Det är myggigt i bokskogen

Image tar aldrig semester – i alla fall inte på den högra sidan av bilden.
Både Boken och Pixiboken sprätter iväg ett ben när det vankas bild från Mys kalas för sonen, medan Bokstödet står rakt upp och ner – balanserat om du så vill – som den säkerhetsvakt, beredd på allt som han trots allt är.

Jag förstår att man vill stå på tå för att se längre ut, men om det SYNS att man står på tå så ser det ju bara fånigt ut. Man ser varken längre eller smalare ut. Eller ser lår smalare ut om man står på tå? Jag måste kanske prova själv? Jag tycker generellt bara att man får lite bättre hållning i klackisar än i typ Uggs.

Brukar ni stå på tå när det ska tas bilder?
Eller generellt oroa er för om ni ser korta ut? Är det något fel i att vara kort förresten?
Hur många gör sprättben? ÄRLIGT NU! 😉

148 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sprättben, nä skulle inte tro det, då kan ju någon få för sig att jag är en influenser 😳

  Svara

   Nä varför sprätta för det överlämnar jag till hönorna 😂

   Svara

  Tycker alltid att mina ben ser smalare ut med klackar, iallafall framifrån!

  Svara

  Väldigt intressant hur olika vinklar det kan vara på ”poserande” beroende på om inlägget handlar om Anna Book eller om Kenza…lite skillnad på inläggen 🙂

  Svara

  Jag ska försöka att inte direkt kommentera någons utseende, men att vara med i biggest loser visar att det endast leder till en kortsiktig och ohälsosam viktnedgång.
  För övrigt håller jag med, det ser löjligt ut att posera med ett sprättben 🤣

  Svara

   Jag tänkte fråga om det var en nytagen bild, blev lite chockad.

   Svara

   Usch ja, lider faktist lite med henne. Samtidigt var hon ju väldigt på att ’det var inga problem gå ner i vikt, bara bestämma sig’ förra året. Inga ursäkter etc. Och hon förnekar ju bestämt att hon gått upp. Är ju svårt dölja liksom.

   Ett sprättben skulle jag nog inte ens lyckas prestera utan att falla ihop.

   Svara

    Fast man väljer vad man stoppar i munnen. Jag vet hur svårt det är att låta bli men förvånad hur hon lagt på sig en hel del.

    Svara

     Fast nu säger ju Anna att hon går upp i vikt när hon äter för lite serru. Så Anna har nog bara ätit alldeles för få kalorier- så måste det bara vara😳

     Svara

   Hon sålde och slängde alla sina underkläder då de var för stora. Hon visade upp hur stora hennes trosor och BH var och menade på att det var ingen idé att ha kvar dem för nu hade hon typ Small i allt och hade fått köpa nytt. Snacka om att ångra sig ifall hon nu krängde iväg allt.

   Svara

    Vem köper någon annans (i det här fallet Annas) underkläder? Dem duger ju inte ens i klädinsamlingen, det blir att slänga dem

    Svara

     Hon hade väldigt mycket underkläder och de hon skulle sälja var oanvända med lappar kvar och vissa BH som hon bara använt några gånger och tvättat och var i fint skick. Hon skulle inte sälja begagnade trosor.

     Svara

   Klart det inte behöver göra det. Det handlar ju om personens engagemang och vilja. Finns flera som tagit sin resa på allvar och fortfarande är sunda. Men många är kvar i gamla mönster och har inte tagit de steg man måste ta. Man måste själv bestämma sig för att man faktiskt vill förändras, och då kan vem som helst göra det. Det är inte lätt, men det går.
   Så trött på att programmet ska få skut. Självklart kan de inte ge bort pt timmar och hälsocoacher i flera år efteråt. Något eget ansvar måste ju deltagarna ta!

   Svara

    All relevant forskning visar att det inte alls är så enkelt som du får det att låta som. De som behåller en lägre vikt under lång tid tillhör en ytterst liten minoritet och det i sig beror inte på att de är duktigare eller mer bestämda och detta är vetenskapligt bevisat. Jag förstår inte varför denna felaktiga bild fortsätter att cirkulera. Är det så svårt att acceptera att viktnedgång är svårt och komplicerat? Jag rekommenderar verkligen att du googlar lite om ny forskning på viktnedgång och orsakerna till att den enda reella långsiktiga lösningen för hållbar viktnedgång tyvärr är en kirurgisk sådan.

    Svara

     Bra skrivet. Och inte ens kirurgi är en garanterad lösning, det är ett verktyg som hjälper patienten bibehålla den lägre vikten men som alla verktyg går den att använda felaktigt och då går man upp igen.
     /Gastric sleeve-opererad

     Svara

      Ska göra en gbp el sleeve i mars.. några tips på vägen? 😱😊

      Svara

       Mli: ta itu med det som fick dig att äta (och öka i vikt) innan operationen för det sitter i hjärnan och inte i magen. Jämför med en alkoholist; inte blir den personen nykter för att man förminskar magsäcken.

       Svara

       Härligt! Stressa inte med viktnedgången och jämför dig inte med andra. Jag går ner väldigt långsamt jämfört med hur man ser andra rasa (26kg på 8 månader) men alla har egna förutsättningar. Köp hem flytande kost du gillar efter op, jag levde på nyponsoppa en vecka för ngt annat gick inte ner. Och framför allt, kom ihåg att det är ett verktyg och du kommer gå upp igen om du inte lägger om livet samtidigt.det enda jag tror du kommer ångra är att du inte gjorde det tidigare ❤️ lycka till!
       Instagramtips: small plates by me, sjukt läckra recept för opererade!

       Svara

       Kolla upp alla biverkningar, har en väninna som får för lågt blodsocker jätteofta. Hon måste då proppa i sig sötsaker och mår jättedåligt i flera dagar efter det.

       Svara

        Om din väninna får lågt blodsocker ofta kan det dock bero på att hon ätit fel från början, att proppa i sig sötsaker är ju helt fel metod, då dippar ju blodsockret lika snabbt…
        Det blir ju moment 22 för henne :/

        Svara

       Jag gjorde en i oktober 2015, gick ner 55 kilo på 9 månader och har hittills hållit vikten. Som någon skrev så jobbade jag hårt i flera år före med orsakerna till min övervikt. Det är inte svårt att gå ner i vikt, något som Anna Book bevisar gång på gång..det svåra är att hålla vikten. Något hon också bevisar. Det är ingen garanti att man blir smal/normalviktig av en överviktsoperation, det kräver arbete. Läs gärna min bok ”ingen jävla quick fix en bok om överviktsoperationer ”

       Svara

     Yes, precis vad jag skrev så är det svårt, men vill man så kan man. Det är så lätt att gömma sig bakom ursäkter men det kommer inte hjälpa en i slutändan, det är bara undanflykter.

     Svara

      Du kan inte ha läst ett ord av vad jag skrev. Du har fel och det är tråkigt att du inte vill ta till sig av vad vetenskapen på området säger.

      Svara

      Nej det stämmer inte. Speciellt personer som gått ner mycket på väldigt kort tid. Som i biggest loser. Det handlar inte om att vilja eller inte. Kroppen blir störd av sådan svält och sen går det i princip inte att behålla den lägre vikten. Lyssna på P1 kropp och själ Kampen mot fetman. Ett jättebra program som belyser detta.

      Svara

      Liksom som med andra sjukdommar som tex cancer. Vill man bara och lever hälsosamt så får man inte cancer eller får tillbaka den. Eller hur? (Nej, så fungerar inte sjukdommar)

      Svara

     Men hon är ju opererad. Och inte har det hjälpt.

     Svara

      Inte ens operation är en garanti. Men det är den åtgärd som har störst chans att ”lyckas”. Vilket också borde ge en indikation på hur komplext det är. Ingen väljer att vara tjock, för att vara tjock är att vara föraktad och det vill ingen vara.

      Svara

       Fast detstörsta problemet medjust Anna Book är hennes förnekelse av att återigen ha gått upp alla kilon i vikt. Hon hävdar ju att hon bara gått upp nåt kilo eller så. Men alla ser ju att så inte är fallet. Vad är det för förebild? Hon talar ju sig varm i sina lives om alla verktyg hon fått. Det hela är ju som Kejsarens nya kläder. Alla ser hur det ligger till men Anna förnekar

       Svara

        Det största problemet, för henne?

        Svara

     Ditt inlägg är fan det dummaste jag läst. Så om du äter 1400 kal om dan o tränar en timme i flera år så går du upp det här då du har ”feta” gener? Skitsnack. Det är precis som nån skrev, ändrar man hela sin livsstil (alltså x antal år och inte några månader) så lyckas man. Man måste VILJA det.

     Svara

    För tio år sedan vägde jag nästan 90kg. Stadigt neråt under lång tid, några kilo upp i perioder, idag väger jag 57. Har aldrig svält mig eller hetstränat.

    Svara

     Du är inte representativ för epidemiologiska studier, samt är anekdotisk bevisning inget argument alls i sammanhanget. Forskningen visar att gener är viktigare för att bibehålla en låg vikt än tidigare, så du kanske helt enkelt tillhör gruppen med dessa fördelaktiga gener. Hänvisar till min kommentar längre ner ang set-point. Finns massor med publicerade studier i PubMed att tillgå. Finns även mycket gratis på Google Scholar.

     Svara

      Det har jag inte sagt heller😊 Har inte följt med i era disskussioner.

      Återgår jag till min tidigare livsstil så går jag upp i vikt med en gång och fort går det. Och jag menar inte att det är lätt för alla. Jag hade gett upp, blev fet som 9åring. Jojobantare i tonåren, svalt mig i perioder. Det skadade min kropp. Biggest looser är skit. Det tog mig tio år, ingen stress eller press. Om många slutar stressa och ser det mer som en livsstil under en livstid tror jag många(inte alla) skulle få mer ständiga ”resultat”. Jag gjorde det för insidan, och planerade inte det som en viktnedgång. Kastade vågen. Det va tydligen nyckeln för mig.

      Jag representerar inte alla. Men många är som mig, en helt vanlig människa, så jag är inte unik heller.

      Svara

       Det är exakt det forskningen visar, ja, att en livsstilsförändring är mer fördelaktig än hetsbantning.

       Svara

      Precis. Gener har en stor inverkan. Dessutom visar forskning att kroppens hormonbalans förändras efter viktnedgång. Detta eftersom kroppen vill gå upp i vikt. Att hålla vikten efter en viktnedgång handlar således inte om järnvilja eller hur motiverad man är. Kroppen är så sjukt komplex.

      Svara

     Samma med mig från 92 kg till ca 70 kg, och fortfarande efter 6 år väger jag samma låga vikt. Man kan aldrig gå tillbaka till sitt gamla liv där man åt som man ville, du får avstå mycket som andra runt dig äter.

     Äter du mer än du förbrukar går du upp i vikt, du kan inte ljuga om att du går powerwalks varje dag på flera timmar när du ligger i sängen och sover. Dessutom märker man att hon skriver och fokuserar mycket på mat och matbilder, det brukar man göra omedvetet när man äter för mycket.

     Svara

      Eller för lite…

      Svara

       Man går inte upp av att äta för lite.

       Svara

  OT men hade varit intressant om CamCam hade skrivit om detta eller höra om jag är den enda som fick en klump i magen av Alice och Biancas senaste podd när Lovisa gästade? Tycker dom var så hårda med Bianca, pratar om hur känslomässigt rubbad hon är och sen börjar Bianca gråta för att hon funderar om det är något fel på henne.

  Svara

   Bianca ska inte hålla på med nån form av sociala medier. Hon borde istället på allvar ta tag i sin mentala ohälsa som börjar bli väldigt synlig. Hon är 24 år nu men beter som en omogen tonåring med extremt stort mammaberoende

   Svara

   Herregud vilket jobbigt avsnitt att lyssna på. Tycker så himla synd om Bianca. Tycker inte heller att dem var särskilt snälla mot henne

   Svara

   Assistenten ger ett fruktansvärt osympatiskt intryck. Säger emot allt Bianca säger och beter sig allmänt drygt. Har dessutom fått Bianca att höja hennes lön med 8k från en dag till en annan för att ”hon ville köpa lägenhet”.

   Svara

    Håller med till 110%. Assistenten äR HEMSKT otrevlig mot henne.

    Svara

     Bianca typ dras till folk som trycker ner henne lite. Tycker hon Vanessa också är en sån där ”tuff” tjej, prick som assistenten. Verkar som att Bianca tolkar det som att det är tjejer som inte smörar för henne och inte bryr sig om hennes kändisskap. Men egentligen är de bara elaka tjejer som kör ”the game” fast på ett vänskapligt sätt, om inte typiska drag hos mobbare.

     Svara

      Ingenjörskan: Alltså DETTA. Precis det jag tänkte också!

      Svara

      Vanessa är inte en önskvärd vän/trevlig prick i verkligheten. Hon är besatt av att försöka vara som Rebecca Simonsson eh Stella och leva efter hennes liv så mycket som möjligt. Med en mycket rå och sarkastiskt jargong.

      Svara

    ”Har dessutom fått Bianca att höja hennes lön med 8k från en dag till en annan för att ”hon ville köpa lägenhet”.

    Sjukt.

    Svara

   Hon kanske borde ta tag i sin tillvaro istället. Hennes mentala hälsa är otroligt dålig och hon lever och beter sig som en bortskämd tonåring. När jag fyllde år fick jag inga köksredskap över huvud taget men den där jävla skitungen Benjamin fick ju ett helt jävla kök!

   Svara

    Bor han inte hemma? Då är det en rätt smart present tycker jag 🙂

    Svara

     Jag har ingen aning men jag tror det. Hon menar väl att hon inte fick ett skit när hon flyttade hemifrån men hennes bebis till bror fick allt och han har inte ens flyttat ännu. Typ.

     Svara

      Bebis? Han ska väl snart flytta också antagligen så det är väl bra att han fick det då han dessutom är intresserad av matlagning. Ser inte det konstiga

      Svara

       Bianca anser att hennes bror är det. Kolla vad hon säger om honom.

       Svara

        Ja men vet inte om man ska ta hur syskon pratar om varandra för allvarligt. Ingen av dom har fyllt 50 om vi säger så.

        Svara

         Man behöver ju inte bete sig som en bortskämd brat och lära sin 11-åriga bror spanking och säga elaka saker i tv.

         Svara

          Nu följer jag inte wahlgrens så jag vet inte men jag gissar att man väljer ”godbitarna.” tror inte alltid de är helt rättvisande mot personen.

          Svara

         De elakheter syskon säger till varandra bör visst tas på allvar. Det är symptom för något djupare. Det kan handla om avundsjuka, rivalitet och mindervärdeskomplex. Inte helt ovanligt att syskon är rena mobbare mot varandra och det skadar mer än folk verkar fatta.

         Svara

          Måste det inte alls vara. Man får se till helheten, inte lösryckta kommentarer.

          Svara

           Läs om, läs rätt.

       Precis jättebra present och just när man gillar matlagning. Tycker inte bianca verkar må bra. Hon skulle prova yoga. Bra att kunna komma ner i varv och lära sej andas lugnt. Borde ingå i gymnastiken i skolan.

       Svara

        Yoga är bra men räcker inte långt om man är psykiskt instabil på riktigt som folk påstår att hon är. Då behövs år av terapi.

        Svara

         Men man ska inte lita på ”folk”, särskilt inte på internet.

         Svara

   Gick in för att se om någon skrivit om det, mådde så otroligt dåligt av att lyssna på avsnittet. Särskilt när hon börjar gråta för att de verkligen pratar om henne som om hon inte är någon person som är värd sina känslor. Sedan när hon börjar gråta så skrattar de högt åt henne och fortsätter pressa henne in i ett hörn. Har hela tiden under alla avsnitt verkligen ogillat hur Alice behandlar Bianca och manipulerar henne till att tro hon är värd mindre än vad hon är men det blev så himla tydligt när Lovisa gästade och gjorde exakt samma sak. Sen håller Alice och Lovisa på och säger varför de är så himla bra för Bianca är för att de är så oimponerade av henne – de skulle inte vara något utan henne. Istället trycker de ner henne så hon tror att hon behöver dem och att alla hennes egna idéer och beslut egentligen kommer från dem. Önskar så att Bianca skulle vara tillräckligt stark i sig själv för att inse detta och göra sig av med de två ’bästa’ vännerna..

   Svara

    Usch 🙁 och att de inte ens förstår varför hon börjar gråta. Bianca framstår ju som känslosam medans de framstår som tvärtom, och ändå försöker de få Bianca till att tro att det är henne det är fel på

    Svara

    Hoppas Camilla skriver om detta för det är nåt viktigt. Tjejen sitter och gråter och de två idioterna (förlåt) tar inte en minut av sin tid för att trösta henne och lyfta upp henne när hon trycker ner sig själv (med hjälp av dem.) Tycker fan synd om Bianca. Gillar inte när folk behandlas orättvist och se/höra när någon är ledsen, får bokstavligen ont i hjärtat men Alice och Lovisa sitter och skrattar istället och fortsätter trycka ner henne ännu mer. Inte okej.

    Svara

     Vilken tid in händer detta?

     Svara

      53:05 in i avsnittet tjatar Alice om hur konstig relation dom har och hur känslomässigt rubbad Bianca är varpå Bianca börjar gråta och dom börjar skratta och säger att hon är konstig.

      Svara

      Pallade inte riktigt lyssna på allt. Förstår vad ni menar, men samtidigt så tycker jag inte det var riktigt så farligt heller. Det kanske beror på att jag mer kan relatera till dem och Bianca. Att ha en hård jargong, inte visa kärlek och sånt. Är extremt obekväm med det. Dessutom är väl Bianca skör och förhållandet med Filip hade tagit slut eller skulle snart, så att hon har lätt till gråt är inte så konstigt. Dock kan jag tycka att när hon väl började gråta och undrade om det var fel på henne, att Alice och Lovisa hade kunnat vara lite mer tröstande då istället för att spinna vidare på vad som är ”fel på henne”. Oh well

      Svara

       Det pågick alltså under hela avsnittet – deras sätt att prata om/med henne men som sen kulminerade i att hon började gråta

       Svara

     Typ 50 min in i podden men lyssna på hela så får du en större bild.

     Svara

      Ja, lyssna hela! Även om det är plågsamt. Assistenten och den andra tjejen är så otroligt otrevliga och säger emot och avbryter Bianca hela tiden, och stämmningen liksom trissas upp… usch

      Svara

     Jag känner så för Bianca här… Visst, detta är ett samtal vänner emellan men jag tycker att det spårar ur lite och slutar
     i att Bianca enbart blir kritiserad för hur hon är. Hon mår uppenbarligen inte bra vilket är rätt tydligt, och de sitter och garvar åt att hon gråter och har svårt att visa känslor? Jag hoppas verkligen hon var okej med det här, men för en utomstående lät det extremt rått och okänsligt.

     Svara

      Det jag inte fattar med den här assistenten är om hon nu hatade bianca så mycket, och tyckte hon verkade så hemsk, varför sökte hon jobb hos henne? Känns som att hon vill verka långt mer obrydd än hon är.

      Svara

      Minns ett avsnitt av WV för ett tag sedan när Bianca och hennes ”vänner” satt och hade picnic ute vid vattnet och Bianca plötsligt fick mens. Hon gick iväg för att ordna det (!) Varpå den här blonda kompisen (antar att det är Alice) fäller en kommentar om att hon (typ citat) satt väl och pullade sig själv så hon fick mens, då någon annan i sällskapet frågade vart Bianca gick. Måhända de har en sådan jargong men för mig verkar hon omge sig med första klassens bitch-patrull som lever på att vara ”kompis” med Bianca.

      Svara

  Pixiboken & Bokstödet 😂
  FANTASTISKT underhållande inlägg denna gråa, svinkalla tisdag!
  #tihi

  Svara

   jag tänker snarare tvärtom, fattar inget om vem som är vem

   Svara

    Books man Roberto (i vit tröja) är bokstödet och hennes dotter är pixieboken. Tycker inte heller det var särskilt underhållande, men alla är olika.

    Svara

     Man har det inte roligare än vad man gör sig här i livet brukar jag säga 🙂

     Svara

  Oj vad Anna gått upp i vikt igen. Hon måste ju vara tillbaka på startvikt innan BL

  Svara

   Om det är hennes startvikt eller ej tänker jag inte spekulera i och även om det är fel att diskutera andras utseende så ok, då gör jag fel nu, men jo visst har hon gått upp i vikt. Inte nåt kilo som hon påstår utan rätt mycket.
   Jag tror inte att Anna på något sätt suttit och smygätit eller äter ohälsosamt, jag tror bara att det inte går att hetsa sig ner i vikt och sedan behålla den vikten utan att fortsätta svälta sig och träna flera ggr om dagen.
   Titta på de som tävlar i fitness, deras tävlingsform håller de ju bara en kort tid och mår inte speciellt bra under den tiden, resten av året går de upp i vikt även om de äter supersunt och tränar hårt.
   Jag blir lite ledsen å Annas vägnar. Alla såg hur glad och stolt hon var efter vinsten och sen dog allt. Uppmärksamheten dog ut snabbt och vikten kom krypande tillbaka. Vem fan hade inte blivit ledsen i samma sits?

   Jag önskar att någon kunde ta sig an Anna och reda ut hur hon mår, från grunden, hennes barndom, uppväxten med en mamma som levde ut sina drömmar via sin dotter osv. Så som Anna betett sig mot folk, mot sig själv, fläkt ut sitt liv, blivit uthängd för allt dumt hon gjort osv. Det är ett kvitto på att Anna inte alls mår bra eller står stadigt på jorden. Med rätt och långvarit stöd så tror jag Anna kan hitta ett sunt sätt att leva, både psykiskt och fysiskt. Hon förtjänar att vara genuint lycklig och tillfreds.

   Svara

    Att hon gör en power walk varje morgon vid sex-tiden och sen äter de små nyttiga mellanmålen kan omöjligt stämma. Hon får ju bestämma sig, antigen så kan hon inte gå ner i vikt pga sjukdom som hon alltid hävdat eller så kan hon gå ner i vikt och hela hormonsjukdomsgrejen var fel vilket hon sa efter BL. Hon sa ju att hon felaktigt fått veta att hon inte kunde ner i vikt av sina läkare. Hon sa innan att hon var ohälsosamt överviktigt innan BL och nu säger hon att hon går upp för att hon vill inte vara ohälsosamt smal och att hon bara gått upp lite. Bilden säger att hon är tillbaka till det hon anser vara ohälsosamt så då borde hon inte vara nöjd tycker man fast hon säger att hon aldrig mått bättre i vikt och hälsa. Det måste vara jobbigt att hålla på och ljuga och låtsas istället för att vara ärlig. Alternativt inte säga något vilket hon inte klarar.

    Svara

     Forskning visar att människor som är med i biggest looser och liknande efter viktnedgång permanent förbränner mindre i förhållande till sin kroppsvikt oavsett vikt varför hon faktiskt mycket väl kan äta nyttigt och träna och ändå gå upp i vikt.

     Svara

      Precis. Kroppens naturliga set-point förskjuts neråt, så det är som du säger, hon kan äta bra mat och röra sig som rekommenderas och ändå gå upp i vikt. Tycker det är synd att alla direkt antar att hon tröstäter chips dagarna i ända. Det är ju inte rimligt att träna 8h om dagen som i BL och äta keso och nötter konstant.

      Svara

     Hon hävdar dock ständigt att hon går upp i vikt för att hon INTE äter och inte har aptit. Kanske bättre att försöka hitta det riktiga problemet istället för en massa hittepå.

     Svara

    Du tycker inte det är hennes eget ansvar? Bara att ta kontakt med en pt, psykolog å en dietist. Går säkert att göra som samarbete om hon inte vill betala. Vill man förändras så kan man. Men man måste anstränga sig lite också!

    Svara

     Det är skitsvårt att själv inse när det är nog och att ta tag i egna problem är svårare än att tala om för andra hur de ska lösa sina problem.
     Att vara ärlig mot sig själv och våga erkänna för en främling (ex terapeut) alla fel man gjort och hur dåligt man egentligen mår när ytan är det enda man har kvar är säkert lika svårt som att erkänna att man är alkoholist eller beroende av substanser av olika slag.
     För många är det ett misslyckande och hur skulle hon kunna dölja det för omgivningen?
     Hon kan ju anstränga sig om hon får hjälp, det såg vi ju i BL. Att det var fel väg att gå är en annan femma.
     Om hon fortsätter äta rätt och träna rätt så kommer hon absolut komma i bra form, men hon behöver börja i andra änden. Hon lagar inte sitt inre genom att gå ner i vikt.

     Det går inte att bara säga åt nån att anstränga sig. Det krävs precis allt man har för att våga ta steget mot terapi.

     Svara

     Jag tänker att om det var så jävla enkelt att gå ner i vikt och stanna där, då skulle inte program som Biggest Loser finnas. (Att ha som strategi att mobba eller peka med moralpekpinnen är f.ö. synnerligen ineffektivt om man vill att någon ska försöka gå ner i vikt eller ändra sina levnadsvanor.) Det är klart att Anna Book gått upp i vikt – vem fan pallar eller har ett liv som tillåter 8 timmars motion om dagen med ett kalori-intag på typ 1500?

     För övrigt tycker jag man stirrar sig så onödigt blinda på just vikten som tecken på hälsa. Anna är lite mullig, det är sant. Vissa är det – alla KAN faktiskt inte väga längden minus 110. Om man motionerar regelbundet, äter vettig hemlagad mat och undviker snabbmat, socker, alkohol och tobak + sover ordentligt om nätterna, så har det hälsoeffekter oavsett övervikt. Det gäller Anna precis som alla andra.

     Svara

      Word!!

      Svara

    Jag tror att senaste årets privata händelser – diverse rättegångar inom familjen, utredningar och kontakt med socialen – snarare har satt sina spår på henne än att det är viktresan i BL som slagit bakut. Mår man mentalt dåligt faller man också lätt tillbaka i gamla mönster, såsom tröstätning tex. Det finns en mycket större anledning till att familjen ska flytta än att de nu förverkligar sin husdröm som hon så envetet försöker påskina. De måste helt enkelt bort från problemen, bryta upp felaktiga umgängen och börja om på ny kula. Detta nämner Booken naturligtvis inte på något sätt då hon är rädd för att tappa ansiktet. Men en googling bort kan vem som helst läsa om familjens verkliga problem som man brottas med bakom fasaden. Precis som Sanna skriver förtjänar de att vara genuint lyckliga, men jag tror faktiskt inte att självinsikten räcker till för att skapa denna lycka. Bekräftelsebehovet har helt enkelt tagit överhanden och först när det stillats genom terapi eller vad som nu än krävs och familjen tar steget bort från rampljuset och offentligheten kommer de att kunna läka och må bra igen. Jag håller tummarna för detta för som sagt, jag lider verkligen av att beskåda denna tragiska och trasiga familj. Jag tycker så himla synd om dem att de inte inser sitt eget bästa.

    Svara

  Har hon slutat träna eller vad har hänt?
  Hon är ju lika stor igen 😣

  Svara

   Tyvärr är hon lika stor igen som innan BL.

   Svara

   Jag tycker att hon ser finare ut igen nu 🙂

   Svara

  På Annas blogg har hon tagit bort kroppen, bara ansiktet syns.

  Sen kan man ju även le lite åt Mys håll huvudet snett pose 😂😂😂.

  Svara

   Och baaara en massa filter på varenda bild 😂

   Svara

  Det är ingen långsiktig lösning att först hetsbanta ner sig på kort tid och sedan späka sig själv genom att bara äta typ keso och vattenmelon och överleva på 800 kcal per dag.
  Det ser vi ett tydligt exempel på ovan, tyvärr.

  Svara

   Eller ta en barbiedrog där man går ner ohälsosamt mycket på kort tid och ser ut som man legat i ett solarie en vecka i sträck.

   Svara

  Oj. But why. Länk till Mys blogg, snällt så får hon upp besöksstatistiken, var nog precis det hon önskade och hoppades på. Inte mycket tid hon spenderar med sonen nuförtiden, knappast varannan vecka.
  Lite fånigt inlägg men håller med om att det ser fånigt ut att stå på tå och sprätta med benet som Anna gör.

  Svara

  Booken får väl prata lite med sin kompis Fridebäck. ”Tjockisursäkter” som han brukar säga.

  Svara

  Nope. Känns som att typ alla tjejer/kvinnor vet exakt hur man posar, alla förutom jag. Jag kan verkligen inte haha. Måste ha missat den lektionen, fattar inte hur alla har lärt sig 🤷‍♀️

  Svara

   Två om de! Lyckas inte ens me en selfie 😅

   Svara

   Du är inte ensam! Alla tjejkompisar bara ”vet” tydligen men inte jag.

   Jag är lika bildful oavsett om det är en selfie i sovrummet eller iklädd klänning, sminkad, med ett blått hav i bakgrunden. 🤔 Hela kroppen (och inte minst ansiktet) blir liksom ful på bild, oavsett om jag vet om att fotot tas eller ej. Trots att jag är normalsnygg i spegeln så att säga.

   Svara

   Står du på tå så får du automatiskt en bättre hållning i kroppen, du aktiverar musklerna i ben/rumpa. Är ju samma grej med höga klackar

   Svara

  Hon gör lite balettövningar för att bli längre verkar det som.

  Svara

  Anna är verkligen en hackkyckling i vissa sociala medier…
  Taskigt att kommentera hennes vikt! Och hur hon står, det är väl hennes ensak.

  Svara

   Håller med, riktigt taskigt. Tycker hon är söt. Vad är problemet att stå upp med tån eller vad det handlar om?
   Och ja, jag blir också obekväm ibland på bild och känner att jag måste ”förställa” mig lite men tycker inte det är något att håna direkt..jisses.

   Svara

  Anna har ju också väldigt stora bröst. Även när hon var som smalast var brösten rejält stora. Nu vet jag ju inte hur mycket hon gått upp i vikt sedan BL, men de enorma brösten gör nog att hon ser större ut än vad hon är. De står som en hylla fram,för henne.

  Svara

   Hon har gått upp allt och hon förstorade brösten och gjorde ett maglyft i oktober 2017. Lite onödigt med sådana ingrepp såhär i efterhand.

   Svara

    Varför är det onödigt? Hon gjorde dem för sin egen skull.

    Svara

    Förstorade? På tv visade dom när hon gjorde dom mindre eller lyfte dom upp dom. Inte har väll hon förstorat dom.

    Svara

     Jadå, det har hon.

     Svara

     anonym 16:05 Förminskningen gjorde hon ju för flera år sen. Förstoring och fix gjorde hon efter BLVIP.

     Svara

  Hallå Cam Cam, ska du moderera bort all jävla skit som folk skriver om hennes utseende? Eller är det bara Lady Dahmer du backar när det gäller sånt?

  Svara

   Men ge dig!

   Svara

    Ge dig? Du ser inte ett problem i att ge sig på en kvinnas vikt, bröst och utseende i övrigt?

    Svara

     Meeeen! Hon har ju själv skrivit massor om all vikt hon jag gått ner. Ska vi bara ignorera det faktum att hon nu har gått upp massor igen? Tycker faktiskt att ni drar det lite för långt. Ingen har heller skrivit något taskigt, bara konstaterat att hon gått upp igen och inte pratar om det.

     Mvh tjockis

     Svara

   Vad är kul?

   Svara

    Att Anders ska börja på United Screens 🙂

    Svara

     Vem är Anders?

     Jag förstår inte människor som sätter en länk utan någon som helst förklaring så att folk måste klicka på länken för att se ifall det är något som intresserar dem. Och sen när ombedd att förklara så skrivs det ytterligare oklart att en Anders ska börja på något företag. GÄSP alltså. Men kul att du har kul.

     Svara

      Therese Lindgrens pojkvän

      Svara

       Oops, fästman* 😅

       Svara

  Ett alternativ till sprättben är ju bl a Magdalena Graafs olika sätt att se hjulbent ut framför spegeln. Är imponerad att hennes ben kan leva så olika liv?

  Svara

   Hjulbent, då borde man ju nästan få ett tigh-gap?

   Svara

  Jag tror ju att hon halvsitter på bordet och eftersom hon är väldigt kort (har faktiskt träffat henne irl) så måste hon upp på tå!

  Svara

   Ja precis, hon sitter ju på bordet, hon står ju inte på tå alls!
   Poff, hela orsaken till inlägget föll, men det gör väl inget, huvudsaken är att folk kan få håna hennes utseende 🤷‍♀️

   Svara

  Ahh, Pixiboken. You’re welcome, Cam.

  Svara

  Och DÄR sätter sig Anna Book och skriver ett försvarsinlägg ang. hennes vikt och hur alla dömer henne men hon bryr sig inte utan står över dem. Hon älskar sin ärliga härliga familj och har SJÄLV sållat ut dem som inte är värda hennes framåtböjande poser med sprättbalettben i sitt liv.

  Svara

   Tycker du det är mer orimligt än att folk kommenterar hennes vikt och utseende?

   Svara

  Så, ett helt kommentarsfält där det är fritt fram att diskutera en kvinnas vikt och utseende? 🤔

  Svara

   Eftersom det är vad hon själv använt för att klamra sig fast i rampljuset – utseende och vikt – så tycker jag faktiskt det är OK.
   Hennes största bedrift (enligt hennes otaliga inlägg på sociala medier) är hennes vikt- och hälsoresa. Hon har levt högt på den bedriften i tidningar och TV-program i över ett år så hon har själv valt fokus.

   Svara

    Det är aldrig okej. Du ursäktar bara ditt eget behov av att mobba någon.

    Svara

     Mobba??? Jeeezus 🙄

     Svara

  OT varför tror vissa influensers att Ideal i Ideal of sweden uttalas ajdel.

  Svara

   De är svenskar och dialekt hörs igenom? Engelska är andra språk för de flesta.

   Svara

    Fast om de får betalt för att göra reklam för dem så borde lära sig hur man uttalar namnet.

    Svara

  Vilket äckligt inlägg 😡

  Svara

   Akta så du inte får ont i magen

   Svara

  Jag tycker bara det ser ut som att hon sitter uppflugen på bordskanten. Inget konstigt.

  Svara

  Att stå på tå gör att man ser lite slankare ut men snyggare om man står i klackar 😄

  Minns den omtalade intervjun i nyhetsmorgon när boken var upprörd på Tilde om att hon var så otrevlig.

  Själv förstod jag ju att Tilde hade svårt att hålla inne med sitt tvivel om att detta är rätt väg att gå ner i vikt. Boken förklarade att hon hade ett helt annat mindset nu..

  Men till saken hör att det inte går att träna sig till en varaktig viktnedgång, man förstör metabolismen helt enkelt. Kroppen kommer dessutom kämpa för att gå upp alla kilon igen då man har kvar samma antal fettceller som är inställda på att kroppen svälter och måste upp till sin Laxviken igen.
  BL är ett skitprogram som borde skrotas!

  För att få en varaktig viktnedgång är det kosten man måste ändra.
  Motion är superviktigt men ska inte vara ett verktyg för att gå ner i vikt.

  Svara

  Jag har försökt mej på det där med sprättben, för att se lite coolare ut. Men det såg helt enkelt så förbannat töntigt och tillgjort ut, TROTS att jag hade Balenciagaskorna på.

  För övrigt kan jag rapportera att jag numera tillhör skaran UTAV blockade på Instagram.
  Jag fick spel på Anna när hon lade ut bilden med långtröjan men inte ville berätta vad det stod. Jag skickade ett dm och frågade varför i helvete hon lägger ut den då. Som svar blev det: Oj! Mår du inte bra. Sen var blockeringen ett faktum.
  Hon tog även bort mitt inlägg på hennes blogg där jag önskade henne god jul.
  Hon jobbar hårt på att vara lättstött.
  Så, ANNA, jag säger återigen Tack för den här tiden!

  Svara

  Tyckte bilden med MM och tårta/glass el eg hennes väska som märkligt nog bars inne.

  Svara

  *Whoop Whoop* Vilket kalas 🙂 Och vilket gäng.

  Svara

  Det där med att hon inte kan vända bilderna rätt när hon laddar upp dem på bloggen… I övrigt tycker jag faktiskt hon ser sundare ut som lite rundare.

  Svara

  Är skyldig till att både korsa benen och ha sprättben 😂

  Svara

   O kissiglooken!

   Svara

  Förstår inte riktigt?

  Hur kan man inte förstå att AB har ett matmissbruk?

  Är det oklart för någon? Är det något att håna och göra sig lustifik över?

  //Moa

  Svara

  Hon missbrukar väl mest ordet utav? Som Mogi

  Svara

   Missbruk utav utav 😁

   Svara

  Stör mig lite på att folk skyller övervikt på sjukdomar, hormoner, mm (syftar på kommentarerna i denna tråd, inte på Anna), för förr när man jobbade fysisk varje dag på tex åkrarna, inte små åt, inte åt massa socker, fet, kebab, McDonalds, mm. Då hade man inte alls samma problem med övervikt. Så antingen har dessa hormoner och sjukdomar som orsakat övervikt blivit extremt vanligt på ett par år, eller så är sanningen den att vi rör oss för lite då dem flesta inte har fysiska jobb, och vi äter för dåligt (för mycket socker, fet, protein, mm) i förhållande till våran aktivitets nivå.
  Kolla bara på maten man får på restaurang, minst 50% ska vara grönsaker, idag är ca 10-20% grönsaker, maten är stekts i smör, olja, eller friterad, med grädde/ost/sås till och till det tar man ett glas läst, vin, öl, mjölk, mm.

  Anna Book tror jag ju dock har någon sjukdom som orsakar problem med vikten om jag minns rätt (?) + att hon har opererat magen, så hon tror jag faktiskt kämpar med vikten men har det svårt.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.