om inte annat, kolla med Therese Lindgren… Hon köpte ju nyss till sig namnet ’therese’ på instagram. 😉 Var väl någon annan influencer som gjorde så nyligen också? Var det Alexandra Nilsson kanske?

   Svara

  Tips på mysiga middagsresturanger i Stockholm? Gärna med gott kött

  Svara

   AG?

   Svara

   Gute grill
   Rolfs kök

   Svara

   Griffins!

   Svara

   Köttmästarn går jag alltid till när jag är i Stockholm. 😊

   Svara

   Kör på pubologi eller punk royals bakficka/café fett prisvärda avsmakningsmenyer!

   Svara

   stadshuskällaren

   Svara

  Hej!
  Jag har precis flyttat till Uppsala. Om någon kan rekommendera en bra och prisvärd nagelsalong skulle jag vara evigt tacksam! 😊😊

  Svara

   Alice Dahlin är bäst. @nailssbyalice på Instagram.

   Svara

    Tack för tipset! Ska kolla hennes insta 😊

    Svara

   Jag vet att många brukar gå till den på Gränby centrum, har inte vart där själv men många av mina kollegor går och är väldigt nöjda! Tror att den är ganska billig också 😊

   Svara

   Den på Gränby centrum ska vara bra (minns ej namnet)! Jag själv har inte gjort naglarna där pga spelar piano men många av mina kollegor gör och är jättenöjda! De ska vara lite billigare också 😊

   Svara

    Aha får kolla och se om jag listar ut vilken det är 😊 tack!

    Svara

     Elite nails! har gått två ggr och är nöjd för priset. Ligger i Gränby C

     Svara

   Meliorem_styling! Bästa!!

   Svara

  Behöver inredningstips! Ska flytta tillbaka till min gamla tvåa och problemet jag hade förut och nu är vardagsrummet. Det är avlångt och ena delen på höger sida har jag färdigmöblerat (soffa, tv, bord, gardiner, prylar mm) men på andra sidan till vänster, där man kommer in har jag ingen aning vad jag ska ställa! Just nu har jag en stor svart bokhylla , förut så hade även mitt ex sin datorn där.
  (vänster sida har en fondvägg, resten är väggarna är ljusgråa)
  Tar tacksamt emot alla tips! 🙂

  Svara

   En snygg byrå, stor matta, golväxter, tavlor och en golvlampa. Eventuellt en fotölj om du har böcker i bokhyllan. Tada

   Svara

    Tack för att ni inte blivit störda av mina stavfel 😍 Såg dem nu haha. Mvh trött tjej

    Svara

   Jaa precis som anonym sade – en fåtölj. Gör en mysig läs-/musikhörna med golvväxter och belysning 😍

   Svara

   Ett stort härligt middagsbord kanske?😀

   Svara

  Ska på finsittning. Vad bör jag ska på mig? Vad händer under sittningen? När brukar sittningen sluta?

  Svara

   Ta en sjysst klänning du känner dig fin i! Antingen långklänning eller cocktail. Sist körde jag byxdress. Under sittningen äter man, håller tal, kör tävlingar, sjunger visor och dricker öl. Efter sittningen går man antingen på mellanfest och sedan vidare till lokal. (Bra att ha nån öl med sig i cykelkorgen) Eller så är sittningen i samma lokal som eftersläppet. Då är det bara att go with the flow! Ha så kul!

   Svara

    Åh, blir nog skoj detta! 👏 Bor dock ute på landet så måste veta när det tar slut och om jag borde krascha hos någon istället för att ta bussen. Tror nu allt är över vid 1?Bor så långt ute att bussen slutar gå 1 nämligen. Är dessutom rätt introvert så vet inte hur länge energin håller sig, heh.

    Svara

     Själva sittningen slutar nog runt 23-24, men så är det troligtvis släpp efter. Stäm av med någon om att sova över om det behövs, du kan ju ta med dig en väska till sittningen & lägga den i garderoben och åka hem om du känner för det 🙂

     Svara

      Tack för svaret, det var en bra idé!

      Svara

     Måste säga att de verkar vara en jävllgt bra tid för en buss att gå om man bor ”så långt ute”. 😂 Jag bor 30 min (med bil) ut på en ö (buss 1h) och den sista slutar gå redan 20.30 😂

     Svara

      Oj! Tar tillbaka mina klagomål, hehe. 01 är ju rätt OK i jämförelse med 20.30…

      Svara

    Jag skulle dubbelkolla på eventet/ inbjudan innan jag tog på mig en långklänning. Det kan såklart vara olika på olika event, men på de finsittningar jag har varit på så ska man ha cocktailklänning eller byxdress, medans långklänningar bör sparas till bal. Detta är dock på universitetssittningar & det kan såklart vara annorlunda på olika sittningar – så kolla vad klädkoden är på eventet & kolla upp klädkoden bara så blir det nog bra 🙂

    Svara

     Yes, ska fråga de som planerat sittningen! Tänkte ändå köra cocktailklänning då jag känner mig bekvämast i det. Har haft långklänning 4 gånger i hela mitt liv och då var det endast på bröllop och bal. Har en byxdress som kan passa men fryser röven av mig i det så fort det blåser 1 m/s. 😬

     Svara

   Läste att du skulle på fisting… Bara ja men okej, alla har vi våra böjelser 🤔😋

   Svara

    Haha! Fast vem vet vad en finsittning kan leda till tbh…

    Svara

    ”Vad händer under fistningen?”

    Svara

     Händer… Ha ha ha!

     Svara

      😂

      Svara

   Vad är det för typ av sittning? Finns det något tema? På de sittningar jag har varit på har det alltid funnits en dresscode, antingen långklänning/byxdress eller cocktail mm. Kontakta de som anordnar sittningen om det inte finns information om dresscode. Sittningen brukar pågå 3-4 timmar och det brukar vara uppträdanden/underhållning på scen och man brukar sjunga visor. Du kommer ha superkul!

   Svara

   Ät inte under talen.

   Svara

  Är det något som sett på nya Sabrina på Netflix? Vad tycker ni om den och i vilken tidsålder tror ni den utspelas i? Jag trodde nämligen att det var typ 60-tal med tanke på bilarna och att de har väggfasta telefoner, men sen så hade Harvey en smarttelefon i ett avsnitt och jag blev ganska konfunderad!

  Svara

   Den är sjukt bra! Mycket mörkare än jag först trodde, och definitivt inte som den gamla serien, haha. Den utspelar sig i nutid, väggtelefoner till trots. 😜

   Svara

   Älskar den!!! Och tänker att den ska utspela sig i nutid men den flörtar ju vilt med tidigare decennium 😀

   Svara

   Man blir lite lurad av den (fantastiska) serien! Tex tror jag att trollkarlen i huset sitter med en laptop vid ett tillfälle… finns en hel del intressanta artiklar på detta om du googlar på ”When does Sabrina take place”.

   Svara

   Såg den när den kom och julspecialen när den kom. Helt okej 🙂

   Svara

   Älskar den! Men nutid tror jag med 🙂

   Svara

   Det är lite poängen att man inte ska kunna pinpointa tidsepok 🙂 därför det är en blandning mellan retro och nytt.

   Svara

  Någon som vill komma hit och diska?

  Svara

   Om jag får vin! 👋

   Svara

    Folk skulle bli förvånade om de visste vad man skulle göra för ett glas vin. ”Bygga en balkong? Fransk eller vanlig?” 🙋🏼‍♀️

    Svara

     Ett glas? Nu tar du i underkant kära du, för en balkong (fransk eller ej) blir det nog mer en flaska vin. Ska det vara insynsskydd så släng fram boxen annars är bara glömma.

     Svara

      Du är en något mer hårdnackad kvinna än jag. Med tanke på byggnationens förmodade kvalitet så kanske det bara blir ett halvt glas. (Dricker snabbt innan de hunnit se schabraket av frigolit och gaffa).

      Svara

   Gärna, om du sammanställer min inlämningsuppgift

   Svara

   Aldrig i livet. Hatar att diska.

   Svara

   Lätt, om du har diskmaskin.

   Svara

    Har ingen diskmaskin 🙁 Men jag älskar din inställning. Random lat tjej på internet behöver hjälp att sätta in saker i diskmaskinen, då kommer du haha

    Svara

     Plocka in i diskmaskinen råkar vara min grej, lite som tetris typ ju. Plocka ur är däremot det tråkigaste som finns och jag gör det snudd på aldrig hemma.

     Svara

  Vad kostar det ungefär att renovera ett kök? Det gäller ett äldre men fräscht kök i en mindre villa. Golv, vitvaror och fläkt är i bra skick (en del helt nytt) så tänkte behålla det som det är. Handlar om att lacka om stommar+luckor, nya bänkskivor, nytt kakel samt tapetsera. Vet att mycket beror på materialval och att man kan be om olika offerter, men tänkte om någon här har en uppskattning om den ungefärliga kostnaden! Tänkte mig inga dyra material som marmor eller dyl.

  Svara

   Ekonomisk kostnad eller miljöpåverkan eller både och? 😉

   Svara

   Omlackering av luckor 10000-25000 beroende på storlek.
   Bänkskiva laminat från 650kr metern
   Kakel vitt 15×15 cm ca 100kr m2
   Tapet från 300kr rullen

   Svara

   Glöm inte att måla taket! 😂 (Förlåt, min pappa brukar alltid tjata om det så fort man ens råkar nämna ordet ”tapet”.)

   Svara

   Kolla in Ikeas hemsida. De har väldigt bra tips och idéer, samt uppskattning om vad kostanden blir, beroende på hur stort köket är och hur mycket du är beredd att göra själv. Tror annars det är svårt att säga generellt vad det kostar, beror på såklart hur stort köket är, vilken leverantör du väljer (stor skillnad på Ikea och ex Ballingslöv), och kanske framför allt vilken bänkskiva du vill ha.

   Svara

   Jag skulle räkna med ung 50 000. Ett helt nytt budgetkök med hantverkshjälp 100-120’. Utifrån beskrivningen tror jag du klarat dig på ung hälften

   Svara

  Vilken himla mysig och fin bild på den lelle valpen och dig Camcam! 😍

  Svara

  Hur kunde min kommentar hamna i modd? Aja..

  Svara

   Det som rysk roulette ifall ens kommentarer hamnar i modd eller ej 😞

   Svara

    Verkligen. Så himla tråkigt när man skrivit en lång kommentar som sedan bara försvinner 😩

    Svara

     De kommer fram så småningom. 😊

     Svara

      Den dök aldrig upp 😢🙃🙃

      Svara

   Min kommentar hamnade på modd också. Var nog ordet ”penis” som fällde mig va? Eller var det ”pung” tro?

   Svara

    Nu blev jag nyfiken vad det var för kommentar? 🙈 om den innehöll båda orden blev det antagligen error p.g.a för mycket snuskeri! Usch och fy, bete dig din lilla snuskhummer.

    Svara

     What can I say! Hängpung gets me goin’! (Undrar om hängpung faller ut för modd? 🤔)

     Svara

  Hur förberedda är ni andra på exempelvis ett långvarigt strömavbrott?
  Hur många dagar klarar ni er innan det blir kris?
  Tänk att det ej finns vatten i kranen, ingen ström, affärer är stängda och kollektivtrafiken står stilla.

  Jag är sån att jag vill vara förberedd om något skulle ske, i dagsläget tror jag nog vi klarar rn vecka lätt utan något större bekymmer.
  Vi ska köpa oss ett elverk vid tillfälle så vi kan driva bergvärmen och frysarna och efter det klarar man sig nog i 2 månader utan större besvär.
  Brukar alltid se till vi har gasol hemma till gasolkaminen och kan ju användas i grillen med om man inte vill laga mat på triangia kök.
  Rent vatten finns ju i sjön om man inte vill åka till föräldrarna för att få vatten ut deras brunnar.

  Svara

   Klarar mig inte alls. Inte förberett mig för något sånt.

   Svara

   Jag skulle antagligen kolavippa vid middagstid. Har inga såna saker och bor i lägenhet. Mobilen skulle dö, äger ingen ficklampa. Skulle inte hitta tändare eller ljusen. Totalt mörker.
   Lyckas kravla fram några burkar ur skafferiet genom att känna mig fram men skulle aldrig få upp burkarna på grund av att jag inte hittar öppnaren utan lyse. Sen skulle jag bli kissnödig och inte hitta toan, kissa på mig av panik.
   Inget vatten i duschen.
   Dö av hunger och skam i en pöl av mitt eget kiss blir min död. Antagligen blir jag katastrofens första offer och två timmar efter jag avlidit i mitt kiss kommer strömmen tillbaka.
   På gravstenen står det ” hon kämpade in i det sista Vila i Frid.”

   Svara

    😂😂😂😂 du är min själsfrände! Ska tänka på dig när jag ligger i min egen kisspöl. Mvh ÄLSKAR prepping och survivalism men har inte förberett ett skit

    Svara

     From one kisspöl to Another, vi borde börja med att köpa ficklampor! En bra start! 💪

     Svara

      Kom ihåg batterier!

      Svara

       Funderar på att preppa lite i hemlighet, annars kanske min sambo tror jag blivit tokig, funderar på att köpa hem kattsand, trots avsaknad av katt.

       Svara

        Berätta! Vad använder man kattsand till vid en kris?

        Svara

         Att kissa i 😉

         Svara

          Eller bajsa… Båda!

          Svara

         Man tömmer toaletten på vatten, sätter i en sopsäck(alternativt 2 i varann) lägger i lite kattsand och när man gjort det man ska lägger man över lite mer kattsand och stänger säcken i väntan på nästa besök.
         Känns nog bättre det än att använda en hink eller så

         Svara

          Okej.. Jag kommer garanterat dö i en pöl av kiss känner jag… 😂

          Svara

           Ni har alltså aldrig levt med ett utedass! 😉

        Din sambo kommer att tacka dig när apokalypsen kommer! Men vad händer om han hittar kattsanden innan dess? 😂

        Svara

         Om jag köper kattsand och han upptäcker det kanske han tror att jag i hemlighet vill ha bort honom(han är ordentligt allergisk mot katter) 🤣

         Svara

        Varför inte bara bygga ett utedass?

        Svara

         Bra idé. Grannen under mig använder ändå inte sin balkong..

         Svara

         Hahaha, vid mitt framtid hus har jag sagt att jag ska ha utedass, vedspis, egen brunn och matkällare, har idag matkällare och det är något jag aldrig vill vara utan.
         Vi planerar att flytta ut i skogen när barnen flyttat hemifrån

         Svara

    Ha ha ! ja samma här , hade aldrig överlevt !

    Svara

    Det är då du tar fram all mat grannarna gett dig 😜

    Svara

   Jag ska gå en kvällskurs i prepping i veckan 🤣🤣 sån blandning av pinsamt och peppigt! Äh tänker att jag vill ha lite koll på läget, man kan ju inte lite på att staten fixar allt om saker skiter sig 😬🙃 och ja vi hade klarat oss några dagar i stan men sen gäller det ju att ha drivmedel och möjlighet att ta sig ut på landet…

   Svara

    Nä det ska du verkligen inte lita på. Du är skyldig att klara dig utan statens hjälp en viss tid

    Svara

   Skulle nog klara oss rätt länge så länge ingen större katastrof skulle hända (typ epedemi som gör oss dödligt sjuk) Har självtryck i kranen, egen brunnen, självcirkulation i elementen, frysen full, skafferiet fullt. Enda jag saknar är en liten vedspis, funderar på lättaste sättet att montera in en dock. (och utedass men de är ju lätt fixat) det kan lätt gå en månad, en och en halv innan vi orkar fara elva mil för att handla.
   Är ingen prepper utan bara vanlig fjällbo :p fiskar, jagar, odlar, samlar från naturen. Är vardag för oss.
   De enda som skulle kännas besvärligt är att handtvätta alla blöjor XD

   Svara

   Skulle nog klara oss rätt länge. Självtryck i kranarna, själv cirkulation i elementen, frysen full, skafferiet fullt. Vedboden full. Är dock ingen prepper utan bara fjällbo. Vi jagar, fiskar, odlar, samlar från naturen och bunkrar.
   Det kan lätt gå en, en och en halv månad innan vi orkar fara och handla.
   De som skulle kännas jobbigt dock är å handtvätta blöjor! Nog jobbigt med tvättmaskin!

   Svara

   Som boende mitt i storstan så tänker jag inte så mycket på det… då det ytterst sällan händer att strömmen försvinner någon längre stund. Borde kanske tänka mer på det, men men. Hade jag bott i ett hus lite mer avlägset hade jag nog sett till att vara lite mer föeberedd

   Svara

   Jag brukar se till att ha ett par powerbars hemma. Tänker att två är ganska lagom. Så kan jag köra ner dem i fickan på uniformen när jag sticker hemifrån, utifall det dröjer innan kungen serverar första påsen frystorkat. Eftersom jag bor i centrala Stockholm vet jag att det första som händer om det blir storm, snökaos, skymningsläge, kris, krig eller annan katastrof, är att jag blir inkallad. Fördelen med att vara hemvärnssoldat, man vet vad som förväntas.

   Men mer seriöst talat, jag har börjat preppa en del i förrådet. Vattendunkar, torrvaror/basvaror, konserver, sovsäckar, varma kläder, liggunderlag, ljus, verktyg, sjukvårdprylar, spritkök osv. Ryggsäck lättillgängligt. Och fyra nya (dvs. platta och lätta att förvara) IKEAkassar som man snabbt kan kasta ner saker i som man vill ha med sig.
   Eftersom min sambo inte är soldat så måste jag ju se till att han har det han behöver. 🙂
   Sen har jag förberett listor på mer ”färskvaror” som kan vara bra att hamstra om man ser att det börjar skorpa till sig, så man inte står handfallen då. Lite sugen på vevradio också…

   Lycka till med din prepping!

   Svara

  Någon som testat att tränat med Sweat-appen? Är det värt pengarna? Jag har ett gymkort och är i grunden motiverad till att träna men saknar lite fantasi när det kommer till övningar. Kelsey Wells har min drömkropp och hade älskat om det var resultatet efter ett års medlemskap hehe

  Svara

   I❤️It!

   Svara

   Testa nikes app, ntc. Finns pass för gym och pass som funkar hemma både med och utan utrustning. Jag kör med den och är nöjd. Ibland tycker jag att det blir lite samma men den är helt gratis!

   Svara

   Njae till om det är värt pengarna. Om man har absolut ingen gymkoll eller fantasi är det en skitbra app, men om du har tränat en del tidigare så tror jag det kan räcka med att kolla igenom alla KWs träningsvideor på Instagram och sätta ihop ett eget program därefter. Vissa grejer som ingår visar hon aldrig på Instagram men jag blev förvånad över hur lite ”annat” appen ger.
   För mig är det ändå värt pengarna för jag slipper tänka, men om det är skralt i kassan hade jag skippat appen.

   Svara

  Tips på bra norska filmer? Gärna katastrof/thriller/mysterier.. Trollhunter, vågen och utöya filmerna har jag redan sett

  Svara

   Kampen om tungtvannet, Den 12. man, Kautokeino-opprøret, Kraftidioten, Gymnaslærer Pedersen, Kon-Tiki, Insomnia (obs! Inte den amerikanska remaken!), Hodejegerne…

   Svara

    Tack!

    Svara

    Ja! Den 12 man, såå bra!

    Svara

   …och Max Manus, En ganske snill man, Veiviseren, Reprise…

   Svara

   Jag såg en som hette Thelma, bra! Lite läskig!

   Svara

   Död snö

   Svara

  Tw ätstörningar
  Behöver råd och tips. Lider av hetsätningsstörning (utan kompensation, dvs spyr inte) och behöver råd och tips på hur man bryter den onda cirkeln. Det sker inte så ofta längre, men vill så gärna komma ifrån det helt och hållet. Jag vet att man ska äta regelbundet och tillräckligt för att inte vräka i sig mat, men det gör jag och de dagar jag hetsäter är det pga stress eller liknande. ag Jag känner liksom redan innan jag börjar äta att det kommer sluta i en hetsätning, men sen hamnar man mitt i det och inser inte hur mycket man ätit på så kort tid förrän det är över. Jag vet att professionell hjälp är den bästa (såklart!) men tänkte att någon av er kanske lider av något liknande och har något tips på hur det blivit bättre för just dig? Det är ju en så mycket vanligare ätstörning än man tror… Kram<3

  Svara

   Pröva 12-stegsprogram för tvångsmässigt ätande, t.ex OA. ♥️ Det hjälpte mig.

   Svara

   Om du bor i Stockholm så finns det ett behandlingsprogram som heter Mandometer i Stockholm, som har både en enhet för ätstörningar i form av anorexi/bulimi (vilket jag gick och slutligen blev frisk från min anorexi) och en enhet för just hetsätnings-störning. Kan varmt rekommendera (iom att jag själv tillfrisknade där även om vi inte har samma typ av ätstörning). Mando.se

   Svara

   Ätstörningscentrum hjälpte mig! Fick en kontaktperson som jag gick och pratade med en gång i veckan, och hon var underbar. Jag var ”vuxen” (23) när jag gick dit, men är så tacksam idag att jag vågade och tog mig tiden att gå.
   Hon hjälpte mig inte bara med själva ätstörningen, utan att förstå vad som låg bakom och fick mig att tro på mig själv och bli en tjej med skinn på näsan!

   Svara

   För mig funkar det att äta mig riktigt jäkla mätt på något halvnyttigt när jag känner att det är på g. För det värsta (för mig) är att tänka ”bara 2 chokladbitar” ”okej bara en macka också” osv in i ätstörningshelvetet. Te x igår var jag sååååå nära att köpa typ 1kg naturgodis och hetsa i mig men gjorde istället bananpannkakor som jag stekte i smör och åt med grädde och sylt. Då kändes det liksom ”syndigt” men blev väldigt mätt och fick liksom stopp på det. Eller koka massa pasta och ät med ost och smör. Förstår du hur jag tänker, liksom ät mat ändå?

   Svara

    Tack för att ni tog er tid att svara alla tre!! Jag ska kolla närmre på era tips angående OA och ätstörningscentrum! Och sofia ja det är ju precis så det är, man börjar med något litet sen har man helt plötsligt krängt i sig såå mycket. Så jag ska testa äta mig supermätt på matig mat (haha) istället!

    Svara

     Det är kanske inte att lösa problemet men tänker att det iaf blir lite damage control och mindre skuld efter. Men jag gick till psykolog 5ggr och pratade om detta och sen dess händer det väldigt sällan och nästan uteslutande i samband med Pms. Så professionell hjälp är guld värt <3

     Svara

   För det första är det bästa att gå och prata med någon. Hjälpte mig otroligt mycket, är dock inte helt perfekt än men hetsätningarna har verkligen blivit bättre. Från att ha varit en gång per dag är det nu en gång i månaden typ. Vad som hjälpte mig mest är att skriva ner allt jag åt (vet inte om du gör detta redan). Skriver ner även fast det kanske är ”dåligt ätande”. Har även en timmer på mobilen som går igång var annan timme. Sedan att visa det för min kontakt på ätstörningsenheten hjälpte också, att höra hur imponerad hon är av mig ocj hur duktig jag är. Sedan att inte bli nedstämd om du har en dålig dag utan bara fortsätt som vanligt.

   Kolla också över vad du äter när du äter normalt, har fått ett matschema som jag ska följa vilket är baserat på vad en inaktiv kvinna i min ålder ska äta och det är förvånansvärt mycket. Första veckan jag följde den trodde jag att jag skulle spricka för jag var så mätt haha
   Allt kommer bli bättre, lovar <3

   Svara

  Något jag alltid undrat, ni som jobbar inom en myndighet typ Migrationsverket eller Försäkringskassan, har ni någon gång kontrollerat en persons Instagram, blogg eller Facebook, antingen som en del av jobbet eller för att ni själva är nyfikna? Typ om någon verkligen är sjuk eller om någon söker om uppehållstillstånd och ni misstänker att förhållandet är en fasad? Tycker sånt här är så intressant 😂😈

  Svara

   Inte på min avdelning. Men vet att det finns anställda vars uppgift är att hitta folk som är skyldig pengar som använder sig av bla fb.

   Svara

   Det gör skäkert alla, folk älskar att snoka.

   Svara

    Säkert*

    Svara

   Får man göra det?

   Svara

    Ja det kallas för utredning

    Svara

     Då får de utreda mycket bättre!

     Svara

   CSN har folk som snokar reda på vart folk bor utomlands när de smiter från att betala tillbaka lånet.

   Svara

    Det kallas att utreda, inte att snoka och det ingår i arbetet.

    Svara

     Fan vad grinig du var då!

     Svara

   En handledare på en myndighet som jag har nära och kontinuerlig kontakt med brukade snoka på min instastory utan att följa, även om jag är öppen att jag har ett konto kändes det sjukt obekvämt. Va osäker på om jag överreagerade men jag blockade då jag är väldigt personlig och vill skiljs på arbetsliv/privatliv. Är någon månad sen och hon har fortfarande inget sagt trots att vi pratat med varann ett par gånger i veckan. Vet ej hur hen hittade mig då jag använder mitt andranamn. Kan ju passa på att fråga er om ni tycker jag överreagerade med blockning? Är alltså VÄLDIGT personlig med mycket tunga/djupa saker om min psykiska ohälsa.

   Ex terapeut och vårdpersonal läser, de har aldrig ”frågat om tillåtelse” men vad jag heter i samband med mediakontakt vilket jag dumt nog sa. Är inte alltid hundra bekväm när vi ses och hen frågar något relaterat till vad jag har skrivit men det har gått ett år så känns lite sent att ta upp nu…

   Svara

    *ex-terapeut

    Svara

    Varför har du inte bara stängt konto?

    Svara

   Aldrig Facebook. Men använder hitta.se ofta för att luska storlekar på folks boende, hitta telefonnummer till folk, alla bolag för bolagsengagemang och annat intressant. Det ingår dock i mitt arbete eftersom det är av utredande karaktär.

   Svara

   Jag jobbar på Migrationsverket och jag gör det, men det är främst för att kontrollera trovärdigheten i deras uppgifter. Om någon tex uppger att de riskerar skyddsgrundande behandling i hemlandet pga har uttryckt sig kritiskt mot regimen på sociala medier eller pga har lagt upp bilder på sig med kors/ i kyrkan så går jag självklart in på deras Facebook, instagram, etc för att se om det ens stämmer.

   Svara

   Ja vi gör det på den myndigheten jag arbetar på.

   Svara

   Som handläggare på fk undrar jag om folk snokar reda på mig när dem får brev hem från mig med mitt namn och efternamn.

   Svara

    *host* jag gör sånt. Känns bra att ha ett ansikte på människor som kontaktar en

    Svara

  Jag undrar om ni har några ”skämssnyggingar”, typ karlar (eller kvinnor för den delen) som ni är attraherade av trots att de ser jättebanala eller allmänt töntiga ut?

  Jag kan tex nämna långa, mörkhåriga snickaren Harry (om jag nu inte minns namnet fel) från inredningsprogrammet the house doctor på Netflix. Han har nåt visst, förutom när han börjar vifta med sin satans klackring (lex klackringsdiskussionen härom dagen).

  Svara

   Hans Fahlén! Till saken hör väl att jag är ca 100 år yngre än honom. Hade kanske varit mer rimligt om jag var närmre honom i ålder.

   Svara

    Jag brukar också gilla Gamla Män, har varit så ända sen tonåren. 😂

    Svara

     Ja, det är något särskilt med begynnande flint, pläp* och överdriven öronbehåring. 😁

     * pläp står för ”pung längre än penis”. Ett tillstånd som uppstår bland äldre män. Kan i vissa fall avhjälpas med kallt vatten dock med risk för biverkningar (se kapitel ”micropenis”). Besök 1177 för vidare information gällande symptom och när du bör söka vård.

     Svara

      Nu blev jag generad.. mest för att jag redan visste vad pläp va för något.. skyller på mina manliga kollegor som lärt mig 🙄

      Svara

      Pläp! 😂 Jag dör. Skall hädanefter begagna mig av ordet i tid och otid. Tack 🙏

      Svara

    Uno Svenningsson ❤️

    Svara

   Finns en kille som streamar på Twitch. Han ser rätt udda ut, är ärligt talat rätt pantad ibland och verkar vara rätt tråkig utan för sin stream. Men han har, enligt mig, charm och humor och är snygg och sexig… Så udda crush!

   Svara

   Vince Vaughn och Luke från Gilmore Girls!

   Svara

    Ååh gilmore! Min favorit är Jess 😋

    Svara

    Jaaa, Luke från Gilmore Girls!! Hade glömt bort honom så tack för påminnelsen!

    Svara

   Benedict Cumberbatch. Lordie-lord vad jag tycker att han är fin.

   Svara

  Apropå Monas fotograferande på Apoteket. Jag har googlat lite men blir inte klokare. Kan det råda fotoförbud per definition på apotek pga att det är hög risk för integritetskränkning? Finns det någon som vet? Det jag hittat hänvisar till PUL och är ju därför inte aktuellt, men GDPR kanske ålägger apoteken att ha fotoförbud eftersom de hanterar superkänsliga personuppgifter. Eller vad tror ni?

  Svara

   Jobbar på apotek och jo, det är det. Vart finns denna bild? Ska kolla!
   Hon kan bli anmäld

   Svara

    På hennes blogg, monasuniversum.se. Cc har gjort ett inlägg om det också idag.
    Är det förbud alltså?

    Svara

     Beror på vad bilden har för bakgrund, ser man exempelvis inre lagret (receptsidan) är det förbud och apoteket kan be henne lägga ner bilden. Ser man däremot egenvårdssidan i bakgrunden är jag osäker på om det är förbud eller ej!

     Svara

    Allt kan polisanmälas.

    Svara

   Dataskyddsförordningen styr behandling av personuppgifter. Inte fotografering eller fotograferingsförbud.

   Svara

    Jo jag vet att det styr det. Men om man genom sin verksamhet hanterar känsliga personuppgifter har man ju också ett ansvar att göra det utan risk för att känsliga personuppgifter hamnar på fel ställe. Kan inte en sådan försiktighetsåtgärd vara just att se till att skydda de ställen där känsliga personuppgifter skulle kunna exponeras genom att vidta nödvändiga åtgärder? En sådan åtgärd skulle kunna vara fotoförbud i vissa delar av butiken, en annan skärmar eller kanske tom ett avskilt rum?

    Svara

     Varje butik kan ha sitt egna fotoförbud om nu ägaren har beslutat det och som inte har med dataskyddsförordningen att göra. Fotoförbudet är dock tandlöst. För det första får man inte radera någons bilder (egenmäktigt förfarande) och för det andra blir det svårt att kicka ut någon som enbart fotograferar från en butik under dess öppettid ( NJA 1995 s. 84).

     Svara

     Bilder är en personuppgift enligt GDPR.

     Svara

      Nej. Däremot bilder på identifierbara människor.

      Svara

       Bilder på medicin kan vara en personuppgift om man t.ex. kan utläsa ett namn eller personnummer på bilden vilket man skulle genom att göra lite ändringar i bilden som den tjejen har lagt upp, vilket därmed täcks av GDPR då Mona la upp bilden på sin offentliga blogg.

       Svara

        Bilder på medicin är en personuppgift om man kan utläsa personuppgifter. Du kan inte utläsa personuppgifter i aktuell bild. Vilka ändringar du syftar på är jag nyfiken på. Förtälj mig, vilka små ändringar är det man kan göra?

        Svara

  En varning! Jag köpte torkade kikärtor från Sevan idag och upptäckte när jag hällde upp dem för att blötlägga att påsen var full med skalbaggar!! Inte bara några stycken utan 25-30 stycken! Flera av dem levde också så de kravlade omkring där. Fruktansvärt vidrigt och äckligt!
  Jag har mailat Sevan och Livsmedelsverket men ville passa på att varna andra!

  Svara

  Vad hände med inspirationsmailen som Isabella skulle börja skicka ut? 🙈

  Svara

   Hon tappade inspirationen 🙂

   Svara

  Lång historia kort: har nyligen gjort slut med pappan till mina barn efter ett långt långt förhållande. Nu har exets bästa vän, gudfar till mina barn, visat jättemycket intresse. Och fan jag vill ju. Han är sjukt snygg och charmig men jag känner inte att vi skulle funka i ett förhållande så det vore liksom bara ligga.

  Är jag helt dum i huvudet? Vad gör jag nu?

  Svara

   Du är singel… Du gör vad fan du vill!

   Svara

    Jo det är väl sant. Men tänker att det finns så jävla många människor så det är väl ungefär lika smart som att bajsa i min egen tallrik typ.

    Svara

     Oj herregud nej, det är bara fel. Förlåt men jag tror bara du kan skada ditt ex helt onödigt. tänker att det kan kännas trots att ni inte är tillmsammns längre

     Svara

   Men vill du skada relationen till barnens pappa?

   Svara

    Nej det är ju det. Och deras relation också framförallt.

    Svara

     Förstår om DU vill visa respekt för er relation, hundra procent rätt. Men ta inte ansvar för deras relation, det är vännens ansvar. Så typiskt oss kvinnor att gå in som medberoende och ansvara för det som inte rör oss.

     Jag låg med exets bästa barndomsvän och som exet är gudfar till ena barnet, men det var ren hämnd pga år av misshandel så skulle inte rekommendera om du vill fortsätta ha ett respektfull relation + barn inblandade. Jag gjorde det för att det var det jag kunde komma på för att skada mitt ex bäst så är ju ingen schysst grej.

     Svara

   Visar ditt ex respekt och ligger inte. Du och ditt ex måste ha en (föräldra)relation livet ut, vårda den, det är inte värt massa trassel för ett ligg.

   Svara

    🙄 Ja jag vet ju att du har rätt. Haha vi har varit tillsammans i över 10 år så det är väl den lilla bekräftelsesökande tonåringen i mig som äntligen fått komma fram nu.

    Svara

    Bör kanske tillägga att han var otrogen mot mig med minst 2 olika tjejer också. Men vill ändå ha en fungerande relation för barnens skull.

    Svara

     Nu läste jag dock att han var otrogen. Ja gör det för fan vem bryr sig om skitstöveln. Haha

     Svara

     Men jösses. Din situation påminner sjukt mycket om min. Nyseparerad efter ett 10 år långt förhållande, barn, exet otrogen 2 ggr.
     Vet exakt vad du menar med den inneboende tonåringen haha. Jag stillade mina begär och gjorde det lätt för mig genom att börja ligga med grannen! Sjukt praktiskt och jäkligt gött 😂

     Svara

   Alltså jag unnar alla ett gött ligg, men frågan är om det där kommer att leda till nåt gött i längden…? Kommer det verkligen att vara värt den där awkward stämningen som med stor sannolikhet kommer att uppstå?

   Svara

    Nä men tänk vilken mysig stämning det kommer vara när vi sitter där vid nästa barnkalas tex 😀 nej gud du har rätt 🤦‍♀️

    Svara

     😂😂😂 kalasen kommer att bli mycket minnesvärda iaf!! 😀 Skämt åsido, jag hoppas att du hittar nån annan att ligga med; för allas bästa. 🙏

     Svara

   Åh det låter ’farligt’, börja och träffas i smyg för att se om det är värt det, stor risk att pappan till dina barn blir väldigt sårad. Det hade jag blivit i en sån situation.

   Svara

    Haha men det känns ju inte som en situation där man kan veta om det är värt det innan det är för sent.

    Svara

   Snäll bästa vän. Eller så har han försäkrat sig om att ditt ex/hans bästa vän inte blir ledsen eller så.

   Svara

    Nej jag vet, det är väldigt rövhattigt.

    Svara

   Håll dig borta skulle jag säga. Annorlunda om du inte hade barn med han men nu har du det och borde vilja hålla de förhållandet så bra som möjligt för ert barns skull. Det finns hur många andra killar som helst, så ska du ta ditt barns pappas bästa kompis? Ruttet. Om han knullar din bästis, skulle de kännas ok?

   Svara

    Med tanke på att han låg med åtminstone två andra tjejer under vårat förhållande så är det inte mycket angående honom som kan såra mig längre 🙂

    Svara

     Personligen vill jag säga ”Köööööör bah!” speciellt efter att du berättat att han varit otrogen, men samtidigt så har de andra en poäng i vad de sagt med att behålla föräldrarelationen så bra som möjligt. Svår situation det där.
     Tycker ändå att du ska köra!

     Svara

   Men nej, det är ditt exs bästa vän, du fattar väl själv att man inte gör så!?! Och fattar inte han det? Är du beredd att såra dina barns pappa så mycket för lite lust? Schysst tjej du är alltså.

   Svara

    Ok, såg nu att han varit otrogen men varför sjunka till samma låga nivå? Va den vuxna av er två.

    Svara

  Sökte ett jobb häromdagen. Vill ha det nåt enormt mycket för det verkar så himla roligt.

  Finns det något jag kan göra nu efter att ha skickat in min ansökan för att ”öka” chansen att få det? Har hört så mycket om vad man ”ska” göra, följa upp sin ansökan liksom. Men ska man verkligen göra det och hur i så fall? Har aldrig följt upp de jobb jag har fått nämligen.

  Svara

   Följ upp med den som intervjuade dig och uttryck glädje över samtalet, och säg något i stil med att intervjun har gjort dig ännu mer intresserad av att jobba med dem. Ett kort, artigt och glatt email kan inte skada (se bara till att korrekturläsa innan du skickar det).

   Svara

    Så inget innan alltså? Har inte varit på intervju. Det är efter själva ansökan jag hört att man ska höra av sig men aldrig fattat om vad

    Svara

     Oj jag missförstod dig. Trodde du redan pratat med någon. Om du inte har kallats tilll intervju ännu men har numret/mailadressen till den som har utlyst tjänsten kan du ju kontakta den personen helt kort och säga att du ansökte till tjänst X på datum Y och att du är väldigt intresserad. Om de önskar komplementerande uppgifter som Z eller Å får de gärna höra av sig.
     Beroende på vad det är för jobb kan ju Z och Å vara writing samples, ytterligare rekommendationsbrev, samlingsbetyg från högskolan eller liknande – något som de inte redan har.
     Skriv kort och artigt. Inga HEJ!!! utan nämn personen vid namn. Jag läser ungefär 60 jobbansökningar per år och blir riktigt sur när folk inte har lagt två extra sekunder på att kolla upp namnet på den de mailar. Jag får direkt intrycket av att de är lata eller nonchalanta vilket inte är så bra.

     Svara

      Har inga kompletterande uppgifter mer än att jag kom på nu att jag glömde skriva att referens lämnas på begäran…men det har alla innan frågat efter på intervjun ändå.

      Smart det där med namnet, ska tänka på det framöver!

      Svara

  Haft vattentunna diarréer i nästan en vecka. Verkar inte vara magsjuka/vinterkräksjuka. Ingen annan i familjen har symptom. Jag har inte vistats ute eller ätit hämtmat den senaste tiden. Länge sedan jag varit ute (social fobi), barnen är hemma, ej haft besökare så risken att jag blivit smittad är minimal.

  Sambon har varit och handlat men vi båda är supernoga med hygien. Byter kläder och tvättar händer direkt vi kommer hem. Tror inte han dragit hem något även om risken ju finns.

  Så less på detta. Får diarré 1-2h efter måltid. Igår åt jag inte alls = ingen diarré. Dagen före åt jag en gång på em, mAgen var lugn till 1-2h efter maten. Det är verkligen vattentunt.

  Så less…

  Svara

   Ät loperamid (dimor)?

   Svara

   Det kan vara någon allergi?
   Vet att en i familjen hade mycket problem och diarré och det visade sig vara glutenintolerans.
   Sök läkare vore nog det bästa eftersom det hållt i så länge.

   Svara

   Jag hade pratat med en läkare, det kan vara en allergi men det kan också vara ett tecken på att något inte står rätt till med tarmarna t.ex. Alltid bra att utesluta

   Svara

  Jaha så har man pms och har ”bråkat” med sambon. Lika tjuriga båda två…… Sitter i varsitt rum och väntar ut varandra :/ Gud, livet är för kort för sånthär! Vi borde egentligen ha ”date night” som planerat. Varför är jag så långsint!!!!

  Svara

   För att män kan bete sig som en böld i röven när man har pms, thats why vi blir långsinta. Dom FÖRSTÅR ju ingenting! Speciellt inte under den perioden…

   Svara

    AMEN

    Svara

   Gå in och läs på kontot mansbebisar på insta om du ändå är sur och vill få ut lite mer irritation! Antingen kommer du läsa, förfäras och tycka att din man inte är så jävla jobbig ändå (för att storysarna där är ibland helt sjuka)
   Eller så kommer du känna *ååååå vilken mansbebis min karl är bajs på honom!!* och då tröstar du dig med att du är inte ensam. (Tyvärr)

   Annars är det alltid gött att sova bort ilskan. Det är en dag imorrn å.. pöss!

   Svara

   Choose your battles!

   Svara

   PMS är bullshit. Bara en ursäkt för bitchar att bete sig ännu bitchigare än vanligt under en period.

   Svara

    PMS är i allra högsta grad verkligt men ingen ursäkt för att bete sig som en bitch. Jag blir verkligen helt personloghetsförändrad tre dagar i månaden men då brukar jag se till att mest hålla mig för mig själv. Svårt på jobbet ibland dock, får bita mig i tungan många gånger.

    Svara

     Jag har samma problem men också lätt för att inse när jag gått för långt och är snabb med att säga förlåt. Nu startar jag i och för sig aldrig några bråk för det är så jävla drygt att bråka men jag har jävligt lätt för att hugga, kränga och höja rösten veckan innan mens och runt ägglossning (är känslig även då) på ett sätt som är obehagligt för min omgivning. Min man är dock fullt införstådd med när pms kommer och försöker även han tänka på att det varsamt med mig.

     Svara

  Har nyligen insett att mitt dåliga mående de senaste åren bottnat i väldigt låg självkänsla . Har känt mig oerhört ensam och sorgsen , låtit mitt självhat och andras tyckande stå i vägen för min lycka..
  Jag har varit så elak mot mig själv, och börjar nu resan mot bättre självkänsla och ett högre egenvärde !

  Någon mer här inne som känner igen sig i att ha dålig självkänsla?

  Svara

   JA!!! Till hundra procent. 😑

   Svara

  Idag har jag mått prima, tills jag råkade besöka en plats där jag blev bedragen för snart två år sedan. Nu har jag sådan brutal ångest av alla minnen kring hur jag hade det då. Är det normalt att känna så efter så lång tid? Vad gör man?

  Svara

   Sök hjälp! Låter som PTSD, posttraumatiskt stress, men det går att behandla. Lycka till!

   Svara

   Helt normalt! Du har nog inte bearbetat det klart. Att bli bedragen är en fruktansvärd känsla som oftast vänds inåt och en klandrar sig själv för det som skett.

   Svara

   Ja. Jag blev också bedragen och hade svåra besvär precis som de du beskriver i fyra-fem år efteråt. Kunde reagera på blonda personer, platser jag förknippade med henne, kunde inte se filmer där folk var otrogna utan att få panik. Datumet då jag fick reda på otroheten var i flera år en mörk dag då jag knappt tog mig utanför dörren för att jag mindes känslan jag hade exakt den dagen 2010.
   Jag gick hos kurator när det precis hände och efter år av ångest gick jag till en kbtterapeut och fick hjälp att komma vidare från vad som var ett riktigt trauma. Idag mår jag jättebra men på årsdagen i år kramades jag lite extra på min älskade, trygga pojkvän.

   Svara

    Sånt betydelsefullt svar. Min känsla av att vara värdens mest hopplösa människa minskade till 100%. Tack!

    Svara

    Tyckte dem att det syftade på ptsd förresten?

    Svara

  Någon här som jobbar som brevbärare? Hur fick ni jobbet? Tänkte slänga iväg en spontanansökan till postnord men ser på deras hemsida att dom inte tar emot spontanansökningar 😫 vill verkligen jobba för dom. Hur gör man? Det enda lediga tjänsten som man kan söka hos dom är som extra brevbärare, man jobbar bara när det finns behov. Och jag som redan har ett fast jobb på 75% vill ju liksom inte bli nån extravikarie…

  Svara

   Jobbar inte där längre, men gjorde förut. Fick jobbet genom att jag kände en som jobbade där.. prova ringa runt till olika postnordsställen där du bor och säg att du är intresserad?

   Svara

   Jag har jobbat som brevbärare, dock på Citymail. Brevbärare är tt riktigt jävlalågavlönat skitjobb som jag inte rekommenderar! Men vill du verkligen bli brevbärare så sök dit om de finns i din stad!

   Svara

   Man börjar ofta som vikarie när man blir brevbärare, men man får ändå jobba i princip dagligen, så brukar inte bli problem så sätt. Sen får man fast anställning när någon slutar, vilket brukar ske fort.

   Svara

   Vaför vill du jobba för dom, om man får fråga?

   Svara

    Varför vill du ha ett jobb på postnord? Är det för att man slipper jobba där ?

    Svara

    Tack för era svar! Jobbar just nu med människor, inom LSS. Har gjort det i några år nu och är trött på det. Vill inte jobba med människor mer (alltså omvårdnaden) utan vill ha ett praktiskt jobb som inte är i affär, typ ica öb osv. Så då tänkte jag att brevbärare kanske skulle funka! Vi får se. Det enda jag vet är att jag vill byta jobb iallafall…

    Svara

   Jag har jobbat där, fick jobbet via en kontakt, men du kan lika gärna bara gå till Företagscenter och be om att få prata med chefen.

   Posten är ett slitsamt jobb, men trots det ändå ett av de bästa jobben jag haft. Mest tack vare superhärligt kollegor (på alla tre kontor jag jobbat på), självständigheten och att man rör på sig mycket. Jobbigt när man har mens dock och måste hitta toaletter när man är ute 😂

   Svara

   Jobbade hos postnord i tre år, fick jobbet via kontakter när jag precis slutat gymnasiet och behövde ett extraknäck. 2 månader senare hade jag fast. Under tiden jag jobbade där var det en hel del som fick jobb för att de helt enkelt lämnade in cv:t i vid postutlämningen (nu jobbade jag iofs i en mellanstor stad som hade företagscenter i anslutning till postterminalen) eller helt enkelt postade det och adresserade det till arbetsledaren på terminalen. Vet du inte vem som är arbetsledare på din ort skicka bara till arbetsledare, post nord, postnummer, ort så kommer det fram. Måste dock säga att det är ett otroligt fysiskt krävande jobb, speciellt ifall du kör ut posten, även stressigt med hög tidpress pga det hela tiden blir ökade volymer och det finns knappt några pengar till att anställa nya samt det faktum att du som utkörare får all skit av folk även fast det kanske har blivit fel högre upp i arbetskedjan. Snöstorm? Hällregn och åska? Ishalka? Posten skall ut ändå. Taskig övertidsersättning. Har hört att Bring har bättre villkor än Postnord samt högre lön så om jag var du skulle jag söka där ifall du har möjlighet 🙂

   Svara

  Börjar min praktik i Stockholm nästa måndag och jag har ingenstans att bo än. Panik. Stress. Ångest. Har inte kunnat fixa tåg dit heller eftersom att jag inte har något boende.

  Vill bara skita i allt och stanna hemma. Fan alltså. Trodde det skulle lösa sig. Klarar inte av sånt här.

  Svara

   Lagg ut pa facebook och fraga alla du kanner om nagon kanner nagon i sthlm som har rum att hyra ut. Kolla airbnb i varsta fall, dyrt men ar praktiken vart det annars overvag praktikplatsen?

   Svara

    Har gjort det utan napp. Har inte råd med airbnb eller liknande.

    Svara

     Men alltså.. Boende kostar.
     Vad du än väljer. Skulle tro att AirBnb är en av de billigaste boendena
     Om du nu inte har nån som bor i stan som du kan sova hos

     Svara

      Airbnb är verkligen inte en av de billigaste boenderna. Det är snarare mycket dyrare än att hyra privat av någon.

      Svara

   Ta det lungt, det går att ordna! Du kan tex bo på ett långtidshotell, finns ett vid Brommaplan 👉🏼 Bostaddirekt.com

   Svara

    Åh, jag hoppas du har rätt 😫 tack för tipset! Får bli en plan B… de flesta verkar bara hyra ut sina bostäder för längre tid än tre månader.

    Svara

     Lägg ut egen annons på blocket att du söker bostad kort tid, finns en del som hyr ut under uppsägningstiden på sina lägenheter. Kan vara utan möbler. Hyrde så en månad en gång mellan bostäder, sov på en tjockare luftmadrass från claes ohlson och hade bara det viktigaste med mig haha

     Svara

  Idag har jag mått prima, tills jag råkade besöka en plats där jag blev bedragen för snart två år sedan. Nu har jag brutal ångest av minnen kring hur jag hade det då. Är det normalt att känna så efter så lång tid? Vad gör man?

  Svara

  Tips på bra och seriöst ställe (eller person) som gör lash lift i Göteborg? 🙂

  Svara

   Tycker det är fan för dyrt faktiskt 8-9 hundra för något nytt ”måste” man blir beroende av son slalöggas till övriga månadsskönhetskontot. Brukar hoppa in på gildas och betala 410 till eleverna med varierat resultat. Bc corner kostade 700 och var inte bra, höll formen i 3 veckor bara

   Svara

    Har så lite utgifter på skönhetskontot så tänkte att jag skulle *unna mig* lite. Men tre veckor låter ju lite väl kort alltså 🙁 Hoppas att det trillar in något riktigt toppentips här! 💫

    Svara

     Hoppas jag med, i Skövde kostar det 900kr och de säger det håller 6-8 veckor men känner att ska man inte behöva hinna bli ful emellan är gränsen 5 v. Nya hinner växa ut som är ljusare och dessutom raka mot de uppböjda så jag går var strax efter lön varje månad

     Svara

     Amorosa Hudvård (Maria). Otroligt duktig kvinna! Vet verkligen vad hon gör. Jag är väldigt ärlig när jag betalar mycket för en skönhetsbehandling, jag vill bli nöjd, och hon lyssnar! Väldigt lyhörd och mån om att kunden ska bli nöjd. Mina höll 7 veckor men detta beror på att jag också använde eyelash conditioner konstant 😂😂 sen beror ju hållbarheten faktiskt bara på hur fort dina fransar växer ut – inte hur duktig personen som gör dom är.

     Svara

      Tack för tips! Ska spana in 🙂

      Svara

      Bor 20 meter från salongen men jag väljer annan salong. 650kr är max vad jag kan tänka mig betala. Själva behandlingen är ju identisk på samtliga salonger och vet inte vilken upplevelse nere i hennes källare kan erbjuda som motiverar att betala mer. Galet tråkig lokal

      Svara

       Vad kostar det på Amorosa?

       Vilken salong går du till My? Hade kollat lite på Studio Aroma, men där skulle det kosta 850 kr om man ville ha inkl färg. Tar jättegärna emot tips om du har något att rekommendera 🙂

       Svara

        Med färg och keratin 850 jag har gjort på minst tio ställen här och det blir samma resultat på samtliga ställen som använder siliconkuddar som böj dvs det blir ingen böj allt stan de står mer rakt uppåt. Det är det de brukar kalla för att frsmsarna blir längre. Klart de sett längre ut när de sticker rakt upp mot ögonbrynen. Gildaskolan lägger på spolar och får fina stora böjda fransar men som sagt få de är elever kan det variera väldigt men resultatet håller 7-8 veckor där vilket är bra dvs om det blivit snyggt inte annars

        Svara

         Aha. Nej, fransar som står rakt upp var väl inte riktigt det jag hade tänkt mig. Har OK längd på mina egna fransar och har tidigare färgat så ville mest åt att de får en fin böj också 🙂 Är det spolar som är grejen att hålla koll på då alltså? Kanske får testa Gildaskolan. Men låter ju inte riktigt klokt att det inte ska gå att hitta någon annanstans än på en skola. De som går skolan måste ju ta vägen någonstans. Slutar de med spolar då tro? 🤔😅

         Svara

    Köp Lancome mascara kostar max 350-400 och räcker i ca 2 månader de har väldigt bra mascaror både för längt och tjocklek på fransar.

    Svara

     Har redan en mascara som jag är riktigt nöjd med, men hade gärna sluppit mascara helt och hållet 🙂

     Svara

  Jag är i 20-årsåldern och DÖR för äldre män, VAD är felet på mig och HUR kan jag få detta att gå över?
  Släkt och vänner skulle nog inte bli så glada ifall jag kom hem med en 15 år äldre man haha.

  Svara

   Skit i vad dem säger. Lyssna på magkänslan. Man gillar det man gillar och så är det med det.

   Svara

   Har alltid själv dragits till äldre. När jag var 18 blev jag ihop med en 12 år äldre man. Jag har dock turen att min familj skiter i hur pass mycket äldre nån är så länge man själv mår bra i förhållandet. Vi var ihop 11 år.

   Men jag hade struntat i vad andra sagt. Är båda vuxna, vad spelar det då för roll vad gäller ålder? Sen vet man ju inte direkt alltid heller hur gammal en person är som man attraheras av.

   Svara

   Inget ovanligt , helt naturligt , samma för mig när jag var i din ålder .

   Svara

   Fundera över om du verkligen är into äldre män eller om det har att göra med din relation till din pappa. Hur är er relation? Fin, bra, sund? Då har du troligtvis inga issues och gillar helt enkelt det du gillar, så kör på. Är er relation dålig, är han frånvarande? Då kanske det är därför du dras till/söker dig till äldre. Så fundera först. Inte för att 15 år är så jäkla mycket och inte för att pappor brukar vara så lite som 15 år äldre haha men ändå. För många beror det på hur ens egen pappa är och då kanske man ska gå till botten med det först så man inte hamnar med någon mycket äldre av ”fel” anledning (även om det kan bli hur bra som helst ändå).

   Svara

    Har ju haft mina ”pappa”-problem men vår relation är ändå normal idag.
    Tyvärr är anledningen att de är mogna, har vettiga åsikter och känns… som att man connectar med de på ett annat sätt…
    Trevlig helg på dig ❤️🤧

    Svara

   Du är fullt normal; det är ju gamlingarna som är hetast. Lex Gibbs i NCIS

   Svara

   Det är helt normalt; gamlingar är ju snyggast! Lex Gibbs i NCIS

   Svara

   Hamnade jag seriöst i modd för att jag skrev att Gibbs är snygg?! What the everlasting fuck!!!!! Jävla censur är vad det är.

   Svara

   Alltså jag pinkar typ ner mig när jag ser filmen A star is born, jack är så snygg

   Svara

  Gillade verkligen You på Netflix och såg hela säsongen på typ en dag 🙈 Någon som vet någon annan serie eller film i samma stil?

  Svara

   Jag har inte sett den, men någon förklarade det som att om man gillar Dexter så skulle man gilla den, så därför säger jag Dexter (men tar inte något som helst ansvar haha).
   Annars slår jag ett hårt slag för La casa del papel, skulle säga att det var 2018 bästa serie, två vad Bodyguard, så hittar du ingen som är som You kanske du kan ge dem en chans!

   Svara

    Ja Bodyguard glömde jag! SÅ BRA!

    Svara

     Tack för tipsen båda två! Har visst lyckats missa att se alla ni skrev, så ska spana in 🙂

     Svara

    Hört flera dra jämförelsen med Dexter. Förstår den inte riktigt ändå. Dexter drevs ju av annat än vad han i You gör.

    Svara

    Håller med ang La casa de Papel. Så jäkla bra serie, man fastnar totalt. Spännande story och bra skådisar som pratar sjungande spanska. Missa sen inte,hör ni!

    Svara

   Jag har två avsnitt kvar och nu orkar jag inte längre haha. Så förutsägbar så jag spyr. Har du sett Mindhunter eller Unabomber? Fantastiska serier båda två.

   Svara

   Dexter är oerhört bra!

   Svara

   The Fall på Netflix.

   Svara

   Störde mig SÅ MKT på att Joe inte kan ta ut en bok ur bokhyllan som en bokbindare hade gjort.

   Svara

    HAHA! Och jag stör ihjäl mig på hur förbannat dum i huvudet Beck är. Och alla hennes tjejkompisar som jag bara vill bunta ihop och gömma i en säck.

    Svara

  Jag vet att många brukar gå till den på Gränby centrum, har inte vart där själv men många av mina kollegor går och är väldigt nöjda! Tror att den är ganska billig också 😊

  Svara

  Kan man köpa biljett på alla bussar med sitt bankkort ?

  Svara

   nej

   Svara

  Har försökt publicera detta 1000 gånger nu, så kanske blir dubbelt.
  Idag har jag mått jättebra, tills jag råkade besöka en plats där jag blev bedragen för snart två år sedan. Nu har jag sån brutal ångest av minnen kring hur jag hade det då. Är det normalt att känna så efter så lång tid? Vad gör man?

  Svara

  Gud, jag önskar så att jag var stark nog att lämna min sambo. Vad tusan gör man om man varken har pengar eller boende om man gör det?? Han kallade mig precis hora och hotade med att slå mig.
  Gå in på Cissi Ws linje om att man ska hitta en rik man. Jag är fast…

  Svara

   Är verkligen oacceptabelt beteende. Kan du inte lämna asap och först bo tillfälligt hos vänner eller släkt tills du löst det praktiska?! Bättre att vara fattig och självständig än rik och fast i en destruktiv relation som bryter ned dig..

   Svara

    Jag har typ inga vänner kvar och min familj bor inte längre i Sverige. Tack snälla för råd. Ville mest skriva av mig, har ingen jag kan prata om det här med. Ibland känner jag att det inte finns nånting att leva för.

    Svara

     Ok. Jag förstår att det är en jättetuff situation du är i nu. Men då tycker jag som kommentatorn nedan att du ska samla den kraft du ändå har och lämna ditt ex och kontakta eller besöka Kvinnojouren redan imorrn. Alternativt köpa en flygbiljett till var nu än din familj bor och bo där ett tag. Eller annan egen lösning. Bara du lämnar!!!

     Svara

     Kanske en kollega du är nära? <3 Ta dig därifrån! Kan du ta semester och flytta till din familj tillfälligt och lösa det därifrån?

     Svara

   Vänd dig till kvinnojouren! De brukar ha tillfälliga boenden! Soc kan hjälpa dig med pengar om du är arbetslös.

   Svara

   Gå inte* på Cissis linje, menade jag. Jag känner mig fängslad

   Svara

   Om du vill skriva ut var du bor kanske det finns någon här som kan hjälpa dig om du inte har något eget ”skyddsnät” såsom förälder, vän o.s.v. som du kan bo hos ett tag.

   Svara

  Modd camcam…

  Svara

  Idag har jag mått jättebra, tills jag råkade besöka en plats där jag blev bedragen för snart två år sedan. Nu har jag sån brutal ångest av minnen kring hur jag hade det då. Är det normalt att känna så efter så lång tid? Vad gör man?

  Svara

  Har försökt publicera en kommentar så länge nu! Varför hamnar det i modd?

  Svara

  Idag har jag haft en bra dag, tills jag råkade besöka en plats där min dåvarande var otrogen för snart två år sedan. Nu har jag sån brutal ångest av minnen kring hur jag hade det då. Är det normalt att känna så efter så lång tid? Vad gör man?

  Svara

   Jäklar vad jag har spamat med den kommentaren nu, jag ville tydligen gärna ha svar

   Svara

   Var glad att du blev av med personen.

   Svara

  Tips på bra podcasts? Gärna samhälle/psykologi/hälsa/intressant fakta.. 😊

  Svara

   Är det normalt att min sambo dricker 5 starköl samt 3 vodkadrinkar varje lördag medans vi bara är hemma och kollar film och lagar mat?

   Svara

    Nej det är det inte!!!

    Svara

    Ja det tycker jag. Om ni intr sagt att ni inte ska dricka, eller fun uttryckt att du inte Mår bra av att han dricker. DEt är ju lördag och inte en tisdag.

    Svara

   Verklighetschecken, jag lyssnade precis på deras senaste avsnitt. Dom diskuterar samhällsproblem 🙂

   Svara

   Radiopsykologen! Abaolut bästa du kan lyssna på. Lagom längd på avsnitt plus att du kan lyssna på ngåot ämne som intresserar dig. Plus: omöjligt att ogilla Allan Linnér.

   Svara

   Det politiska spelet

   Svara

   Kropp och själ, Dystopia, Tendens, Allvarligt talat, Plånboken

   Svara

   Institutet, finns på Spotify och producerades av SR. Är med Jesper Rönndahl och handlar om vetenskap, fast med en humoristisk twist! Tyvärr nerlagd men alla avsnitt finns kvar 👍

   Svara

  När jag förlorade min pappa i somras började jag äta äta äta för att inte känna all sorg. Det liksom stoppade den brännande känslan bakom ögonen när jag stoppade en godisbit, en chokladboll eller pizza i munnen. Har gått upp ca 10 kilo sen dess och nu har jag tagit tag i det. Har inte ätit godis eller nån skit på en vecka och har gråtit varje dag sen dess. Är det inte konstigt vad man kan lura kroppen, hjärnan? Är de sockret som gör det?

  Svara

   Jag har varit lite ledsen den senaste tiden… dock inget så allvarligt som med din pappa. Men det som hjälper mig när det blir för mycket är att gå ut och gå… bra musik i öronen eller en bra ljudbok!!

   Svara

  vad göra ikväll för en 60 årig tant ? Skriv inte gå och lägg dig !

  Svara

   Dra på någon härlig dänga i högtalarna, korka upp lite vin, släng av dig innetofflorna och njuut! Och om du får feeling, dra ett par moves eller två, det är så härligt att bara fuldansa ibland alltså!

   Svara

    Redan gjort !

    Svara

    Tack Krösamaja !

    Svara

   Är verkligen oacceptabelt beteende. Kan du inte lämna asap och först bo tillfälligt hos vänner eller släkt tills du löst det praktiska?! Bättre att vara fattig och självständig än rik och fast i en destruktiv relation som bryter ned dig..

   Svara

    Ok förlåt, skulle till anonym längre upp!!

    För dig föreslår jag en kvälls promenad, en spontan öl på närmaste krog eller ring en kompis du inte pratat med på länge:)

    Svara

     Tack Ellen , men inga kvällspromenader här inte . Dansar hellre fuldans !

     Svara

  Nån som jobbar som redovisningsekonom eller löneadministratör?
  Vad tycker ni om jobbet? Hur ser ingångslön och löneutveckling ut?

  Svara

   Funderar du på att plugga på YH?

   Svara

    Ja eventuellt! Funderar på att ombilda mig.

    Svara

     Är du mammaledig för närvarande bor i Östergötland?

     Svara

   Jag gör! Som Redovisningsekonom. Tog examen i somras, hade skrivit på papper för en fast anställning på min praktikplats redan långt innan jag var färdig. Dvs bristyrke iallafall i min stad, så hade ändå lite fördel i förhandlingarna.
   Däremot är ingångslönerna inget att hänga i julgranen när man jobbar som redovisningskonsult på byrå(vilket jag gör), bäst betalt får du som anställd på ekonomiavdelning ute på företag.

   Jag förhandlade till mig ingångslön på 26′ (3000 över vad som rekommenderas i min ålder häromkring) +en hel del förmåner och bonusar 2 ggr om året. Då sköter jag mest löpande bokföring/reskontra men också en del bokslut. Har mina egna kunder jag ansvarar för.
   Kan tillägga att jag bor i småstad så löneläget ser säkert annorlunda ut i resten av landet.

   Måste bara säga att jag ändå tycker det är det bästa valet jag gjort. Kort utbildning men stora jobbmöjligheter efteråt. Lätt att klättra i både lön och ansvar. Mycket kundkontakt men ändå inte.

   Löneutvecklingen där jag är nu återstår att se, lönesamtal i slutet på januari 🙂

   Svara

  En grym snattar dag! 😁

  Svara

   ?

   Svara

  Lång historia kort.
  Började plugga till civilingenjör i sthlm, hoppade av, började plugga annat 6 månader senare och känns som skit. Vill läsa annat men vet inte vad jag skall säga till mina föräldrar, tänk om jag misslyckas igen liksom?! 😞

  Svara

   Du är inte misslyckad bara för att du väljer att hoppa av en utbildning. Alla människor är impulsiva mer än en gång i sina liv och om du inte trivs så finns det ingen mening med att gå kvar. Du lever nu och det är DITT liv inte dina föräldrars. De har levt sina liv redan och har nog kämpat mer än en gång med sina olika val.

   Dina föräldrar vill förhoppningsvis bara se dig lycklig och det kommer du inte vara om du läser något du inte trivs med. Så hoppa av utbildningen och lyssna på vilken väg hjärtat pekar åt: satsa och lev det liv DU vill leva!

   Svara

  Vissa månader, dock inte så ofta, jag har mens får jag så himla ont i brösten. Alltså så att de knappt går att röra. Nån annan med samma problem?

  Svara

   Alltid 😒 ska ha min mens om en vecka men mina bröst är sprängfyllda. När jag har på mig en bh gör det så förbannat ont.

   Svara

    Mm samma här, alltid ca en vecka innan… 😦

    Svara

   I perioder ja! Har haft det så de senaste tre månaderna. Haft det så förut med, men det går som sagt i perioder

   Svara

  Har en fråga om Instagram: Jag har inget konto på Instagram själv men har varit inne och snokat på en killes Instagram som är öppen, dvs man kan se hans bilder utan att vara inloggad. Men finns det någon chans att han kan se att jag varit inne och snokat trots att jag inte har något konto eller varit inloggad? Typ att min email syns eller så?

  Svara

   NOPE!

   Svara

   Nej, det syns inte så länge du inte likar någon bild

   Svara

  Hallå SIMS fans!!! 😉

  I någon OT kommentar nyligen var vi ett antal som gillar Sims. 🙂 Låt oss snacka!!

  1. Vad tycker ni om Sims 4? Jag var så besviken på att de tog bort den öppna världen i början men har faktiskt vant mig. Tycker det är rätt roligt även om jag saknar en del från 3:an (ej att det laggade så mkt.. Lyckades någon spela med den där ö-världen utan att datorn fick typ anfall?).

  2. Har någon bra spelidéer? Alltså vad är det roligaste i ert Sims-spelande? Jag känner att jag har så dålig fantasi angående vad jag ska hitta på. Provat olika karriärer och det är ganska kul.
  Har just nu börjat med en kvinna som odlar mycket och lever väldigt enkelt och lantligt. Har en tanke om att hon ska ha sin egen lilla Mandelmanns gård liksom. 🙂 Tyvärr saknas ju kor och grisar men odla och ha hund och katt går iaf. Har precis byggt mitt första växthus! Kämpar med att odla bra grejer men det går trögt..
  Mitt bästa tips om ni tröttnat på spelet: sluta fuska. 😉 det är mkt roligare att få kämpa för saker och ting.

  Svara

   Jag älskar Sims haha. Har spelat från The Sims till The Sims 4 som jag spelar nu!

   1: Jag har alltid gillat en öppen värld för det känns friare och inte så stelt och de förbannade laddningstiderna är borta och det är det bästa på hela jorden. Däremot kan jag ibland sakna story progression och jag önskar att det hade funnits alternativ så man kunde välja om det skulle vara på eller inte. Även om jag är en sådan perfektionist som gärna vill att mina simmar ska gifta sig med den jag vill och jobba med det jag vill haha så vill jag ändå kunna ha möjligheten.

   Och absolut inte! Jag hade den expansionen likväl expansionen där simmarna kunde åka till framtiden men båda laggade så mycket så jag kunde inte göra någonting. Jag kommer ihåg en gång när min sim var ute och dök och så fastnade spelet och så blev hon uppäten haha. The horror!

   2: Det finns VÄLDIGT många roliga utmaningar man kan spela! En av mina favoriter heter Differences in the family tree där startsimmen inte får jobba utan ska bli rik på odlingar och fiske som du gör just nu och så får barnen och framtida generationer olika egenskaper och livsönskningar så man spelar bort från sin comfort zone vilket är väldigt bra. Och så fuskar jag aldrig! Även om jag inte kan köpa några möbler på 300 år haha.

   Svara

    Ja jag tycker också det har börjat hända så lite bland resten av simmarna i staden? De åldras men inte verkar skaffa barn eller något? Samtidigt har jag på den där inställningen att det ska hända grejer så vet inte varför de verkar ha gjort det så segt…

    Hahaha åh Nej! Jag var nere och dök med en sim som kom fram till någon slags osynlig vägg i havet där ett flertal rykande simmar och fiskar hade typ fastnat och försökte kämpa sig loss! Var ganska skrämmande att hitta … haha bermudatriangel? 😉

    Det låter faktiskt intressant, ska jag nog googla. Jag är alltid lite kluven till utmaningar då jag ogillar att bli för styrd av regler. Men jag älskade black widow challenge i sims 3. Laddade ner en pistol och en kniv och hade väldigt kul med min galna kvinna som mördade sina makar. 😉

    Svara

     Det är för att det inte finns någon story progression. De familjerna som bor i området och ibland vissa som vandrar omkring har ju barn och så men de utan barn brukar vanligtvis inte skaffa barn utan dör ut.

     Jag gillar inte alltid utmaningar heller men spelade den tidigare och den är jäkligt rolig!

     Svara

      Så jäkla synd… Roligast var att skaffa en mod till 3:an där man fick små uppdateringar från grannskapet typ att herr och fru X hade rykt ihop utanför en matbutik och nu var det dags för skilsmässa hehe. Fast jag försöker att undvika mods och sånt nu, tror det gör spelet långsammare.

      Svara

   Det finns tydligen en 100 babies challenge 😉 känns dock rätt omöjlig 😉

   Svara

    Den gjorde jag i Sims 3! Jobbig men rolig. Dock klarar jag knappt ett småbarn i Sims4 så flera är nog kört haha!

    Svara

   Sims 4 suger. Dåliga små världar med plats för 2-3 grannar som inte gör ett skit annat än att dö. Sån död värld. 🙁 saknar 3an när man kunde gå runt hur man ville, hur man kumde skaffa hundratals barn med olika tjejer i olika hus 😀 åka hem till sina kompisar efter skolan osv. 4an med multi tasking var inte alls lika bra. Inte ens.hästar kunde man ha och under vintern blir det aldrig nog mycket snö för att ens bygga en snögubbe. Värdelösa spel.

   Svara

    Spelar du fortfarande 3an? Jag hade nog gjort det också om det inte tog så enormt mycket plats på datorn och var laggigt. Saknar också att kunna switcha mellan simmarna enkelt om t.ex. en var hemma och en var på stranden.

    Svara

  Jag och sambon har precis renoverat klart övervåningen i vårt hus. Vi ska köpa ny soffa till vardagsrumsdelen och jag är så sugen på att köpa en soffa i sammet. Vad tror ni? Kommer vi tröttna? Vi har inga barn ännu så vi behöver inte oroa oss för ”barnhänder” bara kladdiga vänner med dåligt bordsskick. Eller har ni någon annan trendspaning? Är det något annat som är på väg in som inredningstrend?

  Svara

   Jag fick för mig att jag verkligen behövde en soffgrupp i blå sammet och nu står den i mitt vardagsrum sedan ett år tillbaka. Älskar den lika mycket nu som när jag såg den först, har med andra ord inte tröttnat alls men sen vet man ju inte en massa fler herrans år. Rummet fick en sånt jättelyft med soffan och alla gäster tycker hela rummet ser superfint ut. Lite partisk som du hör men jag säger kör!! Relativt lätt att få bort något som blir spillt. Vi har trots allt tre barn hemma och inte en varaktig fläck i sofforna 😊

   Svara

   Beror på din stil i övrigt skulle jag säga. Har du en väldigt klassisk och tidlös stil så kommer du inte att tröttna, är du där emot sådan som följer trender eller byter titt som tätt så känns det som ett onödigt köp, då är det bättre att gå på en soffa som passar till allt och som du vet med säkerhet att du inte kommer att tröttna på de första 5-6 åren.

   Svara

  Jag och sambon har precis renoverat klart övervåningen i vårt hus. Vi ska köpa ny soffa till vardagsrumsdelen och jag är så sugen på att köpa en soffa i sammet. Vad tror ni? Kommer vi tröttna? Vi har inga barn ännu så vi behöver inte oroa oss för ”barnhänder” bara kladdiga vänner med dåligt bordsskick. Eller har ni någon annan trendspaning? Är det något annat som är på väg in som inredningstrend?

  Svara

   Go for it!

   Svara

  Kollar på Hamilton, alltså persbrandt är såååå jäävla sexiig 😭😭😭

  Svara

  🐶 Ni som har hund och bor i lägenhet, hur funkar det? Jobbar ni heltid på dagarna och har den på dagis? Är jättesugen på att skaffa en vovve men vill att den ska ha ett nice liv såklart!!

  Svara

   Jag jobbar delvis hemifrån. Tar ut hunden på en längre runda sen åker jag in till jobbet ca 5 timmar.
   Funkar kanon för mig men beror ju helt på vad man har för arbete

   Svara

   Jag och min sambo bor mitt i stan i lägenhet, vi jobbar båda heltid men jag har turen att kunna ha med mig vovven på mitt jobb vissa dagar ända sen vi skaffade honom, och andra dagar har vi hundvakt som vi skaffat antingen genom dogbuddy.se eller via sidor på facebook, vilket funkar jättebra bara man anstränger sig lite. 😊

   Som jag förstått det så spelar det tydligen inte själva hunden någon roll om den bor i lägenhet eller hus så länge den kommer ut ordentligt som den ska, men jag ska ju inte låtsas som om vi inte önskar varenda dag att vi hade en liten trädgård åtminstone till honom. 😞

   Svara

   Vår hund är hemma själv 3 h, antingen jag eller min sambo ser till att vara hemma före eller efter lunch så han inte är hemma så mkt. Annars får han med min sambo till jobbet. Mitt liv är 100% planerat runt hunden, det är skitmkt jobb. Han är värd det etc men jävlar vad jobb det är.

   Svara

    Skönt att höra en ärlig åsikt – det är verkligen skitmycket jobb, kanske ungefär minst 100ggr mer än man trodde det skulle vara innan man skaffade. Absolut och helt självklart värt det, skulle aldrig vilja vara utan vår vovvis, men också viktigt att understryka att det inte är rosa moln och mys.

    Svara

   Jag har två hundar i lägenhet, har turen att kunna ha med till jobbet! Men själva havandet i lägenheten är inget problem, så länga man rastar och stimulerar på dagarna. Har grannar som blivit förvånade över att vi har hund eftersom de aldrig hör de 😊

   Svara

  Förutom andra problem JAG har i mitt liv har jag nu mer eller mindre fått bekräftat att min gamla vän (mer bekant) är en alkoholist. Hon har delad vårdnad om en nio-årig pojke som har svår adhd och Asperberger. Hon dricker sig full med honom i hemmet på sin barnvecka. Vad ska man göra? Pojkens pappa är totalt värdelös så det är mamman som kämpar för sonen och gör allt. Det känns som att jag skulle förvärra situationen ännu mer om jag gjorde en orosanmälan? Behöver verkligen råd.
  Hon dricker varje kväll…

  Svara

   Tänk på pojkens bästa!

   Min pappa var inte alltid otrevlig när han drack, jag tyckte ändå det var riktigt jobbigt.

   Svara

    Ja men vad är då barnets bästa? Hans pappa är ingen bra människa/förälder.

    Svara

     Vill bara inte förvärra för pojken 🙁

     Svara

      Kontakta socialtjänst. Låter mycket värre än vad det är. Morsan behöver kanske bara en spark i röva för att ta tag i sitt missbruk. De tar inte ifrån na ungen de första de gör, de kommer erbjuda stöd för henne och barnet.

      Svara

   Hej! jag tycker att du borde prata med barnet om vad som helst typ och försöka ta reda på om barnet skadas psykiskt av mammans beteende. Jag skulle tycka att det är ett utmärkt sätt för att hjälpa, att prata och vilja förstå.
   Jag skriver dock från mina egna erfarenheter då jag ej är myndig och bor med alkoliserade föräldrar. Men snälla gör ditt bästa med att försöka hjälpa det kan betyda såå mycket.

   Svara

   Du kan göra en orosanmälan anonymt om du ej vill uppge ditt namn. Socialtjänsten kommer sedan utreda vad som är bäst åtgärd för familjen. Av den info du ger här ska du helt klart anmäla asap!! Du kan även ringa socialtjänsten och få rådgivning.

   Svara

  Recept på god pastasås (tomatbaserad)? Kommer bara på krossade tomater och basilika.

  Gärna recept utan lök.

  Svara

   Tycker ju att den allra bästa är med passerade tomater, hel gul lök (men du kan ju skippa den, dock gör det väldigt mycket smakmässigt) o hela vitlöksklyftor som man sen plockar ut, salt, peppar, en nypa socker, oregano och basilika. Som kokar minst en timme. Magisk tomatsås. Sök på Paolo Robertos recept exempelvis.

   Svara

    Tack för tipset! 👍🏻

    Svara

  Vill plugga till grundlärare åk 4-6, någon lärare här som rekommenderar?
  Hur ser ingångslönen ut för en nyexad? 🌟

  Svara

  Vågar inte lägga till min crush på snap även fast vi snackar varje dag på jobbet och han började följa mig på insta. Varför är jag så feg för :’(

  Svara

   Träffa honom istället!! Du vågar 🙂

   Svara

  Bestämde just med min man att vi är redo för vårt första barn! Trodde inte att det skulle bli ännu men ja, vi känner oss båda redo. Nu vet jag inte hur jag ska kunna sova inatt. Blev så otroligt nervös 😅

  Svara

  Så trött på alla skjutningar, fan inte klokt 😡

  Svara

  LÅTTIPS!!!

  Okej. Jag gillar musik, jag spelar alltid musik.
  Jag gillar i princip allt utom hårdrock och hiphop.

  Kvällens låttips är inte en ny låt. Men den är SÅ bra. Jag lyssnar medvetet på den flera gånger i veckan och har gjort LÄNGE!!

  Darin – tänk dig

  DET ÄR EN AV DE FINASTE LÅTARNA JAG VET (Darin är oxå bra fin, hehe)

  Svara

   Mitt låttips

   Ta en dusch – Markus Krunegård

   ”Ta en dusch, tänk inte efter
   Ta en dusch tills huvet håller käften
   Ta en dusch, tänk inte efter
   Ta en dusch till om det inte hjälper
   Ta en dusch tills huvet håller käften
   Tills du inte känner nånting längre
   Ta en dusch, det kommer bli bättre”

   Svara

  Vad föredrar ni att centern bildar regering med socialdemokraterna och mp eller nyval?
  Själv önskar man nyval. 🙂

  Svara

   Nyval (extra val)!!!!!!

   Svara

   Det hade varit trevligt om sossarna kunde sluta vara så maktfixerade och låta Alliansen ta över. S gör ALLT för att få sitta kvar vid makten, och så har det alltid varit.

   Svara

    Fast alliansen fick ju inte ihop det!

    Svara

    S är största partiet i Riksdagen. Makes no sense om de skulle ”låta Alliansen ta över”. Plus Alliansen är död⚰

    Svara

     Jag är sur på att Vänsterpartiet behandlas på samma sätt som SD

     Svara

      Håller med dig, absurt!

      Svara

   Önskar nyval, känner mig bekymrad över framtiden.

   Svara

   Inte nyval tack!!!

   Svara

  Jag är lite sugen på att plugga till projektledare på distanskurs (t ex via Berghs). Någon här som gjort? Någon som jobbar som projektledare? Vad är det bästa/sämsta med jobbet?

  Svara

  Jag behöver hjälp! Mår psykiskt dåligt över mina studier (mår dåligt för att jag halkar efter – kan inte plugga för att jag mår dåligt – mår ännu sämre för att jag halkar efter). Har pratat med studenthälsan på mitt universitet och ett tag efter det kändes det bättre, pratade lite allmänt om ångest och ångesthantering. MEN man kan bara gå dit 2-3 gånger och har nått den gränsen nu. Känner att jag behöver vända mig till min vårdcentral. Känns som ett jobbigt och stort steg att göra det, men vet att jag behöver det för mitt eget bästa. Frågan är bara HUR gör jag och vad säger jag till vårdcentralen?! Känner mig vilse.

  Svara

   Man ringer och berättar att man mår dåligt och får eventuellt träffa en läkare men oftast komma direkt till kurator eller psykolog

   Svara

  Ni som är utbildade ekonomer, vad jobbar ni med? Och vad har ni i lön? 🙂

  Pluggar för fullt men vet liksom inte vad jag vill pyssla med när jag är klar.

  Svara

   Är controller på en kommun, har jobbat 7 år (men varit föräldraledig 2) efter examen varav 2 år på kommun. Har 39tkr i lön, är 29 år 🙂

   Svara

  Bloggkommentatorerna slutar blogga!

  Svara

  Halkar in på slutet av ÖS här. OBS lite snusk för den som är känslig.

  Ägglossning och blir som vanligt sjukt sugen dessa dagar. När jag och min kille är igång så kommer helt plötsligt en väldigt oangenäm känsla över mig.. Vi är båda studenter i 25-årsåldern och planerar varken barn eller bröllop (trots ett fint sex år långt förhållande hittils).

  Jag fick en sådan frustration och ledsamhet över mig samtidigt, ville så gärna att vi skulle ta av skydd och att han skulle göra mig gravid. Jag blev ledsen av tanken att han inte skulle göra just detta, vilket inte skulle hända då vi inte vill ha barn nu som sagt. Men jag blev orimligt ledsen över att han inte bara kunde ta och göra mig på tjocken där och då. Ville brista ut i gråt.

  Är jag normal? Aldrig känt såhär förut.
  Inte heller haft stark barnlängtan, men har märkt att jag börjat ”förlika mig” med tanken på att det vore härligt att skaffa barn med min älskade kille framöver och fostra en ny liten person som skulle vara hälften av oss båda..

  Svara

   Du är normal. Det är jag med, varje ägglossning i princip! Haha

   Svara

    Tack.. behövde höra det haha.

    Svara

  Vilken skola utbildade du dig på?

  Tänker främst hudterapeut men det är just det med betalningen som får mig att tveka. Att ta ett csn-lån för att sen ta ett till lån när jag börjar plugga på universitetet. Jag är 24 år just nu och känner mig lastgammal.

  Blir så osäker just nu, det kanske är bättre då att få jobb inom kicks eller Sephora? Älskar allt med hudvård och skönhet.

  Får jag fråga vad det är du ska plugga till? Tack för dina svar! ❤

  Svara

  Hur fn blir jag av med blomflugorna!!?? Börjar bli rätt lack på dem nu. Haft sen i september. Rensat kök och torkar alltid av osv. Vad tusan.. kört med diverse små shottsglas med diskmedel+ättika i osv. Dem är kvar och är dryga och känns som de attackerar ibland.

  Svara

   Större och fler glas.

   Svara

   Kokande vatten i alla avlopp (handfat). De lägger ägg där. Kör två ggr om dagen plus ättikafällorna så ska de vara väck hoppas jag.

   Svara

   Dom kanske har ägg i blomjorden? Sätt ner tändstickor, med den biten som ska brunna nedåt. Tydligen gillar inte blomflugor det och drar. Samtidigt har du burkar/glas bredvid så hoppar dom förhoppningsvis in där istället. Lycka till!

   Svara

   Häll kokande vatten ner i vasken med jämna mellanrum. De lägger gärna sina ägg där.

   Svara

    Sry, såg att ngn redan skrivit detta. Min sida var ej uppdaterad

    Svara

   Lägg snusprillor i krukorna!!
   Jag trodde min kille va lat som kastade snusen i blommorna istället för soporna innan jag frågade varför de låg där 😂

   Svara

   Vi hade problem med så sjukt många blomflugor i slutet av förra året, i EN fälla fångade vi liksom 70 stycken… Vi blev av med dem genom att ställa fällor i köket och vardagsrummet, längre än så hade de inte tagit sig, och sen hällde vi klorin + kokande vatten i avloppet. Ej miljövänligt tips, men vi var även på väg att använda oss av kaustiksoda som ska vara döden för allt, så man måste vara väldigt försiktig. Men vi testade det andra först och blev av med dem på så sätt.

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.