Mogi låtsas som det regnar när hon får frågor om sina flygresor

Här har @anigslösainfluencers på Instagram någonting att bita i.
Jag kan garantera att hon kommer blocka kontot innan de ens hunnit få iväg frågan – men så är ”huvudet i sanden” lite av hennes melodi.
På inlägget här ovan demonstrerar hon JUST hur bra hon är på det när hon besvarar ALLA kommentarer under bilder förutom den som ifrågasätter hennes flygande.

Lite som den här reklamen:
*OOOH! La la la ….BINGO!!!!*

131 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Förmodligen bättre att inte säga något alls än att säga något som eventuellt kommer bita henne i röven typ

  Svara

   Munckiiin [instagram] har ett samarbete med Babyahop.se där hennes tvillingar med jämna mellanrum får Gratis kläder och skor även Lekmer sponsrar henne. Företagen är dåligs att kolla upp hennes köpta följare där de har många som följer andra konton med reklambilder och på ett annat språk arabiska. Dessa företag borde bli bättre på att granska de sk stora konton på Instagram med en hel del fake kontos.

   Svara

  Fast man måste väl inte svara på allt främlingar på nätet frågar en 🤔

  Svara

   Nej. Nu är frågan dessutom lite löjlig. Flyg är inte det enda klimatpåverkan handlar om, vad tror hen egentligen?

   Svara

  Svara kan man väl alltid men nu känns det lite som att aningslösa influencers gjort bort sig så mycket att jag fattar att folk struntar i hen /dem. Hen/dem verkar okunniga och oseriösa. Nej, jag hade nog också bara ignorerat.

  Svara

   Sorry nu ser jag att det inte är samma 🙂

   Svara

  Aningslösa Influencers känns lite som någon som opponerar på en uppsats och enbart kommenterar stavfel istället för uppsatsen i sig.

  Svara

   Ja. Eller nån som skriver en insändare om att det är fel att dra kattungar i svansen.

   Svara

    Eller nån som agar barn men ger pengar till Rädda Barnen.

    Svara

     Ja, vem har skrämt dem egentligen?

     Svara

      Skogsmulle på fyllan. Jobbig då.

      Svara

  Så jäkla du fråga egentligen, ja menar det är rätt uppenbart att hon INTE Bryr sig om miljön! Lika bra hon är tyst!!

  Svara

   Hur vet du det?

   Svara

    Alla hennes resor naturligtvis! 😄

    Svara

     Handling säger mer än ord!

     Svara

  Allt jag undrar om Mogi är hur f*n hon försörjer sig!

  Svara

  Fast alltså..
  Alla ni som håller på ang flyg osv och komenterar på folks instagrams/bloggar osv att dem bör flyga mindre..
  Gör ni likadant till politiker?? Chefer?, vänner?, familj?? Kollegor?

  För helt ärligt så reser massor av människor dagligen med flyg för dem pendlar i jobbet..

  Ni borde ju gå på piloter och flygvärdinnor med!
  Gissa deras timmar i luften!!!! Skandal dem borde brännas på bål för att dem förstör miljön!

  Förlåt men det här är ju löjligt.. va fan tror kinder hjälper om en liten bloggare slutar flyga? När miljoner anonyma människor fortsätter!
  Gå ut och protesera vid flyg platserna i stället då..

  Och igen ändrar sig inte USA, kina och Indien i hur dem släpper ut saker från fabriker osv så blir det inte märkbar skillnad..
  Lilla Sverige är liksom en fis i rymden i jämfört me dessa stora länder som skiter helt i miljön

  Svara

   Med det resonemanget så behöver man ju inte på något sätt som individ ändra sina vanor för att leva mer hållbart… Det krävs väl ett gemensamt krafttag för att det ska bli någon skillnad, ingen kan göra allt, men alla kan göra nått. Och i någon ände måste man börja.

   Svara

    Men poängen är väl isf att du kan börja med dig själv och strunta i dina grannars turistresor. Du vet ju inte ens hur de kompenserar.

    Svara

     Fast Tomtars poäng verkar vara ingen behöver bry sig om grammatik.

     Svara

      Nej, tomtars hade bra mycket fler poänger än så.

      Svara

     Det klart vi måste kunna problematisera och diskutera klimatfrågor och också kunna ställa dessa frågor till influencers såväl som grannar och andra personer runtom oss. Med det sagt måste man också acceptera att människor tar egna beslut och har en fri vilja, miljövänligt eller ej.

     Svara

     Men det GÅR INTE ATT KOMPENSERA. Vad tröttsamt att folk inte lär sig det. Som att tappa ett glas i golvet och ”kompensera” det med att köpa ett nytt glas. Det gamla är fortfarande trasigt, det blir inte helt igen.

     Svara

      Aha, så det enda som påverkar klimatet negativt är flyg? Jag visste inte det.

      Svara

       Nej? Vem har sagt det? Flyg är en av de sakerna som påverkar klimatet.

       Svara

        Alltså går det att kompensera?

        Svara

         Nej. Det finns inget pluskonto när det gäller klimatet. Allt du gör är mer eller mindre dåligt. Gör du något som anses bra påverkar inte det överhuvudtaget, det tar liksom inte bort eller väger upp det dåliga du gjort utan du gör bara inte mer skada.

         Svara

          Slutsats?

          Svara

           Det går inte att kompensera

         Nej. Om flyg ger -2 på miljökontot och att äta kött ger -1 så hamnar du inte på plus genom att inte äta kött. Du är fortfarande på minus.

         Svara

          Men det är väl bättre att vara på – 1 än – 3? Hur tänker ni egentligen?

          Svara

           Men du kan inte kalla det att ’kompensera’.

           Ja?? Du kompenserar inte för det, du hamnar bara inte mer minus

           Har du barn så är du ju på minus 100 direkt och det kan du aldrig kompensera hur du änförsöker

     Hur kompenserar man? Genuin fråga. Ser att MAX klimatkompenserar tex.. Hur gör dom rent praktiskt?

     Svara

      Inget. Planterar träd, återvinner kartonger osv. Men det innebär inte att de kompenserar. Kompenserar har bara blivit ett ”bra ord”. De kan säga att de är miljömedvetna.

      Svara

   Finns hur många som helst världen över som kämpar för klimatet. Att du tror att ingen gör något i USA, Indien och Kina visar bara att du har väldigt dålig koll och inte har läst på. Finns så många människor och grupperingar som arbetar, demonstrerar och jobbar för klimatet i de här länderna

   Svara

   Min man är flygvärd. Flyger nästan varje dag. Antar att han är den största miljöboven då… han åker fram och tillbaka till Mexiko idag (från Kanada) fy på han som har ett jobb 😉

   Svara

    Din man är väl okej men piloten. Fy.

    Svara

    Ja. Han borde byta jobb, faktiskt. Men antar att ni inte tänkt skaffa barn, eller äta mat och dricka rent vatten om sisådär 20 år, då spelar det ju inte så stor roll för er kanske 🙂

    Svara

     Tror du att jobb växer på träd? Det finns ju dessutom inget klimatvänligt jobb! Du kan ju lika gärna gå på valfri kassörska eller arbetare får samma sak angående klimatet. Vad anser du en kan jobba med? Sjukvård, trots alla engångsartiklar, importerade produkter, djurtestade produkter osv? Alla har inte förmågan att vara självförsörjande och kunna leva utanför samhället.

     Svara

     Ursäkta mig. Hur bor du? Vem har byggt ditt hus/med vad? Var handlar du och vad handlar du? Hur reser du (inte med flyg) till vardags? Vad har du för mobiltelefon? Dator? TV? Märke? Hur gamla är dem?

     Svara

      Good point. Vi är alla lika skyldiga.

      Svara

       Nej. Vi är faktiskt inte alla lika skyldiga, finns olika grader i helvete

       Svara

        Berätta mer om just din insats. Eller är det andras flygresor som är just ditt bidrag till miljön?

        Svara

      Jag bor i en koja i skogen och äter pinnar och bark!

      Svara

       Bra! Men hur kommenterar du på den här bloggen? Flaskpost? Skäms..

       Svara

       Du är en skogsmulle!

       Svara

     Gu vilken otrevlig kommentar. Visst, jag ska genast se till att han byter jobb. Suck.

     Svara

      Ni kan inte klaga sen iallafall 🙂

      Svara

       Men den här diskussionen är så löjlig så det gör ont. Berätta hur du löst din el och vattenförsörjning och hur allt i ditt hem eller på din kropp är lokalproducerat (hahaha…) innan du hoppar på flygresenärer. Ni förstår väl att ingen tar er på allvar?

       Svara

   Influencers resor handlar till 99.97 % om nöjesresor, att en del påstås vara jobbresor är såklart bara bullshit o i vilket fall totalt onödig överkonsumtion – som att åka till något varmt land för att göra reklam för någon menlös produkt. Om statsministern flyger så är det viktigare – kan väl inte vara så svårt att förstå?

   Få personer pendlar dagligen med flyg. Och den stora massan av de som flyger i jobbet har mer samhällsviktiga funktioner än influencers.

   Givetvis skulle det påverka om alla influencers slutade flyga, det skulle få många att sluta/minska sitt flygande, påverka samhällsdebatten skynda på den utvecklingen mot renare bränsle osv. Om inte influencers som har just som ”yrke” att PÅVERKA folk gör något så…

   Svara

   Det ska vara DE och inte DEM i alla meningar du skrev i ditt inlägg

   Svara

  Härligt arbete de har våra bloggare! Så enkelt att blocka, radera och blunda när kritiken kommer. Hur många kan göra så när de ifrågasätts eller kritiseras på sitt arbete? Vi andra får rätta till våra fel, förklara oss, göra om, riskanalysera och stå till svars.
  Som ett exempel på en bloggares oförmåga och ovilja att bemöta kritik: Englas showroom har ännu en bloppis med många helt nya kappor och jackor. En läsare undrar lite över det onödiga konsumerandet och uttrycker att det är hiskligt. Till saken hör att Engla har propagerat för minskad konsumtion och minimalism en längre tid (dubbelmoral deluxe).
  Kommentaren raderades av Engla.

  Svara

   Engla pratar om minskad konsumtion för att det ligger i yiden och låter bra, inte för att hon de facto tänkte göra nåt aktivt själv. Vad finns kvar för innehåll på bloggen då, dagens powerwalk? Antar att även influencers börjar höra talas om klimatfrågan, dock tror jag inte särskilt många av dem kommer att bry sig på allvar utan mest skriva nån floskel som låter bra. Nästan så det hedrar Bella att hon så väldigt aktivt motarbetar och verkligen inte bryr sig, hon låtsas inte ens. Annat än när kladdet beskrivs som miljömedvetet.

   Svara

    Ja självklart är det bara snack från Englas sida. Hon anser väl att hon lever minimalistiskt om hon ”bara” har 10 st träningsskor och endast 20 par jeans.
    Jag slutar aldrig förvånas över alla floskler och dumheter som hon skriver. Jisses alltså.
    Englas konsumtionsvanor är inget som hon bara kan sluta med, tro mig.

    Svara

    Haha, Englas blogg utan reklam och länkar?
    Kvar blir en blogg där hon redovisar hur mycket hon tränar, visar sitt nya löshår och lösnaglar och lite bilder på katter och barn.
    Och ett par krystade rader text. Låter som en verklig toppenblogg😉

    Svara

   Roligt också att minst varannat inlägg senaste veckan innehåller tips om rabattkoder eller adlinks! Mindre konsumtion var det eller 😂

   Svara

    Hon har en adlinkblogg med reklam och samarbeten. Hon vill alltså att läsarna ska fortsätta att konsumera allt hon visar dem.
    Hon vill själv minska sin konsumtion rejält, ändra sitt sätt att leva?
    Hm, något känns minst sagt lite ogenomtänkt.

    Svara

   Engla är sponsrad av Countrydreams där kommer alla hennes dyra märkeskläder ifrån. Hon handlar inte de själv. 😂😉

   Svara

  Dessa kommentarer är så jävla tjatiga. Hade inte heller svarat.

  Svara

   ”själv får jag alltid dåligt samvete…” eller hur liksom? Vad ska mogi svara, ”jag med…”? Trams.

   Svara

    Hennes svar kanske hade varit. ”Men jag betalar extra för klimatkompensation” . Vad säger ni då? Vad tänker ni nu då? Hah, nu blev ni lite tysta va?

    Svara

     Ja. Eller nåt annat. Det finns nämligen miljarder andra och fler sätt att bidra till en bättre värld på än att sluta flyga. Men får man en så fånig fråga fattar jag att man skiter i att svara.

     Svara

      Säg tio saker som minskar ditt klimatavtryck mer än att sluta flyga så mycket som Mogi (eller andra influencers) gör.

      Svara

       Jag har gått med i Ruts skamkampanj för att få svenskar att sluta föda barn. Det du!

       Svara

  Nån mer än jag som reagerat på att Calle Schulman gör reklam för sin dotters youtube-kanal där hon bland annat sitter och sminkar sig?

  Svara

  Jag kanske ska skapa ett Instagram konto som heter ”aningslösa influenser som gör maximal påverkan på miljön”. På det konton ska jag hänga ut influenser som väljer att skaffa barn vilket är den enskilt största miljöboven!!

  Vad tror ni? Kan jag påverkar folk att försöka sig mindre?

  Svara

   Ja. Jag kan skaffa ett sympatikonto om kattmat. Sen ger vi oss på kläder från Bangladesh och elektronik från överallt.

   Svara

    Detta kan bli stort.
    Ingen jävel ska gå förbi osedd och icke skammad.
    #milöjöräddaren

    Svara

     You & me Rut <3 Ses på piren vid midnatt 🙂

     Svara

      Om det är piren på Maldiverna är jag också på för att ta itu med kampanjen. Nu räddar vi världen gals!

      Svara

     Haha Ruth är med dig hela vägen SÅHÄR räddar vi klimatet

     Svara

   Fattar faktiskt inte den här enorma hetsen mot framförallt influensers pga deras flygande. För det första är det ju inte bara dom som flyger mycket. För det andra så påverkar alla människor på den här jorden klimatet i någon utsträckning. Väldigt få som varken konsumerar, flyger, äter kött, inte skaffar barn osv. Framförallt folk som valt att skaffa typ fem ungar till en redan överbefolkad värld som sedan ska tala om hur jag sabbar jorden för att jag flyger ibland, stör mig oerhört.

   Svara

    Jag antar att du inte är speciellt bekant med uttrycket ”Två fel gör inte ett rätt”? Ja vi påverkar alla klimatet på ett eller annat sätt med vad vi äter, hur vi bor och hur vår livsstil ser ut men naturligtvis är det mer rimligt att ägna sig åt vissa ”synder” än andra. Anta att du lever rätt självständigt ute på landet, till viss del odlar du din egen mat mat och står till viss del för din egen energiförsörjning. Men du har en bil som du kör ofta, bland annat för att du behöver sköta saker kring ditt boende. Naturligtvis är det bättre att inte köra bil alls, men att slå ihop dessa klimatutsläpp med säg 20 st. nöjesresor per år som vissa influencers ägnar sig åt är ju fullständigt orimligt. Vi behöver kläder, somliga behöver bil eller andra transporter, man kan till och med gå så långt att vi även behöver kött ibland (okej här går meningarna isär men låt oss enas om att köttfrågan inte är 100% spikad än), men att nöjesflyga 20 gånger per år är det fan ingen som behöver. Ingen blir rikare av det, ingen blir lyckligare, jag tror inte ens att influencerna själva blir det. Jag tror de upplever en väldigt stor stress och press att leva och se ut på ett visst sätt, men det är en annan fråga. Varför det är lätt att kritisera influencers flygande är just för att det ofta är totalt meningslöst, eller buntar du ihop Molly Rustas flygresor med typ generalsekreteraren för FN? Nej såklart inte. Han får gärna flyga mindre han också, men FÖRHOPPNINGSVIS gör han annat på sina möten och under sina resor än att fota sin rumpa på stranden om du förstår vad jag menar. Influencers jobbar med att influera, då är det också rimligt att ifrågasätta vilka värderingar de försöker sprida.

    Svara

   Jadu, då samhället inte är helt automatiserat ännu så det behövs barnafödande för att kunna ta hand om samhället och DIG när du blir gammal. Eller du kanske har utvecklat en robot som kan utföra precis allting åt dig?

   Solresor till långtbortistan behövs definitivt inte för att samhället ska överleva…

   Däremot borde såklart folk som skaffar barn de inte kan/vill ta hand om tänka efter, då dessa barn snarare riskerar att bli belastning på samhället.

   Svara

    Finns arbetskraftsinvandring. Du behöver inte föda några.

    Svara

     Finns det några jobb då, många verkar ju inte göra ett skit.

     Svara

    Solresor till långtbortistan behövs inte för att vems samhälle ska överleva?

    Svara

   Kör bara kör haha!!

   Svara

  Kan vi reagera lite på att NellieB inte ens varit innehavare av ett körkort i en endaste vecka och hon idag la upp en video på storyn på snapchat där hon filmar samtidigt som hon kör bil? Visst det ser verkligen inte ut som att hon kör fort och videon är cirka 2 sekunder lång men VARFÖR? Troligtvis är det väl bara för att provocera men för att vara någon som tar så himla hårt så fort hon kritiseras för minsta lilla förstår jag inte varför man då vill provocera fram kritiska kommentarer? Dessutom känner jag att har man PRECIS tagit körkort (när man dessutom blev underkänd en gång på uppkörningen) så bör ALL fokus ligga på körningen.

  Svara

   Fast hon höll ju inte i telefonen. Så vad är problemet?

   Svara

    Men är det inte Smilla som syns på filmen? Annars har jag helt missuppfattat och då är det självklart kolugnt.

    Svara

   Ja det var dumt. Men tycker din predikan att det är dumt eftersom hon nyss fått körkortet var onödig. INGEN ska filma eller hålla på med mobilen när den kör

   Svara

    Ja, formulerade mig kanske dumt. SJÄLVKLART är det aldrig okej att hålla på med mobilen när man kör. Oavsett hur länge man har haft körkort. Tänkte väl mer att när jag tog körkort så kände jag mig själv så himla osäker så hade aldrig ens tänkt tanken att ta upp telefonen.

    Svara

  Jag reagerade mest på att skrivaren inledde med ”du verkar vara en vettig människa” Där förlorade hen mig… Ingen vettig person kan tycka att Mogi är en vettig person.

  Svara

   Jag hade blockat alla som flikar in ”själv får jag alltid dåligt samvete.” Hur kan man tro att man ska få ett seriöst svar då..

   Svara

   +1!
   Tänkte direkt: ironi? Härskarteknik?

   Svara

  På temat influencer o flygning:

  https://kristin.baaam.se/qa-klimatangest/

  Tycker Kristin resonerar så bra.

  Svara

  Oroar mig mer för klimatet i samhället 😢

  Svara

  Jag har börjat bojkotta företag med galet miljötänk. Jag är på väg att byta sängar, men nu har jag satt upp Hästens på denna lista. De ska flyga ner ett gäng ”influenser” tre dagar till Schweiz. Pressresa… Finns inga sängar lokalt..?

  Svara

  Dessie försöker ju blåsa liv i sin influenser karriär och börjar med att göra smygreklam för fillers…

  Svara

   Jaha?

   Svara

    Rätt oetiskt, olagligt och omoraliskt….

    Svara

   Hon vill bara bli stor igen nu när hon ska bli mäklare. Hon vill bli Bisse 2.0 som är en väldigt välbetald mäklare, delvis pga att hon får mycket ”gratis” i och med att hon är så stor på sociala medier.

   Svara

  Såg att Margaux fått sin lägenhet såld! (Med tanke på Mogi och hennes lilla uttalande om bostadsmarknaden…)

  Svara

   Fast att en person säljer en lägenhet påverkar inte bostadsmarknaden som sådan?

   Svara

    Uttryckte mig fel, tänkte mer ”eftersom vi ändå pratar om Mogi”. Sorry, lång helg!

    Svara

  OT men kanske kan få lite hjälp ändå ❤️

  Någon här som har provat Rapunzels egna produkter som hårolja eller saltspray? Är det bra saker eller skit?

  Svara

  Håller helt och hållet med om att Mogi strutsar om det mesta stup i kvarten – MEN är det inte detta som egentligen gör henne intressant? Jag tänker; hur ser hon egentligen själv på sitt leverne? Vilka pengar lever hon på? Har hon egentligen någon inkomst?Tycker hon att hon/”Mon Amour” är framgångsrik? Tror hon att någon köper hennes lögner eller är allt bara kommentarer från henne själv? SÅ MÅNGA FRÅGOR! Så få svar…. Mystiska Mogi, det ska hon ändå ha plus för+

  Svara

  Herregud vilken enerverande reklamfilm!!

  Svara

  Alla gör som de vill vare sig man tycker om de le inte. Har inte folk fattaT att dem skiter i? De var ett jobb som går ut på att hålla sig relevant, ta snyggast bilder och vara på de häftigaste ställen.
  De kmr inte och sluta resa hur butthurt andra än blir

  Svara

   Eller* *har haha

   Svara

  Hahaha, snälla kolla på Hannalicious frågestund där hon svarar på kritiken om hennes flygande 😂

  Svara

  Och Bella flyger som en dåre och duschar tydligen också både morgon och kväll. De bryr sig inte.

  Svara

  Eloge till alla miljöhjältar där ute först och främst. Är inte jätteinsatt men undrar ändå om ett så pass litet land som Sverige verkligen kan göra någon skillnad om vi skulle börja flyga mindre? Ens om hela landet drog ner på det? Är väl USA,Kina och de större miljöbovarna som borde tänka om? Även de allra rikaste som konstant flyger privatflyg när det passar. Det jag vill säga är att några fjuttiga svenska influensers kanske inte är prio att pracka på mindre flygande?

  Svara

  Svara

  Mogi har svarat på kommentaren nu

  Svara

  Jag tycker vi flyger för lite, jag har gjort ett nyårslöfte att flyga mer detta året då jag legat lite på latsidan när det kommer till resor 2018.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.