Kenza delar med sin av sina tidiga gravid-tankar

28e september. Jag är gravid idag också. Jag känner det så tydligt, det strålar och värker i livmodern och ner i ljumskarna och låren. Det känns så jävla sjukt!! Är så lycklig. Igår var en av de bästa dagarna i mitt liv. Att se glädjen och tårarna i Aleks ögon, att känna hans hand och pussar på min mage, att försiktigt börja prata lite om vad som sker nu och att tänk så blir det en juni-bebis.

Det första jag tänkte på nu när jag vaknade var vårt lilla mirakelfrö. Kämpa nu, vi vill så gärna att det blir just du som kommer till oss. Din pappa har hållit sin varma hand på mammas mage hela natten för att värma dig.

29e september. Oron har tagit över. Jag är livrädd för att detta ska tas ifrån mig. Håller andan varje gång jag går på toaletten, är så rädd att det ska vara blod i trosan. Jag tog även ett nytt test idag vilket jag inte borde ha gjort. Strecket är starkare än för två dagar sedan, men jag hade nog förväntat mig ett ännu starkare streck. Försöker intala mig att det fortfarande är supertidigt, vissa får inte ett plus förrän 14 dagar efter ägglossning och jag är bara på 13. Aleks har sagt åt mig att inte ta fler tester, men jag måste. Måste få se att detta ökar som det ska.

30e september. Idag är testet mycket starkare och jag kan andas ut. Jag ÄR verkligen gravid. Eftersom att jag tror att jag hade ägglossning för två veckor sedan så går jag idag in i vecka 5. Det känns så overkligt. Aleks pussar på magen, smeker den och frågar hur lilla sesamfröt mår. Kan inte fatta att detta äntligen händer.

Symtom vecka 5-6: stora ömma bröst, värk/ilningar i livmodern som strålar ut i ljumskar och ner i låren. Som mensvärk, fast det varar bara i någon minut och sedan slutar det. Trött och riktigt frusen. Övrigt mående: lycklig men orolig och otålig. Tiden går så otroligt långsamt. //Kenza

Tidigare idag var Kenza med på Nyhetsmorgon för att prata om kampen för att bli gravid – KLIPPET HÄR – och även på sin blogg delar hon öppenhjärtligt med sig om sina tankar efter att hon plussat. 
Hon skrev dagbok vid sidan om bloggen (tänk, man KAN göra det) och trots att det vara är små, korta stycken så vibrerar de av känslor.

”Kämpa nu, vi vill så gärna att det blir just du som kommer till oss. Din pappa har hållit sin varma hand på mammas mage hela natten för att värma dig.”

Tänk om Ivyrevel lanserade en gravidkollektion i samband med Kenzas graviditet?
Vore inte DET något? Då skulle kanske till och med JAG kunna ha deras kläder.
Mer än en gång har jag stått och bläddrat i fina tunikor, bara för att upptäcka att jag står inne bland mammakläderna. Och nej, det har inte hindrat mig, utan det har stått ”mama” på lappen i nacken på ett flertal kläder som hängt i min garderob genom åren.
De är SÅ bekväma!
Vid rejäl mensvärk har jag varit SÅ sugen på sådana där jeans med resår över magen. Ni vet – sådana där byxor man kan snatta vattenmeloner i utan att åka fast. 😉

196 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åh gud jag var likadan, riktig testoman. Man borde verkligen inte göra det, för det skapar sådan oro. Minns att jag satt med de där veckotesterna och fick panik när de inte slog över till gravid 3-4 eller vad det var. Dock gick allt bra fast testerna slog över lite senare, och strecken blev starkare lite senare.
  Känner SÅ med Kenza och tycker det är fint att hon öppnar sig gällande detta!

  Svara

   Svara

    Hänt mej med att man köpt mammakläder. För jag gillat typ modellen. Men tänkt om någon frågat att jag skulle säga det är till en kompis som är gravid. Tycker alltså det är generande.

    Svara

  Fin är hon, Kenza! Genuin 🙂

  Svara

   Snygg är hon också. Ursäkta om jag är ytlig men hon är verkligen fascinerande vacker 🙂

   Svara

  Åh jag hade också svårt att bli gravid och jag blir så berörd att jag hulkgråter av att se hennes videos och läsa hennes texter just nu! Alltså verkligen ful-måste-ha-papper-tillhands-annars-slemmar-jag-ner-hela-knät-gråter. Känner igen mig så på pricken i de tankar hon beskriver från kampen och från den tidiga graviditeten. Ofrivillig barnlöshet är fan det värsta jag varit med om. Gläds så med Kenza och är tacksam över min nu tre månader gamla bebis varje dag.

  Svara

  Camcam Bara köp sådana leggings! Det är det bästa som finns! /tjej med endometrios

  Svara

   Håller med! 🙂 /annan tjej med endometrios

   Svara

  Fantastisk intervju! Bra jobbat Kenza 🌷

  Svara

  Usch, jag minns själv känslan om oron. Efter ett tungt missfall, och vi blev gravida igen så kom oron som en käftsmäll. Man ville inte bygga upp förhoppningar och drömmar igen. För allt raserades på 1 sek, allt man drömt om, föreställt sig hur bebis såg ut, allt försvann.
  Varje gång man gick på toaletten, kände ilningar, allt var hemskt under första 20 v.
  Gick på ul varje vecka för min oro, till det bitvis gick in att denna bebis var här för att stanna i magen.
  Allt gick bra och nu sitter jag med vår lilla bebis, men man kastas tillbaka till känslan när man läser sånt här.

  Svara

  OT: Lyssnade på sjöstedts tal precis? Kan nån hjälpa till att översätta…

  Svara

   Han står stark. Bra jobbat av honom!

   Svara

    Var det inte jäkligt luddigt? Typ ja om han får ett muntligt löfte?

    Svara

     Det var inte luddigt. Han säger nej till Löfven om inte V får med sin politik. Han säger alltså nej

     Svara

      Fast nej. V säljer sig ganska billigt. Ett handslag från S räcker, man behöver inte ändra överrenskommelsen.

      Svara

       Han kräver att V får inflytande

       Svara

        Genom ett muntligt avtal med statsministern…

        Svara

         C kommer att vägra

         Svara

         Du kanske ska läsa på om avtalslagen?

         Svara

          Ja det måste jag verkligen om den nu blivit tillämplig på politiska förhandlingar. Under mina 5 år som praktiserande jurist har den nämligen inte varit det.

          Svara

    Hu, tycker han är sjukt obehaglig 🙈

    Svara

   V röstar rött om de inte får förhandla med Löfven.

   Svara

    Nu blev det lite fel va

    Svara

     Nej.

     Svara

     Det var precis det han sa

     Svara

     De trycker alltså på den röda knappen, vilket betyder nej. Trycker de gult (lägger sig) eller grönt (röstar ja) blir Löfven statsminister.

     Svara

      Tack! Trött. Jävla färger hit och dit

      Svara

       Är på din sida, det är dumma färger. Man borde välja såna som inte symboliserar partier, typ silverglittrigt och turkost.

       Svara

   Va? Han var väl så tydlig det går att bli.

   Svara

    Tycker du? Typ nej/ja/nja fast ja ändå i praktiken?

    Svara

     Nej, han säger nej till Löfven

     Svara

     Han var jättetydlig. Går inte med på att utestängas från inflytande och säger därför nej till Löfven så länge det gäller.

     Svara

      Det där är så flummigt. Varför skulle han säga ja liksom, klart de säger nej när de blir helt utstängda

      Svara

       Ja precis. Han ger Löfven ett ultimatum: ge oss inflytande annars blir du inte statsminister. Inte flummigt alls.

       Svara

        Samtidigt så sa han att den skriftliga överenskommelsen inte behöver ändras. Där det klart och tydligt står att V ska hållas utanför.

        Svara

       Fast han sa ju ja? Det enda han vill ha är ett muntligt löfte av statsministern trots att överrenskommelsen med L, C och Mp inte ändras. Det är ju bara retorik för ett ja, V har inte vunnit nåt inflytande.

       Svara

        Han kräver inflytande för att säga ja

        Svara

        Röd röst under gällande premisser, hur är det luddigt?

        Svara

         För att han lade till : vi kräver inte en ändring i överrenskommelsen för att rösta ja, bara ett muntligt löfte från S.

         Svara

          Vilket C inte kommer gå med på, så det är inte luddigt

          Svara

           Jo, för att undvika nyval så kommer de gå med på det.

           12:57 Nej Annie kommer inte att gå med på det

           C klarar inte ett nyval och L förmodligen ännu mindre. Ett muntligt löfte från S till V betyder dessutom ingenting i praktiken. V kommer att rösta ja.

     Han säger nej till gällande premisser, det var solklart. Han vill fortfarande ha Löfven som statsminister.

     Svara

      Ja. Mao säger han ja till förslaget men han låter arg när han säger det och ger det två dagar för att inte hans väljare ska bli för förbannade.

      Svara

   Klistar in här vad jag skrev längre bak till Anna2…

   Har lyssnat på V nu.

   Så här tänker jag. Utspelet som det ser ut nu från S och C är för att rädda ansiktet på C.

   Nästa steg kommer nu vara att skäppa in V och C kommer då säga att det gjort allt de kan, var nästan där men för att inte släppa fram SD så var de tvungna att ge upp på ett vallöfte och den här gången blev det att regera med V som stöd.

   Jag tror den här gången har varit planen hela tiden och att det är ett spel för media och väljarna för att kunna rädda C så att de inte ser ut som de svikare som de de fakto är.

   De senaste dagarna och framåt kommer vara ett enda stort spel för gallerierna där målet redan är satt och de vet redan var de kommer landa.

   Svara

    Fast C har väl redan gjort sitt som ”svikare” (enligt deras väljare). Kan de fortfarande räddas?

    Svara

     Nej det tror jag inte. Finns nog några C väljare som inte är så insatta i politik som tror att SD har betydligt större makt än de faktiskt har som kommer fortsätta stötta C pga deras beslut. Resten verkar missnöjda, de röstade på ett helt annat block

     Svara

      Tror C får fokusera på att stjäla liberalare S röster till nästa val. Om MP backar kan de nog ta mycket därifrån också. Men de kommer att få det svårt med många av sina nuvarande väljare.

      Svara

     Fattar verkligen inte hur C har svikit sina väljare. Hur tror folk ett blocköverskridande samarbete ser ut? Ingen, jag menar ingen, kommer vars helt nöjd med de uppgörelser som måste till för att bilda regering nu. Det är så det ser ut. Tycker C fick igenom mycket av sin politik, konstigt bara att detta inte var förankrat med V först.

     Svara

      Ett blocköverskridande samarbete och att byta block helt är inte riktigt samma sak. Hon går emot och valde bort sitt eget block, det block många av deras väljare känner att de tillhör. De röstade liksom nej på sin egna statsminister kandidat

      Svara

       Det var förenklat. Tycker röd röst på Kristersson i det läget var helt i linje med vad de gått till val på. De har förhandlat liberal politik med S, hur är det inte blocköverskridande? Vad vore blocköverdkridande för dig?

       Svara

        Jag röstade på c och är jätte nöjd om de får igenom de som c, mp, l och s kommit överens om.. De Harju fått massa av sin politik????

        Svara

         Men då är ju inte alliansen vad du röstade på. Det är ju de väljarna som är missnöjda. Röstade du för alliansen vill du inte ha en S regering

         Svara

          Alla alliansväljare har röstat på ett parti. C var mycket tydliga med att inte ge SD inflytande. C har drivit sin politik med S. Personligen skiter jag i om de får igenom sin politik med S eller M.

          Svara

           C var mycket tydliga med att de skulle avsätta Löfven och aldrig sätta sig i en S regering

           Jag tolkar det bara som att C väljare inte bryr sig vilken politik som styr

           Tror inte mycket av det som C fått igenom på pappret idag kommer bli verklighet när de släpper in V.

           Så ropa inte hej än…

           Förvisso. I detta läget måste givetvis någon bli sviken, annars kommer det inte gå att bilda regering. M/KD lägger första dödsstöten för alliansen men C får skulden. Förmodligen för att många M/KDs väljare inte är emot stöd från SD, men ändå orimligt att lägga den skulden på C.

           Om C (och L) stannat kvar i alliansen hade de svikt till ett löfte, att SD skulle kunna få visst inflytande (vilket i sig är orimligt då de lika gärna i förhandlingar kunde fått stöd i sakfrågor från S eller MP).

           Som det är nu är det i stort sett allt de sviker och är bara sanna till ett löfte, det om SD, som inte ens det borde ha varit nödvändigt att gå tillbak på om de bara orkat vara lite taktiska.

           Jag tror att Annie ser enbart detta som ett sätt att få mer personlig exponering på. Inte till Sveriges bästa.

           Håller helt med!

           TRH jag känner likadant. Tror inte politiken i Sverige är så viktig för Annie, snarare makten och att själv synas

          Bara för att blocken existerar betyder det inte att alla väljare är för blocken. Jag röstar på enskilt parti – inte på alliansen eller rödgröna. Var mäkta trött på blockpolitiken så för mig är detta bara något bra.

          Svara

       Fast en majoritet av Centerns väljare är negativt inställda till just blockpolitiken så det är nog smart av dom att lämna alliansen.

       Svara

        Så kan man såklart se det och det ligger nåt i det. Men man ska nog inte underskatta hur många stödröster C fått från M genom åren samt hur många av deras väljare som identifierar sig med högern.

        Svara

      De gick till val för att bilda regering som Alliansen.
      Sen röstar de emot regeringsalternativet Alliansen.
      Sen polar de ihop sig med sina ideologiska motståndare.
      Det är det som är svek(en)

      Svara

       De gick också till val på att avsätta Löven och att nästa statsminister skulle bli Kristersson.

       I stort sett alla deras största löften har det svikit.

       Svara

       De röstade emot M/KD med stöd av SD, hur är det alliansen? Alliansen består av M KD C L och såvitt jag minns har C inte röstat ner nåt sånt förslag.

       Svara

       Oh no! Partier som inte kan hålla alla sina vallöften. The unexpectedness and horror!

       Svara

      De flesta C väljare röstade nog för alliansen. C & L skulle få det svårt i ett nyval idag.

      Svara

      Var d inte Ulf o ebba som svek sina? O kastade C och L under bussen å sa hej till SD

      Svara

       Nej

       Svara

        Nej förlåt jag glömde att Ulf tror att SD kommer va en dörrmatta utan att kräva nåt inflytande 😂

        Svara

         Jo. Lite som S, C, L och MP tänker om V nu. Och de kommer nog att få rätt på onsdag.

         Svara

         Samma taktik kör man ju med V nu.

         Svara

          Tycker inte riktigt att V har samma skeva människosyn som SD. Är det inte problematiskt att M o KD hänger m SD?

          Svara

           Nej. Eftersom de liknar varandra politiskt. SD har inte bara dåligt i sin politik, tvärtom tar de upp många viktiga frågor. Det är deras lösningar på många av de här frågorna som är dåliga. Tror inte en sekund på att blunda för verkligheten och bortse från hur dålig invandringen varit både för landet och för de som kommit hit

           Pratar alltså om taktiken att kräva samtycke från någon man vill inte röstar ned en utan att ge den inflytande.

       Nej, de står fast i sin politik

       Svara

        Så gör C

        Svara

         Nej, jag håller inte med. C vänder kappan efter vinden

         Svara

          Tycker C har tagit största ansvaret av samtliga att faktiskt få till en regering.

          Svara

           😂😂😂😂😂😂😂

           HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA to be continued.

           Lite småkul faktiskt 🙂 Men det roliga med politik är ju att man kan uppfatta saker helt olika.

           Haha tack för dagens skratt😂

           Håller med

       Va? Säga vad man vill om Ebba men hon har åtminstone varit konsekvent hela vägen.

       Svara

       Precis

       Svara

     Fast Centerns väljare är mer positivt inställda till att samregera med S än SD. har för mig att endast 7% av väljarna stödjer en regering innehållandes SD så dom lyssnar ju verkligen på sina väljare. Att dom uppfattas som ”svikare” av M och KD är en annan femma men majoriteten av väljarna anser sig nog inte svikna.

     Svara

      Ja men det är ju ett falskt dilemma.

      Alla partier bör samtala med alla från V till SD. Och de behöver inte stöd från varken SD eller V i de frågor de inte vill ha det. Inte mer än redan S hade i förra regeringen.

      Det kan ju på allvar inte vara ett problem att någon röstar för ditt förslag oavsett vem det är. Det är bara vänstern som fått för sig det. Och Reinfeldt.

      Det här är så barnsligt så jag vet inte ens var jag ska börja. Inte precis så att de måste sälja sin själ för att kunna regera. Bara sitta ner och vara villiga att förhandla med den som kan ge dig det du vill ha och den du är beredd att ge något i gengäld som du inte direkt har något emot.

      Svara

       Problemet är väl att alliansen inte hade kunnat få igenom sin politik! Rödgröna röstar inte för högerpolitik vilket gör att endast SD kvarstår för att rösta igenom alliansens politik. Och det gör de INTE utan att få något tillbaka. Och detta något menar alliansen att de inte vill ge SD.

       Svara

        Men det är ju exakt lika åt bägge hållen. S har samma problem. Sammarbeta med alliansen, delar ur den eller SD.

        Hur skiljer det sig menar du?

        Svara

         På inget sätt? Det var det jag menade! Antingen blocköverskridande eller SD. Det stod klart på valnatten. S har velat ha blocköverskridande all along medan Alliansen krånglat hit och dit. Nu valde C + L blocköverskridande istället.

         Det jag menade var att C + L valde detta eftersom det inte bara handlar om att ”förhandla lite” med SD. Skulle de kunna få igenom Alliansens politik skulle de vara tvungna att ge efter till SD. På MYCKET dessutom eftersom SD i varje fråga skulle avgöra i och med att de rödgröna kommer rösta emot högerpolitik.

         Svara

          Nej du säger inte samma som jag. Alliansen kunde lika mycket ha lutat sig på S eller MP som S nu måste luta sig på C och L.

          Ingen av dem behöver SD mer är den andre. Det är enbart en fråga om VAD man är villig att förhandla om. S valde att gå åt höger. Alliansen kunde valt att gå till vänster. OM de velat.

          Svara

           Men det var ju precis vad jag skrev! På valnatten stod det klart att båda blocken hade två alternativ: blocköverskridande eller SD.

           S gick direkt ut och valde blocköverskridande. De valde alltså det över SD. Alliansen var splittrade i frågan men det slutade som bekant med att C + L valde samma alternativ som de rödgröna – blocköverskridande.

      Jo, jag tror inte det är direkt S väljarna vänder sig mot utan att man röstade nej till Kristersson till förmån för S. Samt såklart att man kommer att få slänga några smulor till V nu vilket man lovat att man inte skulle göra med samma motivering som SD. Tror C felkalkylerade under valkampanjen, med ett extra mandat hade det sett helt annorlunda ut. Hur det än blir har man lyckats sätta sig lite i skiten, alla vallöften man avgivit går helt enkelt inte att hålla.

      Svara

   Jonas Sjöstedt vill inte ha en borgerlig regering och vill därmed bli av med L och C eftersom de har valt den rödgröna vägen för att undvika Sverigedemokraterna. Han anser att behandlingen av Vänsterpartiet och att de inte ska få ha något som helst inflytande under 4 år om den här regeringen skulle gå igenom är oacceptabelt så han röstar nej. Om Stefan Löfven däremot ger honom det som Vänsterpartiet begär kommer han rösta fram honom som statsminister men annars inte.

   Svara

    Fast nej. Det där var vad han sa ”i ord”. Men kolla nu vad han kräver och vad han inte kräver för att släppa fram S. I sak alltså, genom garantier, inte luddiga ord som ”inflytande” och ”tillit”. (Han kräver i princip ingenting..)

    Svara

    Herregud V är ju lika illa som SD. Kommer L och C aldrig gå med på

    Svara

     Men poängen är ju att de inte kommer få nåt inflytande bara för att S säger det…varför är Sjöstedt så noga med att INTE kräva en ändring av överenskommelsen? Det här är ju bara spel för galleriet.

     Svara

     Jodå. De är båda helt rökta i ett nyval och har inget val.

     Svara

     Det är dom ju absolut inte. och att komma viftandes med kommunistkortet är så himla tröttsamt…

     Svara

      Men för många är det faktiskt mer eller mindre samma sak om du betänker ideologin bakom. Om man tittar på sakfrågorna idag så har ju varken SD eller V några direkta tabuförslag utan är förhållandevis rumsrena men vad många vänder sig mot är ju ideologin bakom och vad detta ev kommer att utvecklas till. Och ur det perspektivet är det förstås många som inte har glömt vilken ideologi V är sprungen ur.

      Svara

       Tycker det där resonemanget är så märkligt. Från vilken ideologi kommer M? Eller KD? Eller S? Hur ser deras historia ut? Hur har högern själva röstat genom 1900-talet?

       Svara

        M är väl nån sorts blandning konservativ/liberal, KD mer konservativ och S socialistisk. Därmed har ingen av dem bakgrund i extremideologierna nazism och kommunism. (Partihistoria och hur man agerat i olika sakfrågor genom historien är inte riktigt samma diskussion som den om ideologisk bakgrund)

        Svara

         Jo. De har alla en historia ur nazismen. Framförallt S.

         Svara

          Inte som ideologi. Hur de agerat 1939-45 är en helt annan sak.

          Svara

           Även som ideolog. Och sympati.

           Det var från Sverige som Hitler lärde sig om rasbiologi. Och Sverige var långt före många andra i de tankarna för att inte nämna ”forskning”.

           ”I början av 1900-talet blev rashygien en vedertagen vetenskap som påverkade politiken i många länder. Det är någonting som forskaren och kulturantropologen Tapio Tamminen tar upp i sin bok ”Folkhemmets mörkare sida”.”

           ”Det första rasbiologiska institutet grundades i Sverige år 1922. Tyskland fick ett institut 5 år senare, och tyskarna hämtade mycket lärdom från Sverige….”

           ”Särskilt under 50- och 60-talen hade Sverige en ganska central roll när nynazistiska nätverk skapades på olika håll i Europa.”

           https://www.svt.se/nyheter/uutiset/svenska/tamminen

     Precis. Jonas tycker inte heller att judar o samer är svenskar. Han tycker också att Ungern är en bra förebild. ÖHH NOT. V är längst åt vänster å SD längst åt andra hållet men skilj nu på äpplen å päron för f-n

     Svara

  Hon är så genuin och jag är så glad för hennes skull. Glad att det faktiskt kan gå vägen för vissa, att de får den familj de så längtat efter. Tyvärr inte lika för alla. Jag gråtit hela helgen då jag har extremt lite hopp för oss. Vi har i princip noll chans till barn naturligt och med låg AMH samt kronisk sjukdom troligen liten chans med IVF. Våran första omgång fick vi bara 5 ägg och endast 2 blev befruktade trots höga doser stim medicin. Färska återföringen tog sig inte och vårat lilla frysta embryo som skulle tillbaks i onsdags överlevde inte upptiningen fick vi veta 3 timmar innan vi skulle in. Med mina nästan 37 år känns det kört, och känslan är som att någon har slitit ut hjärtat ut kroppen, det för så ont.

  Svara

   ❤️ jag förstår hur du känner men tappa inte hoppet!

   Svara

   ❤️

   Svara

   Det finns hopp! Har läst så många solskenshistorier där kvinnan varit säkert 5-10 år äldre än dig och till slut ändå lycktas! Du är inte gammal, äggdonation mm är nyckeln för många 🙂 kämpa på, det ska kunna gå <3

   Svara

    Och jag fick mitt första som 36, mitt andra som 39!

    Svara

    Fast i detta fall är jag gammal och troligen startar klimakteriet tidigt enligt alla tester vi gjort. Har få ägg kvar och de flesta som får de doser stim jag haft plockar ca 15 ägg så mina 5 var inget bra resultat. Känns att de som lyckas har andra orsaker till sin barnlöshet än oss (diagnos premature ovarian failure).

    Svara

   Jag var 33,35 o 39 när jag blev gravid. Önskar dig all lycka till

   Svara

  Har aldrig sett henne intervjuas innan, men hon verkade så himla gullig och skön. Jag är så glad för deras skull!

  Svara

   Kollade du inte på Kenza och Tyra show? 🙂

   Svara

    Fast där intervjuades väl inte Kenza? Hon var väl en av ”programledarna”

    Svara

     Sant, tänkte mest att man fick se mycket hur Kenza är 🙂

     Svara

      Ja men det får man ju se i hennes youtubevideos också. Men en annan sak att se henne bli intervjuad såhär 🙂 det hade inte jag heller sett innan.

      Svara

  På tal om något annat……
  Undrar hur diverse Annie Lööf entusiaster och influencers känner nu när hon valt att kasta bort sin högersko..? framför allt typ Blondinbella, som inte direkt är sen på att bekänna politisk färg 😉 eller andra för den delen heller, känns som om många i valet visar hur de står politiskt.

  Svara

   Trodde hon hade ätit upp sin sko

   Svara

   Isabella gick väl ut med häromdagen att hon står bakom Annie

   Svara

    Ja, klart. Bro’s before politiska åsikter liksom

    Svara

     Hur menar du nu? Även om många C och L väljare säkert känner sig besvikna måste det väl finnas de som står bakom partilinjen. Hon hör väl till dom.

     Svara

      Det kan du ju tro om du vill. De är vänner och håller varandra om ryggen.
      Annie om Bella, och jag citerar: Hon betyder mycket, både privat och professionellt. Vi utbyter idéer kring barnen, semestrar, men också ledarskap, hur hon bygger bolag och hur jag utvecklar mitt parti. Vi kan hitta tips till varandra som ledare.

      Svara

       Hur hindrar en privat relation att hon står bakom partilinjen?

       Svara

        Som sagt, tro vad du vill. Jag tror bara Bella slickar där det finns status att uppnå

        Svara

         Men du har alltså inte nåt som helst belägg för ditt påhopp? Du bara ”tror” att du vet vad Bella egentligen tycker om regeringsöverenskommelsen? Det hade ju varit jätteintressant om du kunnat basera det på nåt annat än att du inte tycker om Bella.

         Svara

          Påhopp? Tolkar deras relation som allt annat än baserade på Bellas åsikter. Tror hon stöttar än vän snarare än står fast vid politiska åsikter. Varför tar du illa upp, trampade jag på en öm tå?

          Svara

           Jag tar inte alls illa upp, jag trodde du hade nåt intressant att säga om Bellas syn på regeringsöverenskommelsen och blev lite besviken när det bara handlade om din syn på Bellas person 🙂

   Finns ett even på Facebook , ”Skicka din högra sko till Annie Lööf” – https://www.facebook.com/events/1845329438922522/?active_tab=discussion

   xD

   Svara

    Måste joina 😂😂

    Svara

  När jag var gravid fick jag tipset att vända på mina vanliga leggings. Det funkade fint vill jag minnas.

  Svara

  Tror Kenzas graviditet är den jag blivit mest glad för i influenservärlden! Man ser verkligen hur glad hon är och hur mycket detta betyder för henne.
  Haft två missfall på raken och även fast jag jättegärna vill ha ett till biologiskt barn så är jag livrädd att bli gravid och få missfall igen 🙁 gör ont i hjärta och själ att få sammandragningskänslor för att sedan blöda ut i toaletten… min mentala hälsa har verkligen blivit körd ner i träsket!

  Unnar Kenza sååååå mycket och ska bli så kul att följa hennes och aleks nya resa!

  Känner mig taskig som skriver in min dåliga erfarenhet i detta, men behövde bara skriva av mig lite 🙁

  Svara

   Bara fint skrivet! Ska bli kul följa Kenza 🙂

   Svara

   Jag vet precis hur du känner. Jag är just nu inne på mitt fjärde missfall och känner inte mycket hopp. Precis som du beskriver det så är nu graviditet = missfall för mig och hela processen känns helt fruktansvärd. Att ligga och ”göra” bebisen, att bli gravid, att vara det, ja hela prylen är bara en lång väntan på att sedan få se att hjärtat inte slår längre och sen det värsta, att det ska komma ut. Det är så negativt betingat hela skiten att jag ibland börjat gråta när vi haft sex. Samtidigt är det många människor som inte förstår hur man kan vara så ledsen, ”men du blir ju gravid, det ska du vara glad för”

   Så viktigt att de som orkar vågar dela med sig av sina resor.

   Svara

    Känns ”skönt” att man inte är ensam i detta. Har inte berättat för någon om mina missfall förutom min partner och syster… sist jag var gravid bokade jag tid på en privat klinik för ultraljud och skulle varit i vecka 10, barnmorskan säger att något är där inne men inte något som är mer än i vecka 6 🙁 hade haft bruna flytningar i en månad och hade börjat blöda på tisdagen ultraljudet var en fredag, på måndagen kom fostret ut så det hade dött i magen runt vecka 6 och inte stötts ut förren vecka 10…. känner bara att jag inte klarar av att gå igenom detta igen 🙁

    Svara

   Fick också två missfall efter varandra innan jag blev gravid med mitt första barn. Nu har jag gått över tiden med tredje. Oron över missfall försvinner aldrig men glöm inte hur vanligt det är med missfall. Jag berättade för min barnmorska om min oro och jag fick göra flera tidiga ultraljud pga små blödningar i alla mina graviditeter förutom den sista.

   Svara

    Ja det är verkligen jättevanligt med tidiga missfall! Ofta märker man det inte ens om man inte aktivt försöker bli gravid och testar sig hela tiden. Betyder inte att det är något fel på kvinnan eller att man aldrig kommer få barn. Det betyder helt enkelt att just det fostret inte var livsdugligt, det hade aldrig kunnat bli ett barn av det.

    Svara

     Åh önskar er alla lycka till och hoppas att ni snart ska få bebisar! ❤️

     Jag har fått två missfall (ett MA som upptäcktes i vecka 13). Minns känslan så väl 💔 Men en positiv sak jag kan säga är att en blödning inte alltid innebär missfall, har nu två små och jag hade många blödningar under tiden jag var gravid med dom 💕

     Svara

  Hör ej till ämnet men ni Nyfiken på instagramdrama jag verkar missat!
  Någon som vet vad som hänt mellan FruVideCarlssons man och Sandra Linder? Verkar vars bråk mellan de eller vad är det frågan om? :’D

  Svara

   Hon tyckte att sandra skulle abortera sitt fjärde barn, pojken. Typ att det skulle vara trash att ha så många barn. Så då bröt sandra med henne. Oså skaffade fruvidecarlsson ett fjärde barn själv inte långt efter. Eller det kanske är old news, kanske är nått nytt dom är osams om?

   Svara

    Såg nu att du skrev fruvidekarlssons man. My bad!

    Svara

     Okej tack! Missat det där du skrev om också för den delen 😅

     Svara

  CamCam: Resår, inte resor.

  Svara

  Jag blir typ nervös när hon pratar…

  Svara

   Varför då?

   Svara

    Får också nån konstig känsla när hon pratar typ som att hon spärrar upp ögonen så konstigt hela tiden.

    Svara

  Nej usch och fy för gravid byxor. Aldrig fattat varfor vissa icke gravid vill använda sådana är så himla obekväma tycker jag både som gravid och icke. Gravidstumpbyxor är guld värt dock 😊
  *forsätter muttra om byxorna och funderar på om kollegorna skulle ha något emot att jag är byxlos ett antal månader framöver*

  Svara

   Gravidtights ❤️
   Bästa uppfinningen efter hjulet.

   Svara

  Kom att tänka på från annat inlägg….

  hur har Cissi wallins man fått en kvarts miljard?

  Är inte hennes man släkt med Dahmer?

  Svara

   Han ägde fler aktier än sin bror i företaget de sålde.

   Svara

   Man får ju inte aktier baserat på släktskap, förutom vid dödsfall.

   Svara

   ”Affären där Nordisk Film betalar 912 miljoner kronor kontant för fullt ägande i spelstudion kommer som en fortsättning på den minoritetspost företaget köpte förra året.
   För Avalanche Studios tre grundare Christofer Sundberg, Linus Blomberg och Viktor Blomberg blir det här en fin affär. Enligt Di Digital ägde Christofer Sundberg drygt 24 procent av aktierna privat och via bolag, medans Linus och Viktor Blomberg ägde drygt 22 procent.
   Det innebär alltså att Christofer Sundberg cashar in ungefär 219 miljoner kronor på affären, samtidigt som Linus och Viktor Blomberg får lite drygt 200 miljoner kronor vardera. ”
   https://www.breakit.se/artikel/13649/nordisk-film-koper-avalanche-studios-spelstudion-varderas-till-1-2-miljarder-kronor

   Svara

  Mina graviditeter var jag orolig för missfall hela vägen fram till v.12 då största missfallsrisken ska vara över. Sen var jag orolig över fördröjt missfall/missed abortion (att fostret dött men kroppen inte reagerat så det är kvar) fram till v.18-20 när man går på rutinultraljud, och förhoppningsvis se en sprattlande liten en på skärmen. Sen är jag orolig för att fostret ska födas för tidigt, fram till v.25 ungefär, då man tidigast kunna rädda foster. Först DÄREFTER vågar jag slappna av lite. Och då har jag aldrig fått missfall eller haft riskgraviditeter. Beundrar kämpaglöden hos alla er som fortsätter att försöka trots motgångar!! Jag hade aldig orkat. Ni har min största beundran och min största kärlek 💞

  Svara

   Fast risken finns tyvärr där hela vägen… Jag har två kompisar som båda förlorat i 8e månaden och tvingats föda döda barn. Fruktansvärt. Det är mer ovanligt än att fostret dör tidigt i graviditeten, men som sagt det kan hända under hela graviditeten. Förstår att Kenza är väldigt orolig, tycker snarare det är jättekonstigt att inte vara orolig. Båda mina kompisar fick senare två friska barn btw.

   Svara

    Ja fy, jag vet! Det är fruktansvärt! En i min närhet hade en riskgraviditet, och dagen hon skulle sättas igång dog barnet. Hon fick föda fram sitt fullgångna, döda barn. Jag skulle aldrig återhämta mig! Jag får panikångest vid bara tanken! Just därför jag beundrar personer som dina vänner, som fortsätter kämpa. Måste vara fruktansvärt med den oron och sorgen i bagaget. Respekt för den styrka det kräver!

    Svara

  Jag fattar inte… Om ägglossningen var för två veckor sedan, hur kan det göra att hon är (var) i vecka 5 då? Räknar man så konstigt? Blir man inte gravid av sex vid ägglossningen och hon borde ha varit i vecka 2?

  Svara

   Man räknar från den sista mensens första dag. Krångligt jag vet 😉

   Svara

   Graviditeter beräknas från sista mensens första dag.

   Svara

   Gravidveckor räknas från senaste mensens sista dag. Så se första två veckorna är man inte gravid. Vecka 5 börjar dessutom när du gått 4 veckor och 0 dagar. Det är inte lätt att hänga med i allt det där med gravidveckor 😅

   Svara

    Fel av mig, mensens första dag är det ja!

    Svara

    Då vet jag, tack. Haha, riktigt snurrigt!

    Svara

  Stör mig så enormt på folk i hennes kommentarsfält som frågar om könet och utifrån hur hon mår och hennes symtom försöker tolka vilket kön det är på bebisen. VARFÖR är folk så besatta av att få veta vad deras bebis har mellan benen?? Är könet det enda som är viktigt?

  Svara

   Tror väl inte att det är det enda som är viktigt utan är en av de få sakerna man kan få reda på om ett barn innan det föds. Jag tog reda på båda mina barns kön innan de föddes och kan säga att det handlade 0% om intresse för vad de faktiskt har mellan benen.

   Svara

    Skillnaden är ju att DU tog reda på könet på DINA barn. Andra människor ska ju skita i det kan jag tycka..

    Svara

   För att Kenza själv bjudit in till det genom att skriva att de tagit reda på det? Klart folk gissar då

   Svara

    Hon har även skrivit klart och tydligt att hon kommer dela med sig av det när de är redo i kommentarerna. Så lite respektlöst att fortsätta fråga när de kommer berätta det, tycker jag i alla fall.

    Svara

     Folk ställer ju dagligen frågor om hur hon ser på risken för zikavirus fastän hon redan har besvarat den frågan. Jobbigt att läsa igenom alla kommentarer, tydligen.

     Svara

  En pojke!

  Svara

  Och för mig är det ytterst märkligt hur man _inte_ kan vilja veta könet (av ren nyfikenheten, om inte annat) – oavsett om det rör sitt eget barn eller barnet till någon offentlig person som man kanske följt i sociala media en längre tid.

  Är själv långt gången gravid efter flertalet upprepade missfall och över 10(!) års ofrivillig barnlöshet sedan dess (ett års försök ter sig således en aning pyttigt i fallet, men allt är naturligtvis relativt och var och ens sorg därför unik) men valde ändå att ta reda på könet mitt i allt. Har fått blandade reaktioner från min omgivning i det beslutet, dock endast 1-2 stycken som uttryckligen frågade vad sjutton det spelade för roll… Här blev jag faktiskt lite paff, kunde inte riktigt motivera varför. Kanske beror det på att min son inte kommer få ett könsneutralt namn utan ett klassiskt tidslöst sådant, och att bara kunna hänvisa till en ”han” (pojke i det här fallet) och dessutom det valda namnet i fråga, gör det hela än mer verkligt. Varför så tabubelagd fråga så länge det inte rör t.ex. abortering av flickfoster?

  Svara

   Men skillnaden är ju återigen att du tog reda på könet på DITT barn. Om man nu vill välja att köna sitt barn med speciella färger/kläder/leksaker efter dess kön, ja fine, ta reda på om ungen har snopp eller snippa då. Men för vår del spelar det ju NOLL roll vad för kön det är på Kenzas bebis. Det är folk i hennes kommentarsfält som skriker ut ”NÄR FÅR VI VETA KÖNET?!?!?!!” Och jag förstår det bara inte. Varför är folk så besatta av att få veta om hennes bebis är utrustad med snopp eller snippa? Vad spelar det för roll? Det räcker väl med att vara glad för deras skull och vänta tills dom själva berättar allt (eller inte berättar)?

   Svara

    Ja, jag är fortsatt lika nyfiken på hennes barns kön som mitt eget barns. I dina ögon konstigt, i min omgivnings helt normalt då kanske 8/10 frågade mig på direkten (trots att det alltså är mitt och inte deras barn det rör sig om). Enligt min barnmorska är det fler som vill veta än inte. Att det bara rör ens eget barn är alltså ingen garanti eftersom folk bevisligen är nyfiket lagda av naturen när det kommer till den här frågan. Varför gör det dig så upprörd? Ska vi helt strunta i att uppge kön även när barnet är fött? Det spelar ju ändå iiiingen som helst roll, enligt sådana som dig… Högst märkligt resonemang!

    Svara

    Nu vet jag inte var mitt svar tog vägen? Försöker på nytt… De allra flesta tar reda på könet idag, vilket även kan spegla sig i nyfikenheten på andras barn. Här är det alltså snarare du än vi andra som avviker, alltså. Har ingenstans nämnt att nyfikenheten består i att köna barnets leksaker etc utan det är en naturlig nyfikenhet som finns inom de flesta av oss, bortom kläder, färgval m.m. Samhället är än så länge uppdelat i kön på de allra flesta fronter och vi anpassar oss således därefter. Att lägga någon negativ värdering i huruvida det är en pojke eller flicka tycker jag däremot är fel. Har dock inte fått uppfattningen att det gjorts i nån större utsträckning. Fortfarande är de flesta förnamn pojk- eller flicknamn. Könsneutrala alternativ ligger än så länge i minoritet.

    Och ja, jag är fortsatt supernyfiken på om hon väntar en kille eller tjej. Det är minst lika spännande för mig som vem av föräldrarna barnet mest är likt, personligheten som växer fram etc. men i de senare två fallen dröjer det ju normalt innan det visar sig.

    Ska vi ”hen”:a alla som föds och hädanefter helt undvika ”han” och ”hon” eftersom det enligt dig endast har med snopp och snippa att göra, eller vad är det frågan om?

    Svara

     Det har inte med användning av hen att göra alls, försök inte ens. Det jag vill veta är varför folk så desperat vill veta vad ett ofött barn (vara föräldrar ingen av oss känner!) har för kön. En främlings bebis som ingen av oss här i detta kommentarsfält kommer träffa eller ha någon sorts relation till. Att folk vill veta vad deras egna barn kommer ha för kön, som sagt fine, ta reda på det då. Men främmande människors barn? Varför är det så jävla intressant?
     Nej folk i Kenzas kommentarsfält har ?vad jag sett) inte sagt att det ena är bättre än det andra eller liknande. Men de gissar utifrån hennes symtom, hur magen är formad?, menar att att ”min kusins kompis syster hade samma och hon fick en pojk!!”. Räcker det inte med att bara glädjas åt att ett par som fått kämpa och som trott att de inga barn kommer få faktiskt har ett på gång nu? Måste man DIREKT börja undra vad barnet har för kön? Som om att det är det enda som spelarn någon roll?

     Skulle dessutom uppskatta om du kunde sluta kalla mig för en person som avviker från andra enbart pågrund av jag inte delar många andras besatthet av främmande, ofödda bebisars könsorgan.

     Svara

      +1

      Svara

   Man kanske vill ha en överraskning?

   Svara

   Vi tog inte reda på könet på nåt av våra tre barn. Det känns som att det om nåt provocerar folk. Mkt vanligare att ta reda på kön.

   Svara

    Också väldigt konstigt, att folk inte kan förstå att man vill ha den överraskningen att inte veta..

    Svara

  Ni är så många som skriver om hur ni har problem med att bli gravid, jag undrar bara hur man får reda på det? Måste man ha försökt en period själv eller kan man kolla upp det innan? Jag blir 29 i år och har endometrios och nu börjar tankarna komma att, tänk om jag nu inte kan – jag är inte i denna sekunden redo, men hade man vetat där kan vara problem hade man kanske tänkt annorlunda..

  Svara

   Jag tänker att en grundlig undersökning ut-
   och invändigt för att säkerhetsställa att allting ser ut som det ska, kan ge en viss fingervisning. Det är först om du försökt under minst ett års tid utan resultat som man är berättigad till IVF eller annan hjälp.

   Svara

    Jo, men jag tänkte mer om det är något man kan kolla upp innan man börjar att testa? För vi vill kanske vänta lite med barn, men skulle verkligheten se ut att man inte kan vänta hade man ju fått anpassa sig☺️

    Svara

     Det är nog svårt att kolla innan. Man får inte utredas förrän man varit ofrivilligt barnlös i ett år minst. Och man ska betänka det normalt tar i genomsnitt 7 månader att bli gravid. Det är alltså lika många som tar 14 månader som 1 på sig. 14 månader är lååååååång tid när man väntar… och då anses det ff vara inom normalspannet. Kör på säger jag, det är mysigt med barn. Inget att vänta på ❤️

     Svara

    Det brukar vara först när man faktiskt försöker få barn och inte har lyckats på ”naturlig” väg under minst ett år som man får genomgå en fertilitetsutredning.

    Svara

   Nä du kan inte kolla ”bara för att säkerställa”. Du kan kanske gå till en privat gynekolog och betala självkostnad för att ta reda på hur vissa saker ser ut därnere och prover och så. Har du redan en gynekolog eller barnmorska kan du fråga dem om din endometrios är ett hinder eller andra frågor. Om du däremot har oregelbundna menstruationer eller menstruationer med långt mellanrum kan du kontakta gyn tidigare.

   Svara

    Ja det är klart man kan gå till en privat gynekolog och kolla upp det som går att kolla upp. Smart om man har orsak att vara orolig.

    Svara

    Jag som 30+ kommer lätt gå till en gynekolog/klinik och kolla upp det som går i förebyggande syfte. Istället för att försöka ett år i ”onödan” och SEN få veta att nåt är fel. Skillnad om man är mkt yngre kanske.

    Svara

     Tack för era svar ☺️

     Svara

   Du kan gå till en gyn och kolla på äggledare och ägg osv. Går också att höra vissa tester. MEN det är ju ingen garanti för att det ska bli barn!!!!
   Jag som haft 4 missfall har ”jättefina” äggledare, ”massor med ägg”. Jag har spolat, röntgat, gått till specialister och tagit prover men de hittar ingenting att anmärka på. Jag är 30 år nu men vi har hållt på ettag. Jag säger som jag säger till alla andra, vänta inte med barn tills du är redo. KÖR bara, man vet aldrig hur lång tid det kan ta. Och väntar man tills allt är ”perfekt” så blir det jobbiga bara ännu jobbigare. Ju yngre man är desto bättre chanser har man. Av många olika anledningar. Jag var väl medveten om detta innan och ville skaffa barn mkt tidigare men min kille ville inte. Han ångrar sig nu enormt och känner stor skuld. Så vill man ha barn, skaffa dem innan det är för sent!

   Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.