Angelica Blick tar ställning mot reklam på Instagram

Angelica Blick såg en re-post av en reklam för skönhetsföretaget Avon, vars annons säger att gropar är gulligt i ditt ansikte – inte på dina lår – och blev kräkfärdig.
HÄR kan jag däremot tänka mig att skicka lite pepp (till skillnad från HÄR) – jag älskar nämligen när influencers tar ställning mot så här skit!
Visa mig den kvinna (framförallt) som inte har en enda cellulit på sina lår! Jag tvivlar på att hon finns, vilket betyder att Avon talar om för varenda kvinna (som den här reklamen framför allt riktar sig till) på hela jorden att hon inte duger!

Way to go, you idiot-hemberders!

Vi gör en välgrundad statistisk undersökning – hur många här inne har celluliter?
mMan, kvinna, ickebinär, katt eller hund – alla får svara!

137 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Så om alla har något så är det något som ska omfamnas? Kroppsodörer?

  Vi behöver inte fixa håret? Inte klippa naglarna?

  Finns det en gräns någonstans? Helt säkert, men var inte så naiv att tro att den går precis där du får för dig att den går, i din jakt på likes och klick.

  Svara

   Celluliter påverkar ju ingen annan, så som lukt gör och det utgör inte heller någon hygienrisk eller bakteriespridning. Det är hud som dras inåt pga fettreserver (tror jag?).
   Jag skulle vilja påstå att mina celluliter påverkar min omgivning mindre än vad mina fräknar gör.

   Svara

   Det är väl ändå en jävla skillnad på att man ska älska allt som ens kropp innebär (kroppsödörer?) och att ett företag går ut med att man inte duger som man är (pga något som alla dessutom är drabbade av mer eller mindre)?

   Svara

    Så om Scholl går ut och gör reklam för nagelsaxar så kommer ni rasa mot det för att dom säger att ni inte duger som ni är?

    Eller när Wella gör reklam för schampo?

    Eller när Gillette gör reklam för rakhyvlar?

    Jag ser inte vart Avon säger att man inte duger som man är.

    Svara

     Avon säger ju klart och tydligt att dimples arent cute on your thighs. Vilket är dömande.

     Svara

      Som sagt, det är dömande mot celluliter på samma sätt som det är dömande mot naglar när Scholl tycker man ska klippa bort dom, eller mot mjäll när Head&Shoulders säger att man ska tvätta bort mjäll.

      Man dömer celluliter, inte människan som har dom.

      Men jag för min del känner mig sekundärkränkt å alla celluliters vägnar.

      Svara

       Långa naglar är opraktiska i mitt liv/arbete men om jag har celluliter påverkar det ingen.

       Svara

      Ja, de flesta förstår det. Men Carina har en poäng. Egentligen berättar ju alla reklamer att vi inte duger som vi är, varför är den här värre?

      Svara

     @carina
     Jag förstår hur du tänker men jag tycker ändå det är lite skillnad, som ovan skriver.
     Yngre publik blir nog mer påverkade av vad / hur det står om kroppens utseende i sig, än om tex håret (i ditt ex schamporeklam)

     Svara

     Haha älskar att du får igång alla så enkelt Carina, så lättkränkta.

     Svara

     En skillnad är ju att nagelsax, schampo, tvål och rakhyvlar fungerar.

     Svara

      Carina, om du inte själv förstår skillnaden så tycker jag faktiskt synd om dig. Tänk ett varv till.

      Svara

    Näshår då? ”Hair is cute on your head, not in your nose” skulle ju kunna vara en bra slogan för näshårstrimmers.

    Som vanligt handlar ju det här om kvinnlig intrasexuell konkurrens och det finns säkert evolutionära anledningar till varför man föredrar slät hud framför gropig.

    Svara

   Wow.
   Snacka om att leta fel hos CC.
   Hur kan man missa poängen så grovt?

   Svara

   Jag hoppas att du skämtar. Tvättar oss gör vi för hygienens skull. Klipper naglarna likaså, för att det kan vara smärtsamt och opraktiskt med långa tånaglar. Mjäll och klåda tyder på obalans i hårbotten vilket om inte annat är obehagligt. Hudkräm för att torr hud kan leda till klåda som kan leda till att man kliar upp sprickor i huden och får in bakterier. Du måste väl inse skillnaden på produkter/rutiner som fyller en funktion och hjälper oss med våra behov, än rent ytliga saker som spelar på vår osäkerhet? Fotfil för att förhårdnader gör ont, kam för att tovigt hår är opraktiskt och fastnar, tandborste för friskare tänder osv.. Om du hade jämfört med smink eller hårfärg så kunde jag förstå din poäng dock 😉

   Svara

    Så man kan inte träna om man inte är fet och ful då alltså??? Hallå.

    Svara

    Så om jag färgar håret blont när jag är brunett betyder det att jag inte duger som jag är? Även om jag vantrivs som brunett får jag inte färga håret blont?

    Svara

    Tränar gör man väl inte för att man är fet och ful? Utan för att det är hälsosamt?

    Svara

   Carina. Förstår vad du försöker säga men det är ändå ett stort glapp mellan att sköta hygien genom att ta lite deo eller klippa en tånagel jämfört med att behöva banta ner sig till size zero för att bli av med celluliter. Förstår du skillnaden?

   Svara

  🙋‍♀️

  Svara

  Varje gång jag läser om angelica blick tänker jag på Angelika Prick, från sommarlovsmorgon och är väldigt förvirrad i en sekund.

  Svara

  Förlåt men vilken generation av snowflakes som befolkar världen idag. Undra på att världen inte går åt skogen med alla lättkränkta människor överallt som ska ropa diskriminering de första dem gör. Vem bryr sig om någon reklam, vem bryr sig om celluliter, folk får ta och tuffa till sig lite och sluta vara så överdrivet känsliga. Finns betydligt allvarligare saker att bry sig om idag än att bli lättkränkt över celluliter

  Svara

   Det är inte så att folk är mer lättkränkta nu, det är snarare så att många inser hur mkt problem det här ställer till. Jag hatade mig själv och min kropp så mkt som tonåring att jag skar mig varje dag. Ibland på skoltoaletten t o m. Varför hatade jag min kropp så mkt? Media pumpar ut att jag inte duger om jag inte är på ett visst sätt hela tiden. Jag är omgiven av det hela tiden.

   Svara

    +1

    Svara

    Det där är ju så olika. Väldigt många hatar sin kropp i tonåren och blir påverkade av media. Men att ta till självskadebeteende eller må så pass dåligt som följd beror ofta på otillräcklighet någon annanstans ifrån. Man kan HATA sin kropp men ändå känna som vilsen tonåring att man är djupt älskad och bekräftad av sina föräldrar. Och det finns ingen forskning som INTE visar på att det är det absolut viktigaste för ett barns psykiska hälsa. Så oavsett kroppsbild – skadar man sig sådär till följd av sitt kroppshat så saknas något annat.

    Svara

    +1

    Svara

   Folk är inte lättkränkta, bara mer medvetna och vågar säga ifrån när något är fel.

   Svara

   En massa människor bryr sig om celluliter. Därför får de som visar sina celluliter negativa och hånande kommentarer. Reklamen säger att celluliter inte är accepterade, den reproducerar normen att (kvinno)kroppen ska vara slät för att godkännas.

   Svara

    Jag har inte fått några hånande kommentarer för mina celluliter,
    Jag tar inte heller illa vid mig av reklamen. Personligen tycker jag de är fulare med stora smiley gropar i ansiktet än celluliter så allt är subjektivt 😂😂

    Och jooo den nya generation idag är så jäkla mesiga och daltande konstant.
    Det skriks mansgris/ feminist/kränkande till höger och vänster nuförtiden.
    Världen var en bättre plats förr innan snow flakes generationen tog över…

    Svara

   Det är inte därför världen går åt skogen. Märkligt nog så är det just de som säger att det finns allvarligare saker att bry sig om som sällan bryr sig om nånting alls sålänge det inte påverkar dem själva.

   Svara

    Jag bryr mig om EXTREMT många saker och är extremt aktiva i det jag bryr mig om. Jag gör stora uppoffringar för att leva miljömedvetet, jag är politiskt insatt och påläst, jag ställer upp för diverse projekt att hjälpa till osv, jag har upplevt så mycket tufft att om jag skulle bry mig om en celluliter reklam så skulle jag skratta mig lyckligt. Förlåt men att bli kränkt eller känna sig upprörd över en reklam, då har man inga riktiga problem 🙂 vilket är bra såklart men tycker fortfarande folk ska sluta vara så lättkränkta.

    Svara

  Mig veterligen finns inga krämer eller behandlingar som hjälper mot celluliter. Denna slutsats drar jag genom att jag har sett bilder på Beyonce, Serena Williams och Lady Gaga med celluliter. Kvinnor som verkligen har råd att göra alla möjliga grejer och dessutom är helt absurt vältränade (i alla fall de två första, har inte stenkoll på Gaga).
  Jag är bara glad att ha någonting gemensamt med världsstjärnorna 🙂

  Svara

   Såg ett program där de testade olika grejer. Kräm på celluliter hjälpte väldigt lite. Det som hjälpte bäst var att torrborsta på dem. Om man gjorde det varje dag i en månad så försvann typ 30%

   Svara

    Du behöver inte ha en torrborste. Celluliter är ojämnheter i fettvävnaden. Bara massera cellulit områdena ordentligt så blir det faktiskt lite bättre.

    Svara

   Massage, oljor typ Weleda brish oil, no7 celluliter cream och LPG och dylika behandlingar hjälper. Och dricka mer vatten och utesluta socker

   Svara

  Undrar om det var en man som kom på den putslustiga reklamen? Kanske skrockade lite medans han kom på den, och sen kände sig supernöjd.

  Svara

   Probably. Men de flesta män jag träffat vet knappt ens vad celluliter är och har ingen åsikt om dem. Även om de har celluliter själva så vet de inte vad det är för något eller att det ens är en grej 😁

   Det känns så trettonårigt att bry sig om celluliter

   Svara

    Majoriteten av mina vänner är män, det enda jag hör dem noja över är deras hår och ibland någon finne som kommit vid olämplig tidpunkt. Aldrig hört någon av de påpeka andra saker med kroppen.

    Svara

     Finns väldigt många män som mår dåligt över sin kropp och vikt. Men de är kanske inte lika öppna med det som vi kvinnor

     Svara

      ja jag tror att killar har ganska mycket komplex också. Längdkomplex exempelvis, eller att de inte är tillräckligt vältränade, klen skäggväxt osv

      Svara

       Du tror alldeles rätt Therese.
       Jag vet att det är så. Alla killar och män jag lärt känna har komplex för nåtot fysiskt MEN det verkar inte påverka dem riktigt liks hårt som det gör för tjejer och kvinnor..

       Svara

       Tror dock att korta män ofta
       har mycket komplex och ofta blir bortvalda och dömda pga sin längd.. men det är väl en av de väldigt få saker män har att tänka på utseendemässigt. Samtidigt blir riktigt långa kvinnor också ofta bortvalda av min erfarenhet..

       Svara

       Ja känner många killar som jar komplex över sin längd! Verkar vara många mäns ömma tå

       Svara

  🙋‍♀️ Jag haaaar!!!!

  Svara

  Rätta mig om jag har fel , men kan män få celluliter? Har för mig jag har läst det 🙂

  Men tror nog det är ovanligare som kvinna att inte ha celluliter än att ha det 😄

  Svara

   Män kan ha celluliter men har mindre fett på kroppen samt mindre andel av kvinnliga könshormoner. Därför har män mycket svårt att utveckla celluliter,även om det inte är omöjligt.

   Svara

    Ahh så var det 😀 Thank you anonym

    Svara

   Ja då, vet flera män som har celluliter på låren!

   Svara

  Apropå detta, såg att @varmkorvboogie delade på instastory om ett företag som erbjöd behandling innan bröllop där en del av behandlingen gick ut på att bleka/tighta till de nedre regionerna. Detta är ju helt fruktansvärt!

  Svara

   Varför är det helt fruktansvärt? Låter ju ganska underbart om man har problem. Lite onödigt att göra reklam för kanske men å andra sidan hur ska man veta att det finns om de inte gör reklam för det.

   Svara

    Fruktansvärt för att det marknadsförs som ett paket inför sitt bröllop. Självklart finns det folk som är i behov av ingrepp i de nedre regionerna, men att man ska göra det för sin man inför bröllopsnatten. Där tycker jag att det blir högst problematiskt!

    Svara

     Sen kan jag även tycka att det är bättre att söka proffesionell vård om man upplever den typen av problem.

     Svara

  Ja men mindre när jag tränar. Men annars är det inget jag tänker på. Så mej stör det inte. Bra att du tog upp det här camcam.

  Svara

  När jag såg reklamen först, trodde jag den var ett skämt. För den såg ut som någon gammal 80-tals reklam. 😱 Men eftersom den fick så mycket negativ uppmärksamhet på nätet så har Avon gått ut och bett om ursäkt och de kommer inte använda den reklamen något mer.

  Svara

  På något vis gör detta företaget åtminstone inget försök att dölja vad syftet är med reklamen, dvs få oss osäkra på oss själva och köpa produkten.

  Andra företag kör med att linda in det i ”systerskap, självkänsla, glow, bli ditt bästa jag” etc…

  Svara

   Så fort jag ser en reklam med sånt tjafs så köper jag INTE produkten. Kom inte och försök fulsälj mig inte 😎😎

   Svara

  Jag tror faktiskt inte att jag har några celluliter, inte sett några iallafall varken i spegeln eller på kort. Men de finns kanske där nånstans haha, känns som ett icke problem. Läst att 90% av alla kvinnor och 10% av alla män drabbas 🙂 Annonsen är väl för att provocera, eller försök att vara fyndig.

  Svara

   Ett icke problem? För att du inte själv har några eller? Det är fruktansvärt. Jag är
   Smal, tränar regelbundet och äter bra men har celluliter till och med frampå låren och ner mot knäna. Och det syns! Har ofta fått kommentarer om det. Jag hatar min celluliter men måste tyvärr leva med dem och de har varit en stor källa till osäkerhet och självhat genom åren. Det är bättre idag men jag kan fortfarande inte med att gå i shorts på sommaren. Det ligger även en stor press på kvinnor att man ska älska sina kroppar med allt var det innebär och när man inte kan/kalarar av det blir man också skammad!

   Svara

    Exakt exakt samma här

    Svara

    Det är inte fruktansvärt. Fruktansvärt hade varit om du inte haft ven, eller varit förlamad. Skärp dig.

    Svara

     Skärp dig och inse att olika saker påverkar folk olika.

     Svara

      Finns en rimlighet i allt och att vara så till sig av celluliter på en i övrigt frisk kropp är inte rimligt. Då behöver man skaffa sig lite perspektiv!

      Svara

       Du kanske borde skaffa dig lite perspektiv på hur du bemöter andra människor. Fy fan!!!

       Svara

  Har läst någonstans att ca 80 % av alla kvinnor har celluliter. Det är hormonellt betingat. Det är inget vi ska skämmas för. Vi kan inte jämföra celluliter med kroppssodörer, som någon här i kommentarsfältet ville göra. Celluliter är lika naturligt som att ha hår på huvudet eller en näsa. Min dotter som är 12 har celluliter. Hon är smal men har haft gropar i låren sedan hon var bebis (då var hon t o m underviktig). Ingen ska få henne att känna sig mindre värd för den sakens skull. Aldrig!

  Svara

   Mindre värd? Vem har sagt att någon är mindre värd pga celluliter? Vad händer, har alla slagit i huvudet.

   Svara

    Håller med 07.23. Jag antar att det här med celluliter är något som är väldigt vanligt och föga onormalt. Finns säkert någon forskning som kan visa att det tillhör människokroppen. Om man intalar sig själv att man har en ful kropp så kommer man alltid att hitta något att vara missnöjd för. Att bilder av det perfekta stannar på näthinnan hos de flesta blir lite löjligt eftersom det är bilden som ”nån” har skapat utifrån sina ideal. Desto snabbare vi alla fattar att vi bara är offer för företagens jakt på vinster så kommer majoriteten av folket att bi lyckliga och glada i sin kropp. Var i stället glad för att du kan röra på dig, gå och stå, för inte ens det är en självklarhet om du tänker efter.

    Svara

    Nu läser du fel. Det står ”känner sig mindre värd”, tycker du verkligen att det är konstigt att få en känsla av att man är mindre värd, att ens kropp inte duger när det är reklamens budskap som ekar runt om i samhället? Skärp dig.

    Svara

     Fast nej. Om du ser reklam för hårfärg eller näshårstrimmers så är det väl inte din första tanke att ”oj nu känner jag mig nog mindre värd för en reklamare vill att jag ska trimma näshåret”. Eller?

     Svara

      Men du tänker ju helt fel. Hårfärger finns i alla färger, alltså fins det ingen reklam som trycker på en (i det här fallet icke existerande) norm om att en viss hårfärg är rätt/fel. Däremot finns det ju reklam om dölja grått hår med hårfärg och där handlar det om rädslan att åldras. Reklam för närshårstrimmers har jag aldrig sett.

      Det blir ju knappast tydligare än den här reklamen – celluliter är inte önskvärt. Hela poängen är att man ska tycka illa om sina celluliter och vilja bli av med dem. Det finns _ingenting_ som lämnas åt slumpen när det gäller reklam. Men vad vet jag, jag har bara lett ett dussin reklamkampanjer🤷‍♀️

      Svara

      Har du funderat på varför så mkt reklam sker utan markering? Eller varför företag lägger ner en massa pengar på häftiga reklamvideos som handlar om en massa annat men där produkten alltid finns med? För att vi ska få en känsla, inte en tanke. Vi agerar impulsivt på känslor, de är inte logiska. Våra normer bygger på känslor och är därför svåra att att med endast logiska argument bryta.

      Svara

  Jag har jättemycket 🙁

  Svara

  Jag har inga celluliter alls, är 28. Är vältränad så kanske är därför. Kommer det så kommer det men just nu har jag inga.

  Svara

   Same same, det verkar ha med underhudfett och tjockleken på ens hy att göra. (Älska google)

   Svara

    Föddes helt utan underhudsfett p.g.a. näringsbrist sista veckorna och har fortfarande låg % underhudsfett och mina lår är fulla av celluliter. Inte så att de syns på avstånd, men är väldigt tydliga på nära håll.

    Svara

   Fungerar tyvärr inte så för alla, jag hade till och med lite celluliter då jag var nere på 15% kroppsfett och i väldigt bra form.

   Svara

    Allt är genetiskt. Mår du bra i övrigt så kan du skratta dig lycklig;)

    Svara

   Jag är 27, ings celluliter alls.
   Min mamma har däremot mycket och haft väldigt länge, sen hon var ung.

   Svara

    Så var det för mig med! Tills jag blev gravid vid 29. En dag helt plötslig var de där och tyvärr blev de kvar.

    Svara

   Tränar noll förutom vardagsmotion med mycket promenader. Är lätt överviktig. Men har aldrig haft en enda cellulit. Det äe genetiskt betingat. Jag har däremot lätt att få bristningar. Eller hade lätt att få det när jag var yngre trots att jag var smal då. Bristningar är också hormoniellt och genetiskt betingat.

   Svara

  Jag har inga och har aldrig haft. Tror det mest handlar om gener faktiskt

  Svara

  Är ju ett smart sätt för ett företag att tjäna pengar på. Säg att det är fel på 90% av alla kvinnor så säker du massa kräm….

  Svara

   *säljer

   Svara

   Va? Varför förminskade du precis kvinnan till att vara samma sak som celluliter? De skriver att det inte är gulligt. Absolut, dålig reklam, men skärpning nu. Ingenstans står det att det är fel på kvinnor.

   Svara

  Lol! Det där såg ju ut som något ur VeckoRevyn anno 1980.

  Svara

  Celluliter på innelåren här! Någon annan som har det?

  Svara

   Du menar insidan av låren?

   Svara

    Vad tror du själv?😊

    Svara

   Ja forfan!

   Svara

    Tack! haha
    Har skämts så för det, och aldrig sett nån annan! Kanske ingen ser det på mig heller har jag börjat tänka😛

    Svara

   Jadå. Och ovanför knäna.

   Svara

  Min mamma har faktiskt aldrig haft celluliter, och hon har alltid varit väldigt hälsosam, så när jag var liten trodde jag bara att man fick det om man levde ohälsosamt. Chocken sen när jag började få dem som 17-åring var total.. 😀 Skäms fortfarande över att jag sagt till någon kompis som börjat få celluliter när vi var kring 12-13 år att hon kanske borde försöka leva lite hälsosammare för ”det är bara såna som inte är i form som får celluliter”…

  Svara

  Haft celluliter (och dessutom rejält med bristningar) sedan jag kom i puberteten, trots att jag var gravt underviktig tills jag var en bit över 20. Jobbade som modell i tonåren och de flesta av mina ”kollegor” hade liknande kroppar.

  Svara

  Och… jag blir galen på människor som ska lägga upp bilder på instagram och visa upp sina celluliter och hävdar att det inte är nåt man ska må dåligt över. Samtidigt har de själva INTE EN TILLSTYMMELSE TILL GROP som syns på bilden. Tänker särkilt på fitnesskontot Linnlowes som slängde upp en sån här för ett tag sen. Jag mådde dåligt efter det då mina celluliter typ är större än mina bröst. Bara strunta i det då och hitta nåt annat tillfälle att visa upp din perfekta kropp! Eller gör som denna influencer ☝️

  Svara

  OT – men undrar verkligen hur Gabriella Joss ställer sig till detta med vaccin nu när man hittat ett fall av mässling i Umeå?! Det är ju såååå smittsamt!!!

  Svara

   Skriv och fråga kanske får du svar.

   Svara

    Nej Anonym, har skrivit till henne och frågat men får inget svar… Får du?

    Svara

   Hon har redan sagt att de ändrat sig angående vaccin.

   Svara

    Det var ju klädsamt att de ändrade sig när de själv fick ett extra känsligt barn. Hade varit ännu mer klädsamt om hissen hade gått upp redan när det gällde att deras ovaccinerade barn riskerade hälsan/livet på någon annans barn.

    Svara

     Marja – EXAKT som jag med känner! Så tragiskt att folk inte kan vakna upp förrän något händer deras eget barn.

     Svara

   Men gud låt folk sköta sina egna liv. Det är inget tvång på vaccin i Sverige, det är valfritt, sluta hetsa kring den grejen
   (obs är själv vaccinerad och tycker vaccin är bra)

   Svara

    Nja, när man har ovaccinerade barn pga eget beslut kan det döda andra barn (som inte kan ta vaccin på grund av hälsoskäl). Då handlar det inte om att låta folk ”sköta sina egna liv”. Att inte vaccinera är ett galet beslut och ett stort ställningstagande som man faktiskt får vara beredd att försvara. I flera länder har man infört olika typer av krav kopplat till vaccination. Det är inte som att välja rosa eller blå byxor till sina barn liksom.

    Svara

     Ja jag blir så upprörd när jag hör folk som väljer att inte vaccinera sina barn, totalt idiotiskt med tanke på att du ju riskerar andra barns liv??!? Nej, jag tycker inte man ska låta folk ”få sköta sig själva” när det kommer till vaccin då dessa dumma beslut ju faktiskt kan vara katastrofala. Tycker det ska vara tvångsvaccination på grundvaccinerna om det inte är kontraindikationer förståss. Och ovaccinerade barn borde inte få vistas på förskolor 😊

     Svara

    Japp, med tanke på att de ovaccinerade utgör en risk för andra människor så är det en rimlig hållning. För man vill ju verkligen att ens bebis ska råka ut för en potentiellt livshotande sjukdom för att en annan förälder lyssnar till foliehattar på internet.

    Svara

    Man vaccinerar VERKLIGEN inte sig själv för sin egen skull, därför är det INTE upp till en själv att ”sköta sitt”. Hade det varit den som väljer bort vaccinet som tog risken – fine – dö om du vill, men det handlar om flockimmuniteten! Genom att välja bort vaccin dödar man indirekt oskyldiga prematurfödda barn och andra svaga i samhället.
    Sorry att jag är emotionell. Lyssnade precis på P3 Dystopia podden om ”Den postantibiotiska eran” där de pratar om hur vaccin och följande flockimmunitet dessutom är det bästa vapnet emot multiresistenta bakterier. Om du tycker att vaccinvägrare ska låtas sköta sitt och och att man borde ”sluta hetsa” om vaccin kanske du borde bilda dig själv lite inom ämnet.

    Svara

  Zip zero nada här.

  Svara

  Jag har inga och har aldrig reflekterat över att det tydligen var något man skulle vara glad över att man inte har 🤷‍♀️

  Svara

  Har inga celluliter, och då är jag överviktig (med tanke på diskussionen ovan om att vältränad och hälsosam ska göra så man inte får det). Däremot så hade jag rejäl acne mellan 12-23 års ålder och får fortfarande finnar då och då, skulle byta det mot celluliter vilken dag som helst

  Svara

   Kan tillägga att jag däremot har en del bristningar i huden, men de bleknar ju. Även om det tar lååååång tid.. 😊

   Svara

   Gud nej. Vet många som är vältränade som har celluliter. Givetvis mindre chans att någon som har lite underhudsfett har celluliter, men det beror inte bara på det 🙂

   Herregud. Celluliter är ju en icke-fråga!

   Svara

   Här är en till överviktig som inte har en enda cellulit. Det är väl inte så enkelt bara att har alla det, vi är olika helt enkelt. Kanske får jag det senare i livet (är 30 nu). Vissa får celluliter och vissa inga alls. Vissa får bristningar och vissa får inga alls. Osv.

   Svara

  Ja har, men bara när jag har tighta shorts på mig som klämmer åt. Min systerson har också celluliter. Han är fem månader gammal. 🤣

  Svara

  Någon annan som tänkt på hur otroligt kass Angelica Blick är på engelska? 😂

  Svara

  Jag har faktiskt inga på lår eller rumpa och är lätt överviktig och 35 år. Däremot hade jag på överarmarna nåt år, men de försvann som tur var när jag gick ner lite i vikt. Säga vad man vill med det är INTE fint när man har linne!!

  Svara

   Celluliter är kopplade till kvinnliga könshormoner, främst östrogen. Mycket östrogen=mer celluliter. Därför har män sällan det. Att vissa överviktiga inte har det kan bero på att PCOS är en rätt vanlig orsak till övervikt bland kvinnor. Dessa kvinnor har för mycket androgener och för lite östrogen. Höga androgener leder till bla acne. Men i övrigt har inte celluliter med vikt att göra, du kan ha ett BMI på 16 och ändå ha gropiga lår. Det är en del av att vara kvinna helt enkelt, därför är det tragiskt att skönhetsföretagen ständigt berättar för oss att vi är fula och måste få bort våra celluliter.

   Svara

    Håller med dig i allt men tänker att om man är gravt underviktig har man ofta problem med mensen, låg östrogennivå etc. Då borde man ju inte ha så mycket celluliter tänker jag? Om man inte hade det innan iofs.

    Krämer har visat sig ha en ytterst marginell effekt, nästintill obefintlig. Jag har dock märkt rejäl skillnad av att torrborsta varje dag och gå på massage. Måste ha något med blodcirkulationen att göra 🙂

    Svara

  Man kan åka puckelpist på min stjärt! Har lust att åka dit och visa dem min icke cute:a röv! Och typ dra min cellulitröv över deras tangentbord och väsa att det smittar.

  Svara

   Haha, vilka bilder jag får upp i huvudet!

   Svara

   Jag hänger på!

   Svara

    The more the merrier. Goes för både celluliter och riots.

    Svara

  Jag har celluliter. Katten är jag osäker på, svårt att se pga av päls.

  Svara

  Wow, finns Avon kvar??! En dörr till det förflutna slogs just upp på vid gavel… Minns att min mamma köpte Avon puder via en vännina på ett homeparty, det var under tidiga 70-talet. Nån mer som minns? Det var lite fint då, vill jag minnas…

  Pudret luktade jättegott och jag fick låna om jag var försiktig. Shit vilken nostalgitripp! Verkar dock som Avon marknadsföringsmässigt stannat i 70-talet…

  Svara

   Precis min tanke också!

   Svara

   Kanske inte finns kvar så länge till om det här är deras marknadsföringsstrategi. Så Veckorevyn anno 1989.

   Svara

  OT:

  Sitter på bussen hem genom stan efter en ansiktsbehandling och känner mig så obekväm då jag är nyinsmord (lite glansig) och inte har något smink på mig. Är det normalt att känna sig så här obekväm utan smink? När jag har bra huddagar och fyllt i brynen fint funkar det men idag var huden kass och sen rödfläckig efter behandlingen och brynen är ofixade. Herregud, trodde jag hade kommit längre. Är jag ensam?

  Svara

   Det är klart att du inte är ensam om den känslan! Varför tror du att så många kvinnor känner behovet att sminka hyn innan de går hemifrån? 🙂 Jag hade aldrig vågat göra det du gör och sitta så på bussen så du är modig enligt mig!

   Svara

   Ot är numera otillåtet i vardagsinläggen

   Svara

    Aha, ok, tack då vet jag. Visste inte! Kommer sakna OT i de vanliga trådarna framöver… 😔

    Och tack anonym! Så sjukt att vi ska känna så. Hur blev det så här? Behöva täcka ansiktet med kladd för att ens våga gå utanför dörren… Kan ju likagärna dra på mig en burqa.

    OnT: folk som klagar på snowflakes i denna fråga… alltså, det är väl inte så jävla konstigt att vi blir tröttapå att höra att vi inte duger 24/7? Alltså, jag kan leva med den där reklamen, min värld rasar inte samman men jag tycker den är osmaklig och jag vet att för vissa kan en sån bild bli som droppen som får bägaren att rinna över.

    Svara

  Har inte celluliter. Och trodde faktiskt inte att det var så vanligt heller?! Vet inte om jag aldrig sett det eller bara inte tänkt på det på tjejer i min närhet. Däremot små bristningar på insidan av låren har jag. (Och tunt, tunnt nordiskt hår som aldrig får det där ”svallet” man vill ha i typ Hollywood.) Och allt möjligt annat om jag skulle lista imperfections… 🙂

  Livet är för kort för att noja över ofarliga grejer som gropar, bristningar, fräknar, hårvalitet, osv osv.

  Svara

   Håller helt med! Jag känner mig väldigt bekväm i mina bristningar, benhår, osv osv. Finns ingen anledning att skämmas.

   Tyvärr känner inte alla så, och det förstår jag.

   Svara

  Är 35, smal och har varken celluliter eller bristningar. Har aldrig funderat över det och trodde att det var kopplat till övervikt, men när jag läser här verkar ju det inte stämma.

  Svara

   Stämmer absolut inte. Varken gällande celluliter eller bristningar.

   Svara

  Jag har inga celluliter, men det kanske kommer. Förväntar mig nästan det.

  Förväntade mig iofs att få bristningar på magen under graviditeten, men det fick jag inte. Däremot på tuttarna, vilket jag inte förväntade mig 😂

  Svara

  Har jättemycket celluliter, Hela låren, även framsida ner mot knäskålarna.
  De har funnits där sedan jag var 13 år. Har alltid mått dåligt över det, även om det är ”så himla normalt” så träffar man ändå människor hela tiden som välsignats med att INTE ha några. Min mamma har mycket så jag antar att det är helt och hållet genetiskt, och även om övervikt kan förvärra det.

  Svara

  Carina. Förstår vad du försöker säga men det är ändå ett stort glapp mellan att sköta hygien genom att ta lite deo eller klippa en tånagel jämfört med att behöva banta ner sig till size zero för att bli av med celluliter. Förstår du skillnaden?

  Svara

  Har aldrig haft celluliter, varken nar jag varit smal eller overviktig.. genetiskt antar jag?

  Svara

  Jag har massvis, fan i mig massvis, alltid haft. Både som underviktig, ”normal” och överviktig, i form som inte i form.
  Morsan likaså. Oavsett vikt eller livsstil

  Svara

  Gulligt, tror mest hon vill vinna poäng på att göra detta efter att skådespelaren Jamel Jamila från The good place rasade, sen fick en ursäkt från Avon och vips hade ändrat sin kampanj. Avon har redan ändrat detta, tack vare någon som gjorde nått. På riktigt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.