Bloggkommentatorerna går i graven

Idag fyller den här bloggen elva år och det firar vi stort genom att avsluta.

Det har varit fantastiska år. Vi har varit med om mycket och lärt oss mycket och vi är så glada över att vi startade upp Bloggkommentatorerna 12 januari 2008. Men nu räcker det. Vi har inget mer att säga.

Tack alla läsare som följt oss, ni har varit allt! Tack även till alla bloggare som vi kommenterat.
Hejdå!
De gamla rävarna på Bloggkommentatorerna går i graven och precis som deras läsare som kommenterat så kommer även jag att sakna dem.
Utan dem hade jag inte känt till varken Katta Kvack, Garderobsgrubbel & Byråbekymmer eller Spiderchick – bloggar som jag inte riktigt bevakar, så de kommer lämna ett tomrum efter sig.Jag vet att man ska respektera andra människors beslut, men tror ni vi kan få dem att fortsätta? Bara liiiiiiite? 😉
Tack för tips!

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tyckte inlägget de skrev var så korthugget. ”Nu räcker det”. Men jag förstår dem. De har väl vuxit ur intresset med åldern.

  Svara

   Efter 11 år får man vara less 😄

   Svara

   Haha reagerade också på det. Väldigt kort och koncist liksom. Känns lite antiklimax efter 11 år 😁

   Svara

  Deras tid och intresse finns inte längre, det är på tiden att de går vidare. Sista tiden har de legat efter med vad som har hänt i bloggvärlden och det är ju för att det finns andra viktiga prioriteringar för dem.

  Svara

  For the better!

  Svara

   En helt onödig kommentar!

   Svara

    Man får tycka vad man vill. Demokrati. Alla behöver inte älska alla.

    Svara

     Och man behöver inte vara en rövhatt bara för att man får.

     Svara

      Nej, men man kan.

      Svara

       I rest my case … 🤦🏻‍♀️

       Svara

  OT men IL la nyss upp ett inlägg där hos marknadsför ett kosttillskott. Flertalet saker jag vill påpeka för henne, men denna typ av kommentarer går ju aldrig igenom på hennes blogg. För det första så skriver hon att skönhet kommer inifrån. Då undrar jag spontant vad alla hennes produkter fyller för syfte. För det andra så kastar hon ur sig påståenden som denna produkt ska uppfylla, utan att det finns någon fakta eller information att hitta som bekräftar dem. Jag tror att det skulle vara svårt att hitta någon medicinskt kunnig som skulle påstå att kollagen (inte collagen på svenska, som hon själv skriver) kan tas oralt och ge systemisk effekt i huden, så som att förebygga celluliter.

  Ja, företagen själva hänvisar till ett antal studier, men det är ganska uppenbart att de inte vet vad som krävs för att en studie ska vara seriös och applicerbar på hela populationen. Dessutom svårt att utläsa vad forskarna i fråga hade för relation till företaget.

  Svara

   Men hur orkar man älta Bella dag ut och dag in? Ta bort hennes blogg från dina bokmärken och lev ditt liv utan henne bara

   Någon som lyssnat på Batras sista avsnitt och skrattade när de inte förstod varför Bella hamnade längst ner på listan av vilka kändisar man ville ha som inneboende? Det var humor

   Svara

    Hon som når ut till så många sprider felaktig information. Folk tror blint på henne och tar till sig det hon säger utan något kritiskt tänkande. Därför orkar jag älta det.

    Svara

     Suck

     Svara

      Folk måste lära sig granska och vara källkritiska, de som vill göra pengar kommer fortsätta hitta kryphål. Precis som det finns dem som alltid gått på tv-shops floskler. Bättre om vi pratar vikten av att vara kritiska mot reklam med varandra.

      Svara

     Och du känner att du måste rädda alla stollar som går på olika piller?

     Svara

      Ärligt talat Anonym 19.38 så är det mer eller mindre precis det jag jobbar med. Så på något sätt så anser jag ändå att jag har ganska bra koll på detta.

      Svara

  Synd, gillar kvalitén på den bloggen och framförallt kulturen som råder i kommentarerna.

  Svara

   Ja eller hur! Kommer sakna dem som tusan. Så smarta analyser, inget skvaller och inga spekulationer.
   Fan alltså.

   Svara

    Det fanns en tid få deras blogg var exakt som denna men tack och lov så växte det till sig, precis som sina läsare.

    Svara

     * växte de till sig

     Svara

  De har tagit beslutet – de vet säkert vad de gör, vi kan väl respektera det. Onödigt att be om liiiiiite till,,,,

  Svara

  Katta Kvack har också slutat enligt Instagram.

  Svara

   Vad bloggade kvatta om vet inget om henne?

   Svara

    Katta Kvack är en sån bloggare som börjar och slutar en del men det gör liksom inget för hon är läsvärd oavsett vilken form hon kommer i. Jag tror hon började som skönhetsbloggare (Bjooti) men har även haft en ”vanlig” vardagsblogg och en träningsblogg. Hon är ärlig, smart, klarsynt och alltid rolig, utan att bli en clown.

    Men svaret på din fråga blir nog ”lite av varje, i lite olika bloggar”

    Svara

    Vardagsblogg som vågade visa att allt inte var glamour.

    Svara

     Ok sådana bloggar gillar jag.

     Svara

    Katrina som skriver(skrev) kattakvack är samma kvinna som skapade Bjooti, en av de första och största beautybloggarna i Sverige. Hon och Helena (Lipglossbitch) skapade också ett beautyforum som hette Pret-ty som var ett sjukt bra community för sminknördar 🙂 Katta Kvack var hennes personliga blogg, Bjooti.se ligger fortfarande ute men är inte så aktiv.

    Svara

  Jättesynd, men de här skrivit flera gånger de sista åren att de har tröttnat och saknat inspiration vilket har märkts tydligt.
  Dödsstöten blev enligt mig när de bytte plattform och man inte längre kunde svara på kommentarer så de hamnade på rätt ställe, de dödade kommentarsfältet som jag älskade innan. Riktigt bra diskussioner utan alla påhopp och trista kommentarer som den här bloggen översvämmas av
  Trist som sagt var, har följt dem sen starten

  Svara

  Kommer att sakna bloggkommentatorerna!
  Båda är riktigt duktiga skribenter och har gjort många klockrena analyser av bloggvärlden och som du säger lyft både små och stora bloggar. Sista året har det dock märkts att motivation eller tid inte funnits så jag är inte förvånad :-/

  Svara

   Läste dem i flera år men slutade för ca ett år sedan. Inget jag valde utan glömde helt enkelt bort att gå in där till slut då bloggen blev sämre och sämre och då de uppdaterade så sällan.

   Svara

  Catrin Hedlund ska köpa sitt drömhus.. vilken fantasivärld lever hon i? Jag jobbar , min man jobbar , vi har en stadig inkomst men inte ens vi kan köpa vårt drömhus, eller för den delen har råd att avstå från att jobba och resa hela tiden.

  Är det bara jag som blir provocerad ? Hon bryr sig ju inte ett skit i alla hon har lurat av pengar. Hur har man ens mage att posta sånt som hon gör?

  Tänker jag fel? Är jag småsint av mig eller ? Kliar i fingrarna och vill bara skriva till henne.. även fast jag inte har nått med detta att göra. VAKNA människa!!

  Svara

   Hon är sjuk. Finns inte så mycket att göra åt det

   Svara

    Nu räcker det!! Du kan inte vara frisk som skriver så om en annan människa!
    Har du inte träffat henne personligen så.. knip käft! Ok? Ganska enkelt faktiskt om man har någorlunda många celler kvar!

    Svara

     Men du skriver ju samma om Anonym nu. Inte kasta sten i glashus, Maria lilla.

     Svara

      Dina översittarfasoner biter inte på mig lilla gumman!

      Svara

       Fast nu kör du ju med översitteri själv….

       Svara

        Och ?

        Svara

     Ojoj ! Men du kan uttrycka dig hur du vill lr? Och folk kan bete som hur som helst ? ( syftar då på CH)

     Dubbelmoralen är enorm.

     Svara

     Haha men hon är ju sjuk? Det vet alla som följt henne.

     Svara

   Tycker inte du ska följa henne om det gör dig så upprörd. Det är väl inte hon personligen som köper huset antagligen.

   Svara

   Säger som anonym 16:17, hennes tankar är inte friska pga sjukdom och därför kommer du aldrig kunna få logiska resonemang från henne. Tror det blir lättare för dig om du kan acceptera det, dessutom lever hon för att provocera. Ge henne inte det helt enkelt. Vissa sjukdomar kräver sjukdomsinsikt för att göra något åt och vissa sjukdomar har dålig självinsikt i sjukdomsbilden. Karman brukar lösa det mesta förr eller senare, för även om hon ska köpa sitt drömhus (hon har nog inte så höga krav) – skulle du verkligen vilja ha hennes liv som gör det ev. köpet möjligt, nu senast för att en ny man finansierar. Om hon nu skulle köpa kunna ett vettigt hus, vilket jag betvivlar både rent ekonomiskt och att det isf inte kommer vara hennes pga hennes skulder. Samt så fort hon blir sambo riskerar kronofogden att utmäta även honom och således deras hus.

   Och som någon skrev, följ henne inte om hon får dig att må så. Jag har många år försökt förstå på denna typ av människor i min närhet och det har blivit så mycket lättare av att bars förstå att det inte går. Helt enkelt för att de är sjuka.

   Svara

    Dr Phil, är det du?

    Svara

     Catrin? Är det du?

     Svara

      Nej, har du svårt att läsa ett namn?

      Svara

    Tack för ditt svar. Du har helt rätt. Jag blir bara provocerad över att det ska se ut som livet leker och pengarna flödar när man i själva verket Hr gjort såna jävliga grejer som hon faktiskt har gjort.

    Svara

     Hej ”Micka”!
     Livet leker inte för mig och pengarna flödar verkligen inte. Jag personligen har inte råd med ett hus, sen om min kille vill köpa ett hus till oss som vi så småningom ska bo i, det är en helt annan femma. Avfölj mig, sluta läs och sluta bry dig om du blir så provocerad av mig, så kanske du mår bättre.
     Ha det fint!

     Och du/ni andra som diskuterar utmätning osv, ni får nog läsa på lite mer… 🙂

     Svara

      Hur länge tror du han blir kvar? Han kommer dumpa dig som alla andra.

      Svara

      Det är kanon Catrin. Låt din kille köpa ett hus till ER! På så sätt kommer dina brottsoffer äntligen kunna räkna med att få lite pengar från dig. När man köper hus idag så måste man lägga in minst 15% i handpenning. Med tanke på dina minst sagt oansvarigt skapade skulder som du inte betalar så lär dom vilja ha betydligt mer i handpenning. Och det är jättebra. För på så sätt kan Kronofogden något att mäta ut och dina brottsoffer äntligen få tillbaka lite pengar. Go for it Girl!!

      Svara

       Hej!
       Du får nog läsa på lite mer ang kfm osv 🙂

       Och som jag skrev tidigare, jag kommer inte ha råd att lägga en krona på varken lån, handpenning osv. Han kommer vid ev flytt / husköp att äga hela huset såklart. Och jag är medveteten om att så fort jag flyttar in så räknas även hans inkomst in. Samboavtal är ju då jätteviktigt att skriva samt ett äktenskapsförord.
       Men förhoppngsvis så får nog även BO lite pengar så småningom 🙂

       Svara

        Så småningom, när är det tänker du? Jag är genuint nyfiken.

        Svara

    Words! Tack du har helt rätt!

    Svara

   Det är väl inte hon som står för fiolerna, hon kan inte köpa hus. Med fogden på sig, det borde alla begripa.

   Svara

   Äsch då.
   Hon har för mkt skulder för att någonsin kunna beviljas ett lån och den som blir sambo med henne kommer få KF efter sig.
   Ska de slippa undan att sambon betalar av hennes skulder så kommer hon inte kunna skylta med huset i sociala medier eller skriva sig på adressen. Flashbacks detektiver kommer snabbt ta reda på om hon ändå är sambo och KF kommer matas med info hela tiden.

   Hon lever inte i samma verklighet som oss andra. Hon förstår inte att ingen längre köper hennes lögner.
   Hon är en nobody. En ointressant nolla.
   Låt dig inte uppröras av saker hon skriver.

   Svara

    Vill bara inflika att en sambo inte kan bli betalningsskyldig om den andra har skulder. Detta har ni fått om bakfoten.

    Svara

     Nja. Är du sambo med någon som har KF efter sig och det blir utmätning måste du kunna styrka att de saker ni har i hemmet är din egendom annars kan de utmätas. Det påverkar även om det blir löneutmätning, era inkomster räknas ihop. Alltså blir catrins sambo påverkad om han har en inkomst.

     Svara

      Flyttar vi ihop så skrivs ett samboavtal samt äktenskapsförord. Det stämmer dock att inkomster räknas ihop, och det är vi båda medvetna om. Inget att dividera om 🙂

      Svara

       Mitt stora feta syrianska bröllop eller?😂

       Svara

     Fast hon gick ju ut med att dom skulle gifta sig så …?

     Svara

   Catrin kommer aldrig ha råd att köpa en bostad utan blir kvar i sin sunkiga tvåa livet ut.
   Catrin har över en miljon i blancoskulder. Räntan på den sortens skulder är hög. Man kan därför lugnt anta att skulderna ökar med 100.000 om året.
   Catrin brukar säga att hon är nära skuldsanering. Det är lögn. Skulderna kommer av brottslig verksamhet och därför kommer hon aldrig att få skuldsanering.
   Catrins liv kommer att präglas av misär. Tyvärr kommer det att gå ut över hennes barn.

   Svara

  Borde även Egoinas blogg göra.

  Svara

   Nej, egoina vill ju fortsätta blogga och hon lägger upp så ofta hon kan 🙂 så förstår inte varför hon borde lägga ner ddn 🤔

   Svara

    För hon uppdaterar aldrig och när hon väl gör det är det inga bra inlägg. Men kul att du gillar hennes blogg i alla fall 🙂

    Svara

     Hon uppdaterar ju minst en gång om dagen 🙂 Tyckte mest att det var lite konstigt att du ansåg att någon borde lägga ner sin blogg pga den inte faller just dig i smaken 😝

     Svara

   Förstår verkligen inte hur man kan tycka Egoinas blogg är intressant? Hon har trista bilder, är inte rolig, gör inget särskilt spännande?

   Svara

    Så lustigt hur olikt de kan vara. Egonas blogg är min favorit

    Svara

    Jag tycker att hennes blogg är, kanske inte intressant, men mysig! Hon är verkligen den bloggaren som känns som (ursäkta slitet uttryck) en ”kompis på nätet”.

    Svara

    Tycker hennes blogg är mysig och ibland får hon verkligen till roliga inlägg 🙂 men förstår att hon blivit lite förändrad efter allt trist hon behövt gå igenom på sistone. Men kommer inte sluta läsa hennes blogg, som någon annan skrev så känns hon som
    en kompis på nätet som man haft i flera år 🙂

    Svara

   Nej Egoina måste fortsätta. Älskar hennes blogg även om jag saknar tiden när hon var lite mer engagerad. Sluta läs om du tycker så!

   Svara

   Jag älskar hennes blogg! Ett tag verkade hon trött på det men jag tycker hon fått tillbaks glöden nu. Och oftast intressant och trevligt kommentarsfält precis som hos BK. 🙂

   Svara

  OT!
  Spartips!

  Jag får ut 37000 kr efter skatt och har fasta utgifter på ca 10000. Hur mycket bör man spara men som ändå är rimligt och att man kan ”leva life”?

  Svara

   Tips: gör en årsbudget. Vi har olika utgifter varje månad så sparande och roliga saker varierar. Sätter en viss procent av det som är kvar efter alla utgifter är betalade till sparande, och resten till unnande/roliga saker. Så vissa månader kan vi spara typ 20000 och andra typ 2.

   Svara

   Hade jag haft din i inkomst hade jag sparat 17 och lekt för 10. Och lekt massa för med den lönen är jag värd de.
   Rent krasst hade jag kunnat spara 25 ocg fortfarande kunnat leka utan att behöva tänka.
   Bra lön! Vad jobbar du med?

   Svara

   Ursäkta men vad tusingen jobbar du med?

   Svara

    Möjliga yrken där det inte ens är överdrivet svårt att få den lönen; mjukvarutvecklare, tandläkare, jurist, civlingenjör, läkare, civilekonom och pilot.

    Svara

   Jag har olika sparkonton. Några där jag har långsiktiga investeringar och ett som jag sparar på för att inte ha så stora summor på kontot kopplat till kortet men som jag tar av vid resor mm. Du kan ju spara typ 10000 långsiktigt och sen resten på det kortsiktiga, som du snabbt kan plocka ut om du t.ex. vill köpa en resa eller bil.

   Svara

   Beror väl på vad för slags life man vill leva. Jag kommer tjäna ungefär lika mycket som du snart och tänkte väl spara minst 10 000 i månaden och leva life för resten (har bara fasta utgifter på 7’).

   Svara

    Ja jag kände att 10000 att leva för är lite för lite för mig just nu. Vad är normalt att man sparar procentuellt på sin nettolön?

    Svara

     Nu pluggar jag så då blir de inte mycket spar. Men mitt mål när jag jobbade var att spara lika mycket som jag lekte för.

     Svara

   Jag jobbar som marknadschef för ett designföretag. Jag bor i utlandet så har konverterat till SEK. Har en utbildning från handelshögskola (ekonomi). Är jättenöjd med lönen men måste verkligen skärpa till mig med sparandet. Låter smart med en årsbudget, eftersom att utgifterna under sommaren såklart är högre än i februari/mars.

   Svara

   Det behöver du inte fråga om här i ett k-fält till en blogg som bevakar andras bloggar, det finns bra spar och budgetkalkyler att finna på nätet.

   Svara

   Jag från ut 21000, har räkningar på ca 5500, ger mig ungefär 300 kronor per dag att leva för under månaden (vilket blir ca 9000) och sparats resten. Blir typ 6-7000 i månaden. Med din lön skulle jag kunna spara. Om jag hade din lön och dina fasta utgifter så skulle jag kunna spara 18 000 varje månade.

   Svara

   Grattis till bra lön. Vill du gå i pension mellan 30 och 40 kan jag rekommendera:

   http://efficientbadass.blogspot.com/

   Även Lundaluppen är bra.

   Svara

   Jag sparar 10k och har en inkomst på ungefär samma, men har fasta utgifter på närmre 20k. Hade lätt sparat det dubbla om det fanns utrymme för det!

   Svara

  Nej, jag tycker inte de ska fortsätta. De var den absolut bästa bloggen i flera år (följt dem sedan starten) men senaste året har inte motivationen (och/eller tiden) funnits där och då är det lika bra att sluta.
  Det märktes inte minst på sista inlägget, väldigt abrubt och inte sådär nostalgisk som en del bloggare skriver.

  Svara

  Det har märkts under lång tid att tjejerna inte haft motivation eller intresse att driva bloggen. Helt rätt beslut att lägga ner bloggen och gå vidare med annat.

  Svara

  Med risk för att bli påhoppad vill jag lyfta detta med att Tyra ger goda råd på sin Insta, nyligen ”Tips om hur man ändrar en dålig vana eller beteende”… Jag blir illa berörd, mest för att man inte vet hur det faktiskt är med henne. Hon gör ju emellanåt försök att göra sig relevant, men Är det någon som vet hur det egentligen står till med henne? Alla diagnoser verkar mest vara ett sätt att skylla på eller skapa en ursäkt för något annat.

  Jag undrar i all välmening.

  Svara

  Ett sunt beslut! Fler borde följa i samma spår. Kissie t ex. Den bloggen går på konstgjord andning även om den kan glimta till ibland.

  Svara

   Verkligen! Men till skillnad från Kissie så har bloggkommentatorerna riktiga jobb. Kissan skulle nog ha svårt för 9-5.

   Svara

   Är förvånad över att hon fortfarande har läsare. Är det någon här inne exempelvis som läser Kissies blogg? Jag har inte gjort det på minst fem år.

   Svara

   Ja helt rätt. Engla borde också lägga ner sin blogg. Hon känns trött på det hela. Hoppas hon kan släppa o glömma alla saker o kläder som kommer gratis på posten. Skaffa ett meningsfullt arbete istället och kanske må bättre. Ingen människa kan väl i längden må särskilt bra av att sitta och göra reklaminlägg o länka till all möjlig skit?

   Svara

    Nej, jag gillar verkligen Englas blogg. Den är mysig.. Dessutom svarar hon alltid på alla kommentarer 🙂

    Svara

  Gerderobsgrubbel who?

  Svara

   Pyttis.blogg.se! Följer henne ännu, men mest Instagram numera 🙂

   Svara

  Näää, vad tråkigt 🙁
  Gillar deras reflektion och ofta ganska korta sammanfattningar.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.